Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 621 din 17 noiembrie 2005

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 599 alin. 1 pct. 2 si 3 si ale art. 600 din Codul de procedura civila

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1125 din 13 decembrie 2005


SmartCity3


    Ioan Vida             - presedinte
    Aspazia Cojocaru      - judecator
    Acsinte Gaspar        - judecator
    Kozsokar Gabor        - judecator
    Ion Predescu          - judecator
    Serban Viorel Stanoiu - judecator
    Ion Tiuca             - procuror
    Ingrid Alina Tudora   - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 599 alin. 1 pct. 2 si 3 si ale art. 600 din Codul de procedura civila, exceptie ridicata de Societatea Comerciala "Rompac International" - S.A. din Bucuresti si Dan Constantin Gritac in Dosarul nr. 5.814/2004 al Tribunalului Bucuresti - Sectia a VI-a comerciala.
    La apelul nominal lipsesc partile, fata de care procedura de citare este legal indeplinita.
    Cauza este in stare de judecata.
    Reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate ca neintemeiata, apreciind ca textele legale criticate nu contravin prevederilor constitutionale invocate de autorii exceptiei.

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, constata urmatoarele:
    Prin Incheierea din 27 iunie 2005, pronuntata in Dosarul nr. 5.814/2004, Tribunalul Bucuresti - Sectia a VI-a comerciala a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 599 alin. 1 pct. 2 si 3 si ale art. 600 din Codul de procedura civila. Exceptia a fost ridicata de Societatea Comerciala "Rompac International" - S.A. din Bucuresti si Dan Constantin Gritac intr-o cauza comerciala ce are ca obiect infiintarea sechestrului judiciar.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate autorii acesteia sustin ca modul in care au fost redactate textele de lege criticate contravine prevederilor constitutionale ale art. 21 alin. (3) teza intai, art. 44 alin. (1) si alin. (2) teza intai, art. 53, art. 135 alin. (2) lit. a) teza intai si art. 136 alin. (5). Astfel, arata ca dispozitiile criticate incalca dreptul la un proces echitabil, intrucat prin reglementarea unei proceduri inverse de solutionare, si anume de instituire a sechestrului judiciar inainte de stabilirea unei posibile creante, se contribuie la formarea convingerii instantei ca persoanele impotriva carora se dispun astfel de masuri sunt vinovate de neexecutarea obligatiilor asumate. Asa fiind, apreciaza ca legiuitorul a consacrat, prin dispozitiile criticate, o prezumtie de culpa, in conditiile in care prezumtia legala si valabila este cea de nevinovatie. Ca atare, din aceasta perspectiva, nu mai este posibila desfasurarea unui proces echitabil, in care sa fie respectat dreptul partii la aparare. De asemenea, sustin ca textele de lege criticate contravin si prevederilor art. 44 alin. (1) si alin. (2) teza intai din Constitutie, intrucat, prin sechestrarea bunurilor unei persoane, fara a se fi stabilit, in prealabil, existenta unei obligatii care sa nu fi fost executata, este "agresata" proprietatea privata a respectivei persoane, restrangandu-i-se continutul dreptului de proprietate.
    Mai mult, considera ca prin crearea posibilitatii de numire ca administrator-sechestru chiar a persoanei care formuleaza cererea de sechestru judiciar se legitimeaza posibilitatea de vatamare a dreptului de proprietate, prin aceea ca cel astfel numit ar putea diminua artificial valoarea bunurilor sechestrate, tocmai pentru a nu-i putea fi acoperita creanta si a putea astfel sa-si extinda urmarirea si cu privire la alte bunuri. Totodata, arata ca administratorul-sechestru desemnat nu are obligatia, ci doar facultatea de a face toate actele de conservare si administrare, de a incasa orice venituri si sume datorate si de a plati datorii cu caracter curent, precum si pe cele constatate prin titlul executoriu, astfel incat exista riscul ca prin "pasivitate" sa il indatoreze pe proprietar si sa ii aduca astfel prejudicii, cu atat mai mult cu cat ar putea fi interesat sa impiedice ceilalti creditori sa isi recupereze creantele. Autorii exceptiei sustin, de asemenea, ca legiuitorul, prin redactarea dispozitiilor legale criticate, a restrans exercitarea drepturilor si libertatilor persoanelor in materia instituirii sechestrului judiciar. Apreciaza, in final, ca prin instituirea de masuri asiguratorii, fara a se stabili in prealabil existenta obligatiei neexecutate, este infranta si libertatea comertului, intrucat se blocheaza posibilitatea transferului dreptului de proprietate cu privire la bunurile asupra carora se instituie o asemenea masura. Astfel, proprietatea privata este incalcata, prin limitarile aduse dreptului de proprietate din perspectiva atributelor sale - posesie, folosinta si dispozitie, in conditiile in care in sarcina proprietarului nu s-a stabilit vreo datorie si nici macar nu exista vreun proces cu un atare obiect.
    Tribunalul Bucuresti - Sectia a VI-a comerciala considera ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata. In ceea ce priveste infrangerea art. 21 alin. (3) din Constitutie, apreciaza ca textele de lege criticate nu consacra o prezumtie de culpa in ceea ce priveste debitorul, in eventualul proces declansat pe fondul cauzei, instanta avand deplina libertate de apreciere a probelor, nefiind tinuta de instituirea sau nu a unui sechestru judiciar asupra bunurilor debitorului. De asemenea, instanta apreciaza ca nu poate fi retinuta nici critica de neconstitutionalitate a textelor de lege atacate fata de prevederile constitutionale ce consacra dreptul de proprietate privata si inviolabilitatea acesteia, in conditiile in care, conform prevederilor art. 44 alin. (1) teza a doua din Constitutie, continutul si limitele dreptului de proprietate sunt stabilite de lege. Astfel, arata ca sechestrul judiciar reprezinta o masura provizorie si cu caracter conservator, restrangerile dreptului de proprietate fiind strict si limitativ prevazute de lege. Posibilitatea numirii sechestrului in persoana reclamantului nu aduce atingere dreptului de proprietate asupra bunului sechestrat, in conditiile in care acesta nu poate face acte de dispozitie asupra bunului, ci doar acte de conservare sau de administrare, platind doar datoriile cu caracter curent si cele constatate prin titlu executoriu. In ceea ce priveste art. 53 din Constitutie, apreciaza ca dispozitiile criticate sunt constitutionale, intrucat restrangerile si limitarile privind dreptul de proprietate, dreptul la un proces echitabil si libertatea comertului au in vedere apararea drepturilor creditorilor chirografari sau a creditorilor care au garantata creanta lor printr-un gaj, in conditiile in care debitorul este insolvabil ori sunt indicii temeinice ca debitorul va fugi sau va sustrage sau deteriora bunul. In final, apreciaza ca nu se aduce atingere nici principiului libertatii comertului, in sensul imposibilitatii valorificarii bunurilor supuse sechestrului, intrucat, pe de o parte, aceasta indisponibilizare este temporara, iar pe de alta parte, ea se dispune in scopul conservarii drepturilor creditorilor care au constituit un drept de gaj asupra unor bunuri determinate sau ale creditorilor chirografari, in conditiile unui comportament necorespunzator al debitorului care incearca sa se sustraga de la urmarire.
    Potrivit prevederilor art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului, pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.
    Guvernul apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata. Astfel, in ceea ce priveste art. 21 alin. (3) din Constitutie, care consacra dreptul partilor la un proces echitabil, arata ca masura sechestrului judiciar nu are ca efect instituirea unei prezumtii de culpa a persoanelor ale caror bunuri au fost supuse masurii, ci are rolul de a se asigura ca, in cazul in care se dovedeste ca aceste persoane au determinat sau au concurat la aparitia starii de insolventa, vor exista bunuri in patrimoniul lor care, prin valorificare, sa permita acoperirea pasivului debitorului. De altfel, prin textele de lege criticate, legiuitorul nu dispune obligativitatea instituirii masurii sechestrului judiciar, ci ofera posibilitatea instantei de a lua aceasta masura, in conditiile legii, administrand probe si respectand principiul contradictorialitatii. De asemenea, apreciaza ca nu este intemeiata nici sustinerea privind incalcarea prevederilor art. 44 alin. (1) si (2) teza intai si a celor ale art. 136 alin. (5) din Constitutie, in sustinerea constitutionalitatii dispozitiilor de lege criticate Guvernul invocand Decizia Curtii Constitutionale nr. 59/2004, in deplin acord cu jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului. Referitor la infrangerea art. 135 alin. (2) lit. a) prima teza din Constitutie, arata ca dispozitiile legale a caror neconstitutionalitate este invocata nu aduc atingere principiului libertatii comertului prin imposibilitatea transmiterii dreptului de proprietate, intrucat este vorba de o masura cu caracter temporar, care are drept scop conservarea bunului, fara a afecta proprietatea acestuia.
    Nici sustinerea privind infrangerea art. 53 din Constitutie nu este intemeiata, restrangerile la care fac referire autorii exceptiei fiind justificate de apararea drepturilor si a libertatilor altor persoane.
    Avocatul Poporului apreciaza ca dispozitiile legale criticate sunt constitutionale. In acest sens arata ca nu poate fi retinuta critica de neconstitutionalitate a dispozitiilor legale care stabilesc competenta instantelor in judecarea unei cereri de instituire a sechestrului asigurator chiar fara a exista proces, fata de prevederile art. 21 alin. (3) din Constitutie, referitoare la dreptul partilor la un proces echitabil si la solutionarea cauzei intr-un termen rezonabil. Cat priveste contrarietatea cu prevederile art. 44 alin. (1) si (2) teza intai si ale art. 136 alin. (5) din Constitutie, Avocatul Poporului invoca Decizia Curtii Constitutionale nr. 59/2004, prin care s-a constatat constitutionalitatea dispozitiilor de lege criticate. In ceea ce priveste invocarea art. 53 din Constitutie, arata ca dispozitiile legale criticate nu pun in discutie restrangerea exercitiului unor drepturi sau libertati fundamentale. Referitor la prevederile constitutionale ale art. 135 alin. (2) lit. a) teza intai, Avocatul Poporului apreciaza ca acestea nu au incidenta in cauza de fata.
    Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.

    CURTEA,
examinand incheierea de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului si Avocatului Poporului, raportul intocmit in cauza de judecatorul-raportor, concluziile procurorului, dispozitiile legale criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si dispozitiile Legii nr. 47/1992, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 si 29 din Legea nr. 47/1992, sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate il constituie dispozitiile art. 599 alin. 1 pct. 2 si 3 si ale art. 600 din Codul de procedura civila, astfel cum au fost modificate prin art. I pct. 218 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 138/2000, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 479 din 2 octombrie 2000, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 219/2005, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 609 din 14 iulie 2005.
    Dispozitiile legale criticate au urmatorul continut:
    - Art. 599 alin. 1 pct. 2 si 3: "Se va putea, de asemenea, incuviinta sechestrul judiciar, chiar fara a exista proces: [...]
    2. asupra unui bun cu privire la care cel interesat are motive temeinice sa se teama ca va fi sustras, distrus ori alterat de posesorul sau actual;
    3. asupra unor bunuri mobile care alcatuiesc garantia creditorului, cand acesta invedereaza insolvabilitatea debitorului sau ori cand are motive temeinice sa banuiasca ca debitorul va fugi ori sa se teama de sustrageri sau deteriorari.";
    - Art. 600: "Cererea de sechestru judiciar se judeca de urgenta, cu citarea partilor. In caz de admitere, instanta va putea sa oblige pe reclamant la darea unei cautiuni, iar in cazul bunurilor imobile se va proceda potrivit art. 593 alin. 3. Incheierea este supusa numai recursului, in termen de 5 zile de la pronuntare. Dispozitiile art. 592 alin. 3 se aplica in mod corespunzator.
    Paza bunului sechestrat va fi incredintata persoanei desemnate de parti de comun acord, iar in caz de neintelegere, unei persoane desemnate de instanta, care va putea fi chiar detinatorul bunului. In acest scop, executorul judecatoresc se va deplasa la locul situarii bunului ce urmeaza a fi pus sub sechestru si-l va da in primire, pe baza de proces-verbal, administratorului-sechestru. Un exemplar al procesului-verbal va fi inaintat si instantei care a incuviintat masura.
    Administratorul-sechestru va putea face toate actele de conservare si administrare, va incasa orice venituri si sume datorate si va putea plati datorii cu caracter curent, precum si cele constatate prin titlu executoriu. De asemenea, el va putea sta in judecata in numele partilor litigante cu privire la bunul pus sub sechestru, dar numai cu autorizarea prealabila a instantei care l-a numit.
    Daca administrator-sechestru a fost numita o alta persoana decat detinatorul, instanta va fixa, pentru activitatea depusa, o suma drept remuneratie, stabilind totodata si modalitatile de plata."
    In sustinerea neconstitutionalitatii acestor texte de lege autorii exceptiei invoca incalcarea prevederilor art. 21 alin. (3) teza intai, art. 44 alin. (1) si (2) teza intai, art. 53, art. 135 alin. (2) lit. a) teza intai si ale art. 136 alin. (5) din Constitutie, care au urmatorul continut:
    - Art. 21 alin. (3): "Partile au dreptul la un proces echitabil [...].";
    - Art. 44 alin. (1) si (2) teza intai: "(1) Dreptul de proprietate, precum si creantele asupra statului, sunt garantate. [...]
    (2) Proprietatea privata este garantata si ocrotita in mod egal de lege, indiferent de titular. [...]";
    - Art. 53: "(1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
    (2) Restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii.";
    - Art. 135 alin. (2) lit. a) teza intai: "(2) Statul trebuie sa asigure:
    a) libertatea comertului, [...].";
    - Art. 136 alin. (5): "Proprietatea privata este inviolabila, in conditiile legii organice."
    Examinand exceptia de neconstitutionalitate, Curtea constata ca sechestrul judiciar are ca finalitate prevenirea eventualelor manopere dolosive ale debitorului rau-platnic, tinzand la crearea sau amplificarea insolvabilitatii sale, de natura a-l pune in imposibilitate pe creditorul de facto de a-si valorifica silit dreptul sau de creanta, in temeiul unui titlu executoriu a carui dobandire este previzibila, daca nu chiar iminenta. Asa fiind, infiintarea unui atare sechestru nu poate fi conditionata de dovada existentei unei creante certe, lichide si exigibile, ipoteza in care antamarea unei asemenea proceduri ar fi superflua, de vreme ce creditorul are posibilitatea sa procedeze la valorificarea silita a acesteia, ci exclusiv de aceea a unui interes rezultand din existenta unei creante neajunse la scadenta sau litigioase si a unei stari de pericol induse de conduita debitorului in ceea ce priveste posibilitatea valorificarii ulterioare a respectivei creante. De asemenea, in conditiile in care procedura sechestrului judiciar exclude antamarea fondului, iar masura dispusa are caracter provizoriu, fiind impusa si justificata prin finalitatea infatisata, nu se poate sustine ca, prin intermediul ei, s-ar institui o prezumtie de culpa in sarcina debitorului.
    La cele infatisate se adauga o serie de alte argumente invocate in cuprinsul jurisprudentei Curtii Constitutionale, prilejuite de examinarea constitutionalitatii art. 600 din Codul de procedura civila.
    Astfel, prin Decizia nr. 59 din 17 februarie 2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 203 din 9 martie 2004, Curtea a constatat ca, potrivit prevederilor constitutionale ale art. 44 alin. (1) teza a doua, conform carora "continutul si limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege", precum si ale art. 136 alin. (5), care consacra caracterul inviolabil al proprietatii private, "in conditiile legii organice", legiuitorul este competent sa stabileasca cadrul juridic pentru exercitarea atributelor dreptului de proprietate, in acceptiunea principiala conferita de Constitutie, in asa fel incat sa nu vina in coliziune cu interesele generale sau cu interesele particulare legitime ale altor subiecte de drept, instituind astfel niste limitari rezonabile in valorificarea acestuia ca drept subiectiv garantat. Sub acest aspect Curtea a retinut ca prin reglementarea dedusa controlului legiuitorul nu a facut decat sa dea expresie acestor imperative, in limitele si potrivit competentei sale constitutionale.
    Masura sechestrului judiciar consta in indisponibilizarea bunului care formeaza obiectul litigiului, acesta fiind incredintat spre pastrare si administrare pana la solutionarea definitiva a litigiului, de regula, unei terte persoane. Asa fiind, sechestrul judiciar are ca scop conservarea unui bun determinat si apare ca o masura rationala, pe care legiuitorul are competenta sa o adopte, in conformitate cu art. 44 alin. (1) teza a doua din Constitutie.
    Pe de alta parte, potrivit art. 600 din Codul de procedura civila, cererea de sechestru judiciar se judeca, in mod obligatoriu, cu citarea partilor, aceasta procedura avand deci caracter contencios. Cu acest prilej partile pot invedera instantei imprejurarile care sa justifice sau nu luarea unei asemenea masuri, beneficiind de toate garantiile procesuale prevazute de lege.
    Intrucat nu au aparut imprejurari noi care sa determine schimbarea jurisprudentei Curtii Constitutionale in aceasta materie, atat solutia adoptata in decizia mentionata, cat si considerentele pe care aceasta se intemeiaza isi mentin valabilitatea si in cauza de fata.

    Pentru considerentele expuse, in temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, al art. 1 - 3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d), precum si al art. 29 din Legea nr. 47/1992,

    CURTEA CONSTITUTIONALA
    In numele legii
    DECIDE:

    Respinge exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 599 alin. 1 pct. 2 si 3 si ale art. 600 din Codul de procedura civila, exceptie ridicata de Societatea Comerciala "Rompac International" - S.A. din Bucuresti si Dan Constantin Gritac in Dosarul nr. 5.814/2004 al Tribunalului Bucuresti - Sectia a VI-a comerciala.
    Definitiva si general obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 17 noiembrie 2005.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
              prof. univ. dr. IOAN VIDA

                              Magistrat-asistent,
                              Ingrid Alina Tudora

                                            


SmartCity5

COMENTARII la Decizia 621/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 621 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 621/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu