E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A modificat:
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 modifica articolul 1 din actul Legea 349 2002
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 modifica articolul 2 din actul Legea 349 2002
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 modifica articolul 3 din actul Legea 349 2002
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 adauga dupa articolul 3 din actul Legea 349 2002
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 modifica articolul 6 din actul Legea 349 2002
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 modifica articolul 7 din actul Legea 349 2002
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 adauga dupa articolul 7 din actul Legea 349 2002
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 adauga dupa articolul 9 din actul Legea 349 2002
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 modifica articolul 10 din actul Legea 349 2002
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 adauga dupa articolul 10 din actul Legea 349 2002
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 abrogă articolul 13 din actul Legea 349 2002
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 modifica articolul 14 din actul Legea 349 2002
Articolul 1 din actul Legea 90 2004 adauga dupa articolul 14 din actul Legea 349 2002
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 90 din  5 aprilie 2004

privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 342 din 20 aprilie 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 435 din 21 iunie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    Prezenta lege stabileste unele masuri privind prevenirea si combaterea consumului produselor din tutun, prin restrangerea fumatului in spatii publice inchise, prin inscriptionarea pachetelor cu produse din tutun, prin desfasurarea de campanii de informare si educare a populatiei, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmeaza sa le achizitioneze, prin indicarea in produsele finale a continutului de gudron, nicotina si monoxid de carbon, precum si unele masuri privind utilizarea ingredientelor pentru produsele din tutun, avand ca scop protejarea sanatatii persoanelor fumatoare si nefumatoare de efectele daunatoare ale fumatului, prevenirea raspandirii fumatului in randul minorilor si asigurarea unui nivel adecvat al calitatii vietii populatiei din Romania."
    2. La articolul 2, literele b) si j) vor avea urmatorul cuprins:
    "b) tutun de uz oral se intelege toate produsele destinate uzului oral, cu exceptia celor care se fumeaza sau se mesteca, fabricate in totalitate sau partial din tutun, sub forma de pudra, de particule fine sau orice alta combinatie a acestora, in special cele prezentate in pliculete portionate sau poroase, precum si cele avand orice forma care aminteste de un produs alimentar;
    ...........................................................................
    j) gudron se intelege condensatul anhidru brut de fum fara nicotina;"
    3. La articolul 2, dupa litera k) se introduce litera k^1) cu urmatorul cuprins:
    "k^1) substante de plecare se intelege arome, solventi, umectanti, adezivi si agenti de ingrosare, aditivi, sosuri, coloranti si agenti de colorare, conservanti;"
    4. La articolul 3, alineatul (6) va avea urmatorul cuprins:
    "(6) Se interzice comercializarea produselor din tutun prin automate."
    5. La articolul 3, alineatul (8^1) se abroga.
    6. La articolul 3, alineatul (9) va avea urmatorul cuprins:
    "(9) Sunt interzise productia si importul destinate pietei interne, precum si punerea pe piata a oricarui produs din tutun care nu poarta inscriptionate avertismentele prevazute de prezenta lege privind pericolul consumarii acestuia asupra sanatatii individuale si publice."
    7. Dupa articolul 3 se introduc articolele 3^1, 3^2, 3^3 si 3^4 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 3^1
    Tutunul, produsele din tutun, precum si ingredientele utilizate la fabricarea produselor din tutun trebuie sa indeplineasca cel putin nivelul minim al conditiilor prevazute in reglementarile legale in vigoare.
    Art. 3^2
    (1) Tigaretele puse in circulatie comercializate sau fabricate nu vor avea un continut mai mare de:
    a) 10 mg/tigareta, pentru gudron;
    b) 1 mg/tigareta, pentru nicotina;
    c) 10 mg/tigareta, pentru monoxid de carbon.
    (2) Este permis importul de tigarete fabricate in statele membre ale Uniunii Europene care respecta reglementarile comunitare privind continutul maxim de gudron, nicotina si monoxid de carbon.
    (3) Masurarea continutului de gudron, nicotina si monoxid de carbon al tigaretelor se realizeaza in laboratoare agreate si monitorizate de Ministerul Sanatatii.
    (4) Ministerul Sanatatii va face publica lista laboratoarelor agreate, specificand criteriile utilizate la aprobare, precum si metodele de monitorizare aplicate.
    (5) Determinarea continutului de gudron, nicotina si monoxid de carbon al tigaretelor se face pe baza standardelor urmatoare: ISO 4387 - pentru gudron, ISO 10315 - pentru nicotina, ISO 8454 - pentru monoxid de carbon. Acuratetea indicatiilor privind gudronul si nicotina de pe pachete se verifica in conformitate cu ISO 8243.
    (6) Ministerul Sanatatii poate sa solicite producatorilor sau importatorilor efectuarea oricaror teste suplimentare in vederea determinarii concentratiei altor substante continute de produsele din tutun, pentru fiecare marca sau tip, in scopul evaluarii efectului acestor substante asupra sanatatii, in mod special a potentialului acestora de a provoca dependenta.
    (7) Rezultatele testelor efectuate conform prevederilor alin. (6) vor fi transmise anual Ministerului Sanatatii.
    (8) Ministerul Sanatatii poate solicita rezultatele testelor efectuate conform prevederilor alin. (6) la un interval mai mare decat cel prevazut la alin. (7) atunci cand caracteristicile produselor din tutun nu se modifica.
    (9) Ministerul Sanatatii este notificat de fiecare data cand caracteristicile produselor din tutun se modifica.
    (10) Ministerul Sanatatii, Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului si Asociatia de Standardizare din Romania - ASRO - vor asigura adoptarea standardelor ISO ca standarde romane pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
    Art. 3^3
    La fabricarea produselor din tutun se utilizeaza numai substante de plecare din lista aprobata prin ordin comun al ministrului sanatatii si al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului, emis pana la 31 decembrie 2004.
    Art. 3^4
    (1) Producatorii sau importatorii de produse din tutun intocmesc un dosar al produsului care contine urmatoarele:
    a) lista cu toate ingredientele utilizate in procesul de fabricatie a produselor din tutun, precum si cantitatile acestora, dupa tipul si marca produsului. Lista va fi redactata in ordinea descrescatoare a cantitatii fiecarui ingredient din produs;
    b) declaratie cu privire la motivul utilizarii ingredientelor listate in produsele din tutun, cu indicatii referitoare la categoria si functia lor;
    c) date toxicologice disponibile producatorului sau importatorului referitoare la ingredientele utilizate, indiferent de forma lor de prezentare, cu referiri speciale la efectul lor asupra sanatatii, mentionand orice efect de inducere a dependentei.
    (2) Dosarul intocmit in conformitate cu prevederile alin. (1) se depune anual de catre producator sau importator, pentru notificare, la Directia generala sanatate publica si inspectia sanitara de stat a Ministerului Sanatatii. Primul dosar se va depune pana cel mai tarziu la 31 decembrie 2004.
    (3) Informatiile cu privire la continutul de gudron, nicotina si monoxid de carbon, rezultatul testelor suplimentare efectuate la solicitarea Ministerului Sanatatii, precum si declaratia, datele toxicologice din dosarul produsului, lista cu ingredientele utilizate in procesul de fabricatie, cu exceptia celor care contin formule specifice de produs, indicate de producator drept secret de fabricatie, sunt informatii publice.
    (4) Ministerul Sanatatii asigura informarea consumatorilor cu privire la datele prevazute la alin. (3), prin orice mijloc adecvat. Lista de ingrediente a fiecarui produs, precum si continutul de gudron, nicotina si monoxid de carbon vor fi facute publice de catre Ministerul Sanatatii."
    8. La articolul 6, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Fiecare pachet care contine produse din tutun, cu exceptia tutunului de uz oral sau a altor produse din tutun care nu se fumeaza, se inscriptioneaza, in limba romana, cu un avertisment general, precum si cu unul aditional, dupa cum urmeaza:
    a) avertismentul general se tipareste alternativ, astfel incat sa se asigure aparitia regulata, folosindu-se unul dintre cele doua texte, precum: <<Fumatul ucide>>, cu varianta: <<Fumatul poate sa ucida>> si <<Fumatul dauneaza grav sanatatii tale si a celor din jur>>;
    b) avertismentul general se tipareste pe cea mai vizibila suprafata a pachetului, precum si pe orice ambalaj exterior, cu exceptia celui transparent folosit in vanzarea cu amanuntul a produsului;
    c) prin cea mai vizibila suprafata a pachetului se intelege una dintre cele doua suprafete vizibile mari, aleasa ca referinta;
    d) avertismentul general acopera cel putin 30% din aria externa a suprafetei vizibile a pachetului pe care este tiparit;
    e) avertismentul aditional se tipareste alternativ, astfel incat sa se asigure aparitia regulata a unuia dintre cele 14 texte prevazute in lista cuprinsa in anexa care face parte integranta din prezenta lege;
    f) avertismentul aditional se tipareste pe cealalta suprafata vizibila mare a pachetului si a oricarui ambalaj exterior, cu exceptia celui transparent, folosit in vanzarea cu amanuntul a produsului;
    g) avertismentul aditional acopera cel putin 40% din aria externa a suprafetei pachetului pe care este tiparit;
    h) folosirea imaginilor fotografice sau a desenelor care ilustreaza consecintele fumatului asupra sanatatii va fi stabilita conform reglementarilor comunitare in vigoare, prin ordin al ministrului sanatatii, emis pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi;
    i) pentru pachetele cu produse din tutun, altele decat tigaretele, la care cea mai vizibila suprafata depaseste 75 cm^2, avertismentele prevazute de prezenta lege acopera o arie de 22,5 cm^2 pe fiecare suprafata."
    9. La articolul 6, dupa alineatul (2) se introduc alineatele (2^1) si (2^2) cu urmatorul cuprins:
    "(2^1) Produsele din tutun care nu se fumeaza se inscriptioneaza, in limba romana, cu urmatorul avertisment: <<Acest produs din tutun poate dauna sanatatii si provoaca dependenta>>.
    (2^2) Textul avertismentului de la alin. (2) se tipareste pe cea mai vizibila suprafata a pachetului si a oricarui ambalaj exterior, cu exceptia celui transparent, folosit la vanzarea cu amanuntul a produsului din tutun."
    10. La articolul 6, partea introductiva si litera d) a alineatului (3) vor avea urmatorul cuprins:
    "(3) Textul avertismentelor, precum si continutul de gudron, de nicotina si monoxid de carbon este:
    ...........................................................................
    d) cu exceptia produselor din tutun care nu se fumeaza, textul avertismentelor este incadrat cu un chenar negru, lat de 3 mm, si va fi inclus in suprafetele alocate de 30%, 40%, respectiv 10%, care nu se interfereaza cu textul avertismentului sau cu informatiile prezentate."
    11. La articolul 6, alineatul (3^2) se abroga.
    12. La articolul 6, alineatele (4) si (5) vor avea urmatorul cuprins:
    "(4) Se interzice tiparirea textului avertismentelor, precum si a continutului de gudron, nicotina sau monoxid de carbon pe timbru.
    (5) Textul se tipareste astfel incat sa nu poata fi mutat sau sters si sa nu devina neclar sau sa fie ascuns ori intrerupt de alte texte sau desene ori in momentul deschiderii pachetului."
    13. La articolul 6, dupa alineatul (5) se introduce alineatul (5^1) cu urmatorul cuprins:
    "(5^1) In cazul produselor din tutun, altele decat tigaretele, textele avertismentelor pot fi fixate cu ajutorul adezivilor, astfel incat textul avertismentelor sa nu poata fi inlaturat."
    14. La articolul 6, alineatele (6) si (7) vor avea urmatorul cuprins:
    "(6) Pentru a se asigura identificarea produsului, produsele din tutun vor fi marcate in mod corespunzator, prin indicarea numarului lotului sau a unui echivalent pe pachetele cu produse din tutun, facand posibila determinarea locului si a datei producerii acestora.
    (7) Sunt interzise productia si importul destinate pietei interne, precum si punerea pe piata a oricarui produs din tutun care poarta inscriptionat orice text, denumire, insemne ale marcii, desene, fotografii sau orice alt semn care sugereaza ca un produs din tutun este mai putin nociv decat altele."
    15. La articolul 6, alineatul (7^1) se abroga.
    16. La articolul 7, alineatul (1^1) se abroga.
    17. La articolul 7, alineatul (1^2) va avea urmatorul cuprins:
    "(1^2) La data intrarii in vigoare a prezentei legi*), productia, importul si comercializarea produselor din tutun care nu indeplinesc conditiile prezentei legi sunt interzise."
------------
    *) Data intrarii in vigoare a textelor este data intrarii in vigoare a Legii nr. 90/2004.

    18. La articolul 7, dupa alineatul (1^2) se introduce alineatul (1^3) cu urmatorul cuprins:
    "(1^3) Stocul de produse din tutun aflat deja in circuitul comercial la data intrarii in vigoare a legii*), care nu indeplineste conditiile prezentei legi, va fi lichidat in termen de 12 luni."
------------
    *) Data intrarii in vigoare a textelor este data intrarii in vigoare a Legii nr. 90/2004.

    19. Dupa articolul 7 se introduce articolul 7^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 7^1
    Orice produs din tutun importat dintr-un stat membru al Uniunii Europene este admis pe teritoriul Romaniei daca produsul a fost in mod legal fabricat sau comercializat in statul membru de origine si ofera un grad echivalent de protectie."
    20. Dupa articolul 9 se introduce articolul 9^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 9^1
    Nerespectarea prevederilor prezentei legi atrage raspunderea contraventionala civila sau penala, dupa caz, potrivit legii."
    21. Dupa litera d) a articolului 10 se introduc literele e) si f) cu urmatorul cuprins:
    "e) incalcarea dispozitiilor art. 3^2 alin. (1), (2), (3), (5), (7) si (9), ale art. 3^3 si ale art. 3^4 alin. (1) - (3) se sanctioneaza cu amenda de la 50.000.000 lei la 100.000.000 lei, actualizata anual prin hotarare a Guvernului;
    f) incalcarea dispozitiilor art. 6 alin. (7) se sanctioneaza cu amenda de la 5.000.000 lei la 50.000.000 lei, actualizata anual prin hotarare a Guvernului."
    22. Dupa articolul 10 se introduce articolul 10^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 10^1
    Tutunul si produsele din tutun care rezulta din savarsirea contraventiilor prevazute la art. 10 se confisca, in vederea distrugerii, conform prevederilor legale in vigoare."
    23. Articolul 13 se abroga.
    24. Articolul 14 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 14
    Prevederile referitoare la stabilirea si sanctionarea contraventiilor din prezenta lege se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile ulterioare."
    25. Dupa articolul 14 se introduce articolul 14^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 14^1
    Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre persoanele imputernicite in acest sens de catre Ministerul Sanatatii, Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, conform prevederilor legale in vigoare."
    Art. 2
    Pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi se aproba prin Ordin comun al ministrului sanatatii si al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului normele tehnice privind depozitarea, ambalarea si comercializarea produselor din tutun.
    Art. 3
    Prezenta lege intra in vigoare la data de 31 decembrie 2004, cu exceptia prevederilor pct. 6 si 7, respectiv art. 3 alin. (9) si art. 3^1 - 3^4, si ale art. 3 alin. (5), (5^1), (8) si (10) din Legea nr. 349/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, care intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2007.
    Art. 4
    In termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a prezentei legi, Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 435 din 21 iunie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv cu cele aduse prin prezenta lege, se va republica, dandu-se textelor o noua numerotare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 4 martie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                           PRESEDINTELE SENATUI
                              NICOLAE VACAROIU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 16 martie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                       PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                               VALER DORNEANU



SmartCity5

COMENTARII la Legea 90/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 90 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu