Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 616 din 11 septembrie 2006

pentru aprobarea unor masuri privind desemnarea/notificarea organismelor care realizeaza evaluarea conformitatii mijloacelor de masurare

ACT EMIS DE: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 873 din 25 octombrie 2006



In conformitate cu prevederile art. 11 din Hotărârea Guvernului nr. 264/2006 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă şi de punere în funcţiune a mijloacelor de măsurare,

având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 487/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice privind desemnarea laboratoarelor de încercări, precum şi a organismelor de certificare şi de inspecţie care realizează evaluarea conformităţii produselor din domeniile reglementate prevăzute în Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformităţii produselor, republicată,

în temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 738/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Comerţului, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul economiei şi comerţului emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Normele metodologice privind desemnarea organismelor care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare, prevăzute în anexa nr. 1.

Art. 2. - (1) Se înfiinţează Comisia de recunoaştere a organismelor care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare, denumită în continuare Comisia de recunoaştere.

(2) Comisia de recunoaştere funcţionează în cadrul Direcţiei infrastructura calităţii şi mediu şi îşi desfăşoară activitatea în baza prevederilor normelor metodologice prevăzute la art. 1 şi ale propriului regulament de organizare şi funcţionare prevăzut în anexa nr. 2.

(3) Componenţa Comisiei de recunoaştere este prevăzută în anexa nr. 3.

Art. 3. - Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 4. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul economiei şi comerţului,

Codruţ Ioan Şereş

ANEXA Nr. 1

NORME   METODOLOGICE

privind desemnarea organismelor care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare

1.   Prezentele norme metodologice stabilesc procedura pentru desemnarea organismelor de certificare care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare, denumite în continuare organisme, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 264/2006 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă şi de punere în funcţiune a mijloacelor de măsurare.

2.   Poate fi organism desemnat orice persoană juridică sau entitate din cadrul unei persoane juridice cu sediul în România, care dovedeşte că poate realiza sarcini specifice în legătură cu evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare şi care respectă cerinţele şi criteriile aplicabile organismelor desemnate, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 264/2006, precum şi cerinţele prevăzute de prezentele norme metodologice.

3.    Organismele desemnate conform prevederilor prezentelor norme metodologice trebuie să îndeplinească sarcinile în legătură cu obiectul desemnării, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 264/2006, pe toată perioada desemnării.

A. Documentele care se solicită organismelor pentru evaluare în vederea desemnării

4.   Solicitarea pentru desemnare se realizează prin completarea şi transmiterea de către organism la Ministerul Economiei şi Comerţului - Comisia de recunoaştere a cererii de desemnare, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice, însoţită de următoarele documente:

a)   certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului sau orice act juridic echivalent privind înfiinţarea, în copie;

b)   scurtă prezentare a activităţii organismului, din care să rezulte experienţa şi competenţa acestuia în domeniul mijloacelor de măsurare pentru care se solicită evaluarea, inclusiv organigrama organismului;

c)   certificatul de acreditare în legătură cu obiectul desemnării, emis de organismul naţional de acreditare, în copie;

d)   asigurarea de răspundere civilă, în copie, pentru cazul în care răspunderea nu revine statului prin lege;

e)   referinţe privind schema de evaluare care va fi aplicată de organismul respectiv în calitate de organism desemnat; schema de evaluare trebuie să facă referire la cerinţele şi procedura/procedurile utilizată/utilizate pentru evaluarea conformităţii;

f)   raportul întocmit de organismul naţional de acreditare referitor la procedura de evaluare a conformităţii documentată şi aplicată de către solicitant şi la sistemul de management al calităţii, având în vedere cerinţele din Hotărârea Guvernului nr. 264/2006;

g)    documentele încheiate pentru subcontractarea activităţilor în legătură cu sarcinile pentru care solicită desemnarea, în copie, dacă este cazul;

h) modelul contractului de subcontractare a activităţilor, dacă este cazul;

i) o declaraţie scrisă prin care solicitantul este de acord ca organismul naţional de acreditare să pună la dispoziţie Comisiei de recunoaştere, la cerere, documente şi informaţii în legătură cu acreditarea sa.

B. Evaluarea solicitării, acordarea, limitarea, suspendarea şi retragerea desemnării

5.1.   Comisia de recunoaştere evaluează solicitarea privind desemnarea în urma examinării documentelor prevăzute la pct. 4 şi a verificării respectării:

a)   criteriilor pentru desemnarea organismelor prevăzute la art. 12 din Hotărârea Guvernului nr. 264/2006;

b)   prevederilor art. 14 şi 16 din Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformităţii produselor, republicată;

c)   cerinţelor privind competenţa tehnică şi capabilitatea organismului de a evalua conformitatea mijloacelor de măsurare cu cerinţele esenţiale prevăzute în anexa nr. I la Hotărârea Guvernului nr. 264/2006;

d)   sarcinilor în legătură cu procedura/procedurile de evaluare a conformităţii prevăzute în anexele MI-001-MI-010 la Hotărârea Guvernului nr. 264/2006, pentru care organismul solicită desemnarea;

e)  valorii minime a asigurării de răspundere civilă;

f)   oricăror alte cerinţe aplicabile organismelor conform prezentelor norme metodologice.

5.2.   Numai organismele recunoscute în prealabil pot fi desemnate.

6.1.   In măsura în care este necesar pentru luarea deciziei privind recunoaşterea în vederea desemnării organismului, Comisia de recunoaştere poate întreprinde orice alte măsuri pentru informarea sa completă şi corectă, inclusiv prin vizite la sediul organismului.

6.2.   La solicitarea Comisiei de recunoaştere, unul sau mai mulţi membri ai acesteia participă, în cadrul echipelor de evaluare ale organismului naţional de acreditare, la evaluarea şi supravegherea organismului.

7.1.   Comisia de recunoaştere emite certificat de recunoaştere organismului solicitant care a dovedit conformitatea cu cerinţele prevăzute de prezentele norme metodologice, stabilind scopul şi sarcinile pentru care acesta este recunoscut, în termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii de recunoaştere şi desemnare. Modelul certificatului de recunoaştere este prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.

7.2.   In situaţia în care organismul nu dovedeşte conformitatea cu cerinţele prevăzute de prezentele norme metodologice, Comisia de recunoaştere, în termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii de recunoaştere şi desemnare, face cunoscută organismului respingerea motivată a cererii.

7.3.    Rezultatul evaluării realizate de Comisia de recunoaştere şi decizia acesteia se consemnează într-un proces-verbal întocmit şi păstrat conform Regulamentului de organizare şi funcţionare al Comisiei de recunoaştere.

8.1.   Comisia de recunoaştere propune ministrului economiei şi comerţului includerea organismului prevăzut la pct. 7.1 în lista organismelor recunoscute care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare. Lista cuprinzând organismele recunoscute se aprobă prin ordin al ministrului economiei şi comerţului şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

8.2.  Ordinul ministrului economiei şi comerţului prevăzut la pct. 8.1 va conţine, pentru fiecare organism din listă, informaţii privind denumirea completă, sediul, produsele sau grupele de produse care se supun evaluării conformităţii, precum şi sarcinile specifice pentru care a fost desemnat. Ordinele ce se emit până la data aderării României la Uniunea Europeană vor conţine, pentru fiecare organism din listă, şi numărul de identificare alocat în urma înregistrării acestuia în Registrul organismelor recunoscute.

8.3.   In cazuri motivate, desemnarea poate fi acordată pentru o perioadă limitată; în această situaţie Comisia de recunoaştere va decide ulterior privind prelungirea, limitarea sau retragerea desemnării.

8.4.  In termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a ordinului prevăzut la pct. 8.1 Comisia de recunoaştere solicită organismului desemnat stabilirea, împreună cu reprezentanţii organismului naţional de acreditare, a programului de supraveghere. Programul de supraveghere va fi transmis Comisiei de recunoaştere de către organismul desemnat, în termen de 20 de zile lucrătoare de la data solicitării.

9.1.   Comisia de recunoaştere propune spre aprobare ministrului economiei şi comerţului decizia sa privind suspendarea, limitarea sau retragerea desemnării unui organism, în cazul nerespectării cerinţelor care au stat la baza recunoaşterii şi desemnării ori în situaţia în care organismul solicită acest lucru.

9.2.     Solicitarea organismului privind limitarea, suspendarea ori retragerea desemnării trebuie înaintată Comisiei de recunoaştere cu minimum 3 luni înainte de încetarea activităţii.

9.3.   In situaţia retragerii desemnării, organismul trebuie să asigure predarea în mod corespunzător a documentelor şi înregistrărilor în legătură cu evaluările realizate ori în curs de realizare din perioada în care a fost desemnat, cu acceptul clientului, către Comisia de recunoaştere sau către un alt organism desemnat din domeniu, stabilit de Comisia de recunoaştere.

9.4.    Decizia privind limitarea, suspendarea sau retragerea desemnării determină actualizarea ordinului ministrului economiei şi comerţului care cuprinde lista organismelor recunoscute care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare, prevăzută la pct. 8.1.

9.5.   In situaţia în care suspendarea, limitarea sau retragerea desemnării priveşte un organism desemnat care a fost notificat, Comisia de recunoaştere trebuie să acţioneze imediat în sensul informării statelor membre ale Uniunii Europene şi Comisiei Europene în legătură cu acest act, respectând procedura aplicabilă a Uniunii Europene.

9.6.  Limitarea, suspendarea ori retragerea desemnării şi, după caz, a notificării unui organism nu afectează rapoartele de încercări sau certificatele de conformitate emise de acesta anterior datei la care s-a luat decizia privind limitarea, suspendarea ori retragerea desemnării sau notificării, până se poate dovedi că acestea trebuie retrase.

9.7.   Retragerea desemnării atrage anularea certificatului de recunoaştere.

10. Decizia privind retragerea desemnării se poate contesta de către organism la instanţa judecătorească competentă, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

C. Supravegherea organismelor desemnate

11.1.   Organismele desemnate trebuie să îndeplinească în mod permanent cerinţele şi condiţiile care au stat la baza deciziei privind recunoaşterea şi desemnarea lor.

11.2.  Organismele desemnate trebuie să facă cunoscute Comisiei de recunoaştere orice modificare ce se intenţionează a fi adusă documentelor prevăzute la pct. 4 lit. a), c), d), e), g) şi h), precum şi orice altă măsură ce se doreşte a fi implementată şi care ar putea afecta îndeplinirea cerinţelor şi respectarea condiţiilor în legătură cu desemnarea, cu cel puţin 10 zile lucrătoare înainte de punerea în aplicare a modificării. Organismele desemnate vor comunica totodată şi data pentru punerea în aplicare a modificării. In situaţia în care modificările privesc documentele prevăzute la pct. 4 lit. a), organismul desemnat va transmite Comisiei de recunoaştere şi copia documentului actualizat.

11.3.   Pentru măsurile care pot afecta îndeplinirea cerinţelor şi respectarea condiţiilor în legătură cu recunoaşterea şi desemnarea, organismele desemnate trebuie să solicite, în funcţie de natura modificărilor, organismului naţional de acreditare evaluarea impactului acestor modificări asupra condiţiilor de recunoaştere şi desemnare; în termen de 48 de ore de la finalizarea evaluării, organismele desemnate vor transmite Comisiei de recunoaştere raportul organismului naţional de acreditare încheiat cu ocazia acestei evaluări.

12.1.    Supravegherea organismelor desemnate se realizează de Ministerul Economiei şi Comerţului şi de reprezentanţi ai organismului naţional de acreditare, conform programului de supraveghere prevăzut la pct. 8.4 şi în baza procedurii de supraveghere stabilite de organismul naţional de acreditare şi acceptate de Comisia de recunoaştere.

12.2.   In termen de 10 zile lucrătoare de la data încheierii evaluării pentru supraveghere, organismul desemnat va informa Comisia de recunoaştere cu privire la rezultatul evaluării pentru supraveghere, prin transmiterea raportului complet privind evaluarea, încheiat de echipa de evaluare a organismului naţional de acreditare.

12.3. Organismele desemnate au obligaţia să informeze Comisia de recunoaştere cu privire la limitarea, suspendarea, retragerea, expirarea acreditării şi reînnoirea acesteia.

13.1.    In cazul existenţei oricărui dubiu privind respectarea cerinţelor care au stat la baza recunoaşterii şi desemnării, organismul desemnat va transmite, la solicitarea Comisiei de recunoaştere, toate informaţiile necesare pentru clarificarea situaţiei apărute. Când este cazul, la solicitarea Comisiei de recunoaştere, organismul naţional de acreditare va realiza o evaluare neplanificată pentru supraveghere a organismului desemnat în cauză. Totodată Comisia de recunoaştere poate întreprinde orice alte măsuri necesare clarificării dubiului.

13.2.   Organismul naţional de acreditare va transmite Comisiei de recunoaştere raportul şi concluziile referitoare la evaluarea neplanificată pentru supraveghere prevăzută la pct. 13.1, în termen de două zile lucrătoare de la finalizarea acesteia.

14.1.   In situaţia în care în cadrul procesului de supraveghere se constată neconformităţi în legătură cu îndeplinirea cerinţelor prezentelor norme metodologice, organismul naţional de acreditare şi organismul în cauză stabilesc măsurile necesare şi programul pentru eliminarea neconformităţilor, care se supun avizării Comisiei de recunoaştere.

14.2.   Comisia de recunoaştere, în funcţie de natura neconformităţilor, poate decide ca pe o perioadă determinată, până la eliminarea neconformităţilor prevăzute la pct. 14.1, activitatea organismului să fie limitată ori suspendată în domeniul în care este desemnat.

15.   Organismele trebuie să permită necondiţionat reprezentanţilor Comisiei de recunoaştere accesul la documente şi participarea la activităţile care privesc încercările şi/sau evaluările ce se realizează de către acestea în legătură cu obiectul desemnării şi supravegherii, conform prevederilor prezentelor norme metodologice.

16.   Organismul desemnat va transmite Comisiei de recunoaştere, în fiecare an, anterior datei de 1 martie, un raport scris referitor la activităţile întreprinse în anul calendaristic anterior. Raportul anual va conţine informaţii privind:

a)   documentele emise, refuzate sau retrase, care sunt în legătură cu sarcinile ce îi revin organismului;

b)     reclamaţiile înregistrate împotriva deciziilor organismului, inclusiv informaţii privind modul de rezolvare a acestora;

c)   dificultăţile întâmpinate de organism în realizarea sarcinilor; măsurile proprii întreprinse şi/sau pe care acesta le propune pentru îmbunătăţirea activităţii;

d)   activităţile subcontractate, subcontractanţii; măsurile întreprinse şi/sau pe care organismul le propune pentru îmbunătăţirea acestor activităţi;

e)   participarea la activităţile de standardizare din domeniul în care organismul a fost desemnat.

17.   Organismele desemnate conform prevederilor prezentelor norme metodologice fac obiectul notificării, cu respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 264/2006 şi ale Legii nr. 608/2001, republicată.

ANEXA Nr. 1 la normele metodologice

Modelul cererii de desemnare

Organismul ..........................................................  

(denumirea completă, adresa, telefon/fax. e-mail, cod unic de înregistrare, nr. de ordine în registrul comerţului)

Nr........../data ..............1)

CERERE   DE   DESEMNARE

Organismul2) ....................................., având sediul în3......................................, reprezentat prin directorul/preşedintele4) ......................................, în aplicarea prevederilor art. 4 alin. (1) din Normele metodologice privind desemnarea laboratoarelor de încercări, precum şi a organismelor de certificare şi de inspecţie care realizează evaluarea conformităţii produselor din domeniile reglementate prevăzute în Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformităţii produselor, republicată, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 487/2002, republicată, şi ale art. 11 din Hotărârea Guvernului nr. 264/2006 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă şi de punere în funcţiune a mijloacelor de măsurare, solicită Comisiei de recunoaştere a organismelor care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare să fie evaluat în vederea desemnării, în scopul de a realiza evaluarea conformităţii pentru grupa de produse5) ................................................, prin6) ............................................

Anexăm la prezenta cerere următoarele documente7):

..................................................................................................

..................................................................................................

..................................................................................................

Directorul/preşedintele8)  organismului,

...............................................................

1)  Numărul/data de înregistrare la Comisia de recunoaştere.

2)  Denumirea completă a organismului.

3)  Adresa completă, codul poştal.

4)  Numele şi prenumele.

5)  Denumirea şi codul produselor sau grupelor de produse ce fac obiectul evaluării.

6)  Denumirea procedurii/procedurilor de evaluare a conformităţii produselor ce fac obiectul evaluării.

7)  Documentele necesare conform prevederilor pct. 4 din normele metodologice.

8)  Numele, prenumele, semnătura şi ştampila laboratorului sau organismului.

ANEXA Nr. 2 la normele metodologice

Modelul certificatului de recunoaştere

MINISTERUL ECONOMIEI Şl COMERŢULUI

Comisia de recunoaştere a organismelor care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare

CERTIFICAT   DE   RECUNOAŞTERE

Nr................/data emiterii .................

In aplicarea prevederilor art. 6 din Normele metodologice privind desemnarea laboratoarelor de încercări, precum şi a organismelor de certificare şi de inspecţie care realizează evaluarea conformităţii produselor din domeniile reglementate prevăzute în Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformităţii produselor, republicată, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 487/2002, republicată, şi ca urmare a Cererii de desemnare nr......../...................., se emite prezentul certificat de recunoaştere, prin care se atestă că organismul1) ................, cu sediul în2) ....................., respectă cerinţele minime prevăzute la art. 14 din Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformităţii produselor, republicată, şi are competenţa, capacitatea şi aptitudinea de a realiza sarcinile specifice privind testarea/evaluarea conformităţii produselor prin3) .................. pentru produsele sau grupa de produse4) .................., conform prevederilor5) art./pct./anexei ............... din Hotărârea Guvernului nr. 264/2006.

La data retragerii desemnării organismului prezentul certificat de recunoaştere se anulează.

Preşedintele6) Comisiei de recunoaştere,

...............................................................

1) Denumirea completă a laboratorului sau organismului.

2) Adresa completă, codul poştal.

3) Denumirea testărilor/procedurii de evaluare a conformităţii produselor.

4) Denumirea şi codul produselor sau grupei de produse asociate activităţilor CAEN.

5) Articolul, numărul şi denumirea completă a reglementării tehnice în baza prevederilor căreia se realizează testarea/evaluarea conformităţii produselor sau grupei de produse.

6) Numele, prenumele, semnătura şi ştampila autorităţii competente.

ANEXA Nr. 2

REGULAMENT

de organizare şi funcţionare al Comisiei de recunoaştere a organismelor care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare

1.1.   Comisia de recunoaştere a organismelor care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare, denumită în continuare Comisia de recunoaştere, este formată din 5 membri, dintre care unul are funcţia de preşedinte. Din Comisia de recunoaştere face parte în mod obligatoriu administratorul de directivă, stabilit conform ordinului ministrului economiei şi comerţului pentru aprobarea unor măsuri privind structurile pentru gestionarea reglementărilor tehnice aferente domeniilor reglementate prevăzute în anexa nr. 1 la Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformităţii produselor, republicată.

1.2.  Secretariatul Comisiei de recunoaştere este asigurat de unul dintre membri.

2.1.   Comisia de recunoaştere se reuneşte ori de câte ori este necesar, la solicitarea preşedintelui, şi ia decizii în prezenţa a cel puţin 3 membri, dintre care unul este preşedintele.

2.2.   La lucrările Comisiei de recunoaştere pot participa cu statut de invitat un reprezentant al organismului naţional de acreditare şi un reprezentant al Biroului Român de Metrologie Legală - Direcţia evaluare organisme şi autorizări.

3. Principalele atribuţii ale Comisiei de recunoaştere sunt:

a)   analizează solicitările privind recunoaşterea şi desemnarea, conform prevederilor pct. 5 din anexa nr. 1;

b)   solicită organismului pentru evaluarea conformităţii sau organismului naţional de acreditare informaţii suplimentare considerate necesare pentru luarea deciziei privind acordarea/neacordarea, limitarea, suspendarea sau retragerea recunoaşterii;

c)   hotărăşte în ceea ce priveşte emiterea certificatului de recunoaştere sau respingerea solicitării privind recunoaşterea şi desemnarea, în termen de 30 de zile de la data depunerii cererii;

d)  emite certificate de recunoaştere;

e)   înregistrează organismul pentru care s-a emis certificat de recunoaştere în Registrul organismelor recunoscute;

f)   elaborează şi propune ministrului economiei şi comerţului ordinul pentru aprobarea Listei organismelor recunoscute care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare;

g)    solicită organismului desemnat programul de supraveghere stabilit de acesta împreună cu organismul naţional de acreditare;

h) propune ministrului economiei şi comerţului aprobarea deciziilor sale privind suspendarea, limitarea sau retragerea desemnării organismului recunoscut, precum şi propunerea privind modificarea în consecinţă a Listei organismelor recunoscute care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare;

i) asigură preluarea sau, după caz, transferarea către un alt organism desemnat a documentelor şi înregistrărilor în legătură cu evaluările în curs de realizare sau realizate de organismul căruia i s-a retras desemnarea;

j) solicită, în situaţia existenţei oricărui dubiu privind respectarea cerinţelor care au stat la baza recunoaşterii şi desemnării, informaţii pentru clarificarea situaţiei apărute şi, dacă este cazul, dispune realizarea unei supravegheri neplanificate;

k) participă, dacă este cazul, în baza deciziei preşedintelui Comisiei de recunoaştere, la acţiunile de evaluare şi supraveghere efectuate de organismul naţional de acreditare la organismul desemnat;

l) avizează programul întocmit de organismul desemnat şi organismul naţional de acreditare pentru eliminarea neconformităţilor constatate în cadrul procesului de evaluare;

m) primeşte şi analizează rapoartele anuale întocmite de organismul desemnat şi face propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii acestuia;

n) face propuneri şi susţine colaborarea dintre organismele desemnate.

4.1.    Conducerea Comisiei de recunoaştere este asigurată de către directorul Direcţiei infrastructura calităţii şi mediu, în calitate de preşedinte.

4.2.   Preşedintele Comisiei de recunoaştere are, în principal, următoarele atribuţii:

a)  asigură conducerea Comisiei de recunoaştere;

b)   solicită întrunirea Comisiei de recunoaştere, ori de câte ori este necesar;

c)   semnează, în numele Comisiei de recunoaştere, certificatele de recunoaştere, hotărârile şi orice alte documente ale acesteia;

d)   decide în ceea ce priveşte participarea membrilor Comisiei de recunoaştere la acţiunile de evaluare sau supraveghere a organismelor desemnate.

4.3.   In situaţia în care preşedintele numit conform prevederilor prezentului ordin nu poate asigura, din motive obiective, prezenţa la reuniunea Comisiei de recunoaştere, el trebuie să delege realizarea atribuţiilor sale, în totalitate sau în parte, unui alt membru al Comisiei de recunoaştere, în baza aprobării secretarului general al ministrului economiei şi comerţului.

5. Secretarul Comisiei de recunoaştere are următoarele atribuţii principale:

a)   asigură gestionarea cererilor şi documentelor în legătură cu recunoaşterea şi desemnarea;

b)   informează membrii Comisiei de recunoaştere cu privire la cererile şi documentele depuse de organismele care solicită să fie recunoscute şi desemnate, precum şi în legătură cu orice informaţie transmisă Comisiei de recunoaştere cu privire la organismele recunoscute şi desemnate;

c)   întocmeşte procesele-verbale în cadrul reuniunilor Comisiei de recunoaştere;

d)   întocmeşte proiectele de decizii, hotărâri sau alte documente ale Comisiei de recunoaştere;

e)   înaintează preşedintelui Comisiei de recunoaştere proiectele de documente prevăzute la lit. d), în vederea semnării de către acesta conform prevederilor pct. 4.2 lit. c).

ANEXA Nr. 3

COMPONENŢA

Comisiei de recunoaştere a organismelor care realizează evaluarea conformităţii mijloacelor de măsurare

Nr. crt.

Numele şi prenumele

Funcţia în cadrul Comisiei de recunoaştere

Funcţia/Locul de muncă

1.

Cristiana Ion

Preşedinte

Director

Direcţia infrastructura calităţii si mediu

2.

Gabriela Poleac

Secretar

Consilier

Direcţia infrastructura calităţii si mediu

3.

Anca Şandru

Membru

Consilier

Direcţia infrastructura calităţii si mediu

4.

Irina Ionescu

Membru

Consilier

Direcţia infrastructura calităţii si mediu

5.

Elena Perju

Membru

Consilier

Direcţia infrastructura calităţii si mediu


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 616/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 616 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu