Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1624 din 22 decembrie 2008

privind aprobarea Instructiunilor pentru organizarea si desfasurarea licitatiilor publice in vederea atribuirii contractelor de inchiriere, precum si a Contractului-cadru de inchiriere a unor bunuri aflate in domeniul public al statului si in administrarea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului -Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu

ACT EMIS DE: MINISTERUL MEDIULUI SI DEZVOLTARII DURABILE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 25 din 12 ianuarie 2009



In baza prevederilor art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 1.438/2007 privind aprobarea închirierii unor imobile şi a bunurilor mobile din dotarea acestora, aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului - Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu,

în temeiul art. 5 alin. (7) din Hotărârea Guvernului nr. 368/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul mediului şi dezvoltării durabile emite prezentul ordin.

Art. 1. - Se aprobă Instrucţiunile pentru organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor publice în vederea atribuirii contractelor de închiriere a unor bunuri aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului - Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, prevăzute în anexa nr. 1.

Art. 2. - Se aprobă Contractul-cadru de închiriere a unor bunuri aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului -Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, prevăzut în anexa nr. 2.

Art. 3. -Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 4. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul mediului şi dezvoltam durabile,

Attila Korodi

ANEXA Nr. 1

INSTRUCŢIUNI

privind organizarea si desfăşurarea licitaţiei publice pentru atribuirea contractelor de închiriere

Art. 1. - (1) Prezentele instrucţiuni au ca obiect reglementarea organizării şi desfăşurării licitaţiei pentru închirierea unor imobile şi bunuri mobile din dotarea acestora, aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului -Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu.

(2) Inchirierea imobilelor şi a bunurilor mobile din dotarea acestora se realizează prin licitaţie publică, conform prevederilor prezentelor instrucţiuni, organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu.

(3) Inchirierea se face în baza unui contract prin care Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, denumită în continuare locator, transmite, pentru o perioadă de maximum 5 ani, unei alte persoane, denumită în continuare locatar, dreptul de folosinţă asupra imobilelor şi bunurilor mobile din dotarea acestora, în schimbul unei chirii.

Art. 2. - (1) Licitaţia publică, conform prezentelor instrucţiuni, este licitaţia prin care orice persoană fizică sau juridică de drept privat, română sau străină, poate prezenta o ofertă.

(2) La licitaţie pot participa persoanele prevăzute la alin. (1) care au cumpărat caietul de sarcini şi care au constituit garanţia de participare.

Art. 3. - (1) Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu elaborează caietul de sarcini.

(2) Caietul de sarcini cuprinde:

a)  descrierea imobilelor şi bunurilor mobile din dotarea acestora ce fac obiectul procedurii de licitaţie pentru închiriere;

b) preţul de pornire a licitaţiei pentru fiecare bun;

c) condiţiile şi regimul de exploatare a bunului închiriat;

d) condiţiile privind eligibilitatea, înregistrarea şi capacitatea economico-financiară;

e) criteriile de selecţie;

f) garanţiile;

g) obligaţiile privind protecţia mediului;

h) interdicţia subînchirierii.

(3) Caietul de sarcini va fi pus în vânzare de către locator, la sediul său şi/sau în alte locuri stabilite de către acesta şi prevăzute în anunţul publicitar.

(4)  Preţul de vânzare al caietului de sarcini se stabileşte de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, prin decizie a conducătorului acesteia.

Art. 4. - (1) Garanţia de participare este obligatorie.

(2) Valoarea garanţiei de participare la licitaţia de închiriere va fi de 10% din valoarea de pornire a chiriei anuale pentru imobilul ce face obiectul licitaţiei.

(3) Garanţia de participare la licitaţia de închiriere se restituie în cazul ofertanţilor a căror ofertă nu a fost declarată câştigătoare, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data semnării contractului de închiriere.

Art. 5. - (1) Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu va publica anunţul licitaţiei publice într-un cotidian local şi într-unui naţional, precum şi pe site-ul propriu.

(2) Anunţul licitaţiei va conţine:

a) denumirea şi sediul locatorului;

b) obiectul şi durata închirierii;

c) condiţii de procurare a caietului de sarcini;

d) data şi locul primirii ofertelor;

e) data, ora şi locul deschiderii ofertelor;

f) durata pentru care ofertanţii rămân angajaţi prin termenii ofertelor lor.

(3)  Termenul de primire a ofertelor este de 20 de zile calendaristice, începând cu data publicării anunţului licitaţiei publice.

Art. 6. - Oferta trebuie să cuprindă detaliat toate condiţiile prevăzute în caietul de sarcini.

Art. 7. - (1) Ofertanţii transmit ofertele în două plicuri sigilate, unul exterior şi unul interior. Ofertele vor fi înregistrate, în ordinea primirii lor, într-un registru special, ţinut de locator.

(2)  Pe plicul exterior se va indica imobilul propus spre închiriere prin licitaţie publică pentru care este depusă oferta. Plicul exterior trebuie să conţină următoarele documente:

a) garanţia de participare;

b) dovada cumpărării caietului de sarcini;

c) fişa cu informaţii generale despre ofertant;

d) declaraţia de participare;

e) documente care dovedesc calităţile şi capacităţile ofertanţilor, conform cerinţelor caietului de sarcini.

(3) Pe plicul interior se înscriu denumirea ofertantului, precum şi sediul social al acestuia. Acest plic va conţine oferta tehnico-economică propriu-zisă.

(4) Nu se admit oferte telefonice, telegrafice, prin fax, e-mail, poştă sau curierat.

(5) Plicurile sigilate vor fi predate comisiei de evaluare în ziua fixată pentru deschiderea lor.

Art. 8. - (1) Componenţa comisiei de evaluare se stabileşte de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, prin decizie a conducătorului acesteia.

(2) Comisia de evaluare este formată din 5 membri, dintre care unul este preşedintele comisiei. De asemenea, vor fi desemnaţi 2 membri supleanţi şi un secretar. Secretarul nu are drept de vot.

Art. 9. - (1) Membrii comisiei de evaluare care sunt soţ/soţie, rude sau afini până la gradul al patrulea inclusiv cu asociaţii, cu acţionarii, cu administratorii sau cenzorii societăţilor comerciale ori cu persoana fizică participanţi/participantă la licitaţia publică, nu pot fi membri ai comisiei de evaluare.

(2)  Membrii comisiei de evaluare sunt obligaţi să dea o declaraţie de compatibilitate, imparţialitate şi confidenţialitate, pe propria răspundere, după deschiderea plicurilor exterioare, care se va păstra la dosarul închirierii.

(3) In situaţia în care membrii comisiei de evaluare constată că se află într-una dintre situaţiile de incompatibilitate prevăzute la alin. (1), aceştia sunt obligaţi să-l anunţe imediat pe preşedintele comisiei de evaluare, care dispune înlocuirea persoanei incompatibile cu unul dintre membrii supleanţi.

Art. 10. - (1) Atribuţiile comisiei de evaluare sunt:

a)  selectarea ofertelor pe baza datelor, informaţiilor şi documentelor cuprinse în plicul exterior;

b) întocmirea listei cuprinzând candidaţii admişi la prezentarea ofertei tehnico-economice şi comunicarea acesteia;

c)  analizarea şi evaluarea ofertelor tehnico-economice pe baza criteriilor de selecţie stabilite prin caietul de sarcini;

d) întocmirea raportului de evaluare;

e) întocmirea proceselor-verbale prevăzute de prezentele instrucţiuni;

f) desemnarea câştigătorului licitaţiei publice.

(2) Secretarul comisiei de evaluare redactează procesele-verbale prevăzute de prezentele instrucţiuni.

Art. 11. - (1) Comisia de evaluare este legal întrunită numai în prezenţa tuturor membrilor. In cazul în care, din motive obiective sau în caz de incompatibilitate, un membru al comisiei nu poate fi prezent, acesta va fi înlocuit cu unul dintre cei 2 membri supleanţi.

(2) Deciziile comisiei de evaluare se adoptă cu votul a două treimi din numărul membrilor.

Art. 12. - (1) Pentru desfăşurarea procedurii licitaţiei publice este obligatorie participarea a cel puţin 2 ofertanţi pentru fiecare imobil propus spre închiriere.

(2)  La şedinţa de deschidere a plicurilor exterioare pot participa reprezentanţii împuterniciţi ai ofertanţilor imobilului licitat.

(3)   După deschiderea plicurilor exterioare, comisia de evaluare elimină ofertele care nu conţin totalitatea documentelor şi datelor cerute la art. 7 alin. (2) şi întocmeşte un proces-verbal care va fi semnat de membrii comisiei de evaluare. Acest proces-verbal se face public prin afişare la sediul locatorului, imediat după semnare.

(4) Pentru continuarea desfăşurării procedurii de licitaţie este necesar ca după deschiderea plicurilor exterioare cel puţin două oferte să fie acceptate, în caz contrar procedura de licitaţie urmând a fi refăcută în condiţiile prevăzute la art. 15.

(5)   La şedinţa de deschidere a plicurilor interioare pot participa ofertanţii acceptaţi pentru imobilul licitat.

(6)   După deschiderea plicurilor interioare, comisia de evaluare întocmeşte un proces-verbal, semnat de membrii comisiei de evaluare şi de ofertanţii prezenţi.

Art. 13. - (1) Comisia de evaluare analizează ofertele tehnico-economice din plicurile interioare şi alege oferta cea mai bună din punctul de vedere al îndeplinirii criteriilor de selecţie precizate în caietul de sarcini.

(2)   Pe baza evaluării ofertelor, comisia de evaluare întocmeşte raportul de evaluare, care va cuprinde descrierea procedurii de închiriere şi operaţiunile de evaluare, elementele esenţiale ale ofertelor depuse şi motivele alegerii ofertantului câştigător sau, în cazul în care nu a fost desemnat câştigător niciun ofertant, cauzele respingerii.

(3) Comisia de evaluare procedează în termen de maximum două zile la informarea tuturor ofertanţilor cu privire la rezultatul licitaţiei.

Art. 14. - (1) Ofertanţii pot face contestaţie privind eventualele încălcări ale dispoziţiilor prezentelor instrucţiuni.

(2) Termenul de depunere a contestaţiilor este de maximum două zile de la data primirii înştiinţării privind rezultatul licitaţiei publice. Contestaţiile se depun la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu.

(3) Contestaţiile vor fi soluţionate de o comisie compusă din 3  (trei) membri, dintre care unul este preşedintele comisiei, şi un secretar care nu are drept de vot, alţii decât cei din comisia de evaluare. Componenţa comisiei se stabileşte de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu prin decizie a conducătorului acesteia, în maximum 3 zile de la data transmiterii contestaţiei la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu.

(4) Comisia de soluţionare a contestaţiilor decide cu privire la oportunitatea suspendării procedurii de atribuire a contractelor de închiriere.

Art. 15. - (1) In cazul în care licitaţia publică nu a condus la desemnarea unui câştigător, se va consemna această situaţie într-un proces-verbal, iar în termen de 20 de zile se va organiza o nouă licitaţie.

(2) Dacă în urma organizării unei noi licitaţii, în condiţiile prevăzute la alin. (1), au fost depuse minimum două oferte, dar numai una a fost acceptată, contractul de închiriere se poate încheia cu ofertantul a cărui ofertă a fost acceptată, în condiţiile în care oferta tehnico-economică îndeplineşte criteriile minime prevăzute în caietul de sarcini.

Art. 16. - (1) Contractul de închiriere se semnează în maximum 5 zile de la desemnarea ofertantului câştigător şi intră în vigoare la data constituirii garanţiei de bună execuţie, dar nu mai târziu de 10 zile de la data semnării.

(2) Garanţia de participare la licitaţie se pierde în cazul în care nu se perfectează contractul de închiriere din vina ofertantului desemnat câştigător.

(3) In cazul nesemnării contractului de închiriere din vina exclusivă a ofertantului desemnat câştigător sau în cazul neconstituirii garanţiei de bună execuţie în termenul prevăzut la alin. (1), locatorul încheie contractul cu ofertantul clasat pe locul următor.

Art. 17. - Contractul de închiriere va cuprinde în mod obligatoriu prevederile din contractul-cadru, clauzele din caietul de sarcini şi alte clauze convenite de părţile contractante, în completarea celor din caietul de sarcini şi fără să contravină obiectivelor închirierii.

ANEXA Nr. 2

CONTRACT-CADRU DE ÎNCHIRIERE

I.  Părţile contractante

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului -Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, în calitate de locator, cu sediul în.........................................., telefon...................., fax.........................., cont virament nr.................., deschis la.................., cod unic de înregistrare......................., cod fiscal ..................., reprezentată prin...................,

şi

(nume şi prenume/denumirea)............................................în calitate de locatar, cu domiciliul în......................, str............, nr.........,  bl........, sc........., ap........, et...........judeţul................., identificat cu BI/CI, seria.............., nr.............., CNP........................................sau, după caz, cu sediul în......................, telefon..............., fax..............., cont virament nr............................, deschis la....................................., număr de înregistrare la registrul comerţului........................., cod unic de înregistrare....................., reprezentată prin...........................

II.  Obiectul contractului

ARTICOLUL 1

1.1.  Obiectul contractului îl reprezintă transmiterea dreptului de folosinţă asupra imobilelor situate în ......................şi a bunurilor mobile din dotarea acestora, în scopul exploatării acestora în condiţiile prezentului contract, precum şi în conformitate cu prevederile legale specifice în vigoare.

1.2.  Folosinţa efectivă a imobilelor închiriate se va realiza începând cu data de............., pe baza procesului-verbal de predare-primire, anexă la prezentul contract.

1.3.  Bunurile închiriate vor fi folosite de locator numai potrivit specificului şi destinaţiei acestora şi numai pentru îndeplinirea obiectului de activitate.

ARTICOLUL 2

Suprafaţa totală închiriată este de.........m2 (...........), conform schiţei prevăzute în caietul de sarcini.

III.  Durata de închiriere

ARTICOLUL 3

Durata de închiriere este de 5 (cinci) ani, cu începere de la data semnării contractului şi înregistrării acestuia la sediul locatorului.

ARTICOLUL 4

4.1.  Contractul de închiriere poate fi prelungit prin acordul părţilor, pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata sa iniţială. Intenţia de prelungire se notifică celeilalte părţi contractante cu cel puţin 60 de zile înainte de expirarea duratei de închiriere.

4.2.  Refuzul locatorului de a prelungi perioada de închiriere a bunurilor imobile nu dă dreptul locatarului de a solicita despăgubiri, indiferent de natura acestora.

IV.  Valoarea chiriei, condiţii şi termene de plată

ARTICOLUL 5

Locatarul datorează locatorului o chirie lunară, care va fi actualizată anual prin indexare cu indicele de inflaţie aferent anului precedent.

ARTICOLUL 6

Chiria lunară este de.............lei.

ARTICOLUL 7

Chiria se achită lunar în ziua de...........a lunii următoare celei pentru care se percepe chiria, la sediul locatorului.

ARTICOLUL 8

In cazul neexecutării obligaţiei de plată prevăzute la art. 6 şi 7 din prezentul contract, se percep penalităţi de întârziere de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere, cu decontarea prioritară a facturilor de penalităţi, pentru sumele scadente, indiferent de instrucţiunile de pe ordinul de plată.

ARTICOLUL 9

Cuantumul penalităţilor de întârziere în decontarea debitelor restante va putea depăşi cuantumul sumei asupra căreia sunt calculate.

V. Drepturi şi obligaţii contractuale

ARTICOLUL 10

Drepturile locatarului:

10.1. să folosească bunul închiriat conform destinaţiei stabilite prin prezentul contract;

10.2.  să exploateze bunurile închiriate ca un bun proprietar, evitând distrugerea, degradarea sau deteriorarea construcţiilor şi a accesoriilor aferente;

10.3. să primească în folosinţă efectivă bunurile ce fac obiectul prezentului contract la data stabilită la art. 1 pct. 1.2.

ARTICOLUL 11

Obligaţiile locatarului:

11.1. să achite locatorului chiria datorată în condiţiile şi în termenele stabilite în prezentul contract;

11.2. să achite cheltuielile de întreţinere la termenele convenite cu locatorul;

11.3. să nu subînchirieze bunul ce face obiectul contractului de închiriere;

11.4.  să suporte costul lucrărilor de reparaţie interioare şi exterioare la partea de construcţii şi accesoriile aferente;

11.5.  să permită locatorului să execute, într-o perioadă stabilită de comun acord, lucrările de reparaţie şi întreţinere care îi cad în sarcină;

11.6. să nu execute niciun fel de reparaţii sau modificări în spaţiul închinători la instalaţiile aferente fără acordul locatorului;

11.7. să restituie locatorului bunurile închiriate la termenul stabilit pentru încetarea contractului;

11.8. să aducă la cunoştinţa locatorului orice fapte şi acte care pun în pericol integritatea imobilului şi, de asemenea, să aducă la cunoştinţa locatorului orice acte sau fapte de natură să împiedice folosinţa normală a imobilului;

11.9.   să suporte toate cheltuielile născute ca urmare a neglijenţei sau folosirii în mod necorespunzător a bunurilor închiriate;

11.10. să întrebuinţeze bunurile care fac obiectul prezentului contract potrivit specificului şi destinaţiei acestora şi numai pentru îndeplinirea obiectului său de activitate;

11.11.  să despăgubească locatorul pentru pagubele pricinuite de un incendiu bunurilor care fac obiectul prezentului contract, cu excepţia situaţiilor când incendiul:

- a provenit dintr-un caz fortuit sau de forţă majoră;

- a fost cauzat de un defect de construcţie; sau

- s-a propagat de la o construcţie învecinată.

Dovada existenţei uneia dintre situaţiile de excepţie anterior menţionate cade în sarcina locatarului.

ARTICOLUL 12

Drepturile locatorului:

12.1. să primească chiria în condiţiile şi în termenele stabilite la art. 6 şi 7;

12.2. să controleze executarea obligaţiilor locatarului şi respectarea condiţiilor închirierii;

12.3. să verifice şi să constate starea integrităţii bunurilor care fac obiectul închirierii.

ARTICOLUL 13

Obligaţiile locatorului:

13.1.  să predea bunurile închiriate, pe bază de proces-verbal, la data de.............;

13.2.  să asigure folosinţa bunurilor închiriate pe toată durata prezentului contract;

13.3.  să execute pe cheltuiala sa lucrările de întreţinere la elementele de construcţii şi la instalaţii, devenite necesare ca urmare a uzurii normale a acestora, pe toată durata contractului;

13.4.  să nu îl împiedice pe locatar să îşi realizeze drepturile legate de închiriere decât în condiţiile reglementate de legislaţia în vigoare şi de prezentul contract.

VI.  Garanţii pentru executarea contractului de închiriere

ARTICOLUL 14

In scopul garantării îndeplinirii întocmai a obligaţiei de plată a chiriei, precum şi a obligaţiei de reparare a oricărui prejudiciu suferit de locator prin neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă de către locatar a obligaţiilor prevăzute în prezentul contract, locatarul se obligă să constituie în termen de 10 zile de la încheierea prezentului contract o garanţie de bună execuţie.

ARTICOLUL 15

Locatorul poate executa garanţia de bună execuţie, fără nicio formalitate prealabilă, în cazul în care locatarul nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale. In cazul executării scrisorii de garanţie bancară, locatarul are obligaţia reconstituirii acesteia la valoarea iniţială în termen de 15 zile de la data executării, sub sancţiunea rezilierii de drept a contractului. Toate comisioanele şi spezele bancare, precum şi alte cheltuieli necesare executării garanţiei de bună execuţie se suportă de către locatar.

ARTICOLUL 16

Garanţia de bună execuţie este de......lei, reprezentând 30% din valoarea anuală a contractului, şi se pune la dispoziţie locatorului în termen de 10 zile de la data încheierii contractului de închiriere.

ARTICOLUL 17

Pentru fiecare dintre anii următori, garanţia este de 30% din chiria aferentă anului precedent şi se pune la dispoziţie locatorului până la data de 31 ianuarie a anului pentru care se constituie garanţia.

VII.  Răspunderea contractuală

ARTICOLUL 18

18.1.  Prezentul contract se reziliază de plin drept, în cazul în care oricare dintre părţile contractante nu îşi execută obligaţiile contractuale.

18.2.  Rezilierea nu va avea niciun efect asupra obligaţiilor deja scadente între părţi.

18.3.  La încetarea contractului prin ajungere la termen sau datorită rezilierii, în condiţiile pct. 18.1, locatorul nu datorează despăgubiri locatarului pentru îmbunătăţirile aduse bunului închiriat.

VIII.  Incetarea contractului

ARTICOLUL 19

Prezentul contract încetează:

a)  la expirarea termenului pentru care a fost încheiat;

b)  cu acordul părţilor;

c) când locatarul nu face dovada constituirii garanţiei de bună execuţie, conform art. 14.

IX.  Modificarea contractului

ARTICOLUL 20

Contractul se modifică numai cu acordul părţilor, pe bază de acte adiţionale, în următoarele cazuri:

a)  actualizarea chiriei anuale, ca urmare a indexării cu indicele de inflaţie;

b) apariţia unor împrejurări sau acte normative care modifică în mod esenţial obligaţiile părţilor sau care impun obligaţii noi.

X.  Forţa majoră

ARTICOLUL 21

21.1.  Părţile convin să fie exonerate de răspundere pentru neîndeplinirea obligaţiilor asumate prin prezentul contract atunci când această neîndeplinire este urmare a intervenţiei unui caz de forţă majoră.

21.2. Forţa majoră invocată va fi comunicată celeilalte părţi, în scris, în termen de 5 zile de la apariţie, de către partea interesată şi este opozabilă numai dacă este atestată de o autoritate competentă în raport cu natura evenimentului.

21.3.  Locatarul este obligat să accepte planurile de măsuri stabilite de către organele competente, neavând dreptul la despăgubiri.

XI.  Litigii

ARTICOLUL 22

Eventualele litigii în legătură cu modul de derulare a prezentului contract vor fi soluţionate pe cale amiabilă, iar în caz contrar, de către instanţele judecătoreşti competente.

XII.  Dispoziţii finale

ARTICOLUL 23

In înţelesul prezentului contract, orice notificare, cerere, comunicare sau informare va fi făcută în scris, prin orice mijloc de comunicare ce asigură transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia.

ARTICOLUL 24

Toate documentele prezentului contract, precum şi cele legate de executarea lui se vor întocmi în limba română.

Prezentul contract a fost încheiat astăzi, ..................., în 3 (trei) exemplare originale, dintre care 2 (două) pentru locator şi 1 (unu) pentru locatar.

LOCATOR

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu

.........................................................................

(numele şi prenumele reprezentantului legal)

.........................................................................

(semnătura autorizată şi ştampila)

LOCATAR

(nume şi prenume/denumire)

.........................................................................

.........................................................................

(numele şi prenumele reprezentantului legal, dacă este cazul)

.........................................................................

(semnătura şi ştampila, dacă este cazul)


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1624/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1624 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu