ORDIN Nr. 214
din 24 septembrie 2010
privind modificarea si
completarea Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale
nr. 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în
agricultura ecologica
ACT EMIS DE:
MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 673 din 4 octombrie 2010
In baza prevederilor Referatului de aprobare al Direcţiei
generale politici agricole nr. 74.414 din 23 septembrie 2010,
în conformitate cu prevederile art. 28 pct. 1 lit. (a)
din Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din
28 iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice,
precum şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91,
în baza Hotărârii Guvernului nr. 759/2010 privind
acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor
agricole în sectorul de agricultură ecologică,
în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 725/2010 privind
reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,
precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia,
ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite prezentul ordin.
Art. I. - Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale
nr. 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în
agricultura ecologică, publicat în Monitorul Oficial al
României, Partea I, nr. 238 din 5 aprilie 2007, cu
modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum
urmează:
1. La articolul 2,
după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:
„(11) Pentru anul
2010, operatorii - persoane fizice, a căror activitate este înregistrată la
direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti şi care îşi
schimbă forma de organizare potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a
Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către
persoanele fizice autorizate, întreprinderile
individuale şi întreprinderile
familiale, cu modificările ulterioare, în scopul
accesării ajutorului specific acordat potrivit prevederilor Hotărârii
Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea
calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, pot să
solicite reînregistrarea activităţii, prin depunerea unei noi fişe de
înregistrare, însoţită de certificatul de înregistrare la oficiul registrului
comerţului/ certificatul de înregistrare fiscală, după caz, în copie, până la
data de 25 octombrie 2010."
2. Anexele nr. 1-8 se
modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-8.
Art. II. -Anexele nr.
1-8 fac parte integrantă din prezentul ordin.
Art. III. - Prezentul
ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
Valeriu Tabără
ANEXA Nr. 1
(Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI
DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU
AGRICULTURA................................
FIŞA DE ÎNREGISTRARE
A PRODUCĂTORILOR
ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ
Anul..............
Aprobat
Director,
........................
(numele şi prenumele/semnătura)
Avizat
Responsabil agricultură ecologică,
...............................................
(numele şi prenumele/semnătura)
Nr..........din..............
1. Producător
Persoana juridică/Persoana fizică
autorizată/întreprinderea individuală/întreprinderea
familială............................................., cu sediul în
localitatea........................Judeţul.................., înscrisă la
registrul comerţului sub nr........................, CUI....................., reprezentată de......................................................., CNP..........................,
telefon..................,fax............., e-mail................, sau
Persoana fizică.................................,
domiciliată în localitatea....................Judeţul...................,
str.......................nr......., BI/CI
seria.........nr................., CNP..............................,
telefon........................,fax.......................,
e-mail.........................................
Locaţia fermei/unităţii administrate ......................................................................................................................
2. Angajament
Solicit înregistrarea şi mă angajez să respect
dispoziţiile naţionale şi comunitare privind metoda de producţie ecologică,
procesarea, comercializarea, depozitarea şi etichetarea produselor ecologice.
Aceste dispoziţii sunt:
- Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28
iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice şi
de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr.
889/2008 al Comisiei din 5 septembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare
a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică
şi etichetarea produselor ecologice;
- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2000 privind
produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu
modificările şi completările ulterioare;
- Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării
rurale nr. 65/2010 pentru aprobarea regulilor privind organizarea sistemului de
inspecţie şi certificare, de aprobare a organismelor de inspecţie şi
certificare şi de supraveghere a activităţii organismelor de control;
- Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi
dezvoltării rurale şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor nr. 317/190/2006 privind modificarea şi completarea anexei la
Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru
aprobarea Regulilor specifice privind etichetarea produselor agroalimentare
ecologice.
3. Alegerea
organismului de inspecţie şi certificare aprobat
Numele organismului de inspecţie şi
certificare:.................................................
Codul
organismului:............................................................................................
4. Producţia vegetală (Se va completa cu datele din formularul cuprins în anexa nr. 2 la
ordin „Registrul parcelar") Suprafaţa agricolă
totală exploatată................................................, din care:
- suprafaţa totală în agricultura
convenţională:...............................;
- suprafaţa totală în agricultura
ecologică......................................., din
care:
- suprafaţa
certificată.............................;
- suprafaţa în
conversie........................................, din care:
- conversie anul 1
..................................;
- conversie anul 2..................................;
- conversie anul 3..................................
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter
personal, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Data
.................
Semnătura
....................
5. Producţia animalieră
Numele producătorului
...............................................................................................................
Specia/Categoria
|
Rasa
|
Efective (capete)
|
Modul de producţie
|
Ecologic
|
In conversie
|
Convenţional
|
Bovine
|
Vaci de lapte
|
|
|
|
|
|
Juninci rasă de lapte
|
|
|
|
|
|
Vaci gestante
|
|
|
|
|
|
Juninci gestante
|
|
|
|
|
|
Masculi peste 2 ani
|
|
|
|
|
|
Tineret mascul între un an şi 2 ani
|
|
|
|
|
|
Tineret mascul între 6 luni şi un an
|
|
|
|
|
|
Tineret bovin sub 6 luni
|
|
|
|
|
|
Bubaline
|
Bivoliţe de lapte
|
|
|
|
|
|
Alte categorii
|
|
|
|
|
|
Ovine
|
|
|
|
|
|
Oi mame
|
|
|
|
|
|
Mioare
|
|
|
|
|
|
Berbeci
|
|
|
|
|
|
Alte categorii
|
|
|
|
|
|
Caprine
|
Capre de lapte
|
|
|
|
|
|
Ţapi de reproducţie
|
|
|
|
|
|
Alte categorii
|
|
|
|
|
|
Porcine
|
Scroafe de reproducţie
|
|
|
|
|
|
Vieri de reproducţie
|
|
|
|
|
|
Purcei sugari
|
|
|
|
|
|
Alte categorii
|
|
|
|
|
|
Păsări
|
Găini ouătoare
|
|
|
|
|
|
Pui de carne (broiler)
|
|
|
|
|
|
Palmipede (raţe şi gâşte)
|
|
|
|
|
|
Curci
|
|
|
|
|
|
Bibilici
|
|
|
|
|
|
Alte categorii
|
|
|
|
|
|
Ecvine
|
Cabaline adulte (masculi şi femele)
|
|
|
|
|
|
Apicultură
|
Număr de familii de albine
|
|
|
|
|
|
Acvacultura
|
|
|
|
|
|
|
Helicicultură
|
|
|
|
|
|
|
Alte categorii
|
|
|
|
|
|
|
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter
personal în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Data
...............................
Semnătura
...............................
ANEXA Nr. 2
(Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURM ŞI
DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU
AGRICULTURA...................................
REGISTRUL
PARCELAR
Anul.........................
|
Informaţii aferente hărţilor
|
Suprafaţa
cadastrală
a parcelei
(ha/m2)
|
Suprafaţa
agricolă
exploatată*)
(ha/m2)
|
Suprafaţa
în
agricultura
convenţională
(ha/m2)
|
Cultura
|
Suprafaţa
în agricultura ecologică
|
Localitate/
Comună/
Oraş
|
Cod Sirsup
|
Nr. bloc
fizic
|
Nr. parcelă agricolă
|
Suprafaţa
totală
(ha/m2)
|
din care:
|
Conversie
anul I
(ha/m2)
|
Conversie anul II (ha/m2)
|
Conversie anul III (ha/m2)
|
Certificată ecologic (ha/m2)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter
personal în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Data
............................
Semnătura
...........................
*) In cazul în care nu se exploatează în totalitate
parcela cadastrală, indicaţi suprafaţa exploatată.
ANEXA Nr. 3
(Anexa nr. 3 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI
DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU
AGRICULTURA................................
FIŞA DE ÎNREGISTRARE
a procesatorilor în agricultura ecologică
Anul..............
(operaţii de condiţionare şi/sau procesare a
produselor agricole)
Aprobat
Director,
......................
(numele şi prenumele/semnătura)
Avizat
Responsabil agricultură ecologică,
.......................................
(numele şi prenumele/semnătura)
Nr................din...................
1. Procesator
Persoana juridică/Persoana fizică
autorizată/întreprinderea individuală/întreprinderea
familială............................................., cu sediul în
localitatea........................Judeţul................., înscrisă la
registrul comerţului sub nr........................,
CUI....................., reprezentată
de................................................,
CNP..........................., telefon..................,fax.............,
e-mail........................, sau
Persoana fizică............................,
domiciliată în localitatea..........................Judeţul...................,
str.......................nr......., BI/CI
seria.........nr................., CNP...........................,
telefon........................,fax...........................,
e-mail........................................
Locaţia fermei/unităţii administrate
......................................................................................................................
2. Angajament
Solicit înregistrarea şi mă angajez să respect
dispoziţiile naţionale şi comunitare privind metoda de producţie ecologică,
procesarea, comercializarea, depozitarea şi etichetarea produselor ecologice.
Aceste dispoziţii sunt:
- Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28
iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea
produselor ecologice şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr. 889/2008 al Comisiei din 5
septembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr.
834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi
etichetarea produselor ecologice;
- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2000 privind
produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu
modificările şi completările ulterioare;
- Ordinul ministrului
agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 65/2010 pentru aprobarea regulilor
privind organizarea sistemului de inspecţie şi certificare, de aprobare a
organismelor de inspecţie şi certificare şi de supraveghere a activităţii
organismelor de control;
- Ordinul ministrului
agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui Autorităţii
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 317/190/2006 privind modificarea
şi completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi
pădurilor şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea
organismului de inspecţie şi certificare aprobat
Numele organismului de
inspecţie şi certificare ales:
.................................................
Codul organismului:
......................................................................................................
4. Specificarea locurilor de procesare şi/sau de condiţionare şi/sau de depozitare şi natura
operaţiilor şi a produselor, prin precizarea locului de procesare.
Numele procesatorului:..................................................................................
Produs finit*)
|
Loc de procesare
|
Cantitate estimată în
anul...........
|
Natura operaţiilor**)
|
(kg sau litri)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter
personal în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Data
........................
Semnătura
........................
*) Produsul care iese din unitatea de procesare (de exemplu:
pâine, brânză de oaie, făină de grâu).
**) Operaţii privind:
- condiţionarea fără procesare (se va nota cu CFP);
- procesare cu condiţionare (se
va nota cu PCC);
- procesare fără condiţionare (se va nota cu PFC).
ANEXA Nr. 4
(Anexa nr. 4 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI
DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU
AGRICULTURA................................
FIŞĂ DE ÎNREGISTRARE
a importatorilor de produse ecologice (importate din
terţe ţări în UE)
Anul....................
Aprobat
Director,
..................
(numele şi prenumele/semnătura)
Avizat
Responsabil agricultură ecologică,
.......................................................
(numele şi prenumele/semnătura)
Nr...........din...................
1. Importator..................................................................................
Persoana juridică/Persoana fizică
autorizată/întreprinderea individuală/Intreprinderea
familială......................................, cu sediul în localitatea....................................,
judeţul..............., înscrisă la registrul comerţului sub nr..........,
CUI....................., reprezentată
de.........................................., cod
numeric personal (CNP)...............................................
Locaţia fermei/unităţii
administrate..............................................................
2. Angajament
Solicit înregistrarea şi mă angajez să respect
dispoziţiile naţionale şi comunitare privind metoda de producţie ecologică,
procesarea, comercializarea, depozitarea şi etichetarea produselor ecologice.
Aceste dispoziţii sunt:
- Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28
iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea
produselor ecologice şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr. 889/2008 al Comisiei din 5
septembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi etichetarea
produselor ecologice;
- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2000 privind
produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu
modificările şi completările ulterioare;
- Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării
rurale nr. 65/2010 pentru aprobarea regulilor privind organizarea sistemului de
inspecţie şi certificare, de aprobare a organismelor de inspecţie şi
certificare şi de supraveghere a activităţii organismelor de control;
- Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi
dezvoltării rurale şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor nr. 317/190/2006 privind modificarea şi completarea anexei la
Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru
aprobarea Regulilor specifice privind etichetarea produselor agroalimentare
ecologice;
- Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării
rurale şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru
Siguranţa Alimentelor nr. 51/56/2010 pentru aprobarea regulilor naţionale
privind autorizarea importurilor de produse agroalimentare ecologice din ţări
terţe.
3. Alegerea organismului
de inspecţie şi certificare aprobat
Numele organismului de inspecţie şi certificare
ales:.............................................
Codul
organismului:..................................................................................
4. Localizarea ţării
de origine a produselor importate şi natura
produselor, cu precizarea locurilor de depozitare.
Numele
importatorului:..................................................................................
Produsul
|
Codul produsului1
|
Ţara de origine
|
Locurile de depozitare (ţara şi
oraşul)
|
Volumul importat în: (kg/litri/buc.)
|
Uniunea Europeană
|
Ţări terţe
|
Anul anterior2
|
Anul în curs3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Data
..........................
Semnătura
..........................
1 Codul corespunzător produsului importat din lista cuprinsă în anexa
nr. 5.
2 Producţia
importată în anul anterior.
3 Producţia
importată în anul în curs (estimare).
ANEXA Nr. 5
(Anexa nr. 5 la Ordinul nr. 219/2007)
LISTA PRODUSELOR ŞI CODUL DE IDENTIFICARE
Produse
|
Tipul de producţie
|
Codul produsului
|
Produse neprocesate provenite din producţia vegetală
|
Cereale şi plante industriale (de exemplu: oleaginoase,
leguminoase proteice, plante furajere etc.)
|
01
|
Legume
|
02
|
Fructe şi plante destinate preparării băuturilor
|
03
|
Plante aromatice, medicinale şi derivate
|
04
|
Citrice
|
05
|
Ciuperci
|
06
|
Produse neprocesate provenite din
producţia animalieră
|
Miere
|
07
|
Ouă
|
08
|
Carne de măcelărie
|
09
|
Pasări de curte
|
10
|
Alte produse neprocesate provenite din creşterea animalelor
|
11
|
Produse procesate pe bază de carne (mezeluri, conserve)
|
12
|
Produse din lapte
|
13
|
Produse pe bază de legume şi fructe
|
Produse pe bază de cartofi
|
14
|
Sucuri de fructe şi legume
|
15
|
Fructe uscate
|
16
|
Alte preparate şi conserve pe bază de fructe, inclusiv 04 şi 05
|
17
|
Preparate şi conserve pe bază de legume, inclusiv 04 şi 05
|
18
|
Produse pe bază de uleiuri
|
Ulei brut şi şroturi
|
19
|
Ulei rafinat şi produse asociate
|
20
|
Produse din acvacultura
|
21
|
Făinuri, cereale procesate şi produse care conţin amidon
|
Produse obţinute din seminţe (orez, făină, gris, fulgi de
cereale)
|
22
|
Produse care conţin amidon (ulei de
porumb şi tapioca etc.)
|
23
|
Furaje pentru animale
|
24
|
Alte produse alimentare
|
Pâine şi produse de patiserie proaspete (inclusiv pâine
congelată)
|
25
|
Pesmeţi, biscuiţi şi produse de patiserie conservate
|
26
|
Zaharuri
|
27
|
Ciocolată şi dulceaţă
|
28
|
Paste alimentare
|
29
|
Cafea
|
30
|
Ceai
|
31
|
Cacao
|
32
|
Infuzii de plante
|
33
|
Ierburi aromatice, condimente etc.
|
34
|
Produse pentru copii şi dietetice
|
35
|
Băuturi (cu excepţia sucului de fructe)
|
36
|
Uleiuri esenţiale
|
37
|
Altele
|
38
|
ANEXA Nr. 6
(Anexa nr. 6 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI
DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU
AGRICULTURA................................
FIŞĂ DE ÎNREGISTRARE
a exportatorilor de produse ecologice
Anul..............
Aprobat
Director,
......................
(numele şi prenumele/semnătura)
Avizat
Responsabil agricultură ecologică,
.....................................................
(numele şi prenumele/semnătura)
Nr...........din...................
1. Exportator
Persoana juridică/Persoana
fizică autorizată/întreprinderea individuală/Intreprinderea
familială.............................................,
cu sediul în localitatea................................. Judeţul............................
str................................. nr............,
tel............................., fax.........................,
e-mail ............................, înscrisă la registrul comerţului cu
nr.................., CUI .................................., reprezentată de............................., BI/CI seria.......nr...............,
CNP.........................................
Locaţia fermei/unităţii
administrate...................................................................
2. Angajament
Solicit înregistrarea şi mă angajez să respect
dispoziţiile naţionale şi comunitare privind metoda de producţie ecologică,
procesarea, comercializarea, depozitarea şi etichetarea produselor ecologice.
Aceste dispoziţii sunt:
- Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28
iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea
produselor ecologice şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr. 889/2008 al Comisiei din 5
septembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr.
834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi
etichetarea produselor ecologice;
- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2000 privind
produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu
modificările şi completările ulterioare;
- Ordinul ministrului
agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 65/2010 pentru aprobarea regulilor
privind organizarea sistemului de inspecţie şi certificare, de aprobare a
organismelor de inspecţie şi certificare şi de supraveghere a activităţii
organismelor de control;
- Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi
dezvoltării rurale şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor nr. 317/190/2006 privind modificarea şi completarea anexei la
Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru
aprobarea Regulilor specifice privind etichetarea produselor agroalimentare
ecologice.
3. Alegerea
organismului de inspecţie şi certificare aprobat
Numele organismului de inspecţie şi certificare
ales:..........................................
Codul
organismului:...................................................................
4. Localizarea
unităţii de origine a produselor exportate şi natura produselor, cu precizarea
destinaţiei exportului
Numele
exportatorului:................................................................
Produsul
|
Volumul exportat estimat
(kg/litri/buc.)
|
Unitatea de unde se face exportul
|
Ţara de destinaţie a exportului
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter
personal, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Data
...........................
Semnătura
..............................
ANEXA Nr. 7
(Anexa nr. 7 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI
DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU
AGRICULTURA................................
FIŞĂ DE ÎNREGISTRARE
a comercianţilor de produse ecologice
(inclusiv comerţul intracomunitar)
Anul..............
Aprobat
Director,
......................
(numele şi prenumele/semnătura)
Avizat,
Responsabil agricultură ecologică,
.........................................................
(numele şi prenumele/semnătura)
Nr...........din...................
1. Comerciant
Persoana juridică/Persoana fizică
autorizată/Intreprinderea individuală/Intreprinderea
familială...................................., cu
sediul în localitatea................................. Judeţul..............................,
str........................................ nr.............,
tel.............................., fax.........................,
e-mail ............................, înscrisă la registrul comerţului cu
nr..................., CUI .................................,
reprezentată de............................., BI/CI
seria.......nr................, CNP.........................................
Locaţia fermei/unităţii administrate ...............................................................................
2. Angajament
Solicit înregistrarea şi mă angajez să respect
dispoziţiile naţionale şi comunitare privind metoda de producţie ecologică,
procesarea, comercializarea, depozitarea şi etichetarea produselor ecologice.
Aceste dispoziţii sunt:
- Regulamentul (CE) nr.
834/2007 al Consiliului din 28 iunie 2007 privind producţia ecologică şi
etichetarea produselor ecologice şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr.
2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr. 889/2008 al Comisiei din 5
septembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a
Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi
etichetarea produselor ecologice;
- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2000 privind
produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu
modificările şi completările ulterioare;
- Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării
rurale nr. 65/2010 pentru aprobarea regulilor privind organizarea sistemului de
inspecţie şi certificare, de aprobare a organismelor de inspecţie şi
certificare şi de supraveghere a activităţii organismelor de control;
- Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi
dezvoltării rurale şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor nr. 317/190/2006 privind modificarea şi completarea anexei la
Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al preşedintelui
Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea
Regulilor specifice privind etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea
organismului de inspecţie şi certificare aprobat
Numele organismului de inspecţie şi certificare ales: .............................................
Codul organismului:....................................................................................
Numele comerciantului:
..............................................................................................
Produsul
|
Volumul estimat comercializat
(kg/buc.)
|
Numele producătorului
şi ţara de provenienţă
a produsului
|
Locurile de depozitare
|
Destinaţia produselor
(consumator/
unităţi de comercializare/
unităţi procesare)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter
personal, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Data
...........................
Semnătura
...........................
ANEXA Nr. 8
(Anexa nr. 8 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI
DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU
AGRICULTURA................................
Aprobat
Director,
........................
(numele şi prenumele/semnătura)
Avizat
Responsabil agricultură ecologică,
.................................................
(numele şi prenumele/semnătura)
Nr...........din...................
CENTRALIZATORUL OPERATORILOR DIN AGRICULTURA
ECOLOGICA
Perioada...........................................
Numele
operatorului
|
Localitatea
|
Judeţul
|
Adresa
Telefon/
Fax
|
Nr. fişei
de înregistrare
|
Numele
organismului de inspecţie şi certificare
|
Nr.
contractului încheiat cu organismul de control
|
Tipul
operatorului
|
U.M.
(ha, kg,
buc, l, t,
cap, fam.)
|
Producţia
vegetală
|
Producţia
animalieră
|
Produse
procesate
|
Cultura
|
C1
|
C2
|
C3
|
Certificat
ecologic
|
Categoria de
animale
|
Modul de
producţie
|
Denumirea
produsului
|
Cantitatea estimată
|
Total
|
Ecologic
|
Conversie
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11
|
12
|
13
|
14
|
15
|
16
|
17
|
18
|
19
|
20
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|