Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 18 din 18 ianuarie 1952

pentru stabilirea impozitelor si taxelor locale

ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 4 din 18 ianuarie 1952


SmartCity3


    CAP. 1
    Dispozitiuni generale

    Art. 1
    Sfaturile Populare aplica urmatoarele impozite si taxe:
    a) Impozitul pe cladiri;
    b) Impozitul pe terenurile situate in orase;
    c) Taxe asupra mijloacelor de transport;
    d) Taxe asupra animalelor;
    e) Taxe forfetare pentru folosirea centrelor publice de desfacere.
    Art. 2
    Consiliul de Ministri, Sfaturile Populare raionale, orasenesti si regionale, cum si Comitetele Executive ale acestora, pot acorda scutiri si reduceri de impozite si taxe, atat pentru anumite categorii de bunuri impozabile si grupe de contribuabili, cat si pentru diversi contribuabili in parte. De asemenea pot sa nu aplice deloc pe teritoriul unor comune sau orasului respectiv, taxele asupra mijloacelor de transport si asupra animalelor.
    Art. 3
    Incasarile din impozitele si taxele locale se fac venit la bugetele Sfaturilor Populare pe teritoriul carora se realizeaza.
    Din incasarile sumelor din taxele pentru folosirea centrelor publice de desfacere, o cota de 60% se repartizeaza pentru investitii si cheltuielile administratiei pietelor.

    CAP. 2
    Impozitul pe cladiri

    Art. 4
    Se supun anual impozitului pe cladiri: casele de locuit, cladirile fabricilor si uzinelor, depozitele, localurile comerciale, teatrele, si tot felul de alte cladiri cu dependintele lor, apartinand institutiilor bugetare, intreprinderilor si organizatiilor de orice fel din sectorul socialist cum si persoanelor fizice si juridice din sectorul particular.
    Art. 5
    Sunt scutite de impozit:
    a) Cladirile inscrise in inventarele institutiilor bugetare cu exceptia celor folosite pentru locuinte;
    b) Cladirile apartinand Ministerului Fortelor Armate si Ministerului Afacerilor Interne;
    c) Cladirile apartinand Societatii de Cruce Rosie;
    d) Cladirile situate pe teritoriul statiilor de cale ferata, porturi aerodromuri si aeroporturi ce servesc direct pentru nevoile de exploatare a transporturilor, cu exceptia celor destinate pentru locuinte sau ateliere si intreprinderi de productie de orice fel;
    e) Cladirile cu exceptia celor folosite pentru locuinte, apartinand:
    - Industriei pentru extractia si prelucrarea cositorului, aurului, argintului si a altor metale pretioase;
    - Industriei aeronautice;
    f) Constructiile ce se ridica pe santiere deservind exclusiv nevoile acestora pana la predarea lucrarilor efectuate;
    g) Cladirile apartinand gospodariilor agricole de Stat;
    h) Cladirile apartinand Statiunilor de Masini si Tractoare;
    i) Cladirile apartinand gospodariilor agricole colective;
    j) Cladirile apartinand celor impusi in cadrul legii impozitului agricol;
    k) Cladirile apartinand militarilor, soldati si personalului inferior de comanda si familiilor lor cu care locuiesc impreuna, daca in aceste cladiri nu sunt camere inchiriate;
    l) Cladirile apartinand pensionarilor sau membrilor familiilor lor, cu care locuiesc impreuna, ocupate personal de ei, daca nu au alt venit in afara pensiei, iar in familie nu exista nici un membru capabil de munca in afara gospodinei sau elevilor si studentilor;
    m) Cladirile apartinand Partidului Muncitoresc Roman, Confederatiei Generale a Muncii, Uniunilor Sindicale, Sindicatelor, Uniunii Tineretului Muncitoresc, Uniunii Femeilor Democrate si altor organizatii similare, in afara caselor de locuit si a cladirilor ocupate de catre intreprinderi cu gospodarire chibzuita;
    n) Cladirile apartinand ambasadelor, legatiilor si consulatelor altor tari, ocupate efectiv de catre acestea, sub conditia reciprocitatii.
    Art. 6
    Cladirile nou construite, cum si cele dobandite in cursul anului, se impun cu incepere de la 1 a lunii urmatoare celei in care: au devenit locuibile, au fost date in exploatare sau au fost dobandite.
    Art. 7
    Impozitul pentru cladirile distruse sau ruinate in total sau in parte, cele transmise in cursul anului unor institutii, intreprinderi, organizatii sau altor persoane scutite de impozit, se scade cu incepere de la 1 a lunii urmatoare celei in care au avut loc cauzele de mai sus.
    Art. 8
    Impozitul se calculeaza asupra valorii cladirilor cu urmatoarele cote:
    0,50% asupra valorii cladirilor folosite pentru locuinte, apartinand institutiilor bugetare, intreprinderilor si organizatiilor de orice fel din sectorul socialist;
    0,75% asupra valorii cladirilor folosite in alt mod decat pentru locuinte, apartinand intreprinderilor si organizatiilor de orice fel din sectorul socialist;
    1% asupra valorii cladirilor apartinand: muncitorilor, functionarilor, oamenilor de litere, arta si stiinta si meseriasilor cooperatizati, indiferent de modul cum sunt folosite;
    1,50% asupra valorii cladirilor apartinand: meseriasilor necooperatizati, micilor industriasi, comerciantilor si altor categorii ale populatiei.
    Art. 9
    Impozitul se plateste:
    a) Pentru cladirile apartinand intreprinderilor de locuinte si localuri, institutiilor bugetare, intreprinderilor si organizatiilor de orice fel din sectorul socialist, de catre administratiile de imobile, iar in lipsa acestora, de catre institutiile, intreprinderile si organizatiile carora le apartin cladirile;
    b) Pentru cladirile apartinand persoanelor fizice sau juridice din sectorul particular, de catre acestea.
    Art. 10
    Valoarea asupra careia se calculeaza impozitul se determina:
    a) Pentru cladirile institutiilor bugetare, intreprinderilor si organizatiilor de orice fel din sectorul socialist, dupa pretul de inventariere de la 1 ianuarie a anului de impunere, fara scaderea amortismentelor, iar in lipsa acesteia, la valoarea reala stabilita de organele financiare;
    b) Pentru cladirile apartinand persoanelor din sectorul particular, dupa evaluarea din politele de asigurare, in cazul asigurarilor obligatorii, iar in lipsa acestora, dupa valoarea stabilita de organele financiare pe baza devizului constructiei, actelor de dobandire sau prin evaluare directa.
    Art. 11
    Impozitul pentru cladirile apartinand institutiilor bugetare, intreprinderilor si organizatiilor de orice fel din sectorul socialist, se calculeaza de catre administratorii de imobile sau contabilii sefi (principali) ai institutiilor bugetare, intreprinderilor si organizatiilor respective, care sunt obligati sa depuna in cursul lunii ianuarie a fiecarui an, unitatilor financiare in raza carora sunt situate cladirile impozabile o declaratie care sa cuprinda elementele necesare identificarii cladirii, determinarii valorii si impozitul de plata.
    Art. 12
    Organele financiare sunt obligate sa verifice datele cuprinse in declaratiile de impunere, sa le confrunte cu registrele de contabilitate si cu orice alte acte si documente.
    Art. 13
    Impozitul pentru cladirile apartinand persoanelor fizice sau juridice din sectorul particular se stabileste de catre organele financiare. Dupa stabilirea impozitului, dar cel mai tarziu pana la 1 martie, organele financiare sunt obligate sa emita instiintarile de plata.
    Art. 14
    Impozitul pe cladiri se plateste trimestrial, la urmatoarele termene:
    - pana la 15 februarie, 1 mai, 1 august si 1 noiembrie, de catre platitorii din sectorul socialist;
    - pana la 15 martie, 1 mai, 1 august si 1 noiembrie de catre contribuabilii din sectorul particular.

    CAP. 3
    Impozitul pe terenurile din orase

    Art. 15
    Sunt supuse unui impozit anual, pe numele celor carora le apartin, toate terenurile construite si neconstruite din orase.
    Art. 16
    Se scutesc de impozit:
    a) Terenurile apartinand institutiilor bugetare, cu exceptia celor date in folosinta intreprinderilor cu gospodarire chibzuita;
    b) Terenurile apartinand Ministerului Fortelor Armate si Ministerului Afacerilor Interne;
    c) Terenurile apartinand industriei pentru extractia si prelucrarea cositorului, aurului, argintului si a altor metale pretioase;
    d) Terenurile amenajate si folosite pentru solarii, parcuri, stadioane, poligoane de tragere si altele asemenea;
    e) Terenurile ce servesc direct pentru nevoile transporturilor, apartinand C.F.R.-ului, porturilor si aeroporturilor;
    f) Terenurile ce deservesc cladirile scutite de impozitul pe cladiri.
    Art. 17
    Impozitul pe metrul patrat de teren se stabileste pe categorii de localitati, astfel:
    - Categoria I-a, lei 4 per. m.p.
    - Categoria a II-a, lei 3 per. m.p.
    - Categoria a III-a, lei 2 per. m.p.
    - Categoria a IV-a, lei 1 per. m.p.
    Incadrarea localitatilor in una din cele patru categorii prevazute mai sus se face prin Hotarirea Consiliului de Ministri, la propunerea Ministerului Finantelor*1).
    Terenurile din fiecare oras se impart, de catre Comitetul Executiv al Sfatului Popular respectiv, prin decizie, in trei clase.
    Impozitul se reduce cu 20% pentru terenurile din clasa a II-a si cu 40% pentru cele din clasa a III-a, iar pentru terenurile ale caror venituri sunt supuse impozitului pe venit, cu 75% .
------------
    *1) Vezi H.C.M. nr. 144 din 25 ianuarie 1952, la pag. 129 din acest volum.

    Art. 18
    Procedura pentru stabilirea impozitului si termenele de plata sunt cele prevazute la cap. II pentru impozitul pe cladiri.

    CAP. 4
    Taxe asupra mijloacelor de transport

    Art. 19
    Se supun unei taxe anuale persoanele fizice sau juridice din sectorul particular, care poseda urmatoarele mijloace de transport:
    a) Vehicule cu tractiune mecanica de orice fel si biciclete;
    b) Vehicule cu tractiune animala;
    c) Mijloace de transport pe apa.
    Pentru vehiculele cu tractiune mecanica, taxa se stabileste dupa cilindreea motorului, pentru vehiculele cu tractiune animala pe cap de tragator, iar pentru celelalte mijloace de transport pe unitate.
    Art. 20
    Se scutesc de plata acestei taxe:
    a) Vehiculele cu tractiune animala apartinand celor impusi in cadrul legii impozitului agricol, cu exceptia celor folosite pentru carausie in mod permanent sau sezonier;
    b) Vehiculele apartinand reprezentantilor diplomatici si consulari ai altor tari, acreditati pe langa Guvernul Republicii Populare Romane, sub conditia reciprocitatii;
    c) Vehiculele apartinand persoanelor din alte tari, membri ai societatilor de automobile, care sosesc in Republica Populara Romana in baza conventiei internationale de turism, pentru timpul de sedere in tara ce nu depaseste 12 luni, sub conditia reciprocitatii.
    Art. 21
    Taxa anuala pentru fiecare mijloc de transport este cea prevazuta mai jos:
    1. Pentru vehiculele cu tractiune mecanica, de fiecare jumatate litru cilindree sau fractiune de jumatate litru cilindree, se datoreaza:
    a) Pentru autoturisme ........................................ lei   3.000
    b) Pentru autobuze ........................................... lei  10.000
    c) Pentru autocamioane sau cisterne .......................... lei   8.000
    d) Pentru tractoare rutiere cu o singura remorca ............. lei   6.000
    e) Pentru motociclete ........................................ lei   3.000
    f) Pentru tricicluri ......................................... lei   3.000
    g) Pentru biciclete cu motor si motorete ..................... lei   2.000
    Pentru remorci si atasuri se datoreaza jumatate din taxa aferenta autovehiculului la care sunt remorcate sau atasate.
    2. Biciclete ................................................. lei     500
    3. Pentru vehiculele cu tractiune animala, de fiecare tragator, se datoreaza:
    a) Pentru un cal ............................................. lei   3.000
    b) Pentru alte animale ....................................... lei   2.000
    Pentru vehiculele cu tractiune animala folosite la carausie sezoniera, taxele de mai sus se reduc cu 50% .
    4. Pentru mijloacele de transport pe apa de fiecare unitate se datoreaza:
    a) Barci si luntri:
    - Folosite pentru uz personal ................................ lei     300
    - Folosite pentru transportul de persoane .................... lei     500
    - Folosite in orice alt scop ................................. lei   2.000
    b) Barci cu motor ............................................ lei  10.000
    c) Poduri plutitoare ......................................... lei   5.000
    Art. 22
    Pentru stabilirea taxelor prevazute la acest capitol, detinatorii mijloacelor de transport sunt obligati sa le declare in scris la unitatea financiara in raza careia domiciliaza, in cursul lunii ianuarie a fiecarui an sau in termen de 15 zile de la dobandire.
    Retragerea din circulatie a mijloacelor de transport se declara in termen de 15 zile.
    Pentru mijloacele de transport cu tractiune mecanica, inscrise la unitatile financiare, se elibereaza de catre acestea un permis fiscal in care se inscriu toate datele pentru identificarea vehiculului respectiv, taxa anuala si platile efectuate.
    Art. 23
    Dobandirea unui mijloc de transport in cursul anului atrage impunerea cu incepere de la 1 a lunii in care a fost dobandit.
    Pentru mijloacele de transport retrase din circulatie taxa se scade cu incepere din prima zi a trimestrului urmator celui in care a fost retras, cu exceptia celor retrase in prima luna a trimestrului pentru care taxa se scade cu incepere de la 1 a lunii urmatoare.
    Art. 24
    Taxa se plateste trimestrial si cu anticipatie, in prima luna a fiecarui trimestru.

    CAP. 5
    Taxe asupra animalelor

    Art. 25
    Se supun unei taxe anuale persoanele fizice sau juridice din sectorul particular, care poseda in orase, centre muncitoresti si statiuni balneoclimaterice, urmatoarele categorii de animale:
    a) Animale productive: vaci si bivolite;
    b) Animale de munca: cai, catari, magari, boi, tauri si bivoli in varsta de la 3 ani in sus, care nu se folosesc pentru carausie in mod permanent sau sezonier.
    Art. 26
    Taxa se datoreaza pe cap de animal, dupa cum urmeaza:
    a) Pentru animale productive ................................... lei 1.000
    b) Pentru animale de munca ..................................... lei   600
    Art. 27
    Posesorii de animale impozabile sunt obligati sa le declare in cursul lunii ianuarie a fiecarui an la unitatea financiara in raza careia domiciliaza si sa plateasca taxele respective in acelasi termen.

    CAP. 6
    Taxe forfetare pentru folosirea centrelor publice de desfacere

    Art. 28
    Pentru folosirea centrelor publice de desfacere se datoreaza o taxa zilnica de catre:
    a) Persoanele fizice sau juridice din sectorul particular care vand produse sau obiecte proprii ori cumparate, cum si acelea care exercita orice alte indeletniciri permise in targuri, piete si oboare;
    b) Gospodariile agricole colective care-si vand produsele proprii in piete, targuri si oboare.
    Vanzarea de catre cetateni a obiectelor proprii in piete, targuri si oboare se face in conditiunile stabilite de Ministerul Comertului Interior.
    Art. 29
    Taxa forfetara nu se datoreaza de aceia care poseda locuri stabile de desfacere in piete, targuri si oboare, pentru care platesc chirie sau arenda.
    Art. 30
    Nu se datoreaza taxa forfetara prevazuta de art. 28 de mai sus, pentru vanzarile pe teritoriul garilor si porturilor.
    Art. 31
    Taxa forfetara pentru folosirea centrelor publice de desfacere se percepe zilnic dupa cum urmeaza:
    a) Pentru vanzarea produselor direct
    din vehicule cu un tragator ............................... lei 100 pe zi
    b) Pentru vanzarea produselor direct
    din vehicule cu doi tragatori ............................. lei 150 pe zi
    c) Pentru vanzarea produselor direct
    din autovehicule .......................................... lei 250 pe zi
    d) Pentru vanzarea produselor direct
    de pe animale de povara ................................... lei  50 pe zi
    e) Pentru vanzarea produselor sau
    obiectelor asezate pe platouri, din
    cosuri, carucioare sau de pe mese ......................... lei  30 per m.p.
                                                                        pe zi
    f) Pentru animale aduse spre vanzare, de fiecare cap:
    - Bovine si cabaline:
    Pana la varsta de un an ................................... lei  80
    Peste varsta de un an ..................................... lei 200
    - Porcine:
    Pana la varsta de 6 luni .................................. lei  60
    Peste varsta de 6 luni .................................... lei 150
    - Ovine si caprine:
    Pana la varsta de 6 luni .................................. lei  30
    Peste varsta de 6 luni .................................... lei  60
    - Pentru orice alte animale mici .......................... lei  20
    g) Pentru exercitarea unui comert ambulant,
    de asemenea a unei meserii, precum si oricarei
    indeletniciri ............................................. lei 40 pe zi
    h) Pentru vanzarea ocazionala, din maini, a
    obiectelor proprii ........................................ lei 40 pe zi
    Art. 32
    Incasarea taxelor forfetare din centrele publice de desfacere se face de catre organele administratiilor pietelor, potrivit instructiunilor Ministerului Comertului Interior.
    Art. 33
    Directorii pietelor sunt obligati:
    a) Sa controleze activitatea incasatorilor si exacta percepere a taxelor din piete, targuri si oboare;
    b) Sa aprovizioneze pe incasatori cu chitante si sa tina evidenta scrisa a folosirii acestora;
    c) Sa primeasca zilnic de la incasatori sumele incasate, sa le verse la Banca Republicii Populare Romane, cel mai tarziu a doua zi si sa tina evidenta incasarilor si varsamintelor efectuate.
    Art. 34
    Sectiunile Comerciale sunt obligate:
    a) Sa aprovizioneze administratiile pietelor cu chitante si sa tina evidenta scrisa a acestora;
    b) Sa supravegheze exacta incasare a taxelor;
    c) Sa efectueze verificari documentare periodice, atat asupra gestiunii administratiilor pietelor, cat si asupra activitatii financiare a pietelor.
    Art. 35
    Organele financiare sunt obligate sa verifice cel putin odata pe trimestru, incasarea taxelor din piete, targuri si oboare, evidenta sumelor incasate si varsarea lor la Banca Republicii Populare Romane.

    CAP. 7
    Sanctiuni, responsabilitatea si caile de atac impotriva stabilirii si incasarii nejuste a impozitelor si taxelor

    Art. 36
    Pentru neachitarea in termen a impozitelor si taxelor se aplica o majorare pentru fiecare zi de intarziere de 0,2% pentru contribuabilii din sectorul particular si de 0,05% pentru cei din sectorul socialist, iar impotriva restantierilor se iau masuri de urmarire silita potrivit legii pentru urmarirea impozitelor si taxelor.
    Art. 37
    Evaziunile de orice fel comise de catre contribuabilii din sectorul particular prin sustrageri de impozite ori taxe in orice mod, prin nedepunerea declaratiilor de impunere in termen, prin depunerea declaratiilor incomplete sau nesincere, cum si pentru neprezentarea actelor si altor evidente prevazute de instructiunile Ministerului de Finante, se pedepsesc cu o amenda pana la 3.000 lei, in afara de plata impozitului sau taxei sustrase si a majorarilor legale.
    Deosebit, pentru sustrageri de impozite si taxe, contribuabilii respectivi se fac pasibili si de sanctiuni penale.
    Art. 38
    Pentru nedepunerea in termen de catre platitorii din sectorul socialist a declaratiei de impunere si a calculului impozitului pe cladiri si terenuri, cum si pentru neprezentarea registrelor, actelor si datelor suplimentare necesare verificarii calculului impozitului sau prezentarea de date nereale, se aplica contabililor sefi (principali) ai institutiilor bugetare, intreprinderilor sau organizatiilor respective, o amenda pana la 2.000 lei.
    Declararea sau prezentarea de date vadit inexacte atrage raspunderea penala.
    Art. 39
    Contribuabilii din sectorul particular care depasesc repetat termenele de plata sunt pasibili de sanctiuni penale.
    Art. 40
    Reclamatiunile privind stabilirea sau perceperea gresita a impozitelor si taxelor locale, se depun la unitatea care a efectuat impunerea sau a incasat taxa, in termen de 30 zile de la comunicare - in cazul impozitelor si taxelor cu debit - sau de la incasare - pentru cele realizate pe cale de plata directa - si se solutioneaza in termen de cel mult 12 zile de la inregistrare.
    In termen de 30 zile de la comunicarea solutiei date, contribuabilul nemultumit poate face o noua intampinare la unitatea superioara celei care a dat prima solutie sau la Ministerul Finantelor in ultima instanta.
    Intampinarea depusa va fi examinata si solutionata in termen de 30 zile de la inregistrare.

    CAP. 8
    Dispozitiuni speciale

    Art. 41
    Ministerul Finantelor va da deciziuni si instructiuni pentru aplicarea prezentului decret.
    Art. 42
    Prezentul decret intra in vigoare pe data de 1 ianuarie 1952.
    Pe aceeasi data se abroga Legea nr. 11, publicata in Monitorul Oficial Nr. 1 din 1 ianuarie 1949, pentru stabilirea taxelor ce se percep de comune, cu exceptia art. 1 lit. "f", precum si Decretul nr. 3, publicat in Monitorul Oficial nr. 1 din 1 ianuarie 1949, pentru fixarea taxelor comunale, cu exceptia art. I pct. 4, privind paza in comuna si a campului.

                                            


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 18/1952

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 18 din 1952
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 18/1952
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu