ORDIN Nr. 4
din 8 ianuarie 2010
privind modificarea si
completarea Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale
nr. 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în
agricultura ecologica
ACT EMIS DE:
MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 35 din 15 ianuarie 2010
In baza Referatului de aprobare al Direcţiei
generale politici agricole nr. 70.012 din 6 ianuarie 2010 şi a
prevederilor art. 7 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de
urgenţă a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare
ecologice, aprobată prin Legea nr. 38/2001, cu modificările şi
completările ulterioare,
în conformitate cu prevederile art. 28 pct. 1 lit. (a)
din Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28 iunie 2007 privind
producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice, precum
şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91,
în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 1.407/2009
privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii,
Pădurilor şi Dezvoltării Rurale,
ministrul agriculturii şi dezvoltării
rurale emite următorul ordin:
Art. I. - Ordinul
ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr.
219/2007 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în
agricultura ecologică, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea
I, nr. 238 din 5 aprilie 2007, cu modificările şi completările
ulterioare, se modifică şi se completează după cum
urmează:
1. La articolul 2 alineatul (2), litera a) se
modifică şi va avea următorul cuprins:
,,a) producătorii din producţia vegetală
şi animalieră, care accesează măsuri din cadrul Programului
Naţional de Dezvoltare Rurală, cu condiţia prezentării
copiei de pe contractul de consultantă/contractul de asistentă si/sau
a declaraţiei pe propria răspundere, prezentată în anexa nr. 9,
numai în situaţia elaborării proiectului de către
solicitant;".
2. La articolul 2, după alineatul (12) se
introduce un nou alineat, alineatul (13), cu următorul cuprins:
„(13) Data de începere a perioadei de conversie este
data la care operatorul a încheiat contractul cu organismul de inspecţie
şi certificare."
3. Anexele nr. 1-8 se înlocuiesc cu anexele nr. 1-8,
care fac parte integrantă din prezentul ordin.
Art. II. - Prezentul
ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
Mihail Dumitru
ANEXA Nr. 1 (Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII Şl DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURĂ Şl
DEZVOLTARE RURALĂ A
JUDEŢULUI..................................................................
FIŞĂ DE ÎNREGISTRARE A
PRODUCĂTORILOR ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ
anul..............
Aprobat
D.A.D.R.
Director,
..............................
Nr..........din...........
Avizat
Responsabil agricultura ecologică,
......................................................
1. Producător
Persoana
juridică.............................................................................................................................,
(denumirea) cu sediul în localitatea........................
judeţul.................., înscrisă la registrul comerţului sub
nr........................, CUI....................., reprezentată
de............., CNP..........................,
telefon........................, fax.............................., e- mail
..........................,.sau
Persoana
fizică......................................, domiciliată în
localitatea.................................Judeţul......................,
str............................nr........, BI/CI
seria.........nr................, CNP.............................., telefon
.........................................................,fax........................,
e-mail..............................
Locaţia fermei/unităţii
administrate................................................
2. Angajament
Solicit înregistrarea şi mă angajez să
respect dispoziţiile naţionale şi comunitare privind metoda de
producţie ecologică, procesarea, comercializarea, depozitarea şi
etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste dispoziţii sunt:
- Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28
iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor
ecologice, precum şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr. 889/2008 al Comisiei din 5
septembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr.
834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi
etichetarea produselor ecologice în ceea ce priveşte producţia
ecologică, etichetarea şi controlul;
- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.
34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea
nr. 38/2001, cu modificările şi completările ulterioare;
- Ordinul ministrului agriculturii şi
dezvoltării rurale nr. 688/2007 pentru aprobarea Regulilor privind
organizarea sistemului de inspecţie şi certificare, de aprobare a
organismelor de inspecţie şi certificare şi de supraveghere a
activităţii organismelor de control;
- Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor
şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr.
317/190/2006 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul
ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al
preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de inspecţie şi
certificare aprobat
Numele organismului de inspecţie şi
certificare....................................
Codul
organismului............................................................................
4. Producţia vegetală (Se va completa
cu datele din formularul cuprins în anexa nr. 2 la ordin, „Registrul
parcelar".)
Suprafaţa agricolă totală
exploatată........................, din care:
- suprafaţa totală în agricultura
convenţională...............................
- Suprafaţa totală în agricultura
ecologică....................., din care:
- suprafaţa
certificată.............................
- suprafaţa în conversie,.......din care:
- conversie anul 1
.....................................................
- conversie anul
2......................................................
- conversie anul
3......................................................
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter
personal, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Data
Semnătura
....................................
.........................................
5. Producţia animalieră
Numele
producătorului..................................................................................................................
Specia/Categoria
|
Rasa
|
Efective
(capete)
|
Modul de producţie
|
Ecologic
|
In conversie
|
Convenţional
|
Bovine
|
Vaci de lapte
|
|
|
|
|
|
Juninci rasă de lapte
|
|
|
|
|
|
Vaci gestante
|
|
|
|
|
|
Juninci gestante
|
|
|
|
|
|
Masculi peste 2 ani
|
|
|
|
|
|
Tineret mascul între un an şi 2 ani
|
|
|
|
|
|
Tineret mascul între 6 luni şi un an
|
|
|
|
|
|
Tineret bovin sub 6 luni
|
|
|
|
|
|
Specia/Categoria
|
Rasa
|
Efective
(capete)
|
Modul de producţie
|
Ecologic
|
In conversie
|
Convenţional
|
Bubaline
|
Bivoliţe de lapte
|
|
|
|
|
|
Alte categorii
|
|
|
|
|
|
Ovine
|
Oi mame
|
|
|
|
|
|
Mioare
|
|
|
|
|
|
Berbeci
|
|
|
|
|
|
Alte categorii
|
|
|
|
|
|
Caprine
|
Capre de lapte
|
|
|
|
|
|
Ţapi de reproducţie
|
|
|
|
|
|
Alte categorii
|
|
|
|
|
|
Porcine
|
Scroafe de reproducţie
|
|
|
|
|
|
Vieri de reproducţie
|
|
|
|
|
|
Purcei sugari
|
|
|
|
|
|
Alte categorii
|
|
|
|
|
|
Păsări
|
Găini ouătoare
|
|
|
|
|
|
Pui de carne (broiler)
|
|
|
|
|
|
Palmipede (raţe şi gâşte)
|
|
|
|
|
|
Curci
|
|
|
|
|
|
Bibilici
|
|
|
|
|
|
Alte categorii
|
|
|
|
|
|
Ecvidee
|
Cabaline adulte (masculi şi femele)
|
|
|
|
|
|
Apicultură
|
Număr de familii de albine
|
|
|
|
|
|
Acvacultura
|
|
|
|
|
|
|
Helicicultură
|
|
|
|
|
|
|
Alte categorii
|
|
|
|
|
|
|
Data
.................................
Semnătura
................................
ANEXA Nr. 2 (Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII Şl DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURĂ Şl
DEZVOLTARE RURALĂ A JUDEŢULUI..................................................................
REGISTRUL PARCELAR anul.........................
|
Informaţii aferente
hărţilor
|
Suprafaţa
cadastrală a
parcelei
(ha/m2)
|
Suprafaţa agricolă
exploatată* (ha/m2)
|
Suprafaţa
în agricultura
convenţională
(ha/m2)
|
Cultura
|
Suprafaţa în agricultura
ecologică
|
Localitate/ Comună/Oraş
|
Cod Sirsup
|
Nr. bloc fizic
|
Nr. parcelă agricolă
|
Suprafaţa
totală
(ha/m2)
|
din care:
|
Conversie
anul I
(ha/m2)
|
Conversie anul II (ha/m2)
|
Conversie anul III (ha/m2)
|
Certificată ecologic (ha/m2)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*In cazul în care nu se exploatează în totalitate
parcela cadastrală, indicaţi suprafaţa exploatată.
Data
.....................................
Semnătura
.....................................
ANEXA Nr. 3 (Anexa nr. 3 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII Şl DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURĂ Şl
DEZVOLTARE RURALĂ A
JUDEŢULUI..................................................................
FIŞĂ DE ÎNREGISTRARE
a procesatorilor în agricultura ecologică
anul..............
(operaţii de condiţionare şi/sau
procesare a produselor agricole)
Aprobat
D.A.D.R.
Director,
.....................................
Nr............din.................
Avizat
Responsabil agricultura ecologică,
.........................................................
1. Procesator
Persoana juridică
.............................................................................................,
(denumirea) cu sediul în localitatea........................
judeţul.................., înscrisă la registrul comerţului sub
nr........................, CUI....................., reprezentată
de..............................................., CNP..........................,
telefon .........................., fax................................, e-mail
.........................., sau
Persoana
fizică.............................................................................,
domiciliată în localitatea.................................................,
judeţul ...................., str............................ nr........,
BI/CI seria ......... nr................., CNP ...............................,
telefon ............................, fax................................,
e-mail..............................................
Locaţia fermei/unităţii
administrate.....................................................................
2. Angajament
Solicit înregistrarea şi mă angajez să
respect dispoziţiile naţionale şi comunitare privind metoda de
producţie ecologică, procesarea, comercializarea, depozitarea şi
etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste dispoziţii sunt:
- Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28
iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor
ecologice, precum şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr. 889/2008 al Comisiei din 5
septembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr.
834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi
etichetarea produselor ecologice în ceea ce priveşte producţia
ecologică, etichetarea şi controlul;
- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.
34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea
nr. 38/2001, cu modificările şi completările ulterioare;
- Ordinul ministrului agriculturii şi
dezvoltării rurale nr. 688/2007 pentru aprobarea Regulilor privind
organizarea sistemului de inspecţie şi certificare, de aprobare a
organismelor de inspecţie şi certificare şi de supraveghere a
activităţii organismelor de control;
- Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor
şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr.
317/190/2006 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul
ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al
preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de inspecţie şi
certificare aprobat
Numele organismului de inspecţie şi
certificare ales.............................................
Codul
organismului............................................................................................
4. Specificarea locurilor de procesare şi/sau
de condiţionare şi/sau de depozitare şi natura operaţiilor
şi a produselor, prin precizarea locului de procesare
Numele
procesatorului......................................................................................
Produsul finit*
|
Locul de procesare
|
Cantitatea estimată în
anul.................
|
Natura operaţiilor**
|
(kg sau litri)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
* Produsul care iese din unitatea de procesare (de
exemplu: pâine, brânză de oaie, făină de grâu).
** Operaţii privind:
- condiţionarea fără procesare (se va
nota cu CFT);
- procesare cu condiţionare (se va nota cu TCC);
- procesare fără condiţionare (se va
nota cu TFC).
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter
personal în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Data
..............................
Semnătura
................................
ANEXA Nr. 4 (Anexa nr. 4 la Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII Şl DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURĂ Şl
DEZVOLTARE RURALĂ A
JUDEŢULUI..................................................................
FIŞĂ DE ÎNREGISTRARE a importatorilor
de produse ecologice (importate din terţe ţări în UE)
anul.................
Aprobat
D.A.D.R.
Director,
.............................
Nr...........din.........
Avizat
Responsabil agricultura ecologică,
1. Importator
Persoana juridică......................, cu sediul
în localitatea...................................., judeţul
..............., înscrisă la registrul comerţului sub
nr........................, CUI ....................., reprezentată
de...................................................., cod numeric personal
(CNP)...............................................
Locaţia fermei/unităţii
administrate..............................................................
2. Angajament
Solicit înregistrarea şi mă angajez să
respect dispoziţiile naţionale şi comunitare privind metoda de
producţie ecologică, procesarea, comercializarea, depozitarea şi
etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste dispoziţii sunt:
- Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28
iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor
ecologice, precum şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr. 889/2008 al Comisiei din 5
septembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr.
834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi
etichetarea produselor ecologice în ceea ce priveşte producţia
ecologică, etichetarea şi controlul;
- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.
34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea
nr. 38/2001, cu modificările şi completările ulterioare;
- Ordinul ministrului agriculturii şi
dezvoltării rurale nr. 688/2007 pentru aprobarea regulilor privind
organizarea sistemului de inspecţie şi certificare, de aprobare a
organismelor de inspecţie şi certificare şi de supraveghere a
activităţii organismelor de control;
- Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor
şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr.
317/190/2006 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul
ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al
preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de inspecţie şi
certificare aprobat
Numele organismului de inspecţie şi
certificare ales..............................................
Codul organismului.............................................................................................
4. Localizarea ţării de origine a
produselor importate şi natura produselor, cu precizarea locurilor de
depozitare
Numele importatorului:.......................................................................................
Produsul
|
Codul produsului 1
|
Ţara de origine
|
Locurile de depozitare
(ţara şi oraşul)
|
Volumul importat în:
(kg/litri/buc.)
|
UE
|
Ţări terţe
|
Anul anterior2
|
Anul în curs 3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 Codul corespunzător produsului importat din
lista prezentă în anexa nr. 5 la ordin.
2 Producţia importată în anul anterior.
3 Producţia importată în anul în curs
(estimare).
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter
personal în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Data
.........................................
Semnătura
.........................................
ANEXA Nr. 5 (Anexa nr. 51a Ordinul nr. 219/2007)
LISTA PRODUSELOR Şl CODUL DE
IDENTIFICARE
Produsele
|
Tipul de producţie
|
Codul produsului
|
Produse neprocesate provenite din producţia vegetală
|
Cereale şi plante industriale (de exemplu: oleaginoase,
leguminoase proteice, plante furajere etc.)
|
01
|
Legume
|
02
|
Fructe şi plante destinate preparării băuturilor
|
03
|
Plante aromatice, medicinale şi derivate
|
04
|
Citrice
|
05
|
Ciuperci
|
06
|
Produse neprocesate provenite din producţia animalieră
|
Miere
|
07
|
Ouă
|
08
|
Carne de măcelărie
|
09
|
Păsări de curte
|
10
|
Alte produse neprocesate provenite din creşterea animalelor
|
11
|
Produse procesate pe bază de carne (mezeluri, conserve)
|
12
|
Produse din lapte
|
13
|
Produse pe bază de legume şi fructe
|
Produse pe bază de cartofi
|
14
|
Sucuri de fructe şi legume
|
15
|
Fructe uscate
|
16
|
Alte preparate şi conserve pe bază de fructe, inclusiv
04 şi 05
|
17
|
Preparate şi conserve pe bază de legume, inclusiv 04
şi 05
|
18
|
Produse pe bază de uleiuri
|
Ulei brut şi şroturi
|
19
|
Ulei rafinat şi produse asociate
|
20
|
Produse din acvacultura
|
21
|
Făinuri, cereale procesate şi produse care conţin
amidon
|
Produse obţinute din seminţe (orez, făină,
gris, fulgi de cereale)
|
22
|
Produse care conţin amidon (ulei de porumb şi tapioca
etc.)
|
23
|
Furaje pentru animale
|
24
|
Alte produse alimentare
|
Pâine şi produse de patiserie proaspete (inclusiv pâine
congelată)
|
25
|
Pesmeţi, biscuiţi şi produse de patiserie
conservate
|
26
|
Zaharuri
|
27
|
Ciocolată şi dulceaţă
|
28
|
Paste alimentare
|
29
|
Cafea
|
30
|
Ceai
|
31
|
Cacao
|
32
|
Infuzii de plante
|
33
|
Ierburi aromatice, condimente etc.
|
34
|
Produse pentru copii şi dietetice
|
35
|
Băuturi (cu excepţia sucului de fructe)
|
36
|
Uleiuri esenţiale
|
37
|
Altele
|
38
|
ANEXA Nr. 6 (Anexa nr. 61a Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII Şl DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURĂ Şl
DEZVOLTARE RURALĂ A
JUDEŢULUI..................................................................
FIŞĂ DE ÎNREGISTRARE a exportatorilor
de produse ecologice
anul..............
Aprobat
D.A.D.R.
Director,
............................
Nr..........din.........
Avizat
Responsabil agricultura ecologică,
......................................................
1. Exportator
Persoana
juridică..............................................., cu sediul în
localitatea............. judeţul...........................,
str.....................nr............, telefon............................,
fax........................., e-mail............................, înscrisă
la registrul comerţului cu nr..................................,
CUI.................................., reprezentată
de......................................, BI/CI
seria.......nr...........................,
CNP.........................................
Locaţia fermei/unităţii
administrate...................................................................
2. Angajament
Solicit înregistrarea şi mă angajez să
respect dispoziţiile naţionale şi comunitare privind metoda de
producţie ecologică, procesarea, comercializarea, depozitarea şi
etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste dispoziţii sunt:
- Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28
iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor
ecologice, precum şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr. 889/2008 al Comisiei din 5
septembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr.
834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi
etichetarea produselor ecologice în ceea ce priveşte producţia
ecologică, etichetarea şi controlul;
- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.
34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea
nr. 38/2001, cu modificările şi completările ulterioare;
- Ordinul ministrului agriculturii şi
dezvoltării rurale nr. 688/2007 pentru aprobarea regulilor privind
organizarea sistemului de inspecţie şi certificare, de aprobare a
organismelor de inspecţie şi certificare şi de supraveghere a
activităţii organismelor de control;
- Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor
şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr.
317/190/2006 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul
ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al
preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind
etichetarea produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de inspecţie şi
certificare aprobat
Numele organismului de inspecţie şi
certificare ales..............................................
Codul
organismului.............................................................................................
4. Localizarea unităţii de origine a
produselor exportate şi natura produselor, cu precizarea destinaţiei
exportului
Numele
exportatorului........................................................................................
Produsul
|
Volumul exportat estimat
(kg/litri/buc.)
|
Unitatea de unde se face exportul
|
Ţara de destinaţie a
exportului
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter
personal în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Data
...............................
Semnătura
...................................
ANEXA Nr. 7 (Anexa nr. 71a Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII Şl DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURĂ Şl
DEZVOLTARE RURALĂ A
JUDEŢULUI..................................................................
FIŞĂ DE ÎNREGISTRARE a
comercianţilor de produse ecologice (inclusiv comerţul
intracomunitar)
anul...............
Aprobat
D.A.D.R.
Director,
...............................
Nr...........din...........
Avizat
Responsabil agricultura ecologică,
.......................................................
1. Comerciant
Persoana juridică..........................., cu
sediul în localitatea.........................Judeţul...............,
str.....................nr............, telefon..............., fax.................,
e-mail....................., înscrisă la registrul comerţului cu
nr..............., CUI..................., reprezentată
de................., BI/CI seria......nr.....................,
CNP..........................
Locaţia fermei/unităţii administrate......................................
2. Angajament
Solicit înregistrarea şi mă angajez să
respect dispoziţiile naţionale şi comunitare privind metoda de
producţie ecologică, procesarea, comercializarea, depozitarea şi
etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste dispoziţii sunt:
- Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28
iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor
ecologice, precum şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.092/91;
- Regulamentul (CEE) nr. 889/2008 al Comisiei din 5
septembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr.
834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi
etichetarea produselor ecologice în ceea ce priveşte producţia ecologică,
etichetarea şi controlul;
- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.
34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobată prin Legea
nr. 38/2001, cu modificările şi completările ulterioare;
- Ordinul ministrului agriculturii şi
dezvoltării rurale nr. 688/2007 pentru aprobarea regulilor privind
organizarea sistemului de inspecţie şi certificare, de aprobare a
organismelor de inspecţie şi certificare şi de supraveghere a
activităţii organismelor de control;
- Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor
şi dezvoltării rurale şi al preşedintelui
Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr.
317/190/2006 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul
ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al
preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor
nr. 417/110/2002 pentru aprobarea Regulilor specifice privind etichetarea
produselor agroalimentare ecologice.
3. Alegerea organismului de inspecţie şi
certificare aprobat
Numele organismului de inspecţie şi
certificare ales..............................................
Codul
organismului.............................................................................................
Numele
comerciantului.......................................................................................
Produsul
|
Volumul estimat comercializat
(kg/litri/buc.)
|
Numele producătorului şi
ţara de provenienţă a produsului
|
Locurile de depozitare
|
Destinaţia produselor
(consumator/unităţi de
comercializare/unităţi de procesare)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter
personal în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Data
......................................
Semnătura
.........................................
ANEXA Nr. 8 (Anexa nr. 81a Ordinul nr. 219/2007)
MINISTERUL AGRICULTURII Şl DEZVOLTĂRII RURALE
DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURĂ Şl
DEZVOLTARE RURALĂ A JUDEŢULUI........................
Aprobat
D.A.D.R.
Director,
...................................
Nr............din...............
Avizat
Responsabil agricultura ecologică,
......................................................
CENTRALIZATORUL OPERATORILOR DIN AGRICULTURA
ECOLOGICĂ
Perioada........................
Numele
operatorului
|
Localitatea
|
Judeţul
|
Adresa/
Telefon/
Fax
|
Nr. fisei
de
înregistrare
|
Numele
organismului de inspecţie şi certificare
|
Nr.
contractului încheiat
cu
organismul de control
|
Tipul
operatorului
|
UM
(ha, kg,
buc, I,t, cap., fam.)
|
Producţie
vegetală
|
Producţie
animalieră
|
Produse
procesate
|
Cultura
|
C1
|
C2
|
C3
|
Certificat
ecologic
|
Categoria
de animale
|
Modul de
producţie
|
Denumirea
produsului
|
Cantitatea
estimată
|
Total
|
Ecologic
|
Conversie
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11
|
12
|
13
|
14
|
15
|
16
|
17
|
18
|
19
|
20
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|