Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1548 din 9 noiembrie 2010

privind aprobarea Metodologiei de evaluare, selectare si de finantare a proiectelor din cadrul programelor de interes national în domeniul protectiei familiei si a drepturilor copilului pentru perioada 2010-2012

ACT EMIS DE: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 771 din 18 noiembrie 2010



Având în vedere prevederile art. 3 alin. (1) pct. 241 din Hotarârea Guvernului nr. 11/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 3 alin. (3) din Hotarârea Guvernului nr. 1.007/2010 privind aprobarea programelor de interes national în domeniul protectiei familiei si a drepturilor copilului pentru perioada 2010-2012,

în baza art. 12 din Hotarârea Guvernului nr. 11/2009, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul muncii, familiei si protectiei sociale emite urmatorul ordin:

Art. 1. - Se aproba Metodologia de evaluare, selectare si de finantare a proiectelor din cadrul programelor de interes national în domeniul protectiei familiei si a drepturilor copilului pentru perioada 2010-2012, prevazuta în anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2. - Directia generala protectia copilului va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale,

Ioan Nelu Botis

ANEXA

METODOLOGIE

de evaluare, selectare si de finantare a proiectelor din cadrul programelor de interes national în domeniul protectiei familiei si a drepturilor copilului pentru perioada 2010-2012

Art. 1. - Directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului pot depune, individual sau în parteneriat cu furnizori privati de servicii sociale, acreditati în conditiile legii, proiecte, în vederea obtinerii de finantare în cadrul programelor de interes national în domeniul protectiei familiei si a drepturilor copilului.

Art. 2. - (1) Finantarea proiectelor prevazute la art. 1 se realizeaza, în conditiile legii, pe baza selectiei publice de proiecte, organizate de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, denumit în continuare autoritatea finantatoare, cu respectarea principiilor privind nediscriminarea, tratamentul egal, recunoasterea reciproca, transparenta, proportionalitatea, eficienta utilizarii fondurilor publice, asumarea raspunderii.

(2) Etapele procedurii de selectie de proiecte sunt:

a) publicarea anuntului de participare si a ghidurilor aplicantului specifice fiecarui program de interes national;

b) formularea raspunsurilor la întrebari si solicitari de clarificari;

c) depunerea propunerilor de proiecte;

d) verificarea conformitatii administrative si a eligibilitatii;

e) evaluarea propunerilor de proiecte;

f) comunicarea rezultatelor si, dupa caz, a conditiilor suplimentare solicitate de autoritatea finantatoare în vederea încheierii conventiilor de finantare;

g) solutionarea eventualelor contestatii; h) încheierea conventiilor de finantare;

i) publicarea anuntului privind conventiile de finantare încheiate.

(3) Selectia de proiecte se organizeaza pentru bugetul total alocat pentru fiecare program de interes national, iar decontarea cheltuielilor se face în limita sumelor aprobate pentru fiecare an bugetar.

(4) Daca în urma procedurii de selectie de proiecte organizate nu s-a atribuit integral bugetul aferent programelor de interes national, autoritatea finantatoare poate relua procedura pâna la contractarea în totalitate a întregului buget alocat.

(5) In conditiile în care, pe durata implementarii programelor de interes national, bugetul alocat unui program de interes national se dovedeste a fi insuficient, autoritatea finantatoare poate aproba suplimentarea bugetului respectivului program de interes national cu sumele ramase necontractate din celelalte programe.

Art. 3. - (1) Autoritatea finantatoare va publica anuntul de participare la procedura de selectie de proiecte în Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a, într-un cotidian central si pe site-ul propriu (www.mmuncii.ro).

(2) In anuntul de participare va fi mentionata data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte.

(3) Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte va fi de minimum 30 de zile de la data publicarii anuntului de participare.

(4) Din motive temeinice, autoritatea finantatoare are dreptul de a reduce numarul de zile prevazut la alin. (3), dar nu la mai putin de 15 zile de la data publicarii anuntului de participare, cu motivatia corespunzatoare cuprinsa în anuntul de participare.

Art. 4. - Toti aplicantii trebuie sa îndeplineasca cerintele prevazute în ghidul aplicantului, specific programului de interes national, pentru care depun propunerile de proiecte.

Art. 5. - (1) Ghidul aplicantului, specific fiecarui program de interes national, va cuprinde:

a) informatii generale privind autoritatea finantatoare;

b) bugetul total alocat programului, durata maxima de implementare a proiectelor si suma maxima ce poate fi aprobata spre finantare pentru un proiect;

c) instructiuni privind datele-limita care trebuie respectate si formalitatile care trebuie îndeplinite;

d) cerintele privind conformitatea administrativa si eligibilitatea, precum si documentele necesare pentru a demonstra îndeplinirea acestor cerinte;

e) nivelul cofinantarii aplicantului (aplicant principal sau partener);

f) instructiuni privind modul de elaborare si de prezentare a propunerii de proiect;

g) criteriile aplicate pentru evaluarea si selectia propunerilor de proiecte;

h) modelul-cadru al conventiei de finantare;

i) masurile de asigurare a sustenabilitatii proiectelor.

(2) Ghidul aplicantului, specific fiecarui program de interes national, se aproba prin ordin al conducatorului autoritatii finantatoare, se publica pe site-ul propriu, www.mmuncii.ro, si nu poate fi modificat pe toata durata de aplicare a procedurii de selectie a propunerilor de proiecte din cadrul programelor de interes national, cu exceptia completarilor aduse în conditiile art. 7, precum si a corectarii erorilor materiale.

Art. 6. - (1) Numarul de aplicanti la procedura de selectie nu este limitat.

(2) In cazul în care numai un aplicant a depus propunere de proiect, autoritatea finantatoare are dreptul de a proceda la evaluarea acesteia si, în functie de rezultatul evaluarii, la încheierea conventiei de finantare.

Art. 7. - (1) Autoritatea finantatoare are obligatia de a raspunde la întrebarile si solicitarile de clarificari primite din partea aplicantilor, cu conditia ca acestea sa fie primite cu cel putin 6 zile înainte de data-limita pentru depunerea propunerilor de proiect.

(2) Raspunsurile autoritatii finantatoare la întrebari si la solicitarile de clarificari completeaza ghidurile aplicantului, specifice programelor de interes national, si vor fi publicate pe site-ul propriu cu cel putin 4 zile înainte de data-limita pentru depunerea propunerilor de proiect.

(3) Autoritatea finantatoare are dreptul de a completa din proprie initiativa ghidurile aplicantului, în vederea clarificarii unor aspecte. Autoritatea finantatoare este obligata sa publice orice astfel de completare pe site-ul propriu, în termenul prevazut la alin. (2).

Art. 8. - Aplicantii vor elabora propunerea de proiect în concordanta cu cerintele cuprinse în ghidul aplicantului specific, astfel încât sa asigure furnizarea tuturor informatiilor necesare pentru evaluarea acesteia.

Art. 9. - Propunerea de proiect si documentele care atesta îndeplinirea conditiilor prevazute la art. 5 alin. (1) lit. d) si e) se depun într-un exemplar original si în doua copii la registratura autoritatii finantatoare pâna la data-limita de depunere a propunerii de proiect prevazuta în anuntul de participare.

Art. 10. - (1) Componenta nominala a comisiilor de evaluare si selectie a fiecarui program de interes national, denumite în continuare comisii, precum si regulamentul de organizare si functionare a acestora se aproba prin ordin al conducatorului autoritatii finantatoare.

(2) Propunerile de proiecte depuse vor fi evaluate de comisiile de evaluare si selectie în termen de cel mult 30 de zile de la data-limita de depunere.

(3) In cadrul procesului de evaluare si selectie comisiile pot solicita clarificari de la aplicanti. Acestia sunt obligati sa raspunda în termen de cel mult 48 de ore de la data solicitarii clarificarilor, cu exceptia cazului în care comisia, din motive temeinice, stabileste un alt termen.

(4) Departajarea aplicantilor care îndeplinesc conditiile de conformitate administrativa si eligibilitate se realizeaza în baza punctajului obtinut, conform criteriilor cuprinse în ghidul aplicantului specific.

(5) Comisiile întocmesc raportul privind procesul de evaluare si selectie, care cuprinde în mod obligatoriu lista proiectelor pentru care se propun încheierea conventiilor de finantare si valoarea finantarii, prin ordonarea descrescatoare a punctajelor obtinute, în limita bugetului aprobat.

(6) Rezultatul evaluarii si selectiei propunerilor de proiecte se comunica în scris aplicantilor, în termen de cel mult 5 zile de la data avizarii listelor cu proiectele declarate câstigatoare de catre conducatorul institutiei.

Art. 11. - (1) Eventualele contestatii se formuleaza în scris si se depun la registratura autoritatii finantatoare în cel mult 5 zile de la data la care aplicantul ia cunostinta despre rezultatul procedurii de selectie de proiecte. Autoritatea finantatoare va solutiona eventualele contestatii în cel mult 15 zile de la data expirarii termenului de depunere a contestatiilor.

(2) Contestatia depusa de un aplicant trebuie sa respecte conditiile de forma si de fond mentionate în ghidul aplicantului specific.

(3) Componenta nominala a comisiilor de solutionare a contestatiilor, precum si regulamentul de organizare si functionare a acestora se aproba prin ordin al conducatorului autoritatii finantatoare.

(4) Dupa solutionarea contestatiilor si finalizarea evaluarii ca urmare a deciziilor comisiilor de solutionare a contestatiilor, conducatorul autoritatii finantatoare aproba prin ordin listele cuprinzând proiectele declarate câstigatoare, în vederea încheierii conventiilor de finantare.

Art. 12. - (1) Finantarea proiectelor se face pe baza de conventii încheiate între autoritatea finantatoare si aplicantii care au obtinut finantarea.

(2) Modelul-cadru de conventie de finantare este prevazut în anexa la ghidul aplicantului specific fiecarui program de interes national.

Art. 13. - (1) Monitorizarea implementarii proiectelor din cadrul programelor de interes national se asigura de catre autoritatea finantatoare, în conformitate cu metodologia de monitorizare aprobata prin ordin al conducatorului autoritatii finantatoare.

(2) Metodologia de monitorizare include atributiile responsabililor cu monitorizarea proiectelor finantate prin programele de interes national si circuitul documentelor în activitatea de monitorizare, precum si procedura de decontare a cheltuielilor eligibile.

(3) Virarea sumelor prevazute în conventia încheiata în conditiile art. 12 se va face, la cererea beneficiarilor, pe masura ce acestia înainteaza rapoartele cu privire la activitatile desfasurate, prevazute în ghidul aplicantului specific, însotite de documentele justificative, prevazute în metodologia de monitorizare.

(4) Pe baza documentelor justificative, autoritatea finantatoare va deconta sumele cheltuite de beneficiar pentru implementarea proiectului, cu respectarea legislatiei în vigoare în domeniul bugetar.

Art. 14. - (1) Finantarea acordata pentru derularea proiectelor se sisteaza în cazul în care autoritatea finantatoare constata ca sumele alocate nu au fost utilizate conform clauzelor prevazute în conventiile de finantare încheiate.

(2) Autoritatea finantatoare poate cere, în conditiile în care clauzele contractuale nu au fost respectate de catre beneficiar, restituirea, partiala sau integrala, a finantarii.

Art. 15. - Pentru programele de urgenta care vizeaza depasirea unor situatii de criza, determinate fie de calamitati naturale, fie de imposibilitatea unor autoritati ale administratiei publice locale de a asigura din bugetul propriu sumele necesare, în vederea asigurarii protectiei si îngrijirii copiilor, sprijinirii familiilor, precum si, dupa caz, pentru interventii cu caracter umanitar, autoritatea finantatoare poate sa stabileasca termene mai mici decât cele prevazute în prezenta metodologie


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1548/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1548 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1548/2010
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu