Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 13 din 31 ianuarie 2006

pentru aprobarea Normelor-cadru privind securitatea fizica a informatiilor UE clasificate

ACT EMIS DE: OFICIUL REGISTRULUI NATIONAL AL INFORMATIILOR SECRETE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 138 din 14 februarie 2006



     In temeiul art. II din Legea nr. 343/2005 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 153/2002*) privind organizarea si functionarea Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat,

     directorul general al Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat emite prezentul ordin.

     *) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 153/2002 a fost aprobata prin Legea nr. 101/2003.

     Art. 1. - Se aproba Normele-cadru privind securitatea fizica a informatiilor UE clasificate, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

     Art. 2. - Continutul normelor-cadru prevazute la art. 1 va fi revizuit periodic in vederea armonizarii reglementarilor nationale cu normele europene si euroatlantice in domeniu.

     Directorul general al Oficiului Registrului National

     al Informatiilor Secrete de Stat,

     Marius Petrescu

     ANEXA 1

     NORME-CADRU

privind securitatea fizica a informatiilor UE clasificate

     1. Dispozitii generale

     Art. 1. - Securitatea fizica reprezinta ansamblul masurilor de protectie aplicate incintelor in care sunt gestionate informatii UE clasificate ce trebuie protejate impotriva accesului neautorizat, deteriorarii, distrugerii, pierderii sau compromiterii.

     Art. 2. - In sensul prezentelor norme, termenii si expresiile utilizate se definesc dupa cum urmeaza:

     a) container - dulap metalic special destinat pastrarii informatiilor clasificate si protectiei impotriva accesului neautorizat la acestea;

     b) forta de securitate - forta specializata alcatuita din personalul permanent de paza si o forta de interventie rapida;

     c) contractant - parte la un contract, care are calitatea de executant de lucrari sau de prestator de servicii;

     d) chei de securitate - combinatii ale unui sistem cu cifru sau chei de la incaperi speciale de securitate ori de la incuietorile containerelor destinate protectiei informatiilor UE clasificate.

     2. Principii de organizare a masurilor de securitate fizica

     Art. 3. - Masurile de securitate fizica urmaresc:

     a) sa previna patrunderea neautorizata a persoanelor, prin efractie sau in alt mod fraudulos, in spatiile protejate;

     b) sa previna, sa descopere si sa impiedice actiunile ostile ale personalului neloial, inclusiv cele de spionaj, de natura sa afecteze securitatea informatiilor UE clasificate;

     c) sa permita accesul la informatii UE clasificate exclusiv persoanelor autorizate, pe baza unei certificari de securitate corespunzatoare si a aplicarii principiului "nevoia de a cunoaste";

     d) sa descopere si sa combata in mod operativ orice incalcare a masurilor de protectie a informatiilor UE clasificate.

     Art. 4. - Amploarea masurilor de protectie fizica a informatiilor UE clasificate se stabileste in functie de:

     a) nivelul de clasificare si categoria informatiilor protejate;

     b) volumul informatiilor si natura suportului de stocare a acestora;

     c) modul de pastrare a informatiilor;

     d) natura amenintarilor la adresa securitatii informatiilor clasificate, determinate de activitatile serviciilor de informatii care au ca tinta UE sau state membre ale acesteia, precum si de actiuni de natura terorista, subversiva, sabotaj sau de alte activitati infractionale.

     Art. 5. - (1) Masurile de protectie fizica trebuie completate cu masuri de securitate a personalului, de securitate a informatiilor si INFOSEC.

     (2) Stabilirea celor mai eficiente metode de contracarare a amenintarilor si de compensare a vulnerabilitatilor printr-o combinatie a masurilor protective din domeniile prevazute la alin. (1) se realizeaza printr-un management corespunzator al riscurilor de securitate.

     Art. 6. - Pentru o incinta data, masurile de securitate fizica sunt cuprinse in Planul de securitate fizica.

     Art. 7. - Implementarea masurilor de securitate fizica se va baza pe principiul "apararii in adancime", urmarindu-se stabilirea:

     a) incintei care trebuie protejata;

     b) unui dispozitiv exterior de securitate destinat sa delimiteze zona protejata si sa descurajeze accesul neautorizat;

     c) unui dispozitiv intermediar de securitate destinat sa descopere tentativele sau accesul neautorizat in zona protejata si sa alerteze forta de securitate;

     d) unui dispozitiv interior de securitate destinat sa intarzie actiunile eventualilor intrusi si sa ofere suficient timp pentru ca acestia sa fie retinuti de forta de securitate.

     3. Masuri de securitate fizica

     Art. 8. - (1) Informatiile cu nivelul de clasificare UE CONFIDENTIEL sau superior se gestioneaza numai in interiorul unei zone de securitate.

     (2) Zona de securitate reprezinta perimetrul delimitat, amenajat si protejat, special destinat gestionarii informatiilor UE clasificate, care trebuie sa corespunda uneia dintre urmatoarele categorii:

     a) zona de securitate clasa I, organizata astfel incat intrarea unei persoane intr-o asemenea zona permite accesul direct la orice informatii UE clasificate gestionate aici, ca urmare a modului specific de pastrare a acestora (expuse la vedere pe rafturi, afisate pe pereti etc.) si care presupune:

     (i) controlul tuturor intrarilor si iesirilor;

     (ii) un sistem de control al intrarii care sa permita accesul doar acelor persoane care au certificarea de securitate corespunzatoare si sunt special autorizate sa intre intr-o asemenea zona;

     (iii) specificarea nivelurilor de clasificare ale informatiilor UE gestionate aici;

     b) zona de securitate clasa II, organizata astfel incat o persoana prezenta intr-o asemenea zona are acces exclusiv la informatiile UE clasificate pentru care este autorizata, ca urmare a modului specific de pastrare a acestora si care presupune:

     (i) controlul tuturor intrarilor si iesirilor;

     (ii) un sistem de control al intrarii care sa permita accesul neinsotit doar acelor persoane care au certificare de securitate corespunzatoare si sunt special autorizate sa intre intr-o asemenea zona. Pentru toate celelalte persoane trebuie sa existe reguli de insotire pentru a se preveni accesul neautorizat la informatii UE clasificate.

     Art. 9. - (1) In jurul zonelor de securitate poate fi stabilita o zona administrativa. O asemenea zona implica un perimetru vizibil delimitat, in cadrul caruia sunt create conditii pentru controlul persoanelor si al vehiculelor.

     (2) Informatiile UE clasificate gestionate in zona administrativa vor avea cel mult nivelul de clasificare RESTREINT UE.

     Art. 10. - Incintele in care nu se lucreaza 24 de ore din 24 vor fi inspectate imediat dupa terminarea programului de lucru, pentru a se verifica daca protectia informatiilor clasificate este asigurata in mod corespunzator.

     Art. 11. - (1) Pentru eficientizarea sistemelor de paza si aparare impotriva patrunderii neautorizate pot fi utilizate masuri de securitate fizica specifice (gardul de perimetru, sisteme de detectare a intruziunilor - SDI, iluminat, televiziune cu circuit inchis - TVCI).

     (2) In cazurile in care acest lucru este posibil, zona ce trebuie protejata va fi delimitata de un gard de perimetru.

     (3) Portile de acces permanent trebuie sa ofere cel putin acelasi nivel de protectie ca si gardul; celelalte porti vor fi incuiate si asigurate.

     Art. 12. - Iluminatul de securitate va fi realizat astfel incat sa ofere un grad mai mare de detectare a unui potential intrus atat direct de catre paza, cat si indirect prin intermediul sistemului TVCI.

     Art. 13. - SDI vor fi utilizate pentru a spori nivelul de securitate oferit de gard sau vor fi folosite in camere si in cladiri pentru a ajuta sau a substitui personalul de paza.

     Art. 14. - TVCI va fi utilizata pentru verificarea incintelor si a alarmelor SDI.

     Art. 15. - Atunci cand se folosesc SDI, TVCI sau alte dispozitive destinate supravegherii si protectiei informatiilor UE clasificate, trebuie sa existe o sursa de alimentare de rezerva.

     Art. 16. - (1) Controlul accesului personalului permanent in zonele de securitate se efectueaza de personal de paza sau prin sisteme electronice, avandu-se in vedere urmatoarele:

     a) accesul fiecarui angajat se realizeaza prin locuri anume stabilite, pe baza permisului de acces;

     b) permisul de acces nu va specifica in clar identitatea organizatiei emitente sau locul in care detinatorul are acces;

     c) permisele de acces care acorda accesul fara escorta in interiorul zonelor de securitate in care sunt manipulate sau depozitate informatii UE clasificate se emit numai persoanelor care au certificare de securitate corespunzatoare; cererea pentru acces in zona trebuie sa fie bine intemeiata si bazata pe principiul "nevoia de a cunoaste".

     (2) La nivelul fiecarei persoane juridice care gestioneaza informatii UE clasificate se pot stabili reguli suplimentare proprii privind accesul, cu respectarea prezentelor cerinte minime.

     Art. 17. - Accesul vizitatorilor in zonele de securitate se realizeaza conform regulilor proprii aprobate de conducatorul institutiei, tinand cont de certificarea de securitate si cu aplicarea principiului "nevoia de a cunoaste", inregistrandu-se datele personale ale vizitatorilor, precum si ora intrarii si iesirii acestora prin punctele de control.

     Art. 18. - (1) Pentru accesul angajatilor agentilor economici contractanti care efectueaza lucrari de constructii, reparatii si intretinere a cladirilor, instalatiilor sau utilitatilor in zonele de securitate, conducatorii institutiilor beneficiare vor elibera, pe baza actelor de identitate, la solicitarea reprezentantilor autorizati ai agentilor in cauza, documente de acces temporar.

     (2) Documentul de acces temporar este valabil doar pe durata executarii lucrarilor si se restituie emitentului la terminarea acestora.

     Art. 19. - Accesul in zonele de securitate al personalului insarcinat cu pastrarea curateniei se face conform regulilor proprii stabilite de conducatorul institutiei beneficiare.

     Art. 20. - Accesul personalului care asigura intretinerea sistemelor de informatica si comunicatii (SIC) se va realiza in conformitate cu prevederile Ordinului directorului general al Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat nr. 488/2003 privind aprobarea Ghidului pentru elaborarea documentatiei cu cerintele de securitate (DCS) pentru sisteme informatice si de comunicatii (SIC) - DS1, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 866 din 5 decembrie 2003.

     Art. 21. - Forta de securitate va fi asigurata de structuri specializate ale autoritatilor publice sau de societati autorizate de paza si protectie.

     Art. 22. - Forta de interventie rapida are rolul de a interveni in situatii de urgenta si poate fi constituita din personal propriu sau poate fi asigurata pe baza de contract.

     Art. 23. - Timpul de reactie al fortei de interventie rapida se testeaza periodic si se mentioneaza in Planul de securitate fizica.

     Art. 24. - (1) Sarcinile personalului permanent de paza, precum si necesitatea si frecventa patrularilor vor fi stabilite in functie de nivelul riscului si de celelalte sisteme sau echipamente de securitate instalate.

     (2) In incintele in care nu se lucreaza 24 de ore din 24, intervalul de timp dintre patrularile efectuate in afara orelor de program nu va depasi doua ore.

     (3) Personalul de paza va primi instructiuni scrise cu privire la modul de indeplinire a atributiilor specifice in cadrul institutiei respective si va fi inarmat, respectandu-se legislatia in vigoare.

     (4) Personalul de paza care asigura paza incintelor in care sunt gestionate informatiile UE clasificate trebuie sa detina certificare de securitate corespunzatoare informatiilor gestionate in zona in care poate avea acces pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin.

     Art. 25. - Birourile sau zonele in care in mod uzual se poarta discutii in cadrul carora sunt vehiculate informatii UE clasificate de nivel CONFIDENTIEL UE sau superior vor fi protejate impotriva ascultarii neautorizate.

     Art. 26. - Echipamentele de telecomunicatii si echipamentele electrice sau electronice de birou, de orice tip, folosite in timpul sedintelor in care se vehiculeaza informatii clasificate de nivel CONFIDENTIEL UE sau superior, vor fi verificate de catre unitati specializate la cererea structurii/functionarului de securitate.

     Art. 27. - Copiatoarele si faxurile vor functiona in incaperile speciale de securitate, la ele avand acces doar persoanele autorizate.

     Art. 28. - (1) Informatiile UE clasificate se pastreaza in incaperi speciale de securitate si/sau containere speciale ori mobilier de birou.

     (2) Dispozitiile Ordinului directorului general al Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat nr. 475/2005 privind aprobarea Cerintelor minime de securitate fizica pentru incaperile speciale de securitate destinate protectiei informatiilor NATO clasificate si a celor echivalente, potrivit legii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.035 din 22 noiembrie 2005, se aplica in mod corespunzator si in privinta incaperilor speciale de securitate destinate protectiei informatiilor UE clasificate.

     (3) Containerele speciale se clasifica astfel:

     a) clasa A, containere autorizate la nivel national pentru depozitarea informatiilor TRES SECRET UE/UE TOP SECRET in zone de securitate clasa I sau clasa II;

     b) clasa B, containere autorizate la nivel national pentru depozitarea informatiilor SECRET UE si CONFIDENTIEL UE in zone de securitate clasa I sau clasa II;

     c) clasa C, mobilier de birou adecvat numai pentru depozitarea informatiilor RESTREINT UE.

     Art. 29. - Incuietorile folosite la containerele in care sunt pastrate informatii UE clasificate se impart in 3 grupe, astfel:

     a) grupa A, incuietori autorizate pentru containerele din clasa A;

     b) grupa B, incuietori autorizate pentru containerele din clasa B;

     c) grupa C, incuietori pentru mobilierul de birou.

     Art. 30. - Prevederile Ordinului directorului general al Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat nr. 443/2003 privind aprobarea Cerintelor minime pentru containerele destinate protectiei informatiilor clasificate, pentru mecanismele de inchidere, sistemele cu cifru si incuietorile acestora, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 781 din 6 noiembrie 2003, completat prin Ordinul directorului general al Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat nr. 182/2004, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 383 din 30 aprilie 2004, se aplica in mod corespunzator si in privinta containerelor destinate protectiei informatiilor UE clasificate, mecanismelor de inchidere, sistemelor cu cifru si incuietorilor acestora.

     Art. 31. - (1) Combinatiile cifrului si cheile de la containerele si incaperile speciale de securitate trebuie protejate adecvat pentru a se evita intrarea acestora in posesia unor persoane neautorizate.

     (2) Cheile de la containerele si incaperile de securitate se pastreaza intr-o zona de securitate.

     (3) Cheile de rezerva se pastreaza de catre seful structurii/functionarul de securitate, care trebuie sa tina evidenta utilizarii acestora. Ele se introduc in unul sau in mai multe plicuri mate, care se sigileaza si se pastreaza intr-un container de securitate prevazut cu incuietoare cu cifru.

     Art. 32. - (1) In cadrul zonelor de securitate pot fi stabilite zone sigure din punct de vedere tehnic.

     (2) Aceste zone vor fi tinute incuiate atunci cand nu sunt ocupate, iar toate cheile vor fi considerate chei de securitate.

     (3) Zonele sigure din punct de vedere tehnic vor fi inspectate periodic sau in urma unei intrari neautorizate ori atunci cand exista suspiciuni privind o intrare neautorizata.

     Art. 33. - Pentru echipamentele si mobilierul din dotarea acestor zone se va pastra un inventar detaliat care sa asigure urmarirea circulatiei acestora. Orice piesa de mobilier sau echipament va fi introdusa intr-o asemenea zona numai dupa ce a fost atent inspectata de catre personalul de securitate specializat in detectarea dispozitivelor de ascultare. Ca regula generala, se va evita instalarea liniilor de comunicatii in zonele securizate din punct de vedere tehnic.

     Art. 34. - Este interzisa folosirea, in zonele sigure din punct de vedere tehnic, a telefonului mobil si/sau a altor echipamente care pot fi utilizate pentru inregistrarea si redarea informatiilor UE clasificate.

     Art. 35. - (1) Toate incaperile in care se gestioneaza sau in care este posibil accesul la informatii UE clasificate vehiculate prin sisteme informatice si de comunicatii (SIC) trebuie sa se afle intr-o zona de securitate.

     (2) Toate SIC sau alte medii de gestionare similare (servere, sisteme de retea etc.) in care se gestioneaza informatii UE clasificate se instaleaza in incaperi speciale de securitate, in conformitate cu nivelul de clasificare al informatiilor si cu nevoile specifice de protectie a acestora.

     (3) Masurile de protectie a informatiilor UE clasificate gestionate in SIC se stabilesc prin proceduri INFOSEC.

     Art. 36. - (1) La nivelul persoanelor juridice care gestioneaza informatii UE clasificate se intocmeste Planul de securitate fizica, ce va cuprinde descrierea tuturor masurilor de securitate fizica implementate pentru protectia acestor informatii, structurat astfel:

     a) delimitarea, marcarea si configuratia zonelor de securitate;

     b) sistemul de paza si aparare;

     c) sistemul de avertizare si alarmare;

     d) controlul accesului, al cheilor si combinatiilor de cifru;

     e) modul de actiune in situatii de urgenta;

     f) modul de raportare, investigare si evidenta a incalcarii masurilor de securitate;

     g) responsabilitatile si modul de implementare a masurilor de pregatire si instruire pe linie de securitate fizica;

     h) responsabilitatile si modalitatile de realizare a verificarilor, inspectiilor si controalelor sistemului de securitate;

     i) masuri suplimentare de protectie fizica.

     (2) In cazul in care la nivelul persoanei juridice exista un plan de securitate al obiectivului pentru protectia informatiilor clasificate, elaborat si implementat conform legislatiei in vigoare, acesta va fi completat in mod corespunzator cu masurile de securitate fizica specifice pentru protectia informatiilor UE clasificate.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 13/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 13 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 13/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu