ORDIN Nr. 217 din 21
martie 2007
privind abrogarea Ordinului
ministrului sanatatii si familiei si al ministrului agriculturii,alimentatiei
si padurilor nr. 83/90/2002 pentru aprobarea Normelor privind aromele utilizate
in alimente si sursele materiale pentru producerea lor, cu modificarile si
completarile ulterioare
ACT EMIS DE:
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 225 din 2 aprilie 2007
In temeiul Hotărârii Guvernului nr. 862/2006
privind organizarea şi funcţionarea Ministerului
Sănătăţii Publice şi al Hotărârii Guvernului nr. 155/2005
privind organizarea şi funcţionarea Ministerului
Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cu modificările şi completările
ulterioare,
având în vedere prevederile art. 249 din
Tratatul instituind Comunitatea Europeană, precum şi ale Legii nr. 157/2005 pentru ratificarea Tratatului
dintre Regatul Belgiei, Republica Cehă, Regatul Danemarcei, Republica Federală
Germania, Republica Estonia, Republica Elenă, Regatul Spaniei, Republica
Franceză, Irlanda, Republica Italiană, Republica Cipru, Republica Letonia,
Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungară, Republica
Malta, Regatul Ţărilor de Jos, Republica Austria, Republica Polonă, Republica
Portugheză, Republica Slovenia, Republica Slovacă, Republica Finlanda, Regatul
Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (state membre ale
Uniunii Europene) şi Republica Bulgaria şi România privind aderarea Republicii
Bulgaria şi a României la Uniunea Europeană, semnat de România la Luxemburg la 25 aprilie 2005,
ministrul sănătăţii publice şi ministrul agriculturii, pădurilor şi
dezvoltării rurale emit prezentul ordin.
Art. I. - Se
abrogă Ordinul ministrului sănătăţii şi familiei şi al ministrului
agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 83/90/2002 pentru aprobarea Normelor privind aromele utilizate în alimente şi
sursele materiale pentru producerea lor, publicat în Monitorul Oficial al
României, Partea I, nr. 250 din 15 aprilie 2002, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. II. - Pentru
aromele utilizate în alimente, precum şi pentru sursele materiale pentru
producerea acestora se aplică prevederile Regulamentului Parlamentului şi
Consiliului European (CE) nr. 2232/1996 din 28
octombrie 1996 stabilind o procedură a Comunităţii
pentru substanţele aromatizante utilizate sau care urmează a fi utilizate în
sau pe alimente, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 299 din 23 noiembrie 1996, ale Regulamentului Parlamentului şi Consiliului European (CE) nr. 1565/2000
din 18 iulie 2000 privind stabilirea măsurilor necesare
pentru adoptarea unui program de evaluare în aplicarea
Regulamentului nr. 2232/1996, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
nr. L 180 din 19 iulie 2000, ale Regulamentului Comisiei Europene (CE) nr.
622/2002 din 11 aprilie 2002 privind stabilirea
termenelor pentru depunerea informaţiilor pentru evaluarea substanţelor
aromatizante utilizate în/pe alimente, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii
Europene nr. L 095 din 12 aprilie 2002, şi ale Regulamentului Parlamentului şi Consiliului European (CE)
nr. 2065/2003 din 10 noiembrie 2003 privind aromele de fum utilizate sau care urmează a fi utilizate în
sau pe alimente, publicat în Jurnalul Oficial al
Uniunii Europene nr. L 309 din 26 noiembrie 2003.
Art. III. - Prezentul ordin va fi
publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul sănătăţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolăescu
Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale,
Dan Ştefan Motreanu