Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 81 din 30 august 1999

pentru aprobarea participarii Ministerului Justitiei ca membru permanent la Conferinta Europeana Permanenta de Probatiune

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 424 din 31 august 1999


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei, precum si ale art. 1 lit. C pct. 5 din Legea nr. 140/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    Se aproba participarea Ministerului Justitiei ca membru permanent la Conferinta Europeana Permanenta de Probatiune, constituita in baza statutului de organizare si functionare adoptat la data de 24 iunie 1982 la Rotterdam.
    Art. 2
    Sumele care vor fi platite cu titlu de contributii anuale, asa cum sunt stabilite de Adunarea generala a Conferintei Europene Permanente de Probatiune, vor fi suportate din bugetul Ministerului Justitiei.

                PRIM-MINISTRU
                 RADU VASILE

                      Contrasemneaza:
                      Ministru de stat, ministrul justitiei,
                      Valeriu Stoica

                      Ministrul finantelor,
                      Decebal Traian Remes

                      p. Ministrul afacerilor externe,
                      Ion Pascu,
                      secretar de stat

                                STATUTUL
Conferintei Europene Permanente de Probatiune (C.E.P.)*)

    *) Traducere.

    CAP. 1
    Conditii generale

    Art. 1
    Statutul si competenta C.E.P.
    1. Conferinta Europeana Permanenta de Probatiune (denumita in continuare C.E.P.) este o asociatie privata care poarta aceasta denumire, este guvernata de legile statului in care isi are sediul si este constituita din institutii si organizatii publice si private, care au ca obiect de activitate furnizarea serviciilor de probatiune, inclusiv a celor de asistenta a persoanelor care au savarsit o fapta prevazuta de legea penala, inainte si dupa pronuntarea sentintei. Ea promoveaza cooperarea internationala in domeniul sanctiunilor si masurilor comunitare, in special prin:
    a) schimb de experienta si informatie;
    b) strangerea si raspandirea informatiei referitoare la legislatie, jurisprudenta si la practica de asistenta sociala in tarile europene, in domeniul sanctiunilor si masurilor comunitare;
    c) identificarea solutiilor la problemele comune;
    d) influentarea opiniei publice;
    e) suportul si contributia la cercetarea stiintifica in domeniul sanctiunilor si al masurilor comunitare;
    f) organizarea de conferinte, seminarii si alte activitati;
    g) furnizarea de asistenta si expertiza in dezvoltarea sanctiunilor si masurilor comunitare.
    2. Sediul C.E.P. este in Hertogenbosh, Olanda.
    Art. 2
    Membrii
    C.E.P. este constituita din:
    1. membrii permanenti, care pot fi organizatii publice sau private, ale caror activitati legale sau declarate se refera la probatiune;
    2. membrii asociati, care pot fi organizatii publice sau private, ale caror activitati legale sau declarate se refera la probatiune, ori acele persoane fizice care sunt angajate in aceleasi activitati si care asista activitatea C.E.P., dar fara drept de vot.
    Art. 3
    Obligatiile C.E.P.
    Avand in vedere prevederile art. XVII, fiecare acord incheiat sau document care da nastere la o obligatie in sarcina C.E.P. trebuie sa fie semnat de presedinte sau de secretarul general.

    CAP. 2
    Organismele C.E.P.

    Art. 4
    Componenta si oficialii C.E.P. sunt:
    1. adunarea generala;
    2. consiliul de conducere;
    3. presedintele;
    4. secretarul general.

    Adunarea generala
    Art. 5
    Atributiile adunarii generale
    Adunarea generala guverneaza corpul C.E.P., exceptand luarea deciziilor care sunt explicit mentionate in statut ca fiind de competenta altor organe sau altor oficiali ai organizatiei.
    Ea decide in particular:
    1. admiterea, incetarea calitatii si excluderea membrilor mentionati la art. II;
    2. acceptarea si succesiunea punctelor de pe ordinea de zi;
    3. includerea in ordinea de zi a activitatilor urgente propuse de presedinte;
    4. problemele care tin de competenta sa in virtutea dispozitiilor cuprinse in capitolul referitor la finante, incluzand aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli;
    5. alegerea presedintelui, vicepresedintelui, a membrilor consiliului de conducere si a secretarului general al C.E.P.
    Art. 6
    Componenta adunarii generale
    1. Adunarea generala este compusa din reprezentanti ai membrilor permanenti. Toti ceilalti membri permanenti (vezi paragraful 3) si membrii asociati pot participa la dezbaterile adunarii generale. Persoanele care fac parte din delegatia unui membru organizator, precum si alte persoane invitate de consiliul de conducere pot fi prezente si, cu acordul presedintelui, pot participa la dezbateri.
    2. In cazul in care nu sunt mai mult de 3 membri permanenti dintr-o singura tara, acestia vor avea calitatea de reprezentant, rezultand ca membrii care provin din aceeasi tara nu pot avea mai mult de 3 voturi la dispozitie.
    3. In cazul in care sunt mai mult de 3 membri permanenti dintr-o singura tara, acestia trebuie sa aleaga 3 reprezentanti dintre ei si vor comunica numele lor secretarului general inainte de inceperea urmatoarei intruniri a adunarii generale. In cazul in care numarul de 3 membri permanenti dintr-o tara va fi depasit pe perioada lucrarilor adunarii generale, presedintele va cere sa se efectueze de urgenta alegerea celor 3 reprezentanti. Reprezentantii alesi ai membrilor permanenti vor continua sa indeplineasca aceasta functie pana la inceperea urmatoarei intruniri a adunarii generale.
    Art. 7
    Intrunirile adunarii generale
    Cel putin o data la 3 ani, adunarea generala a C.E.P. se intruneste la data si locul stabilite in cursul sesiunii anterioare sau, in cazul in care nu au fost stabilite, consiliul de conducere va dispune in aceasta privinta.
    O sesiune suplimentara a adunarii generale poate fi convocata de consiliul de conducere si trebuie anuntata in scris catre cel putin o zecime din numarul membrilor reprezentativi.
    Art. 8
    Ordinea de zi
    Cand presedintele sau unul ori mai multi membri permanenti formuleaza o propunere privind suspendarea sau amanarea unuia sau mai multor subiecte de pe ordinea de zi, schimbarea ordinii de zi ori, pe cale de exceptie, examinarea unei probleme care nu se afla pe ordinea de zi, adunarea generala va vota imediat aceasta propunere.
    Propunerile de aceasta natura care au fost respinse nu pot fi puse din nou in discutie in cadrul aceleiasi sesiuni.
    Art. 9
    Votul reprezentantilor membrilor
    Deciziile privind admiterea, incetarea calitatii sau excluderea membrilor mentionati la art. II, modificarea statutului si dizolvarea asociatiei C.E.P. necesita votul a doua treimi din numarul reprezentantilor membrilor prezenti.
    Orice alte decizii vor fi luate pe baza majoritatii simple.
    Nici o decizie nu este valabila fara prezenta a cel putin jumatate din numarul reprezentantilor membrilor.
    Numarul abtinerilor nu este luat in considerare. In caz de egalitate a voturilor, propunerea se considera respinsa.
    Fiecare reprezentant al membrilor are dreptul la un singur vot.
    Fiecare reprezentant poate da o procura scrisa unei alte persoane de a vota in numele sau.
    Art. 10
    Minutele
    Minutele privind lucrarile adunarii generale sunt responsabilitatea secretarului general.
    Acestea constituie subiect al adoptarii de catre adunarea generala si vor fi distribuite tuturor membrilor C.E.P.

    Consiliul de conducere
    Art. 11
    Sedintele consiliului de conducere
    Consiliul de conducere se intruneste cel putin o data pe an, intr-un loc ce a fost deja stabilit.
    Art. 12
    Componenta consiliului de conducere
    1. Consiliul de conducere este constituit din presedinte, 2 vicepresedinti si din maximum alte 8 persoane. Toti membrii consiliului de conducere vor fi alesi din randul membrilor permanenti si asociati si isi vor exercita aceasta functie pe o perioada de maximum 3 ani. Membrii consiliului de conducere pot fi realesi o singura data. Cu toate acestea, in cazul realegerii in functia de presedinte, un membru al consiliului de conducere poate sa isi exercite aceasta functie si pentru un al treilea mandat, a carui durata va fi egala cu durata celui de-al doilea.
    Presedintele, vicepresedintii si maximum sase membri ai consiliului de conducere sunt alesi (si pot fi eliberati din functie) de catre adunarea generala.
    2. Componenta consiliului de conducere trebuie sa reflecte componenta membrilor C.E.P. Pe cale de consecinta, regiunile europene, membrii guvernamentali si nonguvernamentali vor avea o reprezentare corespunzatoare in cadrul consiliului de conducere.
    3. Membrii alesi ai consiliului de conducere pot coopta unul sau 2 membri in cadrul consiliului (in cadrul numarului specificat la paragraful 1), pentru a stabili reprezentarea corespunzatoare mentionata la paragraful 2.
    4. Consiliul de conducere poate solicita asistenta din partea unuia sau mai multor experti si poate invita observatori la intrunirile sale.
    5. In caz de demisie sau de incetare a activitatii, din diverse motive, a unuia dintre vicepresedinti, consiliul de conducere va alege un nou vicepresedinte dintre membrii consiliului, pana la urmatoarea intrunire a adunarii generale.
    In caz de demisie sau de incetare a activitatii din diverse motive, a unui membru al consiliului de conducere, altul decat vicepresedintii sau presedintele, consiliul de conducere va putea coopta o persoana care sa ocupe aceasta functie. Atributiile membrului cooptat sunt exercitate pana la urmatoarea intrunire a adunarii generale.
    In caz de demisie sau de incetare a activitatii, din diverse motive, a mai mult de jumatate din numarul membrilor alesi, presedintele convoaca o adunare generala suplimentara pentru ocuparea functiilor vacante.
    Art. 13
    Atributiile consiliului de conducere
    Consiliul de conducere exercita urmatoarele atributii:
    1. pregateste activitatea adunarii generale si se ingrijeste de aplicarea deciziilor acesteia;
    2. ia toate deciziile pana la urmatoarea sesiune a adunarii generale;
    3. stabileste data si locul urmatoarei sesiuni a adunarii generale, daca adunarea generala nu a facut-o deja;
    4. stabileste ordinea de zi a urmatoarei sesiuni a adunarii generale, incluzand toate propunerile prezentate de unul sau mai multi membri ai C.E.P. cu cel putin 28 de zile inainte de intrunirea adunarii generale;
    5. intocmeste bugetul de venituri si cheltuieli in vederea aprobarii acestuia de catre adunarea generala;
    6. poate invita, ca observator, orice persoana sau organizatie care poate contribui la activitatea C.E.P.;
    7. poate schimba ordinea de zi alcatuita de presedinte, conform art. XVII pct. 3;
    8. decide admiterea provizorie a membrilor mentionati la art. II; aceasta admitere ramane valabila numai pana la urmatoarea sesiune a adunarii generale.
    Art. 14
    Procedura consiliului de conducere.
    Ordinea de zi
    Consiliul de conducere ia in considerare fiecare punct de pe ordinea de zi alcatuita de presedinte conform art. XVII pct. 3.
    La cererea unuia sau a mai multor membri, fiecare punct aflat pentru prima data pe ordinea de zi a intrunirii consiliului de conducere va fi subiectul unei discutii privind oportunitatea continuarii dezbaterii problemei in cauza.
    Art. 15
    Votarea
    Deciziile consiliului de conducere sunt luate cu majoritate simpla.
    In caz de egalitate votul presedintelui este decisiv.
    Art. 16
    Minutele
    Minutele intrunirilor consiliului de conducere constituie subiect al adoptarii de catre consiliu si trebuie distribuite tuturor membrilor C.E.P.

    Presedintele
    Art. 17
    Atributiile
    Presedintele exercita urmatoarele atributii:
    1. reprezinta C.E.P. in relatiile cu tertii;
    2. prezideaza adunarea generala si consiliul de conducere;
    3. redacteaza ordinea de zi a intrunirilor consiliului de conducere, incluzand toate propunerile prezentate de unul sau mai multi membri C.E.P. cu cel putin 28 de zile inainte de intrunire. Ordinea de zi va fi distribuita tuturor membrilor C.E.P.
    Art. 18
    Demisia anticipata
    In caz de demisie sau de incetare a activitatii, din diverse motive, toate indatoririle presedintelui revin vicepresedintelui indicat de consiliul de conducere pana in momentul in care adunarea generala va alege un nou presedinte.

    Secretarul general
    Art. 19
    Alegerea si functiile
    1. Secretarul general este ales de adunarea generala la propunerea consiliului de conducere. El raspunde in fata consiliului de conducere. Secretarul general isi va exercita atributiile functiei pana la urmatoarea intrunire a adunarii generale. Consiliul de conducere poate sa il suspende din functie pana la luarea deciziei adunarii generale.
    2. Secretarul general exercita urmatoarele atributii:
       1. asigura indeplinirea deciziilor luate de catre C.E.P.;
       2. indeplineste obligatiile ce revin secretarului general conform capitolului referitor la finante;
       3. convoaca adunarea generala si consiliul de conducere la solicitarea presedintelui;
       4. stabileste, impreuna cu presedintele, contacte si cooperari cu alte institutii internationale interesate.
    3. Celelalte functii ale secretarului general sunt decise de catre consiliul de conducere.
    Art. 20
    Inlocuirea din functie
    In ipoteza in care atributiile secretarului general nu pot fi indeplinite temporar, presedintele poate numi un membru al consiliului de conducere in functia de secretar general adjunct.
    In caz de demisie sau de incetare a activitatii, din diverse motive, consiliul de conducere trebuie sa numeasca provizoriu un secretar general care sa indeplineasca aceasta functie pana in momentul in care adunarea generala va alege un nou secretar general.

    CAP. 3
    Finantele

    Art. 21
    In fiecare an, inainte de 1 martie, secretarul general al C.E.P. va inainta membrilor consiliului de conducere propunerile sale privind bugetul pentru urmatorii 2 ani.
    Anul financiar incepe la 1 ianuarie si se termina la 31 decembrie.
    Art. 22
    Calculele estimative privind cheltuielile pentru 2 ani consecutivi vor fi facute pana la data de 1 mai si vor fi prezentate membrilor.
    Bugetul pe urmatorii 2 ani financiari este aprobat de catre adunarea generala a C.E.P. la propunerea consiliului de conducere. Secretarul general va comunica membrilor, cat mai curand posibil, informatiile referitoare la buget.
    Art. 23
    Activitatile specifice ale C.E.P. trebuie sa aiba in vedere ca sumele cheltuite sa reflecte costuri economice reale, incluzand, pe cat posibil, cheltuielile de regie ale C.E.P.
    Un fond pentru cheltuieli neprevazute trebuie stabilit pe baza subscriptiei anuale.
    Art. 24
    Membrii cu drepturi depline trebuie sa suporte cheltuielile de organizare in concordanta cu termenii bugetului constituit din contributiile financiare anuale ale membrilor.
    Membrii asociati vor plati o taxa anuala fixa, stabilita de adunarea generala pentru urmatorii 3 ani.
    Contributiile platite de membrii permanenti si de membrii asociati vor fi determinate in conformitate cu normele ce urmeaza sa fie stabilite de catre adunarea generala in concordanta cu urmatoarele criterii:
    - pentru organizatiile publice se va lua in considerare populatia tarii respective;
    - pentru organizatiile private se vor lua in considerare resursele financiare de care dispun acestea;
    - pentru persoane particulare, in acord cu consiliul de conducere, care va aduce la cunostinta adunarii generale propunerea sa.
    Noii membri. La cererea unei organizatii publice dintr-o tara in care venitul national pe cap de locuitor este mai mic decat jumatate din venitul pe cap de locuitor al tarii care, in anul 1992, era reprezentata in C.E.P. printr-o organizatie publica si avea cel mai mic venit pe cap de locuitor, consiliul de conducere va putea reduce contributia financiara pentru o perioada de 2 ani, cu conditia raportarii la sumele fixate pentru contributiile anuale, la o treime in primul an si la doua treimi in cel de-al doilea an din contributia datorata.
    Art. 25
    Contabilitatea intra in atributiile secretarului general. In cursul anului financiar acesta va intocmi balanta de venituri si cheltuieli, in concordanta cu bugetul stabilit de adunarea generala, si va depune fondurile intr-un cont deschis pe numele C.E.P. intr-o banca care este recunoscuta ca solvabila.
    Art. 26
    1. Inainte de 1 mai consiliul de conducere va prezenta membrilor bilantul contabil pe anul trecut pentru adoptarea acestuia de catre adunarea generala cu ocazia urmatoarei sale intruniri. In acelasi timp consiliul de conducere va prezenta un raport de activitate al C.E.P. pe anul trecut, care va fi supus dezbaterilor.
    2. Adunarea generala va numi o comisie de revizie compusa din cel putin 2 membri care nu sunt membri ai consiliului de conducere, pentru a examina rapoartele contabile. Comisia de revizie va intocmi un raport in acest sens adunarii generale. Adunarea generala ii va putea inlocui pe membrii comisiei de revizie cu alti membri.

    CAP. 4
    Dispozitii diverse

    Art. 27
    Comitetele
    Consiliul de conducere sau adunarea generala poate sa infiinteze comitete speciale. Comitetele speciale raspund in fata organelor care le-au infiintat pentru indeplinirea atributiilor ce le-au revenit.
    Art. 28
    Convocarile
    Comunicarile privind intrunirile adunarii generale si ale consiliului de conducere vor fi trimise de catre secretarul general cu 6 saptamani inainte de data stabilita a intrunirii.
    Ordinea de zi si celelalte documente vor fi trimise cu 3 saptamani inainte de data stabilita a intrunirii.
    Art. 29
    Limbile straine utilizate
    1. Cele trei limbi straine folosite in activitatea C.E.P. sunt engleza, franceza si germana.
    2. Folosirea genului masculin in acest document pentru persoanele care ocupa o anumita functie nu implica acordarea vreunei prioritati in ocuparea acelei functii de catre un barbat sau de catre o femeie.
    Art. 30
    Dizolvarea
    In caz de dizolvare a C.E.P., adunarea generala va hotari destinatia creditelor ramase neutilizate.

    Dispozitii finale
    a) Toate organizatiile reprezentate si persoanele care au fost prezente la Conferinta de la Royaumont din noiembrie 1981 pot fi membre ale C.E.P. fara obligativitatea respectarii cerintei de admitere prevazute de dispozitiile art. IX.
    b) Textul statutului initial in limbile engleza, franceza si germana si lista cuprinzand organizatiile reprezentate si persoanele prezente la Conferinta de la Royaumont sunt atasate actului de constituire a C.E.P.



SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 81/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 81 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu