Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Ordinul Nr.47 din 06.06.2018

pentru modificarea şi completarea Regulilor şi politicilor contabile în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aprobate prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 126/2016
ACT EMIS DE: Ministerul Afacerilor Interne
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 458 din 04 iunie 2018



SmartCity1

În temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare, ministrul afacerilor interne emite următorul ordin: Articolul IRegulile şi politicile contabile în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aprobate prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 126/2016, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 1 septembrie 2016, se modifică şi se completează după cum urmează: 1. La articolul 3, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(5) Serviciile, lucrările, materialele, piesele de schimb, subansamblele şi altele asemenea, destinate efectuării unor operaţiuni de natura modernizărilor sau care îmbunătăţesc sau extind performanţele şi/sau funcţionalitatea unor mijloace fixe, conducând astfel, conform normelor contabile, la majorarea valorii acestora, se achiziţionează din fondurile prevăzute la titlul XIII «Active nefinanciare», indiferent de valoarea acestora. 2. La articolul 6, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), materialele şi ambalajele aflate în rezerva de stat şi rezerva de mobilizare, gestionată de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, precum şi alimentele, produsele şi alte materiale aflate în gestiunea popotelor sau în cadrul activităţii de servire a mesei în centrele şi bazele de pregătire şi recuperare/refacere a capacităţii de muncă, aflate în administrarea M.A.I., se evaluează prin aplicarea metodei primul intrat-primul ieşit (F.I.F.O.). 3. La articolul 9, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
(3) În cazul produselor şi alimentelor din gestiunea punctelor de desfacere organizate în cadrul activităţii de servire a mesei în centrele şi bazele de pregătire şi recuperare/refacere a capacităţii de muncă, aflate în administrarea M.A.I., verificarea concordanţei între înregistrările din evidenţa primară şi cele din contabilitate se efectuează valoric, folosindu-se formularul Raport de gestiune zilnic, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 11. 4. La articolul 14, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
(2) Conturile prevăzute în Planul de conturi pentru unităţile M.A.I. pot fi dezvoltate de unităţi în conturi analitice, în funcţie de necesităţile proprii. 5. La articolul 15, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins: (21) Pentru realizarea unei raportări corecte a cheltuielilor efective, în contul de execuţie al instituţiei publice nu se cuprind cheltuielile care nu reflectă un consum real al bunurilor materiale şi/sau nu implică o plată din bugetul instituţiei, precum cele înregistrate în conturile 654 «Pierderi din creanţe şi debitori diverşi», 658.01.01 «Alte cheltuieli operaţionale - transfer active fixe şi stocuri între instituţii publice», 681.02 «Cheltuieli operaţionale privind provizioanele», 681.03 «Cheltuieli operaţionale privind ajustările pentru deprecierea activelor fixe», 681.04 «Cheltuieli operaţionale privind ajustările pentru deprecierea activelor circulante», 690 «Cheltuieli cu pierderi din calamităţi», 691 «Cheltuieli extraordinare din operaţiuni cu active fixe 6. Articolul 16 se abrogă. 7. Articolul 17 se abrogă. 8. La articolul 18 alineatul (1), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins: c)după caz, necesitatea existenţei unor avize suplimentare, numărul de exemplare în care se întocmeşte, circulă şi se păstrează documentele, atunci când acesta diferă de cel stabilit în prezentele reguli şi în actele normative în vigoare, precum şi în cazul în care se utilizează alte documente în afara celor prevăzute în prezentele reguli şi în actele normative în vigoare. 9. Articolul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 19
(1) Recepţia serviciilor se face pe baza următoarelor documente:a)Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă pentru utilităţi, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 12; b)Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă pentru serviciile hoteliere de cazare/masă/închiriere sală, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 13; c)Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă pentru biletele de transport aerian internaţional, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 14; d)Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a serviciilor de mentenanţă, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 15.
(2) Pentru serviciile de altă natură decât cele prevăzute la alin. (1), recepţia se face pe baza unui proces-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă, care trebuie să cuprindă cel puţin următoarele elemente:a)menţiuni din care să rezulte că serviciul a fost prestat în condiţii corespunzătoare; b)data/perioada prestării serviciului; c)menţiuni privind verificarea cantitativă şi calitativă a serviciului, conform documentaţiei de atribuire/contractului, după caz; d)menţiuni potrivit cărora comisia, cu unanimitate/majoritate, admite sau respinge recepţia.
10. Articolul 20 se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 20În cazul lucrărilor nefinalizate, materialele, subansamblele, piesele livrate de furnizor, care urmează a fi prelucrate, asamblate sau utilizate în procesul tehnologic pentru realizarea lucrării, se recepţionează pe baza Procesului-verbal de recepţie provizorie/parţială cantitativă şi calitativă, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 16. 11. La articolul 26, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) În cazul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile, evidenţa contabilă se ţine pentru fiecare proiect. 12. Articolul 28 se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 28Documentele de intrare şi ieşire a bunurilor materiale primite de la structurile logistice se înregistrează în fişele de cont analitic pentru valori materiale, stabilindu-se stocul şi soldul perioadei. Contabilul este obligat ca înainte de efectuarea înregistrărilor să verifice modul de emitere şi completare a documentelor privind mişcarea bunurilor materiale. 13. La articolul 33, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(4) Bunurile de natura activelor fixe corporale, neamortizabile, dobândite din donaţii, sponsorizări sau prin legate, fac parte din domeniul privat al statului sau sunt în proprietatea privată a instituţiei publice în funcţie de destinaţia stabilită de transmiţător în actul de donaţie/sponsorizare/legat, cu excepţia bunurilor care prin natura lor sau prin declaraţia legii nu pot face parte decât din domeniul public al statului. 14. La articolul 36, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) Tehnica de luptă şi armamentul cu valoarea de intrare mai mică decât limita stabilită, pentru activele fixe, prin Hotărârea Guvernului nr. 72/2014 se achiziţionează din fondurile aprobate la titlul II «Bunuri şi servicii», articolul 20.15 «Muniţie, furnituri şi armament de natura activelor fixe pentru armată» şi se înregistrează în contabilitate ca materiale de natura obiectelor de inventar. 15. La articolul 42, litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins: d)alte mişcări: închirierea, custodia, comodatul şi trimiterea la reparaţie. 16. La articolul 43 alineatul (1), literele a )- d) se modifică şi vor avea următorul cuprins: a)Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a mijlocului fix, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 3, pentru intrările de mijloace fixe din dotări, donaţii, sponsorizări, transferuri de la alte unităţi ale M.A.I., aprovizionări centralizate, transformări şi modernizări, operaţiuni de distribuire/retragere de bunuri materiale în/din inventarul completului; b)Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă pentru obiective de investiţii, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 31, pentru intrările de mijloace fixe de natura obiectivelor de investiţii, inclusiv pentru reparaţii capitale şi modernizări; c)Procesul-verbal de recepţie provizorie/parţială cantitativă şi calitativă, întocmit pentru utilajele care necesită montaj, dar care nu necesită probe tehnologice, precum şi pentru clădirile sau construcţiile speciale care nu deservesc procese tehnologice, considerate ca puse în funcţiune la data terminării montajului, respectiv data terminării construcţiei; d) Procesul -verbal de punere în funcţiune a obiectivului de investiţii, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 32, întocmit pentru utilajele şi instalaţiile care necesită montaj şi probe tehnologice, precum şi pentru clădirile şi construcţiile speciale care deservesc procese tehnologice, considerate ca puse în funcţiune la terminarea probelor tehnologice. 17. La articolul 43, partea introductivă a alineatului (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a mijlocului fix menţionat la alin. (1) lit. a) se întocmeşte pe baza: 18. La articolul 51 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins: a)Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a materialelor de natura obiectelor de inventar, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 71; 19. La articolul 51, partea introductivă a alineatului (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a materialelor de natura obiectelor de inventar este însoţit de următoarele documente: 20. La articolul 51, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
(3) Înregistrarea în contabilitate în afara bilanţului a materialelor de natura obiectelor de inventar utilizate în baza unui contract de închiriere şi a celor primite în custodie sau comodat se face pe baza contractelor şi a proceselor-verbale de predare-primire încheiate/întocmite în acest scop. 21. La articolul 53, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins: a)Bonul de predare, transfer, restituire (cod 14-3-3A), care reprezintă document de mişcare a materialelor de natura obiectelor de inventar în cadrul unităţii între gestiuni, de la magazie la locul de folosinţă, de la locul de folosinţă la magazie, de la un loc de folosinţă la altul, distribuite din depozit la punctele de desfacere, retrase din punctele de desfacere în depozit şi în cazul înregistrării în evidenţă a componentelor retrase din inventarul de complet; 22. La articolul 56, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) Înregistrările se efectuează cronologic şi sistematic, pe baza documentelor justificative primite în conformitate cu Graficul de circulaţie al documentelor justificative. 23. La articolul 58, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins: a)Nota de recepţie şi constatare de diferenţe (cantitativă şi calitativă) pentru bunuri materiale, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 81, însoţită, după caz, de factură, pentru achiziţiile directe de la furnizori, sau de Avizul de însoţire a mărfii, pentru materialele primite din aprovizionări centralizate, primite prin transfer cu titlu gratuit, nefacturate sau primite prin donaţii sau sponsorizări; 24. La art i colul 59, după litera g) se introduc două noi litere, literele h) şi i), cu următorul cuprins: h)chitanţa de depunere a numerarului rezultat din vânzarea produselor şi alimentelor din gestiunea punctelor de desfacere; i)jurnalul zilnic emis de dispozitivele instalate pentru efectuarea plăţilor cu cardul (POS), pentru vânzarea de produse alimentare din gestiunea punctelor de desfacere. 25. La articolul 61, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 61
(1) Înregistrarea în evidenţa contabilă a aprovizionării cu Bonuri de valoare pentru carburanţi auto se realizează pe baza facturii şi a Notei de recepţie şi constatare de diferenţe (cantitativă şi calitativă) pentru bunuri materiale.
26. La articolul 62, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 62
(1) Înregistrarea în contabilitate a intrărilor de carburanţi achiziţionaţi pe bază de carduri se efectuează pe baza Notei de recepţie şi constatare de diferenţe (cantitativă şi calitativă) pentru bunuri materiale, întocmită pe baza facturii şi a desfăşurătorului sau a altui document similar, eliberate de furnizor, în condiţiile contractului încheiat între părţi.
27. La articolul 67, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(4) Tipăriturile şi publicaţiile editate de unităţile M.A.I. beneficiare şi tipărite de către operatori economici sau alte unităţi pe bază de comandă sau contract de prestări servicii se înregistrează în gestiune pe baza Notei de recepţie şi constatare de diferenţe (cantitativă şi calitativă) pentru bunuri materiale, întocmită de comisia de recepţie din unitate, însoţită de factură şi de Avizul de însoţire a mărfii, emise de către furnizor, la preţul facturat şi se predau la locurile de depozitare sau la bibliotecă, după caz. 28. La articolul 68, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) Trecerea pe cheltuieli se face în baza Bonului de consum (cod 14-3-4A), întocmit concomitent cu Nota de recepţie şi constatare de diferenţe (cantitativă şi calitativă) pentru bunuri materiale. 29. La articolul 69, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) Predarea materialelor pentru prelucrare la unităţi specializate ale M.A.I. sau la terţi se face cu Aviz de însoţire a mărfii (cod 14-3-6A), pe care se înscrie menţiunea «pentru prelucrare la terţi». Primirea bunurilor materiale rezultate din prelucrare se înregistrează în evidenţa de gestiune şi în contabilitate cu ajutorul Notei de recepţie şi constatare de diferenţe (cantitativă şi calitativă) pentru bunuri materiale, întocmită pe baza Avizului de însoţire a mărfii şi/sau a facturii. 30. La articolul 71, alineatele (1 ) , (6 ) şi (8) se modifică şi vor avea următorul cuprins: Articolul 71
(1) Mijloacele fixe se introduc în atelierul de reparaţii cu Bonul de mişcare a mijloacelor fixe (cod 14-2-3A), cu excepţia mijloacelor de transport şi a altor vehicule motorizate, în cazul cărora nu se întocmeşte acest document, iar materialele şi materialele de natura obiectelor de inventar cu Bon de predare, transfer, restituire (cod 14-3-3A)......... ................ ................ ................ ................ ........ .........
(6) În cazul reparaţiilor efectuate în atelierele unităţilor specializate ale M.A.I., bunurile se predau pe baza Avizului de însoţire a mărfii, pe care se înscrie menţiunea «pentru reparaţii», fără a se scoate din patrimoniu, cu excepţia armamentului şi a tehnicii de luptă, în cazul cărora se înregistrează în contabilitate transferul......... ................ ................ ................ ................ ........ .........
(8) Primirea de la terţi a bunurilor materiale de natura obiectelor de inventar reparate/recondiţionate se înregistrează în evidenţa contabilă şi de gestiune cu ajutorul Notei de recepţie şi constatare de diferenţe (cantitativă şi calitativă) pentru bunuri materiale, întocmită pe baza facturii sau Avizului de însoţire a mărfii şi Certificatului de calitate - garanţie, emise de furnizor.
31. După articolul 74 se introduce un nou articol, articolul 741, cu următorul cuprins: Articolul 714 (1) Intrarea în patrimoniu a activelor fixe amortizabile primite prin transfer cu titlu gratuit sau redistribuiri între ordonatorii de credite din cadrul M.A.I. se înregistrează în contabilitate la valoarea consemnată în documentele de transfer, în contul 779 01 01 «Venituri, bunuri şi servicii primite cu titlu gratuit - transfer active fixe şi stocuri între instituţii publice» pentru valoarea neamortizată şi în conturile 280 «Amortizări privind activele fixe necorporale» şi 281 «Amortizări privind activele fixe corporale», pentru valoarea amortizată. .
(2) Intrarea în patrimoniu a activelor fixe primite prin transfer cu titlu gratuit de la instituţii publice din afara M.A.I. se înregistrează în contabilitate la valoarea justă, în contul 779 01 01 «Venituri, bunuri şi servicii primite cu titlu gratuit - transfer active fixe şi stocuri între instituţii publice», urmând ca amortizarea să se înregistreze începând cu luna următoare dării în folosinţă, recepţiei, punerii în funcţiune, după caz, a activelor fixe respective, pe durata normală de funcţionare rămasă prevăzută în documentele de intrare sau, după caz, pe durata de funcţionare stabilită de către o comisie tehnică, potrivit prevederilor legale.
32. După anexa nr. 1 se introduc şase noi anexe, anexele nr. 11-16, având cuprinsul anexelor nr. 1-6 la prezentul ordin. 33. Anexa nr. 3 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 7 la prezentul ordin. 34. După anexa nr. 3 se introduc două noi anexe, anexele nr. 31 şi 32, având cuprinsul anexelor nr. 8 şi 9 la prezentul ordin. 35. După anexa nr. 7 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 71, având cuprinsul anexei nr. 10 la prezentul ordin. 36. La anexa nr. 8, în coloana nr. 15, sintagma „în cifre" se înlocuieşte cu sintagma „în litere". 37. După anexa nr. 8 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 81, având cuprinsul anexei nr. 11 la prezentul ordin. 38. Anexa nr. 14 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 12 la prezentul ordin.
Articolul II Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul afacerilor interne,Carmen Daniela Dan ANEXA Nr. 1 (Anexa nr. 11 la reguli) RAPORT DE GESTIUNE ZILNIC Serveşte ca document de evidenţă şi verificare a concordanţei între evidenţa punctelor de desfacere şi contabilitate. Se întocmeşte zilnic, în două exemplare, de către responsabilul cu activitatea punctelor de desfacere şi se păstrează la compartimentul logistic (popotă, după caz) şi la compartimentul financiar-contabil. MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Unitatea ........ ................ ............... Gestiunea ........ ................ ............. Gestionar ........ ................ .............. RAPORT DE GESTIUNE ZILNIC

Nr. crt. Număr document Explicaţii Valoare (lei)
Mărfuri Ambalaje
Intrări Sold precedent
1.
2.
3.
...
Total intrări + sold
Vânzări + ieşiri
1.
2.
3.
...
Total vânzări + ieşiri
Sold final

Gestionar, ........ ......... VERIFICAT ANEXA Nr. 2(Anexa nr. 12 la reguli) PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă pentru utilităţi Serveşte ca document de aprobare a recepţiei cantitative şi calitative a serviciilor de furnizare a utilităţilor (gaze naturale/energie electrică/apă/telefonie fixă, mobilă, furnizare a internetului şi alte servicii de utilităţi). Se întocmeşte de către comisia de recepţie, în două exemplare, cu următoarele destinaţii: exemplarul nr. 1 la compartimentul financiar-contabil, însoţit de documentele aferente; exemplarul nr. 2 la compartimentul logistic.MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Unitatea ........ ................ PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă pentru utilităţi Nr. ... din ............ Exemplarul nr. ... I. Date generale Comisia de recepţie constituită conform ........ ......... nr. ........ din ........ ............ a fost convocată la data de ................ pentru a proceda la recepţia cantitativă şi calitativă a serviciilor de ........ ................ furnizate de ........ ................ ........ ........, în perioada ........ ........... în baza Contractului de furnizare/Contractului subsecvent de furnizare nr. ...... din data de ............... la Acordul-cadru nr. ....... din data de ............ . Comisia şi-a desfăşurat activitatea în intervalul ........ ............ . Valoarea serviciilor este de .............. lei, conform facturii nr. .... din data ........ .......... . II. Constatări A. Cu privire la documentaţia tehnico-economică necesară la recepţia cantitativă şi calitativă a serviciilor de utilităţi (furnizare gaze naturale/energie electrică/apă/telefonie fixă, mobilă şi internet, ....) în perioada/data de ......... comisia de recepţie a studiat Contractul de furnizare/Contractul subsecvent de furnizare nr. ...... din data de ............ la Acordul-cadru nr. .......... din data de ............, Caietul de sarcini şi specificaţia tehnică nr. .........., Propunerea tehnică nr. ....... din data de ............ . Comisia de recepţie consideră că actele prezentate sunt/nu sunt suficiente pentru aprecierea cantităţii şi calităţii serviciilor de utilităţi (gaze naturale/energie electrică/apă/servicii telefonie fixă, mobilă şi internet, ....) furnizate la un număr de .... sedii prevăzute în Contractul de furnizare nr. ........ . B. Verificări cantitative În perioada .............. comisia constată că s-a furnizat la cele ...... sedii, prevăzute în contractul de furnizare, o cantitate de .......... Mc, KWH etc. C. Verificări calitative Conform art. ...... din Contractul/Acordul-cadru nr. ..... pentru furnizări de: a)gaze naturale/energie electrică/apă prestatorul a livrat/nu a livrat cantitatea necesară la standardele aflate în vigoare, a asigurat/nu a asigurat continuitatea alimentării, s-au produs/nu s-au produs incidente de furnizare pe perioada ..........., a asigurat/nu a asigurat remedierea defecţiunilor şi a deranjamentelor, a efectuat/nu a efectuat revizii programate în perioada de furnizare .............; b)telefonie fixă, mobilă şi internet, prestatorul a furnizat/nu a furnizat serviciile conform contractului de furnizare.III. Concluzii Pe baza constatărilor şi concluziilor consemnate mai sus, comisia de recepţie în unanimitate/cu majoritate de păreri hotărăşte: Admiterea/Respingerea recepţiei cantitative şi calitative a serviciilor de utilităţi (gaze naturale/energie electrică/apă, servicii de telefonie fixă, mobilă şi internet, ....) prestate în perioada ............, care corespund/nu corespund cu prevederile Contractului de furnizare de servicii nr. ....../............, Caietul de sarcini şi specificaţia tehnică nr. .........../............., Propunerea tehnică a prestatorului nr. ........./.............. . Prezentul proces-verbal, conţinând 2 file, a fost încheiat astăzi ............., în 2 exemplare originale.

Comisia de recepţie Semnătura
Preşedinte:
Membru:
Membru:

ANEXA Nr. 3(Anexa nr. 13 la reguli) PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă pentru servicii hoteliere de cazare/masă/închiriere sală Serveşte ca document de aprobare a recepţiei cantitative şi calitative pentru serviciile hoteliere de cazare, masă şi/sau închiriere sală. Se întocmeşte de către comisia de recepţie, în două exemplare, cu următoarele destinaţii: exemplarul nr. 1 la compartimentul financiar-contabil, însoţit de documentele aferente;

exemplarul nr. 2 la compartimentul logistic.MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Unitatea........ ................ PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă pentru servicii hoteliere de cazare/masă/închiriere sală Nr. ... din ... . ... ..... Exemplarul nr. ... I. Date generale Comisia de recepţie constituită conform ........ ......... nr. ........ din ........ ......... a fost convocată la data de ... . ... ..... pentru a proceda la recepţia cantitativă şi calitativă a serviciilor hoteliere de cazare/masă/închiriere sală furnizate de către ............., în perioada ........ ........ ........ în baza Contractului de prestări servicii nr. ............. . Comisia şi-a desfăşurat activitatea în intervalul ........ ........... . Valoarea serviciilor este de .............. lei, conform facturii nr. ........ ........ .............. din data ........ .......... . II. Constatări A. Cu privire la documentaţia tehnico-economică necesară la recepţia cantitativă şi calitativă a serviciilor hoteliere de cazare/masă/închiriere sală prestate în perioada ........ .........., comisia de recepţie a studiat Contractul de furnizare servicii hoteliere de cazare/masă/închiriere sală nr. ......./............, Caietul de sarcini şi specificaţia tehnică nr. ....../.............., Propunerea tehnică nr. ....... din data de ............. . Comisia de recepţie consideră că actele prezentate sunt/nu sunt suficiente pentru aprecierea cantităţii şi calităţii serviciilor hoteliere de cazare/masă/închiriere sală. B. Verificări cantitative În perioada .......... comisia constată următoarele: a)Pentru serviciile hoteliere de cazare: În data de ..... s-au cazat ..... persoane, din care ..... persoane au fost cazate în camera single în regim de ....... stele şi ....... persoane în regim de ..... stele, conform diagramei de cazare de la Hotelul ..... şi listei de prezenţă din data de .....;

În data de .... s-au cazat ..... persoane, din care ..... persoane au fost cazate în camera single în regim de ... stele şi ..... persoane în regim de ... stele, conform diagramei de cazare de la Hotelul ..... şi listei de prezenţă din data de .....;........ ........ ............. ........ ........ ............. b)Pentru serviciile hoteliere de masă:Comisia constată că s-au furnizat serviciile de masă în incinta hotelului, conform listelor de prezenţă anexate şi a diagramei furnizate de la Hotelul ....., astfel:

..... - cina pentru ........ persoane conform diagramei furnizate de la Hotelul ........ ................ ................ ................ ........
..... - mic dejun - ..... persoane conform diagramei furnizate de la Hotelul ........ ................ ................ ................ .........; - prânz, cina - ..... persoane conform diagramei furnizate de la Hotelul ........ ................ ................ ........ ..............; - 2 pauze de gustări şi cafea - ..... persoane conform diagramei furnizate de la Hotelul ........ ................ ...............;
..... - mic dejun - ..... persoane conform diagramei furnizate de la Hotelul ........ ................ ................ ................ .........; - prânz, cina - ..... persoane conform diagramei furnizate de la Hotelul ........ ................ ................ ........ ..............; - 2 pauze de gustări şi cafea - ..... persoane conform diagramei furnizate de la Hotelul ........ ................ ...............;
..... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ............... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ...............

Prestatorul a respectat structura micului dejun, prânzului, cinei şi pauza de cafea, conform prevederilor Caietului de sarcini nr. ...../..... şi propunerii tehnice. Mesele au fost asigurate în incinta unităţii în care s-a realizat cazarea. c)Pentru serviciile de închiriere a sălii:Comisia constată că în perioada ..... prestatorul a pus la dispoziţie sală de desfăşurare a activităţii - pentru conferinţa privind ....., cu următoarele caracteristici: capacitate - minim ..... persoane;

echipamente disponibile în sală: ........ ........ ...............; - ........ ........ ...........; sala dotată cu suprafaţă de proiecţie şi ........ ..............;

sala dotată cu un sistem de climatizare, care permite o bună ventilare a sălii;

configurată astfel încât fiecare persoană poate vedea suprafaţa de proiecţie; d)Prestatorul a asigurat locurile de parcare solicitate.C. Verificări calitative Conform art. ...... din Contractul nr. ..... prestatorul a asigurat condiţiile de calitate prevăzute de caietul de sarcini, oferta tehnică şi financiară, neînregistrându-se incidente care să afecteze desfăşurarea optimă a activităţilor. III. Concluzii Pe baza constatărilor şi concluziilor consemnate mai sus, comisia de recepţie în unanimitate/cu majoritate de păreri hotărăşte: Admiterea/Respingerea recepţiei cantitative şi calitative a serviciilor hoteliere de cazare/masă/închiriere sală prestate în perioada ........ .............., care corespund cu prevederile Contractului de furnizare nr. ....../............, Caietul de sarcini şi specificaţia tehnică nr. .........../............., Propunerea tehnică a prestatorului înregistrată cu nr. ........./.............. Prezentul proces-verbal, conţinând 3 file, a fost încheiat astăzi, ... . ... . ..., în 2 exemplare originale.

Comisia de recepţie Semnătura
Preşedinte:
Membru:
Membru:

ANEXA Nr. 4(Anexa nr. 14 la reguli) PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă pentru bilete de transport aerian internaţional Serveşte ca document de aprobare a recepţiei cantitative şi calitative pentru biletele de transport aerian internaţional. Se întocmeşte de către comisia de recepţie, în două exemplare, cu următoarele destinaţii: exemplarul nr. 1 la compartimentul financiar-contabil, însoţit de documentele aferente;

exemplarul nr. 2 la compartimentul logistic.MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Unitatea ........ ................ PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă pentru bilete de transport aerian internaţional Nr. ... din ... . ... ..... Exemplarul nr. ... I. Date generale Comisia*) de recepţie constituită conform ........ ......... nr. ........ din ........ ........ a fost convocată la data de ... . ... ..... pentru a proceda la recepţia cantitativă şi calitativă a serviciilor de furnizare a biletului/biletelor de transport aerian internaţional de către ........ ................ ........ ........, în perioada ........ ........ ........ în baza comenzii nr. ........... din data de ........ ........ la Acordul-cadru nr. ....... din data de ........ ............. . Valoarea biletului/biletelor de transport aerian internaţional furnizat/e este de .............. lei, conform facturii nr. ............... din data ........ .......... . II. Constatări A. Cu privire la documentaţia tehnico-economică necesară la recepţia cantitativă şi calitativă privind furnizarea biletelor de transport aerian internaţional în data de ......... comisia de recepţie a studiat Comanda de furnizare nr. ........ ........ din data de ............ la Acordul-cadru nr. .......... din data de ........ ........, Caietul de sarcini şi specificaţia tehnică nr. .........., Propunerea tehnică nr. ....... din data de .......... Comisia de recepţie consideră că actele prezentate sunt/nu sunt suficiente pentru aprecierea cantităţii şi calităţii serviciilor de furnizare bilete de transport aerian internaţional. *) Atribuţiile comisiei pot fi îndeplinite de o singură persoană, cu aprobarea ordonatorului de credite. B. Verificări cantitative În data de .......... comisia constată că ........ .......... a furnizat, în format electronic/pe suport hârtie, biletele de transport internaţional aerian, astfel:

Nr. crt. Nume şi prenume Nr. şi serie bilet de avion Companie de transport Ruta dus/întors Valoare bilet

C. Verificări calitative Compania care realizează efectiv transportul aerian este/nu este de tip low cost. Tariful utilizat pentru ruta ............... este cel din oferta prestatorului, anexa la Acordul-cadru nr. ............ şi Comanda nr. ............... . Biletul/Biletele s-a/s-au furnizat în termenul stabilit prin Comanda nr. ....... din data....... şi Acordul-cadru nr. ........... . III. Concluzii Pe baza constatărilor şi concluziilor consemnate mai sus, comisia de recepţie cu majoritate/în unanimitate de păreri hotărăşte: Admiterea/Respingerea recepţiei cantitative şi calitative a serviciilor de furnizare bilete de transport aerian internaţional care sunt conforme cu prevederile Comenzii nr. .../......, Acordul-cadru nr. ......., Caietul de sarcini şi specificaţia tehnică nr. ...../............., Propunerea tehnică nr. ........./.............. . Prezentul proces-verbal, conţinând 2 file, a fost încheiat astăzi ... . ... . ..., în 2 exemplare originale.

Comisia de recepţie Semnătura
Preşedinte:
Membru:
Membru:

ANEXA Nr. 5(Anexa nr. 15 la reguli) PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă a serviciilor de mentenanţă ........ ............. Serveşte ca document de aprobare a recepţiei cantitative şi calitative a serviciilor de mentenanţă ........ ........ . (Se completează în funcţie de tipul contractului de mentenanţă, de exemplu, preventivă, corectivă sau integrată.) Se întocmeşte de către comisia de recepţie, în două exemplare, cu următoarele destinaţii: exemplarul nr. 1 la compartimentul financiar-contabil, însoţit de documentele aferente; exemplarul nr. 2 la compartimentul logistic.MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Unitatea ........ ................ PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă a serviciilor de mentenanţă ........ ......... Nr. ... din .............. Exemplarul nr. ... Încheiat astăzi, ................, la sediul ........ ............., cu ocazia recepţiei cantitative şi calitative a serviciilor de ........ ........ ......... a echipamentului cu următoarele date de identificare: Denumirea echipamentului: ........ .......... Serie: ........ ................ Ore de funcţionare: ........ ........ Este/Nu este în perioada de garanţie. Unitatea deţinătoare: ........ .............. loc amplasare ............... I. Date generale 1. Comisia de recepţie constituită conform ........ ............... nr. ........ din ............... a fost convocată la data de ........... pentru a proceda la recepţia cantitativă şi calitativă a serviciilor de ........ ........ ........ prestate de ........ ................ ........ ........, în perioada ........ ........ ........ în baza Contractului de prestare de servicii nr. ....... din data de ........... subsecvent Acordului-cadru nr. ......... din data de .......... (dacă este cazul). 2. Comisia şi-a desfăşurat activitatea în intervalul ........ ........... . 3. Valoarea serviciilor este de ............. . lei cu TVA, conform Facturii nr. .... din data .......... . II. Constatări A. Cu privire la documentaţia tehnico-economică necesară la recepţia cantitativă şi calitativă a serviciilor de mentenanţă ........... a echipamentului ........ ......... ........ ......... în perioada ......... comisia de recepţie a studiat Contractul subsecvent de prestare de servicii nr. ........ ........ din data de ......... subsecvent Acordului-cadru nr. .......... din data de ..........., Caietul de sarcini nr. ....... din data de ........... şi Propunerea tehnică nr. ....... din data de ......... . Comisia de recepţie consideră că actele prezentate sunt/nu sunt suficiente pentru aprecierea cantităţii şi calităţii serviciilor de ........ ............... prestate la ............... de către ................, în perioada ........ .......... . B. Verificări cantitative În perioada ............... comisia de recepţie a procedat la verificarea serviciilor ................ prestate în perioada .............., în locaţia ................ de către ................ . Comisia a primit ... rapoarte de ............... privind serviciile prestate în perioada ............. . Comisia a constat că în cazul a ... rapoarte s-au utilizat şi montat următoarele piese de schimb din stocul de siguranţă aflat la dispoziţia autorităţii contractante, astfel:

Nr. crt. Denumire Valoare, inclusiv TVA Model şi serie Nr. raport prestator

Comisia a constatat că în cazul rapoartelor .../........., .../........., .../ ......... s-au efectuat servicii de reparaţii fără a se utiliza piese de schimb. Comisia a constatat ca în cazul a ... rapoarte .../......... s-au efectuat servicii de reparaţii pentru care s-au utilizat piese de schimb, care s-au achiziţionat separat de la prestator, astfel:

Nr. crt. Denumire Valoare, inclusiv TVA Model şi serie Nr. raport prestator

C. Verificări calitative Conform prevederilor caietului de sarcini şi specificaţiilor tehnice s-au efectuat următoarele probe, rezultatul lor fiind, conform tabelului:

Nr. crt. Denumire probă Rezultat

Asigurarea funcţionării echipamentelor în timpul probelor s-a făcut de: ........ ............... . Conform art. .... din Contractul subsecvent nr. ....... de prestare de servicii, prestatorul a prestat ........ ......... la standardele aflate în vigoare, a asigurat/nu a asigurat continuitatea alimentării, s-au produs/nu s-au produs incidente de furnizare pe perioada ........., a asigurat/nu a asigurat remedierea defecţiunilor şi a deranjamentelor, a efectuat/nu a efectuat revizii programate în perioada de furnizare ........ .......... etc. În urma efectuării testelor de funcţionare a echipamentului menţionat anterior, comisia de recepţie a constatat următoarele: a)servicii contractate:

echipamentul este funcţional/nu este funcţional;

inventarul de complet este corespunzător/nu este corespunzător. b)servicii prestate în perioada de garanţie:

echipamentul este funcţional/nu este funcţional;

inventarul de complet este corespunzător/nu este core

spunzător. Termen de garanţie ........ ................ ................ ............ Alte date ........ ................ ........ ............... Anexe ........ ................ ................ ........ ........ III. Concluzii Pe baza constatărilor şi concluziilor consemnate mai sus, comisia de recepţie cu majoritate/în unanimitate de păreri hotărăşte: Admiterea/Respingerea recepţiei cantitative şi calitative a serviciilor de ........ ........ ......... prestate în perioada ............, care corespund cu prevederile Contractului prestare de servicii nr. ....../............, subsecvent Acordului-cadru nr. .............., Caietul de sarcini nr. ......... şi propunerea tehnică. Prezentul proces-verbal, conţinând ... file, a fost încheiat astăzi, ................, în 2 exemplare originale. Comisia de recepţie Reprezentantul prestatorului Preşedinte: Membru: Membru: ANEXA Nr. 6(Anexa nr. 16 la reguli) PROCES-VERBAL de recepţie provizorie/parţială cantitativă şi calitativă Serveşte ca: document de înregistrare în evidenţa operativă şi în contabilitate;

document de consemnare a stadiului în care se află obiectivul de investiţii;

document de constatare a îndeplinirii condiţiilor de recepţie provizorie/parţială a obiectivului de investiţii;

document de aprobare a recepţiei provizorii/parţiale a obiectivului de investiţii.Se întocmeşte pentru utilajele care necesită montaj, dar care nu necesită probe tehnologice, produse cu ciclu lung de fabricaţie care depăşesc un exerciţiu financiar/bugetar, realizate pe faze de fabricaţie, precum clădirile şi construcţiile speciale care nu deservesc procese tehnologice, acestea considerându-se puse în funcţiune la data terminării montajului, respectiv la data terminării construcţiei. Se întocmeşte de către comisia de recepţie, în două exemplare, cu următoarele destinaţii: exemplarul nr. 1 la compartimentul financiar-contabil, însoţit de documentele aferente;

exemplarul nr. 2 la compartimentul logistic.MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Unitatea ........ ................ PROCES-VERBAL de recepţie provizorie/parţială cantitativă şi calitativă I. Date generale 1. Comisia de recepţie constituită conform ........ ............. nr. ............. din ........ ......... pentru recepţionarea obiectivului de investiţii intitulat ........ ................ ........ ............ şi situat în ........ ........ ............... a fost convocată la data de ........ ........ ......... pentru a proceda la recepţia cantitativă şi calitativă provizorie/parţială a lucrărilor de construcţii-montaj aferente, care fac obiectul Contractului de achiziţie publică nr. ..........., efectuate în perioada ........ ............ . Obiectul (obiectele)/Părţi de obiect ........ pentru care proiectantul general este ............, antreprenor general este .............. şi beneficiar de investiţii este ........ ........ . 2. Comisia şi-a desfăşurat activitatea în intervalul ........ ................ . 3. Valoarea situaţiei de plată a lucrărilor de construcţii-montaj supuse recepţiei provizorii/parţiale este de ........ ..............., conform anexei. 4. Lucrările de construcţii-montaj supuse acestei recepţii au fost în prealabil preluate de beneficiar de la antreprenor pe baza procesului-verbal de predare-primire din ........ ............ . 5. Valoarea mijloacelor fixe ce se recepţionează este de ........ ............... lei. II. Constatări A. Cu privire la documentaţia tehnico-economică necesară la recepţia cantitativă şi calitativă provizorie/parţială a lucrărilor de construcţii-montaj, comisia de recepţie a studiat Contractul de achiziţie publică nr. ........., Caietul de sarcini nr. ........, Oferta tehnică şi financiară nr. ......., Proiectul tehnic nr. ...... . Comisia consideră că actele prezentate sunt/nu sunt suficiente pentru aprecierea calităţii lucrărilor şi a dispus ........ ............ (începerea recepţiei). B. Verificări cantitative Lucrările de construcţii şi instalaţii cuprinse în devizul general executate, pe obiective/categorii de lucrări verificate de comisia de recepţie având în vedere listele de cantităţi anexate la prezentul proces-verbal şi însuşite de dirigintele de şantier prin semnătură la data de ............ sunt : 1. La structura de rezistenţă ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... Lucrările sunt/nu sunt terminate. 2. La restul lucrărilor de construcţii ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... Lucrările sunt/nu sunt terminate. 3. La lucrările de instalaţii ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... Lucrările sunt/nu sunt terminate. 4. La lucrările de montaj al instalaţiilor şi utilajelor tehnologice cuprinse în obiect ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... Lucrările sunt/nu sunt terminate. 5. Mijloacele fixe achiziţionate aflate pe şantier, care urmează sa fie puse în funcţiune sau au fost puse în funcţiune în perioada ..............., sunt:

Nr. crt. Denumire Valoare unitară, inclusiv TVA Serie Model

La efectuarea prealabilă a probelor mecanice şi a rodajului mecanic la instalaţiile şi utilajele tehnologice s-au constatat ........ ................ . Entităţile care condiţionează folosirea sau exploatarea obiectului sunt/nu sunt integral asigurate ........ ................ ........... . Terminarea lucrărilor aferente spaţiilor cu altă destinaţie inclusă în construcţia obiectului supus recepţiei (în cazul blocurilor de locuinţe). ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... Concluzie: Pe baza constatărilor de la cap. B, comisia constată că sunt/nu sunt îndeplinite condiţiile pentru ca obiectul să fie supus recepţiei. Totodată, comisia hotărăşte că lucrările arătate în anexă ca neexecutate să fie terminate până la data de ........ ............. . C. Calitatea lucrărilor realizate 1. Respectarea prevederilor proiectului (inclusiv completările şi modificările aduse, menţionate în clar, cu număr şi dată) În urma examinării lucrărilor executate şi a semnalărilor făcute de proiectant/diriginte de şantier, comisia a reţinut în anexă următoarele nerealizări ale proiectului - dintre care cele în dreptul cărora au fost prevăzute termene urmează să fie remediate: ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... Concluzie: Comisia consideră că abaterile de la proiect care sunt consemnate fără fixarea unui termen pentru refacerea lucrărilor, potrivit proiectului, nu influenţează comportarea, exploatarea, aspectul şi integritatea obiectului. Lucrările pentru care s-a făcut menţiune în acest sens urmează să fie puse de acord cu prevederile proiectului în termenele specificate. 2. Calitatea soluţiilor constructive şi detaliile de execuţie folosite în proiect În urma examinării lucrărilor şi a observaţiilor prezentate de executant au fost reţinute în anexă următoarele deficienţe de proiectare care influenţează executarea, exploatarea sau funcţionarea obiectului, dintre care unele urmează să fie remediate în termenele fixate în dreptul fiecăruia: ........ ................ ................ Concluzie: Comisia atrage atenţia proiectantului ce poartă răspunderea pentru consecinţele acestei deficienţe şi în acelaşi timp hotărăşte remedierea în contul proiectantului a deficienţelor pentru care a stabilit termen în acest sens. 3. Calitatea execuţiei lucrărilor verificate de comisia de recepţie având în vedere listele de cantităţi anexate la prezentul proces-verbal şi însuşite de dirigintele de şantier, prin semnătură, la data de .......... În perioada ........ ......... dirigintele de şantier a emis: .... dispoziţii de şantier;

.... note de renunţare, aprobate de ordonatorul de credite;

.... note de suplimentare, aprobate de ordonatorul de credite, ca urmare a modificării de proiect aprobată de acesta sau alte cazuri (se enumeră distinct);

... procese-verbale de lucrări ascunse;

... procese-verbale pe faze determinante însuşite prin semnătură sau de ISC.Din dispoziţiile de şantier, buletinele de încercare a betoanelor şi îmbinărilor metalice, procesele-verbale de lucrări ascunse, certificatele de calitate pentru prefabricate şi materiale folosite, din constatările scrise ale organelor care au controlat pe parcurs calitatea lucrărilor, precum şi din constatările făcute de comisia de recepţie la faţa locului rezultă următoarele: 3.1. La structura de rezistenţă ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... 3.2. La restul lucrărilor de construcţii ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... 3.3. La lucrările de instalaţii ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... 3.4. La lucrările de montaj al instalaţiilor şi utilajelor tehnologice cuprinse în obiect ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... 4. Deficienţe ale lucrărilor realizate care se datorează beneficiarului de investiţii ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... 5. Alte constatări: ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... III. Concluzii 1. Pe baza constatărilor şi concluziilor consemnate mai sus, comisia de recepţie în unanimitate/cu majoritatea de păreri hotărăşte: Admiterea/Respingerea recepţiei cantitative şi calitative provizorii/parţiale a lucrărilor de construcţii-montaj aferente obiectelor (obiectului) ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... care au fost terminate la data de ...... şi care fac parte din obiectivul de investiţie ........ ............ şi care sunt conforme cu prevederile Contractului de achiziţie publică nr. ............, Caietul de sarcini nr. .............., Oferta tehnică şi financiară nr. ................, Proiectul tehnic de execuţie nr. ............... . ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... 2. Perioada de garanţie a lucrărilor recepţionate aferente fiecărui obiect este de .... luni (Se completează numai în cazul admiterii recepţiei). 3. Comisia de recepţie apreciază că pentru o cât mai bună utilizare a obiectului/obiectelor recepţionat/e mai sunt necesare următoarele măsuri: ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... 4. Prezentul proces-verbal, conţinând .... file şi .... anexe numerotate cu un total de .... file, care fac parte integrantă din cuprinsul lui, a fost încheiat astăzi ....., în ...... exemplare originale. Comisia de recepţie:

Numele şi prenumele Funcţia Locul de muncă Semnătura
Preşedinte Membri: Specialişti - consultanţi Asistenţi la recepţie

ÎNCHEIERE DE LUARE ÎN PRIMIRE Subsemnaţii, .........., pe baza calităţii şi a împuternicirilor menţionate în dreptul fiecăruia şi ca urmare a prezentului proces-verbal de admitere a recepţiei provizorii, am procedat astăzi la predarea, respectiv luarea în primire a obiectului ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........... Predat. Antreprenor general (denumirea entităţii, numele, calitatea, împuternicirea şi calitatea, împuternicirea şi semnătura predătorului) Primit. Beneficiar de instalaţii (denumirea entităţii, numele, calitatea, împuternicirea şi semnătura primitorului) PROCES-VERBAL Nr. ... privind executarea completărilor şi remedierilor prevăzute în anexa la procesul-verbal de recepţie provizorie a obiectului .............

Poziţie în anexa procesului-verbal de recepţie provizorie Termen prevăzut în anexă Entitatea care a efectuat remedierea

Executant, ........ ................ ........ ......... (numele, prenumele, funcţia) Entitatea ........... Beneficiar, ........ ................ .............. (numele, prenumele, funcţia) Obiectivul de investiţii ........ ........ ............ Obiectivul supus recepţiei ........ ............... Concluzia ........ ................ ........ .............. ANEXA Nr. 7(Anexa nr. 3 la reguli) PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă a mijlocului fix Serveşte ca: document de aprobare a recepţiei;

document de înregistrare în evidenţa operativă a mijloacelor fixe;

document de înregistrare în contabilitate a mijloacelor fixe.Se foloseşte pentru: intrările de mijloace fixe din dotări, donaţii şi sponsorizări;

transferuri de la alte unităţi ale M.A.I.;

aprovizionări centralizate, transformări şi modernizări;

operaţiuni de distribuire/retragere de bunuri materiale în/din inventarul completului.Nu se foloseşte în cazul lucrărilor de investiţii sau în cazul utilajelor care necesită montaj. Se întocmeşte de către comisia de recepţie, în două exemplare, cu următoarele destinaţii: exemplarul nr. 1 la compartimentul financiar-contabil, însoţit de documentele aferente;

exemplarul nr. 2 la compartimentul logistic (responsabilul de inventar pe unitate).MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Unitatea ........ ................ PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă a mijlocului fix

Unitatea ........ ........ ............. Proces-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a mijlocului fix
Denumire Document Cod primitor Cod debitor Cod creditor
Număr Data
zi lună an S A
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Comisia de recepţie constituită conform ........ ........ ........... nr. ........ ......... din ........ ................ ................ ........ ............... Am procedat la recepţia cantitativă şi calitativă a mijlocului fix furnizat de ........ ................ ................ ................ ............. . Mijlocul fix şi caracteristicile tehnice ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ......... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ......... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ......... ........ ................ ................ ........ .............. Cantitate ........ ................ ................ ................ ................ ............... Accesorii ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ............. ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ............ Comisia şi-a desfăşurat activitatea în intervalul ................ . Valoarea mijlocului fix este de .............. lei , inclusiv TVA, conform facturii nr. .......... din data ........ ............ . Comisia de recepţie a studiat Contractul de achiziţie publică/Comanda directă nr. ........, Caietul de sarcini nr. ........., Oferta tehnică şi financiară nr. ........., Proiectul tehnic nr. ............ şi consideră că actele prezentate sunt suficiente pentru aprecierea cantităţii şi calităţii mijlocului fix, conform documentelor contractuale, şi a dispus începerea recepţiei. Au fost prezentate produsele, ... cutii în care s-au regăsit ... buc. şi ... buc. Ambalajele în care se regăsesc produsele sunt/nu sunt deformate şi prezintă/nu prezintă urme de desfacere. Au fost deschise toate cutiile pentru a se verifica dacă produsele livrate corespund cu modelele din oferta tehnică, respectiv dacă se regăsesc toate accesoriile cerute în specificaţiile tehnice. În urma verificărilor, în fiecare cutie aferentă ........ ......... se regăsesc toate accesoriile (........ ...............). Verificări cantitative: S-a identificat şi preluat ........ ........ ........ seria ........ ............. care se regăseşte/nu se regăseşte în certificatul de garanţie. Comisia a constatat că s-au livrat/nu s-au livrat toate produsele aferente Contractului de furnizare/Comenzii directe nr. ....... din .............. . S-au predat comisiei de recepţie următoarele documente: factura în original, semnată şi ştampilată;

avizul de însoţire a mărfii, semnat şi ştampilat;

certificatul de garanţie, semnat şi ştampilat;

certificatul de conformitate şi calitate, semnat şi ştampilat.Verificări calitative: S-au efectuat următoarele verificări tehnice în vederea respectării încadrării în parametrii tehnici şi de funcţionare aferente produsului livrat, corespunzător ofertei tehnice depuse, astfel: ........ ................ ................ ................ ................ ........ ..............: 1. (obiect, ......) a)(element/ subansamblu); b)........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ .................. ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ . În urma verificărilor tehnice şi testelor efectuate, comisia constată că produsul îndeplineşte/nu îndeplineşte cerinţele din documentaţia tehnică. Durata de amortizare a mijlocului fix, ........ ........ ............... model ........ ..............., este de .... luni. Conform art. ... din contractul de furnizare, începând cu data de ......... furnizorul, ........ ........... , asigură garanţia produselor pe o perioadă de ......... (12/24/36) luni. Probe efectuate şi rezultatul lor (consemnare în anexe) ........ ................ ................ ........ ............. Asigurarea funcţionării maşinilor şi instalaţiilor în timpul probelor s-a făcut de: ........ ................ . Concluziile comisiei ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ............... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ............. Alte date ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ .............. ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ............. Anexe ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ........ ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ .......... . Pe baza constatărilor şi concluziilor consemnate mai sus, comisia de recepţie, în unanimitate/cu majoritate de păreri, hotărăşte: admiterea/respingerea recepţiei cantitative şi calitative a mijlocului fix. Prezentul proces-verbal conţine .... file şi .... anexe numerotate cu un total de .... file, care fac parte integrantă din cuprinsul lui şi a fost încheiat astăzi ....... în exemplare originale, care au fost distribuite la .............. . Comisia de recepţie

Numele şi prenumele Semnătura

Date cu privire la finanţare Poziţia ........ ................ ................ ................ ........ prevăzută în programul de investiţii Poziţia din anexe ........ ................ ................ ........ ........... Comanda/Contract nr. ........ ................ ................ ........... din ........ ................ ................ .............. lei ........ ........ ............. Executat de ........ ................ ................ ................ ........... Factura nr. ........ ................ ................ ................ ............ din ........ ................ ................ ............. lei ........ ........ ............. Cheltuieli transport document nr. ........ ................ ........... din ........ ................ ................ ............. lei ........ ........ .............. Alte cheltuieli doc. nr. ........ ................ ................ ............ din ........ ................ ................ ............. lei ........ ........ .............. Valoare de inventar ........ ................ ................ ............... lei ........ ................ ................ ................ ................ ........ ......... Data înregistrării ........ ................ ................ ........ ............ Număr inventar ........ ................ .......... nr. completare ........ ............ nr. modernizare ........ ......... Cod de clasificare ........ ................ ................ ........ ......... Gestiune ........ ................ ................ ................ ................ Subgestiune ........ ................ ................ ................ .......... Înregistrat în contabilitate. ........ ................ ................ ........... Primit în gestiune. ........ ................ ............ ANEXA Nr. 8(Anexa nr. 31 la reguli) PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă pentru obiective de investiţii Serveşte ca: document de înregistrare în evidenţa operativă şi în contabilitate;

document de consemnare a stadiului în care se află obiectivul de investiţii;

document de aprobare a recepţiei.Se întocmeşte, la data punerii în funcţiune a mijlocului fix, pentru obiectivele de investiţii şi pentru mijloacele fixe independente care nu necesită montaj şi nici probe tehnologice, acestea considerându-se puse în funcţiune la data achiziţionării lor. Se întocmeşte de către comisia de recepţie, în două exemplare, cu următoarele destinaţii: exemplarul nr. 1 la compartimentul financiar-contabil, însoţit de documentele aferente;

exemplarul nr. 2 la compartimentul logistic.MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Unitatea ........ ................ PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă pentru obiective de investiţii I. Date generale 1. Comisia de recepţie constituită conform ........ ........ nr. ............. din ........ ............... pentru recepţionarea obiectivului de investiţii intitulat ........ ................ ................ ................ ........ a fost convocată la data de ........ ........ ........... pentru a proceda la recepţia cantitativă şi calitativă a lucrărilor, care fac obiectul Contractului de achiziţie publică nr. ........ .............. . 2. Comisia şi-a desfăşurat activitatea în intervalul ......... . 3. Valoarea mijloacelor fixe ce se recepţionează este de ........ .............. lei. II. Constatări A. Cu privire la documentaţia tehnico-economică necesară la recepţia cantitativă şi calitativă a lucrărilor executate, comisia de recepţie a studiat Contractul de achiziţie publică nr. .........., Caietul de sarcini nr. ........., Oferta tehnică şi financiară nr. ............, Proiectul tehnic nr. .............. . Comisia consideră că actele prezentate sunt/nu sunt suficiente pentru aprecierea calităţii lucrărilor şi a dispus ........ ............. (începerea recepţiei). B. Verificări cantitative Lucrările executate cuprinse în devizul general, pe obiective/categorii de lucrări verificate de comisia de recepţie şi având în vedere listele de cantităţi anexate la prezentul proces-verbal şi însuşite de dirigintele de şantier prin semnătură la data de ........., sunt: ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ C. Calitatea lucrărilor executate Calitatea lucrărilor executate şi verificate de comisia de recepţie având în vedere listele de cantităţi anexate la prezentul proces-verbal şi însuşite de dirigintele de şantier, prin semnătură, la data de .......... D. Alte constatări 1. Documentaţia tehnico-economică a fost prezentată comisiei de recepţie cu următoarele excepţii: ........ ................ ............ Comisia constată că lista documentaţiei prevăzute mai sus nu împiedică/împiedică efectuarea recepţiei. 2. Recepţia punerii în funcţiune a fost efectuată la data de .........., iar până la recepţia obiectivului de la data punerii în funcţiune au trecut ..... luni. 3. Valoarea lucrărilor supuse recepţiei conform documentelor de decontare este de ........... lei. 4. La data recepţiei, nivelul atins de indicatorii tehnico-economici aprobaţi se prezintă astfel: ........ ................ ........ ............... 5. Următorii factori au influenţat nefavorabil realizarea indicatorilor care n-au atins nivelul aprobat: ........ ........ ............... . 6. La data recepţiei se constată următoarele disponibilităţi de capacităţi ale utilajelor tehnologice şi de spaţii construite care pot conduce la îmbunătăţirea indicatorilor tehnico-economici: ........ ........... . 7. S-a constatat că sunt/nu sunt luate măsurile pentru menţinerea nivelului aprobat al indicatorilor tehnico-economici în ceea ce priveşte: a)asigurarea cu materii prime, materiale, combustibil, energie, apă etc. (Se vor arăta cele ce nu sunt asigurate.); b)lucrări conexe, utilităţi, deserviri etc.; c)forţa de muncă; d)........ ..............III. Concluzii 1. Pe baza constatărilor şi concluziilor consemnate mai sus, comisia de recepţie în unanimitate/cu majoritatea de păreri hotărăşte: admiterea/respingerea recepţiei cantitative şi calitative a obiectelor (obiectului) de investiţii. ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ care au fost terminate la data de ...... şi care fac parte din obiectivul de investiţie ................ şi care sunt conforme cu prevederile Contractului de achiziţie publică nr. .........., Caietul de sarcini nr. ............., Oferta tehnică şi financiară nr. ............, Proiectul tehnic de execuţie nr. ............ ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ 2. Perioada de garanţie a obiectelor de investiţii este de .... luni. (Se completează numai în cazul admiterii recepţiei.) 3. Comisia de recepţie stabileşte că, pentru menţinerea nivelului aprobat al indicatorilor tehnico-economici aprobaţi şi pentru o cât mai bună exploatare a capacităţilor ce se recepţionează, mai sunt necesare următoarele măsuri: ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ Prezentul proces-verbal, care conţine .... file şi .... anexe numerotate cu un total de ..... file, care fac parte integrantă din cuprinsul acestuia, a fost încheiat astăzi, ......, în ....... exemplare originale. Comisia de recepţie:

Numele şi prenumele Funcţia Locul de muncă Semnătura
Preşedinte: Membri: Specialişti - Consultanţi: Asistenţi la recepţie:

Unitatea .............. Obiectivul de investiţii ........ ................ ........... Obiectivul supus recepţiei ........ .......... Concluzia ANEXA Nr. 9(Anexa nr. 32 la reguli) PROCES-VERBAL de punere în funcţiune a obiectivului de investiţii Serveşte ca: document de înregistrare în evidenţa operativă şi în contabilitate;

document de consemnare a stadiului în care se află obiectivul de investiţii;

document de punere în funcţiune a obiectivului de investiţii.Se întocmeşte, la data punerii în funcţiune, pentru utilajele şi instalaţiile care necesită montaj şi probe tehnologice, precum şi pentru clădirile şi construcţiile speciale care deservesc procese tehnologice, acestea considerându-se puse în funcţiune la terminarea probelor tehnologice. Se întocmeşte de către comisia de recepţie, în două exemplare, cu următoarele destinaţii: exemplarul nr. 1 la compartimentul financiar-contabil, însoţit de documentele aferente;

exemplarul nr. 2 la compartimentul logistic.MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Unitatea ........ ................ PROCES-VERBAL de punere în funcţiune a obiectivului de investiţii I. Date generale 1. Comisia de recepţie constituită conform ........ ........ ............. nr. ........... din ........ ........ ........... a fost convocată la data de ........ ........ ........... pentru a proceda la recepţia rezultatelor probelor tehnologice şi a lucrărilor executate, care fac obiectul Contractului de achiziţie publică nr. ........ .............., efectuate în perioada ........ ............... . 2. Comisia de recepţie şi-a desfăşurat activitatea în intervalul: ........ ........ .......... . II. Constatări 1. Cu privire la documentaţia tehnico-economică prevăzută în Regulamentul de efectuare a obiectivelor de investiţii necesară la recepţia rezultatelor probelor tehnologice şi a cercetării pe teren a lucrărilor executate, comisia de recepţie a studiat Contractul de achiziţie publică nr. ............., Caietul de sarcini nr. ..........., Oferta tehnică şi financiară nr. ......, Proiectul tehnic nr. ......... şi constată că documentaţia a fost/nu a fost prezentată integral comisiei de recepţie, lipsind: ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ 2. În perioada ........ ........ ........ au fost efectuate probele tehnologice ale utilajelor şi instalaţiilor aferente capacităţii pentru exploatarea normală a instalaţiilor şi utilajelor tehnologice şi asigurarea calităţii produselor, conform documentaţiei tehnico-economice şi indicatorilor tehnico-economici aprobaţi. 3. La data recepţiei, nivelul atins de indicatorii tehnico-economici aprobaţi este următorul: ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ........... . 4. Costul lucrărilor şi al cheltuielilor pentru efectuarea probelor tehnologice, aşa cum rezultă din documentele prezentate, este de ............... lei. 5. Valoarea produselor rezultate în urma probelor tehnologice, care se pot valorifica, este de ........... lei. 6. Valoarea de înregistrare a mijloacelor fixe ce se pun în funcţiune (sau se dau în folosinţă) este la data recepţiei de ............ lei. 7. Alte constatări III. Concluzii Pe baza constatărilor şi concluziilor consemnate mai sus, comisia de recepţie în unanimitate/cu majoritate de păreri hotărăşte: Admiterea/respingerea recepţiei punerii în funcţiune a capacităţii: ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ Comisia de recepţie stabileşte că, pentru o cât mai bună exploatare a capacităţii puse în funcţiune, mai sunt necesare următoarele măsuri: ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ Prezentul proces-verbal, care conţine ......... file şi ......... anexe, numerotate cu un total de ...... file, care fac parte integrantă din cuprinsul acestuia, a fost încheiat astăzi ........ ........, în ........... exemplare originale. Comisia de recepţie:

Numele şi prenumele Funcţia Locul de muncă Semnătura
Preşedinte: Membri: Specialişti - Consultanţi: Asistenţi la recepţie:

ANEXA Nr. 10(Anexa nr. 71 la reguli) PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă a materialelor de natura obiectelor de inventar Serveşte ca: document pentru recepţia materialelor de natura obiectelor de inventar aprovizionate;

document justificativ pentru încărcare în gestiune;

document justificativ de înregistrare în contabilitate.Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a materialelor de natura obiectelor de inventar se foloseşte ca document de recepţie obligatoriu numai în cazul: materialelor de natura obiectelor de inventar cuprinse într-o factură sau aviz de însoţire a mărfii, care fac parte din gestiuni diferite;

materialelor de natura obiectelor de inventar primite spre prelucrare, în custodie sau în păstrare;

materialelor de natura obiectelor de inventar care sosesc neînsoţite de documente de livrare;

materialelor de natura obiectelor de inventar care prezintă diferenţe la recepţie. În cazul în care materialele de natura obiectelor de inventar sosesc în tranşe, se întocmeşte câte un formular pentru fiecare tranşă, care se anexează apoi la factură sau la avizul de însoţire a mărfii.Se întocmeşte de către comisia de recepţie, în două exemplare, astfel: exemplarul nr. 1 se predă la contabilitate, însoţit de documentele aferente;

exemplarul nr. 2 rămâne la compartimentul logistic/de specialitate. MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Unitatea ........ ................ PROCES-VERBAL de recepţie cantitativă şi calitativă a materialelor de natura obiectelor de inventar

Unitatea ........ ........ ............. Proces-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a materialelor de natura obiectelor de inventar
Denumire Document Cod primitor Cod debitor Cod creditor
Număr Data
zi lună an S A
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Comisia de recepţie constituită conform ................ nr. ........ ......... din ........ ................ ........ Am procedat la recepţia cantitativă şi calitativă a materialelor de natura obiectelor de inventar furnizate de ........ ........... . Materialele de natura obiectelor de inventar recepţionate şi caracteristicile tehnic ........ ................ ................ ................ ........ Cantitate........ ............... Accesorii ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ............... Comisia şi-a desfăşurat activitatea în intervalul ........ ................ ................ ................ ................ ................ ............... . Valoarea materialelor de natura obiectelor de inventar este de .............. lei, inclusiv TVA, conform Facturii nr. ............ din data ........ ................ ................ ................ ........ ............ . Comisia de recepţie a studiat contractul de achiziţie publică/Comanda directă nr. ........, Caietul de sarcini nr. ........., Oferta tehnică şi financiară nr. ........., Proiectul tehnic nr. ............ şi consideră că actele prezentate sunt suficiente pentru aprecierea cantităţii şi calităţii materialelor de natura obiectelor de inventar, conform documentelor contractuale, şi a dispus începerea recepţiei. Au fost prezentate produsele, .............. cutii în care s-au regăsit ........ ............. buc. şi ............ buc. Ambalajele în care se regăsesc produsele sunt/nu sunt deformate şi prezintă/nu prezintă urme de desfacere. Au fost deschise toate cutiile pentru a se verifica dacă produsele livrate corespund cu modelele din oferta tehnică, respectiv dacă se regăsesc toate accesoriile cerute în specificaţiile tehnice. În urma verificărilor, în fiecare cutie aferentă ........ ......... se regăsesc toate accesoriile (........ ...............). Verificări cantitative: S-au identificat şi preluat: .... buc. conform seriilor de mai jos care se regăsesc şi în certificatul de garanţie.

Denumirea Seria

Comisia a constatat că s-au livrat/nu s-au livrat toate produsele aferente Contractului de furnizare/Comenzii directe nr. ...... din .............. . S-au predat comisiei de recepţie următoarele documente: factura în original, semnată şi ştampilată;

avizul de însoţire a mărfii, semnat şi ştampilat;

certificatul de garanţie, semnat şi ştampilat;

certificatul de conformitate şi calitate, semnat şi ştampilat.Verificări calitative: S-au efectuat următoarele verificări tehnice în vederea respectării încadrării în parametrii tehnici şi de funcţionare aferenţi produselor livrate, corespunzător ofertei tehnice depuse, astfel: ........ ................ ................ ................ ................ ........ ...........: 1. (obiect, ........ .........) a)(element/ subansamblul); b)........ ........ .................. ........ ............. 2. (obiect, ........ .........) a)(element/ subansamblul); b)........ ........ .................. ........ ............. n. (obiect ........ ..........) În urma verificărilor tehnice şi a testelor efectuate, comisia constată că produsele îndeplinesc/nu îndeplinesc cerinţele din documentaţia tehnică. Conform art. ... din contractul de furnizare, începând cu data de ......... furnizorul, ........ ........ , asigură garanţia produselor pe o perioadă de ......... (12/24/36) luni. Probe efectuate şi rezultatul lor (consemnare în anexe) ........ ................ ................ ................ ................ ........ ......... Concluziile comisiei ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ .............. ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ Alte date ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ .............. Anexe ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............ Pe baza constatărilor şi concluziilor consemnate mai sus, comisia de recepţie, în unanimitate/cu majoritate de păreri, hotărăşte: Admiterea/respingerea recepţiei cantitative şi calitative a materialelor de natura obiectelor de inventar. Prezentul proces-verbal, conţine .... file şi .... anexe numerotate cu un total de .... file, care fac parte integrantă din cuprinsul lui, a fost încheiat astăzi, ......., în ........ exemplare originale, care au fost distribuite la .............. . Comisia de recepţie

Numele şi prenumele Semnătura

Înregistrat în contabilitate, ........ ................ .......... Primit în gestiune, ........ ................ ........ .......... ANEXA Nr. 11(Anexa nr. 81 la reguli) NOTĂ DE RECEPŢIE ŞI CONSTATARE de diferenţe (cantitativă şi calitativă) pentru bunuri materiale Serveşte ca: document pentru recepţia bunurilor aprovizionate;

document justificativ pentru încărcare în gestiune;

document justificativ de înregistrare în contabilitate.Nota de recepţie şi constatare de diferenţe (cantitativă şi calitativă) pentru bunuri materiale, altele decât mijloacele fixe şi materialele de natura obiectelor de inventar, se foloseşte ca document de recepţie obligatoriu numai în cazul: bunurilor materiale cuprinse într-o factură sau aviz de însoţire a mărfii, care fac parte din gestiuni diferite;

bunurilor materiale primite spre prelucrare, în custodie sau în păstrare;

bunurilor materiale care sosesc neînsoţite de documente de livrare;

bunurilor materiale care prezintă diferenţe la recepţie.În cazul în care bunurile materiale sosesc în tranşe, se întocmeşte câte un formular pentru fiecare tranşă, care se anexează apoi la factură sau la avizul de însoţire a mărfii. Se întocmeşte de către comisia de recepţie, în două exemplare, astfel: exemplarul nr. 1 se predă la compartimentul financiar-contabil, însoţit de documentele aferente;

exemplarul nr. 2 rămâne la compartimentul logistic/de specialitate.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Unitatea ........ ................ NOTĂ DE RECEPŢIE ŞI CONSTATARE de diferenţe (cantitativă şi calitativă) pentru bunuri materiale
Număr document Data Factura nr.
Ziua Luna Anul Aviz de însoţire a mărfii
Subsemnaţii, membrii comisiei de recepţie, am procedat la recepţionarea cantitativă şi calitativă a valorilor materiale furnizate de ........ ........ ......... din ........ ........ ......... cu vagonul/auto nr. ............ documente însoţitoare ........ ........ ........ delegat ........ ......... Comisia de recepţie a studiat Contractul de achiziţie publică/Comanda directă nr. ........, Caietul de sarcini nr. ........., Oferta tehnică şi financiară nr. ........., Proiectul tehnic nr. ......... şi consideră că actele prezentate sunt suficiente pentru aprecierea cantităţii şi calităţii bunurilor materiale şi a dispus începerea recepţiei. S-au constatat următoarele: ........ ................ ......... Pe baza constatărilor şi concluziilor consemnate mai sus comisia de recepţie, cu majoritate/în unanimitate de păreri, hotărăşte: admiterea/respingerea recepţiei cantitative şi calitative a materialelor. Diferenţa de .... lei, dintre valoarea facturii şi a NRCD provenită din rotunjirea la două zecimale, nu constituie diferenţă la recepţie şi se înregistrează în contabilitate la cheltuieli.
Nr. crt. Denumirea bunurilor recepţionate UM Cantitatea conform documente Recepţionat
Cantitate Preţ unitar Valoare
Comisia de recepţie Primit în gestiune
Numele şi prenumele Semnătura Data Semnătura

Verso -

Denumirea cantităţii pe cântarul nr. ...... s-a făcut prin: ........ ................ ........ ............. Denumirea cantităţii s-a făcut prin proba ............. Nr. ........ ...............
Expeditor ........ ................ ........ ............ Cărăuş ........ ................ ............... Însoţitor ........ ................ ................ ............. Staţia de expediţie ........ ................ ................ ................ ................ ........... Staţia de destinaţie ........ ................ ............ Data eliberării ........ ................ ................ ................ ................ ........ ........ Data expedierii ........ ................ ........ ......... Data sosirii ........ ................ ................ ................ ............. Delegaţii furnizorului (cărăuş neutru) care au participat la recepţie:
Participanţi la recepţie: Alte menţiuni
Reprezentant al: Numele şi prenumele Cantitatea Cartea de identitate Semnătura
Diferenţe (+/-)
*) Denumirea bunurilor recepţionate Cod UM Cantitate Preţ unitar Valoare
Concluziile comisiei de recepţie ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ .......... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ .......... Punctul de vedere al delegatului furnizorului/cărăuşului (delegatul neutru) ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ............... ........ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ................ ........ ..........

*) Tip document (operaţie). ANEXA Nr. 12(Anexa nr. 14 la reguli) PROCES-VERBAL DE RECEPŢIE în cazul lucrărilor de reparaţii Se întocmeşte de către compartimentul care are în subordine atelierul de reparaţii, pentru fiecare comandă de lucru deschisă, astfel: a)în două exemplare pentru repararea bunurilor proprii ale unităţii, cu următoarele destinaţii:

exemplarul nr. 1 se predă la contabilitate, însoţit de documentele aferente;

exemplarul nr. 2 rămâne la atelier. b)în 3 exemplare pentru repararea bunurilor primite de la alte unităţi (inclusiv terţi), cu următoarele destinaţii:

exemplarul nr. 1 se predă la compartimentul financiar-contabil, însoţit de documentele aferente;

exemplarul nr. 2 se anexează la Avizul de însoţire a mărfii trimis unităţii beneficiare;

exemplarul nr. 3 rămâne la atelierul de reparaţii. Formularul propus se poate adapta în funcţie de natura reparaţiei şi de alte situaţii. MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Unitatea ................ Atelierul ................ PROCES-VERBAL DE RECEPŢIE în cazul lucrărilor de reparaţii Nr. ....../........ Noi, comisia de recepţie compusă din ..............., preşedinte, şi ........ ........., membri, întruniţi astăzi, data de mai sus, am efectuat recepţia lucrărilor de reparaţii efectuate la bunurile ........ ........ ............ introduse în atelier pentru reparare de către ........ ................ ..........., sub Comanda de lucru nr. ........., şi am constatat următoarele: 1. Lucrările executate corespund din punct de vedere tehnic şi calitativ, iar bunurile reparate ........ ........ ............. au trecut toate probele şi verificările la care au fost supuse şi pot fi predate beneficiarului. 2. Se confirmă utilizarea în procesul de reparaţie a materialelor şi pieselor de schimb menţionate în coloana „Consum" a comenzii de lucru şi avizăm trecerea acestora pe cheltuieli, cu bon de consum. 3. În urma înlocuirii în procesul de reparare s-au recuperat în vederea predării la magazie următoarele piese de schimb şi materiale: a)recondiţionabile ........ ................ ........ ............; b)deşeuri (fier vechi, cauciuc, mase plastice etc.) ........ ......... .Pe baza constatărilor şi concluziilor consemnate mai sus, comisia de recepţie cu majoritate/ în unanimitate de păreri hotărăşte: admiterea/respingerea recepţiei în cazul lucrărilor de reparaţii ........ ........ ........... prestate în perioada ........ .............., care corespund cu prevederile comenzii de lucru. Drept care am încheiat prezentul proces-verbal în trei exemplare. Preşedinte, ........ .......... Membri: ........ ......... ........ .........



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 47/2018

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 47 din 2018
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 47/2018
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu