HOTARARE Nr. 371 din 13 mai 1999
pentru modificarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 935/1998 privind
aprobarea taxelor vamale de import, reduse sau exceptate, cu caracter temporar,
pentru anul 1999, pentru importul unor produse agricole si agroalimentare
ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 239 din 27 mai 1999

In temeiul prevederilor art. 70 din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal
al Romaniei,
Guvernul Romaniei hotaraste:
ARTICOL UNIC
Nivelul taxelor vamale aferente pozitiilor tarifare prevazute in anexa care
face parte integranta din prezenta hotarare inlocuieste nivelul taxelor vamale
aferente pozitiilor tarifare corespunzatoare, prevazute in anexa publicata in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 507 bis din 29 decembrie 1998 la
Hotararea Guvernului nr. 935/1998 privind aprobarea taxelor vamale de import,
reduse sau exceptate, cu caracter temporar, pentru anul 1999, pentru importul
unor produse agricole si agroalimentare, publicata in Monitorul Oficial al
Romaniei, Partea I, nr. 507 din 29 decembrie 1998.
PRIM-MINISTRU
RADU VASILE
Contrasemneaza:
Ministrul finantelor,
Decebal Traian Remes
Ministrul industriei
si comertului,
Radu Berceanu
Ministrul agriculturii
si alimentatiei,
Ioan Avram Muresan
ANEXA 1
-------------------------------------------------------------------------------
Pozitia Denumirea Taxa Taxa
tarifara marfii vamala vamala
de aplicabila
baza in anul
1999
-------------------------------------------------------------------------------
0203 Carne de porcine proaspata, refrigerata sau
congelata
- Proaspata sau refrigerata:
0203.11 -- Carcase si semicarcase:
0203.11.10 --- De animale din specia porcine domestice 351,5 45
0203.11.90 --- Altele 351,5 45
0203.12 -- Jamboane, spete si parti din acestea,
nedezosate:
--- De animale din specia porcine domestice:
0203.12.11 ---- Jamboane si parti de jamboane 351,5 45
0203.12.19 ---- Spete si parti de spete 351,5 45
0203.12.90 --- Altele 351,5 45
0203.19 -- Altele:
--- De animale din specia porcine domestice:
0203.19.11 ---- Anterioare si parti din acestea 351,5 45
0203.19.13 ---- Spinari si parti de spinari, nedezosate 351,5 45
0203.19.15 ---- Piept (impanat) si parti de piept 351,5 45
---- Altele:
0203.19.55 ----- Dezosate 351,5 45
0203.19.59 ----- Altele 351,5 45
0203.19.90 --- Altele 351,5 45
- Congelata:
0203.21 -- Carcase sau semicarcase:
0203.21.10 --- De animale din specia porcine domestice 351,5 45
0203.21.90 --- Altele 351,5 45
0203.22 -- Jamboane, spete si parti din acestea,
nedezosate:
--- De animale din specia porcine domestice:
0203.22.11 ---- Jamboane si parti de jamboane 351,5 45
0203.22.19 ---- Spete si parti de spete 351,5 45
0203.22.90 --- Altele 351,5 45
0203.29 -- Altele:
--- De animale din specia porcine domestice:
0203.29.11 ---- Anterioare si parti din acestea 351,5 45
0203.29.13 ---- Spinari si parti de spinari, nedezosate 351,5 45
0203.29.15 ---- Piept (impanat) si parti de piept 351,5 45
---- Altele:
0203.29.55 ----- Dezosate 351,5 45
0203.29.59 ----- Altele 351,5 45
0203.29.90 --- Altele 351,5 45
0206 Organe comestibile de bovine, porcine, ovine,
caprine, cai, magari, catari, asini, proaspete,
refrigerate sau congelate
--- De animale din specia porcine domestice:
0206.30.21 ---- Ficat: 332,5 45
0206.30.31 ---- Altele 332,5 45
0206.30.90 --- Altele 332,5 45
- De porcine, congelate:
0206.41 -- Ficat:
0206.41.91 ---- De animale din specia porcine domestice 332,5 45
0206.41.99 ---- Altele: 332,5 45
0206.49 -- Altele:
0206.49.91 ---- De animale din specia porcine domestice 332,5 45
0206.49.99 ---- Altele 332,5 45
0207 Carne si organe comestibile ale pasarilor de la
pozitia nr. 01.05, proaspete, refrigerate sau
congelate
- Pasari din specia galinacee:
0207.11 -- Intregi, proaspete sau refrigerate:
0207.11.10 --- Fara pene, eviscerate, cu cap si picioare,
denumite "pui 83%"
128 45
0207.11.30 --- Fara pene, eviscerate, fara cap si
picioare, dar cu gat, inima, ficat si
pipota, denumite "pui 70%"
128 45
0207.11.90 --- Fara pene, eviscerate, fara cap, picioare,
gat, inima, ficat si pipota, denumite
"pui 65%", sau altfel prezentate
128 45
0207.12 -- Intregi, congelate:
0207.12.10 --- Fara pene, eviscerate, fara cap, picioare,
dar cu gat, inima, ficat si pipota,
denumite "pui 70%"
128 45
0207.12.90 --- Fara pene, eviscerate, fara cap, picioare,
gat, inima, ficat si pipota, denumite
"pui 65%", sau altfel prezentate
128 45
0207.13 -- Parti si organe, proaspete sau refrigerate:
--- Parti:
0207.13.10 ---- Dezosate 128 45
---- Nedezosate:
0207.13.20 ----- Jumatati sau sferturi 128 45
0207.13.30 ----- Aripi intregi, cu sau fara varfuri 128 45
0207.13.40 ----- Spate, gaturi, spate cu gaturi impreuna,
tartite si varfuri de aripi 128 45
0207.13.50 ----- Piepti si parti de piepti 128 45
0207.13.60 ----- Pulpe si parti de pulpe 128 45
0207.13.70 ----- Altele 128 45
--- Organe:
0207.13.91 ---- Ficati 128 45
0207.13.99 ---- Altele 128 45
0207.14 -- Parti si organe, congelate:
--- Parti:
0207.14.10 ---- Dezosate 128 45
---- Nedezosate:
0207.14.20 ----- Jumatati sau sferturi 128 45
0207.14.30 ----- Aripi intregi, cu sau fara varfuri 128 45
0207.14.40 ----- Spate, gaturi, spate cu gaturi impreuna,
tartite si varfuri de aripi 128 45
0207.14.50 ----- Piepti si parti de piepti 128 45
0207.14.60 ----- Pulpe si parti de pulpe 128 45
0207.14.70 ----- Altele 128 45
--- Organe:
0207.14.91 ---- Ficati 128 45
0207.14.99 ---- Altele 128 45
- De curcani:
0207.24 -- Intregi, proaspeti sau refrigerati:
0207.24.10 --- Fara pene, eviscerati, fara cap si picioare,
dar cu gat, inima, ficat si pipota, denumiti
"curcani 80%"
128 45
0207.24.90 --- Fara pene, eviscerati, fara cap, picioare,
gat, ficat, inima si pipota, denumiti
"curcani 73%, sau altfel prezentati 128
45
0207.25 -- Intregi, congelati:
0207.25.10 --- Fara pene, eviscerati, fara cap si picioare,
dar cu gat, ficat, inima si pipota, denumiti
"curcani 80%" 128
45
0207.25.90 --- Fara pene, eviscerati, fara cap, picioare,
gat, ficat, inima si pipota, denumiti
"curcani 73%", sau altfel prezentati
128 45
0207.26 -- Parti si organe, proaspete sau refrigerate:
--- Parti:
0207.26.10 ---- Dezosate 128 45
---- Nedezosate:
0207.26.20 ----- Jumatati sau sferturi 128 45
0207.26.30 ----- Aripi intregi, cu sau fara varfuri 128 45
0207.26.40 ----- Spate, gaturi, spate cu gaturi impreuna,
tartite si varfuri de aripi 128 45
0207.26.50 ----- Piepti si parti de piepti 128 45
----- Pulpe si parti de pulpe:
0207.26.60 ------ Copane si parti de copane 128 45
0207.26.70 ------ Altele 128 45
0207.26.80 ----- Altele 128 45
--- Organe:
0207.26.91 ---- Ficati 128 45
0207.26.99 ---- Altele 128 45
0207.27 -- Parti si organe, congelate:
--- Parti:
0207.27.10 ---- Dezosate 128 45
---- Nedezosate:
0207.27.20 ----- Jumatati sau sferturi 128 45
0207.27.30 ----- Aripi intregi, cu sau fara varfuri 128 45
0207.27.40 ----- Spate, gaturi, spate cu gaturi impreuna,
tartite si varfuri de aripi 128 45
0207.27.50 ----- Piepti si parti de piepti 128 45
----- Pulpe si parti de pulpe:
0207.27.60 ------ Copane si parti de copane 128 45
0207.27.70 ------ Altele 128 45
0207.27.80 ----- Altele 128 45
--- Organe:
0207.27.91 ---- Ficati 128 45
0207.27.99 ---- Altele 128 45
- De rate, gaste sau bibilici:
0207.32 -- Intregi, proaspete sau refrigerate:
--- De rate:
0207.32.11 ---- Fara pene si sange, neeviscerate, cu cap
si picioare, denumite "rate 85%"
128 45
0207.32.15 ---- Fara pene, eviscerate, fara cap si
picioare, dar cu gat, inima, ficat si
pipota, denumite "rate 70%"
128 45
0207.32.19 ---- Fara pene, eviscerate, fara cap, picioare,
gat, inima, ficat si pipota, denumite
"rate 63%", sau altfel prezentate
128 45
--- De gaste:
0207.32.51 ---- Fara pene si sange, neeviscerate, cu cap
si picioare, denumite "gaste 82%"
128 45
0207.32.59 ---- Fara pene, eviscerate, fara cap si
picioare, cu sau fara inima si pipota,
denumite "gaste 75%", sau altfel
prezentate 128 45
0207.32.90 --- De bibilici 128 45
0207.33 -- Intregi, congelate:
--- De rate:
0207.33.11 ---- Fara pene, eviscerate, fara cap si
picioare, dar cu gat, inima, ficat
si pipota, denumite "rate 70%"
128 45
0207.33.19 ---- Fara pene, eviscerate, fara cap, picioare,
gat, inima, ficat si pipota, denumite
"rate 63%", sau altfel prezentate
128 45
--- De gaste:
0207.33.51 ---- Fara pene si sange, neeviscerate, cu cap
si picioare, denumite "gaste 82%"
128 45
0207.33.59 ---- Fara pene, eviscerate, fara cap si
picioare, cu sau fara inima sau pipota,
denumite "gaste 75%", sau altfel
prezentate 128 45
0207.33.90 --- De bibilici 128 45
0207.34 -- Ficati grasi, proaspeti sau refrigerati:
0207.34.10 --- De gaste 128 45
0207.34.90 --- De rate 128 45
0207.35 -- Altele, proaspete sau refrigerate:
--- Parti:
--- Dezosate:
0207.35.11 ----- De gaste 128 45
0207.35.15 ----- De rate sau bibilici 128 45
---- Nedezosate:
----- Jumatati sau sferturi:
0207.35.21 ------ De rate 128 45
0207.35.23 ------ De gaste 128 45
0207.35.25 ------ De bibilici 128 45
0207.35.31 ----- Aripi intregi, cu sau fara varfuri 128 45
0207.35.41 ----- Spate, gaturi, spate cu gaturi impreuna,
tartite si varfuri de aripi 128 45
----- Piept si parti de piepti:
0207.35.51 ------ De gaste 128 45
0207.35.53 ------ De rate sau bibilici 128 45
----- Pulpe si parti de pulpe:
0207.35.61 ------ De gaste 128 45
0207.35.63 ------ De rate sau bibilici 128 45
0207.35.71 ----- Parti asa-zise "scurte trei-sferturi
de gaste sau rate" 128
45
0207.35.79 ----- Altele 128 45
--- Organe:
0207.35.91 ---- Ficat, altul decat ficatul gras 128 45
0207.35.99 ---- Altele 128 45
0207.36 -- Altele, congelate:
--- Parti:
---- Dezosate:
0207.36.11 ----- De gaste 128 45
0207.36.15 ----- De rate sau bibilici 128 45
---- Nedezosate:
----- Jumatati sau sferturi:
0207.36.21 ------ De rate 128 45
0207.36.23 ------ De gaste 128 45
0207.36.25 ------ De bibilici 128 45
0207.36.31 ----- Aripi intregi, chiar fara varfuri 128 45
0207.36.41 ----- Spate, gaturi, spate cu gaturi impreuna,
tartite si varfuri de aripi 128 45
----- Piepti si parti de piepti:
0207.36.51 ------ De gaste 128 45
0207.36.53 ------ De rate sau bibilici 128 45
----- Pulpe si parti de pulpe:
0207.36.61 ------ De gaste 128 45
0207.36.63 ------ De rate sau bibilici 128 45
0207.36.71 ----- Parti asa-zise "scurte trei-sferturi de
gaste sau de rate" 128
45
0207.36.79 ----- Altele 128 45
--- Organe:
---- Ficati:
0207.36.81 ----- Ficati grasi de gaste 128 45
0207.36.85 ----- Ficati grasi de rate 128 45
0207.36.89 ----- Altii 128 45
0207.36.90 ---- Altele 128 45
0210 Carne si organe comestibile, sarate sau in
saramura, uscate sau afumate; faina si pudra
comestibila de carne sau de organe
- Carne de porcine:
0210.11 -- Jamboane, spete si parti din acestea,
nedezosate:
--- De animale din specia porcine domestice:
---- Sarate sau in saramura:
0210.11.11 ----- Jambon si parti de jambon 139 45
0210.11.19 ----- Spete si parti de spete 139 45
---- Uscata sau afumata:
0210.11.31 ----- Jambon si parti de jambon 139 45
0210.11.39 ----- Spete si parti de spete 139 45
0210.11.90 --- Altele 139 45
0210.12 -- Piept (impanat) si parti de piept:
--- De animale din specia porcine domestice:
0210.12.11 ---- Sarat sau in saramura 139 45
0210.12.19 ---- Uscat sau afumat 139 45
0210.12.90 --- Altele 139 45
0210.19 -- Altele:
0210.19.10 ----- Semicarcasa de bacon sau trei sferturi
din anterior 139 45
0210.19.20 ----- Trei sferturi din posterior sau mijloc 139 45
0210.19.30 ----- Anterior si bucati din anterior 139 45
0210.19.40 ----- Spinari si bucati de spinari 139 45
----- Altele:
0210.19.51 ------ Dezosate 139 45
0210.19.59 ------ Altele 139 45
---- Uscate sau afumate:
0210.19.60 ----- Anterior si bucati din anterior 139 45
0210.19.70 ----- Spinari si bucati de spinari 139 45
----- Altele:
0210.19.81 ------ Dezosate 139 45
0210.19.89 ------ Altele 139 45
0210.19.90 --- Altele 139 45
0210.90 - Altele, inclusiv faina si pudra comestibila,
de carne sau de organe:
-- Organe:
--- De animale din specia porcine domestice:
0210.90.31 ---- Ficat 139 45
0210.90.39 ---- Altele 139 45
0210.90.71 ----- Ficati grasi de gasca sau de rata, sarat
sau in saramura 139 45
0210.90.79 ----- Altele 139 45
0210.90.80 ---- Altele 139 45
1601.00 Carnati, carnaciori si produse similare, din
carne, organe sau sange; preparate alimentare
pe baza de aceste produse:
1601.00.10 - De ficat 190 45
- Altele (1):
1601.00.91 -- Carnati si carnaciori, uscati sau pentru
tartine, nefierti 190 45
1601.00.99 -- Altele 190 45
1602 Alte preparate sau conserve din carne,
organe sau sange
1602.10.00 - Preparate omogenizate 190 45
1602.20 - De ficat de orice animal:
-- De ficat de gasca sau de rata:
1602.20.11 --- Care contin ficat gras 75% sau mai mult
din greutate 190 45
1602.20.19 --- Altele 190 45
1602.20.90 -- Altele 190 45
- De pasari de curte de la pozitia nr. 01.05:
1602.31 -- De curcan:
--- Care contin carne sau organe in proportie
de 57%, sau mai mult din greutate(*):
1602.31.11 ---- Care contin carne de curcan nefiarta 190 45
1602.31.19 ---- Altele 190 45
1602.31.30 --- Care contin carne sau organe in proportie
de 25% inclusiv pana la 57% exclusiv din
greutate(*) 190 45
1602.31.90 --- Altele 190 45
1602.32 -- Din pasari din specia galinacee:
--- Care contin carne sau organe in proportie
de 57% sau mai mult din greutate(*):
1602.32.11 ---- Nefierte 190 45
1602.32.19 ---- Altele 190 45
1602.32.30 --- Continand 25% din greutate sau mai mult,
dar mai putin de 57% carne sau organe(*) 190 45
1602.32.90 --- Altele 190 45
1602.39 -- Altele:
--- Carne sau organe in proportie de 57% sau
mai mult din greutate(*):
1602.39.21 ---- Nefierte 190 45
1602.39.29 ---- Altele 190 45
1602.39.40 --- Care contin carne sau organe in proportie
de 25% inclusiv pana la 57% exclusiv, din
greutate(*) 190 45
1602.39.80 --- Altele 190 45
- De porcine:
1602.41 -- Jamboane si parti din acestea:
1602.41.10 --- De specia porcine domestice 237,5 45
1602.41.90 --- Altele 237,5 45
1602.42 -- Spete si parti din acestea:
1602.42.10 --- De specia porcine domestice 237,5 45
1602.42.90 --- Altele 237,5 45
1602.49 -- Altele, inclusiv amestecuri:
--- De specia porcine domestice:
---- Care contin carne sau organe de orice fel,
inclusiv grasimi de orice natura sau
origine, in proportie de 80% sau mai mult
din greutate:
1602.49.11 ----- Spete si partile lor, inclusiv
amestecurile de spete si jamboane 237,5 45
1602.49.13 ----- Spinari si parti din acestea, inclusiv
amestecuri de spinari si spete 237,5 45
1602.49.15 ----- Alte amestecuri, continand jamboane,
spete sau spinari si parti ale acestora 237,5 45
1602.49.19 ----- Altele 237,5 45
1602.49.30 ---- Care contin carne sau organe de orice fel,
inclusiv grasimi de orice natura sau
origine, in proportie de 40% inclusiv,
pana la 80% exclusiv, din greutate 237,5 45
1602.49.50 ---- Care contin carne sau organe de orice fel,
inclusiv grasimi de orice natura sau
origine, in proportie de pana la 40% din
greutate 237,5 45
1602.49.90 --- Altele 237,5 45
1602.90.10 -- Preparate din sange de orice animal 190 45
1602.90.51 ---- Care contin carne si organe din specia
porcine domestice 190 45
1701 Zahar din trestie sau din sfecla de zahar si
zaharoza pura din punct de vedere chimic, in
stare solida
- Zahar brut fara adaosuri de substante
aromatizante sau colorante:
1701.11 -- Din trestie de zahar:
1701.11.90 --- Altele 190 45
1701.12 -- Din sfecla de zahar:
1701.12.10 --- Destinat rafinarii 190 45
1701.12.90 --- Altele 190 45
- Altele:
1701 91.00 -- Cu adaosuri de substante aromatizante sau
colorante 190 45
1701.99 -- Altele:
1701.99.10 --- Zahar alb 190 45
1701.99.90 --- Altele 190 45
1704 Produse zaharoase (inclusiv ciocolata alba),
care nu contin cacao
1704.90 - Altele:
1704.90.71 ---- Bomboane de zahar ars, umplute sau nu 135 45
1704.90.75 ---- Caramele 135 45
---- Altele:
1704.90.81 ----- Obtinute prin compresie 135 45
1704.90.99 ----- Altele 135 45
1806 Ciocolata si alte preparate alimentare care
contin cacao
1806.31.00 -- Umplute 240,5 45
1806.32 -- Neumplute:
1806.32.10 --- La care s-au adaugat cereale, fructe sau
nuci 240,5 45
1806.32.90 --- Altele 240,5 45
1806.90 - Altele:
1806.90.11 ---- Care contin alcool 240,5 45
1806.90.19 ---- Altele 240,5 45
--- Altele:
1806.90.31 ---- Umplute 240,5 45
1806.90.39 ---- Neumplute 240,5 45
1806.90.50 -- Dulciuri si inlocuitori ale acestora,
fabricate din inlocuitori ai zaharului
si care contin cacao 240,5 45
1806.90.60 -- Paste pentru umplutura care contin cacao 240,5 45
1806.90.70 -- Preparate continand cacao, pentru bauturi 240,5 45
1806.90.90 Altele 240,5 45