ORDIN Nr. 219
din 21 martie 2007
pentru aprobarea regulilor
privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica
ACT EMIS DE:
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 238 din 5 aprilie 2007
In baza prevederilor art. 7 alin. (1) şi (3) din
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea nr.
38/2001, cu modificările şi
completările ulterioare, şi ale pct. 1 lit. (a) al art.
8 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.092/1991 privind
metoda de producţie agricolă ecologică şi indicarea acesteia pe produsele
agricole şi alimentare,
în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi
funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cu
modificările şi completările ulterioare,
văzând Referatul de aprobare al Direcţiei generale
implementare politici agricole nr. 277.057 din 7 martie
2007,
ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării
rurale emite prezentul ordin.
Art. 1. - (1) Se aprobă
regulile privind înregistrarea operatorilor în agricultura ecologică care
produc, procesează, importă din terţe ţări, depozitează sau distribuie produse
ecologice în vederea comercializării în conformitate cu prevederile alin. (1) al art. 7 din Ordonanţa de urgenţă a
Guvernului nr. 34/2000 privind
produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu modificările şi completările
ulterioare.
(2) Operatorii care produc,
procesează, importă din terţe ţări, depozitează sau distribuie produse
ecologice in vederea comercializării au următoarele obligaţii:
a) să îşi înregistreze activitatea în fiecare an la
Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin compartimentul
de specialitate, în conformitate cu prevederile alin. (2)
al art. 7 din Ordonanţa de urgentă a Guvernului nr. 34/2000, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu modificările şi completările
ulterioare;
b) să se supună controlului unui organism de inspecţie
şi certificare aprobat, în conformitate cu prevederile alin. (1) al art. 7 din Ordonanţa de urgentă a
Guvernului nr. 34/2000, aprobată
prin Legea 'nr. 38/2001, cu
modificările şi completările ulterioare.
Art. 2. - (1) In fiecare an,
până la data de 1 iunie,
operatorii au obligaţia de a-şi înregistra activitatea la Ministerul
Agriculturii,' Pădurilor' şi Dezvoltării Rurale, prin compartimentul de
specialitate, prin completarea fişelor de înregistrare prezentate în anexele
nr. 1-7 care fac parte
integrantă din prezentul ordin.
(2) Fişele de înregistrare,
aprobate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, sunt
transmise în original operatorului care a solicitat înregistrarea.
(3) In situaţia în care un
producător administrează mai multe ferme, solicitantul va completa câte un set
de fişe de înregistrare pentru fiecare fermă/unitate ecologică.
(4) In scopul verificării
informaţiilor cuprinse în fişele de înregistrare, operatorul furnizează la
cererea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi alte
documente.
(5) In situaţia în care
fişele de înregistrare nu sunt complete sau conţin informaţii neclare,
Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale va acorda operatorului
o perioadă de 15 zile pentru
rectificarea acestora. Dacă fişele de înregistrare nu sunt remediate în
termenul legal, procedura de înregistrare va fi anulată.
(6) Organismele de inspecţie
şi certificare nu vor efectua prima inspecţie la ferma/unitatea ecologică dacă
operatorul nu este înregistrat la Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi
Dezvoltării Rurale.
(7) In cazul în care operatorul încetează activitatea cu organismul de inspecţie şi certificare
menţionat în fişa de înregistrare, acesta va informa Ministerul Agriculturii,
Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, respectiv compartimentul de specialitate.
(8) In fiecare an, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale pune la dispoziţie celor
interesaţi lista actualizată cuprinzând numele şi adresele operatorilor supuşi
sistemului de inspecţie şi certificare.
Art. 3. - Prezentul ordin se
publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării
rurale,
Dan Stefan Motreanu
ANEXA Nr. 1
MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII
RURALE
Direcţia Generală .........................
FIŞĂ DE ÎNREGISTRARE
a producătorilor în agricultura ecologică
Anul......
Se aprobă.
Director general,
Nr....... din ......
Vizat.
D.A.D.R.
Nr....... din ......
1. Producător (persoană fizică/juridică) ..................................................................................................................................................................
Act de identificare ........................................................................................................................................................................ ............................
Domiciliu/sediul: localitatea ........................, judeţul ......................,
str................... nr.............., telefon ...............,fax
................, e-mail ....................
Numele şi prenumele responsabilului în agricultură
ecologică: ......................................................................................................................................
Localitatea de domiciliu: .............................,
judeţul ...........................,
str......................... nr..............., telefon ......,fax
.............., e-mail ..................
2. Angajament. Solicit
înregistrarea şi mă angajez să respect ansamblul dispoziţiilor naţionale şi
comunitare privind metoda de producţie ecologică, procesarea, comercializarea,
depozitarea şi etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste
dispoziţii sunt:
- Ordonanţa de urgenţă a
Guvernului nr. 34/2000 privind
produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu modificările şi completările
ulterioare;
- Reglementarea Consiliului (CEE) nr. 2092/91 (consolidată) privind modul de producţie ecologică a produselor
agricole şi prezentarea sa pe produsele agricole şi alimente;
- Ordinul ministrului
agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului nr. 527/2003
pentru aprobarea Regulilor privind sistemul de inspecţie
şi certificare şi condiţiile de acreditare a organismelor de inspecţie şi
certificare în agricultura ecologică;
- Ordinul ministrului
agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui Autorităţii
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 317/190/2006
privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul
ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de
inspecţie şi certificare aprobat*)
Numele organismului de inspecţie şi certificare ales: ..................................................
Codul organismului: ..................................................................................................
4. Producţia vegetală (se va completa cu datele din formularul „Registrul parcelar")
Suprafaţa totală în agricultura
ecologică: ..................................................,
din care:
- suprafaţa certificată: ..................................................................;
- suprafaţa în conversie: - anul 1 .................................................;
- anul 2
............................................;
- anul 3
.............................................
5. Producţia animalieră
Numele producătorului: ...........................................................................................
Producţia
|
Rasa/
Specia
|
Efective
|
Mod de producţie
|
Ecologic
|
In conversie
|
Convenţional
|
Producţia de bovine
|
|
|
|
|
|
Vaci de lapte
|
|
|
|
|
|
Juninci rasă de lapte
|
|
|
|
|
|
Vaci gestante
|
|
|
|
|
|
Juninci gestante
|
|
|
|
|
|
Bovine mascule peste 2 ani
|
|
|
|
|
|
Bovine mascule între 1 si 2 ani
|
|
|
|
|
|
Bovine mascule între 6 luni si 1 an
|
|
|
|
|
|
Vitei sub 6 luni
|
|
|
|
|
|
Producţia de ovine
|
|
|
|
|
|
Oi mame
|
|
|
|
|
|
Mioare
|
|
|
|
|
|
Berbeci
|
|
|
|
|
|
Alte ovine
|
|
|
|
|
|
Producţia de caprine
|
|
|
|
|
|
Capre de lapte
|
|
|
|
|
|
Ţapi de reproducere
|
|
|
|
|
|
Alte capre
|
|
|
|
|
|
*) Numai organisme de inspecţie
şi certificare aprobate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării
Rurale.
Producţia
|
Rasa/
Specia
|
Efective
|
Mod de producţie
|
Ecologic
|
In conversie
|
Convenţional
|
Producţia de porcine
|
|
|
|
|
|
Scroafe de reproducere
|
|
|
|
|
|
Vieri
|
|
|
|
|
|
Purcei sugari
|
|
|
|
|
|
Alţi porci
|
|
|
|
|
|
Păsări
|
|
|
|
|
|
Găini ouătoare
|
|
|
|
|
|
Pui de carne
|
|
|
|
|
|
Rate
|
|
|
|
|
|
Bibilici
|
|
|
|
|
|
Curcani
|
|
|
|
|
|
Ecvine
|
|
|
|
|
|
Cai si iepe
|
|
|
|
|
|
Alte ecvine
|
|
|
|
|
|
Apicultură
|
|
|
|
|
|
Număr de stupi
|
|
|
|
|
|
Număr de familii de albine
|
|
|
|
|
|
Altele
|
|
|
|
|
|
Data
Semnătura
ANEXA Nr. 2
MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR Şl DEZVOLTĂRII RURALE
Direcţia Generală ......
REGISTRUL PARCELAR - ANUL...........
Numărul
parcelei
cadastrale
|
Denumirea
parcelei
|
Suprafaţa cadastrală
|
Suprafaţa
agricolă
exploatată*)
|
Suprafaţa
în agricultură convenţională
|
Suprafaţa
în agricultura ecologică
|
Cultura
|
Suprafaţa
|
din care:
|
Conversie
anul I
|
Conversie
anul II
|
Conversie
anul III
|
Certificat
ecologic
|
ha
|
m2
|
ha
|
ha
|
ha
|
ha
|
ha
|
ha
|
ha
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*) In cazul în care nu se
exploatează în totalitate parcela cadastrală, indicaţi suprafaţa exploatată.
ANEXA Nr. 3
MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR Şl DEZVOLTĂRII
RURALE
Direcţia Generală .........................
FIŞA DE
ÎNREGISTRARE
a procesatorilor în agricultura ecologică
Anul......
(operaţii de condiţionare şi/sau de transformare a
produselor agricole)
Se aprobă.
Director general,
Nr....... din ......
Vizat.
D.A.D.R.
Nr....... din ......
1. Procesator (persoană
fizică/juridică) ..................................................................
Act de identificare
.....................................................................................................
Domiciliul/sediul: localitatea
.............................., judeţul ................., str......................... nr..........,telefon
..................., fax ................, e-mail .............
Numele şi prenumele responsabilului în agricultură
ecologică: ...............................
Localitatea de domiciliu:
.................................., judeţul .................., str........................ nr........., telefon
..............,fax ................., e-mail ..................
2. Angajament. Solicit
înregistrarea şi mă angajez să respect ansamblul dispoziţiilor naţionale şi
comunitare privind metoda de producţie ecologică, procesarea, comercializarea,
depozitarea şi etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste
dispoziţii sunt:
- Ordonanţa de urgenţă a
Guvernului nr. 34/2000 privind
produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu modificările şi completările
ulterioare;
- Reglementarea Consiliului (CEE) nr. 2092/91 (consolidată) privind modul de producţie ecologică a produselor
agricole şi prezentarea sa pe produsele agricole şi alimente;
- Ordinul ministrului
agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului nr. 527/2003
pentru aprobarea Regulilor privind sistemul de
inspecţie şi certificare şi condiţiile de acreditare a organismelor de
inspecţie şi certificare în agricultura ecologică;
- Ordinul ministrului
agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui Autorităţii
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 317/190/2006
privind modificarea şi completarea anexei la ordinul
ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de
inspecţie şi certificare aprobat*)
Numele organismului de inspecţie şi certificare ales: ..............................................
Codul
organismului:..................................................................................................
*) Numai organisme de inspecţie
şi certificare aprobate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării
Rurale.
4. Specificarea locurilor de
transformare şi/sau de condiţionare şi/sau de depozitare şi natura operaţiilor
şi a produselor, prin precizarea locului de procesare
Numele procesatorului:
.............................................................................................
Produsul finit*)
|
Locul de transformare
|
Cantitatea estimată în 2007
(kg sau litri)
|
Natura operaţiilor**)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*) Produsul care iese din
unitatea de procesare (de exemplu: pâine, brânză de oaie, făină de grâu).
**) Operaţii privind: - condiţionarea fără transformare (se va
nota cu cit);
- transformarea cu condiţionare (se va nota cu toc);
- transformarea fără condiţionare (se va nota cu tfc).
Data
Semnătura
ANEXA Nr. 4
MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR Şl DEZVOLTĂRII
RURALE
Direcţia Generală .........................
FIŞĂ DE ÎNREGISTRARE
a importatorilor de produse ecologice
(importate din terţe ţări în UE)
Anul......
Se aprobă.
Director general,
Nr....... din ......
Vizat.
D.A.D.R.
Nr....... din ......
1. Importator............................................................................................................
Certificat de înmatriculare la registrul comerţului ..........................................................
Codul fiscal
..........................................., sediul
.........................................................
Banca ......................................, cont
........................., telefon ....................., fax
..................., e-mail .......................
Reprezentat legal prin
.................................................................., în calitate
de .........................................................
2. Angajament. Solicit
înregistrarea şi mă angajez să respect ansamblul dispoziţiilor naţionale şi
comunitare privind metoda de producţie ecologică, procesarea, comercializarea,
depozitarea şi etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste
dispoziţii sunt:
- Ordonanţa de urgenţă a
Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare
ecologice, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu modificările şi completările
ulterioare;
- Reglementarea Consiliului (CEE) nr. 2092/91 (consolidată) privind modul de producţie ecologică a produselor
agricole şi prezentarea sa pe produsele agricole şi alimente;
- Ordinul ministrului
agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului nr. 527/2003
pentru aprobarea Regulilor privind sistemul de
inspecţie şi certificare şi condiţiile de acreditare a organismelor de
inspecţie şi certificare în agricultura ecologică;
- Ordinul ministrului
agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui Autorităţii
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 317/190/2006
privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul
ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de
inspecţie şi certificare aprobat*)
Numele organismului de
inspecţie şi certificare ales: ...............................................
Codul organismului:
.................................................................................................
4. Localizarea ţării de
origine a produselor importate şi natura produselor, cu precizarea locurilor de
depozitare
Numele importatorului:
............................................................................................
Produsul
|
Codul produsului1)
|
Ţara de origine
|
Locurile de depozitare (ţară şi oraş)
|
Volumul importat în:
(kg/litri/buc.)
|
Anul anterior2)
|
Anul în curs3)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1) Codul
corespunzător produsului importat, din lista prevăzută în anexa nr. 5.
2) Producţia
importată în anul anterior.
3) Producţia
importată în anul în curs (estimare).
Data
Semnătura
*) Numai organisme de inspecţie
şi certificare aprobate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării
Rurale.
ANEXA Nr. 5
LISTA PRODUSELOR SI CODUL DE IDENTIFICARE
Produse
|
Tipul de producţie
|
Codul produsului
|
Produse neprocesate provenite din producţia vegetală
|
Cereale şi plante industriale (de exemplu: oleaginoase,
leguminoase proteice, plante furajere etc.)
|
01
|
Legume
|
02
|
Fructe si plante destinate preparării
băuturilor
|
03
|
Plante aromatice, medicinale si derivate
|
04
|
Citrice
|
05
|
Ciuperci
|
06
|
Produse neprocesate provenite din producţia animalieră
|
Miere
|
07
|
Ouă
|
08
|
Carne de măcelărie (neprelucrată)
|
09
|
Păsări de curte
|
10
|
Alte produse neprocesate provenite din creşterea animalelor
|
11
|
Produse procesate pe bază de carne (mezeluri, conserve)
|
12
|
Produse din lapte
|
13
|
Produse pe bază de legume si fructe
|
Produse pe bază de cartofi
|
14
|
Suc de fructe si legume
|
15
|
Fructe uscate
|
16
|
Alte preparate si conserve pe bază de fructe, inclusiv 04 si 05
|
17
|
Preparate si conserve pe bază de legume, inclusiv 04 si 05
|
18
|
Produse pe bază de uleiuri
|
Uleiuri nerafinate si sroturi
|
19
|
Uleiuri rafinate si produse asociate
|
20
|
Produse din acvacultura
|
21
|
Făinuri, cereale procesate
si produse cu amidon
|
Produse obţinute din seminţe (orez, făină, gris, fulgi de
cereale)
|
22
|
Produse cu amidon (ulei de porumb si tapioca etc.)
|
23
|
Furaje pentru animale
|
24
|
Produse alimentare diverse
|
Pâine si produse de patiserie proaspete (inclusiv pâine
congelată)
|
25
|
Pesmeti, biscuiţi si produse de patiserie conservate
|
26
|
Zaharuri
|
27
|
Ciocolată si dulceţuri
|
28
|
Paste alimentare
|
29
|
Cafea
|
30
|
Ceai
|
31
|
Cacao
|
32
|
Infuzii de plante
|
33
|
Ierburi aromatice, condimente etc.
|
34
|
Produse alimentare dietetice si destinate copiilor
|
35
|
Băuturi (cu excepţia sucului de fructe)
|
36
|
Uleiuri esenţiale
|
37
|
Altele
|
38
|
ANEXA Nr. 6
MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR Şl DEZVOLTĂRII
RURALE
Direcţia Generală .........................
FIŞĂ DE ÎNREGISTRARE
a exportatorilor de produse ecologice
Anul......
Se aprobă.
Director general,
Nr....... din ......
Vizat.
D.A.D.R.
Nr....... din ......
1. Exportator ....................................................................................................................................................................
Certificat de înmatriculare la registrul comerţului ...................................................................................................................
Codul fiscal
.............................................., sediul
...............................................................................................................
Banca ..........................................................,
cont
..............................................................................................................
Telefon
..............................................................., fax
.............................................., e-mail
...............................................
Reprezentat legal prin
....................................................................., în
calitate de ................................................................
2. Angajament. Solicit
înregistrarea şi mă angajez să respect ansamblul dispoziţiilor naţionale şi
comunitare privind metoda de producţie ecologică, procesarea, comercializarea,
depozitarea şi etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste
dispoziţii sunt:
- Ordonanţa de urgenţă a
Guvernului nr. 34/2000 privind
produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu modificările şi completările
ulterioare;
- Reglementarea Consiliului (CEE) nr. 2092/91 (consolidată) privind modul de producţie ecologică a produselor
agricole şi prezentarea sa pe produsele agricole şi alimente;
- Ordinul ministrului
agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului nr. 527/2003
pentru aprobarea Regulilor privind sistemul de
inspecţie şi certificare şi condiţiile de acreditare a organismelor de
inspecţie şi certificare în agricultura ecologică;
- Ordinul ministrului
agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui Autorităţii
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 317/190/2006
privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul
ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de
inspecţie şi certificare aprobat*)
Numele organismului de inspecţie şi certificare ales: ..............................................
Codul organismului:
.................................................................................................
4. Localizarea unităţii de
origine a produselor exportate şi natura produselor, cu precizarea destinaţiei
exportului
Numele exportatorului:
.............................................................................................
Produsul
|
Volumul exportat estimat
(kg/litri/buc.)
|
Unitatea de unde se face exportul
|
Ţara de destinaţie a exportului
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Data
Semnătura
*) Numai organisme de inspecţie
şi certificare aprobate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării
Rurale.
ANEXA Nr. 7
MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR Şl DEZVOLTĂRII
RURALE
Direcţia Generală .........................
FIŞA DE ÎNREGISTRARE
a comercianţilor de produse ecologice
Anul......
Se aprobă.
Director general,
Nr....... din ......
Vizat.
D.A.D.R.
Nr....... din ......
1. Comerciant .............................................................................................................................................................
Certificat de înmatriculare la registrul comerţului ..............................................................................................................
Codul fiscal
................................................, sediul
.........................................................................................................
Banca ...............................................,
cont
.....................................................................................................................
Telefon ........................................................,
fax .........................................., e-mail
......................................................,
Reprezentat legal prin
......................................................................., în
calitate de ...........................................................
2. Angajament. Solicit
înregistrarea şi mă angajez să respect ansamblul dispoziţiilor naţionale şi
comunitare privind metoda de producţie ecologică, procesarea, comercializarea,
depozitarea şi etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste
dispoziţii sunt:
- Ordonanţa de urgenţă a
Guvernului nr. 34/2000 privind
produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu modificările şi completările
ulterioare;
- Reglementarea Consiliului (CEE) nr. 2092/91 (consolidată) privind modul de producţie ecologică a produselor
agricole şi prezentarea sa pe produsele agricole şi alimente;
- Ordinul ministrului
agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului nr. 527/2003
pentru aprobarea Regulilor privind sistemul de
inspecţie şi certificare şi condiţiile de acreditare a organismelor de
inspecţie şi certificare în agricultura ecologică;
- Ordinul ministrului
agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui Autorităţii
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 317/190/2006
privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul
ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de
inspecţie şi certificare aprobat*)
Numele organismului de inspecţie şi certificare ales: ...............................................
Codul organismului:
..................................................................................................
Numele comerciantului:
............................................................................................
Produsul
|
Volumul estimat comercializat
(kg/litri/buc.)
|
Locuri
de depozitare
|
Destinaţia produselor
(consumator/unităţi de
comercializare/unităţi
de procesare)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Data
Semnătura
*) Numai organisme de inspecţie
şi certificare aprobate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării
Rurale.