Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 93 din 30 martie 2007

privind modificarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor si examenelor de laborator, precum si a unor activitati sanitare veterinare, cu modificarile si completarile ulterioare

ACT EMIS DE: AUTORITATEA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 234 din 4 aprilie 2007



Văzând Referatul de aprobare nr. 35.434 din 26 februarie 2007, întocmit de Direcţia generală siguranţa alimentelor din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

având în vedere prevederile Legii nr. 150/2004 privind siguranţa alimentelor şi a hranei pentru animale, republicată, precum şi Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 3 alin. (3) şi ale art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,

preşedintele Autorităţii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:

Art. I. - Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor şi examenelor de laborator, precum şi a unor activităţi sanitare veterinare, cu modificările si completările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 333 din 20 aprilie 2005, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezentul ordin.

Art. II. -  Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

Marian Avram

ANEXĂ

TARIFELE

pentru efectuarea analizelor şi examenelor de laborator ale produselor de origine nonanimală

Nr.

crt.

Determinarea analizei, examenului, operaţiunii

Tarif (lei/determinare)

1.

Determinarea nitraţilor prin metoda HPLC din spanac proaspăt, spanac conservat, îngheţat sau congelat, salată proaspătă, salată de tip ICEBERG, legume şi fructe

365

2.

Determinarea azotaţilor (N03) prin metoda APHA din legume şi fructe

18,9

3.

Determinarea azotiţilor prin metoda Griess din legume şi fructe

12,1

4.

Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) prin metoda HPLC din arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele procesate din acestea, arahide supuse sortării sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortării sau altui tratament fizic, cereale şi produsele procesate din acestea, condimente

365

5.

Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) prin metoda ELISA cu purificare pe coloană de imunoafinitate din arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele procesate din acestea, arahide supuse sortării sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortării sau altui tratament fizic, cereale şi produsele procesate din acestea, condimente

345

6.

Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) prin metoda ELISA fără purificare pe coloană de imunoafinitate din arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele procesate din acestea, arahide supuse sortării sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortării sau altui tratament fizic, cereale şi produsele procesate din acestea, condimente

265

7.

Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) - test rapid  - din arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele procesate din acestea, arahide supuse sortării sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortării sau altui tratament fizic, cereale şi produsele procesate din acestea, condimente

155

Nr.

crt.

Determinarea analizei, examenului, operaţiunii

Tarif (lei/determinare)

8.

Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda HPLC din arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele procesate din acestea, arahidele supuse sortării sau altui tratament fizic, nucile şi fructele uscate supuse sortării sau altui tratament fizic, cereale şi produsele procesate din acestea, condimente

365

9.

Determinarea aflatoxinei B1  prin metoda ELISA cu purificare pe coloană de imunoafinitate din arahide, nuci şi fructe uscate şi produse procesate din acestea, arahide supuse sortării sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortării sau altui tratament fizic, cereale şi produsele procesate din acestea, condimente

345

10.

Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda ELISA fără purificare pe coloană de imunoafinitate din arahide, nuci şi fructe uscate şi produse procesate din acestea, arahide supuse sortării sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortării sau altui tratament fizic, cereale şi produsele procesate din acestea, condimente

265

11.

Determinarea micotoxinelor prin cromatografie în strat subţire din arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele procesate din acestea, arahide supuse sortării sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortării sau altui tratament fizic, cereale şi produsele procesate din acestea, condimente

95

12.

Determinarea ochratoxinei A prin metoda HPLC din cereale brute, toate produsele derivate din cereale, stafide uscate, cafea boabe prăjită, cafea prăjită şi măcinată, cafea solubilă, vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau băuturi răcoritoare pe bază de must de struguri, vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau băuturi răcoritoare pe bază de must de struguri, must de struguri şi must de struguri concentrat

365

13.

Determinarea ochratoxinei A prin metoda ELISA cu purificare pe coloană de imunoafinitate din cereale brute, toate produsele derivate din cereale, stafide uscate, cafea boabe prăjită, cafea prăjită şi măcinată, cafea solubilă, vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau băuturi răcoritoare pe bază de must de struguri, vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau băuturi răcoritoare pe bază de must de struguri, must de struguri şi must de struguri concentrat

345

14.

Determinarea ochratoxinei A prin metoda ELISA fără purificare pe coloană de imunoafinitate din cereale brute, toate produsele derivate din cereale, stafide uscate, cafea boabe prăjită, cafea prăjită şi măcinată, cafea solubilă, vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau băuturi răcoritoare pe bază de must de struguri, vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau băuturi răcoritoare pe bază de must de struguri, must de struguri şi must de struguri concentrat

265

15.

Determinarea patulinei prin metoda HPLC din suc de fructe şi nectar de fructe, în special suc de mere şi sucurile de fructe ca ingrediente pentru alte băuturi, suc de fructe concentrat după reconstituirea conform instrucţiunilor producătorului, băuturi spirtoase, cidru şi alte băuturi fermentate derivate din mere sau conţinând suc de mere, produse solide din mere, inclusiv compot de mere, piure de mere destinat consumului direct

365

16.

Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda HPLC din cereale neprocesate, grâu dur, ovăz şi porumb, pâine, produse de patiserie, biscuiţi, batoane cu cereale şi cereale pentru micul dejun, paste făinoase

365

17.

Determinarea deoxinivalenolului  (DON) prin metoda ELISA cu purificare pe coloană de imunoafinitate din cereale neprocesate, grâu dur, ovăz şi porumb, pâine, produse de patiserie, biscuiţi, batoane cu cereale şi cereale pentru micul dejun, paste făinoase

345

18.

Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda ELISA fără purificare pe coloană de imunoafinitate din cereale neprocesate, grâu dur, ovăz şi porumb, pâine, produse de patiserie, biscuiţi, batoane cu cereale şi cereale pentru micul dejun, paste făinoase

365

19.

Determinarea 3-MCPD prin metoda HPLC din proteine vegetale hidrolizate, sos de soia

365

20.

Determinarea zearalenonei prin metoda HPLC din cereale, făină de cereale, pâine, produse de patiserie, biscuiţi

365

21.

Determinarea zearalenonei prin metoda ELISA cu purificare pe coloană de imunoafinitate din cereale, făină de cereale, pâine, produse de patiserie, biscuiţi

345

22.

Determinarea zearalenonei prin metoda ELISA fără purificare pe coloană de imunoafinitate din cereale, făină de cereale, pâine, produse de patiserie, biscuiţi

265

Nr.

crt.

Determinarea analizei, examenului, operaţiunii

Tarif (lei/determinare)

23.

Determinarea de metale grele (Pb, Cd, Cu, Zn, Fe etc.) şi arsen prin SAA cu cuptor de grafit -  un element - din cereale, legume şi leguminoase, ciuperci de cultură, fructe, grăsimi şi uleiuri, sucuri de fructe, sucuri de fructe concentrate, nectaruri de fructe, vinuri (inclusiv vinurile spumante, exclusiv vinurile licoroase), vinuri aromatizate, băuturi bazate pe vinuri aromatizate şi cocktailuri ce folosesc vinuri aromatizate, cidrul din mere, pere şi vinurile de fructe

58

24.

Determinarea de metale grele (Pb, Cd, Cu, Zn, Fe etc.) prin SAA cu flacără, după calcinare - un element - din cereale, legume şi leguminoase, ciuperci de cultură, fructe, grăsimi şi uleiuri, sucuri de fructe, sucuri de fructe concentrate, nectaruri de fructe, vinuri (inclusiv vinurile spumante, exclusiv vinurile licoroase), vinuri aromatizate, băuturile bazate pe vinuri aromatizate şi cocktailurile ce folosesc vinuri aromatizate, cidrul din mere, pere şi vinurile de fructe

54

25.

Determinarea Sudan I, II, III, IV, Para Red (CI 12070) prin metoda HPLC din condimente

74,5

26.

Determinarea reziduurilor de pesticide organoclorurate prin metoda GLC din cereale, fructe şi legume

140

27.

Determinarea reziduurilor de pesticide organofosforice prin metoda GLC din cereale, fructe şi legume

140

28.

Determinarea reziduurilor de carbamaţi prin metoda GLC din cereale, fructe şi legume

130

29.

Determinarea de piretroizi de sinteză prin metoda GLC din cereale, fructe şi legume

130

30.

Determinarea gradului de contaminare radioactivă CS134 + CS137 prin gama spetrometrie din legume, fructe, condimente, ciuperci de cultură, ceai

36,3

31.

Determinarea clorurii de sodiu conform STAS 5953/85 din sucuri de legume

11,8

32.

Determinarea de substanţă uscată conform STAS 5856/71  din sucuri de legume, bulion şi pastă de tomate

10,4

33.

Determinarea acidităţii totale conform STAS 5952/79 din bulion şi pastă de tomate

15,9

34.

Determinarea acidităţii volatile conform STAS 5952/71 din bulion şi pastă de tomate

20,2

35.

Determinarea impurităţilor minerale insolubile raportate la substanţa uscată conform STAS 5959/70 din bulion şi pastă de tomate

53,4

36.

Determinarea conţinutului în substanţă uscată conform STAS 3183-90; 5-90; 5-90/A1:1997 din gemuri de fructe, jeleuri, marmelade şi piure de castane îndulcit

10,4

37.

Determinarea indicelui de refracţie la 40°C conform SR EN  ISO 6320:2002 sau STAS 145/4-67 din uleiuri vegetale

14

38.

Determinarea indicelui de saponificare conform STAS 145/17-67 din uleiuri vegetale

23,5

39.

Determinarea indicelui de iod conform STAS 145/19-90, SR EN ISO 3961:2002 din uleiuri vegetale

23,2

40.

Determinarea acidităţii - exprimată în acid acetic - din uleiuri vegetale, margarine, maioneze şi sosuri de maioneză

14,5

41.

Determinarea pH-ului pentru margarine, maioneze şi sosuri de maioneză

14,5

42.

Determinarea NaCI din margarine, maioneze şi sosuri de maioneză

11,8

43.

Determinarea numărului total de germeni aerobi mezofili din maioneze şi sosuri de maioneză

42,9

44.

Determinarea bacteriilor coliforme din maioneze şi sosuri de maioneză, margarina de consum, condimente şi amestecuri de condimente, concentrate alimentare, băuturi răcoritoare şi sucuri de fructe

46,1

45.

Determinarea Salmonella prin metoda de identificare din legume, fructe, sucuri de legume şi fructe nepasteurizate, seminţe încolţite, margarina de consum, maioneză, condimente şi amestecuri de condimente

48

46.

Determinarea Salmonella,  metoda de confirmare, conform  EN  ISO 6579 SR EN  ISO 6579/2003, din legume, fructe, sucuri de legume şi fructe nepasteurizate, seminţe încolţite, margarina de consum, maioneză, condimente şi amestecuri de condimente

48

47.

Determinarea Escherichia Coli prin metoda de identificare din fructe şi legume, sucuri nepasteurizate de legume şi fructe, margarina de consum, maioneză, condimente şi amestecuri de condimente, concentrate alimentare, băuturi răcoritoare şi sucuri de fructe

49,7

Nr.

crt.

Determinarea analizei, examenului, operaţiunii

Tarif (lei/determinare)

48.

Determinarea Escherichia Coli prin metoda de confirmare conform ISO 16649-1  sau 2 din fructe şi legume, sucuri nepasteurizate de legume şi fructe, margarina de consum, maioneză, condimente şi amestecuri de condimente, concentrate alimentare, băuturi răcoritoare şi sucuri de fructe

49,7

49.

Determinarea numărului total de germeni aerobi mezofili din concentrate alimentare, băuturi răcoritoare şi sucuri de fructe

42,9

50.

Determinarea de stafilococ coagulazo-pozitiv-metoda de confirmare

24

51.

Determinarea de stafilococ coagulazo-pozitiv-metoda de identificare

33,8

52.

Determinarea drojdiilor şi mucegaiurilor din maioneze şi sosuri de maioneză, băuturi răcoritoare şi sucuri de fructe

48,5

53.

Determinarea substanţei uscate din zahăr

10,4

54.

Determinarea zaharurilor reducătoare exprimate ca zaharuri invertite din zahăr

17,4

55.

Determinarea substanţei uscate din cacao

10,4

56.

Determinarea substanţei uscate din cacao degresată

10,4

57.

Determinarea substanţei uscate totale din unt de cacao

21

58.

Determinarea conţinutului de grăsime/grăsime totală din unt de cacao

62,8

59.

Determinarea grăsimii (metoda uzuală conform SR 13344-1  1996) din cacao pudră

62,8

60.

Determinarea cenuşii insolubile în acid clorhidric 10%

43

61.

Determinarea conţinutului de apă conform SR ISO 2291:1997 din boabe de cacao

10,4

62.

Determinarea conţinutului de umiditate prin metoda prin pierdere de masă la 103°C (metoda de rutină conform SR ISO 11294:1998) din cafea prăjită măcinată

10,4

63.

Determinarea conţinutului de apă (metoda practică conform STAS 9682/2-74) din cafea verde boabe

10,4

64.

Determinarea pierderii de masă la 105°C conform SR ISO 6673-92 din cafea verde

10,4

65.

Determinarea umidităţii din lapte, cazeină, cazeinaţi

10,4

66.

Determinarea N.T.G. din lapte, cazeină, cazeinaţi

42,9

67.

Determinarea umidităţii conform STAS 90-1988 din făina de grâu

10,4

68.

Determinarea cenuşii conform STAS 90-1988 din făina de grâu

20

69.

Determinarea acidităţii conform STAS 90-1988 din făina de grâu

15,9

70.

Determinarea conţinutului în proteine conform STAS 90-1988 din făina de grâu

21,2

71.

Determinarea conţinutului de cenuşă insolubilă în acid clorhidric 10% conform STAS 90-1988 din făina de grâu

43

72.

Determinarea conţinutului de proteină brută conform SR 13013 - 3:1994 din produse cerealiere, de morărit, de panificaţie, biscuiţi şi paste făinoase

21,2

73.

Determinarea umidităţii (metoda de referinţă) din cereale şi produse cerealiere conform SR ISO 712:2005

10,4

74.

Determinarea umidităţii conform SR ISO 6540:2002 din porumb (boabe măcinate şi boabe întregi)

10,4

75.

Determinarea conţinutului de proteină brută din cereale conform STAS 6283/4-84

21,2

76.

Teste de sanitaţie - NTG

42,9

77.

Teste de sanitaţie - B coliformi

46,1

78.

Examen organoleptic

6

79.

Determinarea dioxinei prin metoda GC-MS din uleiuri şi grăsimi vegetale

156,6

80.

Metodologie de identificare şi cuantificare a OMG pentru produse care conţin soia

1.050


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 93/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 93 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu