Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 292 din  1 iulie 2004

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 2 alin. (5) teza a doua din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003 privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare si privatizare a unor societati nationale, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 569/2003, cu modificarile si completarile ulterioare

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 787 din 26 august 2004


SmartCity3


    Ion Predescu          - presedinte
    Nicolae Cochinescu    - judecator
    Aspazia Cojocaru      - judecator
    Constantin Doldur     - judecator
    Acsinte Gaspar        - judecator
    Kozsokar Gabor        - judecator
    Serban Viorel Stanoiu - judecator
    Aurelia Popa          - procuror
    Mihai Paul Cotta      - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 2 alin. (5) teza a doua din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 569/2003, si ale art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003, exceptie ridicata de Liliana-Adela Vaidner, Maria Coliba, Veronica Ghibirdic, Dumitru Ghibirdic, Liliana-Georgeta Tanase, Petru Marcel Mogosan, Lucia-Angela Iovan, Nicolae-Remus Bodrean, Lenuta Stoica, Mariana Dalog, Gheorghe Dubar, Eugenia Gheorghitanu, Ileana Hodirnau, Aurelia Pasca, Stelian Racheru, Remus Gherman, Rozalia Nagy, Ioan Andrica, Elena Cainant, Sidonia Craciun, Mariana Chereches, Mariana-Elena Negru, Rodica Boaches, Corina-Agafia Nemes, Alexandrina-Mariana Anca, Ioan-Petru Certejan, Ioana Maier, Paul Vultur, Ana Vultur in Dosarul nr. 5.275/2003 al Tribunalului Hunedoara - Sectia civila.
    Dezbaterile au avut loc in sedinta publica din 22 iunie 2004, fiind consemnate in incheierea din acea data, cand Curtea, avand nevoie de timp pentru a delibera, in conformitate cu dispozitiile art. 36^9 alin. (3) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, a amanat pronuntarea la 1 iulie 2004.

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, constata urmatoarele:
    Prin Incheierea din 24 februarie 2004, Tribunalul Hunedoara - Sectia civila a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 2 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, aprobata cu modificari prin Legea nr. 569/2003, exceptie ridicata de Liliana-Adela Vaidner, Maria Coliba, Veronica Ghibirdic, Dumitru Ghibirdic, Liliana-Georgeta Tanase, Petru Marcel Mogosan, Lucia-Angela Iovan, Nicolae-Remus Bodrean, Lenuta Stoica, Mariana Dalog, Gheorghe Dubar, Eugenia Gheorghitanu, Ileana Hodirnau, Aurelia Pasca, Stelian Racheru, Remus Gherman, Rozalia Nagy, Ioan Andrica, Elena Cainant, Sidonia Craciun, Mariana Chereches, Mariana-Elena Negru, Rodica Boaches, Corina-Agafia Nemes, Alexandrina-Mariana Anca, Ioan-Petru Certejan, Ioana Maier, Paul Vultur, Ana Vultur in Dosarul nr. 5.275/2003 al acelei instante, avand ca obiect solutionarea unui conflict de munca.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate, autorii acesteia sustin, in esenta, ca dispozitiile art. 2 alin. (5) "partea a II-a" din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003 privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare si privatizare a unor societati nationale, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, astfel cum a fost modificata si completata prin Legea nr. 569/2003 de aprobare a acesteia, prin care "se reitereaza art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/11.04.2003", contravin prevederilor constitutionale ale art. 15 alin. (2) si celor ale art. 38 alin. (5), devenit, dupa revizuirea si republicarea Constitutiei, art. 41 alin. (5), in sensul ca se incalca principiul neretroactivitatii legii, respectiv principiul garantarii caracterului obligatoriu al conventiilor colective.
    Tribunalul Hunedoara - Sectia civila, formulandu-si opinia asupra exceptiei de neconstitutionalitate, considera ca aceasta este neintemeiata, "dispozitiile invocate neaducand atingere drepturilor constitutionale cu privire la negocieri colective in materie de munca si nici caracterului obligatoriu al conventiilor colective". In ceea ce priveste pretinsa neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 2 alin. (5) teza a doua din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, "care reitereaza art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003", instanta apreciaza ca dispozitiile respective sunt explicabile "prin existenta unor situatii diferite in care se aflau societatile supuse privatizarii prin perfectarea pana la data aparitiei Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 22/2003 a unor contracte generatoare de obligatii". In concluzie, instanta apreciaza ca nefondate criticile privind incalcarea dispozitiilor art. 15 alin. (2) si ale art. 41 alin. (5) din Constitutie, republicata.
    Potrivit prevederilor art. 24 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, republicata, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului, pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate. De asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 18^1 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a solicitat punctul de vedere al acestei institutii.
    Guvernul apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate privind prevederile art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003 este inadmisibila, iar in ceea ce priveste dispozitiile art. 2 alin. (5) teza a doua din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, in redactarea data prin legea de aprobare a acesteia, critica de neconstitutionalitate este neintemeiata.
    Se arata ca Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003 a fost respinsa prin Legea nr. 565/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 932 din 23 decembrie 2003, si, in consecinta, exceptia de neconstitutionalitate a art. II din aceasta ordonanta de urgenta, in conformitate cu dispozitiile art. 23 alin. (1) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, este inadmisibila.
    Se invedereaza, de asemenea, faptul ca dispozitiile sus-amintite au fost reluate in textul art. 2 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, ca urmare a aprobarii acesteia cu modificari si completari prin Legea nr. 569/2003. Guvernul considera ca "aceste prevederi reiau intr-o formulare noua, adecvata contextului redactional, corespunzator normelor de tehnica legislativa, dispozitiile cuprinse in art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003". Guvernul, facand referire la jurisprudenta Curtii Constitutionale, arata ca "exceptarea societatilor pentru care Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului semnase deja contractul pentru vanzarea actiunilor statului, in perioada indicata in text, are la baza un criteriu rational si obiectiv".
    Guvernul considera ca prevederile art. 2 alin. (5) teza a doua din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, cu modificarile si completarile aduse prin Legea nr. 569/2003, nu au caracter retroactiv si nu incalca nici dispozitiile art. 41 alin. (5) din Constitutie, republicata.
    Avocatul Poporului apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate privind dispozitiile art. 2 alin. (5) teza a doua din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, aprobata cu modificari prin Legea nr. 569/2003, este neintemeiata, iar in ceea ce priveste dispozitiile art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, exceptia de neconstitutionalitate este inadmisibila.
    Avocatul Poporului arata ca dispozitiile art. 2 alin. (5) teza a doua din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003 nu incalca prevederile constitutionale ale art. 15 alin. (2), intrucat "textul de lege criticat reglementeaza o exceptie de la obligatia acordarii platilor compensatorii pentru acele societati ale caror actiuni au facut obiectul unor contracte de vanzare-cumparare incheiate ulterior intrarii in vigoare Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2003". De asemenea, se mai arata ca dispozitia in cauza nu incalca prevederile art. 41 alin. (5) din Constitutie, republicata, invocandu-se jurisprudenta in materie a Curtii Constitutionale, care a statuat ca "incheierea conventiilor colective nu se poate face decat cu respectarea legii", aceste conventii fiind "izvor de drept, dar forta lor juridica nu poate fi superioara legii, deoarece s-ar incalca un principiu fundamental al statului de drept, si anume primordialitatea legii in reglementarea relatiilor sociale".
    Avocatul Poporului invedereaza ca Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003 a fost respinsa prin Legea nr. 565/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 932 din 23 decembrie 2003, anterior sesizarii Curtii, ceea ce, conform dispozitiilor art. 23 alin. (1) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, duce la inadmisibilitatea exceptiei de neconstitutionalitate in ceea ce priveste dispozitiile art. II din ordonanta de urgenta in cauza.
    Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate.

    CURTEA,
examinand incheierea de sesizare, punctul de vedere al Guvernului si al Avocatului Poporului, raportul intocmit de judecatorul-raportor, concluziile partii prezente si ale procurorului, dispozitiile legale criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si Legea nr. 47/1992, republicata, cu modificarile si completarile aduse prin Legea nr. 232/2004, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, republicata, precum si celor ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 12 si 23 din Legea nr. 47/1992, republicata, cu modificarile si completarile aduse prin Legea nr. 232/2004, sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate, astfel cum a fost formulat de autorii exceptiei, il constituie dispozitiile art. 2 alin. (5) teza a doua din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003 privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare si privatizare a unor societati nationale, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 144 din 5 martie 2003, text introdus prin art. I pct. 2 din Legea nr. 569/2003 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 932 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Dispozitiile art. 2 alin. (5) teza a doua din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, criticate pentru neconstitutionalitate in cauza de fata, introduse prin art. I pct. 2 din Legea nr. 569/2003, au urmatorul cuprins:
    "Prevederile prezentului alineat nu se aplica societatilor comerciale cu capital majoritar de stat ale caror actiuni au facut obiectul contractelor de vanzare-cumparare semnate de Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului intre data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta si data publicarii Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 22/2003 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2003 privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare si privatizare a unor societati nationale, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat."
    Prevederile la care face referire textul criticat, cuprinse in acelasi alineat, teza intai, au urmatorul cuprins:
    "In situatia in care societatile care efectueaza concedieri colective potrivit art. 1 nu pot achita platile compensatorii prevazute prin contractele colective de munca, pana la sfarsitul anului 2003, acestea pot fi acordate lunar, dupa caz, si ulterior acestei date, aceste plati avand acelasi regim de impozitare ca si indemnizatia de somaj."
    Curtea retine ca, anterior sesizarii Curtii Constitutionale de catre instanta, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, la care face referire textul de lege criticat, fusese respinsa prin Legea nr. 565/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 932 din 23 decembrie 2003.
    Dispozitiile art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003 aveau urmatorul cuprins: "Prevederile art. 2 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003 nu se aplica societatilor comerciale cu capital majoritar de stat ale caror actiuni au facut obiectul contractelor de vanzare-cumparare semnate de Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului intre data intrarii in vigoare a actului normativ sus-mentionat si data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta."
    Textele constitutionale invocate in sustinerea exceptiei sunt cele ale art. 15 alin. (2) si ale art. 41 alin. (5), acestea avand urmatorul cuprins:
    - Art. 15 alin. (2): "Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile.";
    - Art. 41 alin. (5): "Dreptul la negocieri colective in materie de munca si caracterul obligatoriu al conventiilor colective sunt garantate."
    In esenta, critica de neconstitutionalitate consta in sustinerea ca prevederea legala criticata, prin care se excepteaza de la obligatia achitarii platilor compensatorii societatile comerciale cu capital majoritar de stat ale caror actiuni au facut obiectul contractelor de vanzare-cumparare semnate de Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului intre data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2003 si data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 22/2003, incalca principiul constitutional al neretroactivitatii legii, precum si prevederile art. 41 alin. (5) din Constitutie privind garantarea caracterului obligatoriu al conventiilor colective.
    Analizand exceptia de neconstitutionalitate, Curtea retine ca textul criticat prevede exceptarea de la beneficiul prevederilor art. 2 alin. (5) teza intai din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, astfel cum a fost modificata si completata prin legea sa de aprobare, a societatilor cu capital majoritar de stat ale caror actiuni au facut obiectul unor contracte de vanzare-cumparare incheiate intre data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2003 si data publicarii Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 22/2003. In cauza deci nu este vorba de exceptarea de la beneficiul unor dispozitii acordate anterior de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, in forma sa initiala, ci de la beneficiul unor dispozitii noi, introduse prin Legea nr. 569/2003. Prin urmare, nu se poate sustine incalcarea textului constitutional al art. 15 alin. (2) din moment ce textul criticat de autorii exceptiei de neconstitutionalitate nu se refera la exceptarea de la beneficiul unor drepturi acordate in baza unui alt act normativ anterior, ci face referire la dispozitiile legale prin care acestea sunt acordate, cuprinse in acelasi act normativ.
    De altfel, si referirile facute in motivarea exceptiei, la art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003 si la art. 2 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, se bazau pe crearea aceleiasi confuzii. Potrivit motivarii exceptiei, se considera ca textul art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003 era retroactiv, intrucat prevedea exceptarea societatilor comerciale cu capital majoritar de stat ale caror actiuni au facut obiectul contractelor de vanzare-cumparare semnate de Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului intre data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2003 si data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 22/2003, fara sa se arate insa ca textul la care se referea exceptarea [alin. (4) al art. 2] nu era textul initial al art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, care in forma initiala nu avea decat trei alineate, ci un text care, introdus prin aceeasi Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003, care prevedea si exceptarea respectiva.
    Referitor la critica formulata cu privire la incalcarea art. 41 alin. (5) din Constitutie, Curtea constata ca si aceasta este neintemeiata. Dispozitiile legale criticate prin exceptia de neconstitutionalitate - teza a doua a alin. (5) al art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, astfel cum a fost modificata si completata prin Legea nr. 569/2003, nu au nici o referire directa la conventiile colective in materie de munca. Aceste prevederi, ca si cele cuprinse in teza intai a alin. (5) a articolului respectiv, nu au incidenta in cauza. Contractul colectiv de munca cu privire la care s-a creat conflictul pe care il solutioneaza instanta a fost incheiat la 10 martie 2003, deci sub regimul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, in forma sa initiala, in care art. 2 avea numai trei alineate, care reglementau in mod diferit problema drepturilor de care beneficiau persoanele disponibilizate ca urmare a restructurarii sau reorganizarii societatilor vizate (cu capital majoritar de stat). Nu se putea pretinde deci ca prin contractul respectiv sa se anticipeze drepturi care au fost prevazute ulterior (prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2003, publicata la data de 11 aprilie 2003, iar apoi, dupa respingerea acesteia de Legea nr. 565/2003, prin Legea nr. 569/2003, de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2003, publicata la data de 23 decembrie 2003).
    Curtea retine ca problema verificarii situatiilor de fapt, a conditiilor in care a fost incheiat noul contract colectiv de munca, din 10 martie 2003, la care se refera autorii exceptiei de neconstitutionalitate, in cuprinsul memoriului depus la instanta, prin care au invocat exceptia, a conformitatii acestui contract cu legile in vigoare la data incheierii sale, nu este de resortul instantei de contencios constitutional, ci al instantei investite cu solutionarea conflictului de munca. Pe de alta parte, este de principiu ca incheierea conventiilor colective nu se poate face decat cu respectarea legii. Aceste conventii sunt izvor de drept, dar forta lor juridica nu poate fi superioara legii. In consecinta, conventiile colective sunt garantate in masura in care nu incalca prevederile legale in materie. In acest sens, Curtea s-a pronuntat prin Decizia nr. 65/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 129 din 28 iunie 1995.

    Fata de cele de mai sus, in temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, republicata, al art. 13 alin. (1) lit. A.d) si al art. 23 din Legea nr. 47/1992, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

    CURTEA
    In numele legii
    DECIDE:

    Respinge exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 2 alin. (5) teza a doua din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003 privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare si privatizare a unor societati nationale, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 569/2003, exceptie ridicata de Liliana-Adela Vaidner, Maria Coliba, Veronica Ghibirdic, Dumitru Ghibirdic, Liliana-Georgeta Tanase, Petru Marcel Mogosan, Lucia-Angela Iovan, Nicolae-Remus Bodrean, Lenuta Stoica, Mariana Dalog, Gheorghe Dubar, Eugenia Gheorghitanu, Ileana Hodirnau, Aurelia Pasca, Stelian Racheru, Remus Gherman, Rozalia Nagy, Ioan Andrica, Elena Cainant, Sidonia Craciun, Mariana Chereches, Mariana-Elena Negru, Rodica Boaches, Corina-Agafia Nemes, Alexandrina-Mariana Anca, Ioan-Petru Certejan, Ioana Maier, Paul Vultur, Ana Vultur in Dosarul nr. 5.275/2003 al Tribunalului Hunedoara - Sectia civila.
    Definitiva si general obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 1 iulie 2004.

                          PRESEDINTE,
                          ION PREDESCU

                              Magistrat asistent,
                              Mihai Paul Cotta



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 292/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 292 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 292/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu