E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 94 din 10 noiembrie 1994

pentru ratificarea Acordului de comert liber dintre Romania si Republica Moldova, incheiat la Bucuresti la 15 februarie 1994

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 340 din  8 decembrie 1994


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Se ratifica Acordul de comert liber dintre Romania si Republica Moldova, incheiat la Bucuresti la 15 februarie 1994, prevazut in anexa la prezenta lege.
    Art. 2
    La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Hotararea Guvernului nr. 591/1991.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 19 septembrie 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                  p. PRESEDINTELE SENATUI
                          VALER SUIAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 24 octombrie 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                 PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                          ADRIAN NASTASE

                                ACORD
        de comert liber intre Romania si Republica Moldova

    Romania si Republica Moldova, denumite in cele ce urmeaza parti,
    reafirmand dorinta lor de a participa activ la procesul de integrare economica din Europa,
    luand in considerare importanta legaturilor istorice, traditionale si spirituale de convietuire existente intre Romania si Republica Moldova si valorile comune pe care le impartasesc si recunoscand ca Romania si Republica Moldova doresc sa intareasca aceste legaturi si sa stabileasca relatii stranse si trainice de conlucrare si integrare economica,
    reafirmand angajamentul lor pentru democratia pluralista bazata pe respectarea regulilor de drept, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului,
    ferm convinse ca acest acord va promova intensificarea schimburilor comerciale reciproc avantajoase, conducand la crearea unei largi zone de comert liber si contribuind la procesul de integrare europeana,
    hotarate, in acest scop, de a elimina progresiv obstacolele in comertul reciproc in ansamblu, in conformitate cu Acordul general pentru tarife si comert (G.A.T.T.),
    considerand ca nici o prevedere a acestui acord nu poate fi interpretata ca exceptand statele parti la acest acord de la obligatiile lor decurgand din acorduri internationale la care sunt parti,
    au hotarat urmatoarele:

    Art. 1
    Obiective
    1. Romania si Republica Moldova vor stabili o zona de comert liber, in conformitate cu prevederile prezentului acord.
    2. Obiectivele acestui acord sunt:
    a) promovarea, prin expansiunea comertului reciproc, a dezvoltarii armonioase a relatiilor economice dintre Romania si Republica Moldova, imbunatatirea nivelului de trai si a conditiilor de munca, cresterea productivitatii si stabilitatii financiare;
    b) asigurarea de conditii corecte de concurenta in domeniul comertului intre statele parti la acest acord;
    c) de a contribui, in acest mod, prin inlaturarea barierelor din calea comertului, la dezvoltarea armonioasa si expansiunea comertului mondial.
    Art. 2
    Domeniul de aplicare
    Prevederile acestui acord se vor aplica produselor originare din statele parti la acest acord.
    Art. 3
    Taxe vamale de import si taxe cu efect echivalent
    1. Nici o noua taxa vamala de import sau taxa avand efect echivalent nu va fi introdusa in comertul dintre Romania si Republica Moldova.
    2. La data intrarii in vigoare a acestui acord, Romania si Republica Moldova vor desfiinta toate taxele vamale de import pentru produsele originare din Romania si, respectiv, din Republica Moldova.
    3. La aceeasi data, Romania aplica un comision de 0,5% ad valorem la toate importurile sale, iar Republica Moldova un comision de 0,25% .
    Art. 4
    Taxe vamale de natura fiscala
    Prevederile art. 3 se vor aplica, de asemenea, taxelor vamale de natura fiscala.
    Art. 5
    Taxe vamale de export si taxe cu efect echivalent
    1. Nici o noua taxa vamala de export sau taxa avand efect echivalent nu va fi introdusa in comertul dintre parti.
    2. La data intrarii in vigoare a acordului, Romania aplica un comision de 0,5% ad valorem la toate exporturile sale, iar Republica Moldova un comision de 0,25% .
    Art. 6
    Restrictii cantitative la import si masuri cu efect echivalent
    Nici o restrictie cantitativa la import sau masura avand efect echivalent nu va fi introdusa in comertul dintre parti.
    Art. 7
    Restrictii cantitative la export si masuri cu efect echivalent
    1. Nici o noua restrictie cantitativa la export sau masura avand efect echivalent nu va fi introdusa in comertul dintre parti.
    2. Restrictiile cantitative la export si masurile avand efect echivalent vor fi desfiintate la data intrarii in vigoare a acordului, cu exceptia celor prevazute pentru Romania in anexa nr. I si pentru Republica Moldova in anexa nr. II.
    Art. 8
    Procedura de informare asupra proiectelor de reglementari tehnice
    Partile la acord isi vor notifica una celeilalte, intr-un stadiu cat mai devreme posibil, proiectele de reglementari tehnice si proiectele de modificari ale acestora pe care intentioneaza sa le emita.
    Art. 9
    Regulile de origine si cooperarea in domeniul administratiei vamale
    1. Protocolul A stabileste regulile de origine si metodele de cooperare administrativa.
    2. Partile la acord vor lua masuri adecvate, inclusiv efectuarea de examinari regulate in comitetul mixt si aranjamente pentru cooperarea administrativa, pentru a asigura ca prevederile Protocolului A si ale acordului sa fie aplicate efectiv si in mod armonios.
    Art. 10
    Taxarea interna
    1. Partile se vor abtine de la orice masura sau practica de natura fiscala interna care instituie, direct sau indirect, o discriminare intre produsele originare in statele parti.
    2. Produsele exportate in teritoriul unei parti la acord nu vor putea beneficia de rambursarea taxarii interne la un nivel care sa depaseasca cuantumul taxarii directe sau indirecte impuse asupra lor.
    Art. 11
    Masuri sanitare si fitosanitare
    Partile vor aplica reglementarile lor veterinare, fitosanitare si sanitare intr-un mod nediscriminatoriu si nu vor introduce nici o noua masura care are efectul obstructionarii comertului in mod nepermis.
    Art. 12
    Exceptii generale
    Acest acord nu va impiedica aplicarea interdictiilor sau restrictiilor la import, export sau asupra marfurilor in tranzit; justificarea prin motive de moralitate publica, ordine publica sau securitate publica; protectia sanatatii si vietii oamenilor, animalelor sau plantelor si mediului inconjurator; protectia bunurilor din patrimoniul national posedand valoare artistica, istorica sau arheologica; protectia proprietatii intelectuale; reglementari privind aurul sau argintul, sau conservarea resurselor naturale epuizabile, daca asemenea masuri sunt aplicate efectiv in legatura cu restrictiile asupra consumului sau productiei interne.
    Asemenea interdictii sau restrictii nu vor constitui totusi un mijloc de discriminare arbitrara sau o restrictie deghizata asupra comertului dintre statele parti la acest acord.
    Art. 13
    Exceptii de securitate
    Nimic din acest acord nu va impiedica un stat parte la acord sa ia orice masuri pe care le considera necesare:
    a) pentru prevenirea dezvaluirii de informatii contrare intereselor sale esentiale de securitate;
    b) pentru protectia intereselor sale esentiale de securitate sau pentru indeplinirea obligatiilor internationale sau a politicilor nationale;
    c) privind traficul de arme, munitii si alte mijloace de razboi, cu conditia ca aceste masuri sa nu prejudicieze conditiile concurentei in privinta produselor care nu sunt destinate scopurilor militare specifice, si traficul de alte marfuri, materiale sau servicii care se efectueaza direct sau indirect in scopul aprovizionarii unui complex militar;
    d) privind neproliferarea armelor biologice si chimice, armelor nucleare sau a altor dispozitive explozive nucleare; sau
    e) luate in timp de razboi sau in alte situatii de tensiune internationala serioasa.
    Art. 14
    Monopolurile statului
    Statele parti la acest acord vor asigura ca orice monopol al statului cu caracter comercial sa fie ajustat, astfel incat obiectivele acordului sa nu fie afectate. La sfarsitul celui de-al cincilea an de la intrarea in vigoare a acordului, nici o discriminare privind conditiile in care marfurile sunt procurate si comercializate sa nu existe intre nationalii statelor parti la acord. Comitetul mixt va examina masurile necesare pentru indeplinirea acestui obiectiv.
    Art. 15
    1. Platile in valuta liber convertibila aferente comertului intre parti si transferul unor asemenea plati in teritoriul statului parte la acest acord unde domiciliaza creditorul vor fi libere de orice restrictii.
    2. Partile se vor abtine de la orice restrictii de schimb valutar sau administrative la acordarea, rambursarea sau acceptarea unor credite pe termen scurt si mediu care acopera tranzactiile comerciale la care participa un rezident.
    3. Pana la introducerea deplinei convertibilitati a valutei in sensul art. VIII al F.M.I., partile isi rezerva dreptul de a aplica restrictii de schimb valutar in privinta acordarii sau luarii de credite pe termen scurt si mediu pana la limita permisa conform statutului lor la F.M.I., cu conditia ca aceste restrictii sa fie aplicate intr-o maniera nediscriminatorie. Ele vor fi aplicate astfel incat sa cauzeze cea mai mica perturbare posibila a acordului. Partile vor informa prompt comitetul mixt despre introducerea unor astfel de masuri si a oricaror modificari ale acestora.
    Art. 16
    Regulile de concurenta intre operatorii economici
    1. Sunt considerate incompatibile cu functionarea corecta a acestui acord, in masura in care ele pot afecta comertul intre parti, urmatoarele:
    a) orice intelegere intre operatorii economici, hotarari ale asociatiilor de operatori economici si practicile concertate intre operatorii economici care au ca obiect sau efect impiedicarea, restrictionarea sau distorsionarea concurentei;
    b) abuzul de catre unul sau mai multi operatori economici de o pozitie dominanta in teritoriile statelor parti la acest acord, ca intreg sau ca o parte importanta a acestuia.
    2. Daca un stat parte la acest acord considera ca o anumita practica este incompatibila cu prevederile paragrafului 1 si daca o astfel de practica produce sau ameninta sa produca un prejudiciu serios interesului acelui stat parte sau un prejudiciu material industriei sale interne, el poate lua masuri adecvate dupa consultari in comitetul mixt sau dupa 30 de zile de la solicitarea unei astfel de consultari.
    Art. 17
    Ajutorul de stat
    1. Orice ajutor acordat de un stat parte la acest acord sau din resurse ale statului, indiferent de forma lui, care denatureaza sau ameninta sa denatureze concurenta prin favorizarea anumitor intreprinzatori sau productia anumitor bunuri, va fi incompatibil cu functionarea corespunzatoare a acestui acord, in masura in care poate afecta comertul intre parti.
    2. Comitetul mixt va adopta criteriile pe baza carora vor fi verificate practicile contrare paragrafului 1, precum si regulile pentru aplicarea lor.
    3. Partile vor asigura transparenta masurilor in domeniul ajutorului de stat, intre altele si prin raportarea anuala la comitetul mixt a volumului total al ajutoarelor de stat si a distributiei acestora si prin furnizarea, la cererea celeilalte parti, de informatii privind schemele de ajutor asupra unor cazuri individuale.
    4. Daca un stat parte la acest acord considera ca o practica data este incompatibila cu prevederile paragrafului 1, el poate sa ia masurile pe care le considera necesare impotriva acestei practici, care nu trebuie sa depaseasca prejudiciul cauzat de practica, in conditiile si in conformitate cu procedurile stabilite in art. 25.
    Art. 18
    Achizitii guvernamentale
    1. Partile considera ca liberalizarea pietelor lor de achizitii guvernamentale constituie un obiectiv al acestui acord.
    2. Partile vor dezvolta progresiv reglementari privind achizitiile guvernamentale, in vederea asigurarii accesului reciproc la procedurile de contractare, pe baza de licitatie pe pietele lor, de achizitii guvernamentale.
    3. Comitetul mixt va examina evolutia reglementarilor in acest domeniu, pentru indeplinirea obiectivelor acestui articol, si va putea recomanda modalitati concrete pentru indeplinirea prevederilor acestuia.
    Art. 19
    Protectia proprietatii intelectuale
    1. Statele parti la acest acord vor acorda si vor asigura o protectie adecvata, efectiva si nediscriminatorie a drepturilor de proprietate intelectuala, inclusiv masuri pentru acordarea si ranforsarea acestor drepturi contra incalcarii lor, contrafacerii sau pirateriei.
    2. In scopul acestui acord, protectia proprietatii intelectuale include indeosebi protectia drepturilor de autor, programelor de computer, bazelor de date si a drepturilor adiacente, marcile comerciale, indicatori geografici, proiecte industriale, patente, topografii si circuite integrate, precum si informatiile nepublicate de know-kow.
    3. Partile vor coopera in materie de proprietate intelectuala si vor tine, la solicitarea oricarei parti, consultari la nivel de experti privind aceste probleme, indeosebi asupra activitatilor privind conventiile internationale existente si viitoare pentru armonizarea, administrarea si ranforsarea protectiei proprietatii intelectuale, precum si a activitatilor organizatiilor internationale de specialitate.
    Art. 20
    Dumping
    Daca una dintre partile la acord constata ca se practica dumpingul in comertul cu aceasta, statul parte interesat poate lua masurile adecvate fata de aceasta practica, in conditiile si in concordanta cu procedura stabilite in art. 25.
    Art. 21
    Salvgardare generala
    In cazul in care un produs este importat in cantitati atat de mari si in astfel de conditii incat produce sau ameninta sa produca:
    a) un prejudiciu serios producatorilor interni de produse similare sau direct competitive pe teritoriul statului importator, sau
    b) o perturbare serioasa in oricare sector al economiei sau dificultati care ar putea produce deteriorari serioase in situatia economica a regiunii,
    statul parte interesat poate lua masuri adecvate in conditiile si in conformitate cu procedura stabilite in art. 25.
    Art. 22
    Ajustare structurala
    1. Masuri exceptionale de durata limitata care constituie o derogare de la prevederile art. 3 pot fi luate prin introducerea unor taxe vamale.
    2. Aceste masuri pot interesa noile industrii sau anumite sectoare supuse restructurarii sau care se confrunta cu dificultati serioase, indeosebi acolo unde aceste dificultati produc probleme sociale importante.
    3. Partea interesata va informa comitetul mixt despre orice masura exceptionala pe care intentioneaza sa o ia si, la cererea celeilalte parti, vor avea loc consultari in comitetul mixt privind astfel de masuri si sectoarele in care se aplica, inainte ca ele sa fie aplicate. In cazul in care se iau astfel de masuri, partea interesata va prezenta in comitetul mixt o schema de eliminare a taxelor vamale introduse in baza acestui articol.
    Art. 23
    Reexportul si lipsa serioasa
    In situatia in care aplicarea prevederilor acordului duce la:
    a) reexportul intr-o tara terta fata de care statul exportator parte la acest acord mentine, pentru produsul in cauza, restrictii cantitative la export, taxe de export sau masuri ori taxe avand un efect echivalent, sau
    b) o lipsa serioasa sau o amenintare cu aceasta la un produs esential pentru statul exportator parte la acord,
    si cand situatia la care se face referire mai sus produce sau poate produce dificultati majore partii exportatoare, acea parte poate lua masurile adecvate in conditiile si in conformitate cu procedura stabilite in art. 25.
    Art. 24
    Indeplinirea obligatiilor
    1. Statele parti la acord vor lua toate masurile necesare pentru a asigura indeplinirea obligatiilor ce decurg din acord.
    2. Daca una dintre parti considera ca cealalta parte nu a reusit sa-si indeplineasca o obligatie din acord, acea parte interesata poate lua masurile adecvate in conditiile si in conformitate cu procedura stabilite in art. 25.
    Art. 25
    Procedura de aplicare a masurilor de salvgardare
    1. Inainte de a initia procedura de aplicare a masurilor de salvgardare stabilita in paragrafele urmatoare ale prezentului articol, statele parti la acord se vor stradui sa solutioneze problemele dintre ele prin consultari directe.
    2. Fara a prejudicia paragraful 6 al prezentului articol, un stat parte la acord care are in vedere sa recurga la masuri de salvgardare va notifica prompt celeilalte parti si va furniza toate informatiile relevante. Consultarile intre statele parti vor avea loc fara intarziere in vederea gasirii unei solutii.
    3. a) In privinta art. 17, statele parti vor acorda comitetului mixt toata asistenta ceruta pentru examinarea cazului. Daca statul parte in cauza nu reuseste sa puna capat practicii contestate in perioada fixata de comitetul mixt sau daca comitetul mixt nu reuseste sa ajunga la un acord dupa consultari, sau dupa 30 de zile de la solicitarea unor asemenea consultari, statul parte interesat poate adopta masurile adecvate pentru a face fata dificultatilor care rezulta din practica in disputa.
    b) In privinta art. 20, 21 si 22, comitetul mixt va examina cazul sau situatia si va putea lua o decizie pentru a pune capat dificultatilor notificate de statul parte interesat. In absenta unei asemenea decizii in decurs de 30 de zile de la prezentarea problemei in comitetul mixt, statul parte interesat poate adopta masurile necesare pentru remedierea situatiei.
    c) In privinta art. 24, statul parte interesat va furniza comitetului mixt toate informatiile relevante cerute pentru o analiza completa a situatiei, in vederea gasirii unei solutii acceptabile in comun. Daca comitetul mixt nu reuseste sa ajunga la o asemenea solutie sau daca a trecut o perioada de 3 luni de la data notificarii, atunci statul parte interesat poate lua masurile adecvate.
    4. Masurile de salvgardare adoptate vor fi notificate imediat celeilalte parti la acest acord si comitetului mixt. Ele vor fi limitate in privinta ariei si a duratei lor la ceea ce este strict necesar, in scopul de a remedia situatia care a condus la aplicarea lor, si nu vor depasi prejudiciul cauzat de practica sau dificultatea in discutie. Se va acorda prioritate acelor masuri care perturba cel mai putin functionarea acordului.
    5. Masurile de salvgardare luate vor face obiectul consultarilor regulate in cadrul comitetului mixt in vederea relaxarii, inlocuirii sau eliminarii lor cat mai curand posibil.
    6. Atunci cand circumstante exceptionale care necesita o actiune imediata fac imposibila examinarea prealabila, statul parte interesat poate, in cazul art. 20, 21, si 22, sa aplice masuri preventive si provizorii strict necesare pentru a face fata situatiei respective.
    Masurile vor fi notificate fara intarziere si consultarile intre statele parti la acord vor avea loc cat mai curand posibil in cadrul comitetului mixt.
    Art. 26
    Dificultati ale balantei de plati
    1. In cazul in care un stat parte la acord are dificultati serioase ale balantei de plati sau este amenintat in mod iminent in acest sens, statul respectiv poate sa adopte, in conformitate cu conditiile stabilite in acord, masuri comerciale respective, care vor fi de durata limitata si nu vor depasi ceea ce este necesar pentru remedierea situatiei balantei de plati.
    Masurile vor fi atenuate progresiv pe masura ce se imbunatatesc conditiile balantei de plati si vor fi eliminate atunci cand conditiile nu mai justifica mentinerea lor. Statul respectiv va informa cealalta parte la acest acord si comitetul mixt inainte de introducerea lor si va prezenta, ori de cate ori este posibil, un calendar pentru eliminarea lor.
    2. Statele parti la acest acord se vor stradui totusi sa evite impunerea de masuri restrictive pentru scopuri privind balanta de plati.
    Art. 27
    Clauza evolutiva
    1. Daca un stat parte la acord considera ca ar fi util, in interesul economiilor lor, sa dezvolte si sa adanceasca relatiile stabilite prin acest acord, prin extinderea lor la domenii neacoperite de acesta, el va inainta o cerere motivata celeilalte parti la acest acord. Statele parti pot instructa comitetul mixt sa examineze aceasta cerere si, unde este cazul, va face recomandari, indeosebi in vederea inceperii negocierilor.
    2. Acordurile care rezulta din procedura la care se face referire in paragraful 1 vor fi supuse ratificarii sau aprobarii statelor parti la acord, in conformitate cu propriile lor proceduri.
    Art. 28
    Comitetul mixt
    1. Partile sunt de acord sa infiinteze un comitet mixt format din reprezentanti ai lor.
    2. Aplicarea acestui acord va fi supravegheata si administrata de comitetul mixt.
    3. In scopul aplicarii adecvate a acordului, statele parti vor efectua schimb de informatii si, la cererea oricarei parti, vor tine consultari in comitetul mixt. Comitetul mixt va examina posibilitatea eliminarii pe mai departe a obstacolelor in calea comertului dintre ele.
    4. Comitetul mixt poate adopta decizii in cazurile prevazute in acest acord. In privinta altor probleme, comitetul mixt poate face recomandari.
    Art. 29
    Procedurile comitetului mixt
    1. Pentru indeplinirea adecvata a acestui acord, comitetul mixt se va intruni de cate ori va fi necesar, dar cel putin o data pe an. Fiecare stat parte la acord poate cere intrunirea comitetului mixt.
    2. Comitetul mixt va actiona pentru luarea hotararilor prin consens.
    3. In scopul indeplinirii acestui acord, comitetul mixt va adopta regulile lui de procedura.
    4. Comitetul mixt poate decide constituirea de asemenea subcomitete si grupuri de lucru pe care le considera necesare pentru a-l sprijini sa-si indeplineasca sarcinile.
    Art. 30
    Relatii comerciale guvernate de alte acorduri
    1. Acest acord se aplica relatiilor comerciale dintre Romania si Republica Moldova.
    2. Acest acord nu va impiedica mentinerea sau infiintarea de uniuni vamale, zone de comert liber, uniuni economice sau aranjamente pentru comertul la frontiera.
    Art. 31
    Anexe si protocoale
    Anexele si protocoalele*) la acest acord sunt parte integranta a acestuia. Comitetul mixt poate decide sa modifice anexele si protocoalele la acord, in conformitate cu prevederile art. 29.
------------
    *) Protocolul A si anexele acestuia se publica ulterior.

    Art. 32
    Aplicare teritoriala
    Acest acord se va aplica teritoriilor Romaniei si Republicii Moldova.
    Art. 33
    Amendamente
    Amendamentele la acest acord, altele decat cele la care se face referire in art. 28, care sunt aprobate de comitetul mixt, vor fi inaintate celeilalte parti la acest acord pentru acceptare si vor intra in vigoare la data comunicarii acceptarii lor.
    Art. 34
    Retragerea si expirarea
    Oricare parte la acord se poate retrage din acesta printr-o notificare scrisa adresata celeilalte parti si comitetului mixt.
    Retragerea va intra in vigoare dupa 6 luni de la data la care a fost primita notificarea respectiva.
    Art. 35
    Intrarea in vigoare
    Acest acord va intra in vigoare la data ultimei notificari prin care cealalta parte notifica ratificarea acordului.
    Partile se vor stradui ca procedurile de ratificare a acordului sa fie indeplinite in maximum 6 luni de la data semnarii.
    Art. 36
    Autentificare
    Acest acord s-a incheiat la Bucuresti la data de 15 februarie 1994, in doua exemplare originale in limba romana, ambele texte fiind egal autentice.

                         Pentru Romania,
                         Cristian Ionescu,
                         ministrul comertului

                         Pentru Republica Moldova,
                         Sergiu Certan,
                         ministrul economiei


    ANEXA 1

          A. LISTA MARFURILOR CONTINGENTATE LA EXPORT PE ANUL 1994
------------------------------------------------------------------------------
Nr.     Pozitia              Denumirea produsului             U.M. Cantitatea
crt.    tarifara
------------------------------------------------------------------------------
 1.    1005.10.11  Hibrizi dubli de porumb si hibrizi         tona  1.000
                   incrucisati
 2.    1005.10.13  Hibrizi incrucisati de trei ori            tona  2.120
 3.    1005.10.15  Hibrizi simpli                             tona  5.995
 4.    1206.00.10  Seminte de floarea-soarelui destinate
                   insamantarilor                             tona    230
 5.    1512.11.91  Ulei brut de floarea-soarelui              tona 15.000
          4407.10  Cherestea rasinoase, din care:             mc
 6.    4407.10.30  Geluite                                    mc       x)
 7.    4407.10.79  Lemn de o lungime pana la 1,25 m si
                   o grosime de cel putin 12,5 mm             mc       x)
 8.    4407.10.91  Cherestea din molid din specia Picea
                   Abies Karst sau brad argintat              mc       x)
 9.    4407.10.99  Altele                                     mc       x)
          4407.92  Cherestea de fag, din care: mc       x)
10.    4407.92.30  Geluite                                    mc       x)
11.    4407.92.50  Slefuite                                   mc       x)
12.    4407.92.90  Altele                                     mc       x)
          4407.99  Altele                                     mc       x)
13.    4407.99.91  Cherestea de plop                          mc       x)
14.    4407.99.99  Altele (salcam, mesteacan, anin, salcie,   mc       x)
                   tei)
15. ex.4407.91.31  Lamele si frize pentru parchet neasamblat
                   din stejar masiv                           mc       x)
16. ex.4409.90.93  Furnire din fag sub 1 mm                   mc       x)
17. ex.4415.10.10  Lazi, ladite, cosuri, bidoane (conifere,
                   fag, diverse esente moi si tari)           mc       x)
18. ex.4415.20.10  Palete simple (altele decat interzise)     mc       x)
19. ex.4415.20.90  Europaleti, boxpaleti (altii decat cei     mc       x)
                   interzisi)
             4703  Pasta chimica din lemn (celuloza)
                   semialbita sau albita                      tona     x)
20.    4703.21.00  De conifere                                tona     x)
21.    4703.29.00  Altele decat de conifere (foioase)         tona     x)
22.    7403.21.00  Aliaje pe baza de cupru-zinc (alama)       tona  4.000
23.    7403.22.00  Aliaje pe baza de cupru-staniu (bronz)     tona  8.000
24.    7403.29.00  Alte aliaje de cupru                       tona    500
25.    7801.99.91  Aliaje plumb                               tona  1.000
------------------------------------------------------------------------------
    NOTA:
    Cu "ex" s-au marcat situatiile unde, din intreaga pozitie tarifara, este contingentat numai produsul sau grupa mentionata.
    x) Nivelul contingentelor pentru aceste pozitii tarifare se va stabili dupa aprobarea de catre Parlament a legii volumului de masa lemnoasa ce se va recolta in anul 1994.
    Licentele care sa permita exportul produselor respective in anul 1994 se vor elibera dupa stabilirea nivelului acestor contingente.

    B. LISTA PRODUSELOR AL CAROR EXPORT ESTE CONDITIONAT DE RETURNAREA
       ANTICIPATA A CONTRAVALORII STIMULENTELOR ACORDATE PRODUCATORILOR
------------------------------------------------------------------------------
Nr.    Pozitia tarifara            Denumirea produsului
crt.
------------------------------------------------------------------------------
 1.      2503.10.00       Sulf brut si sulf nerafinat
 2.      2503.90.00       Alt sulf
 3.      2802.00.00       Sulf sublimat, precipitat sau coloidal
 4.      2603.00.00       Minereuri si concentrate de cupru
 5.      2607.00.00       Minereuri si concentrate de plumb
 6.      2608.00.00       Minereuri si concentrate de zinc
 7.      2612.10.10       Minereuri de uraniu si pehblenda
 8.      2612.10.90       Alte minereuri si concentrate de uraniu
 9.      2616.90.00       Alte minereuri si concentrate de metale pretioase
10.      2701.11.10       Antracit cu un continut de materii volatile ce nu
                          depaseste 10%
11.      2701.11.90       Alt antracit
12.      2701.12.10       Huila de cocs
13.      2701.12.90       Alte huile bituminoase
14.      2701.19.00       Alte huile
15.      2701.20.00       Brichete si combustibili solizi in forme similare
                          obtinute din huile
16.      2702.10.00       Lignit, chiar pulverizat
17.      2702.20.00       Lignit aglomerat
------------------------------------------------------------------------------
    NOTA:
    Eliberarea licentelor se face numai in baza certificarii de catre Ministerul Industriilor a restituirii anticipate la buget a contravalorii stimulentelor acordate producatorului.

         C. LISTA PRODUSELOR NEADMISE TEMPORAR LA EXPORT IN ANUL 1994
------------------------------------------------------------------------------
Nr.     Pozitia tarifara         Denumirea produsului
crt.
-------------------------------------------------------------------------------
 1.      0604.91.10       Pomi de Craciun, de brad (inclusiv ramuri)
 2.      1001.90.91       Grau comun si meslin pentru samanta
 3.      1001.90.99       Altele (grau consum)
 4.      1005.10.19       Alti hibrizi porumb pentru samanta
 5.      1005.10.90       Alti hibrizi, porumb
 6.      1005.90.00       Alt porumb (consum)
 7.      1206.00.90       Alte seminte de floarea-soarelui (consum)
 8.      1703.90.00       Alte melase rezultate din extragerea si rafinarea
                          zaharului (din sfecla de zahar)
 9.      2709.00.10       Uleiuri petroliere si uleiuri obtinute din minerale
                          bituminoase (titei), brute; condensat de gaz
                          natural: 10
11.      2710.00.71       Pacura destinata a fi supusa unui tratament specific
12.      2710.00.72       Pacura destinata a fi supusa unei transformari
                          chimice printr-un tratament, altul decat cele
                          definite pentru subpozitia 2710.00.71
                          Pacura destinata altor utilizari:
13.      2710.00.74       Pacura cu un continut de sulf care sa nu depaseasca
                          1% din greutate
14.      2710.00.76       Pacura cu un continut de sulf care sa depaseasca in
                          greutate 1%, dar sa nu depaseasca 2%
15.      2710.00.77       Pacura cu un continut de sulf care sa depaseasca in
                          greutate 2%, dar sa nu depaseasca 2,8%
16.      2710.00.78       Pacura cu un continut de sulf care sa depaseasca in
                          greutate 2,6%
17.      2711.12.11       Propan lichefiat cu o puritate de cel putin 99%
                          destinat utilizarii drept carburant sau combustibil
18.      2711.12.19       Propan lichefiat cu o puritate de cel putin 99%
                          destinat altor utilizari
19.      2711.12.91       Alte concentratii de propan lichid destinate a fi
                          supuse unui tratament specific
20.      2711.12.93       Alte concentratii de propan lichid destinate a fi
                          supuse unei transformari chimice printr-un
                          tratament, altul decat cele definite pentru pozitia
                          2711.12.91
21.      2711.12.94       Propan lichid destinat altor utilizari de o puritate
                          mai mare de 90%, dar mai mica de 99%
22.      2711.12.96       Amestecuri de propan lichid si de butan lichid,
                          continand peste 50%, dar nu mai mult de 70% propan
23.      2711.12.98       Alte concentratii de propan lichid
24.      2711.13.10       Butan lichefiat destinat a fi supus unui tratament
                          specific
25.      2711.13.30       Butan lichefiat destinat a fi supus unei
                          transformari chimice printr-un tratament, altul
                          decat cele definite pentru pozitia 2711.13.10
26.      2711.13.91       Butan lichefiat destinat altor utilizari de o
                          puritate mai mare de 90%, dar mai mica de 95%
27.      2711.13.93       Amestecuri de butan lichefiat si de propan
                          lichefiat, continand peste 50%, dar nu mai mult de
                          65% butan
28.      2711.13.90       Alte concentratii de butan lichefiat
29.      3002.10.91       Hemoglobina, globulina din sange si serum-globulina
30.      3002.90.10       Sange uman
31.      3002.90.30       Sange animal preparat in vederea utilizarii
                          terapeutice, profilactice sau de diagnostic
32.      3002.90.50       Culturi de microorganisme
33.      3002.90.90       Alte produse similare (cu exceptia placentei umane
                          si a sangelui retroplacentar)
34.      4401.10.00       Lemn de foc sub forma de busteni, ramuri, vreascuri
                          sau forme similare
35.      4401.21.00       Lemn sub forma de placi sau particule de conifere
36.      4401.22.00       Altele decat conifere
37.      4401.30.10       Rumegus
38.      4401.30.90       Deseuri si resturi din lemn, chiar aglomerate sub
                          forma de busteni, brichete, pelete
39.      4403.10.10       Stalpi de conifere (tratati cu vopsea, creozot sau
                          alti agenti de conservare) de o lungime nu mai mica
                          de 6 m, dar nici mai mare de 18 m, cu circumferinta
                          bazei de peste 45 cm, dar nu mai mult de 90 cm,
                          injectati sau altfel impregnati
40.      4403.10.91       De conifere
41.      4403.10.99       Altele
42.      4403.20.00       Lemn brut, cojit, simplu, fasonat sau cioplit de
                          conifere
43.      4403.91.00       De stejar
44.      4403.92.00       De fag
45.      4403.99.10       De plop
46.      4403.99.90       Altele
                          Lemn despicat; prajini despicate; stalpi, tarusi si
                          pari de lemn ascutiti, neascutiti, netaiati
                          longitudinal; bete cioplite sau rotunjite sumar, dar
                          netorsionate, necurbate, nici altfel prelucrate,
                          pentru bastoane, umbrele, manere de scule sau
                          similare; altele, lame, benzi din lemn si produse
                          similare
47.      4404.10.00       De conifere
48.      4404.20.00       Altele decat conifere
49.      4405.00.00       Lina de lemn; faina de lemn
50.      4406.10.00       Traverse de lemn pentru cai ferate sau similare,
                          neimpregnate
51.      4406.90.00       Alte traverse de cale ferata sau similare
                          Lemn taiat sau cioplit longitudinal, spintecat sau
                          cojit, chiar geluit, slefuit sau lipite prin
                          imbinare dintata, de o grosime care depaseste 6 mm
52.      4407.91.00       De stejar
53.      4407.91.10       Lipite prin imbinare dintata, chiar geluite sau
                          slefuite
54.      4407.91.39       Altele
55.      4407.91.50       Slefuite
56.      4407.91.90       Altele
57.      4407.99.93       De nuc
58.  ex. 4407.99.99       Altele (paltin, cires, ulm, frasin)
                          Foi de placaj si foi pentru furnir de placaj (chiar
                          imbinate) si alt lemn taiat longitudinal, retezat
                          sau derulat, chiar geluit, slefuite sau lipite prin
                          imbinare dintata, de o grosime care nu depaseste 6
                          mm
59.  ex. 4408.90.93       Altele care sa nu depaseasca 1 mm, din stejar,
                          cires, paltin, ulm, frasin, nuc
60.      4408.90.99       Altele care sa depaseasca 1 mm
                          Lemn (inclusiv lamele si frizele de parchet,
                          neasamblate) fasonat (sub forma de pene de ulm
                          faltuit, nituit, rindeluit, cantuit, fasonat sau
                          similare), chiar geluite, slefuite sau lipite prin
                          imbinare dintata
61.  ex. 4409.20.99       Altele (nuc, paltin, cires, frasin, ulm)
62.  ex. 4412.99.90       Placaje furniruite cu stejar, nuc, paltin, frasin,
                          ulm, cires
63.  ex. 4415.10.10       Lazi, ladite, cosuri, bidoane (stejar, paltin,
                          cires, ulm, frasin, nuc)
64.  ex. 4415.20.10       Palete simple, din stejar, paltin, cires, ulm,
                          frasin, nuc
65.  ex. 4415.20.90       Altele (europaleti, boxpaleti din stejar, paltin,
                          cires, ulm, frasin, nuc)
66.  ex. 4416.00.10       Lemn pentru doage, chiar taiate pe cele doua fete
                          principale, dar neprelucrat altfel, din stejar
67.  ex. 4416.00.90       Altele din stejar
68.      4418.40.00       Cofraje pentru betoane
69.      4418.90.00       Altele (parti de sarpanta pentru constructii,
                          capriori, bile, manele)
70.      4701.00.10       Pasta mecanica din lemn
                          Pasta termomecanica din lemn
71.      4701.00.90       Altele
72.      4702.00.00       Pasta chimica de lemn cu dizolvant
                          Pasta chimica de lemn, tratata cu soda sau sulf, cu
                          exceptia pastei tratate cu dizolvant
73.      4703.11.00       De conifere
74.      4703.19.00       Altele decat conifere
                          Pasta chimica de lemn, tratata cu sulfit, cu
                          exceptia pastei tratate cu dizolvant
75.      4704.11.00       De conifere
76.      4704.19.00       Altele decat conifere
77.      4704.21.00       De conifere
78.      4704.29.00       Altele decat conifere
79.      4705.00.00       Pasta chimica din lemn
80.      7112.10.00       Deseuri din aur, inclusiv metale placate sau suflate
                          cu aur, dar exclusiv cenusile de ardere care contin
                          alte metale pretioase
81.      7112.20.00       Deseuri de platina, inclusiv metale placate sau
                          suflate cu platina, dar exclusiv cenusile de ardere
                          care contin alte metale pretioase
82.      7112.90.00       Alte deseuri cu continut de metale pretioase si rare
                          Deseuri si resturi din fonta, fier sau otel
                          (inclusiv fier vechi), deseuri lingotiere din fier
                          sau otel
83.      7204.10.00       Deseuri si resturi din fonta
84.      7204.21.00       Deseuri si fier vechi din oteluri inoxidabile
85.      7204.29.00       Deseuri si fier vechi din alte oteluri aliate
86.      7204.30.00       Deseuri si fier vechi din fier sau otel cositorit
                          Alte deseuri, sparturi si fier vechi, indoite,
                          ondulate, span, aschii, deseuri rezultate din
                          pelizare, slefuire, ascutire, presare, stantare,
                          matritare sau decupare, legate sau nu in pachete
87.      7204.41.10       Deseuri de aschiere, span, deseuri de macinare,
                          rumegus, pilitura
88.      7204.41.91       Deseuri de stantare sau decupare, sub forma de
                          baloturi
89.      7204.41.99       Alte deseuri
                          Alte deseuri, sparturi si fier vechi, inclusiv
                          sina uzata debitata
90.      7204.49.10       Fragmentate
91.      7204.49.30       Sub forma de baloturi
92.      7204.49.91       Nesortate, neclasate
93.      7204.49.99       Altele
                          Deseuri lingotiere
94.      7204.50.10       Din oteluri aliate
95.      7204.50.90       Altele
                          Fier si oteluri nealiate in lingouri sau in alte
                          forme primare
96.      7206.10.00       Lingouri
97.      7206.90.00       Semifabricate din fier sau oteluri nealiate, cu un
                          continut de carbon de mai putin de 0,25% din
                          greutate
                          Cu sectiunea transversala patrata sau
                          dreptunghiulara si a caror latime este mai mica
                          decat dublul grosimii:
                          - Laminate sau obtinute prin turnare continua
98.      7207.11.11       Din otel pentru automate
99.      7207.11.19       Altele
                          Alte semifabricate cu sectiunea transversala de
                          forma dreptunghiulara
100.     7207.12.10       Laminate sau obtinute prin turnare continua
                          Alte semifabricate din oteluri aliate laminate sau
                          turnate continuu (rotunde, poligonale)
101.     7207.19.11       Din otel pentru automate
102.     7207.19.15       Altele
103.     7207.19.31       Ebose pentru profiluri:
                          Laminate sau obtinute prin turnare continua
104.     7207.19.90       Altele
                          Cu un continut de carbon de minimum 0,25% din
                          greutate:
                          Cu sectiunea transversala patrata sau
                          dreptunghiulara, a caror latime este mai mica decat
                          dublul grosimii:
                          - Laminate sau obtinute prin turnare continua: 105
                          Altele, cu un continut in greutate:
106.     7207.20.15       - de 0,25% sau peste, dar mai mic de 0,6% de carbon
107.     7207.20.17       - de minimum 0,6% carbon
                          Altele, cu sectiunea transversala dreptunghiulara:
108.     7207.20.32       Laminate sau obtinute prin turnare continua
                          Cu sectiunea transversala circulara sau poligonala:
                          Laminate sau obtinute prin turnare continua:
109.     7207.20.51       - Din otel pentru automate
                          Altele:
110.     7207.20.55       - Cu un continut de carbon de minimum 0,25% dar mai
                          mic de 0,6% din greutate
111.     7207.20.57       - Cu un continut de carbon de minimum 0,6% din
                          greutate
                          Ebose pentru profiluri:
112.     7207.20.71       - Laminate sau obtinute prin turnare continua
113.     7224.10.00       Lingouri si alte forme primare din oteluri aliate
                          Alte semifabricate
                          Cu sectiunea transversala patrata sau
                          dreptunghiulara:
                          - Laminate la cald sau obtinute prin turnare
                          continua:
                          - a caror latime este mai mica decat dublul grosimii
114.     7224.90.01       - Din oteluri rapide
115.     7224.90.05       - Cu un continut de carbon de 0,7% sau mai putin de
                          0,5% sau peste, dar pana la 1,2%
                          - cu un continut de bor de 0,0008% sau peste, din
                          greutate
116.     7224.90.08       - Altele
117.     7224.90.15       - Altele
                          - Laminate la cald sau obtinute prin turnare
                          continua:
118.     7224.90.31       - cu un continut de carbon de 0,9% sau peste, dar
                          pana la 1,15% inclusiv
119.     7224.90.39       - Altele
                          Forjate
120.     7224.90.91       - Cu sectiunea transversala circulara sau poligonala
121.     7224.90.99       - Altele
122.     7302.10.90       Sine uzate
123.     7401.10.00       Mata de cupru
124.     7401.20.00       Cupru cementat (precipitat de cupru)
125.     7402.00.00       Cupru de convertizor, anozi de cupru pentru rafinare
                          electrolitica
                          Cupru electrolitic si aliaje de cupru provenite din
                          concentrat de cupru din tara, sub forma bruta
126.     7403.11.00       Catozi si sectiuni de catozi
127.     7403.12.00       Bare semifabricate pentru sarma de cupru (Wire-bars)
128.     7403.13.00       Lingouri
129.     7403.19.00       Alt cupru electrolitic
130.     7403.23.00       Aliaje pe baza de cupru-nichel (cupronichel) sau
                          aliaje pe baza de cupru-nichel-zinc (alpaca)
                          Deseuri si resturi de cupru
131.     7404.00.10       - Din cupru electrolitic
                          Din aliaje de cupru:
132.     7404.00.91       - Pe baza de cupru-zinc (alama)
133.     7404.00.99       - Altele
                          Deseuri si resturi de nichel
134.     7503.00.10       - Din nichel nealiat (tehnic)
135.     7503.00.90       - Din aliaje de nichel
                          Deseuri si resturi de aluminiu
                          Deseuri:
136.     7602.00.11       - Deseuri de aschiere, span, deseuri de macinare,
                          pilitura; deseuri de foi de benzi subtiri, colorate,
                          acoperite sau lipite intre ele, cu o grosime ce nu
                          depaseste 0,2% (fara suport)
137.     7602.00.19       - Altele (inclusiv rebuturile de fabricatie)
138.     7602.00.90       Resturi de aluminiu
139.     7801.10.00       Plumb rafinat
140.     7801.91.00       Plumb continand stibiu, ca alt element predominant
                          in greutate
141.     7801.99.10       Plumb pentru rafinare continand 0,02% sau mai mult
                          din greutate argint (lingouri de plumb)
142.     7801.99.99       Altele
                          Deseuri si resturi de plumb
143.     7802.00.10       De la acumulatoare
144.     7802.00.90       Altele
145.     7901.11.00       Zinc sub forma bruta nealiat, continand in greutate
                          99,99% sau mai mult zinc
                          Zinc nealiat continand in greutate mai putin de
                          99,99% zinc:
146.     7901.12.10       - Cu un continut de zinc de cel putin 99,95%, dar
                          mai putin de 99,99% din greutate
147.     7901.12.30       - Cu un continut de zinc de cel putin 98,5%, dar mai
                          putin de 99,95% din greutate
148.     7901.12.90       - Cu un continut de zinc de cel putin 97,5%, dar mai
                          putin de 98,5% din greutate
149.     7902.00.00       Deseuri si resturi de zinc
150.     8002.00.00       Deseuri si resturi de cositor (staniu)
------------------------------------------------------------------------------
    NOTA:
    Cu "ex" s-au marcat situatiile in care, din intreaga pozitie tarifara, este neadmis temporar la export numai produsul sau grupa de produse mentionate.

    ANEXA 2

       A. LISTA MARFURILOR INTERZISE LA EXPORTUL DIN REPUBLICA MOLDOVA
    1. Cereale, nutreturi combinate, produse de panificatie

    B. LISTA MARFURILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA AL CAROR EXPORT ESTE SUPUS
              CONTROLULUI SI SE EFECTUEAZA PE BAZA DE LICENTA
                         I. Marfuri contingentate
------------------------------------------------------------------------------
Nr.     Pozitia tarifara       Denumirea marfii
crt.
------------------------------------------------------------------------------
 1.        0101 - 0105         Animale vii
 2.        0201 - 0208         Carne
 3.        2401 - 2403         Tutun fermentat si nefermentat
 4.        4101 - 4107         Piei brute si prelucrate
 5.          10 -   11         Cereale si produse obtinute la prelucrarea
                               acestora, paste fainoase
 6.           1701             Zahar
 7.           1512             Ulei vegetal
 8.        0401 - 0406         Lapte si produse lactate
 9.           1206             Seminte de floarea-soarelui
10.            27              Purtatori de energie, energie electrica
-------------------------------------------------------------------------------

                      II. Marfuri cu caracter specific
    1. Armamente, munitii, tehnica militara si articole speciale de completare pentru producerea acestora.
    2. Substante explozibile.
    3. Materiale nucleare, tehnologii, utilaje si instalatii pentru fabricarea acestora.
    4. Surse de radiatie ionica.
    5. Droguri, stupefiante si substante psihotrope, materiale pentru obtinerea acestora.
    6. Otravuri.
    7. Metale pretioase, minerale, pietre pretioase si obiecte din acestea (cu exceptia produselor electronice, care contin metale pretioase).
    8. Elaborari loteristice, mijloace si utilaje pentru diverse tipuri de loterie.
    9. Automate pentru jocuri.

                      III. Alte tipuri de marfuri
    1. Substante chimice si deseurile industriale supuse controlului international.
    2. Preparate medicinale si utilaj medical.
    3. Livrarile in cadrul contractelor de constructii montaj.



SmartCity5

COMENTARII la Legea 94/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 94 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu