E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 695 din  8 octombrie 1998

pentru aprobarea Regulamentului de vanzare de catre Regia Nationala a Padurilor a masei lemnoase destinate agentilor economici

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 395 din 19 octombrie 1998


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 41 din Legea nr. 26/1996 - Codul silvic,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul de vanzare de catre Regia Nationala a Padurilor a masei lemnoase destinate agentilor economici, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 342/1995 referitoare la aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea licitatiilor pentru vanzarea masei lemnoase destinate agentilor economici, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 113 din 5 iunie 1995.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul apelor, padurilor
                       si protectiei mediului,
                       Romica Tomescu

                       p. Ministrul finantelor,
                       Dan Radu Rusanu,
                       secretar de stat

                       Ministrul industriei si comertului,
                       Radu Berceanu

    ANEXA 1

                              REGULAMENT
de vanzare de catre Regia Nationala a Padurilor a masei lemnoase destinate agentilor economici

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Masa lemnoasa pe picior, destinata anual, potrivit legii, agentilor economici, se vinde acestora, in conditii specifice economiei de piata, prin licitatie sau prin negociere directa, care se organizeaza si se desfasoara potrivit prevederilor prezentului regulament.
    Art. 2
    Masa lemnoasa pe picior care face obiectul recoltarii anuale este pusa in valoare de catre unitatile silvice din structura Regiei Nationale a Padurilor, indiferent de natura resursei sau, a proprietatii, si este constituita din produse principale, produse secundare - rarituri, produse accidentale si de igiena.
    Art. 3
    (1) Au dreptul sa participe la licitatie sau la negociere directa, in conditiile prezentului regulament, numai agentii economici atestati, in al caror statut de functionare este prevazuta activitatea de exploatare si transport tehnologic al lemnului si care fac dovada ca dispun de mijloacele materiale, de mijloacele financiare si de forta de munca specializata. Atestarea agentilor economici se realizeaza de catre o comisie formata din 9 specialisti din: silvicultura - 4 membri, exploatari forestiere - 4 membri si industria lemnului - 1 membru. Comisia va fi numita in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului regulament, prin ordin al conducatorului autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, cu consultarea patronatelor, pentru o perioada de 2 ani. Prin acelasi ordin se va aproba si regulamentul de functionare a comisiei.
    (2) Agentii economici care au numai activitate de industrializare a lemnului pot participa la licitatie sau la negociere directa, daca fac dovada ca dispun de mijloacele financiare necesare si cu obligativitatea ca exploatarea masei lemnoase sa se faca numai prin agentii economici atestati, potrivit alin. (1).
    (3) Regia Nationala a Padurilor nu participa la licitatii, dar are dreptul sa exploateze masa lemnoasa, in regie proprie sau prin agentii economici atestati, pentru volumul aprobat in cadrul cotei anuale prin hotarare a Guvernului, in scopul gospodaririi rationale a padurilor si al valorificarii superioare a lemnului, asigurarii regenerarii la timp a arboretelor, accesibilizarii bazinelor forestiere infundate, precum si al evitarii declasarii lemnului.
    (4) Nu pot participa la licitatie sau la negociere directa, in calitate de ofertanti-cumparatori, direct sau prin reprezentanti, in nume propriu, salariatii autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, ai Regiei Nationale a Padurilor, ai agentilor economici care au ca obiect de activitate exploatarea si prelucrarea lemnului si ai celorlalte persoane juridice detinatoare de paduri si de vegetatie forestiera din afara fondului forestier national.

    CAP. 2
    Licitatiile

    Art. 4
    Formele de licitatie care se utilizeaza sunt: licitatiile deschise si licitatiile inchise.

    Sectiunea A
    Pregatirea si organizarea licitatiilor
    Art. 5
    (1) Pregatirea licitatiilor se face din timp, de catre unitatile silvice, inainte de publicarea anuntului privind organizarea acestora, prin nominalizarea partizilor care se vor licita si prin intocmirea caietului de sarcini.
    (2) Caietul de sarcini va cuprinde regulile silvice de exploatare, epocile permise pentru taierea si scoaterea materialului lemnos din parchete, alte conditii si dispozitii legale, care trebuie cunoscute si respectate de agentii economici care exploateaza masa lemnoasa, precum si termenul de incheiere a contractului de vanzare-cumparare.
    (3) Unitatile silvice din structura Regiei Nationale a Padurilor si alti detinatori de masa lemnoasa pe picior, pusa in valoare, vor pregati pentru consultare, la sediul acestora, lista si amplasarea partizilor destinate agentilor economici, in vederea stabilirii din timp de catre acestia a optiunilor lor si a asigurarii mijloacelor materiale si financiare necesare activitatii de exploatare a masei lemnoase. Aceasta lista se va intocmi pana la data de 30 aprilie pentru masa lemnoasa aferenta anului de productie urmator, care se va autoriza incepand cu data de 1 septembrie, avandu-se in vedere epocile de taiere si de scoatere a materialului lemnos din paduri, in scopul asigurarii regenerarii la timp a arboretelor.
    (4) Documentatia tehnico-economica a fiecarei partizi se asigura agentilor economici interesati, contra cost, la preturi stabilite de unitatea silvica, in functie de cheltuielile efective determinate de intocmirea si de multiplicarea acesteia.
    Art. 6
    Licitatiile de masa lemnoasa pe picior se organizeaza pentru partizi intregi, constituite conform instructiunilor in vigoare.
    Art. 7
    (1) Unitatile silvice organizeaza si pregatesc licitatiile, in functie de conditiile specifice, de structura masei lemnoase si de epocile de taiere si scoatere a lemnului.
    (2) Licitatiile principale se organizeaza la inceputul anului forestier, in perioada 1 august - 15 septembrie, pentru masa lemnoasa ce constituie rezerva de 20% din cota anului curent si pentru 40% din cota anului urmator si, respectiv, la inceputul sezonului de vegetatie, in perioada 1 martie - 15 aprilie, pentru restul de masa lemnoasa (40%) din cota de productie a anului curent. Intre licitatiile principale, unitatile silvice pot organiza licitatii si negocieri pentru resursele ramase neadjudecate, precum si pentru produsele accidentale aparute pe parcursul anului forestier, in functie de situatiile concrete.
    Art. 8
    Pretul de incepere a licitatiei, exprimat pentru masa lemnoasa pe picior in lei/mc, volum cu coaja, iar pentru masa lemnoasa fasonata in lei/mc fara coaja, se stabileste de catre fiecare unitate silvica, in functie de nivelul cheltuielilor de gospodarire, de natura produselor, calitatea lemnului, conditiile de exploatare a masei lemnoase si de alti factori de influenta specifici economiei de piata.
    Art. 9
    (1) Anuntul privind organizarea licitatiei se face de catre unitatile silvice, cu minimum 30 de zile lucratoare inainte de tinerea licitatiilor principale si cu minimum 10 zile lucratoare inainte de data desfasurarii licitatiilor intermediare, in presa, in cel putin doua cotidiene, dintre care unul local, precum si prin afisare la sediul acestora.
    (2) Anuntul publicitar va cuprinde:
    - denumirea organizatorului licitatiei, sediul acestuia, numarul de telefon si de fax;
    - locul, data si ora la care se va tine preselectia;
    - locul, data si ora tinerii licitatiei, precum si felul acesteia (deschisa sau inchisa);
    - partizile care se supun licitatiei, pe ocoale silvice;
    - termenul de depunere a ofertelor sau de inscriere la licitatie;
    - pretul de incepere a licitatiei; treapta de licitare.
    Art. 10
    Agentii economici atestati, care intentioneaza sa participe la licitatie si doresc sa cunoasca, cantitativ si calitativ, masa lemnoasa care urmeaza a fi licitata, vor putea consulta documentatia de punere in valoare, in prezenta personalului silvic autorizat.
    Art. 11
    (1) Pentru admiterea la licitatie a agentilor economici se va organiza o preselectie a acestora cu 5 zile lucratoare inainte de data tinerii licitatiei.
    (2) Comisia de preselectie este constituita din directorul tehnic al unitatii silvice sau directorul economic al acesteia, in calitate de presedinte, seful compartimentului de fond forestier si un alt specialist numit prin decizie a directorului unitatii. Secretariatul comisiei se asigura de unul dintre membrii acesteia, desemnat de presedinte.
    (3) In urma verificarii documentatiei si a conditiilor prevazute la art. 3 comisia de preselectie elibereaza o confirmare scrisa, in care se precizeaza cantitatea maxima de masa lemnoasa ce va putea fi licitata de agentul economic sau, dupa caz, comunica neadmiterea inscrierii agentului economic la licitatie, datorita neindeplinirii acestor conditii, neachitarii obligatiilor financiare sau nerespectarii altor prevederi ale contractelor incheiate anterior cu unitati silvice.
    (4) Comisia de preselectie va comunica, in timp util, Regiei Nationale a Padurilor denumirea agentului economic neadmis la preselectie si motivele respingerii sale, in vederea informarii celorlalte unitati silvice.
    Art. 12
    (1) Comisia de licitatie, care se constituie la nivel de unitate silvica, va fi formata din 5 - 9 membri si anume:
    - directorul tehnic sau directorul economic al unitatii silvice, care este presedintele comisiei;
    - reprezentantul desemnat de catre Regia Nationala a Padurilor;
    - reprezentantul organului teritorial al Ministerului Finantelor, imputernicit de catre directorul general al acestuia;
    - consilierul juridic al unitatii silvice;
    - seful compartimentului fond forestier sau alt specialist din cadrul compartimentului fond forestier;
    - seful ocolului silvic in a carui raza teritoriala se liciteaza masa lemnoasa;
    - 1 - 3 specialisti din cadrul unitatii silvice, numiti prin decizie de catre directorul acesteia. Secretariatul comisiei se asigura de unul dintre membrii acesteia, desemnat de presedinte.
    (2) In situatii deosebite, cu implicatii economice sau ecologice majore, presedintele comisiei de licitatie va fi directorul unitatii silvice.
    Art. 13
    Pentru a participa la licitatii sau la negocieri, agentii economici admisi in urma preselectiei sunt obligati sa achite la unitatea silvica organizatoare un tarif de participare, stabilit de aceasta pe baza cheltuielilor efective de organizare si pregatire a licitatiei, respectiv a negocierii, fara a fi prohibitiv sau a constitui sursa de profit.
    Art. 14
    (1) Agentii economici admisi la preselectie si care participa la licitatie vor achita anticipat, printr-unul dintre instrumentele legale de plata, conform normelor bancare in vigoare, la unitatea silvica care organizeaza licitatia, o garantie de 5% din valoarea de incepere a licitatiei pentru partizi mai mari de 500 mc si de 10% din valoarea de incepere a licitatiei pentru partizi mai mici de 500 mc.
    (2) Garantia achitata de agentul economic castigator, in conditiile alin. (1), ramane la unitatea silvica, reprezentand parte din valoarea masei lemnoase ce urmeaza a fi contractata.
    (3) Agentilor economici, care nu au castigat licitatia de masa lemnoasa, li se vor restitui garantiile in termen de 3 zile lucratoare de la data tinerii licitatiei.

    Sectiunea B
    Desfasurarea licitatiilor
    Art. 15
    (1) Licitatiile se tin la locul, data si ora, comunicate prin anuntul publicitar.
    (2) Sedintele de licitatie, stabilite in baza prevederilor art. 9, se deschid prin prezentarea si consemnarea in procesul-verbal al sedintei a membrilor comisiei prezenti. Comisia este legal intrunita, daca sunt prezenti cel putin 5 membri ai acesteia.
    (3) La urmatorul punct din procesul-verbal al sedintei se inscriu agentii economici prezenti, dintre cei admisi la preselectie, si persoanele imputernicite de acestia sa-i reprezinte, mentionandu-se numele si prenumele, functia, numarul si data imputernicirii, fiecare prezentand, la inscriere, chitantele de plata a tarifului de participare, a garantiei de licitare si confirmarea scrisa, eliberata de comisia de preselectie.
    Art. 16
    (1) Licitatia deschisa incepe prin anuntarea partizii de catre secretarul comisiei de licitatie, a pretului de incepere a licitatiei stabilit si a treptei de licitare de maximum 5%, care se va rotunji la mii lei.
    (2) Licitatia deschisa se face prin strigarea ofertelor de catre agentii economici participanti.
    (3) Comisia de licitatie va inregistra in procesul-verbal al sedintei suma maxima oferita, agentul economic care si-a adjudecat partida, respectiv numele si prenumele persoanei imputernicite de acesta.
    Art. 17
    (1) Licitatia inchisa se face prin prezentarea ofertelor in plic inchis si sigilat. Plicul cu oferta se introduce in alt plic, care se expediaza prin posta sau se depune direct de catre agentii economici la unitatea silvica organizatoare a licitatiei.
    (2) Licitatia inchisa incepe prin inregistrarea in procesul-verbal a numarului de ordine al plicurilor sigilate, din registrul de intrari-iesiri al unitatii organizatoare, continand ofertele agentilor economici atestati si admisi la licitatie. Participantii la licitatie au dreptul sa verifice daca toate plicurile sunt sigilate si nedesfacute.
    (3) Comisia de licitatie va deschide plicurile depuse de agentii economici ofertanti, in prezenta participantilor, si va inregistra in procesul-verbal sumele oferite pentru fiecare partida in parte. Este declarat castigator al licitatiei agentul economic care a oferit cel mai mare pret.
    Art. 18
    (1) In procesul-verbal al sedintei de licitatie se va consemna termenul la care se va semna contractul de vanzare-cumparare a masei lemnoase cu agentul economic castigator.
    (2) Procesul-verbal al sedintei de licitatie se semneaza de catre toti membrii comisiei de licitatie prezenti si de reprezentantii agentilor economici, inclusiv cu obiectiuni, daca este cazul. Pentru agentii economici ai caror reprezentanti refuza sa semneze se vor inscrie si motivele de refuz prezentate.
    Art. 19
    (1) Neincheierea contractului de vanzare-cumparare a masei lemnoase adjudecate, in termenul stabilit prin procesul-verbal al sedintei de licitatie, din vina agentului economic care a castigat licitatia, atrage dupa sine anularea licitatiei si pierderea garantiei depuse conform art. 14.
    (2) Neincheierea contractului de vanzare-cumparare a masei lemnoase, in termenul stabilit prin procesul-verbal al sedintei de licitatie, din vina unitatii silvice, se sanctioneaza potrivit legii civile. Totodata unitatea silvica va restitui agentului economic garantia depusa.
    Art. 20
    Licitatia nu poate avea loc daca se prezinta un singur ofertant. In asemenea situatii se va organiza o noua licitatie, in termenul prevazut la art. 9. Daca la doua licitatii consecutive se prezinta un singur ofertant, partida se vinde prin negociere directa, in conditiile prevazute in prezentul regulament.

    CAP. 3
    Negocierea directa

    Art. 21
    Masa lemnoasa care nu a fost valorificata prin licitatie in conditiile art. 20 se vinde prin negociere directa. Procedura de negociere directa incepe in prezenta agentului economic participant la cea de-a doua licitatie, imediat ce se constata ca nu sunt intrunite conditiile de licitatie.
    Art. 22
    Vanzarea masei lemnoase prin negociere directa se realizeaza de catre comisia constituita in baza prevederilor art. 12. Aceasta incheie un proces-verbal in care se consemneaza denumirea agentului economic participant, volumul de masa lemnoasa negociat, partida, pretul la care a fost adjudecata masa lemnoasa si termenul de incheiere a contractului de vanzare-cumparare. In cazul in care negocierea se anuleaza datorita oferirii unui pret sub nivelul celui de incepere a licitatiei, in procesul-verbal se va consemna si acest aspect.
    Art. 23
    (1) Produsele accidentale aparute, in cursul anului de productie forestiera, pe suprafata partizilor contractate cu agentii economici si aflate in lucru, vor fi puse in valoare cu prioritate, conform instructiunilor in vigoare, si se vor contracta cu agentul economic care exploateaza partida respectiva, la preturi stabilite prin negociere, in functie de specie, de structura dimensionala si de calitatea lemnului.
    (2) Prevederile alin. (1) sunt valabile si pentru parchetele exploatate de unitatile silvice.
    (3) Produsele accidentale, altele decat cele mentionate la alin. (1), si produsele de igiena, care prezinta pericol de depreciere si de infestare a padurilor, precum si produsele accidentale rezultate din punerea in aplicare, in regim de urgenta, a aprobarilor legale de defrisare, emise in scopul realizarii unor obiective sau lucrari de interes national, se vor vinde prin negociere directa agentilor economici, daca dupa primul anunt nu se inscriu la licitatie cel putin doi agenti economici, iar in caz de lipsa de cerere, se vor exploata, in regim de urgenta, de catre unitatea silvica, cu aprobarea organului de conducere al acesteia.
    (4) In situatiile mentionate la alineatele precedente, anuntul privind organizarea negocierii se va face cu 5 zile lucratoare inainte de data tinerii efective a negocierii, prin afisare la sediul unitatii silvice.
    Art. 24
    Prevederile art. 19 se aplica in mod corespunzator si in cazul negocierilor.

    CAP. 4
    Dispozitii finale

    Art. 25
    (1) Semnarea contractului de vanzare-cumparare a partizii licitate sau negociate va avea loc in maximum 10 zile lucratoare de la data castigarii licitatiei sau de la data tinerii efective a negocierii.
    (2) La eliberarea autorizatiei de exploatare a masei lemnoase agentul economic va prezenta unitatii silvice documentul bancar prin care va dovedi constituirea fondului de 5% din valoarea masei lemnoase contractate, drept garantie pentru eventualele prejudicii care ar putea fi produse padurii si semintisului utilizabil; acest fond este purtator de dobanda, iar deblocarea se va face la terminarea contractului de vanzare-cumparare a masei lemnoase, prin confirmare de la unitatea silvica.
    Art. 26
    Actele de punere in valoare si caietele de sarcini, precum si contractele prevazute de prezentul regulament se intocmesc in conformitate cu instructiunile privind termenele, modalitatile si epocile de recoltare si transport ale materialului lemnos din paduri, aprobate prin ordin al conducatorului autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, si cu celelalte reglementari in vigoare.
    Art. 27
    (1) Unitatile silvice pot scoate la vanzare si partizi pentru care nu sunt asigurate conditii pentru transportul masei lemnoase exploatate si pentru care, prin contract, se convine ca lucrarile de constructie, intretinere si reparatie a drumurilor forestiere sa fie executate de agentul economic cumparator si sa fie platite, prin compensare, cu valoarea masei lemnoase contractate. Lucrarile de constructie, intretinere si reparatie a drumurilor forestiere vor fi receptionate de o comisie al carei presedinte este directorul tehnic al unitatii silvice.
    (2) Masa lemnoasa neexploatata, ramasa pe picior sau doborata si nescoasa din parchete pana la sfarsitul anului calendaristic, din motive independente de agentul economic in cauza, constituie, cu prioritate, resursa pentru anul urmator. Aceasta se va inventaria si, in functie de volumul neexploatat, se va reesalona la taiere, printr-un act aditional la contractul respectiv, dar nu mai tarziu de data de 31 martie, evitandu-se dubla percepere a contravalorii sale.
    Art. 28
    (1) Agentii economici participanti la preselectie sau la licitatie, care considera ca au fost respinsi din motive neintemeiate sau ca nu au fost respectate prevederile prezentului regulament, pot face contestatie. Contestatia se formuleaza in scris, pe loc, si se adreseaza spre solutionare directorului unitatii silvice, iar in cazul in care acesta este presedintele comisiei, directorului general Regiei Nationale a Padurilor. Contestatia se solutioneaza in termen de doua zile lucratoare de la data depunerii sau inregistrarii ei, in cazul preselectiei, si in termen de 5 zile lucratoare, in cazul licitatiei.
    (2) Daca in urma analizarii contestatiei se stabileste ca aceasta a fost intemeiata, directorul unitatii silvice sau directorul general al Regiei Nationale a Padurilor, dupa caz, va anula licitatia si va decide organizarea unei noi licitatii, dispunand totodata masuri de sanctionare corespunzatoare.
    Art. 29
    (1) Regia Nationala a Padurilor va trece treptat la organizarea recoltarii masei lemnoase pe picior, cu agenti economici atestati, pe baza licitarii operatiunilor de recoltare, colectare, transport tehnologic, inclusiv sortare pe specii si sortimente.
    (2) Pentru masa lemnoasa pe picior, destinata agentilor economici, neadjudecata prin licitatii sau negocieri, Regia Nationala a Padurilor va organiza exploatarea acesteia prin agenti economici atestati sau in regie proprie.
    Art. 30
    (1) Prevederile prezentului regulament aplica in mod corespunzator si pentru vanzarea masei lemnoase destinate agentilor economici din padurile si vegetatia forestiera din afara fondului forestier, proprietate publica, din administrarea altor persoane juridice decat Regia Nationala a Padurilor.
    (2) Unitatile silvice pot organiza licitatii si pentru alti detinatori de masa lemnoasa, numai la cererea acestora, ca prestare de serviciu, in conditiile prezentului regulament.
    Art. 31
    Nerespectarea prevederilor prezentului regulament atrage dupa sine raspunderea disciplinara, materiala, contraventionala sau penala, dupa caz.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 695/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 695 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu