Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1181 din 13 noiembrie 1996

pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea examenului pentru atribuirea calitatii de expert contabil si de contabil autorizat

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 303 din 22 noiembrie 1996


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul privind organizarea examenului pentru atribuirea calitatii de expert contabil si de contabil autorizat, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 316/1995 referitoare la aprobarea Regulamentului privind organizarea examenelor pentru dobandirea calitatii de expert contabil si de contabil autorizat, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 95 din 19 mai 1995.

                  PRIM-MINISTRU
                NICOLAE VACAROIU

                        Contrasemneaza:
                        Ministrul invatamantului,
                        Liviu Maior

                        Ministru de stat,
                        ministrul finantelor,
                        Florin Georgescu

    ANEXA 1

                               REGULAMENT
privind organizarea examenului pentru atribuirea calitatii de expert contabil si de contabil autorizat

    CAP. 1
    Organizarea examenelor

    Art. 1
    Examenul pentru atribuirea calitatii de expert contabil si de contabil autorizat se organizeaza de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati, denumit in continuare Corpul, potrivit prevederilor prezentului regulament.
    Examenele pot fi organizate in centrele universitare din municipiile Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi si Timisoara, de regula o data pe an. In cazuri exceptionale, examenele se pot organiza de doua ori pe an. Prin ordinul de numire a comisiilor de examinare pot fi stabilite si alte centre universitare pentru organizarea examenelor de atribuire a calitatii de contabil autorizat.
    Art. 2
    Candidatii pot sustine examenul in oricare dintre centrele in care acesta se organizeaza, potrivit art. 1.

    CAP. 2
    Acordarea calitatii de expert contabil si de contabil autorizat

    Art. 3
    Calitatea de expert contabil si de contabil autorizat se atribuie de catre comisiile de examinare stabilite prin ordin comun al ministrului finantelor si al ministrului invatamantului, prin care se va stabili si numarul de candidati pentru fiecare comisie de examinare.
    Art. 4
    In comisiile de examinare vor fi numite cadre didactice universitare, experti contabili, cate un delegat care reprezinta Ministerul Finantelor si Ministerul Justitiei, specialisti in domeniul disciplinelor de examen si secretarul filialei Corpului din judetul si, respectiv, din municipiul Bucuresti, in raza caruia se organizeaza examenul.
    Art. 5
    In vederea numirii comisiilor de examinare, conform art. 3, Corpul va comunica Ministerului Finantelor si Ministerului Invatamantului propuneri privind pe membrii acestora, cu cel putin 10 zile inainte, data la care se organizeaza sesiunea de examene, precum si numarul candidatilor inscrisi sa sustina examenul, pentru fiecare centru.
    Art. 6
    Candidatilor declarati admisi de catre comisiile de examinare li se elibereaza certificate de atribuire a calitatii de expert contabil si, respectiv, de contabil autorizat cu studii economice superioare sau de contabil autorizat cu studii economice medii, dupa caz. In baza certificatelor, detinatorii acestora se pot inscrie in Tabloul Corpului, in vederea exercitarii profesiei, in care scop vor primi legitimatia de membru.
    Profesia de expert contabil sau de contabil autorizat nu poate fi exercitata numai in baza certificatului de atestare a calitatii respective.
    Art. 7
    Certificatele de atribuire a calitatii de expert contabil si, respectiv, de contabil autorizat se tiparesc si se numeroteaza in regim special, potrivit modelului prezentat in anexa nr. 1 la prezentul regulament. Organizarea evidentei si a gestionarii acestora se stabileste prin norme aprobate de Consiliul superior al Corpului, pentru care acesta poarta intreaga raspundere.
    Art. 8
    Certificatele completate corespunzator, din care sa rezulte calitatea obtinuta, respectiv de expert contabil, contabil autorizat cu studii superioare sau contabil autorizat cu studii medii, si semnate de presedintele si de secretarul comisiei de examinare se elibereaza titularilor sub semnatura.

    CAP. 3
    Inscrierea candidatilor

    Art. 9
    Pentru sustinerea examenului, fiecare candidat care indeplineste conditiile prevazute la art. 4 si, respectiv, la art. 5 din Ordonanta Guvernului nr. 65/1994, aprobata si modificata prin Legea nr. 42/1995, depune la sediul filialei Corpului, in a carei raza de activitate isi are domiciliul, cererea de inscriere in care va preciza centrul la care doreste sa sustina examenul.
    A. - Pentru examenul de expert contabil, cererea este insotita de:
    a) certificatul medical din care sa rezulte ca este apt pentru exercitarea profesiei;
    b) copia legalizata de pe actul de studii din care sa rezulte ca are studii economice superioare cu diploma recunoscuta de Ministerul Invatamantului;
    c) dovada corespunzatoare din care sa rezulte ca are practica in specialitate de cel putin 3 ani in cazul in care este licentiat in specialitatea contabilitate-finante si de cel putin 5 ani in cazul in care este licentiat in alte specialitati din cadrul invatamantului superior economic decat cea de contabilitate-finante;
    d) certificatul de cazier judiciar cu termen de valabilitate neexpirat.
    B. - Pentru examenul de contabil autorizat, cererea este insotita de:
    a) certificatul medical din care sa rezulte ca este apt pentru exercitarea profesiei;
    b) copia legalizata de pe actul de studii din care sa rezulte ca indeplineste cerintele legii. Conditia de studii este indeplinita in cazul licentiatilor facultatilor cu profil economic, absolventilor liceelor comerciale, financiare, ai scolilor tehnice de administratie economica, ai liceelor economice si de drept administrativ, ai scolilor postliceale cu durata de 2 ani, in specialitatea contabilitate sau finante;
    c) dovada corespunzatoare din care sa rezulte ca are practica in specialitatea contabilitate de cel putin 2 ani in cazul in care are studii economice superioare si de cel putin 4 ani in cazul in care are studii economice medii;
    d) certificatul de cazier judiciar cu termen de valabilitate neexpirat.
    Art. 10
    Se considera practica in specialitate activitatile desfasurate in domeniul financiar-contabil, fiscal si bancar, de metodologie financiar-contabila, fiscala si bancara, de control financiar-contabil, fiscal si bancar, precum si in invatamant la disciplinele: Contabilitate, Finante, Control financiar, Expertiza contabila, Analiza financiara si alte discipline cu profil financiar-contabil.
    Art. 11
    La cererea de inscriere prevazuta la art. 9, pe langa documentele mentionate la lit. A si B, candidatii anexeaza curriculum vitae potrivit modelului prezentat in anexa nr. 2 la prezentul regulament, care se completeaza si se semneaza pe propria raspundere a acestora.
    Art. 12
    Candidatilor reusiti la examen si care au declarat date nereale li se anuleaza certificatul de atribuire a calitatii de expert contabil sau de contabil autorizat, iar daca au fost inscrisi in Tabloul Corpului, vor fi radiati. Totodata, pentru faptele respective vor fi sesizate organele de cercetare penala.
    Art. 13
    Inscrierea candidatilor la examen in catalog se face de catre secretarii comisiilor de examinare pe baza cererilor si, respectiv, a tabelelor transmise cu cel putin 15 zile inainte de data la care se organizeaza examenul, de catre filialele de la care provin candidatii, confirmate prin semnatura de catre presedintii acestora.
    Art. 14
    Catalogul se intocmeste pe judete in ordinea alfabetica a candidatilor si cuprinde rubricile: numarul curent, numarul legitimatiei, numele si prenumele candidatilor, disciplinele de examinare si notele obtinute.
    Art. 15
    Candidatii primesc legitimatii cu fotografia personala, cuprinzand numele si prenumele, numarul din catalog si judetul din care provin.
    O legitimatie similara se intocmeste pentru fiecare candidat, care se aplica pe banca in care acesta sustine probele scrise.
    Art. 16
    Accesul in sala de examinare se face numai pe baza legitimatiei si a buletinului de identitate, cand se face si prezenta.

    CAP. 4
    Disciplinele de examen

    Art. 17
    Disciplinele de examen pentru atribuirea calitatii de expert contabil sau de contabil autorizat, dupa caz, sunt:
    a) pentru atribuirea calitatii de expert contabil: Contabilitate, Fiscalitate, Drept, Audit, Evaluarea economica si financiara a intreprinderilor, Control financiar si Expertiza contabila;
    b) pentru atribuirea calitatii de contabil autorizat, in cazul candidatilor cu studii economice superioare: Contabilitate, Fiscalitate, Drept, Audit, Evaluarea economica si financiara a intreprinderilor si control financiar;
    c) pentru atribuirea calitatii de contabil autorizat, in cazul candidatilor cu studii economice medii: Contabilitate, Fiscalitate si Drept.
    Art. 18
    Tematica si bibliografia in baza carora se pregatesc candidatii se stabilesc anual de catre Corp cu avizul consultativ al Ministerului Finantelor, pentru fiecare disciplina, si se vor baza pe reglementari legale. Acestea se actualizeaza permanent si vor fi publicate in revista editata de Corp si afisate la sediul fiecarei filiale, cu cel putin 60 de zile inainte de fiecare examen.

    CAP. 5
    Probele de examen

    Art. 19
    Verificarea nivelului de pregatire teoretica si practica a candidatilor se face prin examene scrise si orale, diferentiate in functie de calitatea de expert contabil sau de contabil autorizat, pentru care acestia s-au inscris.
    Art. 20
    Pentru atribuirea calitatii de expert contabil, examenul consta in:
    (1) sustinerea a doua probe scrise cuprinzand subiecte din disciplinele:
    a) Contabilitate, Fiscalitate, Drept, cu o durata pentru elaborarea raspunsurilor de 5 ore;
    b) Audit, Evaluarea economica si financiara a intreprinderilor, Control financiar si Expertiza contabila, cu o durata pentru elaborarea raspunsurilor de 5 ore;
    (2) o proba orala care consta in sustinerea in fata comisiei de examinare a unui studiu de caz pe probleme din domeniile financiar-contabil, fiscal si de audit, elaborat in prealabil de candidat, pe baza tematicii de examen.
    Art. 21
    Pentru atribuirea calitatii de contabil autorizat examenul consta in sustinerea urmatoarelor probe:
    (1) Pentru candidatii cu studii economice superioare:
    a) o proba scrisa cuprinzand subiecte din disciplinele Contabilitate, Fiscalitate si Drept, cu o durata pentru elaborarea raspunsurilor de 5 ore;
    b) o proba scrisa cuprinzand subiecte din disciplinele: Audit, Evaluarea economica si financiara a intreprinderilor si Control financiar, cu o durata pentru elaborarea raspunsurilor de 4 ore;
    c) o proba orala care consta in sustinerea in fata comisiei de examinare a unui studiu de caz pe probleme din domeniile financiar-contabil, fiscal si de audit, elaborat in prealabil de candidat, pe baza tematicii de examen.
    (2) Pentru candidatii cu studii economice medii:
    a) o proba scrisa cuprinzand subiecte din disciplinele: Contabilitate, Fiscalitate si Drept, cu o durata pentru elaborarea raspunsurilor de 5 ore;
    b) o proba orala care consta in raspunsuri la subiectele inscrise pe biletul extras de candidat si care va cuprinde cel putin cate un subiect din disciplinele: Contabilitate, Fiscalitate si Drept.
    Art. 22
    Aprecierea raspunsurilor candidatilor atat la probele scrise, cat si la cele orale se face cu note de la 0 la 10, la fiecare disciplina.
    Art. 23
    Pentru a fi declarati admisi, candidatii trebuie sa obtina urmatoarele rezultate:
    a) pentru calitatea de expert contabil, cel putin nota 7 (sapte) la proba scrisa pentru disciplina Contabilitate si cel putin nota 5 (cinci) la fiecare dintre celelalte discipline. Nota de promovare la sustinerea studiului de caz sa nu fie mai mica de 8 (opt), iar media generala sa nu fie mai mica de 7 (sapte);
    b) pentru calitatea de contabil autorizat, cel putin nota 6 (sase) la disciplina Contabilitate, atat la proba scrisa, cat si la cea orala si cel putin nota 5 (cinci) la fiecare dintre celelalte discipline, atat la probele scrise, cat si la cele orale, iar media generala sa nu fie mai mica de 6 (sase). In cazul candidatilor cu studii economice superioare, nota de promovare la sustinerea studiului de caz este de minimum 8 (opt).
    Art. 24
    Pe baza notelor inscrise in catalogul examenului, semnat de toti membrii comisiei, presedintele si secretarul intocmesc procesul-verbal de stabilire a rezultatului examenului in 3 (trei) exemplare, dintre care: originalul se transmite Consiliului superior al Corpului, un exemplar se afiseaza la sediul filialei din judetul in care s-a organizat examenul si unul se arhiveaza la aceeasi filiala.
    Art. 25
    Impotriva rezultatului obtinut, candidatii pot face contestatii pe care le depun la presedintele comisiei de examinare. Acesta impreuna cu membrii examinatori la disciplinele contestate vor reexamina lucrarile respective si vor comunica celor in cauza concluziile desprinse, despre care se face mentiune in procesul-verbal de stabilire a rezultatului examenului. Candidatii carora li se admit contestatiile sustin probele orale cu comisia de examinare respectiva, potrivit programarii stabilite de aceasta.
    Nu se primesc contestatii la nota acordata de comisia de examinare la sustinerea studiului de caz.
    Hotararile comisiei sunt definitive.
    Art. 26
    Secretarul comisiei de examinare are obligatia ca, in termen de 20 de zile de la data la care comisia de examinare si-a incetat activitatea, sa comunice filialelor la care s-au inscris candidatii rezultatele obtinute de acestia, pe baza proceselor-verbale, si sa transmita lucrarile scrise care se depun la dosarul personal al fiecarui candidat.
    Art. 27
    Persoanele fizice straine, care nu au domiciliul in Romania, pot exercita activitatea de expert contabil sau de contabil autorizat, daca in tarile lor au aceasta specializare, in conditiile stabilite prin conventii bilaterale incheiate in acest scop de Romania cu tarile din care provin, si daca au promovat examenul vizand cunoasterea legislatiei nationale in domeniul organizarii si functionarii societatilor comerciale, precum si a celei fiscale si contabile.
    Examenul prevazut la alin. 1 se organizeaza de catre Corp la disciplinele: Contabilitate, Fiscalitate si Drept, precum si pe probleme de deontologie a profesiei, iar conditiile de numire a comisiilor si de acordare a dreptului de exercitare a profesiei sunt cele prevazute in prezentul regulament.

    CAP. 6
    Stabilirea subiectelor de examen

    Art. 28
    Subiectele de examen se stabilesc pentru fiecare sesiune de catre o comisie de examinare centrala, numita in conditiile art. 3 din prezentul regulament.
    Art. 29
    Subiectele pentru disciplinele care fac obiectul probelor scrise se elaboreaza intr-un numar de cel putin 10 variante si vor acoperi tematica si bibliografia obligatorie, valabile pentru sesiunea respectiva.
    Art. 30
    Pentru toate subiectele, comisia de examinare elaboreaza baremuri de notare si solutiile legale.
    Art. 31
    Subiectele la probele scrise sunt unice, valabile pentru toate centrele.
    Art. 32
    Presedintele comisiei de examinare centrale extrage cate o varianta cu subiectele elaborate pentru fiecare proba si le multiplica intr-un numar egal cu cel al comisiilor de examinare numite potrivit art. 3 din prezentul regulament. In acelasi numar de exemplare se multiplica baremurile de notare si solutiile legale.
    Art. 33
    Subiectele, baremurile de notare si solutiile se sigileaza in plicuri separate, asigurandu-se confidentialitatea. Plicurile se predau sub semnatura fiecarui presedinte al comisiei de examinare, cu cel mult 48 de ore inaintea datei de organizare a examenului.
    Art. 34
    Plicurile cuprinzand subiectele la probele scrise se desigileaza in prezenta comisiei de examinare si a candidatilor, iar cele cu baremurile de notare si cu solutiile la subiectele practice se desigileaza in prezenta comisiei de examinare, dupa elaborarea lucrarilor si dupa depunerea acestora la comisie.
    Respectarea acestor prevederi se dovedeste prin mentionarea lor pe plicuri si prin semnaturile membrilor comisiei.
    Art. 35
    Pentru probele orale, comisia de examinare centrala stabileste un numar cat mai mare de subiecte pentru fiecare disciplina, astfel incat sa se evite reluarea acestora. Subiectele astfel elaborate se sigileaza in plicuri separate, pentru fiecare disciplina, in prezenta comisiei de examinare, asigurandu-se confidentialitatea. Plicurile se predau presedintilor comisiilor de examinare in conditiile reglementate la art. 33 din prezentul regulament.
    Art. 36
    Desigilarea plicurilor cu subiectele orale se face in prezenta candidatilor si a comisiei de examinare, operatiune despre care se face mentiune pe fiecare plic, si se semneaza de catre membrii comisiei.

    CAP. 7
    Dispozitii finale

    Art. 37
    Remunerarea membrilor comisiilor de examinare, cheltuielile de transport, cazare si diurna, in conditiile legii, se suporta de catre Corp din sumele incasate drept taxe de participare la examen.
    Art. 38
    Examenele pentru atribuirea calitatii de expert contabil sau de contabil autorizat sunt nule de drept, daca sunt organizate in alte conditii decat cele prevazute in prezentul regulament.
    Art. 39
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul regulament.

    ANEXA 1

    CORPUL EXPERTILOR CONTABILI
    SI CONTABILILOR AUTORIZATI

    CERTIFICAT DE ATRIBUIRE A CALITATII DE EXPERT CONTABIL/CONTABIL AUTORIZAT

                        Seria .......... nr. ..........

    Eliberat de Comisia de examinare, numita prin Ordinul comun al ministrului finantelor si al ministrului invatamantului nr. ........ din data: ziua ........ luna .......... anul ........., potrivit Ordonantei Guvernului nr. 22/1996.

    Numele si prenumele (cu initiala tatalui) titularului ......................
................................................................................
    Locul si data nasterii: comuna .............., judetul ...................., (municipiul Bucuresti) - sectorul ......, ziua ......., luna ......., anul .....
    Domiciliul stabil al titularului: judetul (municipiul Bucuresti - sectorul), ......, str. ............. nr. ......, blocul .........., scara ....... etajul ....... apartamentul .......
    Numele si prenumele presedintelui comisiei de examinare ....................
................................................................................
    Numele si prenumele secretarului comisiei de examinare .....................
...............................................................................
    Centrul si sesiunea la care titularul a sustinut examenul si a fost declarat admis .......................................................
    Prezentul certificat atesta promovarea examenului pentru atribuirea calitatii de ................................. si da numai dreptul de inscriere a titularului in Tabloul Corpului si de primire a legitimatiei de membru in baza careia se poate exercita profesia.

    Centrul ............. ziua ............ luna ............. anul .......

    Eliberat la data: ziua ............. luna ............. anul .......

            Presedintele comisiei                Secretarul comisiei
                de examinare,                        de examinare,
                     L.S.

    MATCA

    CORPUL EXPERTILOR CONTABILI
    SI CONTABILILOR AUTORIZATI

    CERTIFICAT DE ATRIBUIRE A CALITATII DE EXPERT CONTABIL/CONTABIL AUTORIZAT

                        Seria .......... nr. ..........

    Eliberat de Comisia de examinare, numita prin Ordinul comun al ministrului finantelor si al ministrului invatamantului nr. ........ din data: ziua ........ luna .......... anul ........., potrivit Ordonantei Guvernului nr. 22/1996.

    Numele si prenumele (cu initiala tatalui) titularului ......................
................................................................................
    Locul si data nasterii: comuna .............., judetul ...................., (municipiul Bucuresti) - sectorul ......, ziua ......., luna ......., anul .....
    Domiciliul stabil al titularului: judetul (municipiul Bucuresti - sectorul), ......, str. ............. nr. ......, blocul .........., scara ....... etajul ....... apartamentul .......
    Numele si prenumele presedintelui comisiei de examinare ....................
................................................................................
    Numele si prenumele secretarului comisiei de examinare .....................
...............................................................................
    Centrul si sesiunea la care titularul a sustinut examenul si a fost declarat admis .......................................................
    Prezentul certificat atesta promovarea examenului pentru atribuirea calitatii de ................................. si da numai dreptul de inscriere a titularului in Tabloul Corpului si de primire a legitimatiei de membru in baza careia se poate exercita profesia.

    Centrul ............. ziua ............ luna ............. anul .......

    Eliberat la data: ziua ............. luna ............. anul .......

            Presedintele comisiei                Secretarul comisiei
                de examinare,                        de examinare,
                     L.S.

    ORIGINAL

    ANEXA 2

                             CURRICULUM VITAE

    - Numele: ................................................
    - Prenumele: .............................................
    - Domiciliul: ............................................
    - Studii: ................................................
        - Liceul .............................................
        - Facultatea .........................................
        - Specialitatea ......................................
    - Profesia: ..............................................
    Locul de munca ..... Functia ocupata ..... Perioada ......
    - Activitatea stiintifica: ...............................
    - Cursuri de perfectionare: ..............................
    - Limbi straine: .........................................

    Declar pe propria raspundere ca datele mentionate mai sus corespund realitatii, ca nu am suferit nici o condamnare penala si nici nu sunt implicat in calitate de inculpat in vreun proces cu caracter penal.
    Inscrierea de date nereale atrage dupa sine pierderea examenului, anularea certificatului de atribuire a calitatii de expert contabil/contabil autorizat, radierea din Tabloul Corpului si raspunderea penala, dupa caz.

              Data,                                Semnatura,



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1181/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1181 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu