Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 215 din  9 februarie 2004

pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de autorizare si efectuare a transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora, aprobate prin Ordinul ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei nr. 1.842/2001

ACT EMIS DE: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 138 din 16 februarie 2004


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 12 lit. i) din Ordonanta Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 4 alin. (3) lit. m), o) si p) din Ordonanta Guvernului nr. 44/1997 privind transporturile rutiere, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 105/2000, cu modificarile ulterioare, precum si ale art. 5 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 740/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului,

    ministrul transporturilor, constructiilor si turismului emite prezentul ordin.

    Art. 1
    Normele metodologice de autorizare si efectuare a transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora, aprobate prin Ordinul ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei nr. 1.842/2001, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 58 din 28 ianuarie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Alineatele (4) si (5) ale articolului 6 se abroga.
    2. Litera e) a alineatului (2) al articolului 7 va avea urmatorul cuprins:
    "e) dovada ca indeplineste conditia privind capacitatea financiara, respectiv confirmarea nivelului financiar, se certifica astfel:
    - pentru operatorii de transport rutier - prin capitalul propriu, completat, dupa caz, cu garantii bancare sau asigurare de risc. Capitalul propriu se certifica prin copia legalizata a ultimului bilant contabil inregistrat la administratia financiara;
    - pentru operatorii de transport rutier nou-infiintati - prin capitalul social subscris si varsat, completat, dupa caz, cu garantii bancare sau asigurare de risc. Capitalul social subscris si varsat este dovedit prin certificatul constatator, in original, valabil, eliberat de Ministerul Justitiei - Oficiul National al Registrului Comertului cu maximum 30 de zile inainte de depunerea dosarului de solicitare a eliberarii licentei de transport rutier sau de vizarea anuala a acesteia.
    Operatorul de transport rutier sau operatorul de transport rutier nou-infiintat va da o declaratie pe propria raspundere, prin care se angajeaza ca pana la urmatoarea vizare a licentei de transport nu va diminua nivelul financiar astfel incat sa nu mai fie indeplinita conditia de capacitate financiara.
    Operatorul de transport rutier trebuie sa dispuna etapizat de un nivel financiar dupa cum urmeaza:
    - la data de 31 decembrie 2003 - 3.000 euro pentru primul vehicul si 1.500 euro pentru fiecare dintre celelalte vehicule;
    - pana la data de 31 decembrie 2004 - 6.000 euro pentru primul vehicul si 3.000 euro pentru fiecare dintre celelalte vehicule;
    - pana la data de 31 decembrie 2005 - 9.000 euro pentru primul vehicul si 5.000 euro pentru fiecare dintre celelalte vehicule.
    Calculul nivelului financiar se va efectua la cursul de schimb leu - euro al Bancii Nationale a Romaniei din data depunerii dosarului in vederea eliberarii sau vizarii licentei de transport rutier."
    3. Liniuta a treia de la litera f) a alineatului (2) al articolului 7 va avea urmatorul cuprins:
    "- recomandarea din partea unei organizatii patronale, cu reprezentativitate stabilita conform legislatiei in vigoare, aflata in evidenta Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului."
    4. Alineatul (7) al articolului 20 se abroga.
    5. Articolul 29 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 29
    (1) Programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic national cuprinde:
    a) programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic judetean;
    b) programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic interjudetean, intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov);
    c) programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic interjudetean.
    (2) Transportul rutier de persoane prin servicii regulate in trafic international este organizat si se efectueaza in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, ale acordurilor si conventiilor bilaterale si internationale din domeniul transporturilor rutiere, la care Romania este parte, si in conditiile prezentelor norme metodologice."
    6. Articolul 30 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 30
    (1) Programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic national se intocmeste pe o perioada de 3 ani de catre Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R., in baza analizarii solicitarilor consiliilor judetene si Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care vor comunica punctele de imbarcare/debarcare, altele decat autogarile, ale operatorilor de transport rutier sau ale asociatiilor de operatori de transport rutier, si pe baza programului de transport rutier de persoane prin servicii regulate deja existent, cu obligativitatea consultarii organizatiilor patronale cu reprezentativitate, si se aproba:
    a) pentru traseele judetene, de catre consiliul judetean respectiv;
    b) pentru traseele interjudetene intre doua judete limitrofe, de catre consiliile judetene respective;
    c) pentru traseele interjudetene, de catre Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R.
    (2) In vederea intocmirii noului program de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic national, solicitarile consiliilor judetene si Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ale operatorilor de transport rutier sau ale asociatiilor de operatori de transport rutier se pot transmite Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. cu pana la 120 de zile inainte de expirarea programului de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic national deja existent.
    (3) Programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic national poate fi suplimentat, in perioada de valabilitate, cu noi curse, pentru traseele deja existente, in urmatoarele cazuri:
    a) pentru traseele judetene si interjudetene intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov) - numai la cererea detinatorului de licenta de executie pentru acel traseu;
    b) pentru traseele interjudetene - numai in urmatoarele conditii:
    - cursa solicitata este intre doua curse consecutive, atat pe tur, cat si pe retur, ale aceluiasi operator de transport rutier;
    - cursa solicitata este pe un traseu acoperit cu o singura cursa atribuita deja operatorului de transport rutier solicitant;
    - cursa solicitata este pe un traseu acoperit cu doua sau mai multe curse atribuite unor operatori de transport rutier diferiti, cu acordul tuturor operatorilor de transport rutier.
    (4) In perioada de valabilitate a programului de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic judetean si interjudetean intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov), Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. poate include noi trasee, cu conditia ca aceste trasee sa nu se suprapuna cu alte trasee deja existente, pe baza solicitarilor consiliilor judetene sau Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Traseele incluse de Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. in programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic judetean si interjudetean intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov) vor fi aprobate de consiliile judetene sau, dupa caz, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti si vor fi oferite public.
    (5) Introducerea de noi statii pe traseele din programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic national se poate face doar cu acordul operatorilor de transport rutier sau, dupa caz, al asociatiilor de operatori de transport rutier detinatori ai licentelor de executie pentru traseu, pe traseele pe care aceste statii sunt deja nominalizate.
    (6) Traseele sau cursele din programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic national, ramase nesolicitate, vor fi oferite public de Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. in termen de 60 de zile de la data atribuirii. Procedura de atribuire va fi identica cu cea prevazuta la art. 34^1. Traseele ramase nealocate dupa a doua sedinta de atribuire publica se scot din programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic national.
    (7) In cazul transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate in trafic international se pot introduce noi trasee sau curse la intervale de timp si in conditiile prevazute in acordurile rutiere bilaterale incheiate de Romania cu tarile respective."
    7. Alineatele (2), (3), (4) si (5) ale articolului 32 vor avea urmatorul cuprins:
    "(2) In cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic judetean si interjudetean intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov), licenta de executie pentru traseu se atribuie pentru tot traseul respectiv. Caietul de sarcini al licentei de executie pentru traseul care se atribuie cuprinde toate cursele necesare pentru acoperirea traseului respectiv. In cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic international, caietul de sarcini al licentei de executie pentru traseul care se atribuie cuprinde toate cursele necesare pentru acoperirea traseului respectiv.
    (3) In cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic interjudetean, licenta de executie pentru traseu se atribuie pentru fiecare cursa. Caietul de sarcini al licentei de executie pentru traseu va cuprinde toate cursele atribuite operatorului de transport rutier pe traseul respectiv.
    (4) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin, la transportul rutier de persoane prin servicii regulate in trafic judetean si interjudetean intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov), operatorii de transport rutier se pot asocia in vederea asigurarii parcului necesar de autovehicule active si de autovehicule de rezerva, pentru efectuarea tuturor curselor de pe un anumit traseu, prevazute in caietul de sarcini al licentei de executie pentru traseu. In situatia in care licenta de executie pentru traseu se atribuie unei asociatii de operatori de transport rutier public, membrii acesteia vor prezenta agentiei teritoriale a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R., in termen de 10 zile de la atribuirea licentei de executie pentru traseu, turnusul dupa care se vor efectua cursele. Neprezentarea turnusului in termenul stabilit duce la pierderea licentei de executie pentru traseu, aceasta fiind atribuita, in ordinea punctajului, urmatorului solicitant.
    (5) In cazul asociatiilor de operatori de transport rutier fara personalitate juridica, licenta de executie pentru traseu se atribuie nominal fiecarui membru al asociatiei. Contractul de asociere va cuprinde obligatoriu, pentru fiecare operator de transport rutier membru al asociatiei, numarul de autovehicule cu care acesta intra in asociatie, precum si numarul de curse pe care le va efectua cu autovehiculele respective pe acel traseu."
    8. Alineatele (1) si (2) ale articolului 33 vor avea urmatorul cuprins:
    "Art. 33
    (1) Fiecare licenta de executie pentru traseu se atribuie solicitantului care poate fi:
    - un operator de transport rutier public sau o asociatie de operatori de transport rutier public, in cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic judetean sau interjudetean intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov);
    - un operator de transport rutier public, in cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic interjudetean.
    (2) In cazurile in care licenta de executie pentru traseu pentru o anumita cursa ori pentru un anumit traseu se solicita de mai multi operatori de transport rutier public sau, in cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic judetean sau interjudetean intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov), de asociatii de operatori de transport rutier public, care indeplinesc conditiile cerute, acestia sunt departajati pe baza de punctaj, solicitantului care intruneste cel mai mare punctaj atribuindu-i-se licenta de executie pentru traseu."
    9. Alineatele (2) si (3) ale articolului 34 se abroga.
    10. Alineatul (4) al articolului 34 va avea urmatorul cuprins:
    "(4) Autovehiculul cu care s-a obtinut licenta de executie pentru traseu poate fi inlocuit numai cu un autovehicul care intruneste un numar de puncte cel putin egal cu al acestuia, cu conditia anuntarii, in scris, agentiei teritoriale a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. care a emis licenta de executie pentru traseul respectiv, inainte de efectuarea inlocuirii."
    11. Dupa articolul 34 se introduc doua articole noi, articolele 34^1 si 34^2, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 34^1
    Metodologia de atribuire a licentei de executie pentru traseu va fi stabilita de Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. si de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si va fi comunicata operatorilor de transport rutier prin afisare la sediul agentiilor teritoriale ale Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. cu cel putin 60 de zile inainte de sedinta de atribuire a licentelor de executie pentru traseu.
    Art. 34^2
    (1) In cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic judetean, o licenta de executie pentru traseu se poate solicita daca:
    - operatorul de transport rutier public are, in localitatea cap de traseu din care este prevazuta plecarea curselor pe traseul respectiv sau, in cazul grupelor de trasee, pentru fiecare dintre traseele care compun grupa de trasee, sediul, o filiala, o sucursala, un punct de lucru sau spatiu necesar pentru parcarea autovehiculelor;
    - unul dintre membrii asociati, in cazul asociatiilor de operatori de transport rutier public, are, in localitatea cap de traseu din care este prevazuta plecarea curselor pe traseul respectiv sau, in cazul grupelor de trasee, pentru fiecare dintre traseele care compun grupa de trasee, sediul, o filiala, o sucursala, un punct de lucru sau spatiu necesar pentru parcarea autovehiculelor.
    (2) In cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic interjudetean intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov), o licenta de executie pentru traseu se poate solicita daca:
    - operatorul de transport rutier public are sediul sau detine exemplar de serviciu al licentei de transport rutier public in una dintre localitatile cap de traseu si prezinta documente din care sa rezulte ca detine in proprietate sau cu orice alt titlu spatiu necesar pentru parcarea autovehiculelor in cealalta localitate cap de traseu;
    - unul dintre membrii asociati, in cazul asociatiilor de operatori de transport rutier public, are sediul sau detine exemplar de serviciu al licentei de transport rutier public in una dintre localitatile cap de traseu si prezinta documente din care sa rezulte ca detine in proprietate sau cu orice alt titlu spatiu necesar pentru parcarea autovehiculelor in cealalta localitate cap de traseu.
    (3) In cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic interjudetean, o licenta de executie pentru traseu se poate solicita daca operatorul de transport rutier public are sediul sau detine exemplar de serviciu al licentei de transport rutier public in una dintre localitatile cap de traseu si prezinta documente din care sa rezulte ca detine in proprietate sau cu orice alt titlu spatiu necesar pentru parcarea autovehiculelor in cealalta localitate cap de traseu."
    12. Articolele 35, 36, 37 si 38 se abroga.
    13. Articolul 41 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 41
    (1) Licenta de executie pentru traseu se elibereaza:
    a) in cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic judetean, de catre agentia teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. in a carei raza se afla traseul respectiv;
    b) in cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic interjudetean, inclusiv intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov), de catre:
    - agentia teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. in a carei raza se afla localitatea cap de traseu de plecare in cursa, daca operatorul de transport rutier public are sediul in acel judet;
    - agentia teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. in a carei raza se afla localitatea cap de traseu de plecare in cursa, daca operatorul de transport rutier public are deschis in acel judet un punct de lucru, o filiala sau o sucursala pentru care a obtinut exemplar de serviciu al licentei de transport rutier public si nu isi are sediul in unul dintre cele doua judete in care se gasesc capetele de traseu. In cazul in care operatorul de transport rutier public detine spatiu necesar pentru parcarea autovehiculelor in localitatea cap de traseu de plecare in cursa si are deschis un punct de lucru, o filiala sau o sucursala pentru care a obtinut exemplar de serviciu al licentei de transport rutier public in celalalt cap de traseu, licenta de executie pentru traseu se elibereaza de agentia teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. in a carei raza se afla punctul de lucru, filiala sau sucursala;
    - agentia teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. in a carei raza se afla localitatea cap de traseu de plecare (tur) in cursa, daca operatorul de transport rutier public detine exemplare de serviciu ale licentei de transport rutier public in ambele judete in care se gasesc capetele de traseu;
    c) in cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic international, de catre agentia teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. in a carei raza se afla localitatea cap de traseu de pe teritoriul Romaniei si in care operatorul de transport rutier public isi are sediul ori are deschis un punct de lucru, o filiala sau o sucursala pentru care a obtinut exemplar de serviciu al licentei de transport rutier public.
    (2) Licentele de executie pentru traseu se elibereaza numai dupa prezentarea contractelor pentru utilizarea autogarilor sau a punctelor de imbarcare/debarcare autorizate.
    (3) Neprezentarea acestor contracte in termen de 15 zile de la atribuirea cursei sau a traseului duce la pierderea dreptului de executie a acelei curse sau a acelui traseu, in cazul in care operatorul de transport rutier se face vinovat. In acest caz cursa sau traseul se atribuie, in ordinea punctajului, urmatorului solicitant.
    (4) In cazul in care in termenul prevazut la alin. (3) operatorul de transport prezinta documente din care rezulta ca i s-a refuzat accesul la autogara sau nu i s-a raspuns la solicitare in termenul de 5 zile prevazut in caietul de sarcini al licentei de executie pentru autogara, Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. se autosesizeaza, urmand sa investigheze cazul respectiv, procedand la suspendarea licentei de executie pentru autogara in cazul in care se constata ca nu s-au respectat prevederile caietului de sarcini. In cazul in care se constata ca refuzul este justificat datorita depasirii capacitatii autogarii (numar de plecari/sosiri, stationari la peron) sau in cazul in care licenta de executie pentru autogara a fost suspendata, Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. va oferi o alta autogara sau, cu aprobarea consiliului local, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, un alt punct de imbarcare/debarcare si va modifica in consecinta caietul de sarcini al licentei de executie pentru traseu."
    14. Alineatul (2) al articolului 47 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Dupa anularea licentei de executie pentru traseu cursa sau traseul se va oferi spre executare altor operatori de transport rutier, in conditiile prevazute in prezentele norme metodologice, prin atribuire publica."
    15. Articolul 50 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 50
    (1) Controlul in trafic se efectueaza din dispozitia conducerii Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R., conform graficului de control sau unui ordin expres, in baza autorizatiei de control.
    (2) Oprirea in trafic a vehiculelor care urmeaza a fi supuse controlului se face numai de catre reprezentanti ai Politiei Rutiere sau ai Politiei de Frontiera."
    16. Alineatul (1) al articolului 54 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 54
    (1) Sanctiunea se aplica operatorului de transport rutier pentru incalcarea prevederilor caietelor de sarcini ale licentelor de transport rutier public, licentelor de transport rutier in interes propriu sau autorizatiilor de transport rutier in interes propriu, precum si ale licentelor de executie, cu exceptia incalcarii caietului de sarcini al licentei de executie pentru traseu datorate conditiilor de trafic, conditiilor meteorologice nefavorabile, defectiunilor tehnice aparute in timpul efectuarii curselor sau cazurilor de forta majora."
    17. Alineatul (1) al articolului 66 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 66
    (1) Tarifele pentru prestatiile specifice efectuate de Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R., stabilite in conditiile legii, pot fi actualizate trimestrial, in functie de coeficientul de inflatie publicat in Buletinul statistic, editat de Institutul National de Statistica, de prevederile legislative nou-aparute, si se aproba de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului."
    18. Articolul 68 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 68
    Transporturile rutiere de persoane prin servicii regulate sau servicii regulate speciale se pot executa numai cu autovehicule clasificate pe stele sau categorii."
    19. Articolul 69 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 69
    (1) Data la care se desfasoara sedinta de atribuire a licentelor de executie pentru traseu in cazul transportului rutier de persoane prin servicii regulate in trafic judetean si interjudetean, inclusiv intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov), precum si data limita de inregistrare a solicitarii se stabilesc de Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. si se comunica operatorilor de transport rutier public, cu cel putin 60 de zile inainte, prin afisare la sediile agentiilor teritoriale ale Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R.
    (2) In cazul in care programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic judetean si interjudetean intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov) nu a fost aprobat de delegatia permanenta a consiliului judetean pana la data solicitata de Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. prin agentiile sale teritoriale, se considera ca acesta nu a fost acceptat si va ramane in vigoare vechiul program.
    (3) Data de referinta care se ia in considerare pentru acordarea punctajelor la criteriile de evaluare, specificate in anexa nr. 11 a) la prezentele norme metodologice, este cu 30 de zile inaintea desfasurarii sedintei de atribuire a licentelor de executie pentru traseu."
    20. Alineatele (2) si (3) ale articolului 71 vor avea urmatorul cuprins:
    "(2) In conditiile in care capacitatea autogarilor este depasita (numar de plecari/sosiri, stationari la peron), precum si in cazul traseelor in trafic judetean si interjudetean intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov) pentru care sunt prevazute in caietul de sarcini mai mult de 15 curse zilnic, Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. solicita consiliilor locale, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucuresti, amplasarea capetelor de traseu si/sau a opririlor in tranzit in alte puncte de imbarcare/debarcare care indeplinesc conditiile minime de siguranta rutiera si de confort.
    (3) Autogarile folosite la transportul rutier de persoane prin servicii regulate in trafic international vor fi abilitate de o comisie constituita la nivelul Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. Criteriile de abilitare sunt prezentate in anexa nr. 5b) la prezentele norme metodologice."
    21. Anexele nr. 5b), 11a), 11b) si 12 la normele metodologice se inlocuiesc cu anexele nr. 1 - 4 la prezentul ordin.
    22. In tot cuprinsul ordinului, sintagma "interjudetean intre doua judete limitrofe" va fi inlocuita cu sintagma "interjudetean intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov)".
    23. In tot cuprinsul ordinului, sintagma "Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei" va fi inlocuit cu sintagma "Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului".
    Art. 2
    Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. va duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                       p. Ministrul transporturilor,
                       constructiilor si turismului,
                              Ileana Tureanu,
                             secretar de stat

    ANEXA 1
    [Anexa nr. 5b) la normele metodologice]

                                  CRITERII
       de abilitare a autogarilor utilizate in traficul international

    Autogarile utilizate drept cap de traseu sau statii la transportul rutier de persoane prin servicii regulate in trafic international se abiliteaza in acest sens daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii privind dotarea si functionarea:
    a) sala de asteptare cu capacitate de minimum 40 de locuri pe scaune - minimum 100 mp;
    b) functionare conform graficelor de circulatie ale curselor pe care le deservesc;
    c) spatiu de depozitare a bagajelor calatorilor - minimum 100 mc;
    d) grup social propriu - minimum doua cabine;
    e) statie de amplificare si tabela electronica de afisaj pentru informarea publicului calator;
    f) spatiu adecvat pentru eliberarea legitimatiilor de calatorie;
    g) minimum 4 peroane acoperite, destinate in exclusivitate curselor internationale;
    h) personalul autogarii va fi dotat cu uniforma de serviciu.

    ANEXA 2
    [Anexa nr. 11a) la normele metodologice]

                                  CRITERII
de evaluare si punctajele care se acorda in cazul atribuirii curselor in trafic interjudetean, inclusiv intre doua judete limitrofe (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov), si a traseelor in trafic judetean

    1. Vechimea parcului de autovehicule:
    - pana la un an inclusiv - 15 puncte;
    - de la 1 la 2 ani - 14 puncte;
    - de la 2 la 3 ani - 13 puncte;
    - de la 3 la 4 ani - 12 puncte;
    - de la 4 la 5 ani - 11 puncte;
    - de la 5 la 6 ani - 10 puncte;
    - de la 6 la 7 ani - 9 puncte;
    - peste 7 ani - 0 puncte.
    2. In functie de structura parcului de autovehicule utilizat pentru executarea acelei curse sau acelui traseu, se acorda:
    - 10 puncte pentru fiecare autovehicul aflat in proprietate;
    - 9 puncte pentru fiecare autovehicul detinut cu contract de leasing;
    - 5 puncte pentru fiecare autovehicul detinut cu contract de inchiriere, diferit de contractul de leasing.
    3. Daca operatorul de transport rutier a detinut in mod neintrerupt licenta de executie pentru traseu sau grupa de trasee pe acel traseu:
    - peste 5 ani - 17 puncte;
    - intre 4 si 5 ani - 13 puncte;
    - intre 3 si 4 ani - 11 puncte;
    - intre 2 si 3 ani - 9 puncte;
    - intre 1 si 2 ani - 7 puncte;
    - 6 luni inclusiv, dar mai putin de 1 an - 5 puncte.
    Nu se acorda puncte pentru executarea de transport de persoane prin servicii regulate speciale.
    4. Gradul de confort al autovehiculelor, respectiv autobuze sau microbuze, care efectueaza transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic national se poate clasifica pe categorii si se puncteaza astfel:
    - categorii:
    I   - 3 puncte;
    II  - 2 puncte;
    III - 1 punct;
    IV  - 0 puncte.
    Pentru autovehiculele clasificate pe stele se acorda 3 puncte.

    ANEXA 3
    [Anexa nr. 11 b) la normele metodologice]

                          METODOLOGIA DE PUNCTARE

    1. La criteriul nr. 1 din anexa nr. 11a) se acorda puncte pentru fiecare autovehicul care va fi utilizat la executarea traseului, cumulandu-se punctele, fara a se lua in calcul autovehiculul sau autovehiculele de rezerva. Punctele se cumuleaza si apoi se face media aritmetica. Numarul de ani se stabileste in functie de anul fabricatiei inscris in certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a autovehiculului, fara a se lua in considerare luna din an.
    2. La criteriul nr. 2 din anexa nr. 11a) se acorda puncte pentru fiecare autovehicul care va fi utilizat la executarea traseului, fara a se lua in calcul autovehiculul sau autovehiculele de rezerva. Punctele se cumuleaza si apoi se face media aritmetica.
    3. La acordarea punctelor in functie de criteriul nr. 3 din anexa nr. 11a), se procedeaza astfel:
    a) La acordarea punctelor pentru vechimea pe traseu sau grupa de trasee se vor lua in considerare luna si anul de cand operatorul de transport rutier a detinut licenta de executie pentru traseul sau grupa de trasee respectiva. Aceeasi modalitate de stabilire a vechimii pe traseu sau grupa de trasee se aplica si in cazul in care operatorul de transport rutier a facut parte dintr-o asociatie de operatori de transport rutier care a detinut licenta de executie pentru traseul sau pentru grupa de trasee in cauza.
    b) In cazul asociatiilor de operatori de transport rutier cu sau fara personalitate juridica, fiecarui membru asociat i se acorda punctajul pe care il obtine operatorul de transport rutier, membru al asociatiei, cu vechimea cea mai mare pe traseul sau grupa de trasee respectiva.
    4. La criteriul nr. 4 din anexa nr. 11a) se acorda puncte pentru fiecare autovehicul care va fi utilizat la executarea traseului, fara a se lua in calcul autovehiculul sau autovehiculele de rezerva. Punctele se cumuleaza si apoi se face media aritmetica.
    5. Punctajul obtinut pentru fiecare dintre criteriile de evaluare mentionate in anexa nr. 11a) se cumuleaza obtinandu-se punctajul general.
    6. In caz de egalitate de puncte la punctajul general, licenta de executie pentru traseu sau grupa de trasee se atribuie operatorului de transport rutier sau asociatiei de operatori de transport rutier care a obtinut punctajul cel mai mare la criteriul nr. 3 din anexa nr. 11a) sau, in cazul in care egalitatea se mentine, operatorului de transport rutier sau asociatiei de operatori de transport rutier care a obtinut punctajul cel mai mare la criteriul nr. 1 din anexa nr. 11a). In cazul in care egalitatea se mentine, licenta de executie pentru traseu sau grupa de trasee se acorda in mod echitabil solicitantilor.

    ANEXA 4
    [Anexa nr. 12 la normele metodologice]

                                   TARIFE
pentru prestatiile de servicii specifice realizate de Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R.

                                                                    - lei/an -
                                                                    __________

    1. Licenta de transport rutier sau autorizatia de transport rutier
    1.1. Eliberarea licentei de transport rutier sau a
         autorizatiei de transport rutier                             500.000
    1.2. Vizarea anuala a licentei de transport rutier sau
         a autorizatiei de transport rutier                           500.000

    2. Licenta de executie pentru vehicul pentru transport rutier international
    2.1. Eliberarea licentei de executie pentru vehicul
         (autovehicul)                                              2.200.000
    2.2. Eliberarea licentei de executie pentru vehicul
         (remorca, semiremorca)                                     1.300.000

    3. Licenta de executie pentru vehicul pentru transport rutier national
    3.1. Eliberarea licentei de executie pentru vehicul
         (autovehicul)                                              1.000.000
    3.2. Eliberarea licentei de executie pentru vehicul
         (remorca, semiremorca)                                       600.000

    4. Licenta de executie pentru traseu
    4.1. Eliberarea licentei de executie pentru traseu judetean
         (pentru o cursa)                                             300.000
    4.2. Eliberarea licentei de executie pentru traseu
         interjudetean intre doua judete limitrofe
         (inclusiv intre municipiul Bucuresti si judetul Ilfov)
         (pentru o cursa)                                             600.000
    4.3. Eliberarea licentei de executie pentru traseu
         interjudetean (pentru o cursa)                             1.000.000
    4.4. Eliberarea licentei de executie pentru traseu
         international (pentru o cursa)                             3.700.000

    5. Licenta de executie pentru activitati conexe transportului rutier
    5.1. Eliberarea licentei de executie pentru activitatile
         desfasurate in cadrul autogarii:
         - deschise traficului national                             6.000.000
         - deschise traficului international                        8.000.000
    5.1.1. Vizarea anuala                                          50% din tarif
    5.2. Eliberarea licentei de executie pentru activitatea
         de agentie de voiaj                                        3.000.000
    5.2.1. Vizarea anuala                                          50% din tarif
    5.3. Eliberarea licentei de executie pentru activitatea
         de mesagerie                                               3.000.000
    5.3.1. Vizarea anuala                                          50% din tarif
    5.4. Eliberarea licentei de executie pentru activitatea
         de colectare, expediere si distributie a marfurilor        2.000.000
    5.4.1. Vizarea anuala                                          50% din tarif
    5.5. Eliberarea licentei de executie pentru activitatea
         de intermediere a transporturilor rutiere                 10.000.000
    5.5.1. Vizarea anuala                                          50% din tarif

    6. Alte tarife
    6.1. Eliberarea unei noi licente de transport rutier sau
         autorizatii de transport rutier ori licente de executie,
         ocazionata de pierderea, sustragerea sau deteriorarea
         celei eliberate                                           tarif initial
    6.2. Eliberarea licentei de transport rutier sau a
         autorizatiei de transport rutier ori a licentei de
         executie, ocazionata de retinerea celei eliberate         tarif initial
    6.3. Activitatea de autorizare a scolii de conducatori auto
         (lei/ora)                                                 300.000
    6.4. Eliberarea atestatului sau a certificatului pentru
         persoana desemnata, consilier de siguranta, instructor
         de conducere auto sau profesor de legislatie rutiera
         (lei/certificat)                                          300.000
    6.5. Vizarea atestatului pentru persoana desemnata             300.000
    6.6. Avizarea programelor scolare pentru scolile de
         conducatori auto (lei/categorie)                          600.000
    6.7. Activitate de documentare si consultanta (lei/ora)        300.000
    6.8. Distribuirea de documente si documentatii proprii         maximum 75%
                                                                   din valoarea
                                                                   acestora
    6.9. Examinarea in vederea obtinerii certificatului de
         atestare a taximetristilor                                100.000
    6.10. Furnizarea de date privind operatorii de transport
          (lei/unitate)                                            100.000



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 215/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 215 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu