LEGE
Nr. 9 din 29 aprilie 1971
privind cantinele-restaurant pentru salariati
ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA
ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL NR. 52 din 29 aprilie 1971
EXPUNERE DE MOTIVE
Ridicarea necontenita a nivelului de trai al oamenilor muncii din tara
noastra constituie o preocupare permanenta a politicii interne a partidului si
a statului. Realizarea acestui obiectiv este urmarita atit prin cresterea
salariilor cit si prin luarea altor masuri care sa contribuie la satisfacerea
cit mai deplina a cerintelor materiale de viata.
Pe aceasta linie se inscrie si Legea privind cantinele-restaurant pentru
salariati.
In vederea imbunatatirii activitatii cantinelor pentru servirea
salariatilor, Consiliul de Ministri si Uniunea Generala a Sindicatelor, pe baza
analizei situatiei actuale si a unei largi consultari cu oamenii muncii, cu
organizatiile sindicale si conducerile intreprinderilor, au elaborat proiectul
de lege privind cantinele-restaurant pentru salariati.
In principal, legea prevede o serie de masuri menite sa contribuie la
imbunatatirea servirii salariatilor si a pensionarilor, dezvoltarea activitatii
cantinelor prin transformarea structurii lor in cantine-restaurant si
functionarea lor pe baze economice eficiente.
Cantinele-restaurant trec in subordinea consiliilor populare, care le vor
conduce prin organele lor comerciale de specialitate. In localitatile unde
aprovizionarea populatiei nu se realizeaza de comertul de stat,
cantinele-restaurant urmeaza sa fie administrate de catre unitatile cooperatiei
de consum.
Conducerea cantinelor-restaurant este asigurata de comitete formate din
reprezentanti ai salariatilor abonati, ai organelor sindicale, organizatiilor
de tineret si de femei, ai conducerilor intreprinderilor ai caror salariati iau
masa la cantina si seful cantinei; aceste comitete au largi atributii in
conducerea si gospodarirea unitatii.
Raspunderea pentru aprovizionarea si functionarea cantinelor-restaurant
revine Ministerului Comertului Interior si consiliilor populare.
Aprovizionarea acestor unitati cu marfurile agroalimentare necesare se
asigura de la fondul central, cu prioritate fata de unitatile comerciale de
alimentatie publica, la preturi fixe de stat, direct din depozitele comertului
cu ridicata sau de la furnizorii locali. Cantinele-restaurant beneficiaza de
rabatul comercial stabilit pentru comertul cu amanuntul.
Pentru completarea fondului de marfa, cantinele-restaurant au dreptul sa
faca cumparari directe de produse agroalimentare si sa organizeze gospodarii
anexe, in aceleasi conditii ca si unitatile de alimentatie publica.
In scopul folosirii depline a bazei tehnico-materiale, cantinele-restaurant
functioneaza dupa orele de program si in zilele de sarbatoare pe regim de
restaurant si organizeaza bufete, chioscuri si alte unitati mobile in incinta
organizatiilor socialiste de stat.
La cantinele-restaurant pot servi masa salariatii, pensionarii si membrii
de familie ai acestora, salariatii aflati in delegatie, precum si alte
persoane. Pensionarii proveniti din intreprinderea pe linga care functioneaza
cantina-restaurant urmeaza sa ia masa in aceleasi conditii ca si salariatii.
Potrivit prevederilor din lege, cantinele-restaurant sint scutite de
impozitul pe circulatia marfurilor; de asemenea nu vor varsa la buget
eventualele beneficii ce se vor realiza din functionarea lor pe regim de
restaurant si de la unitatile ce le apartin. Aceste beneficii vor fi folosite pentru
imbunatatirea si ieftinirea costului meniurilor fixe servite salariatilor si
pensionarilor pe baza de abonament, precum si pentru dezvoltarea bazei
tehnico-materiale.
Un rol important in desfasurarea activitatii cantinelor-restaurant revine
comitetelor sindicatelor, precum si conducerilor organizatiilor socialiste,
care indruma, sprijina si controleaza sistematic modul de functionare a
cantinelor-restaurant, aprovizionarea lor la timp si cu marfurile necesare.
Aplicarea masurilor prevazute in lege va asigura o mai buna servire a
salariatilor cu meniuri variate si consistente, de buna calitate, la preturi
accesibile, precum si atragerea spre aceste unitati a unei mase mai largi de
consumatori si folosirea mai eficienta a bazei tehnico-materiale.
In vederea imbunatatirii activitatii cantinelor-restaurant pentru servirea
salariatilor, pensionarilor si a membrilor lor de familie cu preparate de
calitate superioara, in sortimente variate si la preturi corespunzatoare,
Marea Adunare Nationala a Republicii Socialiste Romania adopta prezenta
lege.
CAP. 1
Infiintarea, organizarea si functionarea cantinelor-restaurant
Art. 1
Cantinele-restaurant se infiinteaza si se organizeaza, la cererea si pe
linga organizatiile socialiste de stat, prin decizii ale comitetelor executive
ale consiliilor populare orasenesti, municipale sau judetene, cu consultarea
organelor sindicale locale.
Infiintarea si organizarea cantinelor-restaurant se fac in cazurile in care
exista un numar corespunzator de consumatori care iau masa la aceste unitati,
astfel incit sa se asigure folosirea integrala a capacitatii lor de preparare
si servire a meselor, precum si functionarea lor pe baze economice eficiente.
Art. 2
Cantinele-restaurant sint subordonate organizatiilor comerciale locale, au
gestiune economica, tin evidenta activitatii si incheie bilant propriu.
Comitetele executive ale consiliilor populare judetene si a municipiului
Bucuresti pot stabili ca directiile comerciale sa aiba in subordine directa
anumite cantine-restaurant; in asemenea cazuri, cantinele-restaurant au
personalitate juridica.
Art. 3
Localurile cantinelor-restaurant care se construiesc in viitor se
realizeaza de catre organizatiile socialiste de stat titulare de plan de
investitii impreuna cu comitetele executive ale consiliilor populare si se
amplaseaza in afara incintei unitatilor.
Art. 4
Cantinele existente se reorganizeaza in cantine-restaurant de catre
unitatile pe linga care functioneaza, impreuna cu comitetele executive ale
consiliilor populare, potrivit prevederilor prezentei legi.
Conducerile unitatilor pe linga care functioneaza cantinele existente sint
obligate sa ia masuri pentru a le separa de incinta unitatilor si sa asigure
accesul direct din afara la localul acestora, pentru ca si salariatii altor
unitati sa poata lua masa la cantinele-restaurant.
Art. 5
In scopul folosirii depline a bazei materiale a cantinelor-restaurant si
pentru realizarea unor venituri suplimentare destinate imbunatatirii calitatii
mesei si ieftinirii costului acesteia, comitetele executive ale consiliilor
populare sint obligate sa ia masuri ca, pe linga masa de prinz,
cantinele-restaurant sa serveasca micul dejun si masa de seara, iar, in functie
de cerere, sa functioneze ca restaurant dupa orele de program si in zile de
sarbatori. La aceste mese se pot servi si meniuri dietetice.
Cantinele-restaurant organizeaza bufete, chioscuri si alte unitati mobile
in incinta organizatiilor socialiste de stat pentru servirea salariatilor in
timpul pauzei de masa. Cantinele-restaurant pot asigura si alimentatia de
protectie pentru muncitori.
La cantina-restaurant pot servi masa si membrii de familie a salariatilor,
salariatii aflati in delegatie, pensionarii si membrii lor de familie, precum
si alte persoane pe baza aprobarii comitetului de conducere al
cantinei-restaurant. De asemenea, se poate organiza servirea meniurilor la
domiciliul consumatorilor, pe baza de abonament sau comenzi prealabile, precum
si desfacerea de semipreparate tip gospodina.
Art. 6
Pe masura crearii bazei materiale necesare, in cantinele-restaurant se
introduce sistemul de autoservire.
In acest scop, Ministerul Comertului Interior si celelalte organe centrale
si locale, care au in subordine unitati producatoare de utilaj comercial, iau
masuri pentru sporirea productiei de linii de autoservire, de utilaje
frigorifice, termice si de mecanizare a muncii destinate functionarii
cantinelor-restaurant.
Art. 7
In vederea asigurarii bunei sale functionari, cantina-restaurant are un
comitet de conducere format din: delegatul conducerii organizatiei socialiste
de stat ai carei salariati sint abonati; delegatul sindicatului; delegatul
organizatiei Uniunii Tineretului Comunist; delegatul comisiei de femei;
reprezentantii salariatilor abonati alesi de acestia in functie de numarul lor;
seful cantinei-restaurant.
In cazul cind la cantina-restaurant servesc masa salariati ai mai multor
organizatii socialiste de stat, din comitetul de conducere al
cantinei-restaurant pot face parte si delegati din cadrul acestor organizatii
socialiste de stat, potrivit alineatului precedent.
Membrii comitetului de conducere al cantinei-restaurant aleg, din rindul
lor, un presedinte al acestui comitet, care nu poate fi seful
cantinei-restaurant.
Art. 8
Comitetul de conducere al cantinei-restaurant exercita urmatoarele
atributii:
- adopta hotariri privind dezvoltarea activitatii cantinei-restaurant si
stabileste masurile necesare pentru buna functionare a acesteia;
- hotaraste, cu acordul conducerii organizatiei socialiste de stat, in
functie de nevoi, infiintarea de bufete, chioscuri, tonete, in incinta
acesteia;
- ia masuri pentru imbunatatirea permanenta a calitatii meniurilor fixe si a
preparatelor, diversificarea sortimentelor potrivit cerintelor salariatilor si
asigura respectarea normelor igienico-sanitare in cantina-restaurant;
- urmareste folosirea eficienta a bunurilor cantinei-restaurant, pastrarea
integritatii patrimoniului acesteia si gospodarirea fondului de marfuri;
- aproba orarul de functionare al cantinei-restaurant, dupa consultarea
conducerii organizatiilor socialiste de stat respective;
- stabileste meniurile fixe si celelalte preparate, inclusiv meniurile dietetice,
care pot fi servite la cantina-restaurant, precum si preturile acestora;
- analizeaza si avizeaza darile de seama prezentate de seful
cantinei-restaurant.
Hotaririle comitetului de conducere al cantinei-restaurant se iau cu votul
a jumatate plus unu din numarul membrilor comitetului.
Comitetul de conducere al cantinei-restaurant si membrii acestuia raspund
de masurile luate si activitatea desfasurata, atit fata de comitetul executiv
al consiliului popular, cit si fata de salariati, conducerile intreprinderilor
si organizatiile obstesti pe care le reprezinta.
Art. 9
Seful cantinei-restaurant se numeste si se elibereaza din functie de catre
comitetul executiv al consiliului popular cu acordul comitetului de conducere
al cantinei-restaurant. El conduce in mod operativ intreaga activitate a
cantinei-restaurant, ia masuri concrete pentru indeplinirea hotaririlor
comitetului de conducere, angajeaza patrimonial si raspunde de activitatea
economico-financiara, potrivit dispozitiilor legale.
Art. 10
Organele de conducere colectiva ale organizatiilor socialiste de stat
urmaresc modul cum sint gospodarite mijloacele materiale, calitatea si
varietatea meniurilor fixe si ale celorlalte preparate, fac propuneri sau iau
masuri ce intra in competenta lor, ca activitatea cantinelor-restaurant sa se
desfasoare in bune conditii pentru satisfacerea deplina a nevoilor salariatilor
si informeaza periodic adunarea generala a salariatilor.
Art. 11
Comitetele sindicatelor din organizatiile socialiste de stat, consiliile
orasenesti, municipale si judetene ale sindicatelor indruma, sprijina si
controleaza sistematic modul de functionare a cantinelor-restaurant,
aprovizionarea acestora la timp si cu marfurile necesare, prepararea,
diversificarea si buna calitate a meniurilor fixe, precum si a celorlalte
preparate, potrivit cerintelor salariatilor si la preturi accesibile,
respectarea regulilor igienico-sanitare, asigurarea unei serviri
corespunzatoare.
Art. 12
Comitetele de conducere ale cantinelor-restaurant sint obligate sa ia
masuri operative pentru indeplinirea sarcinilor trasate de comitetele executive
ale consiliilor populare si de organele de conducere colectiva ale
organizatiilor socialiste de stat, precum si pentru realizarea obiectivelor
stabilite de organele sindicale in urma controalelor efectuate, in vederea
imbunatatirii activitatii generale a cantinelor-restaurant si inlaturarii
deficientelor constatate.
Art. 13
Ministerul Comertului Interior si comitetele executive ale consiliilor
populare raspund de aprovizionarea si buna functionare a cantinelor-restaurant.
Aprovizionarea cantinelor-restaurant cu marfurile agroalimentare necesare
se asigura de la fondul central, la preturi fixe de stat, direct din depozitele
comertului cu ridicata sau de la furnizorii locali, beneficiind de rabat
comercial, la nivelul cotelor stabilite pentru comertul cu amanuntul.
Pentru completarea fondului de marfuri, cantinele-restaurant au dreptul sa
cumpere produse agroalimentare, inclusiv animale vii, de la cooperativele
agricole de productie, de la producatorii individuali si de pe piata
neorganizata sau din magazinele cu amanuntul, in aceleasi conditii ca si
unitatile de alimentatie publica.
Cantinele-restaurant pot organiza gospodarii anexe, indeosebi crescatorii
de animale si pasari, acolo unde exista conditii corespunzatoare si unde
furajarea este asigurata.
Art. 14
Pentru folosirea rationala a mijloacelor de transport si aprovizionarea
operativa, comitetele executive ale consiliilor populare iau masuri ca, in
cazul cantinelor-restaurant situate in orase, municipii sau in sectoarele
municipiului Bucuresti, aprovizionarea sa se faca - in mod organizat - in
cadrul intreprinderilor si organizatiilor comerciale pentru toate cantinele-restaurant
situate in localitatea sau sectorul respectiv. Aprovizionarea
cantinelor-restaurant se face cu prioritate fata de celelalte unitati de
alimentatie publica.
Art. 15
In vederea sporirii eficientei economice a activitatii cantinelor-restaurant,
comitetele executive ale consiliilor populare iau masurile organizatorice
necesare pentru ca bucatariile mari ale unor cantine-restaurant, care dispun de
baza materiala corespunzatoare, sa aprovizioneze si alte cantine-restaurant din
zona cu preparate culinare si semipreparate, precum si pentru infiintarea unor
gospodarii anexe mari in vederea aprovizionarii mai multor cantine-restaurant.
Art. 16
Ministerul Comertului Interior si Ministerul Agriculturii, Industriei
Alimentare, Silviculturii si Apelor asigura fondul de marfa necesar pentru
aprovizionarea ritmica si cu produse de buna calitate a cantinelor-restaurant.
Ministerul Comertului Interior si comitetele executive ale consiliilor
populare iau masuri in vederea asigurarii, pregatirii si instruirii
personalului cantinelor-restaurant.
Ministerul Sanatatii acorda asistenta de specialitate si controleaza
desfasurarea activitatii cantinelor-restaurant in conditii corespunzatoare de
igiena.
CAP. 2
Finantarea, creditarea si acoperirea cheltuielilor
Art. 17
Realizarile cantinelor-restaurant, ale bufetelor si celorlalte unitati ce
functioneaza pe linga acestea sint scutite de plata impozitului pe circulatia
marfurilor.
De asemenea, cantinele-restaurant sint scutite de plata impozitului asupra
cladirilor pe care le detin.
Art. 18
Cantinele-restaurant au cont curent la banca si se finanteaza cu avansuri
de la abonati si cu credite bancare, cu o dobinda de 0,5 la suta.
Art. 19
Activitatea cantinelor-restaurant nu se planifica cu beneficii. Eventualele
beneficii realizate de catre acestea din activitatea bufetelor, a chioscurilor
si a celorlalte unitati, precum si din functionarea lor pe regim de restaurant,
vor fi utilizate pentru imbunatatirea mesei, reducerea preturilor pentru
meniurile servite pe baza de abonament si dezvoltarea activitatii economice.
Art. 20
Organizatiile socialiste de stat suporta pentru meniurile fixe servite pe
baza de abonament, precum si pentru celelalte preparate vindute salariatilor
proprii, prin bufetele si alte unitati din incinta organizatiilor socialiste de
stat: costul apei, energiei electrice, combustibilului si al transporturilor
pentru aprovizionarea cantinei-restaurant, cheltuielile legate de amortisment,
chirie si reparatii ale mijloacelor fixe, precum si uzarea sau inlocuirea
obiectelor de inventar.
Acolo unde exista conditii, organizatiile socialiste de stat pun la
dispozitia cantinei-restaurant, spre folosinta, localul necesar functionarii.
In cazul in care la cantina-restaurant iau masa salariati ai mai multor
organizatii socialiste de stat, cheltuielile aratate in prezentul articol se
platesc lunar de acestea, in raport cu numarul de abonati si numarul meselor
servite.
Pentru pensionarii care servesc meniuri fixe pe baza de abonament la
cantinele-restaurant ale organizatiilor socialiste de stat de unde provin,
acestea suporta cheltuielile prevazute la alineatul 1.
Art. 21
Organizatiile economice, cu aprobarea adunarii generale a salariatilor, pot
aloca - din beneficiile ramase la dispozitia lor pentru premii si investitii
neutralizate - o suma destinata dezvoltarii cantinei-restaurant, precum si
pentru imbunatatirea mesei servite salariatilor.
Cuantumul sumei prevazute in alineatul precedent se stabileste de adunarea
generala a salariatilor, anual, odata cu dezbaterea darii de seama asupra
activitatii prezentate de comitetul de directie al organizatiei economice.
De asemenea, organizatiile socialiste de stat ai caror salariati iau masa
la cantina-restaurant sprijina, prin salariatii lor tehnico-administrativi,
tinerea unor evidente, efectuarea inventarelor si calcularea preturilor la
cantina-restaurant; acesti salariati raspund de calitatea lucrarilor executate.
Art. 22
Organizatiile comerciale locale nu pot percepe cote pentru cheltuielile de
administratie si conducere de la cantinele-restaurant in subordine.
Art. 23
Salariatii si pensionarii proprii, care servesc meniuri fixe la
cantina-restaurant pe baza de abonament, suporta, prin pretul mesei: costul
alimentelor, calculat pe baza preturilor de procurare; fondul de salarii si
celelalte drepturi banesti cuvenite personalului cantinei-restaurant, inclusiv
contributia pentru asigurari sociale; cheltuielile de regie ale
cantinei-restaurant, in afara celor prevazute la art. 20.
Art. 24
Preturile se stabilesc de comitetul de conducere al cantinei-restaurant,
dupa cum urmeaza:
a) preturile pentru meniurile fixe servite salariatilor si pensionarilor
proprii, pe baza de abonament, dimineata, la prinz si seara, se calculeaza fara
beneficii, potrivit prevederilor art. 23;
b) preturile pentru celelalte preparate si produse, precum si pentru
meniurile fixe servite fara abonament in cantina-restaurant se formeaza din
costul alimentelor calculat pe baza preturilor de procurare si a cheltuielilor
totale de regie, la care se adauga si un anumit beneficiu. Pretul astfel format
trebuie sa fie mai mic decit pretul cu care se desfac preparatele si produsele
in unitatile comerciale de alimentatie publica de categoria a III-a.
Preturile la piine si produse zaharoase sint cele in vigoare pentru
desfacerea cu amanuntul la populatie.
Comitetele executive ale consiliilor populare si comitetele de conducere
ale cantinelor-restaurant iau masuri pentru stabilirea meniurilor fixe servite
pe baza de abonament, precum si a celorlalte preparate la preturi accesibile
tuturor categoriilor de salariati.
Art. 25
Cantinele-restaurant pot servi si cresele, caminele de copii, stationarele,
internatele pentru elevii scolilor profesionale sau ucenicii intreprinderilor
ai caror salariati iau masa la cantina-restaurant, in conditiile de hrana
prevazute de reglementarile in vigoare, decontind cu intreprinderile respective
pretul de cost total al meselor servite, fara beneficii.
Art. 26
Salarizarea personalului cantinelor-restaurant se face potrivit
reglementarilor in vigoare.
Plata salariilor personalului cantinelor-restaurant se face din incasarile
realizate.
Art. 27
Activitatea economica a cantinelor-restaurant si a unitatilor acestora,
gestionarea valorilor materiale si banesti, precum si respectarea regulilor
generale de comert in aceste unitati, se verifica de catre organele de control
si inspectie, potrivit reglementarilor legale cu privire la competenta si
atributiile acestora in unitatile comerciale.
CAP. 3
Dispozitii finale
Art. 28
Cantinele existente si cantinele-restaurant, care functioneaza pe linga
organizatiile socialiste de stat din localitatile in care aprovizionarea
populatiei se realizeaza prin unitatile comertului de stat, trec in subordinea
organizatiilor comerciale sau directiilor comerciale, dupa caz, conform art. 2,
iar obiectele de inventar aflate in folosinta lor se transfera acestora, fara
plata.
Totodata, se predau si indicatorii de plan economico-financiari si de munca
si salarii. Personalul operativ si tehnico-administrativ afectat activitatii
cantinelor-restaurant se transfera in interes de serviciu.
Art. 29
Ramin in subordinea intreprinderilor, desfasurindu-si activitatea in
conditiile prezentei legi, cantinele pentru salariatii intreprinderilor
agricole de stat si ai intreprinderilor pentru mecanizarea agriculturii,
cantinele care functioneaza pe linga santierele de constructii-montaj si
exploatarile forestiere, precum si altele situate in locuri izolate.
In cazul in care conditiile locale permit, comitetele executive ale
consiliilor populare pot lua masuri si pentru preluarea acestora.
Art. 30
Dispozitiile prezentei legi nu se aplica la:
a) popotele personalului unitatilor Ministerului Fortelor Armate,
Ministerului Afacerilor Interne si Consiliului Securitatii Statului;
b) cantinele scolare de orice fel, inclusiv cele studentesti, precum si
cele ale spitalelor, creselor si caminelor de copii. Salariatii unitatilor
respective pot lua masa la aceste cantine, nefiind obligatorie infiintarea si
organizarea unei cantine-restaurant distincte. In asemenea cazuri, plata
preparatelor consumate se face in conditiile prezentei legi.
Organizarea si functionarea cantinelor mentionate in prezentul articol se
fac potrivit instructiunilor emise de organele centrale interesate, adaptate
prevederilor prezentei legi.
Art. 31
Se recomanda Uniunii Centrale a Cooperativelor de Consum, Uniunii Centrale
a Cooperativelor de Consum, Uniunii Centrale a Cooperativelor Mestesugaresti,
Uniunii Nationale a Cooperativelor Agricole de Productie si celorlalte
organizatii obstesti sa ia masuri pentru aplicarea in mod corespunzator a
prevederilor prezentei legi.
Art. 32
Se recomanda Uniunii Centrale a Cooperativelor de Consum sa ia masuri
pentru preluarea cantinelor existente - in localitatile in care aprovizionarea
populatiei se realizeaza prin unitatile din sistemul sau - si pentru
organizarea lor in conditiile prezentei legi. In asemenea cazuri, obiectele de
inventar ale cantinelor trec in folosinta gratuita la organizatiile cooperatiei
de consum in subordinea carora vor functiona cantinele-restaurant.
De asemenea, se recomanda Uniunii Centrale a Cooperativelor de Consum sa
organizeze noi cantine-restaurant potrivit prevederilor prezentei legi in
localitatile in care aprovizionarea populatiei se realizeaza prin unitatile din
sistemul sau.
Art. 33
Vinzarile realizate prin cantinele-restaurant care se preiau de catre
comitetele executive ale consiliilor populare si Uniunea Centrala a
Cooperativelor de Consum se includ in planul vinzarilor cu amanuntul si in
sarcina de incasari in numerar ale acestora, potrivit reglementarilor in
vigoare.
Art. 34
Comitetul de Stat al Planificarii si Ministerul Finantelor sint autorizate
sa modifice in mod corespunzator indicatorii de plan economic, munca si salarii
si financiar ai ministerelor, celorlalte organe centrale, consiliilor populare
judetene si al municipiului Bucuresti, cu influentele rezultate din aplicarea
prevederilor prezentei legi, in baza protocoalelor incheiate de ministere si
celelalte organe centrale si locale interesate, in limita indicatorilor de plan
si buget aprobati pe anul 1971.
Art. 35
In functie de specificul si complexitatea cantinelor-restaurant, comitetul
de conducere al acestora elaboreaza proiectul regulamentului de organizare si
functionare a cantinei-restaurant si il supune aprobarii adunarii generale a
salariatilor.
Art. 36
Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 1375/1953 pentru aprobarea
regulamentului de organizare si functionare a cantinelor, cu modificarile
ulterioare, Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 56/1955 privind pretul
meselor de cantina, pct. 6 din Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 2579/1956
privind modificarea si completarea unor hotariri ale Consiliului de Ministri,
Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 727/1959 privind infiintarea si organizarea
de restaurante-cantina de catre Comitetul executiv al Consiliului popular al
municipiului Bucuresti, Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 1273/1959 privind
acoperirea cheltuielilor cantinelor pentru salariati, precum si orice alte
dispozitii contrare prezentei legi, se abroga.
Aceasta lege a fost votata de Marea Adunare Nationala in sedinta din 29
aprilie 1971, intrunind din cele 408 voturi exprimate, 404 voturi pentru si 4
voturi impotriva.
Presedintele
Marii Adunari Nationale,
Stefan Voitec
IN CONFORMITATE CU ARTICOLUL 57 DIN CONSTITUTIA REPUBLICII SOCIALISTE
ROMANIA SEMNAM ACEASTA LEGE.
Presedintele
Consiliului de Stat,
NICOLAE CEAUSESCU