ORDIN Nr. 134
din 23 februarie 2011
privind modificarea si
completarea anexei la Ordinul ministrului sanatatii si al ministrului
agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 763/455/2004 pentru aprobarea
Listei substantelor permise a fi utilizate în fabricarea produselor din tutun
ACT EMIS DE:
MINISTERUL SANATATII
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 172 din 10 martie 2011
Având în vedere prevederile art. 33 din Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor
consumului produselor din tutun, cu modificările şi completările ulterioare,
în temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr.
144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu
modificările şi completările ulterioare, şi ale Hotărârii Guvernului nr.
725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi
Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia,
cu modificările şi completările ulterioare,
văzând Referatul de aprobare al Direcţiei sănătate
publică şi control în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii nr.
Cs.A./1.890/2011,
ministrul sănătăţii şi ministrul agriculturii şi
dezvoltării rurale emit următorul ordin:
Art. I. -Anexa la Ordinul ministrului sănătăţii şi al ministrului
agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 763/455/2004 pentru aprobarea
Listei substanţelor permise a fi utilizate în fabricarea produselor din tutun,
publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 704 din 4 august 2004, cu modificările şi completările
ulterioare, se modifică şi completează după cum urmează:
1. La punctul 1.1
„Produse alimentare şi substanţe naturale" liniuţă a zecea, sintagma
„cumarina şi derivaţii săi" se modifică şi se înlocuieşte cu sintagma
„cumarina naturală şi artificială şi derivaţii săi".
2. La punctul 1.3
Solvenţi „liniuţă a treisprezecea, sintagma „Sorbitol (E 422)" se modifică
si se înlocuieşte cu sintagma" Sorbitol (E 420)".
3. La punctul 5 „Aditivi permişi pentru fabricarea
filtrelor, port ţigaretelor, ţigărilor de foi, port-ţigărilor şi filtrelor de
pipă" se introduc următoarele liniuţe:
„-Amidon modificat
- Gelatină
- Sorbitol (E 420)
- Glicerina (E 422)
- Citrat de sodiu (E331)
- Albastru strălucitor FCF (E 133)
- Tartrazina (E 102)
- Gellan Guma (E418)
- Dioxid de siliciu ( E 551)
- Trigliceride cu lanţ mediu
- Ulei de floarea soarelui, cu
respectarea prevederilor anexelor nr. 1-3 la Normele cu privire la natura, conţinutul,
originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea, păstrarea şi calitatea
uleiurilor vegetale, grăsimilor tartinabile - margarine - şi a maionezelor,
destinate comercializării pentru consumul uman, aprobate prin Ordinul
ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii
şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor nr. 454/917/2001/22/2002, cu modificările şi completările
ulterioare."
Art. II. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României,
Partea I.
Ministrul sănătăţii,
Cseke Attila
Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
Valeriu Tabără