Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 3 din 15 februarie 2011

pentru punerea în aplicare a Normelor privind încheierea exercitiului financiar 2010 pentru societatile din domeniul asigurarilor

ACT EMIS DE: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 140 din 24 februarie 2011



Potrivit Hotarârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din data de 8 februarie 2011 prin care s-au adoptat Normele privind încheierea exercitiului financiar 2010 pentru societatile din domeniul asigurarilor,

în temeiul prevederilor art. 4 alin. (26) si (27), precum si ale art. 8 alin. (1) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare,

presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor emite urmatorul ordin:

Art. 1. - Se pun în aplicare Normele privind încheierea exercitiului financiar 2010 pentru societatile din domeniul asigurarilor, prevazute în anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2. - Normele prevazute la art. (1) sunt aplicabile asiguratorilor, reasiguratorilor si brokerilor de asigurare si/sau reasigurare asa cum sunt definiti la art. 2 lit. A pct. 5, lit. B pct. 39 si lit. C pct. 57 din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 3. - Asiguratorii, reasiguratorii si brokerii de asigurare si/sau reasigurare, precum si directiile de specialitate din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor vor asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Art. 4. - La data intrarii în vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 1/2010 pentru aprobarea Normelor privind încheierea exercitiului financiar 2009 pentru societatile din domeniul asigurarilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 89 din 10 februarie 2010.

Art. 5. - Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor,

Angela Toncescu

ANEXA

NORME

privind încheierea exercitiului financiar 2010 pentru societatile din domeniul asigurarilor

Art. 1. - (1) Prezentele norme se aplica asiguratorilor persoane juridice române, sucursalelor sau filialelor unui asigurator dintr-un stat tert, precum si sucursalelor unei societati de asigurare sau a unei societati mutuale dintr-un stat membru, care a primit o autorizatie de la autoritatea competenta a statului membru de origine, reasiguratorilor, persoane juridice autorizate în conditiile legii de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sau de autoritatea competenta a statului membru de origine, brokerilor de asigurare si/sau reasigurare, persoane juridice române, precum si intermediarilor dintr-un stat membru care desfasoara activitati de intermediere pe teritoriul României, societati comerciale autorizate în conditiile Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare, care au obligatia sa întocmeasca si sa depuna situatii financiare anuale la data de 31 decembrie 2010.

(2) Situatiile financiare anuale la data de 31 decembrie 2010 vor fi depuse astfel: un exemplar la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, iar al doilea exemplar, vizat prin aplicarea stampilei Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, dupa caz, la registratura acestora sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata, potrivit prevederilor Hotarârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunatatirea disciplinei depunerii bilanturilor contabile si a altor documente cu caracter financiar-contabil si fiscal, de catre operatorii economici si alti contribuabili. La depunere se vor avea în vedere si prevederile Hotarârii Guvernului nr. 1.085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, referitoare la implementarea Sistemului Electronic National, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 2. - Situatiile financiare anuale la data de 31 decembrie 2010 vor fi întocmite cu respectarea prevederilor reglementarilor contabile conforme cu directivele europene specifice domeniului asigurarilor, aprobate prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 3.129/2005, denumite în continuare reglementari contabile, cu modificarile si completarile ulterioare, care se aplica împreuna cu prevederile Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, si vor fi avute în vedere si urmatoarele precizari:

a) elementele monetare exprimate în valuta (disponibilitati si alte elemente asimilate, cum sunt acreditivele si depozitele bancare, creante si datorii în valuta) trebuie evaluate si raportate utilizând cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a României în data de 31 decembrie 2010, respectiv 4,2848 lei/euro, 3,2045 lei/dolar USD. Diferentele de curs valutar, favorabile sau nefavorabile, între cursul de la data înregistrarii creantelor ori a datoriilor în valuta sau cursul de la data ultimei evaluari, se înregistreaza la venituri sau cheltuieli financiare, dupa caz;

b) pentru creantele si datoriile exprimate în lei, a caror decontare se face în functie de cursul unei valute, eventualele diferente favorabile ori nefavorabile care rezulta din evaluarea acestora se înregistreaza la venituri sau cheltuieli financiare. Determinarea diferentelor de valoare se efectueaza similar prevederilor lit. a);

c) pentru evidentierea în contabilitate a tranzactiilor în valuta se utilizeaza cursul de schimb de la data efectuarii operatiunii respective. Prin curs de schimb de la data efectuarii operatiunii se întelege cursul de schimb al pietei valutare, comunicat de Banca Nationala a României, din ultima zi bancara anterioara operatiunii, disponibil ca informatie la momentul efectuarii operatiunii (încasare, plata, emitere de documente).

Art. 3. - (1) Asiguratorii si reasiguratorii vor întocmi si vor depune situatii financiare anuale individuale care cuprind urmatoarele formulare:

a) Bilant (cod 01);

b) Contul de profit si pierdere compus din:

- Contul tehnic al asigurarii generale (cod 02)

- Contul tehnic al asigurarii de viata (cod 03)

- Contul netehnic (cod 04).

c) Situatia modificarilor capitalului propriu, conform formatului de la cap. V sectiunea 4 din reglementarile contabile mentionate la art. 2;

d) Situatia fluxurilor de trezorerie, conform formatului de la cap. V sectiunea 3 din reglementarile contabile mentionate la art. 2;

e) Note explicative la situatiile financiare anuale, conform prevederilor capitolului II sectiunea 8 pct. 269-307 din reglementarile contabile mentionate la art. 2.

Situatiile financiare anuale vor fi însotite si de formularele:

f) Date informative (cod 05);

g) Situatia activelor imobilizate (cod 06).

(2) Asiguratorii care administreaza fonduri de pensii facultative vor întocmi si prezenta si situatiile prevazute la cap. V pct. 2 „Situatii prezentate de asiguratorii care administreaza fonduri de pensii facultative" din reglementarile contabile mentionate la art. 2, astfel:

A). Situatia activelor, pasivelor si capitalurilor proprii; B). Situatia veniturilor si cheltuielilor.

(3) Asiguratorii autorizati sa practice numai asigurari de viata, dar care în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (11) din Legea nr. 32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, au autorizatie si pentru clasele 1 si 2 din categoria asigurarilor generale, trebuie sa evidentieze activitatea desfasurata (inclusiv pentru clasele 1 si 2 din categoria asigurarilor generale) în contul tehnic al asigurarilor de viata.

(4) Modelul formularelor referitoare la situatiile financiare, instructiunile de completare, precum si corelatiile aferente, pentru asiguratorii si brokerii de asigurare si/sau reasigurare sunt prezentate în anexa nr. 2, care face parte integranta din prezentele norme.

Art. 4. - Brokerii de asigurare si/sau reasigurare vor întocmi si vor depune situatii financiare individuale care cuprind urmatoarele formulare:

a) Bilant (cod 01);

b) Contul de profit si pierdere (cod 02);

c) Situatia modificarilor capitalului propriu, conform formatului de la cap. VI sectiunea 4 din reglementarile contabile mentionate la art. 2;

d) Situatia fluxurilor de trezorerie, conform formatului de la cap. VI sectiunea 3 din reglementarile contabile mentionate la art. 2;

e) Note explicative la situatiile financiare anuale, conform prevederilor cap. II sectiunea 8 pct. 269-307 din reglementarile contabile mentionate la art. 2 din prezentele norme.

Brokerii de asigurare si/sau reasigurare vor întocmi si urmatoarele situatii:

f) Date informative (cod 03);

g) Situatia activelor imobilizate (cod 04).

Art. 5. - (1) Notele explicative cuprinse în cap. II sectiunea 8 din reglementarile contabile mentionate la art. 3 alin. (1) lit. e) si art. 4 lit. e) nu sunt limitative, acestea urmând sa contina informatiile cerute de aceasta sectiune.

(2) Brokerii de asigurare si/sau reasigurare care intermediaza, în conformitate cu legislatia specifica în vigoare, si produse ale fondurilor de pensii facultative vor prezenta în notele explicative o situatie a comisioanelor obtinute din aceasta activitate.

Art. 6. -In „Situatia activelor imobilizate" (cod 06, respectiv cod 04) informatiile sunt înscrise la costul istoric sau la valoarea reevaluata a imobilizarilor, dupa caz.

Art. 7. - (1) Situatiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept prevazute la art. 10 din Legea nr. 82/1991, republicata, cuprinzând si numele în clar al acestora.

(2) Rândul corespunzator calitatii persoanei care a întocmit situatiile financiare se completeaza astfel:

- directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana împuternicita sa îndeplineasca aceasta functie, potrivit legii;

- persoane fizice sau juridice, cu care s-au încheiat contracte de prestari servicii, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România.

Art. 8. - (1) Asiguratorii si reasiguratorii, precum si brokerii de asigurare si/sau reasigurare vor completa datele de identificare (denumirea societatii, adresa, telefonul si numarul de înmatriculare la registrul comertului), precum si pe cele referitoare la încadrarea corecta în forma de proprietate si codul unic de înregistrare, citet, fara a se folosi prescurtari sau initiale. In casute se vor trece codurile care delimiteaza încadrarea asiguratorilor si a brokerilor de asigurare.

(2) Asiguratorii si reasiguratorii, precum si brokerii de asigurare si/sau reasigurare vor completa codul privind activitatea desfasurata, potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, aprobata prin Hotarârea Guvernului nr. 656/1997, cu actualizarile ulterioare.

(3) Necompletarea corecta pe prima pagina a formularului „Bilant" a datelor prevazute mai sus conduce la imposibilitatea identificarii societatii si, în consecinta, se considera ca lucrarea nu a fost depusa, asiguratorii sau brokerii de asigurare fiind sanctionati potrivit prevederilor art. 39 din Legea nr. 32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, si prevederilor art. 42 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata.

(4) Asiguratorii si brokerii de asigurare si/sau reasigurare completeaza codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activitati), din Clasificarea activitatilor din economia nationala - CAEN, aprobata prin Hotarârea Guvernului nr. 656/1997, cu actualizarile ulterioare.

(5) Forma de proprietate se va înscrie conform nomenclatorului prevazut în anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentele norme.

Art. 9. - Asiguratorii si brokerii de asigurare si/sau reasigurare care au în subordine sucursale sau alte subunitati fara personalitate juridica, care desfasoara activitate si au sediul în strainatate, vor evalua în lei rulajele si soldurile exprimate în valuta, din balantele de verificare a conturilor sintetice transmise de acestea, la cursul valutar din ultima zi a exercitiului financiar 2010, si le vor centraliza cu balanta de verificare întocmita pentru operatiunile economico-financiare desfasurate în tara.

Art. 10. - (1) Potrivit art. 30 din Legea nr. 82/1991, republicata, situatiile financiare anuale vor fi însotite de o declaratie scrisa a persoanelor prevazute la art. 10 alin. (1) din aceeasi lege, prin care îsi asuma raspunderea pentru întocmirea situatiilor financiare anuale si confirma ca:

a) politicile contabile utilizate la întocmirea situatiilor financiare anuale sunt în conformitate cu reglementarile contabile aplicabile;

b) situatiile financiare anuale ofera o imagine fidela a pozitiei financiare, performantei financiare si a celorlalte informatii referitoare la activitatea desfasurata;

c) persoana juridica îsi desfasoara activitatea în conditii de continuitate.

(2) Potrivit art. 29 din Legea nr. 82/1991, republicata, situatiile financiare anuale vor fi însotite si de propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile.

Art. 11. - Situatiile financiare anuale la 31 decembrie 2010 se întocmesc în lei. Aceasta unitate de masura se va trece pe fiecare formular în parte.

Art. 12. - (1) Potrivit prevederilor art. 20 alin. (3) lit. g) din Legea nr. 32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, si, respectiv, ale cap. II sectiunea 10 din reglementarile contabile prevazute la art. 2, situatiile financiare anuale ale asiguratorilor si reasiguratorilor vor fi auditate de auditori statutari, persoane juridice autorizate, potrivit legii si aprobate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor în conformitate cu prevederile Ordinului presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 22/2008 pentru aprobarea Normelor privind cerintele de informare si de raportare referitoare la auditul statutar al situatiilor financiare ale societatilor de asigurare/reasigurare.

(2) In aplicarea prevederilor art. 21 din Normele privind cerintele de informare si de raportare referitoare la auditul statutar al situatiilor financiare ale societatilor de asigurare/ reasigurare, aprobate prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 22/2008, vor transmite odata cu situatiile financiare anuale declaratia cu privire la datele si informatiile referitoare la firma de audit completata si semnata de una dintre persoanele semnificative ale societatii de asigurare/reasigurare, în forma prezentata în anexa nr. 3 la normele mentionate.

Art. 13. - (1) Verificarea situatiilor financiare ale brokerilor de asigurare si/sau reasigurare care nu îndeplinesc criteriile de marime prevazute de art. 4 alin. (1) din Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 3.129/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene specifice domeniului asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare, se va efectua astfel:

a) de catre cenzori, pentru brokerii de asigurare si/sau reasigurare care au în actul constitutiv obligatia numirii comisiei de cenzori;

b) de catre un expert contabil independent [pentru brokerii de asigurare si/sau reasigurare la care nu se aplica prevederile lit. a)], conform prevederilor art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati, republicata. Expertul contabil independent este o alta persoana decât cea care întocmeste/ semneaza situatiile financiare.

(2) Pentru întocmirea situatiilor financiare ale exercitiului financiar 2010, încadrarea în criteriile de marime prevazute la art. 4 alin. (1) din Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 3.129/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se efectueaza la sfârsitul exercitiului financiar, pe baza indicatorilor determinati din situatiile financiare ale anului 2009 si a indicatorilor determinati pe baza datelor din contabilitate si a balantei de verificare încheiate la 31 decembrie 2010.

Art. 14. -Asiguratorii, reasiguratorii si brokerii de asigurare si/sau reasigurare vor depune pâna la data de 15 aprilie 2011 la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor situatiile financiare anuale listate, semnate si stampilate, împreuna cu:

a) o copie a codului unic de înregistrare;

b) raportul administratorului;

c) declaratia scrisa a persoanelor raspunzatoare pentru organizarea si conducerea contabilitatii;

d) raportul de audit statutar (pentru situatiile financiare pentru care auditarea este obligatorie);

e) raportul cenzorilor sau al expertului contabil, dupa caz;

f) o copie a procesului-verbal al adunarii generale a actionarilor sau asociatilor;

g) propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile;

h) o copie a balantei de verificare a conturilor sintetice si analitice;

i) asiguratorii care practica cele doua categorii de asigurari (asigurari de viata si asigurari generale) vor depune la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor atât balantele analitice si sintetice aferente fiecarei categorii de asigurari, cât si pe cele centralizate;

j) asiguratorii care administreaza fonduri de pensii facultative vor depune si balantele analitice specifice activitatii de administrare de fonduri de pensii facultative;

k) declaratia în forma prezentata în anexa nr. 3 la Normele privind cerintele de informare si de raportare referitoare la auditul statutar al situatiilor financiare ale societatilor de asigurare/reasigurare, aprobate prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor 22/2008.

Art. 15. - (1) Asiguratorii, reasiguratorii si brokerii de asigurare si/sau reasigurare vor depune la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor situatiile financiare anuale astfel:

- în format electronic, prin încarcarea datelor în aplicatia CSA-EWS;

- pe suport hârtie, semnate si stampilate, conform legii, împreuna cu toate documentele prevazute mai sus.

(2) Asiguratorii si brokerii de asigurare si/sau reasigurare care nu au desfasurat activitate de la data înfiintarii pâna la 31 decembrie 2010 nu întocmesc situatii financiare la data de 31 decembrie 2010, urmând sa depuna, în termen de 60 de zile de la încheierea exercitiului financiar, o declaratie pe propria raspundere la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, care sa cuprinda toate datele de identificare a societatii:

- denumirea completa (conform certificatului de înmatriculare);

- adresa si numarul de telefon;

- numarul de înregistrare la registrul comertului;

- codul unic de înregistrare;

- capitalul social.

(3) Situatii financiare anuale auditate vor fi prezentate Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si în situatia transferului de portofoliu de asigurari în conformitate cu prevederile art. 23 din Legea nr. 32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, a fuziunii, a divizarii sau lichidarii societatii comerciale.

(4) Conform prevederilor art. 185 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, în conditiile prevazute de Legea nr. 82/1991, republicata, consiliul de administratie, respectiv directoratul, este obligat sa depuna la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice situatiile financiare anuale, raportul lor, raportul cenzorilor sau auditorilor financiari, dupa caz. Situatiile financiare se depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice în termen de 150 de zile de la încheierea exercitiului financiar, în format hârtie si în format electronic sau numai în forma electronica, având atasata o semnatura electronica extinsa. Programul de asistenta este pus la dispozitia entitatilor gratuit de unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice sau poate fi descarcat de pe serverul de web al Ministerului Finantelor Publice, de la adresa www.mfinante.ro

Art. 16. - Nedepunerea situatiilor financiare anuale, a declaratiilor si a celorlalte informatii solicitate la termenul prevazut în prezentele norme, prezentarea unor situatii financiare anuale care contin date eronate, necorelate sau care nu respecta unitatea de masura înscrisa la fiecare formular/rând se sanctioneaza conform prevederilor Legii nr. 32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Legii nr. 82/1991, republicata.

Art. 17. - (1) Intocmirea situatiilor financiare consolidate: Entitatile care îndeplinesc conditiile specificate în Reglementarile contabile conforme cu directivele europene privind situatiile financiare consolidate ale societatilor din domeniul asigurarilor, aprobate prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 3.129/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia de a întocmi situatii financiare anuale consolidate si raportul consolidat al administratorilor.

(2) Situatiile financiare anuale consolidate, aprobate de consiliul de administratie al societatii-mama si semnate în numele consiliului de presedintele acestuia, se depun la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor pâna la data de 30 septembrie 2011, documentatia cuprinzând:

a) bilantul consolidat;

b) contul de profit si pierdere consolidat;

c) note la situatiile financiare consolidate;

d) raportul consolidat al administratorilor;

e) raportul de audit al situatiilor financiare consolidate, întocmit în conformitate cu prevederile Ordinului presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 22/2008;

f) declaratia scrisa a administratorului societatii-mama prin care îsi asuma raspunderea pentru întocmirea situatiilor financiare anuale consolidate si confirma ca:

- politicile contabile utilizate la întocmirea situatiilor financiare anuale consolidate sunt în conformitate cu reglementarile contabile aplicabile;

- situatiile financiare anuale consolidate ofera o imagine fidela a pozitiei financiare, a performantei financiare si a celorlalte informatii referitoare la activitatea grupului.

(3) Conform prevederilor art. 185 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare: „Consiliul de administratie, respectiv directoratul societatii-mama, definita astfel de reglementarile contabile aplicabile, este obligat sa depuna la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice copii ale situatiilor financiare anuale consolidate, prevederile alin. (1) urmând a fi aplicate în mod corespunzator".

(4) Nedepunerea situatiilor financiare consolidate se sanctioneaza conform prevederilor Legii nr. 32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

ANEXA

Nr. 1 la norme

Nomenclator - Forme de proprietate

Cod

Denumire

20

Proprietate mixta (cu capital de stat si privat)

Proprietate mixta (cu capital de stat sub 50%)

21

Societati comerciale cu capital de stat autohton si de stat strain

22

Societati comerciale cu capital de stat si privat autohton si strain

23

Societati comerciale cu capital de stat si privat autohton

24

Societati comerciale cu capital de stat si privat strain

Proprietate mixta (cu capital de stat 50% si peste 50%)

25

Societati comerciale cu capital de stat autohton si de stat strain

26

Societati comerciale cu capital de stat si privat autohton si strain

27

Societati comerciale cu capital de stat si privat autohton

28

Societati comerciale cu capital de stat si privat strain

30

Proprietate individuala - privata (cu capital: privat autohton, privat autohton si strain, privat strain)

34

Societati comerciale pe actiuni

35

Societati comerciale cu raspundere limitata

ANEXA

Nr. 2 la norme

Judetul_________________________|_|_|

Persoana juridica_____________________

Adresa: localitatea__________________,

sectorul____, str.__________nr,___,

bl.______, sc.______, ap.__________

Telefon___________, fax______________

Numar din registrul comertului________

Forma de proprietate_________|_|

Activitatea preponderenta

(denumire clasa CAEN)_____________

Cod clasa CAEN___________|_|_|_|_|

Cod unic de înregistrare __________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

BILANT*

la data de 31 decembrie 2010

01                                                                                                                                                                                      - lei -

Denumirea elementului

Nr. rd.

Sold la:

01.01.2010

31.12.2010

A

B

1

2

ACTIV

A

ACTIVE NECORPORALE

1.Imobilizari necorporale

1 .Cheltuieli de constituire (501 -58011 -58021 -58031)

01

2.Cheltuielile de dezvoltare (503-58013-58023-59013-59023-58033-59033)

02

3. Concesiuni, brevete, licente, marci, drepturi si valori similare (505-58015-58025-59015-59025 -58035-59035)

03

4. Fondul comercial (5071-58017-58027-59017-59027 -58037-59037)

04

5. Avansuri si imobilizari necorporale în curs de executie (523+524-59213-59223-59233)

05

6. Alte imobilizari necorporale (508-58018-58028-59018-59028-58038-59038)

06

TOTAL (rd.01 la 06)

07

B

PLASAMENTE

1. Plasamente în imobilizari corporale si în curs

1. Terenuri si constructii (211-281-291)

08

2. Avansuri si plasamente în imobilizari corporale în curs de executie (231+232-293)

09

TOTAL (rd.08 + 09)

10

* Bilantul este reprodus în facsimil.

Denumirea elementului

Nr. rd.

Sold la:

01.01.2010

31.122010

A

B

1

2

II. Plasamente detinute la societatile afiliate si sub forma de interese de participare si alte plasamente în imobilizari financiare

1.Titluri de participare detinute la societati afiliate (261-29611-29621-29661)

11

2.Titluri de creanta si împrumuturi acordate societatilor afiliate

(26711+26721 + 26731 + +26741 -29615-29625+26751+26761 -29665)

12

3. Participari la societatile în care exista interese de participare

(263-29613-29623-29663)

13

4. Titluri de creanta si împrumuturi acordate societatilor în care exista interese de participare

(26713+26723+26733+26743-29617-29627+26752+26762-29667)

14

5. Alte plasamente în imobilizari financiare (265+26712+26714+26722+26724+26732 +26734+26742+26744-29614-29616-29619-29624-29626-29629+26753+26763-29664-29669)

15

TOTAL (rd.11 la 15)

16

III. Alte plasamente financiare

1. Actiuni, alte titluri cu venit variabil si unitati la fonduri comune de plasament

(2711+2712+273-29711-29713-29721-29723+2713-29731-29733)

17

2. Obligatiuni si alte titluri cu venit fix. (2721+2722-29712-29722+2723-29732)

18

3. Parti în fonduri comune de investitii (274-29714-29724-29734

19

4. Împrumuturi ipotecare (26715+26725-29631)

20

5. Alte împrumuturi (26716+26726-29632)

21

6. Depozite la institutiile de credit

(26717+26727+26737+26747-29641 -29651+26754-26764-2967)

22

7. Alte plasamente financiare (278-29718-29728-29738)

23

TOTAL(rd.l7 la 23)

24

IV Depozite la societati cedente (268-29642-29652)

25

C

PLASAMENTE AFERENTE ASIGURARILOR DE VIATA PENTRU CARE EXPUNEREA LA RISCUL DE INVESTITII ESTE TRANSFERATA CONTRACTANTILOR (241-294)

26

TOTAL PLASAMENTE (rd. 10+16+24+25+26)

27

Denumirea elementului

Nr. rd.

Sold la:

01.01.2010

31.12.2010

A

B

1

2

D

PARTEA DIN REZERVELE TEHNICE AFERENTE CONTRACTELOR CEDATE ÎN REASIGURARE

1. Partea din rezervele tehnice aferente contractelor cedate în reasigurare la asigurari generale

1. Partea din rezerva de prime aferenta contractelor cedate în reasigurare (395)

28

2. Partea din rezerva pentru participare la beneficii si risturnuri aferenta contractelor cedate în reasigurare. (3922)

29

3. Partea din rezerva de daune aferenta contractelor cedate în reasigurare. (397)

30

4. Partea din alte rezerve tehnice aferenta contractelor cedate în reasigurare

a) Partea din rezerva pentru riscuri neexpirate aferenta contractelor cedate în reasigurare (3992)

31

b) Partea din rezerva de catastrofa aferenta contractelor cedate în reasigurare (3991)

32

c) Partea din alte rezerve tehnice aferenta contractelor cedate în reasigurare(3993)

33

TOTAL (rd.28 la 33)

34

II. Partea din rezervele tehnice aferente contractelor cedate în reasigurare la asigurari de viata

1. Partea din rezerva matematica aferenta contractelor cedate în reasigurare (391)

35

2. Partea din rezerva de prime aferenta contractelor cedate în reasigurare (398)

36

3. Partea din rezerva pentru participare la beneficii si risturnuri aferenta contractelor cedate în reasigurare (3921)

37

4. Partea din rezerva de daune aferenta contractelor cedate în reasigurare (396)

38

5. Partea din alte rezerve tehnice aferenta contractelor cedate în reasigurare (393)

39

TOTAL (rd.35 la 39)

40

III. Partea din rezerva matematica aferenta asigurarilor de viata pentru care expunerea la riscul de investitii este transferata contractantilor cedata în reasigurare (394)

41

TOTAL (rd.34+40+41)

42

E

CREANTE

Sume de încasat de la societatile afiliate (4511+4518-495)

43

Denumirea elementului

Nr. rd.

Sold la:

01.01.2010

31.12.2010

A

B

1

2

Sume de încasat din interese de participare (4521+4528-495+4523)

44

TOTAL (rd .43+44)

45

I Creante provenite din operatiuni de asigurare directa

Asigurati (401 *-491)

46

Intermediari în asigurari ( 404-491)

47

Alte creante provenite din operatiuni de asigurare directa (4051+4052-491)

48

TOTAL (rd .46 la 48)

49

II Creante provenite din operatiuni de reasigurare

(411*+412*-491)

50

III Alte creante

(425+4282+431*+437*+4382+441*+4424+4428*+443*+ 444*+445+446*+447*+448*+4581+461+464+475*-496+ 54512+ 54522+ 4284+4384+54532)

51

IV Creante privind capitalul subscris si nevarsat (456-495)

52

F

ALTE ELEMENTE DE ACTIV

I Imobilizari corporale si stocuri

1 .Instalatii tehnice si masini

(51112+51113+51114+51122+51123++51124-58112-58113-

58114-58122-58123-58124-59112-59113-59114-59122-59123

-59124+51132+51133+51134-58132-58133-58134-59132-

59133-59134)

53

2.Alte instalatii, utilaje si mobilier (51116+51126-58116-58126-59116-59126+51136-58136-59136)

54

3.Avansuri si imobilizari corporale în curs de executie (5211+5212+ 5221+5222 -59211-59221+5213+5223-59231)

55

TOTAL (rd.53 la 55)

56

Stocuri

4. Materiale consumabile (531+532- 593-594)

57

5. Avansuri pentru cumparari de stocuri (din ct. 461)

58

TOTAL (rd.57 + 58)

59

II Casa si conturi la banci

(543+544+547+548+551+552)

60

III Alte elemente de activ (542-596)

61

G

CHELTUIELI IN AVANS

1 Dobânzi si chirii înregistrate în avans (471)

62

Denumirea elementului

Nr. rd.

Sold la:

01.01.2010

31.12.2010

A

B

1

2

II Cheltuieli de achizitie reportate

TOTAL (rd. 64+65)

63

1. Cheltuieli de achizitie reportate privind asigurarile generale (4722)

64

2. Cheltuieli de achizitie reportate privind asigurarile de viata (4721)

65

III Alte cheltuieli înregistrate în avans (473)

66

TOTAL (rd .62+63+66)

67

TOTAL ACTTV

(rd.07+27+42+45+49+50+51 +52+56+59+60+61+67)

68

PASIV

A

CAPITAL SI REZERVE

1 Capital

Capital social (1011+1012+1013) din care:

69

- capital subscris varsat (10112+10122+10132)

70

II Prime de capital (1041+1042+1043)

71

III Rezerve din reevaluare (1051 +1052+1053)

72

IV Rezerve

1.Rezerve legale (10611 + 10621+10631)

73

2. Rezerve statutare sau contractuale (10613+10623+10633)

74

3. Rezerve reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare (10615+10625+10635)

75

4. Alte rezerve (10618+10628+10638)

76

5. Actiuni proprii(1091+1092+1093)

77

TOTAL (rd.73 la 76 - 77)

78

V Rezultatul reportat

1. Rezultatul reportat reprezentând profitul nerepartizat sau pierderea neacoperita (11711 +11721 +11731)

Sold C

79

Sold D

80

2. Rezultatul reportat provenit din adoptarea pentru prima data a IAS mai putin IAS 29 (11712+11722+11732)

Sold C

81

Sold D

82

3. Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile (11714+11724+11734)

Sold C

83

Sold D

84

4. Rezultatul reportat provenit din trecerea la aplicarea reglementarilor contabile conforme cu Directivele Europene (11716+11726+11736)

Sold C

85

Sold D

86

Denumirea elementului

Nr. rd.

Sold la:

01.01.2010

31.12.2010

A

B

1

2

VI Rezultatul exercitiului (121)

Sold C

87

Sold D

88

VII Repartizarea profitului(129)

89

TOTAL (rd. 69+71+72+78+79-80+81-82+83-84+85-86+87-88- 89)

90

B

DATORII SUBORDONATE (1631 + 1632+1633)

91

C

REZERVE TEHNICE

I. Rezerve tehnice privind asigurarile generale (rd. 93+94+95+98)

92

1. Rezerva de prime privind asigurarile generale (315)

93

2. Rezerva pentru participare la beneficii si risturnuri privind asigurarile generale (332)

94

3. Rezerva de daune privind asigurarile generale (rd. 96+97)

95

a) Rezerva de daune avizate (3271)

96

b) Rezerva de daune neavizate (3272)

97

4. Alte rezerve tehnice pentru asigurari generale (rd. 99+100+101)

98

a) Rezerva pentru riscuri neexpirate (334)

99

b) Rezerva de catastrofa (333)

100

c) Alte rezerve tehnice (335)

101

II. Rezerve tehnice privind asigurarile de viata (rd. 103+104+105+106+109)

102

1. Rezerve matematice (311)

103

2. Rezerva de prime asigurari de viata (318)

104

3. Rezerva pentru participare la beneficii si risturnuri privind asigurarile de viata.(312)

105

4. Rezerva de daune privind asigurarile de viata (rd 107+108)

106

a) Rezerva de daune avizate (3261)

107

b) Rezerva de daune neavizate (3262)

108

5. Alte rezerve tehnice privind asigurarile de viata (313)

109

III. Rezerva de egalizare (338)

110

TOTAL (rd.92+102+110)

111

D

REZERVA MATEMATICA AFERENTA ASIGURARILOR DE VIATA PENTRU CARE EXPUNEREA LA RISCUL DE INVESTITII ESTE TRANSFERATA CONTRACTATILOR (314)

112

E

PROVIZIOANE

1. Provizioane pentru pensii si alte obligatii similare (1511 5+15125+15135)

113

2. Provizioane pentru impozite(l 5116+ 15126+15136)

114

Denumirea elementului

Nr. rd.

Sold la:

01.01.2010

31.12.2010

A

B

1

2

3. Alte provizioane

(15111+15113+15114+15118+15121+15123+

15124+15128+15131+15134+15138)

115

TOTAL (rd. 113 la 115)

116

F

DEPOZITE PRIMITE DE LA REASIGURATORI

(1651+1652+16818+16828)

117

G

DATORII

Sume datorate societatilor afiliate (16411+16421+16815+16825+26911+26921 + 4511 **+4518**+1 6431+16835+26931)

118

Sume datorate privind interesele de participare (16412+16422+16816+16826+26912+26922+ 4521 **+ 4528**+1 6432+16836+26932+4523)

119

I Datorii provenite din operatiuni de asigurare directa

(402+404+405**)

120

II Datorii provenite din operatiuni de reasigurare

(411**+412**)

121

III Imprumuturi din emisiuni de obligatiuni

(16111+16114+16115+16117+16118+16121+ 16124+16125+16127+16128+16811+16821-1691-1692)

122

IV Sume datorate institutiilor de credit

(16211+16212+16214+16215+16217+16218+ 16221+16222+16224+16225+16227+16228+ 16812+16822+16832+16231+16232+16234+ 16235+16237+16238)

123

V Alte datorii, inclusiv datorii fiscale si datorii pentru asigurarile sociale

(16213+16216+16223+16226+1671+1672+

16817+16827+421+422+423+426+427+

4281**+431**+437**+4381+441**+4423+

4428**+443**+444**+446**+447**+448**+4551+4558+

456**+457+4582**+462+463+

475**+249+26913+26923+279+549+54511+

54521+5461+5462+1673+16233+16236+4283+4383+16837+

26933+4553++54531+5463)

124

TOTAL (rd. 118 la 124)

125

H

VENITURI IN AVANS

I. Subventii pentru investitii (1311+1312+1313)

126

II Venituri înregistrate în avans (4741+4742+4743)

127

TOTAL (rd. 126 + 127)

128

TOTAL PASIV (rd.90+91+111+112+116+117+125+128)

129

*solduri1e debitoare ale conturilor respective

**soldurile creditoare ale conturilor respective

ADMINISTRATOR,

Numele si prenumele________________

Semnatura_______________________

Stampila unitatii

ÎNTOCMIT1,

Numele si prenumele________________

Calitatea2

Semnatura_______________________

Nr. de înregistrare în organismul profesional

CONTUL TEHNIC AL ASIGURARII GENERALE

la data de 31 decembrie 2010

02                                                                                                                                                                        -lei-

Denumirea indicatorilor

Nr rd

Realizari aferente perioadei de raportare

precedenta

curenta

A

B

1

2

1 .Venituri din prime, nete de reasigurare

a) venituri din prime brute subscrise (+)

01

b) prime cedate în reasigurare (-)

02

c) variatia rezervei de prime (+/-)

03

d)variatia rezervei de prime, cedate în reasigurare (+ /-)

04

TOTAL(rd.01 -02-03+04)

05

2.Cota din venitul net (diferenta între veniturile si cheltuielile din plasamente) al plasamentelor transferata din contul netehnic (+)

06

3Alte venituri tehnice, nete de reasigurare (+)

07

4.Cheltuieli cu daunele, nete de reasigurare

a) daune platite (rd. 09-10):

08

sume brute

09

partea reasiguratorilor(-)

10

b) variatia rezervei de daune, neta de reasigurare: (+/-)

11

TOTAL(rd. 08+11)

12

* Contul tehnic al asigurarii generale este reprodus în facsimil.

5.Variatia altor rezerve tehnice, nete de reasigurare, din care:

a)Variatia rezervei pentru riscuri neexpirate (+/-)

13

b)Variatia rezervei de catastrofa (+/-)

14

c)Variatia altor rezerve tehnice (+/-)

15

TOTAL(rd 13+14+15)

16

6.Variatia rezervei pentru participare la beneficii si risturnuri (+/-)

17

7.Cheltuieli de exploatare nete

a) cheltuieli de achizitie

18

b) variatia sumei cheltuielilor de achizitie reportate (+/-)

19

c) cheltuieli de administrare

20

d) comisioane primite de la reasiguratori si participari la beneficii (-)

21

TOTAL(rd 18+19+20-21)

22

8.Alte cheltuieli tehnice, nete de reasigurare

23

9. Variatia rezervei de egalizare(+/-)

24

10.Rezultat tehnic al asigurarii generale Profit (rd. 05+06+07-12-16-17-22-23-24)

25

Pierdere (rd. 12+16+17+22+23+24-05-06-07)

26

ADMINISTRATOR,

Numele si prenumele________________

Semnatura_______________________

Stampila unitatii

ÎNTOCMIT1,

Numele si prenumele________________

Calitatea2

Semnatura_______________________

Nr. de înregistrare în organismul profesional

CONTUL TEHNIC AL ASIGURARII DE VIATA*

la data de 31 decembrie 2010

03                                                                                                                                                                    - lei -

Denumirea indicatorilor

Nr.

rd.

Realizari aferente perioadei de raportare

precedenta

curenta

A

B

1

2

1 Venituri din prime,nete de reasigurare

a) venituri din prime brute subscrise (+)

01

b) prime cedate în reasigurare(-)

02

c) variatia rezervei de prime, neta de reasigurare

03

TOTAL(rd. 01-02-03)

04

2.Venituri din plasamente

a)Venituri din participari la societatile în care exista interese de participare, din care:

05

- venituri din plasamente la societatile afiliate

06

b)Venituri din alte plasamente cu prezentarea distincta a veniturilor din plasamente la societatile afiliate, din care:

07

venituri provenind din terenuri si constructii

08

venituri provenind din alte plasamente

09

c)Venituri din ajustari pentru depreciere/pierdere de valoare a plasamentelor

10

d)Venituri provenind din realizarea plasamentelor

11

TOTAL(rd. 05+07+10+11)

12

3 Plusvalori nerealizate din plasamente

13

4.Alte venituri tehnice, nete de reasigurare

14

5. Cheltuieli cu daunele, nete de reasigurare TOTAL(rd. 16+19)

15

a)sume platite(rd. 17-18):

16

- sume brute

17

- partea reasiguratorilor (-)

18

b) variatia rezervei de daune (+/-) (rd.20-21 )

19

- suma bruta

20

* Contul tehnic al asigurarii de viata este reprodus în facsimil.

- partea reasiguratorilor (-)

21

6. Variatia rezervelor tehnice privind asigurarile

de viata

TOTAL (rd. 23+26+29)

22

a) variatia rezervei matematice (rd. 24-25)

23

- suma bruta

24

- partea reasiguratorilor (-)

25

b) variatia rezervei pentru participare la beneficii si risturnuri (rd. 27-28)

26

- suma bruta

27

- partea reasiguratorilor (-)

28

c) variatia altor rezerve tehnice (rd. 30-31)

29

- suma bruta

30

- partea reasiguratorilor (-)

31

7. Variatia rezervei matematice aferente asigurarilor de viata pentru care expunerea la riscul de investitii este transferata contractantului

(+/-)

TOTAL(rd 33-34)

32

- suma bruta

33

- partea reasiguratorilor

34

8 Cheltuieli de exploatare nete:

a ) cheltuieli de achizitii

35

b) variatia sumei cheltuielilor de achizitii reportate

36

c) cheltuieli de administrare

37

d) comisioane primite de la reasiguratori si participari la beneficii (-)

38

TOTAL(rd. 35+36+37-38)

39

9 Cheltuieli cu plasamente:

a)cheltuieli de gestionare a plasamentelor, inclusiv cheltuielile cu dobânzile

40

b) cheltuieli privind constituirea ajustarilor de valoare pentru plasamente

41

c) pierderi provenind din realizarea plasamentelor

42

TOTAL(rd. 40+41+42)

43

10.Minusvalori nerealizate din plasamente

44

11. Alte cheltuieli tehnice, nete de reasigurare

45

12. Cota din venitul net al plasamentelor transferata în contul netehnic

46

13.Rezultatul tehnic al asigurarii de viata Profit(rd. 04+12+13+14-15-22-32-39-43-44-45-46)

47

Pierdere(rd.l5+22+32+39+43+44+45+46-04-12-13-14)

48

ADMINISTRATOR,

Numele si prenumele________________

Semnatura_______________________

Stampila unitatii

ÎNTOCMIT1,

Numele si prenumele________________

Calitatea2

Semnatura________________________

Nr. de înregistrare în organismul profesional

CONTUL NETEHNIC*

la data de 31 decembrie 2010

04                                                                                                                                                                            -lei-

Denumirea indicatorilor

Nr. rd.

Realizari aferente perioadei de

raportare

precedenta

curenta

A

B

1

2

1 .Rezultatul tehnic al asigurarii generale

Profit

01

Pierdere

02

2.Rezultatul tehnic al asigurarii de viata

Profit

03

Pierdere

04

3.Venituri din plasamente

a)Venituri din participari la societatile în care exista interese de participare

05

din care venituri din plasamente la societatile afiliate

06

b)Venituri din alte plasamente

07

-din care venituri din plasamente la societatile afiliate:

08

venituri provenind din terenuri si constructii

09

venituri provenind din alte plasamente

10

* Contul netehnic este reprodus în facsimil.

c) Venituri din ajustari pentru depreciere/pierdere de valoare a plasamentelor

11

d)Venituri provenind din realizarea plasamentelor

12

TOTAL(rd. 05+07+11+12)

13

4. Plusvalori nerealizate din plasamente

14

5.Cota din venitul net al plasamentelor transferata din contul tehnic al asigurarii de viata

15

6. Cheltuieli cu plasamentele

TOTAL (rd 17+18+19)

16

a)cheltuieli de gestionare a plasamentelor, inclusiv cheltuielile cu dobânzile

17

b) cheltuieli privind constituirea ajustarilor de valoare pentru plasamente

18

c) pierderi provenind din realizarea plasamentelor

19

7.Minusvalori nerealizate din plasamente

20

8.Cota din venitul net al plasamentelor transferata în contul tehnic al asigurarilor generale

21

9.Alte venituri netehnice

22

10.Alte cheltuieli netehnice, inclusiv provizioanele si ajustarile de valoare

23

11 .Venituri din activitatea de administrare de fonduri de pensii facultative*

24

12. Cheltuieli din activitatea de administrare de fonduri de pensii facultative*

25

13. Profit din activitatea de administrare de fonduri de pensii facultative* (rd.24-25)

26

14. Pierdere din activitatea de administrare de fonduri de pensii facultative* (rd. 25-24)

27

15. Rezultatul curent -

Profit (rd.01-02+03-04+13+14+15-16-20-21+22- 23+26-27)

28

Pierdere (rd. 02-01+04-03-13-14-15+16+20+21-22+23+27-26)

29

16. Venituri extraordinare

30

17,Cheltuieli extraordinare

31

18.Rezultatul extraordinar

Profit (rd 30-31)

32

Pierdere (rd 31-30)

33

19.Venituri totale

34

20.Cheltuieli totale

35

21 .Rezultatul brut

Profit (rd. 34-35); (rd.28-29+32-33);

36

Pierdere (rd 35-34); (rd 29-28+33-32);

37

22.Tmpozit pe profit

38

23.Alte impozite (care nu figureaza la pozitiile precedente)

39

24.Rezultatul net al exercitiului

Profit (rd 36-38-39)

40

Pierdere (rd. 37+38+39)

41

*Se preiau din Situatia veniturilor si cheltuielilor pentru asiguratorii care administreaza fonduri de pensii facultative

ADMINISTRATOR,

Numele si prenumele_________________

Semnatura__________________________

Stampila unitatii

INTOCMIT l,

Numele si prenumele_________________

Calitatea 2

Semnatura__________________________

Nr, de înregistrare în organismul profesional

DATE INFORMATIVE*

la data de 31 decembrie 2010

05                                                                                                                                                                          - lei -

1. Date privind rezultatul înregistrat

Nr. rd.

Nr. unitati

Sume

1

2

Societati care au inregistrat profit

01

Societati care au inregistrat pierdere

02

II. Date privind platile restante

Nr. rd.

Total

col.2+3

din care:

Pentru activitatea

curenta

Pentru activitatea

de investitii

A

B

1

2

3

Plati restante - total (rd. 04+08+13 la 16 +17 +21) din care:

03

Obligatii restante provenite din operatiuni de asigurare directa si reasigurare

(402+404+405**+411**+412**)

Total (rd. 05+06+07)

04

peste 30 zile

05

peste 90 zile

06

peste un an

07

* Datele informative sunt reproduse în facsimil.

Obligatii restante fata de bugetul

asigurarilor sociale

total (rd. 09 la 12) din care:

08

Contributii pentru asigurari sociale de stat datorate de angajatori, salariati si alte persoane asimilate (4311+4312+43151+43161)

09

Contributii pentru fondul asigurarilor sociale de sanatate datorate de angajatori si de persoanele asigurate (4313+4314+43152+43162)

10

Contributii pentru ajutorul de somaj datorate de angajatori si de persoanele asigurate (4371+4372+4373+4374)

11

Alte datorii sociale (4381+4383)

12

Obligatii restante fata de bugetele fondurilor speciale(443+447)

13

Obligatii restante fata de alti creditori(161+164+l 67+168+269+279+421+423+ 426+427+4281+451+457+4582+462+4283)

14

Impozite si taxe neplatite la termenul stabilit la bugetul de stat (441+442+444+446+448)

15

Impozite si taxe neplatite la termenul stabilit la

bugetele locale (441+442+444+446+448)

16

Credite bancare nerambursate la scadenta( 162+546) - total (rd. 18 la 20), din care:

17

- restante dupa 30 zile

18

- restante dupa 90 zile

19

- restante dupa 1 an

20

Dobânzi restante (16812+16822+54617+54627+16832+54637)

21

III. Numar mediu de salariati

Nr. rd.

31.12.2009

31.12.2010

A

B

1

2

Numar mediu de salariati

22

IV. Plati de dobânzi si redevente

Nr. rd.

Sume

- lei-

A

B

1

Venituri brute din dobânzi platite de persoanele juridice romane catre persoanele fizice nerezidente din statele membre ale Uniunii Europene, din care:

23

- impozitul datorat la bugetul de stat

24

Venituri brute din dobânzi platite de persoanele juridice romane catre persoane juridice afiliate***

25

nerezidente din statele membre ale Uniunii Europene, din care:

- impozitul datorat la bugetul de stat

26

Venituri din redevente platite de persoanele juridice romane catre persoane juridice afiliate*** nerezidente din statele membre ale Uniunii Europene, din care:

27

- impozitul datorat la bugetul de stat

28

V. Tichete de masa

Nr.rd.

Sume - lei-

Contravaloarea tichetelor de masa acordate salariatilor

29

VI. Alte informatii

Nr. rd.

31 decembrie 2009

31 decembrie 2010

Imobilizari financiare, în sume brute (rd. 31 + 37), din care:

30

Actiuni detinute la entitatile afiliate, interese de participare, alte titluri imobilizate si obligatiuni pe termen lung, în sume brute (rd. 32 la 36), din care:

31

- actiuni cotate

32

- actiuni necotate

33

- parti sociale

34

- obligatiuni

35

- actiuni emise de organismele de plasament colectiv (inclusiv de SIF-uri)

36

Creante imobilizate, în sume brute

(rd. 38 + 39), din care:

37

- creante imobilizate în lei (din ct. 267)

38

- creante imobilizate în valuta (din ct. 267)

39

Creante comerciale, avansuri acordate furnizorilor si alte conturi asimilate, în sume brute (din ct. 461)

40

Creante în legatura cu personalul si conturi asimilate (ct. 425 +428)

41

Creante în legatura cu bugetul asigurarilor sociale si bugetul statului (ct. 431* + 437* + 4382 + 441* + 4424 + 4428* +443*+ 444* + 445 + 446* + 447* + 4482)

42

Alte creante (ct. 451 + 452 + 455 +456 + 4582 + 461 + 471 + 473)

43

Dobânzi de încasat (ct.54512+54522)

44

Investitii pe termen scurt, în sume brute (ct. 271 + 272 + 273 + 274+278) (rd. 46 la 50), din care:

45

- actiuni cotate

46

- actiuni necotate

47

- parti sociale

48

- obligatiuni

49

- actiuni emise de organismele de plasament

colectiv (inclusiv de SIF-uri)

50

Alte valori de încasat(ct. 548)

51

Casa în lei si în valuta (rd. 53 + 54), din care:

52

- în lei (ct. 54711+54721)

53

-în valuta (ct.54714+54724)

54

Conturi curente la banci în lei si în valuta (rd. 56 + 57), din care:

55

-în lei (ct. 54411+54421)

56

- în valuta (ct. 54414+54424)

57

Alte conturi curente la banci si acreditive (rd. 59 + 60), din care:

58

- sume în curs de decontare, acreditive si alte valori de încasat, în lei (ct.543 +54415+54425+55111 +55122)

59

- sume în curs de decontare si acreditive în valuta (ct.54415+54425 +55112 +55122)

60

Datorii (rd. 62 + 65 +68 + 71+74 + 77 + 78 + 81 la 85), din care:

61

- Imprumuturi din emisiuni de obligatiuni si dobânzile aferente, în sume brute (ct. 161 + 168) (rd. 63 + 64), din care:

62

- în lei

63

- în valuta

64

- Credite bancare interne pe termen scurt si dobânzile aferente, (din ct. 5461+ 5462) (rd. 66 + 67), din care:

65

- în lei

66

- în valuta

67

- Credite bancare externe pe termen scurt si dobânzile aferente, (din ct 5461 + 5462) (rd. 69 + 70), din care:

68

- în lei

69

- în valuta

70

- Credite bancare pe termen lung si dobânzile aferente (din ct. 1621 + 1622 +din ct. 168) (rd. 72 + 73), din care:

71

- în lei

72

- în valuta

73

- Credite externe pe termen lung (ct. 1621 + 1622+din ct. 168) (rd. 75 + 76), din care:

74

- în lei

75

- în valuta

76

- Credite de la trezoreria statului (ct. 16216 + 16226+din ct. 168)

77

- Alte împrumuturi si dobânzile aferente (ct.163 + 164 + 165 + 167 + din ct. 168) (rd. 79+ 80), din care:

78

- în lei

79

- în valuta

80

- Datorii comerciale, avansuri primite de la clienti si alte conturi asimilate, în sume brute (din ct. 462)

81

- Datorii în legatura cu personalul si conturi asimilate (ct. 421 +423+ 426 + 427 + 4281)

82

- Datorii în legatura cu bugetul asigurarilor sociale si bugetul statului (ct. 431 + 437 + 4381 + 441 + 4423 + 4428 + 444 + 446 + 447 + 4481)

83

- Alte datorii (ct. 443+ 451 + 452 + 455 + 456 + 457 + 4581 + 462 + 472 + 473 + 269+279)

84

-Dobânzi de platit (ct. 54511+54521)

85

Capital subscris varsat (ct. 10112+10122+10132) (rd. 87 la 89, din care:

86

-actiuni cotate

87

-actiuni necotate

88

- parti sociale

89

VII. Informatii privind cheltuielile cu colaboratorii

Nr. rd.

31 decembrie 2009

31 decembrie 2010

Cheltuieli cu colaboratorii (ct. 65611+65621)

90

* soldurile debitoare ale conturilor respective

** soldurile creditoare ale conturilor respective

*** Pentru statutul de „persoane juridice afiliate " se vor avea în vedere prevederile art. 7 pct. 21 din Legea nr.

571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

ADMINISTRATOR,

Numele si prenumele________________

Semnatura________________________

Stampila unitatii

ÎNTOCMIT1,

Numele si prenumele________________

Calitatea2

Semnatura________________________

Nr. de înregistrare în organismul profesional

Situatia activelor imobilizate* la data de 31 decembrie 2010

06                                                                                                                                                                                                       - lei -

Valori brute

Elemente de imobilizari

Nr. rd.

Sold initial

Cresteri

Reduceri

Sold final

(col. 5 =

1+2-3)

Total

Din care:

dezmembrari

si casari

A

B

1(1)

2(2)

3(3)

4(4)

5(5)

Imobilizari necorporale

Cheltuieli de constituire si cheltuieli de dezvoltare (501+503)

01

X

Alte imobilizari necorporale (505+507+508)

02

X

Avansuri si imobilizari necorporale în curs de executie (523+524)

03

X

TOTAL (rd. 01 la 03)

04

X

Plasamente in imobilizari corporale

Terenuri (21111+21121+21131)

05

X

Constructii (21112+21122+21132)

06

Plasamente in imobilizari corporale in curs (231+232)

07

X

Imobilizari corporale de exploatare

Echipamente tehnologice si aparate si instalatii de masurare, control si reglare (51112+ 51113 + 51122+51123+51132+51133)

08

Mijloace de transport, mobilier, aparatura birotica, echipamente de protectie a valorilor umane si materiale si alte active corporale (51114+51116+51124+51126+ 51134+51136)

09

Avansuri si imobilizari corporale în curs de executie (521+522)

10

X

* Situatia activelor imobilizate este reprodusa în facsimil.

TOTAL (rd. 05 la 10)

11

Plasamente in imobilizari financiare si plasamente aferente asigurarilor de viata pt. care riscul de investitii este transferat contractantului (241+261+263+264+265+267+ 268+271+272+273+274+278)

12

X

ACTIVE IMOBILIZATE -TOTAL

(rd. 04+11+12)

13

Situatia amortizarii activelor imobilizate

Elemente de imobilizari

Nr. rd.

Sold initial

Amortizare în cursul anului

Amortizare aferenta

imobilizarilor scoase

din evidenta

Amortizare

la sfârsitul

anului

(col. 9 =

6+7-8)

A

B

6(1)

7(2)

8(3)

9(4)

Imobilizari necorporale

Cheltuieli de constituire si cheltuieli de dezvoltare (58011+58013+58021+58023+ 58031+58033)

14

Alte imobilizari necorporale (58015+58017+58018+58025+ 58027+58028+58035+58037 +58038)

15

TOTAL (rd. 14+15)

16

Plasamente in imobilizari corporale

Terenuri (28111+28121+28131)

17

Constructii (28112+28122+28132)

18

Imobilizari corporale de exploatare

Echipamente tehnologice si aparate si instalatii de masurare, control si reglare (58112+58113+58122+58123+ 58132+58133)

19

Mijloace de transport, mobilier, aparatura birotica, echipamente de protectie a valorilor umane si materiale si alte active corporale (58114+58116+58124+58126+ 58134+58136)

20

TOTAL (rd. 17 la 20)

21

AMORTIZARI - TOTAL (rd. 16+21)

22

Situatia ajustarilor pentru depreciere

Elemente de imobilizari

Nr. Rd.

Sold initial

Provizioane constituite în

cursul anului

Provizioane reluate la venituri

Sold final

(col. 13 =

10+11-12)

A

B

10(1)

11(2)

12(3)

13(4)

Imobilizari necorporale

Cheltuieli de constituire si cheltuieli de dezvoltare (59013+59023+59033)

23

Alte imobilizari necorporale (59015+59017+59018+59025+ 59027+59028+59035+59037+ 59038)

24

Avansuri si imobilizari necorporale în curs de executie (59213+59223+59233)

25

TOTAL (rd. 23 la 25)

26

Plasamente in imobilizari corporale

Terenuri (29111+29121+29131)

27

Constructii

(29112+29122+29132)

28

Plasamente in imobohzari

corporale in curs (293)

29

Imobilizari corporale de exploatare

Echipamente tehnologice si

aparate si instalatii de masurare,

control si reglare

(59112+59113+59122+59123+

59132+59133)

30

Mijloace de transport, mobilier,

aparatura birotica, echipamente de protectie a valorilor umane si materiale si alte active corporale (59114+59116+59124+59126+ 59134+59136)

31

Avansuri si imobilizari corporale în curs (59211+59221+59231)

32

TOTAL (rd. 27 la 32)

33

Plasamente in imobilizari Financiare si plasamente aferente asigurarilor de viata pt. care riscul de investitii este transferat contractantului (294+296+297)

34

AJUSTARI PENTRU DEPRECIERE -TOTAL (rd. 26+33+34)

35

ADMINISTRATOR,

Numele si prenumele_________________

Semnatura__________________________

Stampila unitatii

ÎNTOCMIT 1

Numele si prenumele_________________

Calitatea 2

Semnatura__________________________

Nr. de înregistrare în organismul profesional

1 Raportarile contabile sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.

2 Rândul corespunzator calitatii persoanei care a întocmit situatiile financiare se completeaza astfel:

director economic, contabil-sef sau alta persoana împuternicita sa îndeplineasca aceasta functie, potrivit legii SAU - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România, potrivit legii.

Judetul____________________________|_|_|

Persoana juridica______________________

Adresa: localitatea___________________,

sectorul____, str.___________nr.___,

bl.______, sc.______, ap.___________

Telefon____________, fax_______________

Numar din registrul comertului_________

Forma de proprietate_________|_|

Activitatea preponderenta (denumire clasa CAEN)______________

Cod clasa CAEN____________|_|_|_|_|

Cod unic de înregistrare __________|_|_|_|_|_|_|_|_|

BILANT*

BROKERI DE ASIGURARE

la data de 31 decembrie 2010

01                                                                                                                                                                                 -lei-

Denumirea elementului

Nr. rd.

Sold la:

01.01.2010

31.12.2010

A

B

1

2

A.

ACTIVE IMOBILIZATE

I. IMOBILIZARI NECORPORALE

1. Cheltuieli de constituire

(ct. 201-2801)

01

2.Cheltuieli de dezvoltare

(ct. 203-2803-2903)

02

3. Concesiuni, brevete, licente, marci comerciale, drepturi si active similare, daca acestea au fost achizitionate cu titlul oneros

(ct.205+208-2805-2808-2905-2908)

03

4. Fondul comercial

(2071-2807-2907)

04

5. Avansuri si imobilizari necorporale în curs de executie (ct.233+234-2932)

05

TOTAL (rd. 01 la 05)

06

II. IMOBILIZARI CORPORALE

1.Trenuri si constructii

(ct.211+212-2811-2812-2911-2912)

07

2. Instalatii tehnice si masini (ct.213-2813-2913)

08

3 Alte instalatii, utilaje si mobilier (ct.214-2 814-2914)

09

4. Avansuri si imobilizari corporale în curs de executie (ct.231+232-2931)

10

TOTAL (rd. 07 la 10)

11

* Bilantul este reprodus în facsimil.

01                                                                                                                                                                             - lei -

Denumirea elementului

Nr. rd.

Sold la:

01.01.2010

31.12.2010

A

B

1

2

III. IMOBILIZARI FINANCIARE

1. Titluri de participare detinute la societati afiliate (ct 261-2961)

12

2. împrumuturi acordate societatilor afiliate (ct.2671+2672-2964)

13

3. Interese de participare

(ct. 263-2962)

14

4. împrumuturi acordate societatilor de care entitatea este legata în virtutea intereselor de participare (ct. 2673+2674-2965)

15

5. Investitii detinute ca imobilizari (ct.265-2963)

16

6. Alte împrumuturi

(ct.2675+2676+2678+2679-2966-2968)

17

TOTAL (rd. 12 la 17)

18

ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL (rd. 06+11+ 18)

19

B.

ACTIVE CIRCULANTE

I. STOCURI

l.Materiale consumabile si alte active circulante de natura stocurilor (ct.302+ 303-392-393)

20

2 Avansuri pentru cumparari de stocuri

(din ct. 461)

21

TOTAL (rd. 20+21 )

22

II. CREANTE

1. Creante legate de activitatea de intermediere

(ct. 403*+411+412-491)

23

2. Sume de încasat de la societati afiliate

(ct.451*-495)

24

3. Sume de încasat de la societatile de care compania este legata în virtutea intereselor de participare (ct. 452-495)

25

4. Alte creante

(ct.425+4282+431*+437*+4382+441*+4424+ 4428*+443*+444*+445+446*+447*+4482+4581 + 461+464+473 *-496+5182)

26

01                                                                                                                                                                              - lei -

Denumirea elementului

Nr. rd.

Sold la:

01.01.2010

31.12.2010

A

B

1

2

5. Creante privind capitalul subscris si nevarsat

(ct.456-495)

27

TOTAL (rd. 23 la 27)

28

III. INVESTITII PE TERMEN SCURT

1. Titluri de participare detinute la societati afiliate (ct. 501-591)

29

2. Alte investitii pe termen scurt (ct.505+506+508-595-596-598+5112+5113)

30

TOTAL (rd. 29 la 30)

31

IV. CASA SI CONTURI LA BANCI

(ct.5111+512+531+532+541+542)

32

ACTIVE CIRCULANTE - TOTAL (rd. 22+28+31+32)

33

C.

CHELTUIELI IN AVANS(ct.471)

34

D.

DATORII: SUMELE CARE TREBUIE PLATITE ÎNTR-O PERIOADA DE PÂNA LA UN AN

1.Imprumuturi din emisiunea de obligatiuni prezentându-se separat împrumuturile din emisiunea de obligatiuni convertibile

(ct.161 + 1681-169)

35

2. Sume datorate institutiilor de credit

(ct.1621 + 1622+1624+1625+1627+1628+1682+5191 +5192+5198)

36

3.Datorii legate de activitatea de intermediere

(ct.401+402+403*)

37

4.Sume datorate societatilor afiliate (ct. 1641 + 1685+2691 +451 *)

38

5. Sume datorate societatilor de care compania este legata în virtutea intereselor de participare (ct. 1642+1686+2692+452**)

39

6. Alte datorii, inclusiv datoriile fiscale si datoriile privind asigurarile sociale

(ct. 1623+1626+167+ 1687+2693+421 + 423+ 425+426+ 427+4281 +431 **+ 437**+ 4381+441 ***+ 4423+ 4428**+443**+ 444**+ 446**+ 447**+4481 +455+ 456**+ 457+ 4582+462 +463+473**+509 +5181 + 5194+ 5195+ 5196+ 5197)

40

TOTAL(rd.35 1a 40)

41

01                                                                                                                                                                                -lei-

Denumirea elementului

Nr. rd.

Sold la:

01.01.2010

31.12.2010

A

B

1

2

E.

ACTIVE CIRCULANTE NETE/DATORIT CURENTE NETE (rd. 33+34-41- 56)

42

F.

TOTAL ACTIVE MINUS DATORIT CURENTE (rd. 19+42-55)

43

G.

DATORII: SUMELE CARE TREBUIE PLATITE ÎNTR-O PERIOADA MAI MARE DE UN AN

1. Imprumuturi din emisiunea de obligatiuni, prezentându-se separat împrumuturile din emisiunea de obligatiuni convertibile (ct. 161 + 1681-169)

44

2.Sume datorate institutiilor de credit

(ct.1621+1622+1624+1625+1627+1628+1682+5191 +5192+5198)

45

3.Datorii legate de activitatea de intermediere

(ct.401+402+403**)

46

4.Sume datorate societatilor afiliate

(ct.1641+1685+2691+451**)

47

5. Sume datorate entitatilor de care compania este legata în virtutea intereselor de participare (ct. 1642+1686+2692+452**)

48

6. Alte datorii, inclusiv datoriile fiscale si datoriile privind asigurarile sociale

(ct.l623+ 1626+ 167+ 1687+2693+421+423+425+ 427+4281 +431 **+ 437**+ 4381+441 **+ 4423+ 4428*+ 444*+ 446*+ 447* +4481 +455+ 456**+ 457+ 4582+462+473**+509+5181+5194+5195+5196+5197)

49

TOTAL (rd. 44 la 49)

50

H.

PROVIZIOANE

1 .Provizioane pentru pensii si obligatii similare

(ct.1515)

51

2.Provizioane pentru impozite (ct.1516)

52

3.Alte provizioane

(ct.1511+1513+1514+1518)

53

TOTAL (rd. 51 la 53)

54

I.

VENITURI IN AVANS

1.Subventii pentru investitii (ct.131+132+133+134+138)

55

2.Venituri înregistrate în avans (ct.472)

56

TOTAL (rd. 55 + 56)

57

01                                                                                                                                                                                                   -lei-

Denumirea elementului

Nr. rd.

Sold

la:

01.01.2010

31.12.2010

A

B

1

2

J.

CAPITAL SI REZERVE

I. CAPITAL SUBSCRIS

1. Capital subscris varsat

(ct.1012)

58

2. Capital subscris nevarsat

(ct. 1011)

59

TOTAL (rd. 58 + 59)

60

11. PRIME DE CAPITAL (ct. l04)

61

111. REZERVE DIN REEVALUARE

(ct.105)

62

IV. REZERVE

1.Rezerve legale

(ct.1061)

63

2.Rezerve statutare sau contractuale

(ct.1063)

64

3.Rezerve reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare

(ct.1065)

65

4.Alte rezerve (1068)

66

5. Actiuni proprii (ct.109)

67

TOTAL (rd. 63 la 66 - 67)

68

V. PROFITUL SAU PIERDEREA REPORTAT(A)

(ct.117)

SOLD C

69

SOLD D

70

VI. PROFITUL SAU PIERDEREA EXERCITIULUI FINANCIAR (ct.121)

SOLD C

71

SOLD D

72

Repartizarea profitului (ct. 129)

73

CAPITALURI PROPRII - TOTAL

(rd. 60+61+62+68+69-70+71-72-73)

74

Soldurile debitoare ale conturilor respective Solduri creditoare ale conturilor respective

ADMINISTRATOR,

Numele si prenumele_________________

Semnatura__________________________

Stampila unitatii

ÎNTOCMIT 1,

Numele si prenumele_________________

Calitatea

Semnatura__________________________

Nr. de înregistrare în organismul profesional

CONTUL DE PROFIT SI PIERDERE BROKERI DE ASIGURARE

la data de 31 decembrie 2010

02                                                                                                                                                                                       - lei -

Denumirea indicatorilor

Nr. rd.

Realizari aferente

perioadei de

raportare

precedent

curent

A

B

1

2

1.

Venituri din activitatea de brokeraj :

(rd. 02 la 06)

01

a) negocierea contractelor de asigurare si

reasigurare (ct. 7071)

02

b)efectuarea inspectiilor de risc (ct.7072)

03

c)regularizari în caz de daune

(ct.7073)

04

d)comisariat de avarii (ct.7074)

05

e)alte activitati în legatura cu obiectul de activitate(ct.7075)

06

2.

Venituri din subventii de exploatare (ct. 741)

07

3.

Alte venituri din exploatare (ct. 706+721+722+758)

08

VENITURI DIN EXPLOATARE - TOTAL (rd.01+07+08)

09

4.

a) Cheltuieli privind serviciile prestate de terti (ct.611 +612+613+614+615+621 +622 +623+624+625+626+627+628)

10

- din care, cheltuieli cu colaboratorii (CL621)

11

* Contul de profit si pierdere este reprodus în facsimil.

02                                                                                                                                                                                                      - lei -

Denumirea indicatorilor

Nr. rd.

Realizari aferente perioadei de

raportare

precedent

curent

A

B

1

2

b)Cheltuieli cu materialele consumabile si materialele de natura obiectelor de inventar (ct.602+603)

12

5.

Cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate

(ct.633+635)

13

- din care, taxa de functionare (ct.6331)

14

6.

Cheltuieli cu personalul

(rd. 16+17)

15

a) Salarii si indemnizatii

(ct.641+642)

16

b) Cheltuieli cu asigurarile sociale si protectia

sociala (ct.645)

17

7.

a) Ajustari de valoare privind imobilizarile corporale si imobilizarile necorporale (rd. 19-20)

18

al) Cheltuieli (ct 6811+6813)

19

a2) Venituri

(ct.7813+7815)

20

b) Ajustari de valoare privind activele circulante (rd. 22-23)

21

bl) Cheltuieli (ct.654+6814))

22

b2) Venituri (ct.754+7814)

23

8.

Alte cheltuieli de exploatare(rd 25+26)

24

Cheltuieli cu despagubiri, donatii si activele cedate (ct.6581+6582+6583)

25

Alte cheltuieli de exploatare (ct.6588)

26

9.

Ajustari privind provizioanele (rd. 28-29)

27

- Cheltuieli (ct.6812)

28

- Venituri (ct.7812)

29

02                                                                                                                                                                                          - lei -

Denumirea indicatorilor

Nr. rd.

Realizari aferente perioadei de

raportare

precedent

curent

A

B

1

2

CHELTUIELI DE EXPLOATARE - TOTAL

(rd. 10 +12+13+15+18+21+24+ 27)

30

PROFITUL SAU PIERDEREA DIN EXPLOATARE

31

Profit (rd. 09-30)

Pierdere (rd. 30-09)

32

10.

Venituri din interese de participare (ct. 7613)

33

- din care, veniturile obtinute de la societatile afiliate

34

11.

Venituri din alte investitii si împrumuturi care fac parte din activele imobilizate (ct. 7611+763)

35

- din care, veniturile obtinute de la societatile afiliate

36

12.

Venituri din dobânzi (ct.766)

37

- din care, veniturile obtinute de la societatile afiliate

38

13.

Alte venituri financiare

(ct. 762+764+765 +767+768)

39

VENITURI FINANCIARE - TOTAL

(rd. 33 + 35 + 37 + 39)

40

14.

Ajustari de valoare privind imobilizarile financiare (rd.42-43)

41

- Cheltuieli (ct.686)

42

- Venituri (ct.786)

43

15.

Cheltuieli privind dobânzile (ct.666)

44

- din care, cheltuielile în relatia cu societatile afiliate

45

02                                                                                                                                                                                      - lei -

Denumirea indicatorilor

Nr. rd.

Realizari aferente perioadei de

raportare

precedent

curent

A

B

1

2

16.

Alte cheltuieli financiare (ct. 663 +664+665+667+668)

46

CHELTUIELI FINANCIARE - TOTAL (rd. 41 + 44 + 46)

47

17.

PROFITUL SAU PIERDEREA FINANCIAR(A):

- Profit (rd. 40 - 47)

48

- Pierdere (rd.47 - 40)

49

18.

PROFITUL SAU PIERDEREA

CURENT(A):

50

- Profit (rd. 09 + 40 - 30 - 47)

- Pierdere (rd. 30 + 47 - 09 - 40)

51

19.

Venituri extraordinare

(ct. 771)

52

20.

Cheltuieli extraordinare

(ct.671)

53

21.

PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA EXTRAORDINARA:

54

- Profit (rd.52-53)

- Pierdere (rd.53 - 52)

55

VENITURI TOTALE (rd. 09 + 40 + 52)

56

CHELTUIELI TOTALE (rd. 30 + 47 +53)

57

22.

PROFITUL SAU PIERDEREA BRUT(A):

58

- Profit (rd. 56 - 57)

- Pierdere (rd. 57 - 56)

59

23.

Impozitul pe profit (ct.691)

60

24..

Alte impozite neprezentate la elementele de mai sus (ct.698)

61

25.

PROFITUL SAU PIERDEREANET(A) EXERCITIULUI FINANCIAR:

62

- Profit (rd. 58-60-61)

- Pierdere (rd. 59 + 60 + 61); (rd. 60 + 61 - 58)

63

ADMINISTRATOR,

Numele si prenumele_________________

Semnatura__________________________

Stampila unitatii

ÎNTOCMIT 1,

Numele si prenumele_________________

Calitatea

Semnatura__________________________

Nr. de înregistrare în organismul profesional

DATE INFORMATIVE*

la data de 31 decembrie 2010

03

- lei -

I. Date privind rezultatul înregistrat

Nr. rd.

Nr. unitati

Sume

1

2

Unitati care au înregistrat profit

01

Unitati care au înregistrat pierdere

02

II. Dare privind platite restante

Nr. rd.

Total col.2+3

din care:

Pentru

activitate

curenta

Pentru

activitate de

investitii

A

B

1

2

3

Plati restante -total(rd. 04+08+14 la 18+22), din care:

03

Furnizori restanti -total (rd. 05 la 07), din care:

04

- peste 30 de zile

05

- peste 90 de zile

06

- peste 1 an

07

Obligatii restante fata de bugetul asigurarilor sociale - total(rd. 09 la 13), din care:

08

- contributii pentru asigurari sociale de stat datorate de angajatori, salariati si alte persoane asimilate

09

- contributii pentru fondul asigurarilor sociale de sanatate

10

- contributia pentru pensia suplimentara

11

- contributii pentru bugetul asigurarilor pentru somaj

12

- alte datorii sociale

13

Obligatii restante fata de bugetele fondurilor speciale si alte fonduri

14

* Datele informative sunt reproduse în facsimil.

03

- lei-

Obligatii restante fata de alti creditori

15

Impozite si taxe neplatite la termenul stabilit la bugetul de stat

16

Impozite si taxe neplatite la termenul stabilit la bugetele locale

17

Credite bancare nerambursate la scadenta -total (rd. 19 la 21),din care:

18

- restante dupa 30 de zile

19

- restante dupa 90 de zile

20

- restante dupa 1 an

21

Dobânzi restante

22

III. Numar mediu de salariati

Nr. rd.

31.12.2009

31.12.2010

A

B

1

2

Numar mediu de salariati

23

IV. Plati de dobânzi si redevente

Nr. rd.

Sume - lei -

A

B

1

Venituri brute din dobânzi platite de persoanele juridice române catre persoanele fizice nerezidente din statele membre ale Uniunii Europene, din care:

24

- impozitul datorat la bugetul de stat

25

Venituri brute din dobânzi platite de persoanele juridice române catre persoane juridice afiliate*) nerezidente din statele membre ale Uniunii Europene, din care:

26

- impozit datorat la bugetul de stat

27

Venituri din redevente platite de persoanele juridice române catre persoane juridice afiliate*) nerezidente din statele membre ale Uniunii Europene, din care:

28

- impozitul datorat la bugetul de stat

29

V. Tichete de masa

Nr.

rd.

Sume lei

Contravaloarea tichetelor de masa acordate salariatilor

30

VI. Alte informatii

Nr.

rd.

31 decembrie 2009

31 decembrie 2010

Imobilizari financiare, în sume brute (rd. 32 + 38), din care:

31

Actiuni detinute la entitatile afiliate, interese de participare, alte titluri imobilizate si obligatiuni pe termen lung, în sume brute (rd. 33 la 37), din care:

32

03

- lei-

- actiuni cotate

33

- actiuni necotate

34

- parti sociale

35

- obligatiuni

36

- actiuni emise de organismele de plasament colectiv (inclusiv de SIF-uri)

37

Creante imobilizate, în sume brute (rd. 39 + 40), din care:

38

- creante imobilizate în lei (din ct. 267)

39

- creante imobilizate în valuta (din ct. 267)

40

Creante comerciale, avansuri acordate furnizorilor si alte conturi asimilate, în sume brute (din ct. 461)

41

Creante în legatura cu personalul si conturi asimilate (ct. 425 +4282)

42

Creante în legatura cu bugetul asigurarilor sociale si bugetul statului (ct. 431* + 437* + 4382 + 441* + 4424 + 4428* + 444* + 445 + 446* + 447* + 4482)

43

Alte creante (ct. 451 + 452 + 455 +456 + 4582 + 461 + 471 + 473)

44

Dobânzi de încasat (ct. 5182)

45

Investitii pe termen scurt, în sume brute (ct. 501 + 505 + 506 + 508) (rd. 47 la 51), din care:

46

- actiuni cotate

47

- actiuni necotate

48

- parti sociale

49

- obligatiuni

50

- actiuni emise de organismele de plasament colectiv (inclusiv de SIF-uri)

51

Alte valori de încasat(ct. 511)

52

Casa în lei si în valuta (rd. 54 + 55), din care:

53

-în lei (ct. 5311)

54

-în valuta (ct.5314)

55

Conturi curente la banci în lei si în valuta (rd. 57 + 58), din care:

56

03

- lei-

-în lei (ct. 5121)

57

-în valuta (ct. 5124)

58

Alte conturi curente la banci si acreditive (rd. 60 + 61), din care:

59

- sume în curs de decontare, acreditive si alte valori de încasat, în lei (ct.5125+532+5411)

60

- sume în curs de decontare si acreditive în valuta (ct.5125+5412)

61

Datorii (rd. 63 + 66 +69 + 72 + 75 + 78 + 79 + 82 la 86), din care:

62

- Imprumuturi din emisiuni de obligatiuni si dobânzile aferente, în sume brute (ct. 161+1681) (rd. 64 + 65), din care:

63

- în lei

64

- în valuta

65

Credite bancare interne pe termen scurt si dobânzile aferente, (ct. 5191 + 5192 + 5197 + din ct. 5198) (rd. 67 + 68), din care:

66

- în lei

67

- în valuta

68

Credite bancare externe pe termen scurt si dobânzile aferente, (ct 5194 + 5195 + din ct. 5198) (rd. 70+ 71), din care:

69

- în lei

70

- în valuta

71

- Credite bancare pe termen lung si dobânzile aferente (ct. 1621 + 1622 + 1627 + din ct. 1682 ) (rd. 73 + 74), din care:

72

- în lei

73

- în valuta

74

- Credite externe pe termen lung (ct. 1623 + 1624 + 1625 + din ct. 1682) (rd. 76 + 77), din care:

75

- în lei

76

- în valuta

77

- Credite de la trezoreria statului (ct. 1626 + din ct. 1682)

78

- Alte împrumuturi si dobânzile aferente (ct.167 + 1685 + 1686 + 1687) (rd. 80 + 81), din care:

79

03

- lei -

- în lei

80

- în valuta

81

- Datorii comerciale, avansuri primite de la clienti si alte conturi asimilate, în sume brute (din ct. 462)

82

- Datorii în legatura cu personalul si conturi asimilate (ct. 421 + 423 + 424 + 426 + 427 + 4281)

83

- Datorii în legatura cu bugetul asigurarilor sociale si bugetul statului (ct. 431 + 437 + 4381 + 441 + 4423 + 4428 + 444 + 446 + 447 + 4481)

84

- Alte datorii (ct. 443 +451 + 452 + 455 + 456 + 457 + 4581 + 462 + 472 + 473 + 269 + 509)

85

- Dobânzi de platit (ct. 5181)

86

Capital subscris varsat (ct. 1012) (rd. 88 la 90), din care:

87

- actiuni cotate

88

- actiuni necotate

89

- parti sociale

90

VII. Informatii privind cheltuielile cu colaboratorii

Nr.

rd.

31 decembrie 2009

31 decembrie 2010

Cheltuieli cu colaboratorii (ct. 621)

91

*) Pentru statutul de „persoane juridice afiliate" se vor avea în vedere prevederile art. 7 pct. 21 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, eu modificarile si completarile ulterioare.

ADMINISTRATOR,

Numele si prenumele_________

Semnatura___________________

Stampila unitatii

ÎNTOCMIT1 ,

Numele si prenumele ________

Semnatura __________________

Calitatea2_____________________

Situatia activelor imobilizate

la 31 decembrie 2010

04                                                                                                                                                                                                   - lei -

Elemente de imobilizari

Nr. rd.

Valori brute

Sold initial

Cresteri

Reduceri

Sold final

(col. 5 = 1+2-3)

Total

Din care:

dezmembrari

si casari

A

B

1

2

3

4

5

Imobilizari necorporale

Cheltuieli de constituire si cheltuieli de dezvoltare

01

X

Alte imobilizari

02

X

Avansuri si imobilizari necorporale în curs

03

X

TOTAL

(rd. 01 la 03)

04

X

Imobilizari corporale

Terenuri

05

X

Constructii

06

Instalatii tehnice si masini

07

Alte instalatii, utilaje si mobilier

08

Avansuri si imobilizari corporale în curs

09

X

TOTAL

(rd. 05 la 09)

10

Imobilizari financiare

11

X

ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL (rd. 04+ 10+ 11)

12

Situatia amortizarii activelor imobilizate

04                                                                                                                                                                                              - lei -

Elemente de imobilizari

Nr. rd.

Sold initial

Amortizare în cursul anului

Amortizare aferenta

imobilizarilor scoase

din evidenta

Amortizare la sfârsitul

anului

(col. 9 = 6 + 7-8)

A

B

6

7

8

9

Imobilizari necorporale

Cheltuieli de constituire si cheltuieli de dezvoltare

13

Alte imobilizari

14

TOTAL (rd. 13+14)

15

Imobilizari corporale

Terenuri

16

Constructii

17

Instalatii tehnice si masini

18

Alte instalatii, utilaje si mobilier

19

TOTAL (rd. 16 la 19)

20

AMORTIZARI - TOTAL (rd. 15+20)

21

Situatia ajustarilor pentru depreciere

04

- lei -

Elemente de imobilizari

Nr. rd.

Sold initial

Ajustari constituite în cursul anului

Ajustari reluate la venituri

Sold final

(col. 13 = 10 + 11 -12)

A

B

10

11

12

13

Imobilizari necorporale

Cheltuieli de constituire si cheltuieli de dezvoltare

22

Alte imobilizari

23

Avansuri si imobilizari necorporale în curs

24

TOTAL (rd. 22 la 24)

25

Imobilizari corporale

Terenuri

26

Constructii

27

Instalatii tehnice si masini

28

Alte instalatii, utilaje si mobilier

29

Avansuri si imobilizari corporale în curs

30

TOTAL (rd. 26 la 30)

31

Imobilizari financiare

32

AJUSTARI PENTRU DEPRECIERE - TOTAL (rd. 25+31+32)

33

Administrator

Numele si prenumele........

Semnatura.........

Stampila unitatii

Intocmit1

Numele si prenumele........

Calitatea2.......

Semnatura..............

Nr. de înregistrare în organismul profesional

1 Situatiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.

2 Rândul corespunzator calitatii persoanei care a întocmit situatiile financiare se completeaza astfel:

- director economic, contabil-sef sau alta persoana împuternicita sa îndeplineasca aceasta functie, potrivit legii; sau

- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România.

Prin alta persoana împuternicita sa îndeplineasca aceasta functie se întelege orice persoana angajata, potrivit legii, care îndeplineste conditiile prevazute de Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata.

Modul de completare a formularelor Asiguratori

Bilant (cod 01)

Bilantul se întocmeste pe baza ultimei balante de verificare a conturilor sintetice la 31 decembrie 2010, puse de acord cu soldurile din balanta conturilor analitice, încheiata dupa înregistrarea tuturor documentelor în care au fost consemnate operatiunile financiar-contabile aferente exercitiului financiar.

Pentru completarea formularului pe rânduri se fac urmatoarele precizari:

01 la 03 - se completeaza cu valoarea cheltuielilor de constituire a persoanei juridice (taxele si alte cheltuieli de înscriere si înmatriculare, cheltuielile privind emiterea si vânzarea de actiuni, cheltuieli de prospectare a pietei si de publicitate si alte cheltuieli de aceasta natura, legate de înfiintarea si dezvoltarea unitatii); a cheltuielilor de dezvoltare, a concesiunilor, imobilizarilor necorporale de natura superficiei si a uzufructului, a brevetelor si altor drepturi si valori asimilate, diminuate cu valoarea amortizarii si ajustarile pentru depreciere aferente;

04 - se completeaza, de regula, în bilantul consolidat, cu valoarea din costul de achizitie peste partea celui care achizitioneaza din valoarea justa a activelor si datoriilor identificabile achizitionate la data tranzactiei de schimb, diminuata cu valoarea amortizarii aferente;

05 - se completeaza cu valoarea imobilizarilor necorporale în curs de executie, diminuata cu valoarea provizioanelor aferente, precum si cu valoarea avansurilor acordate furnizorilor pentru livrari de bunuri, executari de lucrari si prestari de servicii pentru imobilizari necorporale;

06 - se completeaza cu valoarea altor imobilizari necorporale, inclusiv programe informatice create de persoanele juridice sau achizitionate de la terti, diminuata cu valoarea amortizarii si ajustarile pentru pierdere de valoare aferente;

08 si 09 - se completeaza cu valoarea plasamentelor în imobilizari corporale si în curs de executie de natura terenurilor si constructiilor, precum si cu valoarea avansurilor si a plasamentelor în imobilizari corporale în curs de executie, diminuata cu valoarea amortizarii si ajustarile pentru pierdere de valoare aferente;

11 la 15 - se completeaza cu valoarea plasamentelor detinute la societatile afiliate si sub forma intereselor de participare si a altor plasamente în imobilizari financiare, diminuata cu ajustarile pentru pierdere de valoare aferente;

17 la 23 - se completeaza cu valoarea altor plasamente financiare (actiuni, titluri cu venit variabil si unitati la fondurile comune de plasament, obligatiuni si alte titluri cu venit fix, parti în fonduri comune de investitii, împrumuturi ipotecare, alte împrumuturi, depozite la institutiile de credit si alte plasamente financiare), diminuata cu ajustarile pentru pierdere de valoare aferente;

25 - se completeaza cu valoarea plasamentelor financiare de natura sumelor depuse de catre reasigurator sau retinute de cedentde la reasigurator, diminuata cu ajustarile pentru pierdere de valoare aferente;

26 - se completeaza cu valoarea plasamentelor aferente contractelor aferente asigurarilor de viata pentru care expunerea la riscul de investitii este transferata contractantilor, diminuata cu ajustarile pentru pierdere de valoare aferente;

28 la 41 - se completeaza cu valoarea rezervelor tehnice aferente contractelor cedate în reasigurare;

43 si 44 - se completeaza cu valoarea sumelor de încasat de la societatile afiliate si a sumelor de încasat din interese de participare, diminuata cu ajustarile pentru pierdere de valoare aferente;

46 la 48 - se completeaza cu valoarea creantelor privind primele de asigurare brute subscrise, precum si cu valoarea creantelor privind intermediarii în asigurari si a creantelor provenite din operatiuni de coasigurare;

50 - se completeaza cu valoarea creantelor provenite din operatiuni de reasigurare, diminuata cu ajustarile pentru pierdere de valoare aferente;

51 -se completeaza cu valoarea altor creante, diminuata cu ajustarile pentru pierdere de valoare aferente;

53 la 58 - se completeaza cu valoarea imobilizarilor corporale si a stocurilor, precum si cu valoarea avansurilor si a imobilizarilor corporale în curs de executie, diminuata cu valoarea amortizarii si ajustarile pentru pierdere de valoare aferente;

60 - se completeaza cu valoarea disponibilitatilor banesti aflate în conturi la banci si în casierie, acreditive si avansuri de trezorerie;

61 - se completeaza cu valoarea altor elemente de activ;

62 la 66 - se completeaza cu valoarea cheltuielilor anticipate sau efectuate în avans si a cheltuielilor de achizitie reportate;

69 - se completeaza cu valoarea capitalului social subscris;

70 - se completeaza cu valoarea capitalului social subscris cu ocazia constituirii societatii sau majorarii capitalului social la sfârsitul perioadei;

71 - se completeaza cu valoarea primelor de emisiune, fuziune, de aport la capital si cele de conversie a obligatiunilor în actiuni;

72 la 76 - se completeaza cu sumele reprezentând diferentele din reevaluare potrivit dispozitiilor legale a elementelor de activ si de pasiv, a rezervelor de capital constituite pe categorii de rezerve (rezerve legale, rezerve statutare sau contractuale si alte rezerve);

77 - se completeaza cu valoarea actiunilor proprii detinute;

91 -se completeaza cu valoarea împrumuturilor primite pe baza emisiunilor de titluri sau împrumuturilor subordonate la termen sau pe durata nedeterminata;

92 la 112 - se completeaza cu valoarea rezervelor tehnice constituite în baza prevederilor Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare, si a normelor emise în aplicarea acesteia;

113 la 115 - se completeaza cu valoarea provizioanelor;

117 - se completeaza cu valoarea depozitelor depuse de catre reasigurator sau retinute de la acesta pe baza contractelor de reasigurare si a dobânzilor aferente acestora;

118 si 119 - se completeaza cu valoarea datoriilor fata de societatile afiliate si a datoriilor privind interesele de participare;

120 - se completeaza cu valoarea datoriilor provenite din operatiuni de asigurare directa;

121 - se completeaza cu valoarea datoriilor provenite din operatiuni de reasigurare;

122 la 124 - se completeaza cu valoarea împrumuturilor din emisiuni, prezentându-se separat împrumuturile în monede convertibile, diminuate cu valoarea primelor de rambursare a obligatiunilor si a altor sume datorate institutiilor de credit, precum si a altor datorii fiscale, inclusiv datoriile pentru asigurarile sociale;

126 si 127 - se completeaza cu valoarea subventiilor primite si a veniturilor înregistrate în avans la sfârsitul perioadei de raportare.

Contul de profit si pierdere

Pentru prezentarea contului de profit si pierdere la data de 31 decembrie 2010, asiguratorii, în functie de activitatea de asigurare pe care o desfasoara, vor completa formularul contului tehnic al asigurarii generale (cod 02), formularul contului tehnic al asigurarii de viata (cod 03) si formularul contului netehnic (cod 04).

Pentru completarea acestor formulare, asiguratorii vor prelua datele din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli, respectiv din rulajele creditoare ale conturilor de venituri, cumulate de la începutul anului. Pentru situatiile în care au fost efectuate înregistrari în creditul conturilor de cheltuieli sau în debitul conturilor de venituri (operatiunile contabile privind reasigurarea, corectari prin înregistrari inverse etc), datele sunt reprezentate de soldurile conturilor de venituri si cheltuieli, înainte de a fi transferate asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulate de la începutul anului.

Contul tehnic al asigurarii generale (cod 02)

01 -se completeaza cu rulajele creditoare ale conturilor 702 „Venituri din prime brute subscrise privind asigurarile generale directe", 704 „Venituri din prime brute subscrise aferente acceptarilor la asigurarile generale" din care se va scadea rulajul debitor al contului 7082 „Prime brute subscrise anulate aferente asigurarilor generale";

02 - se completeaza cu rulajele debitoare ale conturilor 7093 „Prime brute subscrise cedate aferente asigurarilor generale directe" si 7094 „Prime brute subscrise cedate aferente acceptarilor la asigurari generale";

03 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 615 „Cheltuieli privind rezerva de prima", iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind rezerva de prima reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului;

04 - se completeaza cu rulajul creditor al contului 6195 „Partea cedata reasiguratorului din rezerva de prime aferente asigurarilor generale", iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în debitul contului 6195, reprezentând diminuarea sau anularea rezervei de prime aferente reasigurarii, datele se preiau din soldul contului, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului;

06 - se completeaza cu cota din venitul net din plasamente transferata din contul netehnic (cod 04) în contul tehnic al asigurarii generale (cod 02). Aceasta cota transferata din contul netehnic se adauga la contul tehnic al asigurarii generale (rd. 06) si se scade din contul netehnic (rd. 21);

07 - datele se preiau din rulajele creditoare ale conturilor de venituri în legatura directa cu activitatea de asigurari generale (de exemplu, diferentele favorabile de curs valutar care apar între data subscrierii si data încasarii primelor aferente contractelor de asigurari generale încheiate în valuta), diminuate cu rulajele debitoare ale conturilor care reprezinta cedarile în reasigurare, aferente; tot aici se regasesc si sumele din contul 753 „Venituri din recuperari aferente asigurarilor generale";

09 - se completeaza cu rulajele debitoare ale conturilor 602 „Cheltuieli privind daunele si prestatiile la asigurarile generale directe" si 605 „Cheltuieli privind daunele si prestatiile la asigurarile generale acceptari";

10 - se completeaza cu sumele reprezentând daunele care au intrat în sarcina reasiguratorului, care se preiau din rulajul creditor al contului 705 „Venituri din servicii prestate";

11 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 627 „Cheltuieli privind rezerva de daune aferenta asigurarilor generale" (iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind rezerva de daune, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului), diminuat cu rulajul creditor al contului 6297 „Partea cedata reasiguratorului din rezervele de daune avizate si neavizate aferente asigurarilor generale";

13 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 634 „Cheltuieli privind rezerva pentru riscuri neexpirate" (iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind rezerva pentru riscuri neexpirate, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului), diminuat cu rulajul creditor al contului 6392 „Partea cedata reasiguratorului din rezerva pentru riscuri neexpirate";

14 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 633 „Cheltuieli privind rezerva de catastrofa" (iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind rezerva de catastrofa, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului), diminuat cu rulajul creditor al contului 6391 „Partea cedata reasiguratorului din rezerva de catastrofa";

15 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 635 „Cheltuieli privind alte rezerve tehnice" (iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind alte rezerve tehnice, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului), diminuat cu rulajul creditor al contului 6393 „Partea cedata reasiguratorului din alte rezerve tehnice privind asigurarile generale";

17 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 632 „Cheltuieli privind rezerva pentru participare la beneficii si risturnuri" (iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind rezerva pentru participare la beneficii si risturnuri, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului) diminuat cu rulajul creditor al contului 6196 „Partea cedata reasiguratorului din rezerva pentru participare la beneficii si risturnuri privind asigurarile generale";

18 - cheltuielile de achizitie includ cheltuielile ocazionate de încheierea contractelor de asigurare. Ele cuprind atât cheltuielile direct imputabile, cum sunt comisioanele de achizitii si cheltuielile de deschidere a dosarelor sau de admitere a contractelor de asigurare din portofoliu, cât si cheltuielile imputabile indirect, cum sunt comisioanele de încasare, cheltuielile de publicitate sau cheltuielile administrative legate de prelucrarea cererilor si de întocmirea contractelor. In cazul asigurarilor generale, cheltuielile de achizitie vor include si comisionul de reînnoire a contractelor. Datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupa natura, care includ cheltuielile de achizitie ale perioadei;

19 - datele se preiau din rulajele debitoare ale contului 657 „Variatia cheltuielilor de achizitie reportate";

20 - cheltuielile de administrare cuprind în special cheltuielile pentru încasarea primelor, de administrare a portofoliului, cheltuielile de gestionare a participarilor la beneficii si risturnuri, precum si cheltuielile de reasigurare acceptate si cedate. Ele cuprind de regula si cheltuielile de personal si cele cu amortizarea imobilizarilor corporale, în masura în care acestea nu trebuie contabilizate în cheltuieli de achizitie, cheltuieli cu daunele sau cu plasamentele. Datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupa natura;

21- sumele se preiau din rulajul creditor al contului 705 „Venituri din servicii prestate";

23- sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli în legatura directa cu activitatea de asigurari generale (de exemplu, diferentele nefavorabile de curs valutar care apar între data subscrierii si data încasarii primelor aferente contractelor de asigurari generale încheiate în valuta), diminuate cu rulajele creditoare ale conturilor care reprezinta cedarile în reasigurare aferente;

24- se completeaza cu rulajul debitor al contului 638 „Cheltuieli privind rezerva de egalizare" (iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind rezerva de egalizare, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului).

Contul tehnic al asigurarii de viata (cod 03)

01-se completeaza cu rulajele creditoare ale conturilor 701 „Venituri din prime brute subscrise privind asigurarile de viata directe", 703 „Venituri din prime brute subscrise aferente acceptarilor la asigurarile de viata" din care se va scade rulajul debitor al contului 7081 „Prime brute subscrise anulate aferente asigurarilor de viata";

02- se completeaza cu rulajele debitoare ale conturilor 7091 „Prime brute subscrise cedate aferente asigurarilor de viata directe" si 7092 „Prime brute subscrise cedate aferente acceptarilor la asigurari de viata";

03- se completeaza cu rulajul debitor al contului 618 „Cheltuieli privind rezerva de prime aferenta asigurarilor de viata", iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind rezerva de prima, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului, diminuate cu sumele din contul 6198 „Partea cedata reasiguratorului din rezerva de prime aferenta asigurarilor de viata";

05 la 09 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 76 „Venituri din plasamente si alte venituri", care sunt aferente plasamentelor referitoare la asigurarile de viata;

10 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 782 „Venituri din ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare privind plasamentele";

11 si 13 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 763 „Alte venituri privind plasamentele";

14 - sumele se preiau din rulajele creditoare ale conturilor de venituri în legatura directa cu activitatea de asigurari de viata (de exemplu, diferentele favorabile de curs valutar care apar între data subscrierii si data încasarii primelor aferente contractelor de asigurari de viata încheiate în valuta);

17 - se completeaza cu rulajele debitoare ale conturilor 601 „Cheltuieli privind daunele si prestatiile la asigurarile de viata directe" si 604 „Cheltuieli privind daunele si prestatiile ia asigurarile de viata acceptari";

18 - se completeaza cu sumele reprezentând daunele care au intrat în sarcina reasiguratorului, care se preiau din rulajul creditor al contului 705 „Venituri din servicii prestate";

20 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 626 „Cheltuieli privind rezerva de daune aferenta asigurarilor de viata" (iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind rezerva de daune, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului);

21 - se completeaza cu rulajul creditor al contului 6296 „Partea cedata reasiguratorului din rezervele de daune avizate si neavizate aferente asigurarilor de viata";

24 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 611 „Cheltuieli privind rezerva matematica" (iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind rezerva matematica, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului);

25 - se completeaza cu rulajul creditor al contului 6191 „Partea cedata reasiguratorului din rezervele matematice";

27 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 612 „Cheltuieli privind rezerva pentru participare la beneficii si risturnuri aferenta asigurarilor de viata" (iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind rezerva pentru participare la beneficii si risturnuri, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului);

28 - se completeaza cu rulajul creditor al contului 6192 „Partea cedata reasiguratorului din rezerva pentru participare la beneficii si risturnuri privind asigurarile de viata";

30 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 613 „Cheltuieli privind alte rezerve tehnice aferente asigurarilor de viata" (iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind alte rezerve tehnice, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului);

31 - se completeaza cu rulajul creditor al contului 6193 „Partea cedata reasiguratorului din alte rezerve tehnice aferente asigurarilor de viata";

33 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 614 „Cheltuieli privind rezerva matematica aferenta asigurarilor de viata pentru care expunerea la riscul de investitii este transferata contractantului" (iar în situatia în care au fost efectuate înregistrari în creditul contului de cheltuieli privind rezervele tehnice aferente contractelor în unitati de cont, reprezentând diminuarea acestora, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 „Profit si pierdere", cumulat de la începutul anului);

34 - se completeaza cu rulajul creditor al contului 6194 „Partea cedata reasiguratorului din rezerva matematica aferenta asigurarilor de viata pentru care expunerea la riscul de investitii este transferata contractantului";

35 - cheltuielile de achizitie includ cheltuielile ocazionate de încheierea contractelor de asigurare. Ele cuprind atât cheltuielile direct imputabile, cum sunt comisioanele de achizitii si cheltuielile de deschidere a dosarelor sau de admitere a contractelor de asigurare din portofoliu, cât si cheltuielile imputabile indirect, cum sunt comisioanele de încasare, cheltuielile de publicitate sau cheltuielile administrative legate de prelucrarea cererilor si de întocmirea contractelor. In cazul asigurarilor de viata, comisionul de reînnoire va fi inclus în cheltuielile de administrare. Sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupa natura, care includ cheltuielile de achizitie ale perioadei;

36 - datele se preiau din rulajele debitoare ale contului 657 „Variatia cheltuielilor de achizitie reportate";

37 - cheltuielile de administrare cuprind în special cheltuielile pentru încasarea primelor, de administrare a portofoliului, cheltuielile de gestionare a participarilor la beneficii si risturnuri, precum si cheltuielile de reasigurare acceptata si cedata. Ele cuprind de regula si cheltuielile de personal si cele cu amortizarea imobilizarilor corporale, în masura în care acestea nu trebuie contabilizate în cheltuieli de achizitie, cheltuieli cu daunele sau cu plasamentele. Sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupa natura, referitoare la aceste cheltuieli;

38 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 705 „Venituri din servicii prestate";

40 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 66 „Cheltuieli cu plasamentele si alte cheltuieli";

41 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 682 „Cheltuieli privind ajustarile pentru depreciere sau pierderi de valoare privind plasamentele";

42 si 44 - sumele se preiau din rulajul debitor al contului 663 „Cheltuieli privind plasamentele";

45 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli în legatura directa cu activitatea de asigurari de viata (de exemplu, diferentele nefavorabile de curs valutar care apar între data subscrierii si data încasarii primelor aferente contractelor de asigurari de viata încheiate în valuta);

46 - se determina cota din venitul net din plasamente aferenta contului tehnic al asigurarii de viata, care se transfera în contul netehnic. Aceasta cota transferata va fi scazuta din contul tehnic al asigurarii de viata (cod 03), rd. 46, si adaugata la contul netehnic (cod 04), rd. 15.

Contul netehnic (cod 04)

01 - se completeaza cu suma înscrisa la rd. 25 din Contul tehnic al asigurarii generale coloanele 1 si 2;

02 - se completeaza cu suma înscrisa la rd. 26 din Contul tehnic al asigurarii generale coloanele 1 si 2;

03 - se completeaza cu suma înscrisa la rd. 47 din Contul tehnic al asigurarii de viata coloanele 1 si 2;

04 - se completeaza cu suma înscrisa la rd. 48 din Contul tehnic al asigurarii de viata coloanele 1 si 2;

05 la 10 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 76 „Venituri din plasamente si alte venituri" care sunt aferente plasamentelor, altele decât cele aferente asigurarilor de viata;

11 - sumele se preiau din rulajul creditor al conturilor 781 „Venituri din provizioane si ajustari pentru depreciere privind activitatea de exploatare" si 782 „Venituri din ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare privind plasamentele", altele decât cele aferente asigurarilor de viata;

12 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 763 „Alte venituri privind plasamentele";

14 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 763 „Alte venituri privind plasamentele";

15 - se completeaza cu suma înscrisa la rd. 46 din Contul tehnic al asigurarii de viata;

17 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 66 „Cheltuieli cu plasamentele si alte cheltuieli", altele decât cele aferente asigurarilor de viata;

18 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 682 „Cheltuieli privind ajustarile pentru depreciere sau pierderi de valoare privind plasamentele";

19 - sumele se preiau din rulajul debitor al contului 663 „Cheltuieli privind plasamentele";

20 - sumele se preiau din rulajul debitor al contului 663 „Cheltuieli privind plasamentele";

21 - se completeaza cu cota din venitul net din plasamente care se transfera din contul netehnic (cod 04) în contul tehnic al asigurarii generale (cod 02), rd. 06;

22 - se completeaza cu rulajele creditoare ale conturilor de venituri care nu au fost evidentiate în Contul tehnic al asigurarii generale, respectiv în Contul tehnic al asigurarii de viata;

23 - se completeaza cu rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli care nu au fost evidentiate în Contul tehnic al asigurarii generale, respectiv în Contul tehnic al asigurarii de viata;

24 si 25 - se completeaza de catre asiguratorii care administreaza fonduri de pensii facultative cu veniturile, respectiv cheltuielile aferente acestei activitati, si trebuie sa corespunda cu sumele înscrise în „Situatia veniturilor si cheltuielilor" pe care acesti asiguratori au obligatia sa o întocmeasca si sa o prezinte;

30 - se completeaza cu rulajele creditoare ale conturilor de venituri din grupa 77 „Venituri extraordinare";

31 - se completeaza cu rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli din grupa 67 „Cheltuieli extraordinare";

34 si 35 - sumele vor fi preluate din soldurile creditoare ale conturilor de venituri, respectiv din soldurile debitoare ale conturilor de cheltuieli înainte de nota contabila de închidere prin contul 121 „Profit sau pierdere" sau din rulajele totale, daca nu au existat operatiuni de debitare a conturilor de venituri si, respectiv, de creditare a conturilor de cheltuieli. Conturile de cheltuieli specifice activitatii de asigurare cu functie de pasiv vor reprezenta o diminuare a cheltuielilor (partea cedata reasiguratorului din rezervele tehnice). Conturile de venituri cu functie de activ vor reprezenta o diminuare de venit (primele brute cedate în reasigurare);

38 - se completeaza cu rulajul debitor al contului 691 „Cheltuieli cu impozitul pe profit", calculat în conformitate cu legislatia fiscala.

Date informative (cod 05)

Datele privind platile restante se completeaza cu sumele reprezentând platile restante, incluzând obligatiile restante fata de asigurati, intermediari în asigurari, reasiguratori, obligatii restante fata de banci si creditori, cum ar fi bugetul statului, asigurari sociale fata de fondurile speciale. Acestea se diminueaza cu sumele amânate la plata si, respectiv, reduse în conformitate cu prevederile legale.

Sumele înscrise în acest capitol cuprind si obligatiile restante reprezentând majorarile de întârziere, respectiv penalitatile în contul corespondent fiecarui fel de obligatie.

22 - numarul mediu de salariati reprezinta o medie aritmetica simpla, calculata prin împartirea sumei efectivelor zilnice de salariati din an - inclusiv din zilele de repaus saptamânal, sarbatori legale si alte zile nelucratoare - la numarul zilelor calendaristice (365 de zile). In zilele de repaus saptamânal, sarbatori legale si alte zile nelucratoare se ia în calcul ca efectiv numarul salariatilor din ziua precedenta, cu exceptia celor al caror contract a încetat în acea zi. In cazul când societatea a fost înfiintata sau si-a încetat activitatea în cursul anului, se iau în calcul efectivele zilnice numai pentru perioada în care a functionat, iar suma rezultata se împarte la numarul zilelor calendaristice din an. Salariatii care nu sunt angajati cu norma întreaga vor fi inclusi în numarul mediu proportional cu timpul de lucru prevazut în contractul de munca (de exemplu, cel care lucreaza jumatate din norma se ia în calculul efectivului zilnic cu 0,5; norma didactica se considera egala cu programul normal de lucru: 40 de ore/saptamâna). Salariatii detasati se iau în calculul numarului mediu la unitatea de la care îsi iau drepturile salariale;

- pentru statutul de „parte afiliata" se vor avea în vedere prevederile art. 7 alin. (1) pct. 21 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Situatia activelor imobilizate (cod 06)

- în „Situatia activelor imobilizate" informatiile sunt înscrise la costul istoric sau la valoarea reevaluata a imobilizarilor, dupa caz;

- „Valori brute" reflecta imobilizarile necorporale (grupa 50), imobilizari corporale (grupa 51), imobilizari în curs (grupa 52) si imobilizari financiare (grupa 26), precum si plasamentele în imobilizari corporale, plasamente în imobilizari corporale în curs, plasamente în imobilizari financiare (grupele 21, 23, 24, 26, 27);

- col. 1 - se înscrie valoarea imobilizarilor existente la începutul anului, reflectata de soldurile debitoare ale conturilor de imobilizari si plasamente în imobilizari;

- col. 2 - se înscrie valoarea totala a cresterilor de imobilizari si plasamente în imobilizari în cursul anului, reflectata de rulajele debitoare ale conturilor de imobilizari si plasamente în imobilizari;

- col. 3 - se înscrie valoarea totala a descresterilor de imobilizari si plasamente în imobilizari în cursul anului, reflectata de rulajele creditoare ale conturilor de imobilizari si plasamente în imobilizari;

- col. 5 - se înscrie existentul imobilizarilor si plasamentelor în imobilizari la sfârsitul anului;

- col. 6 - se înscrie valoarea amortizarii la începutul anului reflectata de soldurile creditoare ale conturilor 281, 580 si 581;

- col. 7 - se înscrie amortizarea înregistrata în cursul anului reflectata de rulajele creditoare ale conturilor 281, 580 si 581;

- col. 8 - se înscrie amortizarea aferenta imobilizarilor scoase din evidenta în cursul anului reflectata de rulajele debitoare ale conturilor 281, 580 si 581;

- col. 9 - se înscrie amortizarea cumulata la sfârsitul anului, reflectata de soldurile creditoare ale conturilor 281, 580 si 581;

- col. 10 - se înscrie valoarea ajustarilor pentru depreciere sau pierderea de valoare a imobilizarilor la începutul anului reflectata de soldurile creditoare ale conturilor 291, 293, 294, 296, 297, 590, 591 si 592;

- col. 11 -se înscrie valoarea ajustarilor pentru depreciere constituite în cursul anului reflectata de rulajele creditoare ale conturilor de ajustari pentru deprecierea imobilizarilor;

- col. 12 - se înscrie valoarea ajustarilor preluate la venituri, reflectata de rulajele debitoare ale conturilor de ajustari pentru deprecierea imobilizarilor;

- col. 13 - se înscrie valoarea ajustarilor pentru depreciere sau pierderea de valoare a imobilizarilor, înregistrata la sfârsitul anului si reflectata de soldurile creditoare ale conturilor de ajustari pentru deprecierea imobilizarilor.

Modul de completare a formularelor pentru brokerii de asigurare

Bilant brokeri (cod 01)

01 la 05 - se completeaza cu valoarea imobilizarilor necorporale reprezentând soldurile conturilor de imobilizari necorporale, diminuate cu valoarea amortizarilor si ajustarilor pentru depreciere;

07 la 10 - se completeaza cu valoarea imobilizarilor corporale reprezentând soldurile conturilor de imobilizari corporale, diminuate cu valoarea amortizarilor si ajustarilor pentru depreciere;

12 la 17 - se completeaza cu valoarea imobilizarilor financiare reprezentând soldurile conturilor de imobilizari financiare, diminuate cu valoarea amortizarilor si ajustarilor pentru pierderea de valoare;

20 si 21 - se completeaza cu valoarea stocurilor existente si a avansurilor reprezentând soldurile conturilor de stocuri si a ajustarilor pentru deprecierea acestora;

23 la 27 - se completeaza cu valoarea creantelor detinute de societate reprezentând soldurile debitoare ale conturilor corespunzatoare, diminuate cu valoarea ajustarilor pentru deprecierea acestora;

29 si 30 - se completeaza cu valoarea investitiilor financiare pe termen scurt reprezentând soldurile conturilor de investitii financiare, diminuate cu valoarea ajustarilor pentru pierderea de valoare;

32 - se completeaza cu valoarea disponibilitatilor banesti aflate în conturi la banci si în casierie, acreditive si avansuri de trezorerie;

34 - se completeaza cu valoarea cheltuielilor anticipate sau efectuate în avans;

35 la 40 - se completeaza cu valoarea soldurilor creditoare ale conturilor de datorii ce trebuie platite într-o perioada de pâna la un an;

44 la 49 - se completeaza cu valoarea soldurilor creditoare ale conturilor de datorii ce trebuie platite într-o perioada mai mare de un an;

55 si 56 - se completeaza cu valoarea soldurilor conturilor de subventii pentru investitii si a veniturilor înregistrate în avans;

63 la 66 - se completeaza cu valoarea soldurilor de rezerve existente;

67 - se completeaza cu valoarea actiunilor proprii detinute de societate.

Contul de profit si pierdere - brokeri de asigurare (cod 02)

02 la 06 - se completeaza cu sumele înscrise în rulajul creditor al contului 707 „Venituri din activitatea de brokeraj";

08 - brokerii de asigurare si/sau de reasigurare care intermediaza, în conformitate cu legislatia specifica în vigoare, si produse ale fondurilor de pensii facultative vor completa la acest rând veniturile activitatii de intermediere a produselor fondurilor de pensii facultative colectate din contul 758;

10 la 17 - se completeaza cu valoarea lucrarilor si serviciilor executate de terti, valoarea materialelor consumabile si materialelor de natura obiectelor de inventar, cheltuieli privind alte impozite, taxe si varsaminte, cheltuieli cu personalul;

19 - se completeaza cu sumele privind amortizarea imobilizarilor necorporale, corporale si ajustarilor de valoare pentru depreciere privind imobilizarile corporale si necorporale, care se preiau din rulajul debitor al conturilor de 6811 „Cheltuieli de exploatare privind amortizarea imobilizarilor" si 6813 „Cheltuieli de exploatare privind ajustarile pentru deprecierea imobilizarilor";

20 - cuprinde veniturile din deprecierea imobilizarilor si veniturile din fondul comercial negativ care se preiau din conturile 7813 „Venituri din ajustari pentru deprecierea imobilizarilor" si 7815 „Venituri din fondul comercial negativ";

22 - cuprinde suma pierderilor din creante, debitori diversi si a cheltuielilor privind deprecierea activelor circulante care se preiau din conturile 654 „Pierderi din creante si debitori diversi" si 6814 „Cheltuieli de exploatare privind ajustarile pentru deprecierea altor active";

23 - cuprinde suma veniturilor din creante reactivate si debitori diversi si a celor din deprecierea activelor circulante care se preiau din conturile 754 „Venituri din creante reactivate si debitori diversi" si 7814 „Venituri din ajustari pentru deprecierea altor elemente de activ";

25 - cuprinde cheltuielile fata de terti si bugetul statului privind despagubirile, amenzile si penalitatile, donatiile si subventiile acordate, valoarea cheltuielilor privind activele cedate, care se preiau din rulajul contului 658 „Alte cheltuieli de exploatare";

28 - se înscrie rulajul contului 6812 „Cheltuieli de exploatare privind provizioanele";

29 - se înscrie rulajul contului 7812 „Venituri din provizioane";

33 - se completeaza cu valoarea veniturilor din interese de participare care se preiau din conturile 7613 „Venituri din interese de participare";

35 - se completeaza cu valoarea veniturilor din alte investitii financiare si creante ce fac parte din activele imobilizate, care se preiau din conturile 7611 „Venituri din titluri de participare detinute la societatile afiliate" si 763 „Venituri creante imobilizate";

37 - se înscrie rulajul contului 766 „Venituri din dobânzi";

39 - se completeaza cu suma altor venituri financiare, care se preiau din conturile corespunzatoare din clasa 76 „Venituri financiare";

42 - se înscrie rulajul contului 686 „Cheltuieli financiare privind amortizarile si ajustarile pentru pierdere de valoare";

43 - se înscrie rulajul contului 786 „Venituri financiare din ajustari pentru pierderea de valoare";

44 - se înscrie valoarea cheltuielilor cu dobânzile care se preiau din contul 666 „Cheltuieli privind dobânzile";

46 - se completeaza cu suma altor cheltuieli financiare care se preiau din conturile corespunzatoare din clasa 66 „Cheltuieli financiare";

52 - se înscrie rulajul contului 771 „Venituri din subventii pentru evenimente extraordinare si altele similare";

53 - se înscrie rulajul contului 671 „Cheltuieli privind calamitatile si alte evenimente extraordinare".

Date informative (cod 03)

Pe rânduri formularul se completeaza astfel: 05 la 07 - se completeaza cu datoriile legate de activitatea de intermediere din conturile 401, 402, 403 si 462;

09 la 13 - cuprinde contributia restanta a unitatii si a personalului la asigurarile sociale, la fondul asigurarilor sociale de sanatate, contributia restanta pentru pensia suplimentara, la fondul de somaj, alte obligatii restante reprezentând alte datorii sociale care se preiau din soldurile creditoare ale conturilor corespunzatoare;

14 - cuprinde obligatiile restante fata de bugetele fondurilor speciale care se preiau din soldurile creditoare ale conturilor 443 si 447;

15 - cuprinde obligatiile restante fata de alti creditori care se preiau din soldurile creditoare ale conturilor 161, 167, 1681,1685, 1686, 1687, 269, 421, 423, 426, 427, 4281, 451, 452, 455, 456, 457, 4582, 462, 463 si 509;

16 - cuprinde obligatiile de plata restante fata de bugetul de stat (de exemplu: impozit pe profit, impozit pe venit din orice sursa, taxa pe valoarea adaugata de plata, accize, taxe vamale, impozit pe dividende etc);

17 - cuprinde obligatiile de plata restante fata de bugetele locale (de exemplu: impozit pe profit, taxa pentru folosirea terenurilor proprietate de stat, impozit pe cladiri si terenuri, taxa asupra mijloacelor de transport etc). Impozitele si taxele neplatite la termen, înscrise pe rândurile 16 si 17, sunt structurate conform prevederilor legii bugetului de stat (buget de stat si bugete locale), datele preluându-se din soldurile creditoare ale conturilor 441, 4423, 444, 446 si 4481;

18 - cuprinde valoarea creditelor bancare nerambursate la scadenta în functie de termenul de scadenta, si anume: peste 30 de zile, peste 90 de zile si peste 1 an, respectiv conform termenelor de plata prevazute în contracte, care se preiau din soldurile conturilor 162 si 519 (mai putin 5198);

22 - cuprinde dobânzile restante aferente creditelor bancare si dobânzile penalizatoare restante care se preiau din soldurile conturilor 1682 si 5198;

23 - numarul mediu de salariati reprezinta o medie aritmetica simpla, calculata prin împartirea sumei efectivelor zilnice de salariati din an - inclusiv din zilele de repaus saptamânal, sarbatori legale si alte zile nelucratoare - la numarul zilelor calendaristice (365 de zile). In zilele de repaus saptamânal, sarbatori legale si alte zile nelucratoare se ia în calcul ca efectiv numarul salariatilor din ziua precedenta, cu exceptia celor al caror contract a încetat în acea zi. In cazul când societatea a fost înfiintata sau si-a încetat activitatea în cursul anului, se iau în calcul efectivele zilnice numai pentru perioada în care a functionat, iar suma rezultata se împarte la numarul zilelor calendaristice din an. Salariatii care nu sunt angajati cu norma întreaga vor fi inclusi în numarul mediu proportional cu timpul de lucru prevazut în contractul de munca (de exemplu, cel care lucreaza jumatate din norma se ia în calculul efectivului zilnic cu 0,5; norma didactica se considera egala cu programul normal de lucru: 40 de ore/saptamâna). Salariatii detasati se iau în calculul numarului mediu la unitatea de la care îsi iau drepturile salariale.

Pentru statutul de persoane juridice afiliate se vor avea în vedere prevederile art. 7 alin. (1) pct. 21 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Situatia activelor imobilizate (cod 04)

- în „Situatia activelor imobilizate" informatiile sunt înscrise la costul istoric sau la valoarea reevaluata a imobilizarilor, dupa caz.

- „Valori brute" reflecta: imobilizari necorporale (grupa 20), imobilizari corporale (grupa 21), imobilizari în curs (grupa 23) si imobilizari financiare (grupa 26).

- col. 1 - se înscrie valoarea imobilizarilor existente la începutul anului, reflectata de soldurile debitoare ale conturilor de imobilizari;

- col. 2 - se înscrie valoarea totala a cresterilor de imobilizari în cursul anului, reflectata de rulajele debitoare ale conturilor de imobilizari;

- col. 3 - se înscrie valoarea totala a descresterilor de imobilizari în cursul anului, reflectata de rulajele creditoare ale conturilor de imobilizari;

- col. 5 - se înscrie existentul imobilizarilor la sfârsitul anului;

- col. 6 - se înscrie valoarea amortizarii la începutul anului, reflectata de soldurile creditoare ale conturilor 280 si 281;

- col. 7 - se înscrie amortizarea înregistrata în cursul anului, reflectata de rulajele creditoare ale conturilor 280 si 281;

- col. 8 - se înscrie amortizarea aferenta imobilizarilor scoase din evidenta în cursul anului reflectata de rulajele debitoare ale conturilor 280 si 281;

- col. 9 - se înscrie amortizarea cumulata la sfârsitul anului, reflectata de soldurile creditoare ale conturilor 280 si 281;

- col. 10 - se înscrie valoarea ajustarilor pentru depreciere sau pierdere de valoare a imobilizarilor la începutul anului, reflectata de soldurile creditoare ale conturilor 290, 291, 293 si 296;

- col. 11 -se înscrie valoarea ajustarilor pentru depreciere constituite în cursul anului, reflectata de rulajele creditoare ale conturilor de ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare a imobilizarilor;

- col. 12 - se înscrie valoarea ajustarilor preluate la venituri, reflectata de rulajele debitoare ale conturilor de ajustari pentru deprecierea imobilizarilor;

- col. 13 - se înscrie valoarea ajustarilor pentru depreciere sau pierderea de valoare a imobilizarilor, înregistrata la sfârsitul anului si reflectata de soldurile creditoare ale conturilor de ajustari pentru deprecierea imobilizarilor.

A. Corelatii în cadrul formularelor pentru asiguratori

1. Bilant (cod 01)

1. rd. 07 col. 1 si 2 = rd. 01 la 06 col. 1 si 2

2. rd. 10 col. 1 si 2 = rd. 08 + 09 col. 1 si 2

3. rd.16 col. 1 si 2 = rd. 11 la 15 col. 1 si 2

4. rd. 24 col. 1 si 2 = rd. 17 la 23 col. 1 "si 2

5. rd. 27 col. 1 si 2 = rd. 10+16+24+25+26 col. 1 si 2

6. rd. 34 col. 1 si 2 = rd. 28 la 33 col. 1 si 2

7. rd. 40 col. 1 si 2 = rd. 35 la 39 col. 1 si 2

8. rd. 42 col. 1 si 2 = rd. 34+40+41 col. 1 si 2

9. rd. 45 col. 1 si 2 = rd. 43 +44 col. 1 si 2

10. rd. 49 col. 1 si 2 = rd. 46 la 48 col. 1 si 2

11. rd. 56 col. 1 si 2 = rd. 53 la 55 col. 1 si 2

12. rd. 59 col. 1 si 2 = rd. 57+58 col. 1 si 2

13. rd. 63 col. 1 si 2 = rd. 64+65 col. 1 si 2

14. rd. 67 col. 1 si 2 = rd. 62+63+66 col. 1 si 2

15. rd. 68 col. 1 si 2 = rd. 07+27+42+45+49+50+51+52+ 56+59+60+61+67 col. 1 si 2

16. rd. 69 col. 1 si 2 >= rd. 70 col. 1 si 2

17. rd. 78 col. 1 si 2 = rd. 73 la 76-77 col. 1 si 2

18. rd. 90 col. 1 si 2 = rd. 69 +71+72+78+79-80+81-82+83-84+85-86+87-88-89 col. 1 si 2

19. rd. 92 col. 1 si 2 = rd. 93+94+95+98 col. 1 si 2

20. rd. 95 col. 1 si 2 = rd. 96+97 col. 1 si 2

21. rd. 98 col. 1 si 2 = rd. 99+100+101 col. 1 si 2

22. rd. 102 col. 1 si 2 = rd. 103+104+105+106+109 col. 1 si 2

23. rd. 106 col. 1 si 2 = rd. 107+108 col. 1 si 2

24. rd. 111 col. 1 si 2 = rd. 92+102+110 col. 1 si 2

25. rd. 116 col. 1 si 2 = rd. 113 la 115 col. 1 si 2

26. rd. 125 col. 1 si 2 = rd. 118 la 124 col. 1 si 2

27. rd. 128 col. 1 si 2 = rd. 126+127 col. 1 si 2

28. rd. 129 col. 1 si 2 = rd. 90+91+111 + 112+116+117+ 125+128 col. 1 si 2

29. rd. 68 coi. 1 si 2 = rd. 129 col. 1 si 2

2. Contul de profit si pierdere

2.1. Contul tehnic al asigurarii generale (cod 02)

1. rd. 05 col. 1 si 2 = rd. 01 -02-03 + 04 col. 1 si 2

2. rd. 08 col. 1 si 2 = rd. 09 - 10 col. 1 si 2

3. rd. 12 col. 1 si 2 = rd. 08 + 11 col. 1 si 2

4. rd. 16 col. 1 si 2 = rd. 13 + 14 + 15 col. 1 si 2

5. rd. 22 col. 1 si 2 = rd. 18 + 19 + 20 - 21 col. 1 si 2

6. rd. 25 col. 1 si 2 = rd. 05 + 06 + 07 - 12 - 16 - 17 - 22 -23-24 col. 1 si 2 daca rd. 05 + 06 + 07 col. 1 si 2 >= rd. 12 + 16 + 17 + 22 + 23 + 24 col. 1 si 2

7. rd. 25 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 26 = 0 col. 1 si 2

8. rd. 26 col. 1 si 2=rd. 12+16 + 17 + 22 + 23 + 24-05-06-07 col. 1 si 2 daca rd. 05 + 06 + 07 col. 1 si 2 <= rd. 12 + 16 + 17 + 22 + 23 + 24 col. 1 si 2

9. rd. 26 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 25 = 0 col. 1 si 2

2.2 Contul tehnic al asigurarii de viata (cod 03)

1. rd. 04 col. 1 si 2 = rd. 01 -02-03 col. 1 si 2

2. rd. 12 col. 1 si 2 = rd. 05 + 07 + 10 + 11 col. 1 si 2

3. rd. 15 col. 1 si 2 = rd. 16 + 19 col. 1 si 2

4. rd. 16 col. 1 si 2 = rd. 17 - 18 col. 1 si 2

5. rd. 19 col. 1 si 2 = rd. 20 -21 col. 1 si 2

6. rd. 22 col. 1 si 2 = rd. 23 + 26 + 29 col. 1 si 2

7. rd. 23 col. 1 si 2 = rd. 24 - 25 col. 1 si 2

8. rd. 26 col. 1 si 2 = rd. 27 - 28 col. 1 si 2

9. rd. 29 col. 1 si 2 = rd. 30 - 31 col. 1 si 2

10. rd. 32 col. l si 2 = rd. 33 - 34 col. l si 2

11. rd. 39 col. 1 si 2 = rd. 35+ 36+ 37-38 col. 1 si 2

12. rd. 43 col. 1 si 2 = rd. 40 + 41 + 42 col. 1 si 2

13. rd. 47 col. 1 si 2 = rd. 04 + 12 + 13 + 14 - 15 -22 - 32 -39-43-44-45-46 col. 1 si 2 daca rd. 04 + 12 + 13 + 14 col. 1 si 2 >= rd. 15 + 22 + 32 + 39 + 43 + 44 + 45 + 46 col. 1 si 2

14. rd. 47 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 48 = 0 col. 1 si 2

15. rd.48col. 1 si2=rd. 15 + 22 + 32 + 39 + 43 + 44 + 45 + 46 - 04 -12- 13 -14 col. 1 si 2 daca rd. 04 + 12 + 13 + 14 col. 1 si 2 <= rd. 15 + 22 + 32 + 39 + 43+ 44+ 45+ 46 col. 1 si 2

16. rd. 48 >= 0 col. 1si 2 daca rd. 47=0 col. 1 si 2

2.3. Contul netehnic (cod 04)

1. rd. 13 col. 1 si 2 = rd. 05 + 07 + 11 + 12 col. 1 si 2

2. rd. 16 col. 1 si 2 = rd. 17 + 18 + 19 col. 1 si 2

3. rd. 26 - 27 col. 1 si 2 = rd. 24 - 25 col. 1 si 2

4. rd. 26 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 27 = 0 col. l si 2

5. rd. 27 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 26 = 0 col. 1 si 2

6. rd. 28 - 29 col. 1 si 2= rd. 01 - 02 + 03 - 04 + 13 + 14 + 15-16-20-21 +22-23+ 26-27 col. 1 si 2

7. rd. 28 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 29 = 0 col. 1 si 2

8. rd. 29 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 28 = 0 col. 1 si 2

9. rd. 32 - 33 col. 1 si 2 = rd. 30 - 31 col. 1 si 2

10. rd. 32 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 33 = 0 col. 1 si 2

11. rd. 33 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 32 = 0 col. 1 si 2

12. rd. 36 - 37 col. 1 si 2 = rd. 34 - 35 col. 1 si 2

13. rd. 36 - 37 col. 1 si 2 = rd. 28 - 29 + 32 -33 col. 1 si 2 rd. 29-28+ 32-33

14. rd. 36 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 37 = 0 col. 1 si 2

15. rd. 37 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 36 = 0 col. 1 si 2

16. rd. 40 - 41 col. 1 si 2 = rd. 36 - 37 - 38 - 39 col. 1 si 2

17. rd. 40 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 41 = 0 col. 1 si 2

18. rd. 41 >= 0 col. 1 si 2 daca rd. 40 = 0 col. 1 si 2

3. Date informative (cod 05)

1.rd. 01 +02 col. 1=1

2. rd. 03 = rd. 04 + 08 + 13 la 16 + 17 + 21 col. 1, 2 si 3

3. rd. 04 = rd. 05 + 06 + 07 col. 1, 2 si 3

4. rd. 08 = rd. 09 la 12 col. 1,2 si 3

5. rd. 17 = rd. 18 la 20 col. 1,2 si 3

6. col. 1 = col. 2 + 3 se repeta de la rd. 03 la rd. 21

4. Situatia activelor imobilizate (cod 06)

Rd. 04 col. 1, 2, 3 si 5 = Rd. 01 la 03 col. 1, 2, 3 si 5

Rd. 11 col. 1, 2, 3 si 5 = Rd. 05 la 10 col. 1, 2, 3 si 5

Rd. 11 col. 4 = Rd.06 + 08 + 09 col. 4

Rd. 13 col. 1, 2, 3 si 5 = Rd. 04 + 11 + 12 col. 1, 2, 3 si 5

Rd. 13 col. 4 = Rd.11 col. 4

Rd. 01* col. 5 = Rd. 01* col. 1+2-3

*Se repeta de la rd. 02 la rd. 13.

Rd. 16 col. 1 la 4 = Rd. 14 + 15 col. 1 la 4

Rd. 21 col. 1 la 4 = Rd. 17 la 20 col. 1 la 4

Rd. 22 col. 1 la 4 = Rd. 16 + 21 col. 1 la 4

Rd. 14* col. 4 = Rd. 14* col. 1+2-3

* Se repeta de la rd. 15 la rd. 22.

Rd. 26 col. 1 la 4 = Rd. 23 la 25 col. 1 la 4 Rd. 33 col. 1 la 4 = Rd. 27 la 32 col. 1 la 4 Rd. 35 col. 1 la 4 = Rd. 26 + 33 + 34 col. 1 la 4 Rd. 23* col. 4 = Rd. 23* col. 1+2-3

* Se repeta de la rd. 24 la rd. 35.

B. Corelatii între formulare

Nr. crt.

Indicatorii din formular

Corespund cu indicatorii din formular

Cod formular

Nr. rând

Coloana

Cod formular

Nr. rând

Coloana

1

02

25

1 si 2

04

01

1 si 2

2

02

26

1 si 2

04

02

1 si 2

3

03

47

1 si 2

04

03

1 si 2

4

03

48

1 si 2

04

04

1 si 2

5

01

87

1 si 2

04

40

1 si 2

6

01

88

1 si 2

04

41

1 si 2

7

01

70

1 si 2

05

86

1 si 2

8

01

87

2

05

01

2

9

01

88

2

05

02

2

10

01

07 + 27 + 56

1 si 2

06

13-

22-

35

1 si 5 1 si 4 1 si 4

C. Corelatii în cadrul formularelor pentru brokerii de asigurare

1. Bilant (cod 01)

1. rd. 06 col. 1 si 2 = rd. 01 la 05 col. 1 si 2

2. rd. 11 col. 1 si 2 = rd. 07 la 10 col. 1 si 2

3. rd. 18 col. 1 si 2 = rd. 12 la 17 col. 1 si 2

4. rd. 19 col. 1 si 2 = rd. 06 + 11 + 18 col. 1 si 2

5. rd. 22 col. 1 si 2 = rd. 20 + 21 col. 1 si 2

6. rd. 28 col. 1 si 2 = rd. 23 la 27 col. 1 si 2

7. rd. 31 col. 1 si 2 = rd. 29 la 30 col. 1 si 2

8. rd. 33 col. 1 si 2 = rd. 22 + 28 + 31 + 32 col. 1 si 2

9. rd. 41 col. 1 si 2 = rd. 35 la 40 col. 1 si 2

10. rd. 42 col. 1 si 2 = rd. 33 + 34 -41 - 56 col. 1 si 2

11. rd. 43 col. 1 si 2 = rd. 19+ 42-55 col. 1 si 2

12. rd. 50 col. 1 si 2 = rd. 44 la 49 col. 1 si 2

13. rd. 54 col. 1 si 2 = rd. 51 la 53 col. 1 si 2

14. rd. 57 col. 1 si 2 = rd. 55 + 56 col. 1 si 2

15. rd. 60 col. 1 si 2 = rd. 58 + 59 col. 1 si 2

16. rd. 68 col. 1 si 2 = rd. 63 la 66 - 67 col. 1 si 2

17. rd. 74 col. 1 si 2 = rd. 60 + 61 + 62 + 68 + 69 - 70 + 71 -72-73 col. 1 si 2

18. rd. 74 col. 1 si 2 = rd. 43 - 50 - 54 col. 1 si 2

2. Contul de profit si pierdere (cod 02)

1. rd. 01 col. 1 si 2 = rd. 02 la 06 col. 1 si 2

2. rd. 09 col. 1 si 2 = rd. 01 + 07 + 08 col. 1 si 2

3. rd. 15 col. 1 si 2 = rd. 16 + 17 col. 1 si 2

4. rd. 18 col. 1 si 2 = rd. 19-20 col. 1 si 2

5. rd. 21 col. 1 si 2 = rd. 22 - 23 col. 1 si 2

6. rd. 24 col. 1 si 2 = rd. 25 + 26 col. 1 si 2

7. rd. 27 col. 1 si 2 = rd. 28 - 29 col. 1 si 2

8. rd. 30 col. 1 si 2 = rd. 10 + 12 + 13 + 15 + 18 + 21 + 24 + 27 col. 1 si 2

9. rd. 31 col. 1 si 2 = rd. 09 - 30 col. 1 si 2 daca rd. 09 - 30 > 0

10. rd. 32 col. 1 si 2 = rd. 30 - 09 col. 1 si 2 daca rd. 09 -30<=0

11. rd. 40 col. 1 si 2 = rd. 33 + 35 + 37 + 39 col. 1 si 2

12. rd. 41 col. 1 si 2 = rd. 42 - 43 col. 1 si 2

13. rd. 47 col. 1 si 2 = rd. 41 + 44 + 46 col. 1 si 2

14. rd. 48 col. 1 si 2 = rd. 40 - 47 col. 1 si 2 daca rd. 40 - 47 > 0

15. rd. 49 col. 1 si 2 = rd. 47 - 40 col. 1 si 2 daca rd. 40- 47< = 0

16. rd. 50 col. 1 si 2 = rd. 09 + 40 - 30 - 47 col. 1 si 2 daca rd.09 + 40-30-47>0

17. rd. 51 col. 1 si 2 = rd. 30 + 47 - 09 - 40 col. 1 si 2 daca rd.09 + 40-30-47<=0

18. rd. 54 col. 1 si 2 = rd. 52 - 53 col. 1 si 2 daca rd. 52 - 53 > 0

19. rd. 55 col. 1 si 2 = rd. 53 - 52 col. 1 si 2 daca rd. 52 -53<=0

20. rd. 56 col. 1 si 2 = rd. 09 + 40 + 52 col. 1 si 2

21. rd. 57 col. 1 si 2 = rd. 30 + 47 + 53 col. 1 si 2

22. rd. 58 col. 1 si 2 = rd. 56 - 57 col. 1 si 2 daca rd. 56 -57 >0

23. rd. 59 col. 1 si 2 = rd. 57 - 56 col. 1 si 2 daca rd. 56 -57<=0

24. rd. 62 col. 1 si 2 = rd. 58 - 60 - 61 col. 1 si 2 daca rd. 58 -60-61>0

25. rd. 63 col. 1 si 2 = rd. 59 + 60 + 61 daca rd. 58=0; (rd. 60 + 61 - 58) daca rd. 58 - 60 - 61 <= 0 si rd. 58 > 0

3. Date informative (cod 03)

1. rd. 01 +02 col. 1=1

2. rd. 03 col. 1 la 3 = rd. 04 + 08 + 14 la 18 + 22 col. 1 la 3

3. rd. 04 col. 1 la 3 = rd. 05 la 07 col. 1 la 3

4. rd. 08 col. 1 la 3 = rd. 09 la 13 col. 1 la 3

5. rd. 18 col. 1 la 3 = rd. 19 la 21 col. 1 la 3

6. col. 1 = col. 2 + 3 se repeta de la rd. 03 la rd. 22

4. Situatia activelor imobilizate (cod 04)

1. Totaluri pe orizontala

col. 5 = col. 1 + 2 - 3 (se repeta de la rd. 01 la rd. 12) col. 9 = col. 6 + 7-8 (se repeta de la rd. 13 la rd. 21) col. 13 = col. 10 + 11 - 12 (se repeta de la rd. 22 la rd. 33)

2. Totaluri pe verticala

rd. 04 = rd. 01 la rd. 03 col. 1, 2, 3 si 5

rd. 10 = rd. 05 la rd. 09 col. 1, 2, 3 si 5

rd. 10 = rd. 06 la rd. 08 col. 4

rd. 12 = rd. 04 + 10 + 11 col. 1, 2, 3, 4 si 5

rd. 15 = rd. 13 + 14 col. 1 la 4 col. 6, 7,8 si 9

rd. 20 = rd. 16 la rd. 19 col. 6, 7, 8 si 9

rd. 21 =rd. 15 + 20 col. 6, 7, 8 si 9

rd. 25 = rd. 22 la rd. 24 col. 10, l1, 12 si 13

rd. 31 = rd. 26 la rd. 30 col. 10, 11, 12 si 13

rd. 33 = rd. 25 + 31 + 32 col. 10, 11, 12 si 13

D. Corelatii între formulare

Nr. crt.

Indicatorii din formular

Corespund cu indicatorii din formular

Cod formular

Nr. rând

Coloana

Cod formular

Nr. rând

Coloana

1

01

71

1 si 2

02

62

1 si 2

2

01

72

1 si 2

02

63

1 si 2

3

01

71

2

03

01

2

4

01

72

2

03

02

2

5

01

41 +50

2

>=03

03

1

6

01

58

1 si 2

03

87

1 si 2

7

01

06

1 si 2

04

04-15-25

1 si 5

6 si 9

10 si 13

8

01

11

1 si 2

04

10-

20-

31

1 si 5

6 si 9

10 si 13

9

01

18

1 si 2

04

11-32

1 si 5 10 si 13


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3/2011

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 3 din 2011
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu