Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 549 din 18 decembrie 2003

pentru ratificarea Acordului de cooperare dintre Romania si Centrul European pentru Prognoze Meteorologice pe Durata Medie, semnat la Bucuresti la 21 mai 2003, si a Acordului dintre Romania si Organizatia Europeana pentru Exploatarea Satelitilor Meteorologici (EUMETSAT) privind statutul de stat cooperant, semnat la Cheia la 17 iulie 2003

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 920 din 22 decembrie 2003


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Se ratifica Acordul de cooperare dintre Romania si Centrul European pentru Prognoze Meteorologice pe Durata Medie, semnat la Bucuresti la 21 mai 2003.
    Art. 2
    Se ratifica Acordul dintre Romania si Organizatia Europeana pentru Exploatarea Satelitilor Meteorologici (EUMETSAT) privind statutul de stat cooperant, semnat la Cheia la 17 iulie 2003.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 10 noiembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                          p. PRESEDINTELE SENATUI,
                              DAN MIRCEA POPESCU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 9 decembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                       PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                                VALER DORNEANU

                              ACORD DE COOPERARE
intre Romania si Centrul European pentru Prognoze Meteorologice pe Durata Medie

    Romania si Centrul European pentru Prognoze Meteorologice pe Durata Medie, denumite in continuare partile,
    in conformitate cu art. 3 al Conventiei de infiintare a Centrului European pentru Prognoze Meteorologice pe Durata Medie, adoptata la Bruxelles la 11 octombrie 1973, denumita in continuare Conventia,
    luand in considerare ca Romania, in conformitate cu traditiile meteorologice internationale, doreste sa coopereze cu Centrul European pentru Prognoze Meteorologice pe Durata Medie, denumit in continuare Centrul,
    avand in vedere ca a fost incheiat un acord european de asociere intre Romania si Comunitatea Europeana,
    tinand seama ca Romania este membra a cooperarii europene in domeniul cercetarii stiintifice si tehnice,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    In deplina conformitate cu obiectivele Centrului, prevazute in art. 2 din Conventie, Romania va furniza Centrului toate observatiile meteorologice efectuate sau colectate de catre agentii sau institutii guvernamentale, conform solicitarilor.
    Art. 2
    Romania va primi gratuit, pentru propriile necesitati in domeniul prognozelor meteorologice, o licenta neexclusiva si orice alte drepturi neexclusive de utilizare, cu respectarea drepturilor de proprietate industriala, precum si programe de calcul si informatiile tehnice care rezulta din activitatea desfasurata in baza Conventiei si care apartin Centrului.
    Art. 3
    Daca nu exista o alta intelegere intre parti, produsele primite de la Centru in conformitate cu prevederile prezentului acord nu pot fi comunicate unor terte parti (state nemembre sau entitati private) si nici vandute in scopuri comerciale. Romania va adera la regulile si liniile directoare care guverneaza distribuirea rezultatelor provenite din activitatea Centrului si diseminarea produselor Centrului, asa cum au fost adoptate de catre Consiliul Centrului si aplicate in cazul statelor membre.
    Art. 4
    Utilizarea produselor primite de la Centru in conformitate cu prevederile prezentului acord nu va angaja responsabilitatea Centrului.
    Art. 5
    Rezultatele studiilor si cercetarilor la care se refera art. 2 alin. (1) lit. a) si c) si datele la care se refera art. 2 alin. (1) lit. b) si d) ale Conventiei vor fi puse la dispozitie serviciului meteorologic al Romaniei in aceeasi forma in care sunt puse la dispozitie serviciilor meteorologice ale statelor membre.
    Art. 6
    Centrul nu va suporta cheltuielile legate de transmiterea produselor sale meteorologice catre Romania sau cu privire la infiintarea si mentinerea unei legaturi de telecomunicatie intre Romania si Centru.
    Art. 7
    Romania va avea acces la cursurile pregatitoare ale Centrului, conform aceleiasi proceduri de selectie care se aplica statelor membre ale Centrului. Centrul nu va suporta cheltuielile legate de transportul si intretinerea cursantilor din Romania.
    Art. 8
    (i) Contributia anuala a Romaniei catre Centru va reprezenta o jumatate din suma pe care Romania ar trebui sa o plateasca conform prevederilor art. 13 alin. (1) al Conventiei, daca ar fi stat membru.
    (ii) Contributia anuala a Romaniei catre Centru va fi platita in conformitate cu art. 12 si 13 din Conventie. O jumatate din contributia anuala va fi platita anterior datei de 20 ianuarie, iar cealalta jumatate, anterior datei de 1 iunie din cursul anului financiar respectiv.
    (iii) In eventualitatea ca Romania solicita servicii speciale, care nu sunt mentionate in prezentul acord, Romania si Centrul vor incheia un acord suplimentar, care va contine termenii si conditiile aplicarii, natura unei posibile contributii si plata pentru serviciile furnizate.
    (iv) Daca suma contributiilor neplatite de Romania depaseste suma contributiilor datorate conform art. 8 pct. (i) pentru anul financiar curent si pentru cel precedent, Romania isi va pierde dreptul de reprezentare in Comitetul Consultativ al Statelor Cooperante, iar rezultatele studiilor si cercetarilor mentionate la art. 2 alin. (1) lit. b) si d) din Conventie nu vor mai fi facute disponibile serviciului meteorologic din Romania.
    Art. 9
    In ceea ce priveste contributia anuala unica mentionata de art. 13 alin. (3) subparagraful al doilea din Conventie, Romania va plati o contributie similara, care va reprezenta o jumatate din suma pe care ar trebui sa o plateasca daca ar fi stat membru. Romania va contribui doar la cheltuielile efectuate de catre Centru pe perioada a 10 ani anteriori intrarii in vigoare a prezentului acord. Suma va fi redusa corespunzator cu costurile operationale suportate de catre Centru in aceasta perioada.
    Art. 10
    Romania va plati contributia suplimentara unica in 5 transe, platind 20% din contributie inainte de sfarsitul anului in care a fost incheiat prezentul acord si cate 20% in fiecare dintre anii financiari urmatori anului in care a fost incheiat acordul.
    Art. 11
    11.1. In ceea ce priveste reprezentarea la sesiunile Consiliului Centrului si la comitetele consultative, Romania va fi membra a Comitetului Consultativ al Statelor Cooperante (ACSS).
    11.2. ACSS va primi invitatia de a fi reprezentat, de catre presedintele sau, la sesiuni ale Consiliului Centrului si la comitetele consultative importante ale acestuia.
    Art. 12
    Orice diferend intre parti cu privire la interpretarea sau aplicarea prevederilor prezentului acord sau a oricarui acord suplimentar ulterior, care nu poate fi solutionat prin negociere directa, va fi supus arbitrajului, la cererea uneia dintre parti. Procedura de arbitraj va fi in conformitate cu prevederile cuprinse in art. 17 din Conventie.
    Art. 13
    In caz de conflict armat care cauzeaza intreruperea comunicatiilor dintre Romania si Centru, nici una dintre parti nu va fi facuta raspunzatoare pentru neindeplinirea obligatiilor care decurg din prezentul acord. In acest caz oricare dintre parti va fi indreptatita sa suspende aplicarea prezentului acord, prin decizie unilaterala sau prin acord cu cealalta parte.
    Art. 14
    (i) Valabilitatea prezentului acord va inceta fie prin desfiintarea Centrului, fie prin denuntarea sa in scris de catre una dintre parti.
    (ii) Denuntarea de catre oricare dintre parti va intra in vigoare la sfarsitul celui de-al doilea an financiar, urmator celui in care s-a facut notificarea, iar Romania va avea in continuare obligatia de a contribui financiar, in conformitate cu prevederile art. 8, pentru suportarea tuturor obligatiilor financiare asumate de catre Centru inaintea denuntarii.
    Art. 15
    Prezentul acord va intra in vigoare la data la care Centrul va primi notificarea prin care Romania informeaza asupra indeplinirii tuturor procedurilor legale interne necesare pentru intrarea in vigoare a prezentului document.
    Semnat in doua exemplare originale, in limba engleza, la Bucuresti, la 21 mai 2003.

                       Pentru Romania,
                       Florin Stadiu,
                       secretar de stat

                       Pentru Centrul European pentru
                       Prognoze Meteorologice pe Durata Medie,
                       David Burridge,
                       director

                                 ACORD
intre Romania si Organizatia Europeana pentru Exploatarea Satelitilor Meteorologici (EUMETSAT) privind statutul de stat cooperant

    PREAMBUL

    Romania si Organizatia Europeana pentru Exploatarea Satelitilor Meteorologici, denumita in continuare EUMETSAT, infiintata prin Conventia deschisa spre semnare la Geneva la 24 mai 1983 si intrata in vigoare la 19 iunie 1986, modificata prin Protocolul de amendare anexat Rezolutiei Consiliului EUM/C/Res. XXXVI, care a intrat in vigoare la 19 noiembrie 2000,
    tinand cont de procesul de integrare al Romaniei in Uniunea Europeana, initiat prin semnarea Acordului European la 1 februarie 1993 si consolidat prin deschiderea oficiala a negocierilor in 1999,
    tinand cont de cooperarea de lunga durata dintre statele europene in domeniul meteorologiei, in cadrul Organizatiei Mondiale a Meteorologiei,
    avand in vedere ca primul obiectiv al EUMETSAT este sa stabileasca, sa intretina si sa exploateze sistemele europene de sateliti meteorologici operationali, luand in considerare pe cat este posibil recomandarile Organizatiei Mondiale a Meteorologiei, si faptul ca un alt obiectiv este acela de a contribui la monitorizarea operationala a climatului si detectia schimbarilor climatice globale,
    avand in vedere art. 2 din Conventia EUMETSAT, care solicita EUMETSAT sa incheie acorduri cu statele nemembre in scopul realizarii obiectivelor sale si in conformitate cu traditia meteorologica,
    luand in considerare dorinta EUMETSAT de a promova utilizarea datelor, produselor si serviciilor EUMETSAT la nivel larg european si punand accent pe necesitatea extinderii bazei de finantare a EUMETSAT,
    luand in considerare definirea statutului de stat cooperant de catre Consiliul EUMETSAT, la a 34-a intalnire din 24 - 26 iunie 1997, ca fiind o etapa intermediara pentru statele europene care doresc sa devina state membre EUMETSAT,
    in baza dorintei exprimate de Romania de a deveni stat cooperant EUMETSAT in cadrul conditiilor stabilite de Consiliul EUMETSAT,
    luand in considerare art. 2, 5, 10 si 11 ale Conventiei EUMETSAT,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Scopul
    Scopul prezentului acord este de a furniza pe o lunga perioada de timp cadrul necesar unei cooperari stranse intre Romania si EUMETSAT si de a defini drepturile si obligatiile Romaniei in calitate de stat cooperant EUMETSAT.
    Art. 2
    Accesul la datele, produsele si serviciile EUMETSAT
    1. In calitate de stat cooperant, Romania va avea aceleasi drepturi si obligatii ca si statele membre EUMETSAT in ceea ce priveste accesul, utilizarea si distributia datelor, produselor si serviciilor EUMETSAT.
    2. Termenii si conditiile cu privire la accesul, utilizarea si distributia datelor, produselor si serviciilor EUMETSAT sunt definite in politica de date a EUMETSAT si aprobate de Consiliul EUMETSAT. Aceste clauze si conditii pot face deosebirea intre programele obligatorii si cele optionale, asa cum au fost definite in art. 2 din Conventia EUMETSAT.
    3. In ceea ce priveste datele distribuite de catre EUMETSAT catre terti sau datele primite de la sistemele organizate de EUMETSAT in colaborare cu terti, accesul, utilizarea si distributia unor astfel de date de catre Romania constituie obiectul unui acord cu terti.
    4. Referitor la datele mentionate in paragraful 3, EUMETSAT va sustine Romania la negocierea cu tertii implicati a drepturilor de acces si utilizare echivalente cu cele aplicate in cazul statelor membre EUMETSAT.
    Art. 3
    Comitetul consultativ EUMETSAT al statelor cooperante
    1. Romania va numi un reprezentant din cadrul Serviciului Meteorologic National ca membru al Comitetului consultativ EUMETSAT al statelor cooperante, care este constituit ca organism auxiliar al Consiliului EUMETSAT, in baza Regulamentului de procedura al Consiliului EUMETSAT.
    2. Comitetul consultativ EUMETSAT al statelor cooperante va fi invitat sa fie reprezentat la sesiunile Consiliului prin presedintele sau. Consiliul poate decide sa invite presedintele Comitetului consultativ EUMETSAT al statelor cooperante la sedintele organismelor auxiliare, daca este necesar.
    Art. 4
    Contributia financiara
    1. Rata contributiei Romaniei la bugetul anual al EUMETSAT va fi jumatate din rata contributiei pe care Romania ar trebui sa o plateasca conform prevederilor Conventiei EUMETSAT, daca ar fi fost stat membru. Aceasta rata va fi aplicata valorii totale furnizate prin contributiile statelor membre si statelor cooperante la bugetul EUMETSAT.
    2. Contributia anuala a Romaniei nu va fi in nici un caz mai mica de 130,000 euro.
    3. Contributia anuala a Romaniei va fi platita in euro, dupa cum a fost stabilit de catre Comunitatile Europene.
    4. Metodele de plata a contributiei anuale a Romaniei vor fi aceleasi ca si cele stabilite pentru statele membre in cadrul Reglementarilor financiare EUMETSAT.
    5. Contributia anuala a Romaniei la EUMETSAT va fi supusa unei perioade de tranzitie de 3 ani, pe durata careia contributia Romaniei va fi, succesiv, un sfert, jumatate si, respectiv, trei sferturi din contributia stabilita in paragraful 1. Contributia anuala aplicata pe durata acestei perioade de tranzitie nu va fi in nici un caz mai mica decat contributia minima mentionata la paragraful 2.
    6. Romania va incepe sa contribuie la bugetul anual EUMETSAT de la data de 1 ianuarie 2004.
    Art. 5
    Raspunderea
    1. Partile renunta la orice pretentii reciproce cu privire la orice vatamare adusa persoanei sau la daunele aduse proprietatii, rezultand din aplicarea prezentului acord, cu exceptia pretentiilor rezultand din actiuni intentionate.
    2. EUMETSAT nu isi asuma obligatii cu privire la continuitatea si disponibilitatea datelor, produselor sau serviciilor mentionate in prezentul acord si nici referitor la calitatea si posibilitatea utilizarii in orice scop a acestor date, produse sau servicii.
    Art. 6
    Solutionarea diferendelor
    1. Orice diferend cu privire la interpretarea si aplicarea prezentului acord, care nu poate fi rezolvat pe cale amiabila, va fi supus arbitrajului, la cererea uneia dintre parti.
    2. Procedura de arbitraj este cea stabilita in cadrul Conventiei EUMETSAT.
    Art. 7
    Intrarea in vigoare, durata, revizuirea
    1. Prezentul acord va fi ratificat de Romania in conformitate cu legislatia sa nationala si va intra in vigoare la data primirii de catre EUMETSAT a notificarii oficiale privind ratificarea. Prezentul acord va ramane in vigoare o durata de 5 ani.
    2. In cel de-al 3-lea an de la intrarea in vigoare a prezentului acord, partile vor efectua o revizuire a cooperarii in vederea aderarii Romaniei la EUMETSAT ca stat cu drepturi depline. In mod exceptional, se poate avea in vedere prelungirea valabilitatii prezentului acord pe noi perioade.
    Art. 8
    Amendamente
    Prezentul acord poate fi amendat in baza unui acord scris intre parti.
    Art. 9
    Incetarea
    1. Prezentul acord poate fi denuntat prin intermediul unei notificari scrise de catre oricare dintre parti inainte de incheierea perioadei mentionate in art. 7 paragraful 1.
    2. Denuntarea prezentului acord va produce efecte la sfarsitul anului financiar urmator celui in care a fost facuta.
    3. In cazul in care Romania nu isi indeplineste obligatiile care ii revin in baza prezentului acord, EUMETSAT este indreptatit sa denunte acordul pe baza deciziei luate de Consiliul EUMETSAT. Aceasta decizie va produce efecte la sfarsitul anului financiar in care a fost luata.
    Drept care, subsemnatii, pe deplin imputerniciti, au semnat prezentul acord.
    Semnat la Cheia, Romania, la 17 iulie 2003, in doua exemplare originale, fiecare in limba romana si in limba engleza, ambele texte fiind egal autentice. In cazul unor divergente de interpretare, textul in limba engleza va prevala.

                             Pentru Romania,
                              Florin Stadiu
                             secretar de stat

                             Pentru EUMETSAT,
                              Tillmann Mohr
                             director general



SmartCity5

COMENTARII la Legea 549/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 549 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 549/2003
Legea 283 2009
privind ratificarea Acordului dintre Romania si Organizatia Europeana pentru Exploatarea Satelitilor Meteorologici (EUMETSAT), semnat la Bucuresti la 29 decembrie 2008 si la Darmstadt la 9 ianuarie 2009, pentru prelungirea perioadei de aplicare a Acordului dintre Romania si Organizatia Europeana pentru Exploatarea Satelitilor Meteorologici (EUMETSAT) privind statutul de stat cooperant, semnat la Cheia, Romania, la 17 iulie 2003
Decretul 862 2003
privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului de cooperare dintre Romania si Centrul European pentru Prognoze Meteorologice pe Durata Medie, semnat la Bucuresti la 21 mai 2003, si a Acordului dintre Romania si Organizatia Europeana pentru Exploatarea Satelitilor Meteorologici (EUMETSAT) privind statutul de stat cooperant, semnat la Cheia la 17 iulie 2003
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu