E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 31 din 29 iulie 1994

privind regimul importurilor si exporturilor de produse strategice

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 218 din 16 august 1994


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al art. 1 lit. f) din Legea nr. 72/1994 privind abilitatea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Sectiunea I
    Dispozitii generale
    Art. 1
    (1) Importul si exportul de produse strategice sunt supuse controlului in conformitate cu prezenta ordonanta si sunt autorizate prin licente.
    (2) Prin produse strategice, in sensul prezentei ordonante, se intelege:
    a) produse, tehnologii si servicii de varf din domeniul industrial care au dubla utilizare (civila si militara);
    b) armamente, munitii si alte echipamente militare;
    c) produse, tehnologii si servicii de varf referitoare la armele nucleare, chimice, biologice si la rachetele purtatoare de asemenea arme;
    d) alte produse, tehnologii si servicii care necesita un control special rezultat din obligatiile internationale ale Romaniei.
    (3) Listele de produse strategice sunt stabilite prin hotarare a Guvernului.
    Art. 2
    Controlul importurilor si exporturilor de produse strategice se efectueaza cu stricta respectare a:
    a) orientarilor fundamentale ale politicii externe a Romaniei;
    b) intereselor economice si de securitate nationala;
    c) obiectivelor neproliferarii armelor de distrugere in masa, a rachetelor purtatoare de asemenea arme si a altor produse strategice utilizate in scopuri militare;
    d) acordurilor internationale la care Romania este parte;
    e) angajamentelor internationale asumate de Romania;
    f) principiului cooperarii cu statele care promoveaza o politica asemanatoare de neproliferare in acest domeniu;
    Art. 3
    Agentia Nationala de Control al Exporturilor Strategice si al Interzicerii Armelor Chimice, ca organ de specialitate al Guvernului, denumita in continuare agentie, raspunde de aplicarea prevederilor prezentei ordonante.
    Art. 4
    (1) Prevederile prezentei ordonante se aplica tuturor persoanelor care desfasoara activitati de import sau export de produse strategice.
    (2) Prin persoana se intelege orice persoana fizica sau juridica rezidenta in Romania, inclusiv autoritatile publice.
    Art. 5
    Se supun prevederilor prezentei ordonante si operatiunile comerciale cu strainatatea, care se refera la cumparari sau vanzari de produse strategice, realizate fara atingerea fizica a teritoriului Romaniei.
    (2) Operatiunile de tranzit prin Romania cu produse strategice se efectueaza in conformitate cu legislatia vamala.
    Art. 6
    (1) Importul si exportul de produse strategice se efectueaza pe baza de licente individuale de import si, respectiv, de export.
    (2) Pentru comertul cu parteneri din tarile care au reglementari similare celor din prezenta ordonanta si promoveaza principii asemanatoare celor mentionate in art. 2, pot fi eliberate licente generale.
    Art. 7
    (1) Importatorii si exportatorii de produse strategice sunt obligati sa solicite agentiei licenta de import si, respectiv, licenta de export, in nume propriu.
    (2) Cererile de licenta se solutioneaza in termen de maximum 30 de zile de la data depunerii documentatiei prevazute in prezenta ordonanta. In situatii deosebite, acest termen poate fi prelungit cu 15 zile.
    (3) Persoanele prevazute la alin. (1) sunt obligate sa declare la agentie orice modificari sau diferente, fata de cele pentru care au primit licenta, constatate in documente, precum si la predarea sau preluarea produselor strategice respective. In cazul in care asemenea modificari sau diferente schimba conditiile in temeiul carora a fost emisa licenta, aceasta este anulata, iar declararea acestor modificari sau diferente poate fi considerata ca o noua cerere de licenta.
    Art. 8
    (1) Valabilitatea licentelor este de 6 luni de la data emiterii. In cazul in care este necesara prelungirea valabilitatii, documentele prevazute in prezenta ordonanta trebuie reconfirmate de organele care le-au eliberat.
    (2) Licentele pot fi utilizate numai de titularii acestora si nu pot fi cesionate.
    Art. 9
    Cererile de licenta, impreuna cu datele si informatiile cu privire la oricare dintre elementele referitoare la importul sau exportul de produse strategice, furnizate de importatori sau exportatori, vor fi facute de catre persoanele fizice sau, dupa caz, de catre conducatorii persoanelor juridice respective.
    Art. 10
    Importatorul sau exportatorul are obligatia de a declara si a prezenta produsele strategice, pentru vamuire, numai la unitatile vamale desemnate.

    Sectiunea a II-a
    Regimul de control in relatiile cu parteneri din tarile care aplica reglementari similare celor din prezenta ordonanta
    Art. 11
    (1) In cazul importurilor de produse strategice, in relatiile cu parteneri din tarile care aplica reglementari similare celor din prezenta ordonanta si promoveaza principii asemanatoare celor mentionate in art. 2, pe langa licente de import, se vor utiliza certificate de import si certificate de control al livrarii, eliberate de agentie.
    (2) Prin eliberarea certificatului de import, agentia accepta:
    a) sa ateste ca declaratiile importatorului sunt conforme cu realitatea si sa sesizeze organele competente, potrivit legii, pentru a sanctiona declaratiile false privind utilizarea finala a produselor strategice;
    b) sa verifice folosirea produselor strategice, potrivit destinatiei declarate;
    c) sa permita autoritatii din tara exportatorului sa efectueze verificarile necesare in legatura cu incheierea si derularea operatiunii de import;
    d) sa transmita autoritatii din tara exportatorului, la cerere, un certificat de control al livrarii;
    e) sa respecte orice alte cerinte specifice transferului de produse strategice, potrivit conventiilor internationale.
    (3) Certificatul de control al livrarii confirma ca produsele au sosit la destinatie in cantitatile si conform specificatiei cuprinse in documente si au fost folosite in scopul declarat.
    (4) Importatorul este obligat sa transmita partenerului, la solicitarea acestuia, certificatul de import si certificatul de control al livrarii, precum si copia declaratiei vamale de import.
    (5) In cazul in care partenerul importatorului solicita, in afara copiei declaratiei vamale de import, o dovada suplimentara a efectuarii importului, Directia Generala a Vamilor va elibera o astfel de confirmare.
    Art. 12
    (1) In cazul exporturilor de produse strategice, in relatiile cu parteneri din tarile care aplica reglementari similare celor din prezenta ordonanta si promoveaza principii asemanatoare celor mentionate in art. 2, exportatorul este obligat sa solicite partenerului certificatul international de import sau echivalentul acestuia, emis de autoritatea competenta din tara importatoare. Acest document va fi anexat obligatoriu la cererea de licenta de export.
    (2) Dupa ce a avut loc livrarea produselor, dar nu mai tarziu de 3 luni de la acest moment, exportatorul trebuie sa obtina de la partenerul sau certificatul de control al livrarii sau orice alt echivalent, atestand ca marfa a ajuns la destinatie. Exportatorul este obligat sa prezinte acest document autoritatii care a emis licenta de export in termen de 4 luni de la data efectuarii exportului.

    Sectiunea a III-a
    Regimul de control in relatiile cu parteneri din tarile care nu aplica reglementari similare celor din prezenta ordonanta
    Art. 13
    In cazul importurilor de produse strategice, in relatiile cu parteneri din tarile care nu aplica reglementari similare celor din prezenta ordonanta, eliberarea licentei de import nu este conditionata de nici un document suplimentar.
    Art. 14
    (1) In cazul exporturilor de produse strategice, in relatiile cu parteneri din tarile care nu aplica reglementari similare celor din prezenta ordonanta, eliberarea licentei de export va fi conditionata de prezentarea unei atestari din partea utilizatorului final sau destinatarului si importatorului sau cumparatorului, prin care acestia se angajeaza sa utilizeze produsul numai in tara lor, in scopul declarat, si sa permita autoritatii din tara exportatorului efectuarea controlului destinatiei finale.
    (2) Atestarea va fi facuta in forma scrisa, semnata de cei imputerniciti sa angajeze raspunderea juridica a utilizatorului final sau destinatarului si importatorului sau cumparatorului, precum si de cei care sunt abilitati sa certifice documentele respective.

    Sectiunea a IV-a
    Organizarea si functionarea sistemului de control
    Art. 15
    (1) Aplicarea regimului de control al importurilor si exporturilor de produse strategice, reglementat prin prezenta ordonanta, se efectueaza de catre agentie in colaborare cu ministerele mentionate la art. 17.
    (2) Organizarea si functionarea agentiei sunt stabilite prin hotarare a Guvernului.
    (3) Pentru indeplinirea sarcinilor in domeniul de activitate prevazut la alin. (1), agentia are urmatoarele atributii:
    a) examineaza si avizeaza cererile privind importul sau exportul de produse strategice;
    b) verifica conformitatea si exactitatea declaratiilor persoanelor care desfasoara operatiuni de import sau export cu produse strategice;
    c) verifica, scriptic sau la fata locului, atunci cand este necesar, aspectele relevante pentru incheierea, derularea sau finalizarea operatiunilor de import sau export avand ca obiect produse strategice, precum si respectarea destinatiei finale a acestora;
    d) coopereaza cu autoritatile similare din alte state, in conformitate cu prevederile prezentei ordonante;
    e) evalueaza si accepta, dupa caz, certificatul de import sau documentele echivalente emise de autoritatile competente din tarile partenerilor importatori, in vederea eliberarii licentelor de export;
    f) elibereaza certificatul de import si certificatul de control al livrarii pentru importurile de produse strategice;
    g) informeaza periodic Guvernul asupra operatiunilor comerciale care se afla sub incidenta prezentei ordonante;
    h) dispune, in cazul incalcarii prevederilor prezentei ordonante, oprirea derularii operatiunilor de import sau export de produse strategice;
    i) initiaza, impreuna cu institutiile competente, actualizarea listelor de produse strategice, in conformitate cu angajamentele internationale asumate de Romania.
    Art. 16
    (1) In vederea exercitarii atributiilor sale de control, agentia isi constituie un corp de control, format din specialistii proprii, iar in functie de necesitati si din alti experti, cu suportarea cheltuielilor aferente exercitarii controlului.
    (2) Corpul de control al agentiei are acces neingradit la documente si informatii necesare exercitarii atributiilor sale de control, oricare ar fi persoanele detinatoare.
    (3) Persoanele definite la art. 4 sunt obligate sa transmita, la solicitarea agentiei, documentele si informatiile necesare, la termenele stabilite si sa asigure accesul corpului de control al acesteia in sediile lor si in orice alte spatii care le apartin, in vederea verificarii aspectelor relevante privind incheierea, derularea sau finalizarea operatiunilor de import sau export, precum si utilizarea produselor strategice supuse controlului.
    (4) Persoanele definite la art. 4 au obligatia de a pastra timp de 5 ani documentele privind importurile si exporturile de produse strategice efectuate.
    (5) Daca, in exercitarea atributiilor sale, agentia ia cunostinta de informatii care constituie secrete de stat, de serviciu sau comerciale, aceasta este obligata sa respecte caracterul lor si sa faca cunoscute numai autoritatilor indreptatite.
    Art. 17
    (1) In cadrul sistemului de control al importurilor si exporturilor de produse strategice se constituie Consiliul Interministerial alcatuit din reprezentanti, cel putin la nivel de directori, ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Finantelor, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului de Interne, Ministerului Industriilor, Ministerului Comertului, Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, Ministerului Justitiei, Departamentului pentru Integrare Europeana si agentiei.
    (2) Consiliul Interministerial examineaza si aproba cererile de import si export de produse strategice in conformitate cu prevederile prezentei ordonante.
    (3) Pe baza aprobarii Consiliului Interministerial, Ministerul Comertului elibereaza licentele de import si export.
    Art. 18
    Rezolvarea cererilor de licenta pentru importul sau exportul de produse nucleare este conditionata si de prezentarea de catre solicitantul de licenta, a autorizatiei de import sau export, emisa de Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului - Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, in conformitate cu prevederile legii.
    Art. 19
    Rezolvarea cererilor de licenta pentru importul sau exportul de armamente, munitii si alte echipamente militare este conditionata si de prezentarea, de catre solicitantul de licenta, a autorizatiei de import sau export, emisa de Ministerul Apararii Nationale - Departamentul Inzestrarii Armatei, pe baza avizelor sale de specialitate.
    Art. 20
    (1) In examinarea cererilor de licenta pentru importul sau exportul de produse strategice, Ministerul de Interne - Divizia de Investigatii Economice - pune la dispozitia agentiei datele obtinute nemijlocit, precum si cele primite de la celelalte organe de stat abilitate, potrivit legii, sa desfasoare activitati informative pentru depistarea de infractiuni.
    (2) La solicitarea agentiei, Ministerul de Interne - Divizia de Investigatii Economice sau organele de cercetare penala speciale efectueaza verificarile specifice si o informeaza, in vederea luarii masurilor legale.
    Art. 21
    Ministerul Finantelor - Directia Generala a Vamilor are, in domeniul sau de specialitate, urmatoarele atributii privind importul si exportul de produse strategice:
    a) verifica documentele necesare pentru realizarea operatiunilor de import si export de produse strategice;
    b) previne, identifica, cerceteaza si sanctioneaza activitatile care contravin prezentei ordonante;
    c) opreste si inspecteaza vehiculele si marfurile in tranzit; verifica terenuri, cladiri, bunuri, depozite si preleveaza probe pentru identificare; inspecteaza registre si corespondenta; cere oricarui organ sau oricarei persoane sa prezinte documentatia si informatiile privind importul sau exportul de produse strategice;
    d) urmareste respectarea conditiilor de transport si depozitare a produselor strategice aflate sub supraveghere vamala;
    e) obtine cooperarea si asistenta oricaror persoane care au legatura cu vanzarea, distribuirea sau transportul produselor strategice, in scopul aplicarii prezentei ordonante;
    f) retine in vama produsele strategice care fac obiectul operatiunilor de import sau export supuse cercetarii, pana la clarificarea situatiei acestora.

    Sectiunea a V-a
    Alte dispozitii
    Art. 22
    (1) Agentia organizeaza, cu sprijinul organelor competente, programe de informare a agentilor in legatura cu obiectivele, principiile, normele si procedurile privind regimul importurilor si exporturilor de produse strategice.
    (2) Agentia acorda, la cerere, consultanta de specialitate agentilor economici si altor persoane interesate in efectuarea operatiunilor de import si export de produse strategice.
    Art. 23
    Cooperarea internationala a agentiei in domeniul de activitate prevazut la art. 15 are, in principal, ca obiect:
    a) informari reciproce si consultari in cazul cererilor de licenta pentru produse strategice, daca exista indicii temeinice privind posibilitatea utilizarii acestora in alte scopuri decat cele declarate;
    b) actualizarea si aplicarea uniforma a reglementarilor in materie, inclusiv a listelor de produse strategice;
    c) sesizarea incalcarilor regimului de control, in scopul sanctionarii acestora de catre organele competente din fiecare tara.

    Sectiunea a VI-a
    Sanctiuni
    Art. 24
    Incalcarea prevederilor prezentei ordonante referitoare la operatiuni de import sau export de produse strategice, precum si a celor privind sinceritatea declaratiilor, care constituie infractiuni potrivit legii, se pedepseste conform prevederilor Codului penal.
    Art. 25
    Eliberarea licentelor de import sau export de produse strategice, fara respectarea prevederilor prezentei ordonante, atrage, dupa caz, raspunderea administrativa, disciplinara sau penala, potrivit legii.
    Art. 26
    Nerespectarea destinatiei finale a produselor strategice, inscrisa in documente, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500.000 la 5.000.000 lei.
    Art. 27
    Incalcarea prevederilor art. 10, art. 12 alin. (2) si art. 16 alin. (3), in masura in care faptele nu sunt considerate, potrivit legii, infractiuni, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100.000 la 500.000 lei.
    Art. 28
    Contraventiile prevazute la art. 26 si art. 27 se constata si amenda se aplica, dupa caz, de corpul de control al agentiei sau de organele vamale.
    Art. 29
    Contraventiilor prevazute in prezenta ordonanta le sunt aplicabile dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu exceptia prevederilor art. 25, 26 si 27.
    Art. 30
    Daca incalcarea prevederilor prezentei ordonante este de natura sa produca consecinte grave aplicarii regimului importurilor si exporturilor de produse strategice si indeplinirii angajamentelor internationale asumate de Romania in acest domeniu, organele competente vor retrage licenta sau, dupa caz, autorizatia de efectuare a operatiunilor de import si export de produse strategice.

    Sectiunea a VII-a
    Dispozitii finale
    Art. 31
    (1) Organizarea si functionarea agentiei se modifica si se completeaza prin hotarare a Guvernului.
    (2) Listele de produse strategice, stabilite in conformitate cu art. 1 din prezenta ordonanta, se actualizeaza periodic prin hotarare a Guvernului.
    (3) Formularele de licenta de import, licenta de export, certificat de import, certificat de control al livrarii si alte documente necesare se stabilesc prin hotarare a Guvernului.
    (4) Lista tarilor in raport cu care regimul importurilor si exporturilor de produse strategice este cel prevazut in sectiunea a II-a din prezenta ordonanta se stabileste si se actualizeaza periodic prin hotarare a Guvernului.
    Art. 32
    (1) Prezenta ordonanta intra in vigoare la 15 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.
    (2) Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, orice dispozitie contrara se abroga.

                PRIM-MINISTRU
              NICOLAE VACAROIU

                      Contrasemneaza:
                      p. Ministru de stat,
                      ministrul afacerilor externe,
                      Marcel Dinu,
                      secretar de stat

                      p. Ministrul apararii nationale,
                      general-locotenent
                      Dumitru Cioflina,
                      seful Marelui Stat Major

                      Ministrul comertului,
                      Cristian Ionescu

                      Ministru de interne,
                      Doru Ioan Taracila

                      p. Ministrul apelor, padurilor
                      si protectiei mediului,
                      Florin Stadiu,
                      secretar de stat

                      Ministrul justitiei,
                      Gavril Iosif Chiuzbaian

                      Presedintele Agentiei Nationale
                      de Control al Exporturilor
                      Strategice si al Interzicerii
                      Armelor Chimice,
                      Constantin Parvutoiu,
                      secretar de stat



SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 31/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 31 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu