Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 6358 din 16 iunie 2006

pentru aprobarea Normelor privind procedurile simplificate de vamuire

ACT EMIS DE: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 540 din 22 iunie 2006



Având în vedere prevederile art. 97 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 350 din 19 aprilie 2006, ale art. 663 şi 664 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 707/2006,

în temeiul art. 5 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 165/2005 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale a Vămilor,

vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Normele privind procedurile simplificate de vămuire, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării sale în Monitorul Oficial al României, Partea I, dată la care se abrogă Ordinul vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 460/2005 pentru aprobarea Normelor privind procedurile simplificate de vămuire, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 291 din 7 aprilie 2005, cu modificările şi completările ulterioare.

p. Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,

Marcel Simion Mutescu

ANEXĂ*)

NORME

privind procedurile simplificate de vămuire

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

1.        Declararea mărfurilor la autoritatea vamală în vederea plasării sub un regim vamal se poate face, prin derogare de la declararea mărfurilor în procedură normală, prin utilizarea unor proceduri simplificate, după cum urmează:

a)        procedura declaraţiei incomplete - prevăzută la art. 194 alin (1) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, permite autorităţii vamale să accepte, în cazuri temeinic justificate, o declaraţie care nu conţine toate datele necesare sau care nu este însoţită de toate documentele cerute pentru plasarea sub regimul vamal respectiv; documentele care pot lipsi sunt cele necesare pentru calculul drepturilor de import sau export aferente mărfurilor plasate sub regimul vamal respectiv; titularul declaraţiei incomplete este obligat să prezinte ulterior biroului vamal documentele lipsă.

b)        procedura declaraţiei simplificate - prevăzută la art. 194 alin (2) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, permite, în cazul operaţiunilor cu caracter repetitiv, ca mărfurile să fie plasate sub regimul vamal respectiv pe baza depunerii unei declaraţii simplificate cu condiţia depunerii ulterioare a unei declaraţii suplimentare cu caracter global.

Prin operaţiuni cu caracter repetitiv se înţeleg transporturile de marfă, având acelaşi destinatar şi acelaşi expeditor, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

i) au frecvenţă mai mare de două transporturi pe săptămână;

ii) marfa transportată se încadrează la acelaşi cod tarifar;

iii) ţara de expediţie şi ţara de destinaţie, precum şi regimul vamal şi cel tarifar aplicabile rămân neschimbate.

Declaraţia simplificată poate fi :

b.1) o declaraţie incompletă întocmită pe formularul declaraţiei vamale în detaliu sau

b.2) un document comercial convenit cu autoritatea vamală, însoţit de o cerere de plasare a mărfurilor sub regim;

c)        procedura de vămuire la domiciliu - prevăzută la art. 194 alin (3) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României.

2.        Procedurile simplificate pot fi utilizate de orice persoană juridică stabilită în România, dacă sunt îndeplinite condiţiile prezentelor norme.

3.        Autorizarea utilizării procedurilor simplificate menţionate la punctul 1 lit. b) şi c) implică efectuarea în prealabil de către autoritatea vamală a unei verificări al cărei obiectiv este acela de a permite cunoaşterea activităţii şi organizării interne a persoanei solicitante.

In cazul respingerii cererii de autorizare a utilizării procedurilor simplificate, decizia autorităţii vamale trebuie să facă obiectul unui răspuns scris, în care se explică motivele soluţiei adoptate, conform art. 33 alin (4) din Codul vamal al României.

4.         Utilizarea procedurilor simplificate, potrivit prezentelor norme, este condiţionată de constituirea de către titularul autorizaţiei a unui depozit bănesc în contul biroului vamal, potrivit art. 199, art. 204 şi art. 209 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al  României, care să asigure  plata drepturilor vamale datorate sau achitarea

*) Anexa este reprodusă în facsimil.

acestora de către titularul autorizaţiei, la biroul vamal, în condiţiile prevăzute de Codul de procedură fiscală.

Este interzisă utilizarea procedurilor simplificate de către titularul autorizaţiei, dacă sumele disponibile în depozitul bănesc constituit în contul biroului vamal nu acoperă datoria vamală care trebuie plătită sau dacă sumele care sunt achitate în momentul efectuării operaţiunii de vămuire nu sting în totalitate datoria vamală. In aceste cazuri, titularul autorizaţiei este obligat să prezinte mărfurile la biroul vamal şi să aplice procedura normală de vămuire.

5.         Procedurile simplificate menţionate la punctul 1 pot fi utilizate pentru plasarea mărfurilor şi încheierea regimurilor vamale prevăzute în Titlul IX Proceduri Simplificate din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României.

6.        Titularul poate apela, în aplicarea prevederilor art. 31 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României, la serviciile unui comisionar în vamă pentru declararea mărfurilor în procedura prevăzută în prezenta secţiune.

Comisionarul în vamă poate fi mandatat de titular să efectueze total sau parţial orice atribuţie specifică legată de prezentarea şi declararea mărfurilor în procedura simplificată în numele său.

7.        Pentru mărfurile restricţionate, astfel cum acestea sunt definite la art. 269 alin (2) şi (3) din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României, titularul este obligat să deţină toate documentele necesare anterior operaţiunii de vămuire.

8.        Procedurile simplificate de vămuire pot fi aplicate tuturor mărfurilor, cu excepţia:

a)        mărfurilor care potrivit reglementărilor legale se încadrează în categoria produselor strategice, prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/1999;

b)        mărfurilor care intră sub incidenţa prevederilor privind desfăşurarea în siguranţă a activităţilor nucleare, prevăzute de Legea nr. 111/1996;

c)        mărfurilor în cazul cărora verificarea îndeplinirii unor alte condiţii stabilite prin reglementări speciale impune prelevarea de către autoritatea vamală de eşantioane în vederea analizelor tehnice sau de laborator pentru fiecare operaţiune.

CAPITOLUL II

Proceduri simplificate de vămuire pentru punerea în liberă circulaţie

SECŢIUNEA 1

Procedura de declarare Incompletă

9.        Procedura declaraţiei incomplete se consideră aprobată de autoritatea vamală prin acceptarea de către aceasta a declaraţiei vamale incomplete.

10.      Declaraţia incompletă cuprinde toate datele şi informaţiile înscrise, potrivit prevederilor Normelor tehnice privind utilizarea, completară şi tipărirea formularelor declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarului de control T5R. Totuşi datele şi informaţiile aferente documentelor lipsă care se înscriu în declaraţie au caracter provizoriu şi sunt rezultate din informaţiile pe care titularul le are la dispoziţie la momentul declarării.

In rubrica A a declaraţiei vamale, rândul al doilea, se înscrie codul "B" conform prevederilor Normelor tehnice privind utilizarea, completarea şi tipărirea formularelor declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarului de control T5R.

11.       Datele referitoare la documentele care lipsesc, precum şi termenul de prezentare a documentelor lipsă se înscriu în mod obligatoriu în Borderoul documentelor anexate, prevăzut în Normele tehnice privind utilizarea, completară şi tipărirea formularelor declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarului de control T5R.

Aceste menţiuni au următoarea formă:

Codul documentului/ document lipsă- termen de prezentare ZZ/LL/AA, codul instrumentului de garantare, numărul şi data acestuia.

12.      Acordarea liberului de vamă şi constituirea garanţiei se realizează conform prevederilor art. 199 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României.

13.       Elementele de identificare ale instrumentului de garantare şi cuantumul garanţiei se înscriu în rubrica B a declaraţiei vamale de către agentul vamal desemnat în acest sens.

Declaraţia incompletă se rectifică în mod corespunzător de către biroul vamal prin utilizarea "funcţiei post control" a sistemului informatic.

Declaraţia rectificată, denumită declaraţie completă, va purta în rubrica A a declaraţiei vamale, rândul al doilea codul "X", conform prevederilor Normelor tehnice privind utilizarea, completară şi tipărirea formularelor declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarului de control T5R.

SECŢIUNEA 2

Procedura declaraţiei simplificate

A. Condiţii de autorizare

14.      Procedura declaraţiei simplificate se realizează în cazul operaţiunilor cu caracter repetitiv, pe baza unei autorizaţii eliberate de biroul vamal în a cărui rază de competenţă teritorială îşi are sediul sau punctul de lucru solicitantul.

Autorizaţia pentru utilizarea procedurii declaraţiei simplificate poate fi acordată agenţilor economici, persoane juridice stabilite în România care, pe lângă condiţiile stabilite la art. 203 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, îndeplinesc şi următoarele cerinţe:

a)        nu înregistrează debite faţă de autoritatea vamală;

b)        au organizate evidenţe astfel încât acestea să permită verificarea de către biroul vamal a operaţiunilor;

In sensul art. 203 alin(2) lit.b) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României se consideră că o persoană declară mărfuri pentru punere în liberă circulaţie în mod ocazional dacă efectuează cel mult 100 de operaţiuni vamale într-o perioadă de 1 an, calculată de la data depunerii cererii de autorizare.

B.  Dosarul de autorizare

15.       Autorizaţia de utilizare a procedurii de declaraţie simplificată se acordă pe baza unei cereri scrise, întocmită potrivit modelului şi instrucţiunilor prevăzute în anexa nr. 1.

Cererea se depune la biroul vamal împreună cu următoarele documente:

a)        certificatul de înregistrare a societăţii comerciale, în copie;

b)        copia actului constitutiv al societăţii comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, după caz;

c)        cazierul judiciar al persoanelor fizice care reprezintă legal societatea comercială;

d)        o declaratie-angajament, completată conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.

e)        certificatul de atestare fiscală, eliberat de autoritatea fiscală competentă.

C. Emiterea autorizaţiei

16.      Verificarea cererii, a documentelor anexate şi a îndeplinirii condiţiilor de autorizare se face de către biroul vamal.

In cazul în care condiţiile legale sunt îndeplinite, autorizaţia de utilizare a procedurii declaraţiei simplificate se întocmeşte în două exemplare şi se semnează de către şeful biroul vamal, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 3. Un exemplar al autorizaţiei se predă solicitantului, iar celălalt exemplar se păstrează în evidenţa biroului vamal, care transmite câte o copie direcţiei regionale vamale, în a cărei rază de competenţă funcţionează, precum şi Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Numărul autorizaţiei se acordă, în ordine cronologică, din registrul prevăzut în anexa nr 4. Pe autorizaţie numărul se înscrie sub forma "PSxxxyyy", unde "xxx" reprezintă codul biroului vamal emitent, iar "yyy" reprezintă numărul din registrul de evidenţă al autorizaţiilor pentru utilizarea procedurilor simplificate de vămuire.

17.      In situaţia în care titularul solicită modificarea şi /sau completarea autorizaţiei, acesta întocmeşte şi depune la biroul vamal de autorizare o cerere de suplimentare întocmită potrivit punctului 15. Până la obţinerea aprobării operaţiunile de vămuire pentru mărfurile în cauză se derulează în procedură normală.

Modificările şi/sau completările autorizaţiei se fac de către biroul vamal pe un nou formular de autorizaţie, care devine anexă la autorizaţia emisă iniţial. Biroul vamal transmite câte o copie direcţiei regionale vamale, în a cărei rază de competenţă funcţionează, precum şi Autorităţii Naţionale a Vămilor.

18.      In autorizaţia de utilizare a procedurii declaraţiei simplificate se înscriu elementele precizate la art. 204 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României.

D. Anularea autorizaţiei

19.      Biroul vamal anulează autorizaţia dacă:

a)        emiterea ei s-a făcut pe baza  unor date  incorecte sau incomplete,  iar solicitantul avea cunoştinţă sau trebuia să aibă cunoştinţă de acest fapt;

b)        una sau mai multe dintre condiţiile ce au stat la baza emiterii nu mai sunt îndeplinite;

c)        titularul solicită;

d)        nu sunt respectate condiţiile privind organizarea, de către persoana autorizată, a unor evidenţe ale operaţiunilor comerciale astfel încât să permită autorităţii vamale să efectueze un control eficient;

e)        s-au săvârşit infracţiuni sau încălcări repetate ale legislaţiei vamale de către persoana autorizată sau reprezentantul său.

Anularea autorizaţiei conţine data de la care măsura intervine şi este notificată de biroul vamal titularului, direcţiei regionale vamale, în a cărei rază de competenţă funcţionează, precum şi Autorităţii Naţionale a Vămilor.

20. In cazul în care autorizaţia a fost anulată, o nouă autorizaţie poate fi emisă numai după remedierea sau înlăturarea cauzelor care au dus la anularea acesteia, prin reluarea procedurii de autorizare cuprinsă în prezentele norme.

E. Etape ale procedurii declaraţiei simplificate sub forma declaraţiei incomplete

21.      Pentru derularea procedurii declaraţiei simplificate întocmie pe formularul declaraţiei vamale în detaliu se parcurg următoarele etape:

a)        constituirea unui depozit bănesc în contul biroului vamal potrivit prevederilor art. 211-222 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României

b)        prezentarea şi declararea mărfurilor la biroul vamal prin depunerea declaraţiei incomplete prevăzute la punctul 10.

c)        plata drepturilor de import;

d)        depunerea declaraţiei suplimentare cu caracter global şi regularizarea plăţii drepturilor de import în primele cinci zile ale lunii următoare celei în care s-au depus declaraţiile simplificate.

22.      La declaraţia simplificată se anexează documentele prevăzute la art.145 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României.

Declaraţia simplificată poate fi acceptată şi în cazul în care unele dintre aceste documente nu pot fi anexate, după ce autoritatea vamală stabileşte că documentele lipsă sunt cele necesare calculării drepturilor de import.

23.      In rubrica A, rândul al doilea a declaraţiei simplificate se înscrie codul "C", conform prevederilor Normelor tehnice privind utilizarea, completară şi tipărirea formularelor declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarului de control T5R.

24.       Dispoziţiile punctului 11 se aplică şi în cazul procedurii declaraţiei simplificate sub forma declaraţiei incomplete.

25.      Acordarea liberului de vamă şi constituirea garanţiei se realizează conform prevederilor art. 199 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României.

Elementele de identificare ale instrumentului de garantare şi cuantumul garanţiei se înscriu în rubrica B a declaraţiei vamale de către agentul vamal desemnat în acest sens.

26.       Declaraţie suplimentară cu caracter global, va purta în rubrica A, rândul al doilea, codul "Y", conform prevederilor Normelor tehnice privind utilizarea, completară şi tipărirea formularelor declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarului de control T5R.

27.      Datele care se înscriu în rubricile 8( Destinatar), 14(Declarant/Reprezentant), 31 ( Colete şi descrierea mărfurilor), 33( Codul mărfurilor), 34(Cod ţară origine), 36(Preferinţe) şi 37(Regim) ale declaraţiei suplimentare cu caracter global trebuie să coincidă cu cele care au fost înscrise în declaraţia simplificată.

Pentru datele înscrise în rubricile declaraţiei suplimentare cu caracter global se admit diferenţe faţă de cele declarate iniţial, cu condiţia justificării şi aprobări lor de către biroul vamal.

In cazul rubricilor referitoare la greutate şi valoare aceste diferenţe nu pot fi mai mari de 10% fată de cele declarate initial.

28.      La depunerea declaraţiei suplimentare cu caracter global se efectuează, după caz regularizarea drepturilor de import.

Elementele de taxare luate în considerare pentru calculul drepturilor de import sunt cele în vigoare la momentul depunerii declaraţiei simplificate.

E1. Etape ale procedurii declaraţiei simplificate sub forma unui document comercial

29.      Pentru derularea procedurii declaraţiei simplificate sub forma unui document comercial se parcurg următoarele etape:

a)        constituirea unui depozit bănesc în contul biroului vamal potrivit prevederilor art. 211-222 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României;

b)        prezentarea şi declararea mărfurilor la biroul vamal prin prezentarea documentului comercial în două exemplare, dintre care unul este destinat biroului vamal, iar celălalt se păstrează de către titular;

c)        plata drepturilor de import;

d)        depunerea declaraţiei suplimentare cu caracter global întocmite pe formularul declaraţiei vamale în detaliu şi regularizarea plăţii drepturilor de import în primele cinci zile ale lunii următoare celei în care s-au depus declaraţiile simplificate.

30.      După parcurgerea etapelor de vămuire, potrivit legii, se acordă liber de vamă. In acest caz titularul are dreptul de a dispune de mărfuri înainte de depunerea declaraţiei suplimentare cu caracter global şi regularizarea plăţii drepturilor de import.

31.    Documentul comercial autorizat în prealabil de către biroul vamal conţine cel puţin următoarele elemente:

i) expeditorul şi ţara de expediţie a mărfii

ii) destinatarul ;

iii) descrierea comercială şi cantitatea mărfii;

iv) valoarea şi codul tarifar al mărfii ;

v) numărul, felul şi mărcile coletelor, după caz.

32.      Plata drepturilor vamale menţionată la pct. 29 lit. c) se face o dată cu depunerea documentului comercial, ţinându-se seama de elementele de taxare aplicabile în momentul depunerii acestui document.

33.       Declaraţie suplimentară cu caracter global, va purta în rubrica A, rândul al doilea, codul "Y", conform prevederilor Normelor tehnice privind utilizarea, completară şi tipărirea formularelor declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarului de control T5R.

34.       La rubrica 44 din declaraţia suplimentară cu caracter global se menţioneză perioada pentru care aceasta se întocmeşte şi datele de referinţă ale documentelor comerciale.

35.      La depunerea declaraţiei suplimentare cu caracter global se efectuează controlul concordanţei dintre datele cuprinse în aceasta cu cele din documentele comerciale.

SECŢIUNEA 3

 Procedura de vămuire la domiciliu

A. Definiţii

36.      In aplicarea dispoziţiilor prezentei secţiuni, prin termenii de mai jos se înţelege:

a)        declaraţii vamale preautentificate - exemplarele declaraţiei vamale în detaliu completate parţial, semnate şi ştampilate de agentul vamal desemnat, puse la dispoziţia titularului periodic, anterior efectuării formalităţilor vamale de plasare sub regim. Completare parţială constă în înscrierea manuală la rubrica "J - CONTROLAT LA VAMA DE DESTINAŢIE" menţiunea "VĂMUIRE LA DOMICILIU", precum şi numărul curent din Registrul de evidenţă a declaraţiilor vamale preautentificate şi numărul autorizaţiei de utilizare a procedurii;

b)        agent vamal desemnat - lucrătorul vamal desemnat prin ordin de serviciu de către şeful biroului vamal, insărcinat cu preautentificarea, eliberarea, evidenţa şi verificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate;

c)        aviz de sosire - documentul prin care titularul notifică biroul vamal despre sosirea mijlocului de transport încărcat cu mărfuri la locul de descărcare sau alt loc aprobat de autoritatea vamală. Avizul poate fi completat pentru mijloacele de transport ce urmează să sosească într-o perioadă de maximum 72 de ore calculată de la momentul transmiterii. In acest caz pentru fiecare mijloc de transport se va preciza data şi ora sosirii, prevederile privind dreptul de intervenţie, prevăzute în prezenta secţiune, aplicându-se în mod corespunzător;

d)        perioada de justificare - termenul stabilit de biroul vamal pentru justificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate, care nu poate depăşi 30 de zile de la data punerii la dispoziţie a declaraţiilor vamale preautentificate.

B. Condiţii de autorizare

37.       Procedura de vămuire la domiciliu se realizează pe baza unei autorizaţii eliberate de biroul vamal în a cărui rază de competenţă teritorială solicitantul îşi are sediul sau punctul de lucru.

Prevederile punctului 14 se aplică şi în cazul procedurii de vămuire la domiciliu.

C.  Dosarul de autorizare

38.      Autorizaţia de utilizare a procedurii de vămuire la domiciliu se acordă pe baza unei cereri scrise, întocmite potrivit modelului şi instrucţiunilor prevăzute în anexa nr. 1.

Cererea se depune la biroul vamal împreună cu următoarele documente:

a)        certificatul de înregistrare a societăţii comerciale, în copie;

b)        actul constitutiv al societăţii comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, după caz;

c)        cazierul judiciar al persoanelor fizice care reprezintă legal societatea comercială;

d)        o declaratie-angajament, completată conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.

e)        certificatul de atestare fiscală, eliberat de autoritatea fiscală competentă.

39.      La cererea depusă de titular, acesta anexează documente din care să rezulte datele prevăzute la art. 205 din Regulamentul vamal de aplicare a Codului vamal al României, precum şi documentele cu privire la îndeplinirea condiţiei de a fi autorizat ca destinatar agreat pentru mărfurile supuse regimului de tranzit comun; această condiţie poate fi îndeplinită şi de către un comisionar în vamă care are încheiat un contract de reprezentare cu titularul operaţiunii. Condiţia nu este aplicabilă în cazul în care tranzitul se efectuează sub acoperirea Convenţiei TIR sau pe calea ferată.

D.  Emiterea autorizaţiei

40.      Dispoziţiile punctelor 16 şi 17 se aplică în mod corespunzător şi în cazul procedurii de vămuire la domiciliu.

41.      In autorizaţia de utilizare a procedurii de vămuire la domiciliu se înscriu elementele prevăzute la art. 209 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României şi locul aprobat de biroul vamal pentru plasarea mărfurilor sub regim.

E. Anularea autorizaţiei

42.      Biroului vamal anulează autorizaţia dacă:

a)        emiterea ei s-a făcut pe baza unor date incorecte sau incomplete, iar solicitantul avea cunoştinţă sau trebuia sa aibă cunoştinţă de acest fapt;

b)        una sau mai multe dintre condiţiile ce au stat la baza emiterii nu mai sunt îndeplinite;

c)        nu sunt respectate condiţiile privind organizarea, de către persoana autorizata, a unor evidenţe ale operaţiunilor comerciale astfel încât să permită autorităţii vamale să efectueze un control eficient;

d)        s-au săvârşit infracţiuni sau încălcări repetate ale legislaţiei vamale de către persoana autorizată sau reprezentantul său;

e)        nu mai declară mărfurile în procedura pentru care a fost autorizat pe o perioadă mai mare de 6 luni;

f)        titularul solicită.

        Anularea autorizaţiei conţine data de la care măsura intervine şi este notificată de biroul vamal titularului, direcţiei regionale vamale şi Autorităţii Naţionale a Vămilor.

43. In cazul în care autorizaţia a fost anulată, o nouă autorizaţie poate fi emisă numai după remedierea sau înlăturarea cauzelor care au dus la anularea acesteia, prin reluarea procedurii de autorizare cuprinsă în prezentele norme.

F. Etape ale procedurii de vămuire la domiciliu

44.      Pentru derularea procedurii de vămuire la domiciliu se parcurg următoarele etape:

a)        constituirea unei garanţii în contul biroului vamal potrivit prevederilor art. 211-222 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României ;

b)        obţinerea declaraţiilor vamale preautentificate;

c)        evidenţa declaraţiilor vamale preautentificate;

d)        dirijarea mărfurilor la sediul titularului sau, după caz, către alte locuri stabilite sau aprobate de autoritatea vamală;

e)        notificarea biroului vamal privind sosirea mărfurilor;

f)         transmiterea răspunsului biroului vamal privind decizia de intervenţie sau neintervenţie

g)        descărcarea şi receptionarea mărfurilor;

h)        completarea declaraţiilor vamale preautentificate şi acordarea liberului de vamă;

i)         înscrierea mărfurilor în evidenţe;

j)        depunerea declaraţiilor vamale la biroul vamal, regularizarea diferenţelor, precum şi justificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate.

Obţinerea şi evidenţa declaraţiilor vamale preautentificate

45.      Titularul solicită în scris biroului vamal, sub semnătura persoanei care angajează răspunderea juridică a societăţii comerciale, preautentificarea unui număr de declaraţii vamale corespunzător nevoilor estimate pentru o perioada de justificare.

Declaraţiile vamale preautentificate se predau pe baza unui proces-verbal de predare-primire, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 5.

46.      Declaraţiile vamale preautentificate se înregistrează, în ordinea eliberării lor, în Registrul de evidenţă a declaraţiilor vamale preautentificate al cărui model este prevăzut în anexa nr. 6. Acest registru se înfiinţează de fiecare titular şi este ţinut în forma identică cu cel al biroului vamal.

Dirijarea mărfurilor

47.      Mărfurile destinate plasării sub regimul vamal de punere în liberă circulaţie sunt dirijate direct la locul aprobat pentru descărcare, stabilit în autorizaţia pentru utilizarea procedurii de vămuire la domiciliu de biroul vamal, sub acoperirea unui titlu de tranzit şi se îndeplinesc toate formalităţile corespunzătoare încheierii regimului vamal de tranzit.

Notificarea biroului vamal privind sosirea mărfurilor şi răspunsul biroului vamal

48.      Sosirea mijlocului de transport se notifică de titular biroului vamal pe baza unui aviz de sosire, cu scopul de a permite acestuia efectuarea, dacă se consideră necesar, a controlului sigiliilor şi al mărfurilor.

Avizul de sosire, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 7, se transmite biroului vamal prin fax, pe cale electronică sau în orice alt mod acceptat de biroul vamal, imediat după sosirea efectivă a mijlocului de transport, atunci când aceasta are loc în timpul orelor de program al biroului vamal. Titularul este obligat să verifice transmiterea corectă a faxului conţinând avizul de sosire (menţionată în mod automat pe susa confirmării de transmitere de către aparat prin menţiunea "OK"), respectiv confirmarea transmisiei efectuată pe cale electronică sau prin orice alt mod acceptat de biroul vamal.

Modalitatea de transmitere a avizului de sosire trebuie să asigure titularului transmiterea sau eliberarea unei confirmări a transmiterii avizului de sosire, în care să fie indicate data, ora şi minutul primirii de către biroul vamal a acestuia.

In cazul în care, din cauza unor defecţiuni tehnice sau din alte cauze, titularul nu poate transmite avizul de sosire, acesta este obligat să il predea cît mai curând posibil, personal, agentului vamal desemnat. Acesta înscrie data, ora şi minutul primirii.

La primirea avizului agentul vamal desemnat îl înştiinţează pe şeful biroului vamal sau pe înlocuitorul legal al acestuia, pentru luarea deciziei privind intervenţia sau neintervenţia în vederea efectuării controlului vamal al mărfurilor. In cazul în care se constată existenţa unui consemn, agentul vamal va comunica aceasta imediat şefului biroului vamal sau înlocuitorului legal al acestuia, care va lua măsura suspendării procedurii de vămuire la domiciliu pentru operaţiunea în cauză până la clarificarea situaţiei. Biroul vamal informează imediat emitentul consemnului în vederea luării deciziei privind măsurile ce se impun.

De la primirea avizului de sosire biroul vamal dispune de un termen de maximum 3 ore, în cursul căruia lucrătorii vamali se pot deplasa pentru efectuarea controlului. Termenul se calculează începând cu ora şi minutul înscrise automat prin modalităţile menţionate la alin. 2, sau, după caz, începând cu ora şi minutul înscrise de agentul vamal desemnat pe avizul de sosire primit personal.

In cazul în care achitarea drepturilor vamale se efectueză pe baza ordinului de plată, titularul autorizaţiei prezintă agentului vamal desemnat ordinul de plată vizat de către banca plătitorului prin care s-a efectuat plata drepturilor vamale pentru mărfurile înscrise în aviz.

49.      In cazul în care sosirea mărfurilor are loc în afara orelor de program sau cu maximum 30 de minute înainte de ora de încheiere a programului, termenul menţionat la pct. 48 curge începând cu prima oră de program a zilei următoare de lucru. Dacă biroul vamal nu intervine în acest termen, titularul poate să rupă sigiliile şi să descarce mărfurile.

50.      Avizul de sosire poate fi transmis şi în afara programului de lucru al biroului vamal atunci când acesta şi titularul au convenit asupra prelungirii programului.

51.      Avizul de sosire se întocmeşte în două exemplare, dintre care un exemplar original se predă sau se trimite prin poştă la biroul vamal ulterior transmiterii în modalităţile prevăzute la pct. 48, iar celălalt se păstrează de titular anexat la confirmarea de transmitere.

52.      După primirea avizului de sosire, agentul vamal desemnat completează rubrica „Decizia şefului biroului vamal cu privire la intervenţie sau neintervenţie" cu menţiunea „ Intervenţie" sau „ Neintervenţie", după caz.

Răspunsul   biroului  vamal   privind   decizia  de  intervenţie  sau  neintervenţie  se transmite prin fax titularului autorizaţiei. In situaţia în care pe răspuns este înscrisă menţiunea „Intervenţie", titularul are obligaţia să aştepte lucrătorul vamal care se  prezintă la locul aprobat în termenul precizat la punctul 48.

53.      In cazul transportului de mărfuri având mai mulţi destinatari, în avizul de sosire se completează rubrica "mărfuri de grupaj".

54.      In situaţia în care    mărfurile sosesc la  locul de descărcare    în afara programului de lucru sau în zile nelucrătoare, utilizarea procedurii de vămuire la domiciliu se reia în prima zi lucrătoare care urmează celei în care acestea au sosit la destinaţie.

55.      Evidenţa avizelor de sosire se ţine atât de titular, cât şi de biroul vamal prin intermediul Registrului de evidenţă a avizelor, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 8. Acest registru se înfiinţează de fiecare titular şi este ţinut în formă identică cu cel al biroului vamal.

Descărcarea şi recepţionarea mărfurilor

56.      Efectuarea operaţiunilor prealabile declarării mărfurilor revine titularului în situaţia în care biroul vamal transmite răspunsul cu menţiunea ''Neintervenţie". Aceste operaţiuni prealabile declarării mărfurilor constau în ruperea sigiliilor, descărcarea mijlocului de transport, identificarea mărfurilor şi recepţionarea acestora.

Dacă biroul vamal transmite răspunsul cu menţiunea "Intervenţie" agentul vamal are obligaţia să se prezinte la locul aprobat în cadrul termenului menţionat la pct. 48.

Conform art. 208 alin(1) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, titularul are dreptul ca, înainte de plasarea sub regimul vamal de punere în liberă circulaţie, să introducă mărfurile în depozit temporar la sediul său ori la punctul de lucru aprobat, notificând biroului vamal această situaţie prin avizul de sosire. Dispoziţiile prevăzute în Codul vamal şi în Regulamentul de aplicare a acestuia privind depozitul temporar se aplică în mod corespunzător. In acest caz avizul de sosire este asimilat cu declaraţia sumară.

Titularul este obligat să înregistreze mărfurile în registrul de evidenţă a mărfurilor intrate în depozit temporar, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 9.

Scoaterea mărfurilor din depozitul temporar se va face prin transmiterea la biroul vamal a unui nou aviz de sosire completat corespunzător, iar procedura de vămuire la domiciliu se derulează conform prevederilor prezentelor norme.

57.      In cazul transportului de mărfuri având mai mulţi destinatari - mărfuri de grupaj- aflaţi în raza de competenţă teritorială a unor birouri vamale diferite, agentul vamal desemnat este obligat să se deplaseze la locul aprobat, în cadrul termenului menţionat la pct. 48 şi să asiste la desigilarea şi descărcarea din mijlocul de transport a partidei de marfă corespunzătoare.

După încheierea operaţiunii de descărcare, agentul vamal desemnat, resigilează mijlocul de transport şi îndeplineşte normele legale privind tranzitul către biroul vamal corespunzător destinaţiei următoare.

58.      La transportul de mărfuri având mai mulţi destinatari, beneficiari ai proceduri de vămuire la domiciliu, aflaţi în raza de competenţă teritorială a aceluiaşi birou vamal, agentul vamal desemnat este obligat să se deplaseze la primul loc aprobat pentru descărcare, în cadrul termenului menţionat la pct. 48, să asiste la desigilarea şi descărcarea partidei de marfă destinată acestui loc şi să însoţească mijlocul de transport, pe baza aceluaşi titlu de tranzit, către următorul loc aprobat pentru descărcarea mărfurilor.

59.      Dacă în cadrul termenului prevăzut la pct. 48, agentul vamal nu se prezintă, iar titularul constată în timpul descărcării mărfurilor diferenţe între datele înscrise în titlul de tranzit şi mărfurile descărcate, acesta este obligat să întrerupă imediat operaţiunile aflate în derulare şi să informeze imediat biroul vamal.

In această situaţie biroul vamal procedează astfel:

a)        dacă informarea se face în timpul orelor de program, agentul vamal desemnat se deplasează imediat la locul de descărcare a mărfurilor, efectuând controlul vamal;

b)        dacă informarea se face în afara orelor de program, agentul vamal desemnat se deplasează în ziua lucrătoare următoare la locul de descărcare a mărfurilor, efectuând controlul vamal.

Pe baza constatărilor rezultate în urma controlului se întocmeşte un proces-verbal ce se anexează la titlul de tranzit şi la declaraţia vamală preautentificată de plasare sub regim vamal.

In acelaşi mod se procedează şi în cazul în care se constată diferenţe între datele conţinute în avizul de sosire şi cele cuprinse în titlul de tranzit şi în documentele însoţitoare.

60. Predarea titlului de tranzit şi confirmarea acestuia se fac potrivit normelor stabilite pentru regimul vamal de tranzit.

Completarea declaraţiei vamale, acordarea liberului de vamă şi înscrierea mărfurilor în evidente

61.       Plasarea mărfurilor sub regim vamal se realizează prin completarea declaraţiei vamale în detaliu, conform Normelor tehnice privind utilizarea, completara şi tipărirea formularelor declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarului de control T5R.

62.      După efectuarea operaţiunilor prealabile vămuirii titularul completează declaraţiile vamale preautentificate, corespunzător regimului vamal.

i)         la rubrica "A - BIROU DE DESTINAŢIE" se inscriu    codul şi denumirea

biroului vamal, precum şi numărul şi data înregistrării declaraţiei vamale;

ii) la rubrica "B - INFORMAŢII CONTABILE" se înscriu numărul şi data validării declaraţiei vamale în detaliu, precum şi numărul şi data borderoului contabil;

iii) la rubrica "14 - DECLARANT/REPREZENTANT" se înscriu numărul autorizaţiei de vămuire la domiciliu, de forma "PSxxxyyy", precum şi datele de identificare a titularului (denumirea, adresa); în situaţia în care titularul apelează la serviciile unui comisionar în vamă, în această rubrică se vor înscrie denumirea şi adresa comisionarului în vamă, precum şi numărul autorizaţiei de comisionar în vamă, de forma "ACVxxx";

iv) la rubrica "48 - REPORT DE PLATA" titularul înscrie, după caz, codul codul documentului de garantare consituite în contul biroului vamal;

v) rubrica "54 - LOCUL SI DATA" se completează, după tipărirea declaraţiei vamale, cu numele, prenumele şi semnătura persoanei imputernicite de titular sau de comisionarul în vamă, după caz, să întocmească respectiva declaraţie vamală.

63.      După completarea rubricilor declaraţiei vamale se solicită liberul de vamă. Se obţin numărul şi data de înregistrare ale declaraţiei vamale în detaliu, de forma: "I xxxxxxxx - zz/ll/aaaa", evidenţiate la nivelul rubricii A, numărul şi data de validare, de forma: "V xxxxxxxx - zz/ll/aaaa", precum şi numărul şi data borderoului contabil, de forma "R xxxxxxxx -zz/ll/aaaa", evidenţiate la nivelul rubricii B.

Tipărirea se face de către titular pe formularele de declaraţii vamale preautentificate în setul corespunzător.

După acordarea liberului de vamă mărfurile se înscriu în evidenţele titularului.

Depunerea declaraţiilor vamale şi justificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate

64.       Exemplarele pentru vamă cu documentele care au stat la baza emiterii declaraţiei vamale vor fi depuse la biroul vamal la sfârşitul perioadei de justificare. Setul de documente include în mod obligatoriu şi documentele speciale cerute în conformitate cu prevederile art. 269 alin. (2) si (3) din Codul vamal al României.

Agentul vamal desemnat operează în registrul de evidenţă a declaraţiilor vamale preautentificate justificarea utilizării acestora.

Atunci când se constată încălcarea legislaţiei în vigoare, operaţiunile respective fac obiectul controlului ulterior.

65.       La sfârşitul perioadei de justificare, titularul este obligat să justifice utilizarea declaraţiilor vamale preautentificate. Acesta prezintă inclusiv declaraţiile vamale preautentificate care au fost completate greşit sau care nu au putut fi utilizate în mod corespunzător, însoţite de o notă din care să rezulte cauzele ce au condus la neutilizarea lor, după care acestea sunt distruse în prezenţa agentului vamal desemnat. Scoaterea lor din evidenţă se face pe baza notei menţionate mai sus, datată, semnată şi stampilată de către titular şi agentul vamal.

CAPITOLUL III

Proceduri simplificate de vămuire pentru regimul de antrepozitare vamală

SECŢIUNEA 1

Procedura declaraţiei incomplete

66.       Prevederile punctului 9 se aplică şi în cazul  regimului de antrepozitare vamală.

67.       Prevederile pct.10 -13 se aplică după caz, în mod corespunzător pentru regimul de antrepozitare vamală.

SECŢIUNEA 2

Procedura declarării simplificate

68.       Dispoziţiile pct. 14 - 35 se aplică în mod corespunzător pentru regimul de antrepozitare vamală.

SECŢIUNEA 3

Procedura de vămuire la domiciliu

69.       Autorizaţia pentru vămuirea la domiciliu se acordă cu condiţia deţinerii de către solicitant a autorizaţiei de antrepozitare vamală.

Pentru aplicarea procedurii de vămuire la domiciliu în cazul regimul de antrepozitare titularul va solicita implicit autorizaţie de expeditor şi destinatar agreat.

Prevederile pct. 36 - 43 se aplică în mod corespunzător pentru regimul vamal de antrepozit.

70.      Prevederile pct. 44 - 60 se aplică în mod corespunzător pentru regimul vamal de antrepozit.

Completarea şi depunerea declaraţiei vamale

71.      După efectuarea operaţiunilor prealabile vămuirii titularul completează declaraţiile vamale preautentificate, astfel:

i) la rubrica "A - BIROU DE DESTINAŢIE" se înscriu codul şi denumirea biroului vamal, precum şi numărul şi data înregistrării declaraţiei vamale;

ii) la rubrica "B - INFORMAŢII CONTABILE" se înscriu numărul şi data validării declaraţiei vamale în detaliu, precum şi numărul si data borderoului contabil;

iii) la rubrica "14 - DECLARANT/REPREZENTANT" se înscriu numărul autorizaţiei de vămuire la domiciliu, de forma "PSxxxyyy", precum şi datele de identificare a titularului (denumirea, adresa); în situaţia în care titularul apelează la serviciile unui comisionar în vamă, în această rubrică se vor înscrie denumirea şi adresa comisionarului în vamă, precum şi numărul autorizaţiei de comisionar în vamă, de forma "ACVxxx";

iv) la rubrica "49 - IDENTIFICAREA ANTREPOZITULUI", a doua parte a casetei, titularul înscrie termenul acordat de autoritatea vamală pentru încheierea operaţiunilor suspensive, exprimat în zile;

v) rubrica "54 - LOCUL SI DATA" se completează după tipărirea declaraţiei vamale, cu numele, prenumele şi semnătura persoanei imputernicite de titular sau de comisionarul în vamă, după caz, să întocmească respectiva declaraţie vamală.

72.      Dispoziţiile pct. 63 - 65 se aplică în mod corespunzător pentru regimul vamal de antrepozit.

CAPITOLUL IV

Proceduri simplificate de vămuire pentru regimurile de perfecţionare activă, transformare sub control vamal şi admitere temporară

SECŢIUNEA 1

Procedura declaraţiei incomplete

73. Dispoziţiile prevăzute la pct. 9 - 13 se aplică în mod corespunzător pentru regimurile vamale de perfecţionare activă, transformare sub control vamal şi admitere temporară.

SECŢIUNEA 2

Procedura de declarare simplificată şi de vămuire la domiciliu

74. Autorizaţia pentru vămuirea la domiciliu se acordă cu condiţia deţinerii de către solicitant a autorizaţiei pentru regimul sau regimurile economice pentru care urmează să se aplice procedura de vămuire la domiciliu.

Prevederile pct. 14-61 se aplică în mod corespunzător pentru regimurile vamale de perfecţionare activă, transformare sub control vamal şi admitere temporară.

Completarea şi depunerea declaraţiei vamale în cazul procedurii de vămuire la domiciliu.

75.      După efectuarea operaţiunilor prealabile vămuirii titularul completează declaraţiile vamale preautentificate, corespunzător regimului vamal:

i)         la rubrica "A - BIROU  DE  DESTINAŢIE" se înscriu codul şi denumirea biroului vamal, precum şi numărul şi data înregistrării declaraţiei vamale;

ii) la rubrica "B - INFORMAŢII CONTABILE" se înscriu numărul şi data validării declaraţiei vamale în detaliu, precum şi numărul şi data borderoului contabil;

iii) la rubrica "14 - DECLARANT/REPREZENTANT" se inscriu numărul autorizaţiei de vămuire la domiciliu, de forma "PSxxxyyy", precum şi datele de identificare a titularului (denumirea şi adresa); în situaţia în care titularul apelează la serviciile unui comisionar în vamă, în această rubrică se vor înscrie denumirea şi adresa comisionarului, precum şi numărul autorizaţiei de comisionar în vamă, emisă de Autoritatea Naţională a Vămilor, de forma "ACVxxx";

i)         la rubrica "48 - REPORT DE  PLATA" titularul inscrie, după caz, codul documentului de garantare consituite în contul biroului vamal;

ii) la rubrica "49 - IDENTIFICAREA ANTREPOZITULUI", a doua parte a casetei, titularul înscrie termenul acordat de autoritatea vamală pentru încheierea operaţiunilor suspensive, exprimat in zile;

iii) rubrica "54 - LOCUL SI DATA" se completează, după tipărirea declaraţiei vamale, cu numele, prenumele şi semnătura persoanei imputernicite de titular sau de comisionarul în vamă, după caz, să întocmească declaraţia vamală.

76.      Prevederile pct. 63 - 65 se aplică în mod corespunzător pentru regimurile vamale de perfecţionare activă, transformare sub control vamal şi admitere temporară.

CAPITOLUL V

Proceduri simplificate de vămuire pentru regimul de perfecţionare pasivă

77.      In cazul punerii în liberă circulaţie a mărfurilor care au fost anterior plasate sub regimul de perfecţionare pasivă pot fi aplicate procedurile simplificate referitoare la punerea în liberă circulaţie a mărfurilor.

CAPITOLUL VI

Proceduri simplificate de vămuire la export

SECŢIUNEA 1

Procedura de declarare incompletă

78.      Dispoziţiile pct. 9-13 se aplică în mod corespunzător pentru regimul vamal de export.

79.      Data determinantă pentru aplicarea altor dispoziţii ce reglementează exportul este data inregistrării declaraţiei incomplete.

SECŢIUNEA 2

Procedura declarării simplificate

80.      Dispoziţiile pct. 14-28 se aplică în mod corespunzător pentru regimul vamal de export.

Etape ale procedurii declaraţiei simplificate sub forma unui document comercial

81.      Procedura declaraţiei simplificate, la export, sub forma unui document comercial poate fi utilizată atunci când mărfurile nu au restricţii la export, iar regimul vamal este cel de export definitiv şi nu presupune regimuri vamale economice, cu excepţia regimului vamal de antrepozitare.

82.   Pentru derularea procedurii declaraţiei simplificate se parcurg următoarele etape:

a)        prezentarea şi declararea mărfurilor la biroul vamal prin prezentarea documentului comercial în două exemplare, dintre care unul este destinat biroului vamal, iar celălalt se păstrează de către titular;

b)        depunerea declaraţiei suplimentare cu caracter global completată pe formularul declaraţiei vamale în detaliu .

83.      După parcurgerea etapelor de vămuire, potrivit legii, se acordă liber de vamă. In acest caz titularul are dreptul de a dispune de mărfuri înainte de depunerea declaraţiei suplimentare cu caracter global.

84.   Documentul comercial autorizat de către biroul vamal constituie dovada ieşirii de pe teritoriul vamal al României. Acesta conţine cel puţin următoarele elemente:

i) expeditorul;

ii) destinatarul şi ţara de destinaţie;

iii) descrierea comercială şi cantitatea mărfii;

iv) valoarea şi codul tarifar al mărfii ;

v) numărul, felul şi mărcile coletelor, după caz.

vi) numărul autorizaţiei pentru procedura simplificată

85.      Dispoziţiile pct. 33-35 se aplică în mod corespunzător pentru regimul vamal de export.

SECŢIUNEA 3

Procedura de vămuire la domiciliu

86.      In cadrul procedurii de vămuire la domiciliu autoritatea vamală acordă dreptul titularului operaţiunilor de a aplica sigilii vamale la mijloacele de transport încărcate cu mărfuri pentru export cu respectarea instrucţiunilor de aplicare, păstrare şi evidenţă a acestora.

A. Definiţii

87.      In aplicarea dispoziţiilor prezentei secţiuni, prin termenii de mai jos se înţelege:

a)        declaraţii vamale preautentificate - exemplarele declaraţiei vamale în detaliu completate parţial, semnate şi ştampilate în rubrica A de agentul vamal desemnat, puse la dispoziţia titularului periodic, anterior efectuării formalităţilor vamale de plasare sub regim.

Completarea parţială constă în înscrierea manuală

i)         la rubrica   "C - BIROU DE PLECARE" a declaraţiei de tranzit se înscrie numărul din Registrul de evidenţă a declaraţiilor vamale preautentificate;

ii) la rubrica "D - CONTROLAT LA BIROUL DE PLECARE" - se înscrie menţiunea "VĂMUIRE LA DOMICILIU", precum şi numărul din Registrul de evidenţă a declaraţiilor vamale preautentificate şi numărul autorizaţiei, însoţite de semnătura şi stampila personală;

b)        agent vamal desemnat - lucrătorul vamal desemnat prin ordin de serviciu de către şeful biroului vamal, însărcinat cu preautentificarea, eliberarea, evidenţa şi verificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate, precum şi cu eliberarea, evidenţa şi verificarea utilizării sigiliilor vamale;

c)        informarea de încărcare - documentul prin care titularul notifică biroul vamal că este pregătit să înceapă operaţiunea de încărcare a mărfurilor la locul de încărcare sau în alt loc aprobat de autoritatea vamală;

d)        perioada de justificare - termenul stabilit de biroul vamal pentru justificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate, precum şi a sigiliilor vamale, care nu poate depăşi 30 de zile de la data punerii la dispoziţie a declaraţiilor vamale preautentificate şi a eliberării sigiliilor.

B. Condiţii de autorizare

88.      Prevederile pct. 37 se aplică în mod corespunzător şi pentru regimul vamal de export.

C. Dosarul de autorizare

89.      Prevederile pct. 38 şi 39   se aplică în mod corespunzător pentru regimul vamal de export.

D. Emiterea autorizaţiei

90.      Prevederile pct. 40-41   se aplică în mod corespunzător pentru regimul vamal de export.

Titularul  autorizaţiei  de  vămuire  la  domiciliu  poate  solicita  autorităţii  vamale următoarele autorizaţii:

a) expeditor agreat

b) exportator autorizat

E. Anularea autorizaţiei

91.      Prevederile pct. 42-43 se aplică în mod corespunzător pentru regimul vamal de export.

F. Etape ale procedurii de vămuire la domiciliu

92.      Pentru derularea procedurii de vămuire la domiciliu se parcurg următoarele etape:

a)        obţinerea şi evidenţa declaraţiilor preautentificate şi a sigiliilor vamale;

b)        completarea declaraţiilor vamale preautentificate şi transmiterea la biroul vamal a notificării de încărcare;

c)        transmiterea răspunsului biroului vamal privind decizia de intervenţie sau neintervenţie şi acordarea liberului de vamă;

d)        încărcarea, sigilarea mijlocului de transport şi înscrierea mărfurilor în evidenţe;

e)        justificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate şi a sigiliilor vamale

Exportul temporar sau reexportul mărfurilor în procedura de vămuire la domiciliu se realizează cu respectarea etapelor prevăzute la alin. 1.

Obţinerea şi evidenţa declaraţiilor vamale preautentificate şi a sigiliilor vamale

93.      Titularul solicită în scris birourilor vamale, sub semnătura persoanei care angajează răspunderea juridică a societăţii comerciale, preautentificarea unui număr de declaraţii vamale corespunzător nevoilor estimate pentru o perioadă de justificare.

Pentru operaţiunile de export titularul solicită punerea la dispoziţie de către biroul vamal a unui număr de sigilii vamale estimat a fi necesar pentru o perioadă de justificare.

Declaraţiile vamale preautentificate şi sigiliile vamale se predau pe baza procesului-verbal de predare-primire potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 5.

94.       Declaraţiile preautentificate se înregistrează, în ordinea eliberării lor, în Registrul de evidenţă a declaraţiilor vamale preautentificate potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 6. Acest registru se înfiinţează de fiecare titular şi este ţinut în formă identică cu cea a biroului vamal.

95.      Sigiliile vamale se înregistrează, în ordinea eliberării lor, în Registrul de evidenţă a sigiliilor vamale al biroului vamal, conform prevederilor legale în vigoare. Titularul este obligat să înregistreze sigiliile vamale primite într-un registru identic şi să ţină evidenţa utilizării acestora, cu menţiunea ca la rubrica "Numele şi prenumele lucrătorilor vamali care au primit sau utilizat sigiliile vamale" se înscriu datele persoanei care a fost desemnată de titular să gestioneze şi să utilizeze sigiliile.

Completarea declaraţiilor vamale preautentificate şi transmiterea la biroul vamal a notificării de încărcare

96. Titularul completează declaraţia vamală preautentificată, potrivit Normelor tehnice de completare, utilizare şi tipărire a declaraţiei vamale în detaliu. Rubricile menţionate mai jos se completează astfel:

i)         la rubrica "A-BIROU   DE  EXPEDIERE/DE  EXPORT" se înscriu codul şi denumirea biroului vamal, precum şi numărul şi data înregistrării declaraţiei vamale;

ii)        la rubrica "B-INFORMAŢII CONTABILE" se înscriu numărul şi data validării;

iii) la rubrica "14-DECLARANT/REPREZENTANT" se înscriu numărul autorizaţiei de vămuire la domiciliu, de forma "PSxxxyyy", precum şi datele de identificare a acestuia (denumirea şi adresa); în situaţia în care titularul apelează la serviciile unui comisionar în vamă, în această rubrică se vor înscrie denumirea şi adresa comisionarului în vamă, precum şi numărul autorizaţiei de comisionar în vamă, emisă de Autoritatea Naţională a Vămilor, de forma "ACVxxx";

iv) rubrica "54-LOCUL SI DATA" se completează, după tipărirea declaraţiei vamale, cu data, numele, prenumele şi semnătura persoanei imputernicite de titular sau de comisionarul în vamă, după caz, aplicându-se ştampila.

97.      Notificarea sosirii mijlocului de transport pentru încărcare trebuie anunţată de titular biroului vamal pe baza informării de încărcare, cu scopul de a permite acestuia efectuarea, dacă se consideră necesar, a controlului mărfurilor şi a aplicării sigiliilor.

Informarea de încărcare, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 7, se transmite biroului vamal prin fax, pe cale electronică sau în orice alt mod acceptat de biroul vamal, imediat după sosirea pentru încărcare a mijlocului de transport, atunci când aceasta are loc în timpul orelor de program al biroului vamal. Titularul este obligat să verifice transmiterea corectă a faxului conţinând informarea de încărcare (menţionată în mod automat pe susa confirmării de transmitere de către aparat prin menţiunea "OK"), respectiv confirmarea transmisiei efectuată pe cale electronică sau prin orice alt mod acceptat de biroul vamal.

Modalitatea de transmitere a informării de încărcare trebuie să asigure titularului transmiterea sau eliberarea unei confirmări a transmiterii informării de încărcare, în care să fie indicate data, ora şi minutul primirii de către biroul vamal a acesteia.

In cazul în care, din cauza unor defecţiuni tehnice sau din alte cauze, titularul nu poate transmite informarea de încărcare, acesta este obligat să o predea cît mai curând posibil, personal, agentului vamal desemnat. Acesta înscrie data, ora şi minutul primirii.

La primirea informării agentul vamal desemnat îl înştiinţează pe şeful biroului vamal sau pe înlocuitorul legal al acestuia, pentru luarea deciziei privind intervenţia sau neintervenţia în vederea efectuării controlului vamal.In cazul în care se constată existenta unui consemn, agentul vamal va comunica aceasta imediat şefului biroului vamal sau înlocuitorului legal al acestuia, care va lua măsura suspendării procedurii de vămuire la domiciliu pentru operaţiunea în cauză până la clarificarea situaţiei. Biroul vamal informează imediat emitentul consemnului în vederea luării deciziei privind măsurile ce se impun.

De la primirea informării de încărcare biroul vamal dispune de un termen de maximum 3 ore, în cursul căruia lucrătorii vamali se pot deplasa pentru efectuarea controlului. Termenul se calculează începând cu ora şi minutul înscrise automat prin modalităţile menţionate la alin. 2, sau, după caz, începând cu ora şi minutul înscrise de agentul vamal desemnat pe informarea de încărcare primită personal.

98.      In cazul în care încărcarea mărfurilor se realizează în afara orelor de program sau cu maximum 30 de minute înainte de ora de închidere a biroului vamal, termenul menţionat la pct. 97 curge începând cu prima oră de program a zilei următoare de lucru. Dacă biroul vamal nu intervine în acest termen, titularul procedează la încărcarea mărfurilor şi la sigilarea mijlocului de transport.

99.      Informarea de încărcare poate fi transmisă şi în afara programului de lucru al biroului vamal, atunci când acesta şi titularul convin asupra prelungirii programului de lucru.

100.    Informarea de încărcare se întocmeşte în două exemplare, dintre care un exemplar în original se predă sau se trimite prin poştă la biroul vamal ulterior transmiterii prin modalităţile prevăzute la pct. 97, iar celălalt se păstrează de titular anexat la confirmarea de transmitere.

Informarea de încărcare cuprinde următoarele date:

a)        datele de identificare a titlului de tranzit, după caz;

b)        identitatea mijlocului de transport;

c)        denumirea comercială a mărfurilor;

d)        numărul estimat al coletelor şi natura acestora;

e)        greutatea brută estimată a mărfurilor;

f)         numărul autorizaţiei de plasare sub regimul de perfecţionare pasivă, după caz;

g)        originea şi provenienţa mărfurilor;

h)        valoarea estimată a mărfurilor.

Transmiterea răspunsului biroului vamal şi acordarea liberului de vamă

101.  După primirea informării de încărcare, agentul vamal desemnat completează rubrica „Decizia şefului biroului vamal cu privire la intervenţie sau neintervenţie" cu menţiunea „ Intervenţie" sau „ Neintervenţie", după caz.

Răspunsul biroului vamal privind decizia de intervenţie sau neintervenţie se transmite prin fax titularului autorizaţiei. In situaţia în care pe răspuns este înscrisă menţiunea „Intervenţie", titularul are obligaţia să aştepte lucrătorul vamal care se prezintă la locul aprobat în termenul precizat la punctul 97.

102.     După completarea rubricilor declaraţiei vamale în detaliu şi primirea răspunsului biroului vamal se solicită acordarea liberului de vamă. Se obţin numărul şi data de înregistrare ale declaraţiei vamale în detaliu, de forma: "Ixxxxxxxx/zz/ll/aaaa", evidenţiate la nivelul rubricii A, numărul şi data de validare, de forma: "V xxxxxxxx-zz/ll/aaaa", evidenţiate la nivelul rubricii B.

Tipărirea se face de către titular pe formularele declaraţiilor vamale preautentificate din setul corespunzător. Exemplarele pentru vamă cu documentele care au stat la baza emiterii declaraţiei vamale, vor fi depuse la biroul vamal la sfârşitul perioadei de justificare.

103.    După acordarea liberului de vamă mărfurile se înscriu în evidenţele titularului.

104.    Pentru exporturile de mărfuri de grupaj care implică formalităţi la mai multe birouri vamale efectuate pe baza documentului T1, agentul vamal desemnat este obligat să se deplaseze la locul aprobat şi să asiste la desigilarea, încărcarea şi resigilarea mijlocului de transport. In acest caz, informarea de încărcare va cuprinde la transmitere menţiunea "mărfuri de grupaj".

105.    In cazul în care şeful biroului vamal ia decizia de intervenţie, agentul vamal desemnat efectuează controlul vamal al mijlocului de transport şi al mărfurilor, după care sigilează mijlocul de transport şi completează în mod corespunzător rubricile destinate autorităţii vamale din titlul de tranzit către destinaţia următoare.

106.    Daca biroul vamal nu intervine în termenul prevăzut, titularul procedează la :

a)        completarea declaraţiei vamale preautentificate, inclusive la rubrica "D -CONTROLAT LA BIROUL DE PLECARE" a declaraţiei de tranzit T1.

b)        încărcarea mărfurilor;

c)        sigilarea mijlocului de transport, efectuată de persoana desemnată de titular, potrivit punctului 95;

In cazul exporturilor realizate cu mijloace de transport care circula sub acoperirea Convenţiei TIR, inainte de plecare către destinaţia externa, carnetul TIR, fara mijlocul de transport, va fi prezentat agentului vamal desemnat pentru luarea in evidenta si completarea acestuia.

107.     In cazul depunerii declaraţiei vamale prin procedee informatice, pentru urmărirea derulării operaţiunilor de tranzit în trafic rutier, titularul are obligaţia introducerii datelor referitoare la tranzit în sistemul informatic.

Validarea tranzitului se va face de agentul vamal responsabil cu această operaţiune. In cazul în care se constată că operaţiunea face obiectul unor consemne, agentul vamal menţionat mai sus va comunica aceasta imediat şefului biroului vamal, care va lua măsura suspendării procedurii de vămuire la domiciliu până la clarificarea situaţiei.

Biroul vamal informează imediat emitentul consemnului în vederea luării deciziei privind măsurile ce se impun.

Justificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate şi a sigiliilor vamale.

108.    Titularul este obligat ca, in termenul aprobat de biroul vamal, să justifice utilizarea declaraţiilor vamale preautentificate, precum şi a sigiliilor vamale, după caz, prin prezentarea către agentul vamal desemnat a declaraţiilor vamale împreună cu setul de documente aferent acestora, pentru fiecare operaţiune derulată. Setul de documente include în mod obligatoriu şi documentele speciale cerute în conformitate cu prevederile art. 269 alin. (2) şi (3) din Codul vamal al României.

Titularul este obligat să predea inclusiv declaraţiile vamale preautentificate care au fost completate greşit sau care nu au putut fi utilizate în mod corespunzător, respectiv sigiliile vamale deteriorate, însoţite de registrul de evidenţă a sigiliilor, precum şi o notă din care să rezulte cauzele ce au condus la imposibilitatea utilizării lor. Declaraţiile vamale sunt distruse în prezenţa agentului vamal desemnat şi a persoanei împuternicite de titular şi sunt scăzute din evidenţă pe baza notei menţionate mai sus, datată, semnată şi ştampilată; sigiliile vamale sunt scăzute din evidenţe şi păstrate în gestiunea biroului vamal până la distrugerea lor conform normelor legale.

109.     Agentul vamal desemnat procedează la verificarea concordanţei dintre datele cuprinse în declaraţia vamală şi cele cuprinse în documentele anexate, precum şi a legalităţii operaţiunii. Dacă nu se constată nici o încălcare a legislaţiei în vigoare, agentul vamal desemnat operează în registrele de evidenţa a declaraţiilor vamale preautentificate şi a sigiliilor vamale ale titularilor justificarea utilizării acestora.

Atunci când se constată încălcarea legislaţiei în vigoare, operaţiunile respective fac obiectul controlului ulterior. Justificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate şi a sigiliilor vamale, precum şi operarea în registrul corespunzător se fac în funcţie de rezultatele controlului ulterior menţionat.

CAPITOLUL VII

Dispoziţii finale

110. In cazul în care se solicită extinderea utilizării unei proceduri şi la alt birou vamal, titularul va adresa biroului vamal emitent al autorizaţiei o cerere conform modelului prevăzut în anexa nr. 1. In acest caz, la rubrica 4 din cerere se va menţiona, pe lângă adresa sediului sau punctului de lucru unde se solicită extinderea, şi denumirea biroului vamal în a cărei rază de competenţă se află aceste locuri.

Biroul vamal emitent al autorizaţiei, după înregistrarea noii cereri, va transmite operativ cererea împreună cu documentele anexate, biroului vamal suplimentar, în vederea verificării îndeplinirii condiţiilor de autorizare, potrivit prevederilor prezentelor norme.

Biroul vamal suplimentar va transmite biroului vamal emitent, după efectuarea verificărilor privind respectarea condiţiilor stabilite în prezentele norme, un aviz care va cuprinde toate datele şi informaţiile cerute pentru autorizare. Avizul se va transmite pe formularul de autorizaţie conform anexei nr. 3. Formularul aviz nu va fi completat la rubrica "Nr.....din ......" . Această rubrică va fi completată de biroul vamal emitent cu numărul autorizaţiei iniţiale, dar cu data aprobării extinderii.

De asemenea, aceasta va purta menţiunea " AUTORIZAŢIE ANEXĂ Nr..........",precum şi ştampila biroului vamal emitent pe lângă cea a biroului vamal suplimentar.

Extinderea utilizării procedurii devine efectivă prin aprobarea şi transmiterea de către biroul vamal emitent a "Autorizaţiei anexă nr........" la biroul vamal suplimentar.

Autorizaţia ANEXĂ va fi emisă în 4 (patru) exemplare care vor fi distribuite astfel:

i)        un exemplar pentru dosarul solicitantului la biroul vamal emitent;

ii)        un exemplar pentru biroul vamal suplimentar;

iii)       un exemplar pentru titular;

iv)       un   exemplar  transmis  direcţiei   regionale  vamale  în   a   cărei   rază   de competenţă se află biroul vamal suplimentar.

Distribuirea exemplarelor se efectuează de biroul vamal emitent.

111.    Operaţiunile vamale derulate potrivit prezentelor norme sunt supuse controlului ulterior cel puţin o dată pe an.

112.    Orice modificare intervenită în datele de identificare ale titularului vor fi aduse la cunoştinţa biroului vamal competent, în scris, în termen de 24 de ore de la producerea lor. Dacă modificările sunt legate de condiţiile prevăzute în autorizaţie, biroul vamal le va menţiona pe cele doua exemplare (pe verso) ale acesteia. Modificările vor purta numărul de înregistrare, data, semnătura şi ştampila persoanei care le-a operat. O copie a autorizaţiei astfel modificată se transmite operativ direcţiei regionale vamale.

113.    Autoritatea Naţională a Vămilor aprobă, în cazuri justificate economic, utilizarea procedurilor simplificate de vămuire pentru unele categorii de mărfuri care potrivit reglementărilor legale se încadrează în categoria produselor strategice.

114.    Dispoziţiile prezentelor norme se completează cu prevederile Codului vamal al României şi Regulamentului de aplicare al acestuia.

ANEXA Nr. 1 la norme

Nr...................din....................

Către biroul vamal.....................

CERERE DE AUTORIZARE

pentru procedură simplificată de vămuire

1.  Societatea comercială..................................................., CUI,.........................cu sediul  in ....................................................................................

Punct de lucru/adresa........................................................................................................ reprezentată legal de............................., având funcţia de.............. .............................

2.  Solicităm autorizarea pentru procedura *:

                                                          DECLARAŢIEI SIMPLIFICATE                 VĂMUIRE LA DOMICILIU

                                                                    Dl                        DC                                                      DP

3. Pentru regimurile *:

punere în liberă circulaţie                          |_|                         |_|                                                       |_|

export                                                          |_|                         |_|                                                       |_|

antrepozitare vamală                                  |_|                         |_|                                                       |_|

perfecţionare activă                                    |_|                         |_|                                                       |_|

admitere temporară                                    |_|                         |_|                                                       |_|

perfecţionare pasivă                                   |_|                         |_|                                                       |_|

transformare sub control vamal                 |_|                         |_|                                                       |_|

4.   Solicităm că pentru procedura de vămuire la domiciliu, vămuirea să se efectueze la adresa/adresele..............................................................................................................................................................................................................

Biroul vamal suplimentar.....................................................................................

5.   Procedura simplificată de vămuire pentru care solicităm autorizarea va fi aplicată mărfurilor clasificate la următoarele poziţii tarifare din Tariful vamal de import al României, conform tabelului anexat. **

6.  Denumirea documentului comercial ***

7.  Documente anexă................................................................................................................................................................................................

Numele, prenumele , funcţia

..............................................

Semnătura şi ştampila

.....................................

* Se bifează căsuţa corespunzătoare.

** In tabel se menţionează distinct mărfurile pentru care se solicită procedura declaraţiei simplificate/sau de vămuire la domiciliu. Tabelul se semnează şi ştampilează de către titular.

*** Se completează numai dacă se utilizează un document comercial.

DI - declaraţie incompletă;   DC - document comercial; DP - declaraţie preautentificată

ANEXA Nr. 2 la norme

DECLARAŢIE - ANGAJAMENT

Nr.________/ data__________

Societatea comercială................................., CUI........................, reprezentată legal prin .......................................,  având funcţia de

.........................................., se angajează :

a)        să respecte reglementările vamale şi condiţiile privind derularea procedurii declaraţiei simplificate/procedurii de vămuire la domiciliu*;

b)        să ţină evidenţa operaţiunilor de vămuire astfel încât aceasta să permită verificarea lor de către autoritatea vamală;

c)        să păstreze şi să pună la dispoziţia autorităţii vamale, toate documentele vizând mărfurile vămuite prin procedura simplificată de vămuire precum şi evidenţa operaţiunilor;

d)        să permită autorităţii vamale accesul necondiţionat, în orice moment, la mărfurile ce fac obiectul procedurii simplificate de vămuire;

e)        să respecte termenul de depunere a declaraţiei suplimentare cu caracter global, în cazul procedurii declaraţiei simplificate;

f)        să respecte perioada de justificare în cazul procedurii de vămuire la domiciliu;

g)        să respecte obligaţiile care îi revin din prevederile privind termenul de intervenţie, în cazul procedurii de vămuire la domiciliu.

Declarăm pe propria răspundere că nu am comis infracţiuni sau, după caz, încălcări repetate ale legislaţiei vamale şi nu avem debite faţă de autoritatea vamală.

Numele, prenumele , funcţia

...............................................

Semnătura şi ştampila

..................................

* Se anulează cu o linie continuă menţiunea care nu este necesară.

ANEXA Nr. 3 la norme

AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR

Biroul vamal..............................................

EXEMPLAR NR.....

AUTORIZAŢIE

pentru utilizarea procedurii simplificate

Nr...................din....................

1.  Denumirea şi sediul solicitantului........................................................................................................................................................................

2.  Procedurile simplificate şi regimurile vamale pentru care se emite autorizaţia *:

                                                 DECLARAŢIEI SIMPLIFICATE               VĂMUIRE LA DOMICILIU

                                                              Dl                   DC                                                         DP

Pentru regimurile *:

punere în liberă circulaţie                         |_|                     |_|                                                           |_|

export                                                     |_|                     |_|                                                          |_|

antrepozitare vamală                                |_|                     |_|                                                          |_|

perfecţionare activă                                 |_|                     |_|                                                           |_|

admitere temporară                                 |_|                     |_|                                                           |_|

perfecţionare pasivă                                |_|                     |_|                                                           |_|

transformare sub control vamal                |_|                     |_|                                                           |_|

3.  Poziţiile tarifare ale mărfurilor din Tariful vamal de import al României pentru care se autorizează procedura simplificată, conform tabelului anexat.**

4.  Adresa locului/locurilor aprobate pentru utilizarea procedurii de vămuire la domiciliu .............................................................................................. .................................................................................................................................................................

5.   Perioada de justificare a declaraţiilor vamale preautentificate, exprimată în zile ...................................................................................................... ...................................................................................................................................................

6.  Denumirea documentului comercial . ***...........................................................................................................................................................

7.  Termenul în care biroul vamal poate interveni, în cazul procedurii de vămuire la domiciliu, cu începere din momentul primirii avizului de sosire/informării de încărcare, este de.........ore.

ŞEF BIROU VAMAL

* Se bifează căsuţa corespunzătoare

** In tabel se menţionează distinct mărfurile pentru care se solicită procedura declaraţiei simplificatei/sau de vămuire la domiciliu. Tabelul se vizează de către autoritatea vamală.

*** Se completează numai dacă se utilizează un document comercial.

DI    declaraţie incompletă; DC    document comercial;     DP - declaraţie preautentificată

ANEXA Nr. 4 la norme

BIROUL VAMAL...............

REGISTRUL DE EVIDENŢĂ AL AUTORIZAŢIILOR PENTRU UTILIZAREA PROCEDURILOR SIMPLIFICATE DE VĂMUIRE

Nr. şi data autorizaţiei

Denumirea S.C.

Tipul procedurii simplificate

(DS sau VD)

Denumirea comisionarului vamal

( dacă este cazul)

Observaţii

ANEXA Nr. 5 la norme

DIRECŢIA REGIONALĂ VAMALĂ .....................

BIROU VAMAL ...................

TITULARUL.................................

NR. AUT.................................

PROCES VERBAL*

Nr............./data..............

In vederea  utilizării  procedurii de vămuire  la domiciliu,  s-a  procedat la  predarea/primirea declaraţilor vamale preautentificate şi sigiliilor vamale **, în următoarele exemplare/cantităţi:

-............................

-............................

-............................

Am predat (lucrătorul vamal)

Numele şi prenumele

________________

Semnătura

________________

Ştampilă

________________

Am primit

Numele şi prenumele

________________

Semnătura

________________

Ştampilă

________________

* Se menţionează la rubricile nr. 1 şi 2 din registrul de evidenţă a declaraţiilor preautentificate.

** Se completează numai în cazul operaţiunilor de export şi se înscrie seria sigiliilor vamale.

ANEXA Nr. 6 la norme

REGISTRUL DE EVIDENŢĂ A DECLARAŢIILOR VAMALE PREAUTENTIFICATE

NUMĂR DECLARAŢIE

PROCES VERBAL DE PREDARE

TITULAR

JUSTIFICARE

Număr

Dată

Denumire

Autorizaţie

Declaraţii vamale prezentate

NOTA

Număr

Dată

Număr

Dată

Regim vamal

Număr

Dată

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

*    se înregistrează în registrul de corespondenţă şi se completează doar în dreptul declaraţiei distruse

ANEXA Nr.7 la norme

Către Biroul vamal .............................

AVIZ    DE    SOSIRE/INFORMARE DE ÎNCĂRCARE

Denumirea titularului..................................................

Număr/data - registrul de evidenţă a avizelor |________________________|

Locul aprobat de biroul vamal : ....................................

Regimul vamal *                                                             |_______|

Depozit  temporar**                                                        |_______|

Instrument de garantare (nr./dată)                   |________________________|

Tipul transportului                                                                                     

- destinatar unic                                                               |_______|

- mărfuri de grupaj                                                           |_______|

Data şi ora sosirii/plecării: ................................................................................

Felul titlului de tranzit şi numărul acestuia: ..........................................

Identitatea mijlocului de transport:........................................................

Denumirea comercială a mărfurilor şi poziţia tarifară:................................

Originea mărfurilor:..............................................................................

Valoarea din factură ( în valută ):...........................................................

Numărul autorizaţiei de plasare sub regim ...........................................

Ţara de expediţie

Nr. şi natura coletelor:...........................................................................

Greutatea brută:....................................................................................

Sigilii ( marca şi seria):........................................................................

Decizia şefului biroului vamal cu privire la intervenţie sau neintervenţie.

Numele, prenumele , funcţia...........................................

Semnătura şi ştampila..................

DATA...............................

*     Se înscrie codul regimului vamal solicitat

**  La scoaterea din depozitul temporar, la această rubrică se înscrie numărul  primului aviz de sosire

ANEXA Nr. 8 la norme

Registrul de evidenţă a avizelor de sosire/informărilor de încărcare

Aviz de sosire/

Informare de încărcare

Depozit temporar

Declaraţie vamală

Numărul

Data

Numărul

Data

Numărul

Data

ANEXA Nr. 9 la norme

REGISTRU DE EVIDENTA AL MĂRFURILOR INTRATE IN DEPOZIT TEMPORAR

Nr. crt.

Numărul avizului

de

sosire/

informării

de încărcare

Data şi

ora de

intrare în

depozit

necesar

Felul şi

numărul de

identificare a

titlului de

tranzit

Numărul şi natura coletelor

Greutatea

brută sau

netă

Denumirea comercială a mărfurilor

Numărul/data

declaraţiei

vamale

Semnătura şi ştampila


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 6358/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 6358 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu