ORDIN
Nr. 67 din 12 iulie 2005
pentru aprobarea Normei sanitare veterinare cu privire la masurile pentru
controlul pestei porcine clasice*)
ACT EMIS DE: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU
SIGURANTA ALIMENTELOR
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 707 bis din 5 august 2005
*) Ordinul nr. 67/2005 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea I, nr. 707 din 5 august 2005 si este reprodus si in acest numar bis.
Vazand Referatul de aprobare nr. 33.023 din 29 iunie 2005, intocmit de
Directia generala sanitara veterinara din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare
Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor,
avand in vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr.
42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta
alimentelor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 215/2004, cu modificarile si
completarile ulterioare,
in temeiul art. 4 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 308/2004 privind
organizarea si functionarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia, cu modificarile
si completarile ulterioare,
presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor emite urmatorul ordin:
Art. 1
Se aproba Norma sanitara veterinara cu privire la masurile pentru controlul
pestei porcine clasice, prevazuta in anexa care face parte integranta din
prezentul ordin.
Art. 2
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor,
institutele veterinare centrale si directiile sanitar-veterinare si pentru
siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la
indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 3
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul
ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 404/2002 pentru
aprobarea Normei sanitare veterinare cu privire la masurile de control al
pestei porcine clasice, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
nr. 268 din 17 aprilie 2003.
Art. 4
Prezentul ordin constituie transpunerea oficiala a Directivei Consiliului
2001/89/CE privind masurile comunitare pentru controlul pestei porcine clasice,
publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene (JOCE) nr. L 316 din 1
decembrie 2001, p. 5.
Art. 5
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
si va intra in vigoare la 1 ianuarie 2006, in conformitate cu Hotararea
Guvernului nr. 1.026/2003 privind strategia de renuntare la vaccinarea contra
pestei porcine clasice in Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea I, nr. 644 din 10 septembrie 2003.
Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare
si pentru Siguranta Alimentelor,
Razvan Tiru
ANEXA 1*)
*) Anexa este reprodusa in facsimil.
NORMA SANITARA VETERINARA
CU PRIVIRE LA MASURILE PENTRU CONTROLUL PESTEI PORCINE CLASICE
Art. 1
Obiective
Prezenta norma sanitara veterinara prevede masurile minime pentru controlul
pestei porcine clasice.
Art. 2
Definitii
In sensul prezentei norme sanitare veterinare, prin urmatorii termeni se
intelege:
(a) porc - orice animal din familia Suidae, inclusiv porcii salbatici;
(b) porc salbatic - un porc care nu este tinut sau crescut intr-o
exploatatie;
(c) exploatatie - orice incinta agricola sau de alta natura, localizata pe
teritoriul Romaniei, in care porcii sunt crescuti sau tinuti permanent sau
temporar. Nu sunt incluse abatoarele, mijloacele de transport si zonele
imprejmuite in care porcii salbatici sunt tinuti si pot fi vanati. Aceste zone
imprejmuite trebuie sa aiba o marime si o structura care fac inaplicabile
masurile stabilite la art. 5 alin. (1);
(d) manual de diagnostic - manual de diagnostic al pestei porcine clasice
la care face referire art. 17 alin. (3);
(e) porc suspect de a fi infectat cu virusul pestei porcine clasice - orice
porc care manifesta simptome clinice sau orice carcasa de porc care prezinta
leziuni post-mortem ori reactii la testele de laborator efectuate conform
manualului de diagnostic si care indica prezenta posibila a pestei porcine clasice;
(f) caz de pesta porcina clasica sau porc infectat cu virusul pestei
porcine clasice - orice porc sau carcasa de porc:
(i) la care au fost confirmate oficial simptome clinice sau leziuni
post-mortem de pesta porcina clasica; si
(ii) la care prezenta bolii a fost confirmata oficial ca rezultat al unei
examinari de laborator efectuate conform manualului de diagnostic;
(g) focar de pesta porcina clasica - exploatatia in care a fost detectat
unul sau mai multe cazuri de pesta porcina clasica;
(h) focar primar - focarul in sensul art. 2 alin. (d) al Directivei
Consiliului 82/894/CEE;
(i) zona infectata - zona din teritoriul Romaniei in care, in urma
confirmarii unuia sau mai multor cazuri de pesta porcina clasica la porcii
salbatici, masurile de eradicare a bolii sunt puse in aplicare conform art. 15
sau 16;
(j) caz primar de pesta porcina clasica la porcii salbatici - orice caz de
pesta porcina clasica, care este detectat la porcii salbatici intr-o zona in
care nu se aplica nici o masura conform art. 15 sau 16;
(k) metapopulatie de porci salbatici - orice grup sau subpopulatie de porci
salbatici cu contacte limitate cu alte grupuri sau subpopulatii;
(l) populatie de porci salbatici susceptibila - acea parte a unei populatii
de porci salbatici, care nu a dezvoltat imunitate fata de virusul pestei
porcine clasice;
(m) detinator - orice persoana fizica sau juridica care detine porci sau
care este insarcinata cu ingrijirea animalelor mentionate, contra cost sau nu;
(n) autoritate competenta - autoritatea competenta in sensul art. 2 alin.
(6) al Normei sanitare veterinare privind controalele veterinare si zootehnice
aplicabile comertului Romaniei cu statele membre ale Uniunii Europene cu unele
animale vii si produse de origine animala aprobata prin Ordinul ministrului
agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 580/2002 si publicat in Monitorul
Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 250 din 11 aprilie 2003 ce transpune
Directiva Consiliului 90/425/CEE;
(o) medic veterinar oficial - orice medic veterinar desemnat de autoritatea
veterinara centrala a Romaniei;
(p) prelucrare - unul dintre tratamentele pentru materiile cu risc crescut,
stabilite de art. 3 al Normei sanitare veterinare privind stabilirea
conditiilor sanitare veterinare pentru inlaturarea si prelucrarea deseurilor
animale, comercializarea lor si prevenirea agentilor patogeni din furajele care
contin produse de origine animala sau peste, aprobata prin Ordinul ministrului
agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 504/2001 si publicat in Monitorul
Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 78 din 1 februarie 2002 ce transpune
Directiva Consiliului 90/667/CEE, aplicate astfel incat sa se evite riscul de
raspandire a virusului pestei porcine clasice;
(q) deseuri menajere - orice deseuri provenite de la alimentele destinate
consumului uman din restaurante, unitati de aprovizionare cu alimente sau
bucatarii, inclusiv din bucatarii industriale si gospodarii ale fermierului sau
ale persoanelor care ingrijesc porcinele;
(r) vaccin cu marker - vaccin ce poate induce o imunitate de protectie ce
poate fi diferentiata, prin intermediul testelor de laborator efectuate conform
manualului de diagnostic, de raspunsul imun provocat de infectia naturala cu
tipul salbatic de virus;
(s) ucidere - uciderea porcilor in sensul art. 2 lit. (f) al Normei
sanitare veterinare privind protectia animalelor in timpul sacrificarii sau
uciderii, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si
padurilor nr. 425/2002 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
nr. 887 din 9 decembrie 2002 ce transpune Directiva 93/119/CEE;
(t) taiere - sacrificarea porcilor in sensul art. 2 lit. (g) din Norma
sanitara veterinara privind protectia animalelor in timpul sacrificarii sau
uciderii, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si
padurilor nr. 425/2002 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
nr. 887 din 9 decembrie 2002 ce transpune Directiva 93/119/CEE;
(u) zona cu o densitate mare de porci - orice zona geografica cu o raza de
10 km, in jurul unei exploatatii care contine porci suspecti sau cunoscuti ca
fiind infectati cu virusul pestei porcine clasice, care are o densitate a
porcilor mai mare de 800 de porci pe km^2. Exploatatia in cauza trebuie sa fie
localizata intr-o regiune, definita la art. 2 alin. (2) lit. (p) din Norma
sanitara veterinara privind problemele de sanatate a animalelor, ce afecteaza
comertul Romaniei cu statele membre ale Uniunii Europene cu animale din speciile
bovine si porcine, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei
si padurilor nr. 236/2002 publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
Nr. 835 din 20 noiembrie 2002 ce transpune Directiva Consiliului 64/432/CEE,
unde exista o densitate a porcilor crescuti in exploatatii, mai mare de 300 de
porci pe km^2 sau la o distanta de mai putin de 20 km de o astfel de regiune;
(v) exploatatie de contact - o exploatatie posibil contaminata cu pesta
porcina clasica, ca urmare a localizarii, circulatiei persoanelor, porcilor ori
a vehiculelor sau in oricare alt mod.
Art. 3
Notificarea pestei porcine clasice
(1) Prezenta pestei porcine clasice si prezenta suspiciunii de pesta
porcina clasica trebuie sa fie notificate obligatoriu si imediat.
(2) Fara a aduce atingere prevederilor nationale referitoare la notificarea
focarelor de boli ale animalelor, daca este confirmata pesta porcina clasica,
autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie:
(a) sa notifice boala si sa furnizeze informatii Comisiei Europene si
statelor membre ale Uniunii Europene, conform anexei 1, cu privire la:
(i) focarele de pesta porcina clasica care sunt confirmate in exploatatii;
(ii) cazurile de pesta porcina clasica care sunt confirmate intr-un abator
sau in mijloacele de transport;
(iii) cazurile primare de pesta porcina clasica, care sunt confirmate la
porcii salbatici;
(iv) rezultatele anchetei epizootologice efectuate conform art. 8.
(b) sa furnizeze informatii Comisiei Europene si Statelor Membre ale
Uniunii Europene cu privire la cazurile ulterioare confirmate la porcii
salbatici dintr-o zona infectata cu pesta porcina clasica, conform art. 16
alin. (4) si alin. 7 lit. (a).
(3) Prevederile anexei 1 pot fi suplimentate sau amendate conform regulilor
comunitare transpuse in legislatia nationala.
Art. 4
Masuri in cazul suspectarii prezentei pestei porcine clasice la porcii
dintr-o exploatatie
(1) Atunci cand o exploatatie contine unul sau mai multi porci suspecti de
a fi infectati cu virusul pestei porcine clasice, autoritatea veterinara
centrala a Romaniei trebuie sa dispuna punerea in aplicare imediat a
mijloacelor oficiale de investigare, pentru a confirma sau a infirma prezenta
bolii mentionate, conform procedurilor stabilite in manualul de diagnostic.
(2) Atunci cand exploatatia este inspectata de un medic veterinar oficial,
sunt controlate si registrul si marcile de identificare a porcilor conform
procedurii nationale in vigoare.
(3) Atunci cand autoritatea veterinara locala considera ca prezenta
suspiciunii de pesta porcina clasica intr-o exploatatie nu poate fi exclusa,
trebuie sa puna exploatatia sub supraveghere veterinara oficiala si sa dispuna
urmatoarele:
(a) toti porcii de diferite categorii din exploatatie sunt numarati si este
alcatuita o lista cu numarul porcilor deja bolnavi, morti sau susceptibili de a
fi infectati, din fiecare categorie; lista este actualizata in functie de
fatarile si de moartea porcilor pe durata perioadei de suspiciune; datele din
lista respectiva sunt prezentate la cerere si pot fi controlate la fiecare
inspectie a autoritatii veterinare centrale a Romaniei;
(b) toti porcii din exploatatie sunt mentinuti in adaposturile lor sau sunt
tinuti inchisi in alt loc in care pot fi izolati;
(c) nici un porc nu intra sau nu iese din exploatatie; autoritatea
veterinara locala poate extinde, daca este cazul, interdictia cu privire la
iesirea din exploatatie si la alte specii de animale si poate impune, de
asemenea, aplicarea de masuri corespunzatoare pentru distrugerea rozatoarelor
sau insectelor;
(d) nici o carcasa de porc nu iese din exploatatie fara o autorizatie
eliberata de autoritatea veterinara locala;
(e) nici un sortiment de carne, produse provenite de la porcine, material
seminal, ovule si embrioni proveniti de la porci, furaje pentru animale,
ustensile, materiale sau deseuri care pot transmite pesta porcina clasica nu
ies din exploatatie fara o autorizatie eliberata de autoritatea veterinara
locala; carnea, produsele provenite de la porcine, materialul seminal, ovulele
si embrionii nu sunt livrati din exploatatie pentru a face obiectul comertului
Romaniei cu statele membre ale Uniunii Europene;
(f) deplasarea persoanelor spre sau din exploatatie e supusa autorizarii
scrise de catre autoritatea veterinara locala;
(g) deplasarea vehiculelor spre sau din exploatatie e supusa autorizarii
scrise de catre autoritatea veterinara locala;
(h) sunt utilizate mijloace corespunzatoare de dezinfectie la intrarile si
iesirile din exploatatie, precum si din cladirile ce adapostesc porci. Orice
persoana care intra sau iese dintr-o exploatatie de porcine trebuie sa respecte
masurile de igiena corespunzatoare necesare pentru a reduce riscul de
raspandire a virusului pestei porcine clasice. Toate mijloacele de transport
trebuie sa fie dezinfectate minutios inainte de a iesi si de a intra in
exploatatie;
(i) sa se efectueze o ancheta epizootologica conform art. 8.
(4) Cand este necesar, datorita situatiei epidemiologice si daca
exploatatia care contine porci suspecti este localizata intr-o zona cu o
densitate mare de porci, autoritatea veterinara locala:
(a) poate aplica masurile prevazute la art. 5 alin. (1) in exploatatia la
care se refera alin. (3) de mai sus. Autoritatea veterinara locala poate
limita, atunci cand considera ca este posibil, aplicarea acestor masuri doar la
porcii suspecti de a fi infectati sau contaminati cu virusul pestei porcine
clasice si la partea exploatatiei in care acestia au fost tinuti, cu conditia
ca acesti porci sa fi fost adapostiti, tinuti si furajati complet separat de
ceilalti porci din exploatatie. Trebuie prelevat un numar suficient de probe de
la porcii ucisi, pentru ca prezenta virusului pestei porcine clasice sa poata fi
confirmata sau infirmata, conform manualului de diagnostic;
(b) poate stabili o zona temporara de control in jurul exploatatiei la care
se refera alin. (3). Unele sau toate masurile mentionate la alin. (1) sau (2)
sunt aplicate in exploatatiile de porcine din cadrul acestei zone.
(5) Masurile prevazute la alin. (3) nu trebuie ridicate pana ce suspiciunea
de pesta porcina clasica nu a fost infirmata oficial.
Art. 5
Masuri in cazul confirmarii prezentei pestei porcine clasice la porcinele
dintr-o exploatatie
(1) Cand prezenta pestei porcine clasice este confirmata oficial intr-o
exploatatie, autoritatea veterinara locala trebuie ca, suplimentar masurilor la
care se refera art. 4 alin. (3), sa dispuna urmatoarele:
(a) toti porcii din exploatatie sunt ucisi fara intarziere, sub
supraveghere veterinara oficiala, astfel incat sa se evite riscul de raspandire
a virusului pestei porcine clasice in timpul uciderii sau transportului;
(b) este prelevat un numar suficient de probe de la porcii ucisi, conform
manualului de diagnostic, pentru ca sa poata fi stabilite modul de contaminare
a exploatatiei cu virusul pestei porcine clasice si perioada dintre contaminare
si notificarea bolii;
(c) carcasele provenite de la porcii care au murit sau care au fost ucisi
sunt prelucrate sub supraveghere oficiala;
(d) carnea provenita de la porcii taiati in perioada dintre contaminarea
probabila a exploatatiei cu pesta porcina clasica si aplicarea masurilor
oficiale e identificata si prelucrata sub supraveghere veterinara oficiala, ori
de cate ori este posibil;
(e) materialul seminal, ovulele si embrionii proveniti de la porci,
colectate din exploatatie in cursul perioadei dintre contaminarea probabila a
exploatatiei cu virusul pestei porcine si aplicarea masurilor oficiale, sunt
identificate si distruse sub supraveghere veterinara oficiala, astfel incat sa
fie evitat riscul de raspandire a virusului pestei porcine clasice;
(f) toate substantele si deseurile suspecte de a fi contaminate, cum ar fi
furajele, sunt supuse unui tratament care sa asigure distrugerea virusului
pestei porcine clasice. Toate materialele de unica folosinta care pot fi
contaminate, in special cele utilizate pentru operatiile de taiere, sunt
distruse. Aceste reguli trebuie sa se aplice conform instructiunilor medicului
veterinar oficial;
(g) dupa ce porcii au fost eliminati, cladirile in care au fost adapostiti,
vehiculele utilizate pentru transportul lor sau al cadavrelor lor, precum si
echipamentul, asternutul, gunoiul de grajd si purinul, care sunt suspecte de a
fi contaminate, sunt curatate si decontaminate sau tratate conform art. 12;
(h) in cazul unui focar primar de boala, izolatul de virus al pestei
porcine clasice e supus procedurii de laborator stabilite in manualul de
diagnostic, pentru a se identifica tipul genetic;
(i) se efectueaza o ancheta epizootologica, conform art. 8.
(2) Cand un focar a fost confirmat intr-un laborator, o gradina zoologica,
o rezervatie naturala sau o zona imprejmuita in care porcii sunt tinuti in
scopuri stiintifice sau in scopuri legate de conservarea speciei sau
conservarea raselor rare, autoritatea veterinara centrala a Romaniei poate
acorda derogari de la alin. (1) lit. (a) si (e), cu conditia ca interesele
nationale fundamentale sa nu fie periclitate. Aceste derogari vor fi notificate
imediat Comisiei Europene.
(3) In toate cazurile, Comisia Europeana impreuna cu autoritatea veterinara
centrala a Romaniei analizeaza situatia imediat. Daca este cazul, sunt aplicate
masuri de prevenire a raspandirii bolii, conform procedurii nationale elaborate
de autoritatea veterinara centrala a Romaniei, ce pot include vaccinarea de
necesitate conform procedurii prevazute la art. 19.
Art. 6
Masuri in cazul confirmarii prezentei pestei porcine clasice in exploatatii
ce contin diferite unitati de productie
(1) Cand se confirma prezenta pestei porcine clasice in exploatatiile care
contin doua sau mai multe unitati de crestere a porcilor pentru productie
separate, pentru ca ingrasarea porcilor sa poata fi finalizata, autoritatea
veterinara centrala a Romaniei poate acorda derogari de la prevederile art. 5
alin. (1) lit. (a) pentru unitatile cu animale sanatoase, chiar daca
exploatatia este infectata.
(2) Derogarile se acorda cu conditia ca medicul veterinar oficial sa
confirme ca structura, marimea si distanta dintre aceste unitati de crestere si
operatiile efectuate sunt de asemenea natura incat sunt asigurate incinte
complet separate pentru adapostire, intretinere si furajare, astfel incat
virusul sa nu poata difuza dintr-o unitate de productie catre alta.
(3) Daca se acorda derogarea prevazuta la alin. (1), autoritatea veterinara
centrala a Romaniei trebuie sa elaboreze reguli detaliate pentru a oferi
garantii de sanatate a animalelor.
(4) Daca autoritatea veterinara centrala a Romaniei acorda derogarea
prevazuta la alin. (1), trebuie sa notifice imediat aceasta Comisiei Europene.
Comisia Europeana revizuieste imediat situatia impreuna cu autoritatea
veterinara centrala a Romaniei. Daca este cazul, sunt aplicate masuri de
prevenire a raspandirii bolii, conform regulilor comunitare transpuse in
legislatia nationala.
Art. 7
Masuri in exploatatiile de contact
(1) Exploatatiile la care se refera art. 4 sau 5 trebuie considerate
exploatatii de contact atunci cand medicul veterinar oficial constata ca exista
posibilitatea de contaminare cu pesta porcina clasica din alte exploatatii, pe
baza anchetei epidemiologice efectuate conform art. 8 sau exista posibilitatea
ca exploatatia mentionata la art. 4 sau 5 sa fi contaminat alte exploatatii.
(2) Prevederile art. 4 se aplica exploatatiilor de contact pana cand
suspiciunea de pesta porcina clasica a fost infirmata oficial.
(3) Autoritatea veterinara competenta aplica masurile prevazute la art. 5
alin. (1) in exploatatiile de contact la care se refera alin. (1) din prezentul
articol, daca situatia epizootologica o impune.
(4) Trebuie sa se preleveze un numar suficient de probe de la porcii ucisi,
conform manualului de diagnostic, pentru ca prezenta virusului pestei porcine
clasice in aceste exploatatii sa poata fi confirmata sau infirmata.
(5) Principalele criterii si factori de risc ce trebuie luati in
considerare pentru aplicarea masurilor prevazute la art. 5 alin. (1) lit. (a)
in exploatatiile de contact sunt stabilite in anexa 5; criteriile si factorii
de risc pot fi modificati sau suplimentati ulterior, pentru a se tine cont de
evolutiile si experientele stiintifice, conform procedurii nationale elaborate
de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
Art. 8
Ancheta epizootologica
(1) Autoritatea veterinara locala trebuie sa efectueze ancheta
epidemiologica privind cazurile suspecte sau focarele de pesta porcina clasica,
pe baza chestionarelor pregatite in cadrul planului de urgenta la care se
refera art. 22.
(2) Ancheta epidemiologica trebuie sa determine cel putin:
(a) perioada de cand exploatatia a fost contaminata cu virusul pestei
porcine clasice, inainte ca boala sa fie notificata sau suspectata;
(b) originea posibila a pestei porcine clasice din exploatatie si
identificarea altor exploatatii in care porcii s-ar fi putut infecta sau
contamina de la aceeasi sursa;
(c) deplasarea persoanelor, vehiculelor, porcilor, carcaselor, materialului
seminal, carnii sau a oricarui material care ar fi putut transporta virusul
catre sau de la exploatatia in cauza.
(3) Daca rezultatul acestei anchete epizootologice indica faptul ca pesta
porcina clasica s-ar fi putut raspandi de la sau catre exploatatii localizate
in alte state membre ale Uniunii Europene, Comisia Europeana si statele membre
ale Uniunii Europene in cauza trebuie informate imediat.
Art. 9
Stabilirea zonelor de protectie si de supraveghere
(1) Imediat dupa ce diagnosticul de pesta porcina clasica a fost confirmat
oficial la porcii dintr-o exploatatie, autoritatea veterinara locala trebuie sa
stabileasca o zona de protectie cu o raza de cel putin 3 km in jurul focarului,
care sa fie inclusa intr-o zona de supraveghere cu o raza de cel putin 10 km;
in aceste zone se vor aplica masurile prevazute la art. 10 si 11.
(2) Cand stabileste zonele de protectie si supraveghere, autoritatea
veterinara locala trebuie sa tina cont de:
(a) rezultatele anchetei epizootologice efectuate conform art. 8;
(b) situatia geografica, in special granitele naturale sau artificiale;
(c) localizarea si proximitatea exploatatiilor;
(d) modalitatile de deplasare si de comert cu porci, precum si
disponibilitatea abatoarelor;
(e) instalatiile si personalul disponibil pentru a controla orice deplasare
a porcilor in cadrul zonelor de protectie si de supraveghere, in special daca
porcii ce urmeaza sa fie ucisi trebuie mutati din exploatatiile lor de origine.
(3) Daca o zona de protectie sau de supraveghere include parti din
teritoriul Romaniei si din teritoriul unuia sau mai multor state vecine,
autoritatile veterinare centrale ale statelor respective si a Romaniei
coopereaza pentru a stabili zona respectiva.
(4) Autoritatea veterinara locala trebuie sa ia toate masurile necesare,
inclusiv semnalizarea evidenta, avertizarea, precum si utilizarea resurselor
media, cum ar fi presa si televiziunea, pentru ca toate persoanele din zonele
de protectie si de supraveghere sa fie informate cu privire la restrictiile in
vigoare, conform art. 10 si 11 si sa ia masurile pe care le considera adecvate
pentru a asigura punerea in aplicare a acestora.
Art. 10
Masuri in zona de protectie stabilita
(1) Autoritatea veterinara judeteana impreuna cu autoritatea veterinara
locala trebuie sa dispuna aplicarea urmatoarelor masuri in zona de protectie:
(a) sa efectueze, cat mai curand posibil, o evidenta a tuturor
exploatatiilor; dupa stabilirea zonei de protectie, aceste exploatatii trebuie
inspectate de un medic veterinar oficial intr-o perioada maxima de 7 zile,
pentru efectuarea examinarii clinice a porcilor si pentru controlul registrului
si al marcilor de identificare a porcilor, in conformitate cu Norma veterinara
privind sistemul de identificare si inregistrare a suinelor aprobata prin
Ordinul nr. 170/2004 si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
nr. 227 din 16 martie 2004 ce transpune Directiva 92/102/EEC;
(b) deplasarea si transportul porcilor pe drumuri publice sau private,
excluzand, cand este cazul, drumurile de deservire a exploatatiei, sunt
interzise, cu exceptia cazului in care sunt avizate de autoritatea veterinara
locala, pentru a permite deplasarile la care se refera lit. (f). Aceasta interdictie
nu trebuie aplicata tranzitului porcilor pe sosea sau pe calea ferata daca
tranzitul se face fara descarcare sau oprire. In conformitate cu procedura
prevazuta la art. 27 alin. (2), poate fi acordata o derogare in cazul porcilor
destinati taierii, care provin din exteriorul zonei de protectie si se
indreapta spre un abator situat in zona mentionata anterior pentru taiere
imediata;
(c) camioanele si alte vehicule si echipamente ce sunt utilizate pentru
transportul porcilor sau al altor efective de animale vii sau materii ce pot fi
contaminate (de exemplu: carcase, furaje, gunoi de grajd, purin etc.) se
curata, dezinfecteaza si trateaza cat mai curand posibil dupa contaminare, in
conformitate cu prevederile si procedurile prevazute la art. 12; nici un camion
sau vehicul ce a fost utilizat pentru transportul porcilor nu poate parasi zona
fara a fi curatat si dezinfectat si, apoi, inspectat si autorizat de
autoritatea veterinara locala;
(d) nici un alt animal domestic nu poate intra sau parasi o exploatatie
fara autorizarea autoritatii veterinare locale;
(e) toti porcii morti sau bolnavi dintr-o exploatatie sunt notificati
imediat la autoritatea veterinara locala, care efectueaza investigatiile
necesare conform procedurilor stabilite in manualul de diagnostic;
(f) porcii nu pot fi mutati din exploatatia in care acestia sunt tinuti de
cel putin 30 de zile de la finalizarea curatarii si dezinfectiei preliminare a
exploatatiilor infectate. Dupa 30 de zile, daca sunt indeplinite conditiile
prevazute la alin. (3), autoritatea veterinara locala poate autoriza iesirea
porcilor din exploatatia mentionata, pentru a fi transportati direct catre:
(i) un abator desemnat de autoritatea veterinara locala, preferabil in
cadrul zonei de protectie sau supraveghere, pentru taiere imediata;
(ii) o intreprindere de prelucrare sau un loc corespunzator unde porcii
sunt ucisi imediat, iar carcasele acestora sunt prelucrate sub supraveghere
veterinara oficiala, sau
(iii) in cazuri exceptionale, catre alte incinte localizate in zona de
protectie. Daca autoritatea veterinara centrala a Romaniei aplica prevederea
mentionata la lit. (f), trebuie sa informeze imediat Comisia Europeana,
respectiv Comitetul Permanent Veterinar despre aceasta;
(g) materialul seminal, ovulele si embrionii proveniti de la porci nu
parasesc exploatatiile situate in zona de protectie;
(h) orice persoana care intra sau iese din exploatatiile de porcine
respecta masurile de igiena corespunzatoare necesare pentru a reduce riscul raspandirii
virusului pestei porcine clasice.
(2) Atunci cand interdictiile prevazute la alin. (1) sunt mentinute mai
mult de 30 de zile, datorita focarelor de boala ulterioare si, ca urmare, apar
probleme privind bunastarea animala sau alte probleme privind cresterea
porcilor, in baza conditiilor stabilite la alin. (3), autoritatea veterinara
locala poate autoriza iesirea porcilor dintr-o exploatatie din zona de
protectie, pe baza solicitarii motivate a proprietarului, pentru a fi
transportati direct catre:
(a) un abator desemnat de autoritatea veterinara locala, preferabil in
cadrul zonei de protectie sau de supraveghere, pentru taiere imediata;
(b) o intreprindere de prelucrare sau un loc corespunzator unde porcii sunt
ucisi imediat, iar carcasele acestora sunt prelucrate sub supraveghere
oficiala, sau
(c) in cazuri exceptionale, catre alte incinte localizate in zona de
protectie. Daca autoritatea veterinara centrala a Romaniei aplica prevederea
alin. (2), lit. (c), trebuie sa informeze imediat Comisia, respectiv Comitetul
Permanent Veterinar despre aceasta.
(3) Autoritatea veterinara locala poate autoriza iesirea porcilor din
exploatatia in cauza, cu conditia ca:
(a) un medic veterinar oficial sa fi efectuat o examinare clinica a porcilor
din exploatatie, in special a celor ce urmeaza sa fie transportati, inclusiv
inregistrarea temperaturii corporale la un numar dintre acestia, precum si o
verificare a registrului si a marcilor de identificare a porcilor, prevazute la
art. 4 si 5 din Norma veterinara privind sistemul de identificare si
inregistrare a suinelor aprobata prin Ordinul nr. 170/2004 si publicat in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 227 din 16 martie 2004 ce
transpune Directiva 92/102/EEC;
(b) controalele si examinarile mentionate anterior si cu respectarea
prevederilor Ordinului nr. 170/2004 pentru aprobarea Normei veterinare privind
sistemul de identificare si inregistrare a suinelor sa nu fi evidentiat nici un
semn de pesta porcina clasica;
(c) porcii sa fie transportati in vehicule sigilate de catre autoritatea
veterinara locala;
(d) vehiculele si echipamentele ce au fost utilizate la transportul
porcilor sa fie imediat curatate si dezinfectate imediat dupa transport,
conform prevederilor mentionate la art. 12;
(e) daca porcii urmeaza sa fie taiati sau ucisi, se preleveaza un numar
suficient de probe de la acestia, conform manualului de diagnostic, pentru a se
confirma sau infirma prezenta virusului pestei porcine clasice in aceste
exploatatii;
(f) daca porcii urmeaza sa fie transportati catre un abator:
(i) autoritatea veterinara locala responsabila pentru abator va fi
informata cu privire la intentia de a se trimite porci catre abatorul respectiv
si notifica autoritatea competenta de la locul expedierii cu privire la sosirea
acestora;
(ii) la sosirea la abator, acesti porci sunt cazati si taiati separat de
alti porci;
(iii) in timpul inspectiei ante- si post-mortem efectuata la abatorul
desemnat, autoritatea veterinara locala va lua in considerare orice semne
legate de prezenta pestei porcine clasice;
(iv) carnea proaspata provenita de la acesti porci va fi prelucrata sau
marcata cu o stampila speciala conform prevederilor nationale in vigoare ce
transpun Directiva Consiliului 72/461/EEC si tratata ulterior in conformitate
cu legislatia in vigoare. Aceasta operatiune trebuie sa se efectueze intr-o
intreprindere desemnata de autoritatea competenta. Carnea va fi trimisa
intreprinderii anterior mentionate, cu conditia ca transportul sa fie sigilat
inainte de expediere si sa ramana sigilat pe tot parcursul transportului.
(4) Masurile din zona de protectie continua sa se aplice pana cand:
(a) in exploatatiile infectate s-au efectuat curatarea si dezinfectarea;
(b) porcii din toate exploatatiile au fost supusi examinarilor clinice si
de laborator efectuate in conformitate cu manualul de diagnostic, pentru a se
depista posibila prezenta a virusului pestei porcine clasice.
(5) Examinarile mentionate la lit. (b) nu trebuie sa fie efectuate inainte
de 30 de zile de la finalizarea masurilor preliminare de curatare si
dezinfectie in exploatatiile infectate.
Art. 11
Masuri in zona de supraveghere stabilita
(1) Autoritatea veterinara judeteana impreuna cu autoritatea veterinara
locala trebuie sa se asigure de aplicarea urmatoarelor masuri in zona de
supraveghere:
(a) se efectueaza o evidenta a tuturor exploatatiilor de porcine;
(b) deplasarea si transportul porcilor pe drumuri publice sau private,
excluzand, daca este cazul, drumurile de deservire ale exploatatiei, sunt
interzise, cu exceptia cazului in care sunt aprobate de autoritatea veterinara
locala. Aceasta interdictie nu trebuie sa se aplice tranzitului porcilor pe
sosea sau cale ferata, daca tranzitul se efectueaza fara descarcare sau oprire
si nici porcilor pentru taiere imediata ce provin din exteriorul zonei de
supraveghere, daca abatorul unde sunt taiati este situat in zona mentionata;
(c) camioanele si alte vehicule si echipamente ce sunt utilizate pentru
transportul porcilor sau a altor efective de animale vii sau materii ce pot fi
contaminate (de exemplu: carcase, furaje, gunoi de grajd, purin etc.) sunt
curatate, dezinfectate si tratate cat mai curand posibil dupa contaminare,
conform prevederilor si procedurilor stabilite la art. 12. Nici un camion sau
vehicul ce a fost utilizat la transportul porcilor nu poate parasi zona de
supraveghere fara sa fi fost curatat si dezinfectat;
(d) nici un alt animal domestic nu poate intra sau iesi dintr-o exploatatie
in cursul primelor sapte zile de la stabilirea zonei de supraveghere fara
autorizarea autoritatii veterinare locale;
(e) toti porcii morti sau bolnavi dintr-o exploatatie sunt notificati
imediat autoritatii veterinare locale, care efectueaza investigatii necesare
conform procedurilor stabilite in manualul de diagnostic;
(f) porcii nu pot fi mutati din exploatatia in care acestia sunt tinuti cel
putin 21 de zile de la finalizarea curatarii si dezinfectarii preliminare a
exploatatiilor infectate. Dupa 21 de zile, prin respectarea conditiilor
prevazute la art. 10 alin. (3), autoritatea veterinara locala poate autoriza
iesirea porcilor din exploatatia mentionata anterior, pentru a fi transportati
direct catre:
(i) un abator desemnat de catre autoritatea veterinara locala, preferabil
in cadrul zonei de protectie sau de supraveghere, in scopul taierii imediate;
(ii) o intreprindere de prelucrare sau un loc corespunzator unde porcii
sunt ucisi imediat si carcasele acestora sunt prelucrate sub supraveghere
veterinara oficiala, sau
(iii) in cazuri exceptionale, catre alte incinte situate in cadrul zonei de
protectie sau de supraveghere. Daca autoritatea veterinara centrala a Romaniei
aplica prevederea lit. (f) pct. (iii), trebuie sa informeze imediat Comisia,
respectiv Comitetul Permanent Veterinar despre aceasta.
(g) Totusi, daca porcii trebuie transportati catre un abator, la
solicitarea autoritatii veterinare centrale a Romaniei, in conditiile in care
exista o justificare corespunzatoare si in conformitate cu procedurile
nationale in vigoare, pot fi autorizate derogari de la prevederile stabilite la
art. 10 alin. (3)(e) si (f) (iv), in special cu privire la marcarea carnii
provenite de la acesti porci si utilizarea sa ulterioara si la destinatia
produselor tratate;
(h) materialul seminal, ovulele si embrionii proveniti de la porci nu
parasesc exploatatiile situate in zona de supraveghere;
(i) orice persoana care intra sau paraseste exploatatiile de porcine,
respecta masurile de igiena corespunzatoare necesare pentru a reduce riscul
raspandirii virusului pestei porcine clasice.
(2) Atunci cand interdictiile prevazute la alin. (1) sunt mentinute mai
mult de 30 de zile, datorita focarelor ulterioare de boala, si, ca urmare apar probleme
legate de bunastarea animala sau alte probleme referitoare la cresterea
porcilor, in baza conditiilor stabilite la art. 10 alin. (3), autoritatea
veterinara locala poate autoriza iesirea porcilor dintr-o exploatatie din zona
de supraveghere, ca urmare a unei solicitari motivate din partea
proprietarului, pentru a fi transportati direct catre:
(a) un abator desemnat de autoritatea veterinara locala, preferabil in
cadrul zonei de protectie sau supraveghere, in scopul taierii imediate;
(b) o intreprindere de prelucrare sau un loc corespunzator unde porcii sunt
ucisi imediat si carcasele acestora sunt prelucrate sub supraveghere oficiala,
sau
(c) in cazuri exceptionale, catre alte incinte localizate in zona de
protectie sau supraveghere. In acest caz autoritatea veterinara centrala a
Romaniei trebuie sa informeze imediat Comisia Europeana, respectiv Comitetul
Permanent Veterinar despre aceasta.
(3) Masurile din zona de supraveghere continua sa se aplice cel putin pana
cand:
(a) a fost efectuata curatarea si dezinfectia in exploatatiile infectate;
(b) porcii din toate exploatatiile au fost supusi examinarilor clinice si,
atunci cand este necesar, examinarilor de laborator conform manualului de
diagnostic, pentru a depista posibila prezenta a virusului pestei porcine
clasice.
(4) Examinarile mentionate la alin. (3) lit. (b) nu se efectueaza inainte
de 20 de zile de la finalizarea masurilor preliminare de curatare si
dezinfectie in exploatatiile infectate.
Art. 12
Curatarea si dezinfectia
(1) Dezinfectantii ce urmeaza a fi utilizati si concentratiile acestora
sunt aprobati oficial de catre aceasta, in conformitate cu Norma veterinara
privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul, comercializarea si
utilizarea produselor medicinale veterinare si a altor produse de uz veterinar
aprobata prin Ordinul nr. 4/2004 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea I, nr. 458 din 21 mai 2004;
(2) Operatiunile de curatare si dezinfectare sunt efectuate sub supraveghere
oficiala, in conformitate cu:
(i) instructiunile medicului veterinar oficial si
(ii) principiile si procedurile de curatare, dezinfectie si tratament
prevazute la anexa 2 a prezentei norme sanitare veterinare.
(3) Principiile si procedurile pentru curatare si dezinfectie prevazute la
anexa 2 a prezentei norme sanitare veterinare pot fi amendate sau suplimentate
ulterior, pentru a se lua in considerare evolutiile si experientele
stiintifice, in conformitate cu procedura nationala in vigoare.
Art. 13
Repopularea exploatatiilor de porcine in urma focarelor de boala
(1) Reintroducerea porcilor in exploatatia la care se refera art. 5 nu
trebuie sa se realizeze mai devreme de 30 de zile de la finalizarea
operatiunilor de curatare si dezinfectie, conform art. 12.
(2) Reintroducerea porcilor se realizeaza luand in considerare tipul de
crestere practicat in exploatatia respectiva si trebuie sa respecte urmatoarele
proceduri:
(a) in ceea ce priveste exploatatiile de porcine in aer liber,
reintroducerea porcilor trebuie sa inceapa cu introducerea porcilor santinela
ce au fost controlati si au reactionat negativ la controlul prezentei
anticorpilor impotriva virusului pestei porcine clasice sau care provin din
exploatatii ce nu fac obiectul nici unei restrictii legate de pesta porcina
clasica. Conform solicitarilor autoritatii veterinare centrale a Romaniei,
porcii santinela trebuie plasati in intreaga exploatatie infectata si dupa 40
de zile de la introducere acestora li se preleveaza mostre si sunt testati
pentru depistarea prezentei anticorpilor, conform manualului de diagnostic.
Daca nici unul din porci nu a dezvoltat anticorpi impotriva virusului
pestei porcine poate avea loc repopularea completa. Nici un porc nu poate
parasi exploatatia inainte de a fi disponibile rezultatele negative ale
examinarii serologice.
(b) in ceea ce priveste toate celelalte ferme de crestere, reintroducerea
porcilor trebuie sa se realizeze fie conform masurilor prevazute la lit. (a)
fie prin repopulare totala, cu conditia ca:
(i) toti porcii sa soseasca in termen de 20 de zile si sa provina din
exploatatii ce nu fac obiectul unei restrictii legate de pesta porcina clasica;
(ii) porcii din efectivul repopulat sa fie supusi unei examinari serologice,
conform manualului de diagnostic. Prelevarea probelor pentru aceasta examinare
se efectueaza cel mai devreme dupa 40 de zile de la sosirea ultimilor porci;
(iii) nici un porc sa nu paraseasca exploatatia inainte de a fi disponibile
rezultatele negative ale examinarii serologice.
(3) Totusi, daca au trecut mai mult de 6 luni de la finalizarea
operatiunilor de curatare si dezinfectie a exploatatiei, autoritatea veterinara
centrala a Romaniei poate acorda o derogare de la prevederile stabilite la
alin. (2), luand in considerare situatia epidemiologica.
Art. 14
Masuri aplicate in cazul suspiciunii si confirmarii prezentei pestei
porcine clasice la porcii dintr-un abator sau mijloc de transport
(1) Atunci cand exista o suspiciune a prezentei pestei porcine clasice
intr-un abator sau mijloc de transport, autoritatea veterinara centrala a
Romaniei se asigura ca autoritatea veterinara locala pune imediat in aplicare
mijloacele oficiale de investigare, pentru a confirma sau infirma prezenta
bolii mentionate, conform procedurilor stabilite in manualul de diagnostic.
(2) Daca este depistat un caz de pesta porcina clasica intr-un abator sau
mijloc de transport, autoritatea veterinara locala se asigura ca:
(a) toate animalele susceptibile din abator sau mijloc de transport sunt
ucise fara intarziere;
(b) carcasele, organele si deseurile animale provenite de la animale
posibil infectate si contaminate sunt prelucrate sub supraveghere oficiala;
(c) curatarea si dezinfectia cladirilor si echipamentelor, inclusiv a
vehiculelor, are loc sub supravegherea medicului veterinar oficial, conform
art. 12;
(d) este efectuata o ancheta epizootologica mutatis mutandis, conform art.
8;
(e) izolatul de virus al pestei porcine clasice este supus procedurii de
laborator stabilita in manualul de diagnostic, pentru a se identifica tipul
genetic de virus;
(f) masurile prevazute la art. 7 sunt aplicate in exploatatia de unde
provin porcii sau carcasele infectate, precum si in celelalte exploatatii de
contact. Daca nu este indicat altfel de ancheta epidemiologica, masurile
stabilite la art. 5, alin. (1) se vor aplica in exploatatia de origine a
porcilor sau carcaselor infectate;
(g) nici un animal nu este reintrodus pentru taiere sau transport mai
devreme de 24 de ore dupa finalizarea operatiunilor de curatare si dezinfectie
efectuate in conformitate cu art. 12.
Art. 15
Masuri in caz de suspiciune si confirmare a prezentei pestei porcine
clasice la mistreti
(1) Imediat dupa ce autoritatea veterinara centrala a Romaniei detine
informatii conform carora porcii salbatici sunt suspectati de a fi infectati,
aceasta trebuie sa dispuna aplicarea tuturor masurilor corespunzatoare pentru a
confirma sau infirma prezenta bolii, furnizand informatii proprietarilor de
porci si vanatorilor, precum si investigarea tuturor porcilor salbatici
impuscati sau gasiti morti, inclusiv prin teste de laborator.
(2) Imediat ce s-a confirmat un caz primar de pesta porcina clasica la
porcii salbatici, pentru reducerea raspandirii bolii, autoritatea veterinara
centrala a Romaniei trebuie:
(a) sa stabileasca imediat un grup de experti ce include medici veterinari,
vanatori, biologi si epidemiologi specializati pe fauna salbatica. Grupul de
experti acorda consultanta autoritatii veterinare competente pentru:
(i) studierea situatiei epidemiologice si definirea zonei infectate,
conform prevederilor stabilite la art. 16 alin. (3) lit. (b),
(ii) stabilirea masurilor corespunzatoare ce trebuie aplicate in zona
infectata, suplimentar masurilor prevazute la lit. (b) si (c); aceste masuri
pot include suspendarea activitatilor de vanatoare si interzicerea furajarii
porcilor salbatici;
(iii) intocmirea planului de eradicare ce trebuie transmis Comisiei Europene
conform art. 16,
(iv) efectuarea controalelor in vederea verificarii eficientei masurilor
aplicate pentru eradicarea pestei porcine clasice din zona infectata.
(b) sa puna imediat sub supraveghere veterinara oficiala exploatatiile de
porci din zona infectata definita si sa dispuna:
(i) efectuarea unui recensamant oficial al tuturor categoriilor de porci
din toate exploatatiile. Informatiile din recensamant trebuie prezentate la
cerere si pot fi verificate la fiecare inspectie. Pentru fermele de porci in
aer liber, primul recensamant efectuat poate fi realizat pe baza unei estimari;
(ii) toti porcii din exploatatie sa fie tinuti in adaposturile lor sau in
alt loc unde acestia pot fi izolati de porcii salbatici. Porcii salbatici nu
trebuie sa aiba acces la nici un material care ulterior poate intra in contact
cu porcii din exploatatie;
(iii) nici un porc sa nu intre sau sa nu iasa din exploatatie, exceptand
cazul in care miscarea este avizata de autoritatea veterinara locala, tinand
cont de situatia epidemiologica;
(iv) sa fie utilizate mijloace de decontaminare corespunzatoare la
intrarile si iesirile exploatatiei si cladirilor ce adapostesc porci;
(v) sa fie aplicate masuri de igiena corespunzatoare de catre toate
persoanele care intra in contact cu porcii salbatici, pentru a reduce riscul de
raspandire a virusului pestei porcine clasice, masuri ce pot include
interdictia temporara a persoanelor ce au intrat in contact cu porcii salbatici
de a intra intr-o exploatatie porcina;
(vi) toti porcii morti sau bolnavi dintr-o exploatatie, cu simptome de
pesta porcina clasica, sa fie testati pentru detectarea prezentei pestei
porcine clasice;
(vii) sa nu fie introdusa intr-o exploatatie porcina nici o parte a unui
porc salbatic, fie impuscat, fie gasit mort si nici un material sau echipament
ce poate fi contaminat de virusul pestei porcine clasice;
(viii) porcii, materialul seminal, embrionii sau ovulele provenite de la
acestia sa nu paraseasca zona infectata, pentru comercializare locala sau
pentru export;
(c) sa dispuna imediat ca toti porcii salbatici impuscati sau gasiti morti
in zona infectata sa fie examinati de catre un medic veterinar oficial pentru
pesta porcina clasica, conform manualului de diagnostic. Carcasele tuturor
animalelor ce au reactionat pozitiv trebuie sa fie prelucrate sub supraveghere
veterinara oficiala. Atunci cand rezultatul testarii este negativ pentru pesta
porcina clasica, autoritatea veterinara locala trebuie sa aplice masurile
conform legislatiei nationale in vigoare ce transpune Directiva Consiliului
04/41/EC. Partile ce nu sunt destinate consumului uman sunt prelucrate sub
supraveghere oficiala;
(d) sa fie analizat izolatul de virus al pestei porcine, conform procedurii
de laborator mentionate in manualul de diagnostic, pentru a se identifica tipul
genetic al virusului.
(3) Daca a aparut un caz de pesta porcina la porcii salbatici dintr-o zona
a Romaniei din apropierea teritoriului unui stat vecin, autoritatea veterinara
centrala a Romaniei si a statului in cauza trebuie sa colaboreze pentru
stabilirea masurilor de combatere a bolii.
Art. 16
Planuri de eradicare a pestei porcine clasice dintr-o populatie de porci
salbatici
(1) Fara a aduce atingere masurilor stabilite la art. 15, autoritatea
veterinara centrala a Romaniei trebuie sa transmita Comisiei Europene, in
termen de 90 de zile de la confirmarea cazului primar de pesta porcina clasica
la porcii salbatici, un plan cu masurile adoptate pentru eradicarea bolii in zona
infectata si al masurilor aplicate in exploatatiile din acea zona.
(2) Comisia Europeana examineaza planul pentru a stabili daca aplicarea
acestuia permite realizarea obiectivului dorit. Planul, impreuna cu
amendamentele, dupa caz, este aprobat de catre Comisia Europeana.
(3) Planul poate fi amendat sau suplimentat ulterior, luandu-se in
considerare evolutia situatiei.
(4) Daca aceste amendamente vizeaza redefinirea zonei infectate,
autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa informeze imediat statele
membre ale Uniunii Europene si Comisia Europeana cu privire la aceste
amendamente.
(5) Daca amendamentele au legatura cu alte prevederi ale planului,
autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa transmita planul amendat
Comisiei Europene, in vederea examinarii si aprobarii.
(6) Dupa ce masurile prevazute in planul mentionat la alin. (1) au fost
aprobate, acestea trebuie sa inlocuiasca masurile initiale stabilite la art. 15
la o data ce este stabilita la momentul obtinerii aprobarii.
(7) Planul mentionat la alin. (1) trebuie sa contina informatii cu privire
la:
(a) rezultatele investigatiilor si controalelor epizootologice efectuate
conform art. 15, precum si distributia geografica a bolii;
(b) zona infectata definita de pe teritoriul Romaniei. Atunci cand se
defineste zona infectata, autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa
ia in considerare:
(i) rezultatele investigatiilor epidemiologice efectuate si distributia
geografica a bolii;
(ii) populatia de porci salbatici din zona;
(iii) existenta obstacolelor naturale sau artificiale majore pentru
circulatia porcilor salbatici;
(c) organizarea unei cooperari stranse intre biologi, vanatori,
organizatiile de vanatoare, serviciile de protectie a faunei salbatice si
serviciile veterinare (sanatatea animalelor si sanatate publica);
(d) campania de informare ce trebuie promovata pentru a spori cunostintele
vanatorilor privind masurile pe care acestia trebuie sa le adopte in cadrul
planului de eradicare;
(e) eforturile specifice depuse pentru a stabili numarul si localizarea
metapopulatiilor de porci salbatici din zona infectata si din jurul acesteia;
(f) numarul aproximativ al metapopulatiilor de porci salbatici si
dimensiunea acestora din zona infectata si din jurul acesteia;
(g) eforturile specifice realizate pentru a determina extinderea infectiei
la populatia de porci salbatici, prin examinarea porcilor salbatici impuscati
de vanatori sau gasiti morti si prin testare de laborator, inclusiv
investigatiile epidemiologice pe categorii de varsta,
(h) masurile adoptate pentru a reduce raspandirea bolii datorita miscarii
porcilor salbatici si/sau contactului dintre metapopulatiile de porci
salbatici; aceste masuri pot include interzicerea vanatorii.
(i) masurile adoptate pentru a reduce populatia susceptibila de porci
salbatici si in special de purcei tineri;
(j) cerintele ce trebuie respectate de catre vanatori pentru a se evita
orice raspandire a bolii;
(k) metoda de indepartare a porcilor salbatici gasiti morti sau impuscati,
trebuie sa se bazeze pe:
(i) prelucrarea sub supraveghere oficiala; sau
(ii) inspectia efectuata de un medic veterinar oficial si testele de
laborator prevazute in manualul de diagnostic. Carcasele tuturor animalelor ce
prezinta reactii pozitive sunt prelucrate sub supraveghere oficiala. Daca
rezultatul testarii este negativ pentru pesta porcina clasica, autoritatea
veterinara locala trebuie sa aplice masuri conform prevederilor legislative
nationale in vigoare. Partile de animal ce nu sunt destinate consumului uman
trebuie prelucrate sub supraveghere oficiala.
(l) ancheta epidemiologica ce este efectuata pentru fiecare porc salbatic,
fie ca este impuscat, fie ca este gasit mort. Aceasta ancheta trebuie sa
includa completarea unui chestionar ce furnizeaza informatii despre:
(i) zona geografica in care animalul a fost gasit mort sau impuscat;
(ii) data la care animalul a fost gasit mort sau a fost impuscat;
(iii) persoana care a gasit sau a impuscat animalul;
(iv) varsta si sexul porcului;
(v) daca a fost impuscat: simptomele inainte de impuscare;
(vi) daca a fost gasit mort: starea carcasei;
(vii) rezultatele de laborator.
(m) programe de supraveghere si masuri de prevenire aplicabile
exploatatiilor situate in zona infectata definita si, daca este cazul, in
imprejurimile acesteia, incluzand transportul si miscarea animalelor in
interiorul si exteriorul zonei; aceste masuri trebuie sa includa cel putin
interdictia miscarii porcilor, a materialului seminal, embrionilor si ovulelor
provenite de la acestia, din zona infectata, destinate comercializarii locale
sau la export.
(n) alte criterii ce trebuie aplicate pentru ridicarea masurilor luate in
vederea eradicarii bolii, a definirii zonei si a masurilor aplicate
exploatatiilor din zona;
(0) autoritatea responsabila cu supravegherea si coordonarea
departamentelor responsabile pentru implementarea programului;
(p) sistemul stabilit pentru ca grupul de experti, desemnat conform art. 15
alin. (2) lit. (a) sa poata revizui cu regularitate rezultatele planului de
eradicare;
(q) masurile de monitorizare a bolii, ce sunt puse in aplicare dupa ce a
trecut o perioada de cel putin 12 luni de la ultimul caz confirmat de pesta
porcina clasica la porcii salbatici din zona infectata; aceste masuri de
monitorizare trebuie sa se aplice cel putin 12 luni si sa includa cel putin
masurile aflate deja in vigoare conform lit. (g), (k) si (l).
(8) La fiecare 6 luni se transmit Comisiei Europene si Statelor Membre ale
Uniunii Europene un raport privind situatia epidemiologica din zona definita si
rezultatele planului de eradicare.
(9) Reguli mai detaliate privind informatiile pe care autoritatea
veterinara centrala a Romaniei trebuie sa le furnizeze cu privire la acest
subiect pot fi adoptate in conformitate cu procedura nationala in vigoare.
Art. 17
Proceduri de diagnostic si cerinte de biosecuritate
(1) Procedurile de diagnostic, prelevarea probelor si testarea de laborator
pentru depistarea prezentei pestei porcine clasice sunt efectuate conform
manualului de diagnostic;
(2) Un laborator national este responsabil pentru coordonarea standardelor
si metodelor de diagnostic in Romania, in conformitate cu prevederile anexei
nr. 3;
(3) Laboratorul national mentionat la alin. 1 lit. (b) trebuie sa coopereze
cu laboratorul comunitar de referinta mentionat la anexa nr. 4. Competentele si
indatoririle laboratorului national sunt cele prevazute la anexa nr. 3 a
prezentei norme sanitare veterinare.
(4) Pentru a se asigura proceduri uniforme in vederea diagnosticarii pestei
porcine clasice, in termen de doua luni de la data intrarii in vigoare a
prezentei norme sanitare veterinare si in conformitate cu procedurile nationale
in vigoare, autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa aprobe un
manual de diagnostic, stabilind:
(a) cerinte minime de biosecuritate si standarde de calitate ce trebuie
respectate de laboratoarele de diagnostic al pestei porcine clasice si pentru
transportul probelor;
(b) criterii si proceduri ce trebuie urmate atunci cand sunt efectuate
examene clinice sau post-mortem pentru a se confirma sau infirma prezenta
pestei porcine clasice;
(c) criterii si proceduri ce trebuie urmate pentru prelevarea probelor de
la porcii vii sau de la carcasele acestora, pentru a se confirma sau infirma
pesta porcina clasica prin examene de laborator, inclusiv prin metode de
prelevare pentru controale serologice sau virusologice de depistare, efectuate
in cadrul aplicarii masurilor prevazute de prezenta norma sanitara veterinara;
(d) testele de laborator ce trebuie utilizate pentru diagnosticul pestei
porcine clasice, inclusiv:
(i) teste pentru diagnostic diferentiat intre virusul pestei porcine
clasice si alte pestivirusuri;
(ii) daca sunt disponibile si corespunzatoare, teste pentru a distinge
modelul de anticorp produs de un vaccin marker de unul produs de tipul salbatic
de virus al pestei porcine clasice;
(iii) criterii de evaluare a rezultatelor testelor de laborator;
(e) tehnici de laborator pentru tipizarea genetica a izolatului de virus al
pestei porcine clasice.
(5) Pentru a garanta conditiile de biosecuritate corespunzatoare, in scopul
de a proteja sanatatea animalelor, virusul pestei porcine clasice, genomul sau,
precum si antigenele si vaccinurile destinate cercetarii, diagnosticului sau
fabricarii trebuie manipulate si utilizate numai in locuri, intreprinderi sau
laboratoare aprobate de autoritatea veterinara centrala a Romaniei. Lista
locurilor, intreprinderilor sau laboratoarelor aprobate trebuie transmisa
Comisiei inainte de 1 mai 2004 si se actualizeaza continuu dupa acea data.
(6) Prevederile anexelor nr. 3 si 4 si ale manualului de diagnostic pot fi
suplimentate sau amendate in conformitate cu procedurile nationale stabilite de
catre autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
Art. 18
Utilizarea, fabricarea si vanzarea vaccinurilor pestei porcine clasice
(1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei se asigura ca:
(a) utilizarea vaccinurilor pentru pesta porcina clasica este interzisa;
(b) manipularea, fabricarea, depozitarea, aprovizionarea, distributia si
vanzarea vaccinurilor pentru pesta porcina clasica pe teritoriul Romaniei este
efectuata sub supraveghere oficiala.
(2) Daca este necesar, pot fi adoptate reguli privind productia, ambalarea,
distributia si starea stocurilor de vaccinuri ale pestei porcine clasice in
Romania, in conformitate cu procedurile nationale stabilite de catre
autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
Art. 19
Vaccinarea de necesitate in exploatatiile de porcine
(1) Fara a aduce atingere prevederilor art. 18 alin. (1) lit. a), cand
pesta porcina clasica a fost confirmata in exploatatiile de porcine, iar datele
epidemiologice disponibile indica faptul ca exista posibilitatea sa se
raspandeasca, vaccinarea de necesitate poate fi introdusa in exploatatiile de
porcine, conform procedurilor si prevederilor stabilite la alin. (2) - (9) ale prezentului
articol.
(2) Fara a aduce atingere prevederilor art. 5 alin. (2), principalele
criterii si factorii de risc ce trebuie luati in considerare pentru aplicarea
vaccinarii de necesitate sunt stabiliti la anexa 6 a prezentei norme sanitare
veterinare; aceste criterii si factori de risc pot fi amendati sau suplimentati
ulterior, luand in considerare evolutia tehnica si stiintifica, conform
procedurii nationale elaborate de autoritatea veterinara centrala a Romaniei.
(3) Daca autoritatea veterinara centrala a Romaniei intentioneaza sa aplice
vaccinarea, trebuie sa transmita Comisiei Europene un plan al vaccinarii de
necesitate care sa includa informatii cu privire la:
(a) situatia bolii care a condus la solicitarea vaccinarii de necesitate;
(b) extinderea zonei geografice in care trebuie efectuata vaccinarea de
necesitate si numarul de exploatatii de porcine din aceasta zona;
(c) categoriile de porci si numarul aproximativ de porci ce trebuie
vaccinati;
(d) vaccinul ce urmeaza sa fie utilizat;
(e) durata campaniei de vaccinare;
(f) identificarea si inregistrarea animalelor vaccinate;
(g) masurile referitoare la miscarea porcilor si a produselor acestora;
(h) criteriile ce vor fi luate in considerare pentru a decide daca
vaccinarea sau masurile mentionate la art. 7 alin. (2) se aplica in
exploatatiile de contact;
(i) alte elemente corespunzatoare starii de necesitate, incluzand
examinarile clinice si de laborator ce trebuie efectuate pe probe prelevate in
exploatatiile in care animalele au fost vaccinate si in celelalte exploatatii
localizate in zona de vaccinare, in special daca urmeaza sa fie utilizat un
vaccin cu marker.
(4) Comisia Europeana examineaza imediat planul in colaborare cu
autoritatea veterinara centrala a Romaniei; in conformitate cu procedurile
nationale elaborate de autoritatea veterinara centrala a Romaniei, planul
vaccinarii de necesitate poate fi aprobat sau pot fi solicitate amendamente si
adaugari inainte de a fi aprobat.
(5) Conform procedurii nationale elaborate de autoritatea veterinara
centrala a Romaniei, planul de vaccinare de necesitate poate fi amendat sau
suplimentat ulterior, pentru a se tine cont de evolutiile situatiei.
(6) Fara a se aduce atingere art. 10 si 11, in cursul perioadei de
vaccinare de necesitate, autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa
se asigure ca:
(a) nici un porc viu nu iese din zona de vaccinare, exceptand cazul in care
urmeaza sa fie transportat, in vederea taierii imediate, la un abator desemnat
de autoritatea veterinara locala, situat in cadrul zonei de vaccinare sau in
apropierea acelei zone sau la o intreprindere de ecarisare ori la un loc
corespunzator unde porcii sunt ucisi imediat, iar cadavrele lor sunt prelucrate
sub supraveghere veterinara oficiala;
(b) toata carnea de porc proaspata provenita de la porci vaccinati in
cursul vaccinarii de necesitate e prelucrata sau marcata si tratata conform
prevederilor art. 10 alin. (3) lit. (f) (iv);
(c) materialul seminal, ovulele si embrionii colectati de la porci ce
urmeaza sa fie vaccinati, cu 30 de zile inainte de vaccinare trebuie
identificate si distruse sub supraveghere oficiala;
(7) Prevederile alin. (6) trebuie sa se aplice pentru o perioada minima de
6 luni de la finalizarea operatiilor din zona respectiva.
(8) Conform procedurii nationale elaborate de autoritatea veterinara
centrala a Romaniei, inainte de incheierea perioadei de 6 luni mentionata la
alin. (7), sunt interzise:
(a) iesirea porcilor serologic pozitivi din exploatatia in care acestia
sunt tinuti, cu exceptia cazului in care sunt destinati taierii imediate;
(b) colectarea materialului seminal, a embrionilor sau a ovulelor provenite
de la porcii serologic pozitivi;
(c) iesirea purceilor proveniti din scroafe serologic pozitive din
exploatatia de origine, exceptand cazul in care sunt transportati catre:
(i) un abator pentru taiere imediata;
(ii) o exploatatie desemnata de autoritatea veterinara centrala a Romaniei,
de unde acestia urmeaza sa fie trimisi direct la abator;
(iii) o exploatatie, dupa obtinerea unui rezultat negativ la testul
serologic pentru anticorpi impotriva virusului pestei porcine clasice.
(9) Prin derogare de la alin. (3), decizia de a aplica vaccinarea de necesitate
poate fi luata de autoritatea veterinara centrala a Romaniei, cu conditia sa nu
fie periclitate interesele Comunitatii Europene si sa fie indeplinite
urmatoarele conditii:
(a) sa fie intocmit conform art. 22 un proiect de plan de vaccinare de urgenta.
Planul specific si decizia de a aplica vaccinarea de necesitate trebuie
notificate Comisiei Europene inainte de inceperea operatiilor de vaccinare;
(b) pe langa informatiile mentionate la alin. (3), planul trebuie sa
stipuleze ca toti porcii din exploatatiile in care urmeaza sa fie utilizat
vaccinul trebuie taiati sau ucisi cat mai rapid posibil dupa finalizarea
operatiilor de vaccinare, conform alin. (4) lit. (a) si carnea proaspata
provenita de la acestia trebuie fie prelucrata, fie marcata si tratata conform
prevederilor art. 10 alin. (3) lit. (f) (iv). Atunci cand este luata aceasta
decizie, planul de vaccinare este revizuit imediat in cadrul Comitetului
Veterinar Permanent, planul vaccinarii de necesitate putand fi aprobat sau pot
fi solicitate amendamente si adaugari inainte de a fi aprobat.
(10) Fara a aduce atingere prevederilor stabilite la alin. (7) si (8),
masurile prevazute la alin. (6) pot fi ridicate dupa ce:
(a) toti porcii din exploatatiile in care a fost utilizat vaccinul au fost
taiati sau ucisi conform alin. (6) lit. (a) al prezentului articol si carnea
proaspata provenita de la acestia a fost fie prelucrata, fie marcata si tratata
conform prevederilor art. 10 alin. (3) lit. (f) (iv).
(b) toate exploatatiile in care au fost tinuti porcii vaccinati au fost
curatate si dezinfectate conform art. 12.
(c) Atunci cand masurile prevazute la alin. (6) sunt ridicate, autoritatea
veterinara competenta trebuie sa se asigure ca sunt aplicate urmatoarele
masuri:
(i) reintroducerea porcilor in exploatatiile mentionate anterior nu are loc
mai devreme de 10 zile de la realizarea operatiilor de curatare si dezinfectie
si dupa ce toti porcii din exploatatiile in care vaccinul a fost aplicat au
fost taiati sau ucisi;
(ii) dupa reintroducere, porcii din toate exploatatiile din zona de
vaccinare sunt supusi examinarilor clinice si de laborator stabilite in
manualul de diagnostic, pentru a se depista posibila prezenta a virusului
pestei porcine clasice. In cazul porcilor reintrodusi in exploatatiile in care
a fost aplicat vaccinul, aceste examinari nu se efectueaza mai devreme de 40 de
zile de la reintroducere, perioada in care porcilor nu li se permite sa iasa
din exploatatie.
(11) In cazurile in care a fost utilizat un vaccin marker in cursul
campaniei de vaccinare, pot fi autorizate derogari de la prevederile mentionate
la alin. (6), (7) si (8), conform procedurii nationale elaborate de autoritatea
veterinara centrala a Romaniei, in special cu privire la marcarea carnii provenite
de la porcii vaccinati si utilizarea ei ulterioara, precum si destinatia
produselor tratate. O astfel de autorizare trebuie sa indeplineasca urmatoarele
conditii:
(a) planul de vaccinare a fost aprobat inainte de inceperea operatiilor de
vaccinare, conform alin. (4);
(b) autoritatea veterinara centrala a Romaniei a trimis o solicitare
specifica Comisiei Europene, insotita de un raport detaliat cu privire la
punerea in aplicare a campaniei de vaccinare, rezultatele acesteia si situatia
epidemiologica generala; si
(c) s-a efectuat un control la fata locului pentru a se evalua daca punerea
in aplicare a campaniei de vaccinare a fost efectuata conform procedurilor
mentionate la art. 21.
(12) La acordarea de derogari de la prevederile alin. (6), (7) si (8)
trebuie luat in considerare riscul raspandirii virusului pestei porcine clasice
prin miscarile sau comertul cu porci vaccinati, descendentii sau produsele
acestora.
Art. 20
Vaccinarea de necesitate a porcilor salbatici
(1) Fara a aduce atingere prevederilor art. 18 alin. (1) lit. a), atunci
cand pesta porcina clasica a fost confirmata la porcii salbatici, iar datele
epidemiologice disponibile indica faptul ca exista posibilitatea ca aceasta sa
se raspandeasca, poate fi introdusa vaccinarea de necesitate a porcilor
salbatici in conformitate cu procedurile si prevederile stabilite la alin. (2)
si (3).
(2) Atunci cand Romania intentioneaza sa aplice vaccinarea de necesitate,
aceasta trebuie sa trimita Comisiei Europene un plan de vaccinare de necesitate
care sa cuprinda informatii cu privire la:
(a) situatia bolii care a condus la solicitarea aplicarii vaccinarii de
necesitate;
(b) dimensiunea zonei geografice in care trebuie efectuata vaccinarea de
necesitate. In orice caz, aceasta zona reprezinta o parte a zonei infectate
definite in conformitate cu art. 16 alin. (7) lit. b);
(c) tipul de vaccin ce urmeaza sa fie utilizat si procedura de vaccinare;
(d) eforturile speciale ce trebuie realizate pentru a vaccina tineretul
porcin;
(e) durata preconizata a campaniei de vaccinare;
(f) numarul aproximativ de porci salbatici ce urmeaza sa fie vaccinati;
(g) masurile adoptate pentru a se evita fluctuatii masive in populatia de
porci salbatici;
(h) masurile adoptate pentru a se evita orice raspandire a virusului
vaccinal la porcii tinuti in exploatatii, daca este cazul;
(i) rezultatele preconizate ale campaniei de vaccinare si parametrii care
se vor lua in considerare pentru a verifica eficienta acesteia;
(j) autoritatea insarcinata cu supravegherea si coordonarea departamentelor
responsabile cu aplicarea planului;
(k) sistemul stabilit pentru ca grupul de experti desemnat in conformitate
cu art. 15 alin. (2) lit. a) sa poata examina in mod regulat rezultatele
campaniei de vaccinare;
(l) alte elemente corespunzatoare starii de necesitate.
(3) Comisia Europeana examineaza imediat planul, in colaborare cu
autoritatea veterinara centrala a Romaniei, in special pentru a se asigura de
conformitatea sa cu masurile aplicate conform planului de eradicare prevazut la
art. 16 alin. (1) - (5).
(4) Daca zona de vaccinare este apropiata de teritoriul unui stat vecin in
care, de asemenea, se aplica masuri pentru a eradica pesta porcina clasica la
porcii salbatici, trebuie realizata concordanta intre planul de vaccinare si
masurile aplicate in acest stat.
(5) In conformitate cu procedura comunitara, planul de vaccinare de
necesitate poate fi aprobat sau pot fi solicitate modificari si completari
inainte de a fi aprobat.
(6) In conformitate cu procedura mentionata anterior, planul de vaccinare
de necesitate poate fi modificat sau suplimentat ulterior pentru a se tine cont
de evolutiile situatiei.
(7) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa transmita
Comisiei Europene, la fiecare 6 luni, un raport cu privire la rezultatele
campaniei de vaccinare, impreuna cu raportul la care se refera art. 16 alin.
(8) - (9).
Art. 21
Controale comunitare
(1) Expertii Comisiei Europene pot efectua controale in Romania la fata
locului, in cooperare cu experti ai autoritatii veterinare centrale a Romaniei,
in masura in care este necesar pentru a asigura aplicarea uniforma a prezentei
norme sanitare veterinare.
(2) Romania trebuie sa furnizeze expertilor comunitari tot sprijinul
necesar pentru indeplinirea misiunii lor de control.
(3) Comisia Europeana informeaza autoritatea competenta cu privire la
rezultatele controalelor efectuate.
(4) Regulile de aplicare a prezentului articol si in special cele ce
guverneaza procedura de cooperare cu autoritatile nationale trebuie adoptate in
conformitate cu procedura comunitara.
Art. 22
Planuri de contingenta
(1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa intocmeasca un
plan de contingenta, in care sa fie specificate masurile nationale ce urmeaza
sa se aplice in cazul aparitiei unui focar de pesta porcina clasica. Acest plan
trebuie sa permita accesul la facilitati, echipamente, personal si la toate
celelalte materiale corespunzatoare necesare pentru eradicarea rapida si
eficienta a focarului si sa ofere indicatii precise cu privire la:
(a) necesarul de vaccin de care Romania considera ca are nevoie in cazul
vaccinarii de urgenta;
(b) regiunile din Romania unde pot fi identificate zone cu o densitate mare
de porci, pentru ca in aceste regiuni sa fie asigurat un nivel mai crescut de
constientizare si pregatire.
(2) Criteriile si cerintele ce trebuie aplicate pentru intocmirea planului
de contingenta sunt cele stabilite in anexa nr. 7 a prezentei norme sanitare
veterinare; in conformitate cu procedura comunitara, criteriile si cerintele
respective pot fi modificate sau suplimentate, luandu-se in considerare natura
specifica a pestei porcine clasice si progresul inregistrat in evolutia
masurilor de control al bolii.
(3) Comisia Europeana examineaza planul de contingenta pentru a stabili
daca acesta permite indeplinirea obiectivelor vizate si sugereaza autoritatii
veterinare centrale a Romaniei modificarile necesare, in special pentru a se
asigura compatibilitatea cu planurile de contingenta ale statelor membre ale
Uniunii Europene. Planul de contingenta, modificat daca este necesar, este
aprobat in conformitate cu procedura comunitara.
(4) Planurile pot fi modificate sau completate ulterior in conformitate cu
procedura comunitara pentru a se tine cont de evolutia situatiei. In orice caz,
la fiecare cinci ani, autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa
actualizeze planul si sa il trimita Comisiei Europene pentru aprobare, in
conformitate cu procedura comunitara.
Art. 23
Centre de combatere a bolilor si grupuri de experti
(1) In cazul izbucnirii unui focar de pesta porcina clasica poate fi
instituit imediat un centru national de combatere a bolii pe deplin functional.
(2) Centrul national de combatere a bolii dirijeaza si monitorizeaza
operatiunile centrelor locale de combatere a bolii, prevazute la alin. (3).
Acesta este responsabil, inter alia, de:
(a) definirea masurilor de combatere necesare;
(b) asigurarea aplicarii prompte si eficiente a masurilor mentionate mai
sus, de catre centrele locale de combatere a bolii;
(c) mobilizarea personalului si a altor resurse la centrele locale de
combatere a bolii;
(d) furnizarea de informatii Comisiei Europene, statelor membre ale Uniunii
Europene, organizatiilor veterinare nationale, autoritatilor nationale si
organismelor agricole si comerciale;
(e) organizarea vaccinarii de necesitate, atunci cand este necesar, si
delimitarea zonelor de vaccinare;
(f) mentinerea legaturii cu laboratoarele de diagnostic;
(g) mentinerea legaturii cu presa si cu alte mijloace de informare;
(h) mentinerea legaturii cu fortele de politie pentru a asigura aplicarea
masurilor legale specifice.
(3) In eventualitatea izbucnirii unui focar de pesta porcina clasica, pot
fi instituite imediat centre locale de combatere a bolii deplin functionale.
(4) Totusi, anumite atributii ale centrului national de combatere a bolii
pot fi delegate centrului local de combatere a bolii ce intervine la nivelul
administrativ prevazut la art. 2 alin. (2) lit. p) al Normei sanitare
veterinare privind problemele de sanatate a animalelor, ce afecteaza comertul
Romaniei cu statele membre ale Uniunii Europene, cu animale din speciile bovine
si porcine, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si
padurilor nr. 236/2002, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
nr. 835 din 20 noiembrie 2002 sau la un nivel superior, cu conditia ca acesta
sa nu compromita obiectivele centrului national de combatere a bolii.
(5) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa creeze un grup de
experti, operational permanent care sa asigure expertiza si sa sprijine
autoritatea competenta in vederea pregatirii in cazul aparitiei bolii. In cazul
aparitiei unui focar grupul de experti trebuie sa sprijine autoritatea
competenta cel putin in ceea ce priveste:
(a) ancheta epidemiologica;
(b) prelevarea de probe, testarea si interpretarea rezultatelor testelor de
laborator;
(c) stabilirea masurilor de combatere a bolii.
(6) Centrul national si centrele locale de combatere a bolii, precum si
grupul de experti beneficiaza de personal, facilitati si echipamente, inclusiv
sisteme de comunicatie, conform necesitatilor, precum si un lant de comanda si
conducere clar si eficient pentru a se asigura aplicarea prompta a masurilor de
combatere a bolii stabilite de prezenta norma sanitara veterinara. Detaliile
privind personalul, facilitatile, echipamentele, lantul de comanda si conducere
a centrului national si centrelor locale de combatere a bolii si ale grupului
de experti sunt stabilite de planul de contingenta la care se refera art. 22.
(7) Criteriile si cerintele ulterioare cu privire la functionarea si
sarcinile centrului national de combatere a bolii, ale centrelor locale de
combatere a bolii si ale grupurilor de experti pot fi stabilite in conformitate
cu procedura comunitara.
Art. 24
Utilizarea deseurilor alimentare
(1) In conformitate cu Norma sanitara veterinara privind stabilirea
regulilor de prevenire, control si eradicare a unor encefalopatii spongiforme
transmisibile aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si
padurilor nr. 144/2002, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 433 din
21 iunie 2002 ce transpune Regulamentul nr. 999/2001 si cu Norma sanitara
veterinara ce stabileste reguli de sanatate cu privire la subprodusele de la
animale, ce nu sunt destinate consumului uman aprobata prin Ordinul ministrului
agriculturii, padurilor, apelor si mediului nr. 723/2003, publicat in Monitorul
Oficial al Romaniei nr. 842 din 26 noiembrie 2003 ce transpune Regulamentul nr.
1774/2002, Autoritatea veterinara centrala a Romaniei se asigura ca:
(a) furajarea porcilor cu deseuri alimentare este interzisa;
(b) deseurile alimentare rezultate din mijloacele de transport
internationale, cum ar fi navele, vehiculele terestre si avioanele sunt
colectate si distruse sub supraveghere veterinara oficiala;
(c) informatiile cu privire la aplicarea prevederilor lit. a) si b) si cu
privire la controalele relevante efectuate de autoritatea veterinara centrala a
Romaniei se transmit Comisiei Europene cel tarziu pana la data de 31 octombrie
a fiecarui an, pentru a fi transmise Comitetului Veterinar Permanent, asa cum
este prevazut in Decizia Consiliului 68/361/EEC.
(2) Reguli detaliate referitoare la masurile de control ce trebuie aplicate
si informatiile care trebuie furnizate de catre autoritatea veterinara centrala
a Romaniei in legatura cu acestea, in special in ceea ce priveste prevederile
alin. (1) lit. (c) pot fi adoptate in conformitate cu procedura comunitara.
(3) Prevederile stabilite la alin. (1) si (2) sunt in vigoare pana la data
aplicarii legislatiei comunitare cu privire la utilizarea deseurilor menajere
pentru furajarea porcilor, din cadrul regulilor referitoare la subprodusele de
origine animala ce nu sunt destinate consumului uman sau referitoare la
nutritia animalelor.
Art. 25
Dispozitii tranzitorii
(1) Anexele nr. 2 si 5 ale Normei sanitare veterinare privind masurile de
supraveghere, profilaxie si combatere a pestei porcine clasice, aprobata prin
Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 144/2001,
publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 459 din 13 august 2001
ce transpune Directiva 80/217/CEE vor ramane in vigoare pentru scopurile
prezentei norme sanitare veterinare pana la intrarea in vigoare a deciziei de
aprobare a manualului de diagnostic prevazut la art. 17 alin. (3).
(2) Planul de eradicare a pestei porcine clasice la porcii salbatici,
aprobat in conformitate cu art. 12 alin. 2 al Normei sanitare veterinare
privind masurile de supraveghere, profilaxie si combatere a pestei porcine
clasice, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si
padurilor nr. 144/2001, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
nr. 459 din 13 august 2001 ce transpune Directiva 80/217/CEE si existent la
data intrarii in vigoare a prezentei norme sanitare veterinare continua sa se
aplice in sensul prezentei norme. Autoritatea veterinara centrala a Romaniei
trebuie sa trimita Comisiei Europene amendamente la acest plan, tinand cont de
prevederile art. 16 alin. (3). Planul, modificat dupa caz, este aprobat in
conformitate cu procedura comunitara.
(3) Planul de contingenta pentru combaterea pestei porcine clasice, aprobat
in conformitate cu art. 12 alin. (2) al Normei sanitare veterinare privind
masurile de supraveghere, profilaxie si combatere a pestei porcine clasice,
aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr.
144/2001, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 459 din 13
august 2001 ce transpune Directiva 80/217/CEE si existent la data intrarii in
vigoare a prezentei norme sanitare veterinare, continua sa se aplice in sensul
prezentei norme. Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa trimita
Comisiei Europene modificarile acestor planuri, luand in considerare
prevederile art. 22. Planul, modificat dupa caz, este aprobat in conformitate
cu procedura comunitara.
(4) Pana la aplicarea prezentei norme sanitare veterinare pot fi adoptate
alte prevederi tranzitorii cu privire la controlul pestei porcine clasice in
conformitate cu procedura comunitara.
Art. 26
(1) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor pune in aplicare acte normative, reglementari si prevederi
administrative, necesare pentru conformarea cu prezenta norma sanitara
veterinara pe care le va transmite Comisiei Europene, prin intermediul
Ministerului Integrarii Europene si al Misiunii Romaniei pe langa Uniunea
Europeana, impreuna cu tabelele de concordanta, in vederea evaluarii
conformitatii transpunerii legislative si va stabili masurile necesare pentru
implementarea corecta si la timp a prevederilor prezentei norme sanitare
veterinare.
(2) Atunci cand Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru
Siguranta Alimentelor actioneaza potrivit prevederilor alin. (1), trebuie sa
faca o referire expresa la prezenta norma sanitara veterinara, la publicarea
oficiala a acestora. Procedura privind realizarea referirii mentionate ramane
in responsabilitatea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor.
(3) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor va lua masurile necesare si va sanctiona, potrivit legii, orice
incalcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare. De asemenea, va
facilita intocmirea documentelor necesare pentru sanctionarea incalcarii
legislatiei veterinare ce constituie infractiuni.
(4) Prezenta norma sanitara veterinara constituie transpunerea oficiala a
Directivei Consiliului 2001/89/CE.
Art. 27
Anexele nr. 1 - 7 fac parte integranta din prezenta norma sanitara
veterinara.
ANEXA 1
la prezenta norma sanitara veterinara
Notificarea bolii si informatii epidemiologice suplimentare pe care
autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa le furnizeze atunci cand
pesta porcina clasica a fost confirmata
1. In termen de 24 de ore de la confirmarea fiecarui focar primar, caz
primar la porcii salbatici sau caz intr-un abator sau mijloc de transport,
autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa notifice prin intermediul
Sistemului de notificare a bolilor la animale, stabilit in conformitate cu art.
5 al Directivei 82/894/CEE, urmatoarele:
a) data expedierii;
b) ora expedierii;
c) numele tarii;
d) denumirea bolii;
e) numarul de focare sau de cazuri;
f) data la care pesta porcina clasica a fost suspectata;
g) data confirmarii;
h) metodele utilizate pentru confirmare;
i) daca prezenta bolii a fost confirmata la porcii salbatici sau la porcii
dintr-o exploatatie, abator sau mijloc de transport;
j) localizarea geografica unde focarul sau cazul de pesta porcina clasica a
fost confirmat;
k) masurile de combatere a bolii aplicate.
2. In cazul focarelor sau cazurilor primare in abatoare sau mijloace de
transport, pe langa datele la care se refera pct. 1 autoritatea veterinara
centrala a Romaniei trebuie sa transmita, de asemenea, urmatoarele informatii:
a) numarul de porci susceptibili din focar, abator sau mijloc de transport;
b) numarul de porci morti din fiecare categorie dintr-o exploatatie, abator
sau mijloc de transport;
c) pentru fiecare categorie, morbiditatea bolii si numarul de porci la care
pesta porcina clasica a fost confirmata;
d) numarul de porci ucisi in focar, abator sau mijloc de transport;
e) numarul de carcase prelucrate;
f) distanta dintre focar si cea mai apropiata exploatatie de porcine;
g) daca pesta porcina clasica a fost confirmata intr-un abator sau mijloc
de transport, localizarea exploatatiei sau exploatatiilor de origine a porcinelor
sau a carcaselor infectate.
3. In cazul focarelor secundare, informatiile prevazute la pct. 1 si 2
trebuie trimise in termenul limita stabilit de art. 4 al Directivei 82/894/CEE.
4. Autoritatea veterinara centrala a Romaniei se asigura ca informatiile ce
trebuie furnizate cu privire la orice focar sau caz de pesta porcina clasica
dintr-o exploatatie, abator sau mijloc de transport, in conformitate cu pct. 1
- 3, sunt urmate, cat mai curand posibil, de un raport scris trimis Comisiei
Europene, care sa cuprinda cel putin:
a) data la care porcii dintr-o exploatatie, abator sau mijloc de transport
au fost ucisi, iar carcasele acestora prelucrate;
b) rezultatele testelor efectuate pe probe prelevate in momentul uciderii
porcilor;
c) atunci cand a fost acordata derogarea prevazuta la art. 6 alin. (1),
numarul de porci ucisi si prelucrati, precum si numarul de porci care urmeaza
sa fie taiati la o data ulterioara si termenul limita stabilit pentru taierea
acestora;
d) orice informatii referitoare la posibila origine a bolii sau originea
bolii, daca aceasta a fost stabilita;
e) in cazul unui focar primar sau al unui caz de pesta porcina clasica
dintr-un abator sau mijloc de transport, tipul genetic al virusului responsabil
de focar sau de caz;
f) in cazurile in care porcii au fost ucisi in exploatatiile de contact sau
in exploatatiile ce contin porci suspectati de a fi infectati cu virusul pestei
porcine clasice, informatii cu privire la:
(i) data uciderii si numarul de porci din fiecare categorie, ucisi in
fiecare exploatatie;
(ii) legatura epidemiologica dintre focarul sau cazul de pesta porcina
clasica si fiecare exploatatie de contact sau motivele care au condus la
suspiciunea de pesta porcina clasica din fiecare exploatatie suspectata;
(iii) rezultatele testelor de laborator efectuate pe probele prelevate de
la porcii din exploatatii in momentul uciderii acestora;
g) in cazurile in care porcii din exploatatiile de contact nu au fost
ucisi, informatii cu privire la motivele acestei decizii.
ANEXA 2
la prezenta norma sanitara veterinara
Principii si proceduri pentru curatare si dezinfectie
1. Principii si proceduri generale:
a) operatiunile de curatare si dezinfectie si, atunci cand este necesar,
masurile de distrugere a rozatoarelor si insectelor sunt efectuate sub
supraveghere veterinara oficiala si in conformitate cu instructiunile date de
medicul veterinar oficial;
b) substantele dezinfectante ce trebuie utilizate si concentratiile acestora
sunt aprobate oficial de catre autoritatea competenta, pentru a se asigura
distrugerea virusului pestei porcine clasice;
c) eficienta substantelor dezinfectante trebuie verificata inainte de
utilizare, deoarece eficienta unor substante dezinfectante este diminuata de
depozitarea prelungita;
d) alegerea substantelor dezinfectante si a procedurilor de dezinfectie
trebuie facuta luandu-se in considerare natura incintelor, vehiculelor si
obiectelor care urmeaza sa fie tratate;
e) conditiile in care sunt utilizati agentii de degresare si substantele
dezinfectante trebuie sa asigure eficacitatea acestora. In special, trebuie
respectati parametrii tehnici indicati de producator, cum ar fi: presiunea,
temperatura minima si timpul de contact necesar;
f) indiferent de dezinfectantul utilizat, trebuie sa se aplice urmatoarele
reguli generale:
(i) inmuierea minutioasa cu dezinfectant a asternutului si a gunoiului,
precum si a materiilor fecale;
(ii) spalarea si curatarea prin perierea si frecarea meticuloasa a solului,
podelelor, rampelor si peretilor, dupa evacuarea sau demontarea, daca este
posibil, a echipamentelor sau a instalatiilor, pentru a se evita afectarea
procedurilor de curatare si dezinfectie;
(iii) imediat dupa aceea, aplicarea suplimentara a dezinfectantului pentru
o perioada minima de contact dupa cum a fost precizat in recomandarile
producatorului;
(iv) apa utilizata pentru operatiunile de curatare trebuie eliminata astfel
incat sa se evite orice risc de raspandire a virusului si in conformitate cu
instructiunile medicului veterinar oficial;
g) atunci cand spalarea este efectuata cu lichide aplicate sub presiune,
trebuie sa se evite recontaminarea partilor curatate anterior;
h) trebuie sa se efectueze spalarea, dezinfectia sau distrugerea
echipamentelor, instalatiilor, articolelor sau a compartimentelor susceptibile
de a fi contaminate;
i) consecutiv procedurilor de dezinfectie, trebuie evitata recontaminarea;
j) curatarea si dezinfectia solicitate in cadrul prezentei norme sanitare
veterinare trebuie inscrise in registrul exploatatiei sau al vehiculului si,
atunci cand este necesara o aprobare oficiala, trebuie certificate de catre
medicul veterinar oficial insarcinat cu supravegherea.
2. Prevederi speciale cu privire la curatarea si dezinfectia exploatatiilor
infectate:
a) curatare si dezinfectie preliminara:
(i) in cursul uciderii animalelor trebuie luate toate masurile necesare
pentru a se evita sau minimaliza dispersarea virusului pestei porcine clasice.
Acestea includ, printre altele, instalarea de echipamente de dezinfectie
temporare, furnizarea de echipament de protectie, dusuri, decontaminarea
echipamentelor, a instrumentelor si a aparaturii utilizate si intreruperea
furnizarii de energie electrica pentru sistemul de ventilatie;
(ii) carcasele animalelor ucise trebuie pulverizate cu dezinfectant;
(iii) in cazul in care carcasele se indeparteaza din exploatatie pentru
prelucrare, trebuie utilizate containere acoperite si etanse;
(iv) imediat ce carcasele porcilor au fost indepartate pentru prelucrare,
acele parti ale exploatatiei in care aceste animale au fost adapostite si orice
alte parti ale cladirilor, curtilor etc. contaminate in cursul uciderii,
taierii sau examinarii post-mortem trebuie pulverizate cu substante
dezinfectante, aprobate pentru utilizare in conformitate cu art. 12 al
prezentei norme sanitare veterinare;
(v) orice tesut sau sange care ar fi putut fi raspandit in cursul taierii
sau post-mortem ori care a produs contaminarea globala a cladirilor, curtilor,
ustensilelor etc. trebuie colectat si prelucrat minutios impreuna cu carcasele;
(vi) dezinfectantul utilizat trebuie sa ramana pe suprafata tratata cel
putin 24 de ore;
b) curatenia si dezinfectia finala:
(i) gunoiul de grajd si asternutul folosit trebuie indepartate si tratate
in conformitate cu pct. 3 lit. a);
(ii) grasimea si murdaria trebuie indepartate de pe toate suprafetele prin
aplicarea unui agent de degresare si spalarea suprafetelor cu apa;
(iii) dupa spalarea cu apa trebuie efectuata pulverizarea cu dezinfectant;
(iv) dupa sapte zile, incintele trebuie tratate cu un agent de degresare,
clatite cu apa, pulverizate cu dezinfectant si clatite din nou cu apa.
3. Dezinfectia asternutului, gunoiului de grajd si a purinului contaminat:
a) gunoiul de grajd si asternutul folosit trebuie stivuite pentru a se
incalzi, pulverizate cu dezinfectant si lasate pentru cel putin 42 de zile sau
distruse prin ardere sau ingropare;
b) purinul trebuie depozitat cel putin 42 de zile de la ultima adaugare de
material infectat, in afara cazului in care autoritatile competente autorizeaza
o perioada redusa de depozitare pentru purinul care a fost tratat efectiv in
conformitate cu instructiunile date de medicul veterinar oficial pentru a se
asigura distrugerea virusului.
4. Totusi, prin derogare de la pct. 1 si 2, in cazul exploatatiilor in aer
liber, autoritatea competenta poate stabili proceduri specifice de curatare si
dezinfectie, luand in considerare tipul exploatatiei si conditiile climatice.
ANEXA 3
la prezenta norma sanitara veterinara
Laboratorul national pentru pesta porcina clasica si atributiile acestuia
1. Laboratorul national pentru pesta porcina clasica din Romania este
Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, Bucuresti, str. Dr. N. Staicovici
nr. 63.
2. Laboratorul national pentru pesta porcina clasica din Romania este
responsabil de a asigura ca in Romania testarea de laborator pentru a detecta
prezenta pestei porcine clasice si identificarea tipului genetic al culturilor
virale sunt efectuate conform manualului de diagnostic. In acest scop
laboratorul poate incheia acorduri speciale cu laboratorul de referinta
comunitar sau cu alte laboratoare nationale.
3. Laboratorul national pentru pesta porcina clasica din Romania este
responsabil de coordonarea standardelor si a metodelor de diagnostic in fiecare
laborator de diagnostic pentru pesta porcina clasica din tara. In acest scop
laboratorul national:
a) poate furniza reactivi de diagnostic laboratoarelor individuale;
b) trebuie sa controleze calitatea tuturor reactivilor de diagnostic
utilizati in Romania;
c) trebuie sa organizeze teste comparative periodice;
d) trebuie sa pastreze izolate de virus al pestei porcine clasice de la
cazurile si focarele confirmate in Romania.
ANEXA 4
la prezenta norma sanitara veterinara
Laboratorul comunitar de referinta pentru pesta porcina clasica
Laboratorul comunitar de referinta pentru pesta porcina clasica este:
Institut fur Virologie, der Tierarztlichen Hochschule Hannover, Bunteweg 17,
D-30559 Hanovra, Germania.
ANEXA 5
la prezenta norma sanitara veterinara
Principalele criterii si factori de risc ce trebuie luati in considerare la
adoptarea deciziei de ucidere a porcilor din exploatatiile de contact
______________________________________________________________________________
| Criterii | Decizia
|
|
|______________________|
| | pentru |impotriva
|
| | ucidere |uciderii
|
|_______________________________________________________|___________|__________|
|Semne clinice ce sugereaza prezenta pestei porcine | |
|
|clasice in exploatatiile de contact | Da | Nu
|
|_______________________________________________________|___________|__________|
|Miscarile de porcine din focar catre exploatatiile de | |
|
|contact dupa perioada probabila de introducere a | |
|
|virusului in exploatatia infectata | Da | Nu
|
|_______________________________________________________|___________|__________|
|Localizarea exploatatiilor de contact intr-o zona cu | |
|
|densitate mare de porcine | Da | Nu
|
|_______________________________________________________|___________|__________|
|Raspandirea probabila a virusului din focar inainte de |Masiva/ |Limitata
|
|aplicarea masurilor de eradicare |necunoscuta|
|
|_______________________________________________________|___________|__________|
|Localizarea exploatatiilor de contact pe o distanta de | |
|
|pana la 500*1) de metri de la focar | Da | Nu |
|_______________________________________________________|___________|__________|
|Existenta mai multor focare in apropierea | |
|
|exploatatiilor de contact | Da | Nu
|
|_______________________________________________________|___________|__________|
|Numarul porcinelor din focar si/sau din exploatatiile | |
|
|de contact |Crescut |Scazut
|
|_______________________________________________________|___________|__________|
|*1) In cazul zonelor cu o densitate foarte mare de porcine trebuie luata in
|
| considerare o distanta mai mare
|
|______________________________________________________________________________|
ANEXA 6
la prezenta norma sanitara veterinara
Principalele criterii si factori de risc ce trebuie luati in considerare la
adoptarea deciziei de a aplica vaccinarea de necesitate in exploatatiile de
porcine
______________________________________________________________________________
| Criterii | Decizia
|
|
|______________________|
| |pentru |impotriva
|
| |vaccinare
|vaccinarii|
|_______________________________________________________|___________|__________|
|Numarul/incidenta focarelor in ultimele 10 - 12 zile |Crescut/ |Scazut/in
|
| |in crestere|usoara
|
| |rapida |crestere
|
|_______________________________________________________|___________|__________|
|Localizarea exploatatiilor in care poate fi aplicata | |
|
|vaccinarea intr-o zona cu o densitate mare de porcine | Da | Nu
|
|_______________________________________________________|___________|__________|
|Probabilitatea aparitiei de focare ulterioare in zona |Foarte
|Improbabil|
|in urmatoarele doua luni sau mai mult |probabil |
|
|_______________________________________________________|___________|__________|
|Lipsa capacitatii de prelucrare | Da | Nu
|
|_______________________________________________________|___________|__________|
ANEXA 7
la prezenta norma sanitara veterinara
Criterii si cerinte referitoare la planul de contingenta
Autoritatea veterinara centrala a Romaniei trebuie sa se asigure ca planul
de contingenta indeplineste cel putin urmatoarele criterii si cerinte:
a) Se bazeaza pe prevederile legale existente, necesare implementarii
planului de contingenta, care fac posibila efectuarea unei campanii de
eradicare rapide si eficiente;
b) Sunt elaborate prevederi pentru a se asigura accesul la fondurile de
urgenta, la mijloacele bugetare si resursele financiare, cu scopul de a acoperi
toate aspectele luptei impotriva unei epizootii de pesta porcina clasica;
c) Este structurat pe un lant de comanda, ce asigura ca procedura de luare
a deciziei in cazul unei epizootii este rapida si eficienta. Lantul de comanda
este plasat sub autoritatea unei unitati centrale de luare a deciziei,
responsabila de dirijarea tuturor strategiilor de lupta impotriva bolii.
Directorul general al serviciilor veterinare nationale este membru al unitatii
respective si asigura legatura dintre unitatea centrala de luare a deciziilor
si centrul national de control al bolii prevazut la art. 23;
d) Sunt elaborate prevederi pentru ca resursele corespunzatoare incluzand
personalul, echipamentul si infrastructura laboratorului sa fie disponibile, in
scopul asigurarii unei campanii rapide si eficiente;
e) Este furnizat un manual de instructiuni. Acesta trebuie sa contina o
descriere completa, practica si in detaliu a tuturor procedurilor,
instructiunilor si masurilor ce trebuie utilizate in cazul unui focar de pesta
porcina clasica;
f) Se pot furniza, daca este necesar, planuri detaliate pentru vaccinarea
de necesitate;
g) Asigura participarea personalului in mod regulat la:
(i) instruire cu privire la semnele clinice, anchetele epidemiologice si
combaterea pestei porcine clasice;
(ii) exercitii de alerta organizate cel putin de doua ori pe an;
(iii) instruire cu privire la tehnici de comunicare, pentru a organiza
campanii de informare privind o epizootie in curs, destinata autoritatilor,
fermierilor si medicilor veterinari.