Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 54 din 16 aprilie 1997

pentru ratificarea Acordului comercial dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Orientale a Uruguayului, semnat la Bucuresti la 31 mai 1996

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 69 din 18 aprilie 1997


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul comercial dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Orientale a Uruguayului, semnat la Bucuresti la 31 mai 1996.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 3 martie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

             p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                      ANDREI IOAN CHILIMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 18 martie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                     PRESEDINTELE SENATUI
                          PETRE ROMAN


                     ACORD COMERCIAL
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Orientale a Uruguayului

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Orientale a Uruguayului, denumite in continuare parti,
    in scopul dezvoltarii si facilitarii schimburilor comerciale dintre cele doua tari pe baza egalitatii si avantajului reciproc,
    au convenit sa incheie prezentul acord.

    Art. 1
    Partile se angajeaza sa depuna toate eforturile si sa ia toate masurile necesare pentru dezvoltarea si diversificarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari.
    Art. 2
    Partile se obliga sa-si acorde reciproc tratamentul natiunii celei mai favorizate in legatura cu toate aspectele ce privesc importul si exportul dintre cele doua tari, in conformitate cu prevederile acordurilor si reglementarilor Organizatiei Mondiale a Comertului (O.M.C.).
    Art. 3
    Partile, in conformitate cu reglementarile lor legale, vor lua masurile necesare pentru facilitarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari.
    Art. 4
    Prevederile art. II nu se vor aplica:
    a) avantajelor, concesiilor sau scutirilor pe care o parte le-a acordat sau le va acorda tarilor vecine pentru facilitarea tranzitului si a comertului de frontiera;
    b) avantajelor si/sau concesiilor pe care o parte le-a acordat sau le va acorda in cadrul unor uniuni vamale sau economice, unor zone de liber schimb sau unor organizatii economice regionale la care sunt sau pot deveni asociati sau membri si nici:
    donatiilor de bunuri in cadrul unor programe de ajutoare sau asistenta, destinate uneia dintre parti, de catre un tert stat sau o uniune de state ori de alte institutii si organisme internationale.
    Art. 5
    Schimbul de marfuri se va face in baza contractelor incheiate intre persoanele fizice si juridice dintre cele doua tari, autorizate sa desfasoare activitati de comert exterior, denumite in continuare operatori economici, cu respectarea reglementarilor nationale in vigoare in fiecare tara.
    Art. 6
    Partile, in scopul facilitarii si promovarii tranzactiilor comerciale dintre cele doua tari, se angajeaza sa-si comunice reciproc, la cererea expresa a celeilalte parti, toate informatiile necesare cu privire la oportunitatile de export din tarile lor.
    Art. 7
    Partile, in conformitate cu reglementarile lor nationale in vigoare, vor lua toate masurile necesare pentru asigurarea obtinerii licentelor de export si de import, in scopul promovarii si facilitarii schimburilor comerciale care fac obiectul prezentului acord, atunci cand astfel de licente sunt necesare.
    Art. 8
    Toate platile, aferente importului si exportului de bunuri intre operatorii economici din cele doua tari, se vor efectua in devize liber convertibile, cu respectarea normelor in vigoare in fiecare tara.
    Art. 9
    1. Fiecare parte, in conformitate cu reglementarile juridice nationale in vigoare, va scuti de taxe vamale urmatoarele produse originare din teritoriul celeilalte tari:
    a) bunuri si materiale destinate targurilor si expozitiilor temporare, care nu sunt destinate vanzarii;
    b) mostre de marfuri destinate exclusiv pentru a fi folosite ca atare si care nu au valoare comerciala.
    2. Bunurile, materialele si mostrele la care se face referire in paragraful 1 al prezentului articol nu vor fi comercializate pe teritoriul tarii importatoare, ele trebuind sa fie reexportate, cu exceptia situatiei in care s-a obtinut anterior acceptul din partea autoritatilor competente din acea tara si s-a efectuat plata taxelor vamale si a celorlalte taxe legale.
    Art. 10
    Partile vor facilita tranzitul, pe teritoriul tarilor lor, al marfurilor originare din cealalta tara, in conformitate cu reglementarile nationale in vigoare.
    Art. 11
    Partile convin sa infiinteze o comisie mixta comerciala, care se va intruni la solicitarea oricareia dintre ele si de comun acord, alternativ, in capitala fiecarei tari, in scopul promovarii si dezvoltarii comertului bilateral, in conformitate cu obiectivele si spiritul prezentului acord.
    Comisia mixta comerciala va avea ca sarcini specifice analizarea modului de desfasurare a relatiilor comerciale dintre cele doua tari, prezentand guvernelor lor propuneri de masuri necesare sa contribuie la impulsionarea schimburilor comerciale bilaterale.
    Comisia mixta comerciala va functiona in conformitate cu regulamentul ce va fi convenit de comun acord intre ministerele desemnate sa administreze prezentul acord.
    Art. 12
    Partile vor promova schimbul de vizite de reprezentanti, grupuri si delegatii comerciale, vor incuraja transferul de tehnologie cu caracter comercial si vor acorda toate tipurile de facilitati organismelor celeilalte parti in realizarea de expozitii si de alte activitati destinate dezvoltarii comertului pe teritoriul fiecarei tari, in conformitate cu reglementarile lor legale in vigoare si cu practicile curente.
    Art. 13
    Sunt exceptate de la prevederile prezentului acord masurile restrictive pe care fiecare parte le-ar putea lua pentru protejarea securitatii nationale, a vietii si sanatatii persoanelor, animalelor si plantelor, cat si pentru protejarea patrimoniului national de valoare artistica, istorica si arheologica, a mediului si a resurselor epuizabile.
    Art. 14
    Nici una dintre prevederile prezentului acord nu poate constitui un obstacol in calea exercitarii drepturilor si indeplinirii obligatiilor rezultate din alte acorduri internationale, bilaterale sau multilaterale, in vigoare pentru fiecare dintre parti.
    Fiecare parte va desemna autoritatile nationale competente in diferite domenii de specialitate, care vor fi insarcinate cu punerea in practica si cu urmarirea modului de indeplinire in tara sa a celor prevazute in paragraful anterior, informand periodic Comisia mixta comerciala.
    Art. 15
    Partile, prin consultari si negocieri reciproce, vor cauta sa solutioneze divergentele, diferendele sau litigiile care ar putea sa apara in legatura cu aplicarea prevederilor prezentului acord.
    Art. 16
    Fiecare parte va putea prezenta, in scris si pe cale diplomatica, o cerere de modificare sau de revizuire a prezentului acord. Modificarea sau revizuirea se vor face prin acord reciproc.
    Orice modificare sau revizuire facuta in baza acestui articol se va face fara prejudicierea drepturilor rezultate si a obligatiilor asumate in cadrul acestui acord, anterioare datei intrarii in vigoare a modificarii sau revizuirii.
    Art. 17
    Prezentul acord va intra in vigoare la data schimbului de note diplomatice prin care se confirma aprobarea acestuia, in conformitate cu reglementarile in vigoare in cele doua tari.
     Data ultimei notificari se considera data intrarii in vigoare a prezentului acord.
    Art. 18
    Acordul va avea o valabilitate de 2 ani si va putea fi prelungit automat pe perioade anuale succesive, in cazul in care nici una dintre parti nu-l va denunta in scris cu 3 luni inainte.
    La data intrarii in vigoare a prezentului acord, Acordul comercial semnat la Montevideo la 9 octombrie 1968 isi inceteaza valabilitatea.
    Prevederile prezentului acord vor continua sa se aplice si dupa incetarea valabilitatii lui, in ceea ce priveste contractele care sunt in curs de executare la data incetarii valabilitatii acordului.
    Drept care, respectivii plenipotentiari semneaza prezentul acord in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana si spaniola, ambele texte fiind egal autentice.
    Semnat la Bucuresti la 31 (treizeci si unu) mai 1996 (una mie noua sute nouazeci si sase).

                 Pentru Guvernul Romaniei,
                     Dan Ioan Popescu,
                   ministrul comertului

                 Pentru Guvernul Republicii
                  Orientale a Uruguayului,
                     Alvaro Ramos Trigo,
                ministrul relatiilor externe



SmartCity5

COMENTARII la Legea 54/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 54 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu