ORDIN Nr. 59
din 14 septembrie 2009
pentru modificarea anexei
nr. 9 la Norma sanitara veterinara privind procedura de autorizare sanitara
veterinara a unitatilor care produc, proceseaza, depoziteaza, transporta si/sau
distribuie produse de origine animala, aprobata prin Ordinul presedintelui
Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr.
93/2008
ACT EMIS DE:
AUTORITATEA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTE
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 625 din 18 septembrie 2009
Văzând Referatul de aprobare nr. 2.870 din 17 august
2009, întocmit de Direcţia economică şi financiar-contabilă din cadrul
Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
având în vedere prevederile art. 10 lit. b), art. 18
alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004
privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa
alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu
modificările şi completările ulterioare,
ţinând cont de prevederile Ordonanţei de urgenţă a
Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi
comercializării alimentelor, republicată,
luând în considerare prevederile Regulamentului
Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 882/2004/CE
privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea
conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele
alimentare şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor, publicat
în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L165/1 din 30 aprilie 2004, cu
amendamentele ulterioare, şi ale Regulamentului Parlamentului European şi al
Consiliului Uniunii Europene nr.178/2002 de stabilire a principiilor şi a
cerinţelor generale ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii
Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul
siguranţei produselor alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii
Europene nr. L31 din 1 februarie 2002, cu amendamentele ulterioare,
în baza Regulamentului Parlamentului European şi al
Consiliului Uniunii Europene nr. 853/2004/CE de stabilire a unor norme
specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, publicat în
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L139/55 din 30 aprilie 2004, cu
amendamentele ulterioare, precum şi a Regulamentului Parlamentului European şi
al Consiliului Uniunii Europene nr. 854/2004/CE de stabilire a normelor
specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine
animală destinate consumului uman, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii
Europene nr. L139/83 din 25 iunie 2004, cu amendamentele ulterioare,
în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din
Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea
Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a
unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,
preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite
următorul ordin:
Art. I. - Anexa nr. 9
la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară
veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau
distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui
Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr.
93/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 768 din 14
noiembrie 2008, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte
integrantă din prezentul ordin.
Art. II. - Prezentul
ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în
vigoare la 10 zile de la publicare.
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Marian Zlotea
ANEXĂ (Anexa nr. 9 la norma sanitară veterinară)
TARIFE
pentru autorizarea sanitară veterinară a unităţilor
care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de
origine animală
Partea
|
Unitatea
|
Tarif de autorizare
lei/unitate/obiectiv
|
I
|
Unităţi cu activităţi generale:
Depozit
frigorific...........................................................................................................................................
Unitate de reambalare....................................................................................................................................
Piaţă agroalimentară, piaţă angro,hală pentru desfacerea
produselor de origine animală ............................
|
339
565
339
|
Partea
|
Unitatea
|
Tarif de autorizare
lei/unitate/obiectiv
|
II
|
Carne de ungulate domestice:
Abator............................................................................................................................................................
Unitate de tranşare
........................................................................................................................................
|
565
452
|
III
|
Carne de pasăre şi lagomorfe:
Abator de păsări
............................................................................................................................................
Unitate de tranşare carne pasăre
...................................................................................................................
|
565
452
|
IV
|
Carne de vânat de crescătorie:
Abator............................................................................................................................................................
Unitate de tranşare carne de
vânat.................................................................................................................
|
565
452
|
V
|
Carne de vânat sălbatic:
Unitate de
manipulare....................................................................................................................................
Unitate de tranşare
........................................................................................................................................
|
452
339
|
VI
|
Carne tocată, preparată şi carne separată mecanic:
Unitate pentru producerea cărnii tocate
........................................................................................................
Unitate carne
preparată..................................................................................................................................
Unitate carne separată
mecanic.....................................................................................................................
|
452
452
452
|
VII
|
Produse din carne:
Unitate de
procesare......................................................................................................................................
|
565
|
VIII
|
Moluşte bivalve vii:
Centru de colectare moluşte bivalve
vii........................................................................................................
Centru de purificare moluşte bivalve
vii.......................................................................................................
|
339
339
|
IX
|
Peşte şi produse din pescuit:
Vas
fabrică.....................................................................................................................................................
Vas
congelator...............................................................................................................................................
Unitate produse proaspete din
pescuit...........................................................................................................
Unitate de procesare produse din
pescuit......................................................................................................
Piaţa de
licitaţie.............................................................................................................................................
Piaţa de
desfacere..........................................................................................................................................
|
565
565
565
565
452
452
|
X
|
Lapte şi produse din lapte:
Centru de colectare a
laptelui........................................................................................................................
Unitate de procesare a laptelui ca materie primă
..........................................................................................
Unitate de procesare a produselor lactate
....................................................................................................
|
113
565
500
|
XI
|
Ouă şi produse din ouă:
Centru de ambalare a
ouălor..........................................................................................................................
Unitate de producere ou
lichid.......................................................................................................................
Unitate de procesare ouă
...............................................................................................................................
|
339
565
565
|
XII
|
Picioare de broască şi melci:
Unitate de procesare pulpe de broască si
melci.............................................................................................
|
565
|
XIII
|
Grăsimi animale şi untură:
Centru de colectare grăsimi
animale.............................................................................................................
Unitate de procesare grăsimi
animale............................................................................................................
|
339
565
|
XIV
|
Stomacuri prelucrate, vezici şi intestine:
Unitate de procesare stomacuri, vezici si
intestine........................................................................................
|
565
|
XV
|
Gelatină:
Centru de colectare materii prime pentru gelatină
.......................................................................................
Unitate de procesare materii prime pentru gelatină
.....................................................................................
|
339
565
|
XVI
|
Colagen:
Centru de colectare materii prime pentru colagen
........................................................................................
Unitate de procesare materii prime pentru colagen
......................................................................................
|
339
565
|
XVII
|
Alte activităţi:
Unitate de prelucrare miere si produse
apicole.............................................................................................
Unitate de producere a produselor compuse
.................................................................................................
Şlep................................................................................................................................................................
Vagon
frigorific............................................................................................................................................
Navă pescador ...............................................................................................................................................
Aeronavă........................................................................................................................................................
Mijloace auto
specializate..............................................................................................................................
|
500
400
339
339
339
339
100
|