Parlamentul României adoptă prezenta lege. Articolul ISe aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 32 din 30 iunie 2015 privind înfiinţarea Gărzilor forestiere, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 474 din 30 iunie 2015, cu modificările ulterioare, cu următoarele modificări şi completări: 1. La articolul 1, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(4) Activitatea Gărzilor este subordonată autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, prin Garda Forestieră Naţională, organizată ca direcţie generală cu atribuţii de reglementare, implementare şi control al regimului silvic şi cinegetic, denumită în continuare Direcţie. 2. La articolul 1, după alineatul (4) se introduc două noi alineate , alineatele (5) şi (6), cu următorul cuprins:
(5) Structura organizatorică, numărul de personal, atribuţiile şi competenţele Direcţiei, altele decât cele prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă, se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
(6) Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură verifică activitatea Gărzilor, prin direcţia generală prevăzută la alin. (4), anual sau ori de câte ori este nevoie, în baza criteriilor de performanţă care se stabilesc prin hotărâre a Guvernului. 3. La articolul 2, după litera c) se introduce o nouă literă, litera d), cu următorul cuprins: d)raportarea operativă către autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură şi întocmirea raportului anual de activitate. 4. La articolul 6, alineatele (5) şi (6) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
(5) Personalul preluat de la fostele CRSC, în condiţiile prevăzute la alin. (4), precum şi cel din cadrul Direcţiei este supus unei evaluări de integritate, care constituie cerinţă specifică ocupării posturilor din cadrul Gărzilor şi al Direcţiei, sub sancţiunea eliberării din funcţia publică sau încetării raportului de muncă, după caz.
(6) Personalul din cadrul Gărzilor şi al Direcţiei este supus anual evaluării de integritate prevăzute la alin. (5), cu aprobarea conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură. 5. La articolul 6, după alineatul (6) se introduc trei noi alineate , alineatele (7)-(9), cu următorul cuprins:
(7) Dobândirea calităţii de personal al Gărzilor şi al Direcţiei presupune acordul implicit al acestuia pentru evaluarea de integritate.
(8) Formarea profesională continuă este obligatorie pentru întreg personalul angajat în cadrul Gărzilor şi al Direcţiei.
(9) Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură va elabora, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, sistemul naţional de formare profesională continuă pentru pregătirea, formarea, perfecţionarea şi evaluarea personalului din silvicultură, care se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură. 6. Articolul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 7
(1) Ocuparea posturilor din cadrul Gărzilor şi al Direcţiei se face numai cu promovarea evaluării de integritate prevăzute la art. 6 alin. (5) şi (6).
(2) Procedura de organizare şi desfăşurare a evaluării de integritate pentru ocuparea posturilor din cadrul Gărzilor şi al Direcţiei, precum şi pentru personalul angajat din cadrul acestora se stabileşte prin hotărârea Guvernului prevăzută la art. 1 alin. (2). 7. La articolul 8 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
(2) Numărul minim al mijloacelor de transport necesar realizării atribuţiilor Gărzilor şi a Direcţiei este de 250. 8. Articolul 11 se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 11Anexa face parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă. 9. Anexa nr. 2 se abrogă. Articolul II În tot cuprinsul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 32/2015 privind înfiinţarea Gărzilor forestiere, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 474 din 30 iunie 2015, cu modificările ulterioare, sintagma „anexa nr. 1" se înlocuieşte cu sintagma „anexa". Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, în condiţiile art. 77 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,FLORIN IORDACHEPREŞEDINTELE SENATULUICĂLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TĂRICEANU