ORDIN Nr
ORDIN Nr. 84
din 3 octombrie 2008
privind modificarea anexei
nr. 5 la Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si
pentru Siguranta Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru
efectuarea analizelor si examenelor de laborator, precum si a unor activitati
sanitare veterinare
ACT EMIS DE:
AUTORITATEA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTE
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 729 din 28 octombrie 2008
Văzând Referatul de aprobare nr. 38.115 din 27 august
2008, întocmit de Direcţia generală siguranţa alimentelor din cadrul
Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
având în vedere prevederile Legii nr. 150/2004 privind
siguranţa alimentelor şi a hranei pentru animale, republicată, precum şi
Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii
sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi
completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 3 alin. (3) şi ale art. 4
alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi
funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa
Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi
completările ulterioare,
preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite
următorul ordin:
Art. I. - Anexa nr. 5 la
Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 45/2005 privind
aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor şi examenelor de laborator,
precum şi a unor activităţi sanitare veterinare, publicat în Monitorul Oficial
al României, Partea I, nr. 333
din 20 aprilie 2005, cu modificările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte
cu anexa la prezentul ordin.
Art. II - Prezentul ordin se
publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Radu Roatiş Cheţan
ANEXĂ (Anexa nr. 5 la Ordinul nr. 45/2005)
TARIFE
pentru efectuarea
analizelor şi examenelor de laborator ale produselor de origine nonanimală
Nr. crt.
|
Denumirea analizei, examenului,
operaţiunii*
|
Tarif (lei/determinare)
|
1.
|
Determinarea nitraţilor prin metoda HPLC din: spanac proaspăt,
spanac conservat, îngheţat sau congelat, salată proaspătă, salată de tip
ICEBERG, legume şi fructe
|
402
|
2.
|
Determinarea azotaţilor (NO3) prin metoda APHAdin: legume şi fructe
|
23
|
3.
|
Determinare azotiţilor prin metoda Griess din legume şi fructe
|
15
|
4.
|
Determinarea azotiţilor prin metoda Griess din: legume şi fructe
|
14
|
5.
|
Determinarea aflatoxinei totale ( B1+B2+G1+G2) prin metoda HPLC
din: arahide, nuci şi fructe uscate şi produse procesate din acestea, arahide
supuse sortării sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse
sortării ori altui tratament fizic, cereale şi produse procesate din acestea,
condimente şi alte produse alimentare
|
402
|
6.
|
Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) prin metoda ELISA
cu purificare pe coloană de imunoafinitate din: arahide, nuci şi fructe
uscate şi produse procesate din acestea, arahide supuse sortării ori altui
tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortării ori altui tratament
fizic, cereale şi produse procesate din acestea, condimente
|
380
|
7.
|
Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2)
prin metoda ELISA fără purificare pe coloană de imunoafinitate din: arahide,
nuci şi fructe uscate şi produse procesate din acestea, arahide supuse
sortării sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortării ori
altui tratament fizic, cereale şi produse procesate din acestea, condimente
|
292
|
8.
|
Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) - test rapid - din:
arahide, nuci şi fructe uscate şi produse procesate din acestea, arahide
supuse sortării sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse
sortării ori altui tratament fizic, cereale şi produse procesate din acestea,
condimente
|
171
|
Nr. crt.
|
Denumirea analizei, examenului,
operaţiunii*
|
Tarif (lei/determinare)
|
9.
|
Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda HPLC din: arahide, nuci şi fructe uscate şi produse procesate din acestea, arahide
supuse sortării sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse
sortării ori altui tratament fizic, cereale şi produse procesate din acestea,
condimente
|
401,5
|
10.
|
Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda
ELISAcu purificare pe coloană de imunoafinitate din: arahide, nuci şi fructe
uscate şi produse procesate din acestea, arahide supuse sortării sau altui
tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortării ori altui tratament
fizic, cereale şi produse procesate din acestea, condimente
|
380
|
11.
|
Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda ELISAfără purificare pe
coloană de imunoafinitate din: arahide, nuci şi fructe uscate şi produse
procesate din acestea, arahide supuse sortării sau altui tratament fizic,
nuci şi fructe uscate supuse sortării ori altui tratament fizic, cereale şi
produse procesate din acestea, condimente
|
292
|
12.
|
Determinarea micotoxinelor prin cromatografie în strat subţire
din: arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele procesate din acestea,
arahide supuse sortării sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate
supuse sortării sau altui tratament fizic, cereale şi produse procesate din
acestea, condimente
|
74
|
13.
|
Determinarea ochratoxinei A prin metoda HPLC din: cereale brute, toate produsele derivate din cereale, stafide uscate, cafea
boabe prăjită, cafea prăjită şi măcinată, cafea solubilă, vin (vin roşu, alb
şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau băuturi răcoritoare pe bază de must de
struguri, vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau băuturi
răcoritoare pe bază de must de struguri, must de struguri şi must de struguri
concentrat
|
402
|
14.
|
Determinarea ochratoxinei A prin metoda ELISAcu purificare pe
coloană de imunoafinitate din: cereale brute, toate produsele derivate din
cereale, stafide uscate, cafea boabe prăjită, cafea prăjită şi măcinată,
cafea solubilă, vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau
băuturi răcoritoare pe bază de must de struguri, vin (vin roşu, alb şi roze)
şi alte tipuri de vin şi/sau băuturi răcoritoare pe bază de must de struguri,
must de struguri şi must de struguri concentrat
|
380
|
15.
|
Determinarea ochratoxinei A prin metoda ELISAfără purificare pe
coloană de imunoafinitate din: cereale brute, toate produsele derivate din
cereale, stafide uscate, cafea boabe prăjită, cafea prăjită şi măcinată,
cafea solubilă, vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau
băuturi răcoritoare pe bază de must de struguri, vin (vin roşu, alb şi roze)
şi alte tipuri de vin şi/sau băuturi răcoritoare pe bază de must de struguri,
must de struguri şi must de struguri concentrat
|
292
|
16.
|
Determinarea patulinei prin metoda HPLC din: suc de fructe şi
nectar de fructe, în special suc de mere şi sucurile de fructe ca ingrediente
pentru alte băuturi, suc de fructe concentrat după reconstituirea conform
instrucţiunilor producătorului, băuturi spirtoase, cidru şi alte băuturi
fermentate derivate din mere sau conţinând suc de mere, produse solide din
mere, inclusiv compot de mere, piure de mere destinat consumului direct,
alimente pentru copii, conform pct. 2.3.5 din secţiunea 2 din anexa la Regulamentul
CE nr. 1.881/2006
|
402
|
17.
|
Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda HPLC din:
cereale neprocesate, grâul dur, ovăz şi porumb, pâine (inclusiv specialităţi
de panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi, batoane cu cereale şi
cereale pentru micul dejun, paste făinoase, cereale destinate consumului uman
direct, făină de cereale, tărâţe şi germeni comercializaţi ca produse finale
pentru consumul uman direct
|
402
|
18.
|
Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda ELISAcu
purificare pe coloană de imunoafinitate din: cereale neprocesate, grâu dur,
ovăz şi porumb, pâine (inclusiv specialităţi de panificaţie), produse de
patiserie, biscuiţi, batoane cu cereale şi cereale pentru micul dejun, paste
făinoase, cereale destinate consumului uman direct, făină de cereale, tărâţe
şi germeni comercializaţi ca produse finale pentru consumul uman direct
|
380
|
19.
|
Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda ELISAfără purificare pe coloană de imunoafinitate din:
cereale neprocesate, grâul dur, ovăz şi porumb, pâine (inclusiv specialităţi
de panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi, batoane cu cereale şi
cereale pentru micul dejun, paste făinoase, cereale destinate consumului uman
direct, făină de cereale, tărâţe şi germeni comercializaţi ca produse finale
pentru consumul uman direct
|
292
|
20.
|
Determinarea 3-MCPD prin metoda HPLC din: proteine vegetale
hidrolizate, sos de soia
|
402
|
Nr. crt.
|
Denumirea analizei, examenului, operaţiunii*
|
Tarif (lei/determinare)
|
21.
|
Determinarea zearalenonei prin metoda HPLC din: cereale
neprocesate, cereale destinate consumului uman direct, făină de cereale,
tărâţe şi germeni comercializaţi ca produse finale pentru consumul uman
direct, pâine (inclusiv specialităţi de panificaţie), produse de patiserie,
biscuiţi, snacksuri din cereale şi cereale pentru micul dejun, ulei de porumb
rafinat
|
402
|
22.
|
Determinarea zearalenonei prin metoda ELISAcu purificare pe
coloana de imunoafinitate din: cereale neprocesate,
cereale destinate consumului uman direct, făină de cereale, tărâţe şi
germeni comercializaţi ca produse finale pentru consumul uman direct, pâine
(inclusiv specialităţi de panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi,
snacksuri din cereale şi cereale pentru micul dejun, ulei de porumb rafinat
|
380
|
23.
|
Determinarea zearalenonei prin metoda ELISAfără purificare pe
coloană de imunoafinitate din: cereale neprocesate, cereale destinate
consumului uman direct, făină de cereale, tărâţe şi germeni comercializaţi
ca produse finale pentru consumul uman direct, pâine (inclusiv specialităţi
de panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi, snacksuri din cereale şi
cereale pentru micul dejun, ulei de porumb rafinat
|
292
|
24.
|
Determinarea de fumonisină (sumă de B1 şi
B2) prin metoda HPLC din: porumb neprocesat, porumb destinat consumului uman
direct, produse pe bază de porumb destinate consumului uman direct
|
402
|
25.
|
Determinarea de fumonisină (sumă de B1 şi B2) prin metoda
ELISAfără purificare pe coloană de imunoafinitate din: porumb neprocesat,
porumb destinat consumului uman direct, produse pe bază de porumb destinate
consumului uman direct
|
292
|
26.
|
Determinarea de fumonisină (sumă de B1 şi B2) prin metoda ELISA
cu purificare pe coloană de imunoafinitate din: porumb neprocesat, porumb
destinat consumului uman direct, produse pe bază de porumb destinate
consumului uman direct
|
380
|
27.
|
Determinarea de precursori de dioxină şi PCB-uri similare
dioxinei - conform secţiunii 5 din anexa la Regulamentul CE nr. 1.881/2006 -
prin metoda HPLC din uleiuri şi grăsimi vegetale şi alimente pentru copii
|
402
|
28.
|
Determinarea de hidrocarburi aromatice policiclice (PAH) din
uleiuri prin metoda HPLC
|
402
|
29.
|
Determinarea furanului prin metoda HPLC din: cafea măcinată sau solubilă, sucuri de fructe şi alte produse
similare, pasteurizate, conserve de legume - fructe care necesită tratament
termic înainte de consum, conserve mixte care necesită tratament termic
înainte de consum, alimente pentru copii, sosuri
|
402
|
30.
|
Determinarea acrilamidei prin metoda HPLC din: cartofi prăjiţi
comercializaţi în vederea consumului imediat, chipsuri din cartofi, produse
semipreparate pe bază de cartofi, preparate din cartofi destinate preparării
la domiciliu, pâine, cereale pentru micul dejun, biscuiţi, inclusiv biscuiţi
pentru sugari, cafea prăjită, produse alimentare pentru copii conservate în
recipienţi de sticlă, produse alimentare pentru copii pe bază de cereale
procesate, alte produse (cum ar fi: produse pe bază de cacao, alte produse
pentru sugari nemenţionate)
|
402
|
31.
|
Determinarea toxinelor T-2 şi HT-2 din cereale neprelucrate,
preparate pe bază de cereale şi produse alimentare prin metoda ELISAfără
purificare pe coloana de imunoafinitate
|
292
|
32.
|
Determinarea toxinelor T-2 şi HT-2 din
cereale neprelucrate, preparate pe bază de cereale şi produse alimentare prin
metoda ELISAcu purificare pe coloana de imunoafinitate
|
380
|
33.
|
Determinare de metale grele (Pb, Cd, Cu, Zn, Fe şi altele) şi
arsen prin SAA cu cuptor de grafit - un element din: cereale, legume şi
leguminoase, ciuperci de cultură, fructe, grăsimi şi uleiuri, sucuri de
fructe, sucuri de fructe concentrate, nectaruri de fructe, vinuri (inclusiv
vinuri spumante, exclusiv vinuri licoroase), vinuri aromatizate, băuturi
bazate pe vinuri aromatizate şi cocktailuri ce folosesc vinuri aromatizate,
cidru din mere, pere şi vinuri de fructe
|
70
|
34.
|
Determinare de metale grele (Pb, Cd, Cu,
Zn, Fe şi altele) prin SAA cu flacără, după calcinare - un element - din:
cereale, legume şi leguminoase, ciuperci de cultură, fructe, grăsimi şi
uleiuri, sucuri de fructe, sucuri de fructe concentrate, nectaruri de fructe,
vinuri (inclusiv vinuri spumante, exclusiv vinuri licoroase), vinuri aromatizate,
băuturi bazate pe vinuri aromatizate şi cocktailurile ce folosesc vinuri
aromatizate, cidru din mere, pere şi vinuri de fructe
|
65
|
35.
|
Determinarea arsenului prin SAA cu generator de hidruri din
produse alimentare
|
130
|
36.
|
Determinarea de sudan I, II, III, IV, Para Red (CI 12070) prin
metoda HPLC din: condimente
|
82
|
37.
|
Determinarea reziduurilor de pesticide organoclorurate prin
metoda GLC din: cereale, fructe şi legume
|
154
|
38.
|
Determinarea reziduurilor de pesticide
organofosforice prin metoda GLC din: cereale, fructe şi legume
|
154
|
39.
|
Determinarea reziduurilor de carbamaţi prin metoda GLC din:
cereale, fructe şi legume
|
157
|
40.
|
Determinare de piretroizi de sinteză prin metoda GLC din:
cereale, fructe şi legume
|
143
|
Nr. crt.
|
Denumirea analizei, examenului,
operaţiunii*
|
Tarif (lei/determinare)
|
41.
|
Determinarea gradului de contaminare radioactivă Cs134 + Cs137 prin gama spectrometrie din: legume, fructe, condimente,
ciuperci de cultură, ceai
|
44
|
42.
|
Determinarea clorurii de sodiu prin metoda STAS 5953 din: sucuri
de legume
|
13
|
43.
|
Determinarea de substanţă uscată prin metoda STAS 5856 din:
sucuri de legume, bulion şi pastă de tomate
|
12
|
44.
|
Determinarea acidităţii totale prin metoda STAS 5952 din: bulion
şi pastă de tomate
|
19
|
45.
|
Determinarea acidităţii volatile prin metoda STAS 5952 din:
bulion şi pastă de tomate
|
23
|
46.
|
Determinarea impurităţilor minerale insolubile raportate la
substanţa uscată prin metoda STAS 5959 din: bulion şi pastă de tomate
|
59
|
47.
|
Determinarea conţinutului în substanţă uscată prin metoda STAS
3183; 5-90; 5-90/A1 din: gemuri din fructe, jeleuri, marmelade şi piure de
castane îndulcit, din zahăr, cacao, cacao degresată
|
12
|
48.
|
Determinarea indicelui de refracţie la 40°C
prin metoda SR EN ISO 6320: SAU STAS 145/4 din: uleiuri vegetale
|
17
|
49.
|
Determinarea indicelui de saponificare prin metoda STAS 145/17
din: uleiuri vegetale, grăsimi şi produse alimentare
|
29
|
50.
|
Determinarea indicelui de iod prin metoda STAS 145/19, SR EN ISO
3961 din: uleiuri vegetale
|
28
|
51.
|
Determinarea acidităţii - exprimată în acid acetic - din uleiuri
vegetale, margarine, maioneze şi sosuri de maioneză
|
19
|
52.
|
Determinarea PH-ului pentru margarine, maioneze şi sosuri de
maioneză prin metoda potenţiometrică şi conductivităţii
|
17
|
53.
|
Determinarea clorurii de sodiu prin metoda Mohr din margarine,
maioneze şi sosuri de maioneză
|
14
|
54.
|
Determinarea grăsimii din maioneză şi margarina
|
19
|
55.
|
Determinarea numărului total de germeni aerobi mezofili din
maioneze şi sosuri de maioneză, concentrate alimentare, băuturi răcoritoare
şi sucuri de fructe, lapte, cazeină, cazeinaţi
|
52
|
56.
|
Determinarea de bacterii coliforme din: maioneze şi sosuri de
maioneză, margarina de consum, maioneză, condimente şi amestecuri de
condimente, concentrate alimentare, băuturi răcoritoare şi sucuri de fructe
|
56
|
57.
|
Identificarea Salmonelleidin:
legume, fructe, sucuri de legume şi fructe nepasteurizate, seminţe încolţite,
margarina de consum, maioneză, condimente şi amestecuri de condimente
|
58
|
58.
|
Confirmarea Salmonellei conform EN
ISO 6579, SR EN ISO 6579 din legume, fructe, sucuri de legume şi fructe
nepasteurizate, seminţe încolţite, margarina de consum, maioneză, condimente
şi amestecuri de condimente
|
43
|
59.
|
Identificarea Escherichiei Coli din:
fructe şi legume, sucuri nepasteurizate de legume şi fructe, margarina de
consum, maioneză, condimente şi amestecuri de condimente, concentrate
alimentare, băuturi răcoritoare şi sucuri de fructe
|
60
|
60.
|
Confirmarea Escherichiei Coli conform
ISO 16649-1 SAU 2 din: fructe şi legume, sucuri nepasteurizate de legume şi
fructe, margarina de consum, maioneză, condimente şi amestecuri de
condimente, concentrate alimentare, băuturi răcoritoare şi sucuri de fructe
|
60
|
61.
|
Determinarea de Enterococi (streptococi fecali)/100 ml -
metoda de identificare
|
38
|
62.
|
Determinarea de Enterococi (streptococi fecali)/100 ml -
metoda de identificare
|
39
|
63.
|
Identificarea de Listeria monocytogenes din produse
alimentare
|
63
|
64.
|
Confirmarea de Listeria monocytogenes din produse
alimentare
|
57
|
65.
|
Identificarea de Enterobacteriaceae din produse alimentare
|
39
|
66.
|
Confirmarea de Enterobacteriaceae din produse alimentare
|
40
|
67.
|
Identificarea de Campylobacter din produse alimentare
|
103
|
68.
|
Confirmarea de Campylobacter din produse alimentare
|
54
|
69.
|
Identificarea de Bacillus cereus din produse alimentare
|
32
|
Nr. crt.
|
Denumirea analizei, examenului,
operaţiunii*
|
Tarif (lei/determinare)
|
70.
|
Confirmarea de Bacillus cereus din produse alimentare
|
35
|
71.
|
Determinarea numărului total de germeni
aerobi mezofili la 22°C/ml din apa potabilă
|
32
|
72.
|
Determinarea numărului total de germeni aerobi mezofili la
37°C/ml din apa potabilă
|
32
|
73.
|
Determinarea de bacterii coliforme din apa potabilă
|
56
|
74.
|
Determinarea de Escherichiei Coli din
apa potabilă
|
29
|
75.
|
Determinarea de Pseudomonas aeruginosa/250 ml din apa îmbuteliată în sticlă sau alte recipiente - metoda de
identificare
|
25
|
76.
|
Determinarea de Pseudomonas aeruginosa - metoda de
confirmare
|
39
|
77.
|
Confirmarea Stafilococilor coagulazo-pozitivdin produse
alimentare
|
41
|
78.
|
Identificarea Stafilococilor coagulazo-pozitiv din produse
alimentare
|
43
|
79.
|
Determinarea de drojdii şi mucegaiuri din produse alimentare
|
59
|
80.
|
Determinarea substanţei uscate din zahăr
|
12
|
81.
|
Determinarea zaharurilor reducătoare
exprimate ca zaharuri invertite din zahăr
|
20
|
82.
|
Determinarea de substanţă uscată din cacao
|
12
|
83.
|
Determinarea de substanţă uscată din cacao degresată
|
12
|
84.
|
Determinarea substanţei uscate totale din unt de cacao
|
24
|
85.
|
Determinarea conţinutului de
grăsime/grăsime totală din unt de cacao
|
70
|
86.
|
Determinarea grăsimii (metoda uzuală conform SR 13344-1) din
cacao pudră
|
70
|
87.
|
Determinarea cenuşii insolubile în acid clorhidric 10%
|
52
|
88.
|
Determinarea conţinutului de apă din boabe
de cacao, cafea verde boabe
|
13
|
89.
|
Determinarea conţinutului de umiditate - metoda prin pierdere de
masă la 103°C (metoda de rutină conform SR ISO 11294) din cafea prăjită
măcinată
|
12
|
90.
|
Determinarea pierderii de masă la 105°C prin metoda SR ISO 6673 din cafea verde
|
12
|
91.
|
Determinarea umidităţii din lapte, cazeină, cazeinaţi
|
12
|
92.
|
Determinare N.T.G. din: lapte, cazeină, cazeinaţi
|
48
|
93.
|
Determinarea umidităţii prin metoda STAS NR. 90 din făina de grâu
|
12
|
94.
|
Determinarea cenuşii prin metoda STAS NR. 90 din făina de grâu
|
22
|
95.
|
Determinarea acidităţii prin metoda STAS NR. 90 din făina de grâu
|
18
|
96.
|
Determinarea conţinutului în proteine prin metoda STAS NR. 90 din
făina de grâu
|
24
|
97.
|
Determinarea conţinutului de cenuşă insolubilă în acid clorhidric
10% prin metoda STAS 90 din: făina de grâu
|
48
|
98.
|
Determinarea conţinutului de proteină brută din produse
cerealiere, de morărit, de panificaţie, biscuiţi şi paste făinoase
|
25
|
99.
|
Determinarea umidităţii prin metoda de referinţă din cereale şi produse cerealiere, conform SR ISO 712
|
12
|
100.
|
Determinarea umidităţii prin metoda SR ISO 6540 din: porumb
(boabe măcinate şi boabe întregi)
|
12
|
Nr. crt.
|
Denumirea analizei, examenului,
operaţiunii*
|
Tarif (lei/determinare)
|
101.
|
Determinarea conţinutului de proteină brută din cereale
|
25
|
102.
|
Teste de sanitaţie - număr total de germeni/tampon
|
48
|
103.
|
Teste de sanitaţie - Enterobacteriaceae/tampon
|
36
|
104.
|
Examen organoleptic
|
66
|
105.
|
Determinarea de dioxină prin metoda GC-MS din uleiuri şi grăsimi
vegetale
|
190
|
106.
|
Metodologie de identificare şi cuantificare prin teste PCR a OMG
din alimente şi furaje care conţin soia
|
678
|
107.
|
Metoda screening prin PCR clasic a OMG din alimente şi furaje
care conţin porumb
|
318
|
108.
|
Metoda de identificare şi cuantificare prin PCR a unei varietăţi
de porumb modificat genetic din alimente şi furaje
|
1.029
|
109.
|
Determinarea conţinutului în gluten umed din făina de grâu prin
metoda clasică conform STAS nr. 90
|
7
|
110.
|
Determinarea conţinutului în gluten din făina de grâu prin metoda
rapidă
|
7
|
111.
|
Determinarea indicelui de deformare a glutenului din făina de
grâu prin metoda clasică conform STAS nr. 90
|
7
|
112.
|
Determinarea conţinutului de proteină din cereale prin metoda
Kjeldahl
|
26
|
113.
|
Determinarea elasticităţii miezului de pâine
|
11
|
114.
|
Determinarea porozităţii din pâine
|
9
|
115.
|
Determinarea volumului - pâine
|
11
|
116.
|
Determinarea corpurilor străine - pâine
|
21
|
117.
|
Determinarea gradului de contaminare cu B. subtilis- pâine
|
11
|
118.
|
Determinarea greutăţii hectolitrice din grâu
prin metoda STAS 6/23/2
|
11
|
119.
|
Determinarea glutenului umed din grâu prin metoda SR EN ISO
21415-1
|
7
|
120.
|
Determinarea indicelui de deformare al glutenului din grâu prin
metoda STAS 6283/1
|
7
|
121.
|
Determinarea corpurilor străine din grâu prin metoda STAS 1069/
|
7
|
122.
|
Determinarea densităţii relative din ape minerale, băuturi
răcoritoare carbogazoase, suc de fructe şi legume prin metoda clasică conform
SR EN 1131
|
5
|
123.
|
Determinarea concentraţiei alcoolice din băuturi alcoolice prin
metoda clasică conform STAS 184-2
|
10
|
124.
|
Determinarea extractului sec din băuturi alcoolice prin metoda
clasică
|
15
|
125.
|
Determinarea zahărului reducătordin vin conform STAS 6182-18
|
32
|
126.
|
Determinarea conţinutului în zaharuri din vin conform STAS
6182-17 şi STAS 6182-18
|
15
|
127.
|
Determinarea concentraţiei alcoolice din vin prin metoda clasică
conform STAS 6182-6
|
10
|
128.
|
Determinarea densităţii vinului prin metoda clasică conform STAS
6182-8
|
5
|
129.
|
Determinarea extractului sec total din vin conform metodei STAS
6182-9
|
10
|
130.
|
Determinarea cenuşii din vin conform STAS 6182-3
|
15
|
131.
|
Determinarea alcalinităţii cenuşii din vin conform STAS 6182-11
|
7
|
132.
|
Determinarea acidităţii totale din vin conform STAS 6182-1
|
10
|
133.
|
Determinarea acidităţii volatile din vin conform STAS 6182-2
|
15
|
134.
|
Determinarea raportului glucoză-fructoză din vin prin metoda
enzimatică conform R CEE 2676/90
|
30
|
135.
|
Determinarea valorii pH din vin prin metoda clasică conform STAS
6182-14
|
6.5
|
136.
|
Determinarea alcoolului metilic din vin prin metoda GC conform
STAS 6182-40
|
52
|
137.
|
Determinarea acizilor organici (tartaric, malic, citric, oxalic)
din vin prin cromatografie pe coloană conform STAS 6182-27, STAS 6182/34,
STAS 6182-26, STAS 6182
|
150
|
Nr. crt.
|
Denumirea analizei, examenului,
operaţiunii
|
Tarif (lei/determinare)
|
138.
|
Determinarea cationilor (sodiu, amoniu, potasiu, magneziu,
calciu) din vin prin cromatografie pe coloană conform STAS 6182-23, STAS
6182-48, STAS 30, STAS 6182-33, STAS 6182-32
|
150
|
139.
|
Determinarea anionilor (fluoruri, cloruri,
nitrati, nitriti, bromuri, fosfaţi, sulfaţi) din vin prin cromatografie pe
coloană conform STAS 6182-12, STAS-6182-31, STAS 6182
|
150
|
140.
|
Determinarea anionilor (fluoruri, cloruri, nitrati, nitriti,
bromuri, fosfaţi, sulfaţi) din vin prin cromatografie pe coloană conform STAS
6182-12, STAS-6182-31, STAS 6182
|
150
|
141.
|
Testul de stabilitate fizico-chimică la aer pentru vin prin
metoda clasică conform STAS 6282
|
30
|
142.
|
Testul de stabilitate fizico-chimică la temperaturi scăzute
pentru vin prin metoda clasică conform STAS 6282
|
30
|
143.
|
Testul de stabilitate fizico-chimică la temperaturi ridicate
pentru vin prin metoda clasică conform STAS 6282
|
30
|
144.
|
Apreciere organoleptică la vinuri prin metoda clasică conform
SR13461
|
6
|
145.
|
Determinarea dioxidului de sulf liber din vin conform STAS 6182-13
|
8
|
146.
|
Determinarea dioxidului de sulf total din vin conform STAS 6182-13
|
9
|
147.
|
Determinarea concentraţiei alcoolice din băuturi spirtoase prin
metoda clasică conform STAS 184/2. R. CE 2870.
|
10
|
148.
|
Determinarea acidităţii totale din băuturi
spirtoase prin metoda clasică conform STAS 184/5
|
9
|
149.
|
Determinarea dioxidului de sulf din băuturi spirtoase prin metoda
clasică conform STAS 184/11
|
8
|
150.
|
Determinarea alcoolului metilic din băuturi spirtoase prin metoda GC - conform STAS 184/10
|
52
|
151.
|
Determinarea esterilordin băuturi spirtoase prin metoda clasică
conform STAS 184/6
|
25
|
152.
|
Determinarea conţinutului de zaharoză din băuturi spirtoase prin
metoda clasică conform STAS 184/4
|
13
|
153.
|
Determinarea extractului uscat din băuturi
spirtoase prin metoda clasică conform STAS 184/3
|
15
|
154.
|
Determinarea alcoolilor superiori din băuturi spirtoase prin
metoda - GC conform STAS 184/8
|
110
|
155.
|
Aprecierea organoleptică la distilate prin metoda clasică conform
SR 13461
|
7
|
* Se va folosi cea mai recentă ediţie a standardului.
|