Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1402 din 4 august 2006

pentru aprobarea Normelor de instituire si gestionare a drepturilor individuale de plantare/replantare a vitei-de-vie cu struguri de vin

ACT EMIS DE: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 687 din 10 august 2006



In temeiul art. 111 lit. k) din Normele metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.134/2002,

având în vedere Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al ministrului administraţiei publice nr. 64/144/2003 pentru aprobarea modelului Registrului plantaţiilor viticole şi implementarea acestuia în teritoriu,

văzând Referatul de aprobare nr. 90.255 din 16 iunie 2006 al Direcţiei generale de implementare politici sectoriale şi de piaţă,

în baza prevederilor art. 9 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 63/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi ministrul administraţiei şi internelor emit prezentul ordin.

Art. 1. - Se aprobă Normele de instituire şi gestionare a drepturilor individuale de plantare/replantare a viţei-de-vie cu struguri de vin.

Art. 2. - (1) Plantarea/replantarea viţei-de-vie este interzisă până la data de 31 iulie 2010, cu excepţia cazurilor în care este efectuată în temeiul:

a)  unui drept de plantare nouă;

b)  unui drept de replantare;

c)   unui drept de plantare care provine dintr-o rezervă.

(2)   Dreptul   individual   de   plantare   nouă   sau   de replantare a viţei-de-vie se alocă oricărei persoane fizice/juridice, având calitatea de proprietar de plantaţii viticole, în baza unei cereri de autorizare a plantării/replantării viţei-de-vie şi de înscriere în Registrul plantaţiilor viticole, conform documentului prevăzut în anexa nr. 1.

Art. 3. - (1) Dreptul individual de plantare nouă se alocă pentru suprafeţele destinate:

a)   noilor plantări în cadrul măsurilor de comasare sau de expropriere de interes public;

b)  experimentărilor viticole;

c)   producţiei de struguri pentru vin cu denumire de origine controlată sau cu indicaţie geografică.

(2)  Dreptul individual de plantare nouă se alocă în profil teritorial de Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, denumită în continuare ISCTV, pe suprafaţa atribuită de Comisia UE pentru România.

(3)   Dreptul individual de plantare nouă este valabil pe durata a două campanii viticole care urmează celor în cursul căreia a fost alocat.

(4)   Dacă pe durata celor două campanii viticole nu a fost realizată plantarea, dreptul de plantare se retrage şi se transferă la rezerva naţională de drepturi.

(5)   Dreptul individual de plantare nouă destinat plantării de soiuri nobile pentru struguri de vin pentru producerea de vinuri cu denumire de origine controlată sau cu indicaţie geografică în podgoriile şi în centrele viticole consacrate este alocat:

a)  persoanelor juridice;

b)  persoanelor fizice tinere, în vârstă de până la 35 de ani, care se stabilesc în mediul rural, şi altor persoane fizice, în vârstă de până la 50 de ani, cu experienţă în domeniul viticol.

Art. 4. - (1) Dreptul individual de replantare se alocă oricărei persoane fizice/juridice căreia inspectorul teritorial al ISCTV îi recunoaşte, conform declaraţiei prevăzute în anexa nr. 2, că a fost realizată defrişarea unei plantaţii viticole pe o suprafaţă echivalentă, în cultură pură, cu suprafaţa viticolă proiectată pentru replantare.

(2)   Via supusă defrişării trebuie să fie înscrisă în Registrul plantaţiilor viticole, iar persoana fizică/juridică ce efectuează defrişarea trebuie să fie proprietarul plantaţiei de viţă-de-vie.

(3)   Prin cultură pură se înţelege suprafaţa efectivă ocupată cu butucii de viţă-de-vie, inclusiv suprafaţa ocupată de alei, drumuri de acces şi zone de întoarcere la capetele parcelei viticole.

(4)   Pe baza Declaraţiei de defrişare a viţei-de-vie şi a cererii pentru eliminarea parcelei defrişate din Registrul plantaţiilor viticole, prevăzută în anexa nr. 2, este alocat un drept individual de replantare a viţei-de-vie.

(5)   Dreptul individual de replantare a viţei-de-vie este valabil pe durata a 8 campanii viticole care urmează după campania viticolă în cursul căreia a fost efectuată în totalitate defrişarea plantaţiei de viţă-de-vie.

(6)   Pe durata de valabilitate a dreptului individual de replantare a viţei-de-vie, în cazul în care nu a fost efectuată replantarea de către persoana fizică/juridică solicitantă, aceasta poate cere transferul dreptului individual de replantare a viţei-de-vie, în interiorul aceluiaşi judeţ, către o altă persoană fizică/juridică, conform documentului prevăzut în anexa nr. 3.

(7)   Transferul dreptului individual de replantare a viţei-de-vie se poate face o singură dată în intervalul duratei de valabilitate a acestuia.

(8)   Transferul dreptului individual de replantare între persoane fizice/juridice se realizează contra cost, la preţul convenit în mod liber între părţi şi comunicat direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, sau sub orice altă formă contractuală, donaţie, moştenire, concesiune şi altele asemenea.

Art. 5. - (1) Dreptul individual de replantare a viţei-de-vie se poate aloca persoanelor fizice/juridice, proprietari de plantaţii de viţă-de-vie, care depun Declaraţia de defrişare ulterioară a viţei-de-vie şi cererea pentru eliminarea parcelei defrişate din Registrul plantaţiilor viticole, prin care se angajează să efectueze defrişarea unei plantaţii viticole după înfiinţarea unei plantaţii de viţă-de-vie pe o suprafaţă echivalentă în cultură pură, într-un interval de 2 ani de la data plantării viţei-de-vie, conform documentului prevăzut la anexa nr. 4.

(2) In cazul defrişării ulterioare a unei plantaţii viticole în intervalul de 2 ani după data plantării viţei-de-vie, solicitanţii trebuie să depună o garanţie bancară în valoare egală cu valoarea plantaţiei viticole care a fost propusă pentru defrişare şi să suporte costurile defrişării plantaţiei înfiinţate. In cazul nerespectării datei de defrişare a viţei-de-vie, angajată prin declaraţia de defrişare ulterioară, garanţia bancară nu se restituie, iar plantaţia viticolă înfiinţată se va defrişa pe cheltuiala persoanei fizice/juridice respective.

Art. 6. - Orice modificare în Registrul plantaţiilor viticole se realizează pe baza documentului prevăzut în anexa nr. 5.

Art. 7. - (1) Documentele prevăzute în anexele nr. 1-5 sunt realizate de direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe bază de contract cu un prestator de servicii autorizat pentru tipărirea de imprimate tipizate, desemnat prin licitaţie publică, conform prevederilor legale în vigoare.

(2) Documentele menţionate la alin. (1) sunt puse la dispoziţia persoanelor fizice/juridice solicitante, contra cost, prin direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin centrele agricole locale sau primăriile din zonă. Acestea sunt completate de solicitanţi în 4 exemplare şi sunt depuse la centrele agricole locale sau la primăriile din zona în care se află terenurile propuse pentru plantarea/replantarea sau defrişarea viţei-de-vie ori pentru modificarea datelor unor parcele viticole în Registrul plantaţiilor viticole, în vederea transmiterii pentru înregistrare la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, într-un registru unic.

(3)     După înregistrarea cererilor şi realizarea plantării/replantării sau defrişării viţei-de-vie ori a modificărilor datelor unor parcele viticole în Registrul plantaţiilor viticole, direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti autorizează plantarea/replantarea sau defrişarea viţei-de-vie ori modificarea datelor unor parcele viticole în Registrul plantaţiilor viticole.

(4)   După actualizarea Registrului plantaţiilor viticole, direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti asigură distribuirea documentelor autorizate astfel:

a)   un exemplar la Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri, în cazul în care documentele vizează producerea de vinuri cu denumire de origine controlată;

b)   un exemplar la persoanele fizice/juridice solicitante;

c)   două exemplare sunt reţinute pentru evidenţă în Registrul plantaţiilor viticole la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Art. 8. - (1) Dreptul individual de plantare/replantare a viţei-de-vie, neutilizat în perioada de valabilitate de 8 campanii viticole, este încorporat în rezerva naţională.

(2)   Dreptul individual de plantare/replantare pe rezerva regională (judeţeană) este valabil pe o durată de 3 ani de la data alocării şi este gestionat de direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti. Acesta poate fi solicitat în baza unei cereri conform anexei nr. 1 de către orice persoană fizică/juridică, proprietar de plantaţii viticole în cadrul judeţului în care a fost creată rezerva regională (judeţeană), cu excepţia persoanelor fizice/juridice care au pierdut acest drept după expirarea perioadei de valabilitate.

(3)   Criteriile pentru realizarea repartizării drepturilor de plantare/replantare pe rezerva regională (judeţeană) se stabilesc de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

(4)   Dreptul individual de plantare/replantare pe rezerva regională (judeţeană) neutilizat pe durata a 3 campanii viticole este încorporat în rezerva naţională la dispoziţia Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, care îl gestionează prin ISCTV pe o durată de două campanii viticole prin distribuire în profil teritorial, pe baza unor criterii care urmăresc dezvoltarea patrimoniului viticol în arealele viticole consacrate.

(5)   Dreptul individual de plantare/replantare pe rezerva naţională este alocat oricărei persoane fizice/juridice,proprietar de plantaţii viticole, care solicită acest drept în baza unei cereri conform anexei nr. 1, cu excepţia persoanelor fizice/juridice care au pierdut acest drept după expirarea perioadei de valabilitate. Acestea vor putea primi un drept individual de plantare/replantare numai după o perioadă de 8 campanii viticole.

(6)   După expirarea duratei de valabilitate de 2 ani a rezervei naţionale, aceasta se anulează.

(7)    Nu beneficiază de un drept individual de plantare/replantare a viţei-de-vie persoanele fizice/juridice care au primit o primă de abandon definitiv şi cele care au cedat prin transfer un drept de replantare în ultimele 5 campanii viticole.

Art. 9. - (1) Se consideră ca an de referinţă pentru constituirea rezervei regionale (judeţene) şi a rezervei naţionale anul 2003, anul de implementare în teritoriu a Registrului plantaţiilor viticole.

(2) Direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti ţin evidenţa suprafeţelor cu plantaţii viticole defrişate şi a suprafeţelor plantate/replantate cu viţă-de-vie, pe perioada 2003-2008, conform anexei nr. 6.

Art. 10. - Anexele nr. 1-6*) fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 11. - Prezentul ordin creează cadrul necesar aplicării directe la data aderării României la Uniunea Europeană a Regulamentului Consiliului (CE) nr. 1493/1999 din 17 mai 1999 privind organizarea comună a pieţei vitivinicole, titlul II „Potenţialul de producţie", cap. I „Plantarea viţei-de-vie", publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 179 din 14 iulie 1999, şi a Regulamentului Comisiei (CE) nr. 1227/2000 din 31 mai 2000 privind stabilirea unor reguli detaliate de aplicare a Regulamentului Consiliului (CE) nr. 1493/1999 privind organizarea comună a pieţei vitivinicole cu privire la potenţialul de producţie, cap. II „Plantarea viţei-de-vie", publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 143 din 16 iunie 2000.

Art. 12. - Prezentul ordin intră în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 13. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă anexa nr. 2 la Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al ministrului administraţiei publice nr. 64/144/2003 pentru aprobarea modelului Registrului plantaţiilor viticole şi implementarea acestuia în teritoriu, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 146 din 6 martie 2003, precum şi anexele nr. 1 şi nr. 3 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului nr. 537/2003, pentru aprobarea documentelor privind plantarea şi/sau defrişarea viţei-de-vie şi inventarul plantaţiilor viticole, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 604 din 26 august 2003.

p. Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale,

Vasile Lupu,

secretar de stat

p. Ministrul administraţiei şi internelor,

Anghel Andreescu,

secretar de stat

*) Anexele nr. 1 -6 sunt reproduse în facsimil.

ANEXA Nr. 1

Direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurala............

Cerere de autorizare a

de vie şi de înscriere în

Registrul plantaţiilor

viticole

Nr. înregistrare

Data……./………

A. Situaţia fermei:

Judeţul......................;

comuna/oraşul................;

Satul.........................;

cod poştal..............................;

podgoria.........................;

centrul viticol..................;

Arealul delimitat pentru DOC

Inspector teritorial al ONDOV : prezenta cerere fiind examinată şi verificată, plantaţia viticolă ale cărei caracteristici figurează la pct. D avizează favorabil/nefavorabil (1)

Localitatea................................

Data..................

Semnătura............................Ştampila

B. Datele personale ale proprietarului parcelei viticole

CNP/CUI/CF/..........................................

Nume şi prenume/....................................

Denumirea.............................................

Telefon................................................

Fax.............e-mail......................................

Judeţul......................comuna/oraşul.................

Satul..................Str..................................

B-dul............................Nr.....................

Bloc.......Scara......Apart..........Sector.......

C. Datele personale ale cultivatorului parcelei viticole:

CNP/CUI/CF/................................................

Nume şi prenume/...........................................

Denumirea......................................................

Telefon............................................................

Fax...............e-mail...........................................

Judeţul......................comuna/oraşul......................

Satul.........................Str..................................

B-dul............................Nr.................................

Bloc.........Scara............Apart..........Sector.......

D. Caracteristici ale plantaţiei de viţă de vie proiectată

Nr. tarla (poligon)

Nr.bloc

fizic

Nr. parcelă cadastrală

Soiul/ soiurile şi în %

Total (T) Parţial (P) (2)

Distanţa de

plantare

(m)

Nr. butuci

Suprafaţa ha

(cu 2 zecimale)

Intre rânduri

Intre

butuci pe rând

E. Caracteristici ale plantaţiei de viţă de vie defrişată

Nr. tarla (poligon)

Nr.bloc fizic

Nr. parcelă cadastrală

Soiul/ soiurile şi în %

Total (T) Parţial (P) (2)

Distanţa de

plantare  (m)

Nr. butuci

Suprafaţa

ha (cu 2 zecimale)

Intre rânduri

Intre

butuci pe rând

F. Semnătura cultivatorului:

...................................................................

Localitatea................................Data............

                                                  Ştampila

G. Semnătura proprietarului parcelei viticole:

......................................................................

Localitatea................................Data............

                                                   Ştampila

H. Inspectorul teritorial al ISCTV: Prezenta cerere fiind examinată şi verificată, plantaţia de viţă de vie ale cărei caracteristici figurează la punctul D este autorizată/respinsă, în baza următoarelor motive:.............................

........................................................................................................................................................................ ...........

........................................................................................................................................................................ ...........

.....................................

Localitatea.....................Data.........................

Semnătura..................Ştampila........................

I. Vite altoite furnizate de pepinieră: categoria biologică.....................

numele/prenumele/denumirea pepinierei..........................................................

Judeţul........................Oraş/Comuna..............................Satul..............

Cod poştal................Str........................Nr...... Telefon.........................Fax.................

E-mail......................

Numărul de vite altoite furnizate........................Numărul din Registrul pepinierei.....................

Semnătura

(3)......................................Data............................Ştampila................................................

J. In scopul înscrierii în Registrul plantaţiilor viticole declar că activităţile de realizare a unor noi

plantări, replantări sau plantări prin transferul dreptului de replantare s-au încheiat în ziua de..........

............luna...................anul...........şi solicit înscrierea în Registrul plantaţiilor viticole (4)

Localitatea........................ziua.........luna...........anul.........

Semnătura cultivatorului........................Data...................Ştampila.....................

K. inspectorul teritorial al ISCTV: plantaţia ale cărei caracteristici sunt detaliate la pct. D şi în conformitate cu specificaţiile pct. H se înscrie/nu se înscrie în Registrul plantaţiilor viticole

Localitatea..................Data.........................Semnătura.....................Ştampila........................

Această înscriere poate fi anulată dacă inspecţiile ulterioare dovedesc că plantaţia de viţă de vie nu corespunde datelor completate.

(1) A se tăia cu o linie acolo unde nu este cazul;

(2) T = total; P = parţial; referitor la suprafaţa plantată sau defrişată, în parcela viticolă respectivă;

(3) Semnătura responsabilului pepinierei sau al reprezentantului sau autorizat;

(4) Acest formular cu pct. I şi J corect completate ,va îi trimis la DADR judeţeană şi/sau a municipiului Bucureşti înainte de data de încheiere a campaniei viticole ;

ANEXA Nr. 2

Direcţia pentru agricultură şi

dezvoltare rurală

..............................

Declaraţie de defrişare a viţei de vie şi cerere pentru     eliminarea     parcelei     defrişate     din Registrul plantaţiilor viticole

Campania.........................

Nr. înregistrare Data........../................

A. Situaţia fermei:

Judeţul......................;    comuna/oraşul......................;    satul.........................;

cod poştal..............................;    podgoria.........................; centrul viticol..................;

Arealul delimitat pentru DOC...........................................................................................

B. Datele personale ale proprietarului parcelei viticole

CNP/CUI/CF/..................................................Nume şi prenume/............................................

Fax...............e-mail............................................Judeţul......................comuna/oraşul......................;

Satul.........................Bdul..................................Str............................Nr.................................

Bloc.........Scara............Apart..........Sector.......

C. Datele personale ale cultivatorului parcelei viticole:

CNP/CUI/CF/................................................Nume şi prenume/...........................................

Fax...............e-mail...........................................Judeţul......................comuna/oraşul......................;

Satul.........................Bdul..................................Str............................Nr.................................

Bloc.........Scara............Apart..........Sector.......

D. Tipul de exploataţie

|_| directă   |_|   arendă |_|    concesiune   |_|    închiriere

E. Caracteristici ale plantaţiei de viţă de vie defrişată

Nr. tarla

(poligon)

Nr.

bloc

fizic

Nr.

parcelă

cadastrală

Total (T)

Parţial

(P)

Suprafaţa ha

(cu 2 zecimale)

Anul plantării

Nr. butuci

Soiul/ soiurile şi în %

Tipul de conducere

-  spalier

-  araci

-  liber

F. Semnătura cultivatorului:

Declar că via menţionată la pct. E înscrisă în Registrul plantaţiilor viticole a fost defrişată în ziua de ...........................luna..............anul................şi solicit eliminarea parcelei viticole respective din Registrul plantaţiilor viticole

Localitatea................................Data......................

Semnătura proprietarului                                                                                Semnătura cultivatorului

G. Raport tehnic al inspectorului teritorial al 1SCTV:

Ţinând cont de defrişarea declarată la pct. F a plantaţiei ale cărei caracteristici sunt conform pct. E,

certific faptul că s-a realizat defrişarea

Semnătura

...................................Data............................Ştampila................................................

H. Inspectorul teritorial al ISCTV :

Prezenta cerere fiind analizată şi verificările fiind efectuate imediat, parcela ale cărei caracteristici

figurează la punctul E are dreptul individual de replantare până la campania viticolă..................

cu condiţia să fie îndeplinite prevederile din dispoziţiile şi normele juridice ale legislaţiei vitivinicole

Localitatea................................................Data.........................

Semnătura.....................Ştampila

ANEXA Nr. 3

Direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală

.................................................................................

Cerere de transfer al

dreptului individual de

replantare a viţei de

vie

Nr. înregistrare Data........../................

A. Situaţia fermei de la care se transferă dreptul individual de replantarea viţei de vie:

Judeţul...................................................

Oraşul/Comuna/Satul......................

podgoria.......................centrul viticol......................

Arealul delimitat pentru DOC.....................

B. Solicitantul cererii de transfer al dreptului individual de replantare a viţei de vie în calitate de proprietar al parcelei viticole;

Nume şi prenume/Denumirea................................

CNP/CUI/CF...................................

Judeţul............................................

Oraşul/Comuna/Satul...........................................

Cod poştal..................Bd/Str................................

Nr.....Bl........Sc.......Ap........Sector..................

Tel...................Fax....................e-mail..................

C. Datele parcelei viticole transferate

Nr. tarla (poligon)

Nr.bloc

fizic

Nr. parcelă cadastrală

Total (T) Parţial

(P)

Tipul de

vin

VM

IG

DOC

Randa­mentul tone/ha

Data expirării dreptului de plantare

Suprafaţa ha

(cu 2 zecimale)

VM-vin de masa; IG-indicaţie geografică; DOC-denumire de origine controlată

D. Cerere

Solicit autorizaţia de transfer al dreptului individual

de replantare a parcelei care figurează la pct. C.

Localitatea......................;Data............................

Semnătura solicitantului de la pct B.....................

E. Avizul inspectorului teritorial al ISCTV din

judeţul în care se află parcela propusă pentru

transfer.

Se constată că toate datele consemnate sunt/nu

sunt veridice şi că sunt îndeplinite toate cerinţele

impuse de legislaţia in vigoare.

Semnătura........................;Data..........................

Ştampila.............................

F. Situaţia fermei care achiziţionează prin transfer un drept individual de replantare a vitei de vie:

Judeţul................................................................

Oraşul/Comuna/Satul........................................

podgoria.......................centrul viticol...............

Arealul delimitat pentru DOC..........................

G. Achizitorul prin transfer al unui drept individual de replantare a viţei de vie in caltate de proprietar al parcelei vitivinicole:

Nume şi prenume/Denumirea................

CNP/CUI/CF...........................................

Judeţul......................................................

Oraşul/Comuna/Satul..............................

Cod postal..................Bd/Str....................

Nr.....Bl........Sc....... Ap......Sector.............

Tel...............Fax.............    e-mail.................

Semnatarii declară că drepturile individuale de replantare corespunzătoare fermei descrisă la pct. C au fost transferate.

Solicitantul cererii de transfer al dreptului                                     Achizitorul prin transfer al

individual de replantare                                                            dreptului individual de replantare Semnătura......................................                                             Semnătura........................

Semnăturile au fost verificate şi vizate de inspectorul teritorial al 1SCTV.

Localitatea...................................... Data....................... Semnătura..........

Ştampila..............................

H. Certificare

Prezenta cerere fiind realizată şi verificările fiind efectuate imediat, inspectorul teritorial al 1SCTV certifică transferul dreptului individual de replantare a suprafeţei care figurează la pct C cu pierderea dreptului individual de replantare care se transferă suprafeţei din ferma care figurează la pct. E.

Localitatea...................................... Data....................... Semnătura.........................

Ştampila.........................

ANEXA Nr. 4

Direcţia pentru agricultură şi

dezvoltare rurală

..........................

Declaraţie de defrişare ulterioară a viţei de vie şi cerere pentru eliminarea parcelei defrişate din Registrul plantaţiilor viticole Campania...............................

Nr. înregistrare Data........../................

A. Datele personale ale proprietarului parcelei viticole

CNP/CUI/CF/..................................................Nume şi prenume/Denumirea.......................

Comuna/Oraşul/Satul...........................Str/B-dul............................Nr.................................

Bloc...........Scara..............Apart.....................Sector /Judeţul...........................................

Telefon...........................Fax....................e-mail..................................................................

B. Datele personale ale cultivatorului parcelei viticole:

CNP/CUI/CF/..................................................Nume şi prenume/Denumirea......................

Comuna/Oraşul/Satul...........................Str/B-dul............................Nr.................................

Bloc...........Scara..............Apart.....................Sector /Judeţul...........................................

Telefon...........................Fax....................e-mail..................................................................

C. Caracteristici ale plantaţiei de viţă de vie defrişată

Nr. tarla

(poligon)

Nr. bloc

fizic

Nr. parcelă

cadastrală

Total (T)

Parţial

(P)

Suprafaţa ha

(cu 2 zecimale)

Anul plantării

Nr. butuci

Soiul/ soiurile

şi în %

Tipul de conducere

-  spalier

-  araci

-  liber

D. Domnul/Doamna/Unitatea:

In   calitate   de   proprietar/cultivator   al   parcelei indicată   la   pct   C   solicit   alocarea   dreptului individual de replantare în mod anticipat, pentru a efectua   plantarea   în   cadrul   acestei   campanii viticole.  Mă angajez să defrişez via înainte de finalizarea celei de    a doua campanie viticolă posterioară plantării viei şi voi prezenta în acest scop o garanţie bancară. Cunosc că neîndeplinirea obligaţiei de defrişare la data stabilită va duce la executarea garanţiei bancare şi de asemenea va atrage  alte  măsuri   stabilite  prin   lege,   inclusiv defrişarea de către Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare  Rurală  a judeţului................. sau  a Municipiului Bucureşti, fiind eu cel care va suporta cheltuielile,   lucru   pe  care îl  subscriu  în   mod expres.

Localitatea...............Data......

Semnătura                                     Semnătura

proprietarului                                 cultivatorului

........................                             ..........................

........................                             ..........................

E. Declar că via înscrisă la pct. C, a fost defrişată la data menţionată mai jos şi solicit eliminarea sa din    Registrul    plantaţiilor   viticole    precum    şi restituirea   garanţiei   bancare   depusă    pentru alocarea unui drept individual de replantare.

Data defrişării................

Semnătura....................

F. Inspectorul teritorial al ISCTV :

Prezenta declaraţie de defrişare ulterioară a viţei de vie fiind examinată şi verificările corespunzătoare fiind efectuate, via menţionată la pct. C din Registrul plantaţiilor viticole îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, inclusiv prezentarea unei garanţii bancare în valoare de.............lei , pentru care se acordă /nu se acordă dreptul individual de replantare în formă anticipată înainte de...............când va trebui să fie efectuată defrişarea.

Localitatea..............................................  Data................................

Semnătura................................................Ştampila..............................................

G. Inspectorul teritorial al ISCTV :

In urma examinării prezentei Declaraţii de defrişare ulterioară, a cererii pentru eliminarea parcelei defrişate din Registrul plantaţiilor viticole şi a efectuării verificărilor corespunzătoare, parcela ale cărei date apar la pct. E, este autorizată pentru alocarea unui drept individual de replantare anticipat şi pentru înscrierea noii plantaţii în Registrul plantaţiilor viticole.

Localitatea..............................................Data.....................

Semnătura................................................Ştampila........................

ANEXA Nr. 5

Direcţia pentru agricultură şi

dezvoltare rurală

...............................

Cerere de modificare în  Registrul  plantaţiilor

viticole

Solicitare de:      |_| modificarea datelor

                            |_| schimbarea proprietarului şi/sau

                             cultivatorului parcelei viticole

Motiv:   |_| greşeală

                            |_| situaţie nouă

Nr. înregistrare Data........../................

Caracteristici ale plantaţiei înregistrate

DATE INREGIS-TRATE

A. Datele personale ale proprietarului parcelei viticole

CNP/CUI/CF/.......................................

Nume şi prenume/Denumirea......................

Comună/Oraş/Satul.........................

Str/B-dul..................Nr..........Bloc..........

Scara............Apart..........Sector.......

Judeţ..................

Telefon.........Fax........... e- mail........................

Tip exploataţie: |_| exploatare directă; |_| arendă;  |_| concesiune ; |_| chirie;

B. Datele personale ale cultivatorului parcelei viticole:

CNP/CUI/CF/.......................................

Nume şi prenume/Denumirea......................

Comună/Oraş/Satul.........................

Str/B-dul..................Nr..........Bloc..........

Scara............Apart..........Sector.......

Judeţ..................

Telefon.........Fax............e-mail........................

C. Situaţia fermei:

Judeţul......................; comuna/oraşul./satul.....................;

cod poştal..............................; podgoria.........................; centrul viticol..................;

Arealul delimitat pentru DOC................................; Tipul plantaţiei (destinaţia producţiei): vin de masă, vin cu indicaţie geografică , vin DOC....................................................

Viza Inspectorului teritorial al ISCTV :

Localitatea................................................Data.........................

Semnătura...............................................Ştampila...................

D. Caracteristici ale plantaţiei de viţă de vie

Nr. tarla

(poligon)

Nr.bloc fizic

Nr.

parcelă

cadastrală

Total (T) Parţial (P)

Soiul/ soiurile şi în %

Tipul

- vin de masă

- vin cu IG

- vin DOC

Nr.

butuci

Anul plantării

Suprafaţa ha

(cu 2 zecimale)

Modificări - a se completa numai datele care se modifică

DATE MODIFI-

CATE

A. Datele personale ale proprietarului parcelei viticole

CNP/CUI/CF/.......................................

Nume şi prenume/Denumirea......................

Comună/Oraş/Satul.........................

Str/B-dul..................Nr..........Bloc..........

Scara............Apart..........Sector.......

Judeţ..................

Telefon.........Fax............ e-mail........................

Tip exploataţie: |_| exploatare directă; |_| arendă; |_| concesiune ; |_| chirie;

B. Datele personale ale cultivatorului parcelei viticole:

CNP/CUI/CF/.......................................

Nume şi prenume/Denumirea......................

Comună/Oraş/Satul.........................

Str/B-dul..................Nr..........Bloc..........

Scara............Apart..........Sector.......

Judeţ..................

Telefon.........Fax............e-mail........................

C. Situaţia fermei:

Judeţul......................; comuna/oraşul. /satul..................;

cod poştal..............................; podgoria............ ......;. centrul viticol..................;

Arealul delimitat pentru DOC.......................... ......; Tipul plantaţiei (destinaţia producţiei): vin de

masă, vin cu indicaţie geografică , vin DOC........................................

Viza Inspectorului teritorial al ISCTV :

Localitatea................................................Data.........................

Semnătura............................................... Stampila...................

D.Caracteristici ale plantaţiei de viţă de vie

Nr, tarla

(poligon)

Nr. bloc

fizic

Nr. parcelă

cadastrală

Total

(T) Parţial

(P)

Soiul/

soiurile

şi în %

Tipul

- vin de masă

- vin cu IG

- vin DOC

Nr. butuci

Anul plantării

Suprafaţa

ha (cu 2 zecimale)

Proprietarul anterior

Semnătura/Ştampila

Data..............Localitatea

Cultivatorul anterior

Semnătura/Ştampila

Data..............Localitatea

Proprietarul actual

Semnătura/Ştampila

Data..............Localitatea

Cultivatorul actual

Semnătura/Ştampila

Data..............Localitatea

ANEXA Nr. 6

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ

EVIDENŢA SUPRAFEŢELOR CU PLANTAŢII VITICOLE DEFRIŞATE ŞI A SUPRAFEŢELOR PLANTATE /REPLANTATE CU VIŢĂ DE VIE ÎN PERIOADA 2003-2008

Nr crt

Judeţul

UM ha

DEFRIŞARI (D)

PLANTARI/REPLANTARI (P)

REZERVA(R)

2003-2004

2004-2005

2005-2006

2006-2007

2007-2008

2003-

2004

2004-2005

2005-2006

2006-2007

2007-2008

2003-

2004

2004-2005

2005-2006

2006-2007

2007-2008

Total tară

2003-2004 = D - P = R1,

2004-2005 = R1 + D - P = R2

2005-2006 = R2+D-P = R3

TOTAL rezerva regională (judeţeană)

2006-2007 = R3+D-P = R4

2007-2008 = P4+D-P = R5

TOTAL rezerva naţională


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1402/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1402 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1402/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu