HOTARARE Nr. 156 din 12 februarie 2004
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii pomiculturii nr.
348/2003
ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 149 din 19 februarie 2004
![SmartCity3](https://citymanager.online/wp-content/uploads/2018/09/b2-700x300.jpg)
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 50
din Legea pomiculturii nr. 348/2003,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice de aplicare a Legii pomiculturii nr.
348/2003, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE
Contrasemneaza:
p. Ministrul agriculturii,
padurilor, apelor si mediului,
Petre Daea,
secretar de stat
p. Ministrul administratiei si internelor,
Toma Zaharia,
secretar de stat
Ministrul delegat
pentru administratia publica,
Gabriel Oprea
Ministrul finantelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu
ANEXA 1
NORME METODOLOGICE
de aplicare a Legii pomiculturii nr. 348/2003
CAP. 1
Productia pomicola
SECTIUNEA 1
Patrimoniul pomicol
Art. 1
(1) Lucrarile de zonare teritoriala a arealelor pomicole, pe bazine, centre
si exploatatii pomicole, alcatuite din livezi, se fac de specialistii din
domeniul pomiculturii din sectorul de cercetare, impreuna cu reprezentantii
producatorilor, constituiti in comisii judetene, si se definitiveaza de o
comisie centrala.
(2) Componenta Comisiei centrale si a comisiilor judetene privind lucrarile
de zonare a pomiculturii se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii,
padurilor, apelor si mediului.
Art. 2
Delimitarea teritoriala a zonelor pomicole se evidentiaza distinct in
cadastrul pomicol, ca parte componenta a cadastrului agricol, iar normele
metodologice de realizare si tinere a evidentei cadastrului pomicol se
stabilesc prin ordin comun al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si
mediului si al ministrului administratiei si internelor.
Art. 3
Definitiile elementelor componente ale patrimoniului pomicol sunt prevazute
in anexa nr. 1.
SECTIUNEA a 2-a
Infiintarea, exploatarea si defrisarea plantatiilor pomicole
Art. 4
(1) Infiintarea plantatiilor de pomi fructiferi cu suprafata mai mare de
0,5 ha si a celor de arbusti fructiferi cu suprafata mai mare de 0,2 ha se
efectueaza pe baza autorizatiei de plantare, care se elibereaza de catre directiile
pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti pe
baza unei cereri adresate de catre producatorii interesati. Directiile pentru
agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti vor tine
evidenta suprafetelor ce se infiinteaza cu pomi fructiferi si arbusti
fructiferi.
(2) Cererea pentru obtinerea autorizatiei de plantare se depune la directia
pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana a municipiului Bucuresti, cu
cel putin o luna inainte de data inceperii infiintarii plantatiei. Cererea va
contine informatiile necesare pentru completarea autorizatiei de plantare si va
fi vizata de specialistul de la centrul agricol din comuna unde se infiinteaza
plantatia. Cererea pentru obtinerea autorizatiei de plantare va fi insotita de
un proiect de infiintare a exploatatiei pomicole, in conformitate cu
prevederile art. 19 alin. (2), din Legea pomiculturii nr. 348/2003, denumita in
continuare lege.
(3) Autorizatia de plantare cuprinde urmatoarele elemente:
a) numele/denumirea producatorului, persoana fizica sau juridica;
b) adresa/sediul producatorului;
c) locul plantarii: comuna, satul, tarlaua sau parcela cu denumirea
cunoscuta local;
d) suprafata totala ce urmeaza a se planta, defalcata pe ani;
e) specia, soiul/soiurile folosite la plantare;
f) tipul plantatiei si numarul de pomi/ha.
(4) Cererile-tip pentru solicitarea autorizatiei de plantare, modelul de
autorizatie de plantare, precum si formularele pentru inventarierea plantatiilor
pomicole se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor
si mediului.
Art. 5
(1) Categoriile de soiuri prevazute la art. 16 alin. (1) din lege se
definesc astfel:
a) soiuri autorizate sunt acele soiuri care sunt inscrise in Catalogul
oficial al soiurilor (hibrizilor) de plante de cultura din Romania, precum si
soiurile inscrise in cataloagele soiurilor de plante cultivate ale tarilor
membre ale Uniunii Europene, in conformitate cu legislatia in vigoare;
b) soiuri recomandate sunt soiurile prevazute in lucrarile de zonare a
speciilor de pomi fructiferi si arbusti fructiferi pentru cultura in cadrul
fiecarei zone, bazin sau centru pomicol; aceste soiuri sunt recomandate a fi
prevazute in proiectele de infiintare a plantatiilor comerciale;
c) soiuri autorizate temporar sunt acele soiuri aflate in curs de
omologare, cele introduse din tari terte, aflate in curs de testare, soiuri
vechi, locale, dintr-o anumita zona cu traditie, si care sunt solicitate de consumatori;
d) soiuri interzise sunt soiurile care nu sunt prevazute in Catalogul
oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania, precum si soiurile
provenite din tari terte inainte de a fi testate.
(2) Soiurile speciilor pomicole folosite la plantare sunt din categoriile
autorizate si recomandate pentru cultura pe fiecare zona, iar lista acestora,
pe specii, este prevazuta in anexa nr. 2.
Art. 6
Conditiile privind amenajarile de plantatii de pomi fructiferi si arbusti
fructiferi pe terenuri in panta, slab fertile si cu fenomene de eroziune,
precum si fondurile necesare acestei actiuni, in conformitate cu prevederile
art. 18 din lege, se vor stabili prin ordin al ministrului agriculturii,
padurilor, apelor si mediului.
Art. 7
Proprietarii sau detinatorii legali ai plantatiilor pomicole, persoane
fizice sau juridice, au obligatia de a executa lucrarile de intretinere a
acestora, in special tratamentele pentru combaterea bolilor si daunatorilor, in
asa fel incat sa asigure productiile specifice soiurilor cultivate, tinand cont
de protectia mediului si a apei.
Art. 8
Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura elaboreaza tehnologii
de cultura adaptate diferitelor zone si tipuri de plantatii, pe specii si
soiuri, care se difuzeaza anual catre cultivatorii de pomi fructiferi, arbusti
fructiferi si capsuni, prin Agentia Nationala de Consultanta Agricola.
Art. 9
Detinatorii de plantatii pomicole au obligatia de a asigura protectia
solurilor si a amenajarilor hidroameliorative, existente pe suprafetele pe care
le exploateaza, prin curatarea si repararea canalelor de colectare a apelor de
pe versanti, mentinerea in stare de functionare a sistemelor de irigatii,
precum si intretinerea cailor de acces, a drumurilor de exploatare si a zonelor
de intoarcere.
Art. 10
(1) Autorizatiile de defrisare a plantatiilor pomicole se elibereaza de
catre directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana si a
municipiului Bucuresti pe baza cererilor adresate acesteia de catre detinatorii
plantatiilor pomicole.
(2) Autorizatia de defrisare va cuprinde:
a) numele/denumirea detinatorului, persoana fizica sau juridica;
b) adresa/sediul detinatorului;
c) amplasarea plantatiei: comuna, satul, tarlaua, parcela sau punctul, cu
denumirea cunoscuta local;
d) suprafata pentru care se solicita autorizatia de defrisare;
e) data defrisarii: anul, luna;
f) specia/speciile si soiul/soiurile din plantatia propusa pentru
defrisare;
g) varsta plantatiei - ani;
h) procentul de goluri din plantatie;
i) motivatia defrisarii;
j) modul de folosinta a terenului dupa defrisare.
(3) Formularele-tip pentru cererea de defrisare, precum si modelul
autorizatiei de defrisare se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii,
padurilor, apelor si mediului.
(4) Suprafetele de pomi fructiferi, arbusti fructiferi si capsuni, care
constituie colectii, culturi pomicole de concurs si parcele experimentale, se
excepteaza de la obtinerea autorizatiei de defrisare, defrisarea acestora
aprobandu-se de consiliile stiintifice ale unitatilor de cercetare din domeniul
pomiculturii.
Art. 11
(1) Cererea pentru eliberarea autorizatiei de defrisare a plantatiilor
pomicole se depun la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana
si a municipiului Bucuresti cu cel putin 3 luni inainte de data defrisarii.
Cererea cuprinde informatiile necesare pentru completarea autorizatiei de
defrisare si va fi vizata de specialistul de la centrul agricol teritorial.
(2) Daca detinatorul plantatiei pomicole care urmeaza a fi defrisata
schimba categoria de folosinta a terenului, acesta are obligatia de a notifica
directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana si a municipiului
Bucuresti, cu 3 luni inaintea defrisarii, si va motiva in scris decizia luata.
Art. 12
Durata normata de functionare a plantatiilor de pomi fructiferi, arbusti
fructiferi si capsuni se stabileste pe specii si este prevazuta in anexa nr. 3.
Art. 13
Criteriile care stau la baza defrisarii nucilor si castanilor comestibili
sunt:
a) plantatia nu se justifica din punct de vedere economic, prezentand
goluri si pomi uscati in proportie de peste 60%;
b) plantatia este amplasata pe traseul unei autostrazi sau al altui
obiectiv de importanta nationala;
c) nucii si castanii razleti pot fi defrisati daca prezinta coroana uscata
in proportie de 70%;
d) daca sunt amplasati in perimetrul construibil al unui obiectiv de
importanta strategica.
Art. 14
Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana, respectiv a
municipiului Bucuresti, va inventaria nucii si castanii comestibili din
plantatii in masiv si razleti, o data pe an, in luna ianuarie, si va consemna
datele de identificare a proprietarilor sau detinatorilor legali, iar
rezultatele se vor inscrie intr-un registru special care va fi in
responsabilitatea specialistului de la centrul agricol. Centralizarea datelor
se va face la serviciul productiei vegetale de la directia pentru agricultura
si dezvoltare rurala judeteana si a municipiului Bucuresti.
CAP. 2
Valorificarea fructelor
Art. 15
(1) Fructele destinate comercializarii in stare proaspata se clasifica pe
categorii de calitate, conform standardelor de calitate armonizate cu standardele
Uniunii Europene.
(2) Fructele proaspete care se supun clasificarii standardelor de calitate
sunt prezentate in anexa nr. 4.
Art. 16
(1) Producatorii, detinatorii, comerciantii, precum si alte categorii de
operatori nu pot expune la vanzare si nu pot comercializa fructele decat daca
indeplinesc cerintele impuse de standardele de calitate.
(2) Operatorii prevazuti la alin. (1) sunt responsabili pentru respectarea
conformitatii cu standardele de calitate a fructelor care se comercializeaza pe
intreaga filiera a produsului.
Art. 17
Fructele destinate consumului uman circula pe filiera de produs insotite de
un certificat de conformitate cu standardele de calitate, emis de Inspectia de
stat pentru controlul tehnic in producerea si valorificarea legumelor si
fructelor, denumita in continuare ISCTPVLF, al carui model este prevazut in
anexa nr. 5, in conformitate cu prevederile art. 30 din lege.
Art. 18
Se excepteaza de la cerintele de conformitate cu standardele de calitate:
a) produsele oferite de catre producatori la centrele speciale de preluare,
pregatire, ambalare, marcare, destinate vanzarilor de gros sau in detaliu;
b) produsele expediate in vrac catre unitatile si fabricile de procesare.
Art. 19
Producatorii de fructe constituiti in exploatatii comerciale vor tine
evidenta tratamentelor si a substantelor folosite in procesul de productie
pentru tratamentele fitosanitare intr-un registru pe care il vor pune la
dispozitie inspectorilor ISCTPVLF la solicitarea acestora.
Art. 20
Fructele destinate prelucrarii industriale trebuie sa indeplineasca
cerintele minime de calitate impuse de procesul tehnologic de prelucrare, si
anume:
a) sa indeplineasca conditiile pentru asigurarile calitatii produselor
finite;
b) sa fie proaspete, intregi, sa aiba culoarea, marimea si forma specifice
soiului, fara lovituri mecanice, neatacate de boli si daunatori, curate, fara
urme de substante chimice, fara corpuri straine;
c) sa fie recoltate la maturitatea industriala.
Art. 21
Fructele destinate prelucrarii industriale circula insotite de certificatul
de destinatie industriala, emis de ISCTPVLF, al carui model este prevazut in
anexa nr. 6.
Art. 22
Producatorii de fructe si produse prelucrate din fructe, precum si ceilalti
operatori prevazuti la art. 16 alin. (1) sunt obligati sa comercializeze pentru
consumul uman fructe in stare proaspata sau pentru industrializare, numai daca
acestea respecta conditiile de siguranta alimentara prevazute de legislatia in
vigoare.
Art. 23
Dreptul de folosire de catre producatori a unor denumiri de origine pentru
anumite loturi de fructe proaspete sau prelucrate cu certificat de atestare a
originii geografice se acorda si se inregistreaza de catre Oficiul de Stat
pentru Inventii si Marci, la cererea producatorilor interesati, pe baza unei
documentatii care se intocmeste in conformitate cu legislatia in vigoare.
Art. 24
Producerea si comercializarea bauturilor alcoolice romanesti rezultate din
fructe, cu denumirea generica de "palinca", "horinca",
"turt", precum si ambalarea si etichetarea lor se fac in conformitate
cu legislatia in vigoare.
Art. 25
Anexele nr. 1 - 6 fac parte integranta din prezentele norme metodologice.
ANEXA 1
la normele metodologice
A. Definitii privind elementele componente ale patrimoniului pomicol din
punct de vedere teritorial
1. Zona pomicola este suprafata de teren dintr-un mare ecosistem natural cu
structura geografica si de clima relativ asemanatoare.
2. Bazinul pomicol este suprafata de teren in care speciile pomicole
intalnesc conditii speciale de cultura privind factorii de clima si sol, unde
se pot cultiva mai multe specii pomicole cu caractere asemanatoare.
3. Centrele si exploatatiile pomicole sunt entitati componente ale unui
bazin pomicol si se caracterizeaza printr-o specializare mai accentuata a
culturii anumitor specii pomicole.
B. Sisteme de cultura
1. Sistemul extensiv sau sistemul clasic se caracterizeaza prin pomi de vigoare
mare, cu coroane globuloase si cu 150 - 200 pomi/ha; durata economica a
plantatiei este mai mare.
2. Sistemul intensiv se caracterizeaza prin pomi de vigoare mica sau
mijlocie, cu 600 - 1.200 pomi/ha, iar fructele sunt de calitate net superioara.
3. Sistemul superintensiv se caracterizeaza prin pomi de vigoare mica,
condusi prin taieri in coroane aplatizate cu densitate foarte mare, cu pana la
2.500 pomi/ha si care produc fructe de calitate foarte buna.
4. Pomii razleti sunt pomi izolati care se gasesc in curti si gradini, pe
aliniamentele drumurilor, la marginea padurilor, pe pasuni si fanete si care nu
prezinta importanta economica.
ANEXA 2
la normele metodologice
Soiurile speciilor pomicole cultivate in Romania
1. Cais: Callatis, Cea mai buna de Ungaria, Comandor, Dacia, Dana,
Excelsior, Favorit, Litoral, Selena, Tudor, Umberto, Sulmona, Olimp, Rosii de
Baneasa s.a.
2. Cires: Amar Galata, Amar Maxut, Bigarreau Burlat, Bing, Boambe de
Cotnari, Stella, Germersdorf, Negre de Bistrita, Pietroase Donissen, Rosii de
Bistrita, Sam, Van.
3. Visin: Bucovina, Crisana, de Botosani, Iva, Meteor, Mocanesti, Nana,
Oblacinska, Schattenmorelle, Timpurii de Osoi s.a.
4. Piersic: Cardinal, Collins, Congres, Flacara, Jerseyland, Redhaven,
Springcrest, Superba de toamna, NJC 108, Vesuvio.
5. Prun: Carpatin, Record, Rivers timpuriu, Renclod Althan, Tita, Valcean,
Renclod de Caransebes, Minerva, Centenar, D'Agen, Dambovita, Gras romanesc,
Pescarus, Silvia, Stanley, Tuleu gras, Tuleu timpuriu, Vinete de Italia, Vinete
romanesti.
6. Nectarin: Cora, Crimsongold, Delta, Nectared, Romamer 2, Fantasia.
7. Migdal: Ferragnes, Marculesti, Nikitski, Pomorae, Texas.
8. Castan: Gureni, Hobita, Iza, Mara, Polovraci, Tismana.
9. Nuc: Argesan, Geoagiu 65, Jupanesti, Miroslava, Muscelean, Novaci,
Sibisel 44, Orastie, Velnita, Sarmis.
10. Mar: Aromat de vara, Auriu de Bistrita, Ciprian, Delia, Delicios de
Voinesti, Falticeni, Florina, Frumos de Voinesti, Generos, Golden Delicious,
Goldspur, Granny Smith, Idared, Jonagold, Jonathan, Mutzu, Parmen auriu,
Pionier, Prima, Radaseni, Red Melba, Romus, Romus 1, Romus 2, Starkrimson,
T120, T195, Wagner premiat.
11. Par: Abatele Fetel, Argessis, Aniversare, Carpica, Conference, Cure,
Favorita lui Clapp, Highland, Monica, Napoca, Timpurii de Dambovita, Triumf,
Untoasa Bosc, Williams, Williams rosu.
Soiurile speciilor de arbusti fructiferi cultivate in Romania
12. Afin: Augusta, Azur, Coville, Ivanhoe, Pemberton.
13. Agris: Careless, Rezistent de Cluj, Somes, White Smith, Zenit.
14. Alun: Cozia, Romavel, Uriase de Halle, Valcea 22.
15. Catina: Serpeni.
16. Coacaz negru: Abanos, Amurg, Blackdown, Perla neagra, Record, Joseni
17, Bogatar.
17. Coacaz rosu: Abundent, Red Lake, Rosu timpuriu.
18. Maces: Brasov, Can.
19. Mur: Darrow, Smoothstem.
20. Scorus negru: Nero.
21. Soc: Bradet, Flora, Ina, Nero.
22. Trandafir pentru petale: Rosa centifolia, Rosa damascena.
23. Zmeur: Cayuga, Citria, Ruvi, Englezesc Exploit, Newburg, Star.
24. Capsun: Elsanta, Gorella, Premial, Razvan, Red Gauntlet, Satmarean,
Senga Sengana, Magic, Coral.
ANEXA 3
la normele metodologice
DURATA NORMATA DE FUNCTIONARE
a plantatiilor de pomi fructiferi, arbusti fructiferi si capsuni
_______________________________________________________________________
| Denumirea plantatiilor | Ani |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii clasice de meri, peri, pruni, gutui, migdali, castani | 30 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii clasice de ciresi, visini, piersici, aluni si caisi | 20 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii intensive de meri, peri, pruni | 20 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii intensive de ciresi, piersici si caisi | 20 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii de nuci | 40 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii de agris, coacaz si trandafiri de dulceata | 10 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii de zmeur, afin, mur, soc si alti arbusti fructiferi | 10 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii de capsun | 4 |
|_________________________________________________________________|_____|
ANEXA 4
la normele metodologice
LISTA
fructelor care se supun clasificarii prin standardele de calitate
________________________________________________________________________
| Cod CN | Fructul |
|_________________|______________________________________________________|
|0802 | Nuci in coaja |
|_________________|______________________________________________________|
|0808 | Mere, pere si gutui |
|_________________|______________________________________________________|
|0809 | Caise, cirese, visine, piersici si nectarine, prune |
|_________________|______________________________________________________|
|0810 | Fructele de arbusti fructiferi (mure, zmeura, afine, |
| | agrise, coacaze etc.) |
|_________________|______________________________________________________|
| | Capsuni |
|_________________|______________________________________________________|
| Fructe care fac obiectul importului |
|________________________________________________________________________|
|08030011 | Banane proaspete |
|_________________|______________________________________________________|
|08030090 | Banane uscate |
|_________________|______________________________________________________|
|08042010 | Smochine proaspete |
|_________________|______________________________________________________|
|08043000 | Ananas |
|_________________|______________________________________________________|
|08045000 | Guava, mango |
|_________________|______________________________________________________|
|0805 | Citrice (lamai, portocale, mandarine, satsume, |
| | clementine, grepfruit) |
|_________________|______________________________________________________|
|08061021, 29, 30,| Struguri de masa |
|40, 50, 61, 60 | |
|_________________|______________________________________________________|
|0807 | Pepeni verzi si pepeni galbeni |
|_________________|______________________________________________________|
ANEXA 5
la normele metodologice
CERTIFICAT DE CONFORMITATE
cu standardele de calitate pentru fructe proaspete
______________________________________________________________________________
| 1. Operator | Certificat de conformitate cu
|
| (producator, asociatia de | standardul nr. .......... care se
|
| producatori, statia de ambalare) | aplica pentru produsul ..............
|
| .................................... | .....................................
|
| .................................... |
|
| .................................... | Nr. ..............
|
| |
|
| |
|
| | |
|______________________________________|_______________________________________|
| 2. Identitatea celui care face | 3. Emitent
|
| ambalarea in ambalaje (daca este | .....................................
|
| altul decat comerciantul) |
|
|
|_______________________________________|
| | 4. Locul ambalarii
|
| | .....................................
|
|______________________________________|_______________________________________|
| 5. Mijlocul de transport | 6. Destinatia
|
| |
|
|______________________________________|_______________________________________|
| 7. Ambalaje | 8. Tipul produsului | 9. Calitatea | 10. Greutatea totala
|
| Numar si tip | (soiul) ............. | | in kg/neta
|
| | ..................... | |
|
|______________|_______________________|_______________|_______________________|
| 11. Perioada de valabilitate Locul si data emiterii ...........
|
| ...... zile Semnatura emitentului
|
| .....................
|
|______________________________________________________________________________|
| 12. Comentarii
|
|______________________________________________________________________________|
ANEXA 6
la normele metodologice
CERTIFICAT DE DESTINATIE INDUSTRIALA
pentru fructe destinate industrializarii
______________________________________________________________________________
| 1. Operator | Certificat de destinatie industriala
|
| | (Fructe proaspete ce fac obiectul
|
| | industrializarii conform
|
| | Legii nr. 348/2003)
|
|______________________________________|_______________________________________|
| 2. Mijlocul de transport | 3. Inspectia care emite certificatul
|
|______________________________________|_______________________________________|
| 4. Destinatia industriala a | 5. Organul de inspectie al
|
| produsului/Numele si adresa fabricii | zonei unde are loc prelucrarea
|
| de prelucrare industriala | industriala
|
|______________________________________|_______________________________________|
| 6. Numarul ambalajelor sau mentiunea | 7. Felul produsului/ | 8. Greutatea
|
| "en gros" | Originea |
totala in kg, |
| | | bruto/neto
|
|______________________________________|______________________|________________|
| 9.
|
| .................................. ...................... |
| Biroul vamal vizat: intrare/iesire Locul si data emiterii Stampila
|
| .................................. ......................
|
|
|
| Controlor (numele scris cu litere Semnatura
|
| de tipar)
|
|______________________________________________________________________________|
| 10. Comentarii
|
|______________________________________________________________________________|
| 11. Procesatorul certifica faptul ca produsul mentionat mai sus a facut
|
| obiectul prelucrarii industriale.
|
|
|
| Locul si data ................... Semnatura Stampila
|
| .........
|
|______________________________________________________________________________|
| 12. Prezentul certificat trebuie sa fie returnat in urma certificarii
|
| procesatorului (casuta 11), dupa prelucrarea marfurilor identificate la
|
| casutele 6, 7 si 8, organismului de control (inspectie) mentionat in
|
| casuta 5.
|
|______________________________________________________________________________|