ORDIN Nr. 156
din 3 august 2007
privind completarea
Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, al
ministrului sanatatii publice, al presedintelui Autoritatii Nationale pentru
Protectia Consumatorilor si al presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare
Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 560/1.271/339/210/2006 pentru
aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne
ACT EMIS DE:
AUTORITATEA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTE
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 560 din 15 august 2007
Având în vedere prevederile art. 34 din Ordonanţa de
urgenţă a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei
şi comercializării alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea
nr. 57/2002,
ţinând cont de prevederile art. 10 lit. b) din
Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii
sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi
completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 7 alin. (7) din Hotărârea
Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului
Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ale art. 7 alin. (4) din Hotărârea
Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului
Sănătăţii Publice, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 5 alin. (4) din Hotărârea
Guvernului nr. 748/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi ale art. 3 alin. (3), precum şi
ale art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea
şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa
Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi
completările ulterioare,
văzând Referatul de aprobare nr. 278.577 din 3 august
2007, întocmit de Direcţia generală implementare politici agricole,
ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
ministrul sănătăţii publice, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru
Protecţia Consumatorilor şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emit următorul ordin:
Art. I. - Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării
rurale, al ministrului sănătăţii publice, al preşedintelui Autorităţii
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi al preşedintelui Autorităţii
Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr.
560/1.271/339/210/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea
produselor din carne, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 10 din 8 ianuarie 2007, se completează după cum urmează:
- După articolul 2 se
introduce un nou articol, articolul 21, cu următorul cuprins:
„Art. 21. -
Produsele fabricate înainte de data intrării în vigoare a prezentului ordin se
comercializează până la epuizarea stocurilor, cu încadrarea în data
durabilităţii minimale."
Art. II. - Prezentul
ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul agriculturii şi
dezvoltării rurale,
Decebal Traian Remeş
p. Ministrul sănătăţii publice,
Ervin-Zoltan Szekely,
secretar de stat
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor,
Dan Vlaicu
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Radu Roatis Chetan