E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1028 din 18 septembrie 1990

pentru modificarea si completarea Regulamentului pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 229 din 15 noiembrie 1991


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector, aprobat prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 772/1966, republicat in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 49 din 28 iunie 1984, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Capitolul V va avea urmatorul cuprins:
    "CAP. 5
    Inmatricularea autovehiculelor si remorcilor si radierea lor
    Sectiunea I
    Inmatricularea autovehiculelor si remorcilor
    Art. 94
    Autovehiculele si remorcile se inmatriculeaza la directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti in raza careia isi au domiciliul (sediul) detinatorii.
    Autovehiculele si remorcile apartinand Ministerului Apararii Nationale se inmatriculeaza la acest minister, iar tramvaiele si troleibuzele, la intreprinderile care le detin.
    Autovehiculele si remorcile se inmatriculeaza numai daca sunt conforme cu tipurile omologate prin Registrul auto roman.
    Art. 95
    Detinatorii de autovehicule si remorci sunt obligati ca, in termen de 15 zile de la data cand au intrat in proprietatea (administrarea) lor, sa le inmatriculeze sau, daca acestea nu indeplinesc conditiile tehnice pentru admiterea in circulatie, sa anunte, in acelasi termen, directia de politie care, potrivit art. 94 alin. 1, efectueaza inmatricularea.
    Obligatia prevazuta la alin. 1 revine detinatorilor si dupa ce au radiat autovehiculele sau remorcile ca urmare a schimbarii domiciliului (sediului) pe raza altei directii de politie decat aceea unde au fost inmatriculate.
    In primul trimestru al anului in care autovehiculele si remorcile implinesc vechimea de 30 de ani de la anul fabricatiei, detinatorii lor sunt obligati sa depuna, la directia de politie care a efectuat inmatricularea, placile si certificatul de inmatriculare, in vederea reactualizarii inmatricularii.
    Art. 96 Inmatricularea autovehiculelor si remorcilor se face pe baza urmatoarelor documente:
    - cererea (fisa) de inmatriculare;
    - actul de provenienta sau de proprietate;
    - dovada de plata a impozitelor si a taxei de inmatriculare;
    - chitanta sau declaratia vamala de import eliberata de organele vamale romane, in cazul autovehiculelor si remorcilor dobandite in alte state.
    In cazul autovehiculelor si remorcilor care au mai fost inmatriculate si sunt radiate conform art. 108 alin. 1 lit. a) si b), detinatorii sunt obligati sa depuna, cu ocazia reinmatricularii, placile si certificatul de inmatriculare.
    La inmatricularea autovehiculelor si remorcilor, cu exceptia celor noi, detinatorii lor vor prezenta si dovada ca acestea corespund din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice.
    Art. 97 Autovehiculele si remorcile apartinand misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si membrilor acestora, precum si altor organizatii si persoane straine cu statut diplomatic, care isi desfasoara activitatea in Romania, se inmatriculeaza la Directia de politie a municipiului Bucuresti, la cererea celor interesati si cu avizul Ministerului Afacerilor Externe, pe baza urmatoarelor documente:
    - cererea (fisa) de inmatriculare;
    - chitanta sau declaratia vamala de import, eliberata de organele vamale;
    - dovada de plata a taxei de inmatriculare, in afara de cazurile cand, pe baza de reciprocitate, se acorda scutire de plata acestei taxe pentru misiunile diplomatice, oficiile consulare si membrii acestora;
    - polita de asigurare.
    Art. 98
    Se inmatriculeaza temporar:
    a) autovehiculele si remorcile cumparate in Romania, in scopul scoaterii definitive din tara;
    b) autovehiculele si remorcile apartinand strainilor care isi stabilesc resedinta in Romania pentru o perioada mai mare de 120 de zile;
    c) autovehiculele si remorcile inmatriculate in Romania si radiate in scopul scoaterii definitive din tara.
    Inmatricularea temporara se efectueaza pentru o perioada ce nu poate depasi sfarsitul anului in curs, daca solicitarea a fost facuta in primele 9 luni ale anului respectiv, ori sfarsitul anului urmator, daca solicitarea a fost facuta in ultimele 3 luni ale anului in curs.
    Art. 99
    Directiile de politie elibereaza, pentru fiecare autovehicul sau remorca inmatriculata, un certificat de inmatriculare, ale carui forma si continut sunt stabilite de Departamentul politiei.
    Art. 100
    Titularul certificatului de inmatriculare este obligat sa declare directiei de politie emitente:
    a) schimbarea domiciliului (sediului) in raza aceleiasi directii de politie care a efectuat inmatricularea, in termen de 15 zile de la data la care a survenit aceasta modificare;
    b) modificarea sau inlocuirea unor elemente (motor, culoare, caroserie etc.) care atrag schimbarea caracteristicilor tehnice sau de identificare ale autovehiculului sau remorcii, inscrise in certificatul de inmatriculare, inainte de repunerea acestora in circulatie.
    Art. 101
    Directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti autoriza provizoriu circulatia pentru:
    a) autovehiculele si remorcile noi, in vederea deplasarii lor de la unitatea care le comercializeaza la detinator;
    b) autovehiculele si remorcile mai vechi de 2 ani si care nu au fost inmatriculate, precum si pentru cele radiate si neinmatriculate in decurs de 15 zile de la data radierii.
    Autorizatiile provizorii de circulatie se elibereaza pentru o perioada de cel mult 15 zile.
    Art. 102
    Directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti autoriza circulatia pentru probe a:
    a) autovehiculelor si remorcilor care efectueaza probe in vederea omologarii ori deplasari pentru reclama;
    b) autovehiculelor sau remorcilor reparate care efectueaza deplasari in vederea verificarii echipamentelor la care s-au facut interventii tehnice;
    c) autosasiurilor care efectueaza deplasari de la unitatile constructoare la cele care le caroseaza.
    Directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti elibereaza autorizatii de circulatie pentru probe, la solicitarea unitatilor care au ca obiect fabricarea, montarea, carosarea, repararea, incercarea sau comercializarea autovehiculelor si remorcilor.
    Autorizatiile de circulatie pentru probe sunt valabile cel mult pana la sfarsitul anului in curs.
    Art. 103
    Pierderea, furtul sau distrugerea certificatului de inmatriculare sau a autorizatiei provizorii de circulatie ori pentru probe trebuie declarata organului de politie cel mai apropiat, in termen de 48 de ore de la constatarea faptului.
    Pana la obtinerea duplicatului, autovehiculul sau remorca circula pe baza unei dovezi inlocuitoare a certificatului de inmatriculare.
    Duplicatul certificatului de inmatriculare sau autorizatiei provizorii de circulatie ori pentru probe se elibereaza de catre directia de politie care a emis originalul, in baza comunicarii primite de la organul de politie caruia i s-a declarat pierderea, furtul sau distrugerea, iar in cazul pierderii certificatului de inmatriculare, si dupa prezentarea chitantei de plata a publicarii pierderii in Monitorul Oficial.
    Sectiunea a II- a
    Numerele de inmatriculare, cele provizorii si de probe
    Art. 104
    La inmatriculare, directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti atribuie fiecarui autovehicul ori remorca un numar de inmatriculare, compus din indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti si numarul de ordine.
    Numarul de inmatriculare al autovehiculelor si remorcilor prevazute in art. 97 este compus din indicativul CD, CO sau TC, dupa caz, si numarul de ordine. In cazul numarului de inmatriculare temporara, la indicativul judetului si numarului de ordine, se adauga luna si anul in care expira valabilitatea inmatricularii.
    La autorizarea provizorie a circulatiei autovehiculului sau remorcii, se atribuie un numar provizoriu, compus din cifra zero, numarul de ordine si indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti.
    La autorizarea circulatiei pentru probe a autovehiculului sau remorcii se atribuie un numar de probe, compus din inscrisul "Probe", numarul de ordine si indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti.
    Art. 105
    Numarul de inmatriculare, cel provizoriu si de probe se aplica pe placi metalice care pot avea fondul reflectorizant, cu litere majuscule si cifre arabe, in relief.
    Placile trebuie sa poarte un ecuson aplicat de catre directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti care a efectuat inmatricularea.
    Placile se fixeaza la partea din fata si din spate a autovehiculului, iar la motocicleta, motoreta si remorca, numai la partea din spate, in locurile special destinate.
    Unitatile care confectioneaza placi trebuie sa fie autorizate de directia de politie judeteana sau a municipiului Bucuresti.
    Art. 106
    Indicativele judetelor si ale municipiului Bucuresti, alcatuirea numerelor de ordine, formele, dimensiunile, culorile fondului placilor si ale inscrisurilor aplicate, precum si conditiile de calitate se stabilesc prin standard de stat.
    Art. 107
    Numerele de inmatriculare, forma si dimensiunile placilor cu numerele de inmatriculare pentru autovehiculele si remorcile apartinand Ministerului Apararii Nationale se stabilesc si se atribuie de acest minister.
    Sectiunea a III- a
    Radierea autovehiculelor si remorcilor
    Art. 108
    Detinatorii de autovehicule si remorci inmatriculate sunt obligati sa ceara radierea acestora din evidenta directiilor de politie in urmatoarele cazuri:
    a) la trecerea autovehiculului sau a remorcii in proprietatea sau administrarea altui detinator, pe baza documentului care atesta trecerea si a prezentarii certificatului de inmatriculare;
    b) la schimbarea domiciliului (sediului) detinatorului in raza altei directii de politie decat aceea la care se afla inmatriculat autovehiculul sau remorca, pe baza prezentarii certificatului de inmatriculare;
    c) la scoaterea definitiva din Romania, pe baza aprobarii de export date de catre organele vamale romane, a autovehiculelor si remorcilor care au fost inmatriculate potrivit art. 97 si depunerii placilor si certificatului de inmatriculare;
    d) in cazul cand autovehiculul sau remorca au devenit improprii din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice si au fost dezmembrate, pe baza dovezii care atesta dezmembrarea si a depunerii placilor si certificatului de inmatriculare.
    Cererea de radiere, impreuna cu documentele prevazute la alin. 1 lit. a)-d) se prezinta directiei de politie care a inmatriculat autovehiculul, in termen de 15 zile de la data la care a survenit una din situatiile prevazute la alin. 1.
    La efectuarea radierii, directia de politie elibereaza un certificat de radiere."
    2. Articolul 126 literele a), c) si d) se completeaza dupa cum urmeaza:
    a) lit. a) se completeaza cu art. 95 si 103 alin. 2;
    b) lit. c) se completeaza cu art. 108;
    c) lit. d) se completeaza cu art. 105.
    De asemenea, din articolul 126 se abroga:
    a) la lit. a), art. 96, 101 alin. 1 si art. 102 alin. 2 si 3;
    b) la lit. c), art. 107.
    Art. 2
    Capitolul IX, punctul 40 din Hotararea Consiliului de Ministri  nr. 911/1955 privind stabilirea listei actelor si faptelor supuse taxelor de timbru, precum si a tarifului taxelor de timbru cu modificarile ulterioare, astfel cum a fost republicata in C.H.D. nr. 47 bis din 30 octombrie 1958, se modifica si completeaza astfel:
   __________________________________________________________________________
    Pct.   Denumirea actelor si faptelor supuse taxelor         Tariful
                              de timbru                      --------------
                                                          in lei  in procente
   __________________________________________________________________________
    1                               2                          3         4
   __________________________________________________________________________
    40   a) Inmatricularea autovehiculelor si remorcilor si
          schimbarea caracteristicilor tehnice si de folosinta
          ale acestora:
           - motociclete si remorci cu masa totala maxima
          autorizata de pana la 750 kg inclusiv;              500
           - autovehicule, cu exceptia motocicletelor, cu
          masa totala maxima autorizata de pana la 3.500
          kg inclusiv si remorci cu masa totala maxima
          autorizata cuprinsa intre 750 kg si 3.500 kg
          inclusiv;                                          1.000
            - autovehicule si remorci cu masa totala maxima
          autorizata mai mare de 3.500 kg                    2.000
           b) Autorizarea provizorie de circulatie si
          autorizarea de circulatie pentru probe.              100
-----------------------------------------------------------------------------
--------------------------
    NOTA:
    Nu se percepe taxa prevazuta la lit. a) pentru inmatricularea efectuata ca urmare a schimbarii domiciliului (sediului) detinatorului si pentru autovehiculele apartinand persoanelor handicapate si adaptate infirmitatii lor.

    Art. 3
    Prevederile prezentei hotarari se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 1991.

                       PRIM-MINISTRU
                        PETRE ROMAN

                                       


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1028/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1028 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu