ORDIN Nr. 139
din 17 decembrie 2010
privind modificarea
Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instructiunilor pentru
organizarea si desfasurarea activitatii de control oficial în unitatile de
prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare si comercializare a
produselor si subproduselor alimentare de origine nonanimala
ACT EMIS DE:
AUTORITATEA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTE
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 856 din 21 decembrie 2010
Văzând Referatul de aprobare nr. 1.644 din 30 noiembrie
2010 al Direcţiei generale siguranţa alimentelor,
având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din
Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii
sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi
completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
ţinând cont de prevederile Regulamentului Parlamentului
European şi Consiliului nr. 882/2004 privind controalele oficiale efectuate
pentru asigurarea conformităţii cu legislaţia în domeniul alimentelor şi
furajelor, sănătăţii şi bunăstării animale, cu modificările şi completările
ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 4 alin. (3) din Hotărârea
Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii
Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor
din subordinea acesteia, cu modificările ulterioare,
preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare si pentru Siguranţa Alimentelor emite
următorul ordin:
Articol unic. - Ordinul
preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa
Alimentelor nr. 113/2008 privind aprobarea Instrucţiunilor pentru organizarea
şi desfăşurarea activităţii de control oficial în unităţile de prelucrare,
procesare, depozitare, transport, valorificare şi comercializare a produselor
şi subproduselor alimentare de origine nonanimală, publicat în Monitorul
Oficial al României, Partea I, nr. 886 din 29 decembrie 2008, cu modificările şi completările
ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. La articolul 4,
alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„2) Prezentul ordin se aplică începând cu data de 1
ianuarie 2011 până la data de 31 decembrie 2011."
2. Anexa nr. 2 la
instrucţiuni se modifică şi va avea următorul cuprins:
„ANEXA Nr. 2
la instrucţiuni
TARIFELE
pentru cheltuielile de personal care desfăşoară
activitatea de control oficial în unităţile de prelucrare, procesare, depozitare, transport,
valorificare şi comercializare a produselor şi subproduselor alimentare de
origine nonanimală
Nr. crt.
|
Etapele aferente realizării unui
control oficial în domeniul alimentar
|
Cheltuieli pentru
salariu/ persoană/h
(lei)
|
Cheltuieli necesare
perfectionării/ persoană/h
(lei)
|
Total cheltuieli/h (lei)
|
1.
|
Pregătirea controlului, studierea facilităţilor şi documentaţiei
deţinute de operatorii economici, astfel încât să fie capabili să îşi
îndeplinească atribuţiile în mod adecvat
|
19
|
1
|
20
|
2.
|
Realizarea controlului
|
19
|
1
|
20
|
3.
|
Analiza activităţii de control şi stabilirea concluziilor
|
19
|
1
|
20
|
|
TOTAL:
|
57
|
3
|
60"
|
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Radu Roatis Chetan