Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ACORD Nr

ACORD   Nr. 0 din 10 februarie 2009

sub forma schimbului de scrisori, semnat la Viena la 21 ianuarie 2009, respectiv 10 februarie 2009, între Natiunile Unite si Guvernul Romaniei, cu privire la organizarea unui seminar subregional pe tema implicatiilor juridice la nivel national ale implementarii rezolutiilor Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite în materie de terorism la Bucuresti, în perioada 1-2 aprilie 2009 1

ACT EMIS DE: ACT INTERNATIONAL

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 224 din 7 aprilie 2009



A. Scrisoare din partea Oficiului ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC)

Excelenţă,

Am onoarea de a mă referi la seminarul subregional cu tema „Implicaţiile juridice la nivel naţional ale implementării rezoluţiilor Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite în materie de terorism", care va fi organizat în comun de Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) şi de Guvernul României. Aş dori să mulţumesc guvernului dumneavoastră pentru oferta de a fi gazda acestui seminar şi pentru sprijinul oferit de guvernul dumneavoastră activităţilor Biroului ONU pentru Droguri şi Criminalitate.

Obiectivul principal al acestui seminar este să familiarizeze participanţii cu exigenţele potrivit rezoluţiilor Consiliului de Securitate referitoare la lupta împotriva terorismului şi instrumentelor juridice şi mijloacelor în domeniul cooperării împotriva terorismului.

Prin prezenta scrisoare doresc să obţin acordul guvernului dumneavoastră pentru ca următoarele aspecte legate de acest seminar subregional să fie materializate:

1. Seminarul va avea loc la Bucureşti, România, între 1 şi 2 aprilie 2009, cu 31 martie şi 3 aprilie ca date de sosire şi, respectiv, plecare, în locaţia pe care Guvernul României o va pune la dispoziţie pentru seminar.

2. Naţiunile Unite vor invita oficiali guvernamentali în domeniu din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Slovenia, Slovacia şi Serbia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, precum şi din orice alte state cu privire la care Guvernul României şi UNODC au fost de acord să participe la seminar.

3. In plus, seminarul va fi deschis:

• oficialilor Secretariatului Naţiunilor Unite;

• oficialilor Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite;

• oficialilor diverselor instituţii ale Uniunii Europene;

• experţilor jurişti naţionali şi internaţionali, care vor fi invitaţi de Naţiunile Unite,

Excelenţei Sale domnului Cornel Feruţă, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar,

Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţiile Internaţionale de la Viena,

• observatorilor din partea diferitelor organizaţii interguvernamentale, care vor fi invitaţi de Naţiunile Unite;

• oficialilor români, care vor fi invitaţi de Guvernul României.

4. Naţiunile Unite poartă responsabilitatea pentru planificarea seminarului (secretariatul tehnic şi pe fond), precum şi pentru pregătirea şi reproducerea documentaţiei adecvate.

5. Limba de lucru a seminarului va fi limba engleză.

6. Naţiunile Unite suportă costul membrilor personalului Oficiului ONU pentru Combaterea Drogurilor şi Criminalităţii care participă la seminar.

7. Naţiunile Unite vor acorda o alocaţie zilnică de întreţinere pentru 3 experţi desemnaţi de fiecare dintre următoarele ţări, conform regulilor şi procedurilor relevante ale Naţiunilor Unite: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia şi Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei.

8. Guvernul României asigură, pe cheltuiala sa, următoarele:

a) spaţiile şi echipamentele adecvate (inclusiv facilităţile de multiplicare) pentru organizarea seminarului. Spaţiul de desfăşurare va beneficia de facilităţile adecvate pentru secretariat (incluzând un spaţiu de funcţionare, telefon, fax, computere cu acces la internet şi Microsoft Word şi la Microsoft Powerpoint, rechizite), pentru folosirea în scopuri oficiale în legătură cu seminarul, echipament de proiecţie audiovizuală şi tehnicieni care să la manevreze, mobilier şi echipamente care să fie instalate înainte de începerea seminarului şi întreţinute în condiţii de bună funcţionare de către personal adecvat pe durata seminarului;

1 Traducere.

b) personal administrativ local necesar pentru desfăşurarea în bune condiţii a seminarului, inclusiv pentru reproducerea şi distribuirea lucrărilor prezentate şi a altor documente în legătură cu seminarul;

c) transportul oficial în Bucureşti pentru toţi participanţii la seminar, inclusiv întâmpinarea la aeroport la sosire şi la plecare pentru toţi participanţii la seminar;

d) transportul local pentru personalul Naţiunilor Unite responsabil pentru seminar, în scopuri oficiale, pe parcursul seminarului;

e) aranjamente pentru cazarea adecvată la hotel/locul de desfăşurare a conferinţei la tarife comerciale rezonabile pentru persoanele care participă, urmăresc sau prestează servicii în cadrul seminarului;

f) facilităţi medicale pentru primul ajutor de urgenţă în zona seminarului. Pentru urgenţe grave, Guvernul asigură transportul imediat şi internarea într-un spital; şi

g) protecţie, după necesităţi, pentru a asigura securitatea tuturor participanţilor la seminar şi funcţionarea eficientă a acestuia, fără perturbări de orice fel.

9. Doresc să propun ca următoarele clauze să se aplice seminarului:

a) (i) Convenţia Naţiunilor Unite asupra privilegiilor şi imunităţilor, adoptată de Adunarea generală la 13 februarie 1946, la care România este parte din 5 iulie 1956, va fi aplicabilă în privinţa seminarului. Reprezentanţii statelor invitate de Naţiunile Unite vor beneficia de privilegiile şi imunităţile prevăzute de art. IV din Convenţie. Alţi participanţi invitaţi de Naţiunile Unite se vor bucura de privilegiile şi imunităţile acordate experţilor aflaţi în misiune în serviciul Naţiunilor Unite prin art. VI din Convenţie. Oficialii Naţiunilor Unite care participă sau îndeplinesc funcţii în legătură cu seminarul se vor bucura de privilegiile şi imunităţile prevăzute de art. V şi VII din Convenţie;

(ii) oficialilor agenţiilor specializate ale Naţiunilor Unite care participă la seminar li se vor acorda privilegiile şi imunităţile prevăzute de art. VI şi VIII din Convenţia asupra privilegiilor şi imunităţilor agenţiilor specializate, adoptată în noiembrie 1947.

(iii) toţi participanţii şi persoanele care îndeplinesc funcţii legate de seminar vor beneficia de privilegiile şi imunităţile, facilităţile şi scutirile care sunt necesare pentru exercitarea independentă a funcţiilor lor legate de seminar, în modalitatea şi întinderea prevăzute de Convenţie;

(iv) personalul furnizat de Guvernul României în temeiul prezentului acord, cu excepţia acelor persoane aflate în plata cu ora, se vor bucura de imunitate de jurisdicţie, în cazul procedurilor judiciare referitoare la afirmaţiile rostite sau scrise şi la orice acţiune efectuată de ei în calitate oficială în legătură cu seminarul, în calitatea de oficiali ai Naţiunilor Unite pentru scopurile seminarului.

b) Toţi participanţii şi toate persoanele care îndeplinesc funcţii în legătură cu seminarul, la nivel de experţi, vor avea dreptul neîngrădit la intrare în şi la ieşire din România. Vizele şi permisele de intrare, când sunt necesare, vor fi acordate cât mai rapid posibil şi nu mai târziu de ziua sosirii participanţilor.

c) Guvernul va permite importul temporar, scutit de impozite şi taxe vamale, al tuturor articolelor pentru uzul oficial al secretariatului seminarului. Niciun articol importat sub această scutire nu poate fi vândut, luat sau dat cu chirie ori înstrăinat în alt mod în România, cu excepţia condiţiilor convenite cu Guvernul.

d) Se înţelege în continuare că Guvernul României va fi responsabil pentru rezolvarea oricărei acţiuni, cereri de despăgubire sau oricărei altei cereri împotriva Naţiunilor Unite, ca urmare a (i) vătămării sau pagubelor produse unei persoane ori unei proprietăţi în spaţiile conferinţei sau birourilor furnizate pentru seminar; (ii) transportului oferit de Guvern; şi (iii) angajărilor de personal dispuse de Guvern pentru seminar, iar Guvernul va exonera Naţiunile Unite şi personalul aferent de răspundere în privinţa unei astfel de acţiuni, cereri de despăgubire sau unei alte cereri.

e) Orice litigiu privind interpretarea sau executarea prezentului acord, cu excepţia diferendelor reglementate de prevederile corespunzătoare ale Convenţiei Naţiunilor Unite asupra privilegiilor şi imunităţilor sau de orice alt acord aplicabil, va fi, dacă părţile nu convin altfel, supus spre soluţionare unui tribunal compus din 3 arbitri, dintre care unul va fi numit de secretarul general al Naţiunilor Unite, unul de Guvern, iar al treilea, care va fi preşedinte, de către ceilalţi 2 arbitri. Dacă una dintre părţi nu numeşte un arbitru în decurs de 3 luni din momentul în care cealaltă parte a notificat numele arbitrului său ori dacă primii 2 arbitri, în termen de 3 luni de la numirea sau nominalizarea celui de-al doilea dintre ei, nu numesc preşedintele, atunci acest arbitru va fi numit de preşedintele Curţii Internaţionale de Justiţie, la cererea oricăreia dintre părţile la diferend. Dacă părţile nu convin altfel, tribunalul adoptă propriile reguli de procedură, decide cu privire la remunerarea membrilor săi şi distribuirea cheltuielilor între părţi şi ia toate deciziile cu majoritate de două treimi. Deciziile sale sunt definitive şi, chiar dacă sunt pronunţate în condiţiile lipsei participării la procedură a uneia dintre părţi, sunt obligatorii pentru ambele.

In continuare, propun ca, la primirea confirmării scrise din partea guvernului dumneavoastră a prevederilor de mai sus, acest schimb de scrisori să constituie un acord între Naţiunile Unite şi Guvernul României în privinţa găzduirii seminarului, acord care va intra în vigoare la data răspunsului dumneavoastră şi va rămâne în vigoare pe durata seminarului şi pentru o perioadă suplimentară, necesară pentru finalizarea misiunii acestuia şi pentru soluţionarea oricăror altor aspecte apărute ca urmare a prezentului acord.

Acceptaţi, Excelenţă, asigurările înaltei mele consideraţii.

Antonio Maria Costa,

director executiv

UNODC

Semnată la Viena la 21 ianuarie 2009, în limba engleză, în două exemplare.

B. Răspuns propus din partea Misiunii Permanente a României pe lângă Organizaţiile Internaţionale de la Viena

Stimate domnule director executiv,

Am onoarea să confirm primirea scrisorii dumneavoastră din data de 21 ianuarie 2009 privind seminarul regional cu tema „Implicaţiile juridice la nivel naţional ale implementării rezoluţiilor Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite în materie de terorism", care va fi organizat în comun de Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) şi de Guvernul României, cu următorul conţinut:

„Obiectivul principal al acestui seminar este să familiarizeze participanţii cu exigenţele potrivit rezoluţiilor Consiliului de Securitate referitoare la lupta împotriva terorismului şi instrumentelor juridice şi mijloacelor în domeniul cooperării împotriva terorismului.

Prin prezenta scrisoare doresc să obţin acordul guvernului dumneavoastră pentru ca următoarele aspecte legate de acest seminar subregional să fie materializate:

1. Seminarul va avea loc la Bucureşti, România, între 1 şi 2 aprilie 2009, cu 31 martie şi 3 aprilie ca date de sosire şi, respectiv, plecare, în locaţia pe care Guvernul României o va pune la dispoziţie pentru seminar.

2. Naţiunile Unite vor invita oficiali guvernamentali în domeniu din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Slovenia, Slovacia şi Serbia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, precum şi din orice alte state cu privire la care Guvernul României şi UNODC au fost de acord să participe la seminar.

3. In plus, seminarul va fi deschis:

• oficialilor Secretariatului Naţiunilor Unite;

• oficialilor Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite;

• oficialilor diverselor instituţii ale Uniunii Europene;

• experţilor jurişti naţionali şi internaţionali, care vor fi invitaţi de către Naţiunile Unite,

Excelenţei Sale domnului Antonio Maria Costa, director executiv,

Oficiul ONU pentru Combaterea Drogurilor şi Criminalităţii (UNODC), Viena,

• observatorilor din partea diferitelor organizaţii interguvernamentale, care vor fi invitaţi de către Naţiunile Unite;

• oficialilor români, care vor fi invitaţi de Guvernul României.

4. Naţiunile Unite poartă responsabilitatea pentru planificarea seminarului (secretariatul tehnic şi pe fond), precum şi pentru pregătirea şi reproducerea documentaţiei adecvate.

5. Limba de lucru a seminarului va fi limba engleză.

6. Naţiunile Unite suportă costul membrilor personalului Oficiului Naţiunilor Unite pentru Combaterea Drogurilor şi Criminalităţii care participă la seminar.

7. Naţiunile Unite vor acorda o alocaţie zilnică de întreţinere pentru 3 experţi desemnaţi de fiecare dintre următoarele ţări, conform regulilor şi procedurilor relevante ale Naţiunilor Unite: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia şi Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei.

8. Guvernul României asigură, pe cheltuiala sa, următoarele:

a) spaţiile şi echipamentele adecvate (inclusiv facilităţile de multiplicare) pentru organizarea seminarului. Spaţiul de desfăşurare va beneficia de facilităţile adecvate pentru secretariat (incluzând un spaţiu de funcţionare, telefon, fax, computere cu acces la internet şi Microsoft Word şi la Microsoft Powerpoint, rechizite), pentru folosirea în scopuri oficiale în legătură cu seminarul, echipament de proiecţie audiovizuală şi tehnicieni care să la manevreze, mobilier şi echipamente care să fie instalate înainte de începerea seminarului şi întreţinute în condiţii de bună funcţionare de către personal adecvat pe durata seminarului;

b) personal administrativ local necesar pentru desfăşurarea în bune condiţii a seminarului, inclusiv pentru reproducerea şi distribuirea lucrărilor prezentate şi a altor documente în legătură cu seminarul;

c) transportul oficial în Bucureşti pentru toţi participanţii la seminar, inclusiv întâmpinarea la aeroport la sosire şi la plecare pentru toţi participanţii la seminar;

d) transportul local pentru personalul Naţiunilor Unite responsabil pentru seminar, în scopuri oficiale, pe parcursul seminarului;

e) aranjamente pentru cazarea adecvată la hotel/locul de desfăşurare a conferinţei la tarife comerciale rezonabile pentru persoanele care participă, urmăresc sau prestează servicii în cadrul seminarului;

f) facilităţi medicale pentru primul ajutor de urgenţă în zona seminarului. Pentru urgenţe grave, Guvernul asigură transportul imediat şi internarea într-un spital; şi

g) protecţie, după necesităţi, pentru a asigura securitatea tuturor participanţilor la seminar şi funcţionarea eficientă a acestuia, fără perturbări de orice fel.

9. Doresc să propun ca următoarele clauze să se aplice seminarului:

a) (i) Convenţia Naţiunilor Unite asupra privilegiilor şi imunităţilor, adoptată de Adunarea generală

la 13 februarie 1946, la care România este parte din 5 iulie 1956, va fi aplicabilă în privinţa seminarului. Reprezentanţii statelor invitate de Naţiunile Unite vor beneficia de privilegiile şi imunităţile prevăzute de art. IV din Convenţie. Alţi participanţi invitaţi de Naţiunile Unite se vor bucura de privilegiile şi imunităţile acordate experţilor aflaţi în misiune în serviciul Naţiunilor Unite prin art. VI din Convenţie. Oficialii Naţiunilor Unite care participă sau îndeplinesc funcţii în legătură cu seminarul se vor bucura de privilegiile şi imunităţile prevăzute de art. V şi VII din Convenţie;

(ii) oficialilor agenţiilor specializate ale Naţiunilor Unite care participă la seminar li se vor acorda privilegiile şi imunităţile prevăzute de art. VI şi VIII din Convenţia asupra privilegiilor şi imunităţilor agenţiilor specializate, adoptată în noiembrie 1947;

(iii) toţi participanţii şi persoanele care îndeplinesc funcţii legate de seminar vor beneficia de privilegiile şi imunităţile, facilităţile şi scutirile care sunt necesare pentru exercitarea independentă a funcţiilor lor legate de seminar, în modalitatea şi întinderea prevăzute de Convenţie;

(iv) personalul furnizat de Guvernul României în temeiul prezentului acord, cu excepţia acelor persoane aflate în plata cu ora, se vor bucura de imunitate de jurisdicţie, în cazul procedurilor judiciare referitoare la afirmaţiile rostite sau scrise şi la orice acţiune efectuată de ei în calitate oficială în legătură cu seminarul, în calitatea de oficiali ai Naţiunilor Unite pentru scopurile seminarului.

b) Toţi participanţii şi toate persoanele care îndeplinesc funcţii în legătură cu seminarul, la nivel de experţi, vor avea dreptul neîngrădit la intrare în şi la ieşire din România. Vizele şi permisele de intrare, când sunt necesare, vor fi acordate cât mai rapid posibil şi nu mai târziu de ziua sosirii participanţilor.

c) Guvernul va permite importul temporar, scutit de impozite şi taxe vamale, al tuturor articolelor pentru uzul oficial al secretariatului seminarului. Niciun articol importat sub această scutire nu poate fi vândut, luat sau dat cu chirie ori înstrăinat în alt mod în România, cu excepţia condiţiilor convenite cu Guvernul.

d) Se înţelege în continuare că Guvernul României va fi responsabil pentru rezolvarea oricărei acţiuni, cereri de despăgubire sau oricărei altei cereri împotriva Naţiunilor Unite, ca urmare a (i) vătămării sau pagubelor produse unei persoane ori unei proprietăţi în spaţiile conferinţei sau birourilor furnizate pentru seminar; (ii) transportului oferit de Guvern; şi (iii) angajărilor de personal dispuse de Guvern pentru seminar, iar Guvernul va exonera Naţiunile Unite şi personalul aferent de răspundere în privinţa unei astfel de acţiuni, cereri de despăgubire sau unei alte cereri.

e) Orice litigiu privind interpretarea sau executarea prezentului acord, cu excepţia diferendelor reglementate de prevederile corespunzătoare ale Convenţiei Naţiunilor Unite asupra privilegiilor şi imunităţilor sau de orice alt acord aplicabil, va fi, dacă părţile nu convin altfel, supus spre soluţionare unui tribunal compus din 3 arbitri, dintre care unul va fi numit de secretarul general al Naţiunilor Unite, unul de către Guvern, iar al treilea, care va fi preşedinte, de către ceilalţi 2 arbitri. Dacă una dintre părţi nu numeşte un arbitru în decurs de 3 luni din momentul în care cealaltă parte a notificat numele arbitrului său ori dacă primii 2 arbitri, în termen de 3 luni de la numirea sau nominalizarea celui de-al doilea dintre ei, nu numesc preşedintele, atunci acest arbitru va fi numit de preşedintele Curţii Internaţionale de Justiţie, la cererea oricăreia dintre părţile la diferend. Dacă părţile nu convin altfel, tribunalul adoptă propriile reguli de procedură, decide cu privire la remunerarea membrilor săi şi distribuirea cheltuielilor între părţi şi ia toate deciziile cu majoritate de două treimi. Deciziile sale sunt definitive şi, chiar dacă sunt pronunţate în condiţiile lipsei participării la procedură a uneia dintre părţi, sunt obligatorii pentru ambele.

In continuare, propun ca, la primirea confirmării scrise din partea guvernului dumneavoastră a prevederilor de mai sus, acest schimb de scrisori să constituie un acord între Naţiunile Unite şi Guvernul României în privinţa găzduirii seminarului, acord care va intra în vigoare la data răspunsului dumneavoastră şi va rămâne în vigoare pe durata seminarului şi pentru o perioadă suplimentară, necesară pentru finalizarea misiunii acestuia şi pentru soluţionarea oricăror altor aspecte apărute ca urmare a prezentului acord."

Am onoarea să confirm că propunerile conţinute în scrisoarea dumneavoastră sunt acceptabile pentru guvernul meu. Scrisoarea dumneavoastră şi acest răspuns vor constitui un acord între Guvernul României şi Naţiunile Unite în privinţa găzduirii seminarului, care va intra în vigoare la data acestui răspuns şi va rămâne în vigoare pe durata seminarului şi pentru o perioadă suplimentară, necesară pentru finalizarea misiunii acestuia şi pentru soluţionarea oricăror aspecte apărute ca urmare a prezentului acord.

Vă rog să primiţi, domnule director executiv, asigurarea înaltei mele consideraţii.

Cornel Feruta,

ambasador extraordinar şi plenipotenţiar,

Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite, Viena

Semnată la Viena, la 10 februarie 2009, în limba engleză, în două exemplare


SmartCity5

COMENTARII la Acord 0/2009

Momentan nu exista niciun comentariu la Acord 0 din 2009
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Acord 0/2009
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu