E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 728 din 26 iulie 2001

privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate, republicata, cu modificarile ulterioare

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 467 din 15 august 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate, republicata, cu modificarile ulterioare, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 525/1999 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 325 din 8 iulie 1999.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul dezvoltarii si prognozei,
                         Gheorghe Romeo Leonard Cazan

                         p. Ministrul industriei si resurselor,
                         Mihai Berinde,
                         secretar de stat

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         p. Ministrul lucrarilor publice,
                         transporturilor si locuintei,
                         Ion Selaru,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                           NORME METODOLOGICE
pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate, republicata, cu modificarile ulterioare

    CAP. 1
    Dispozitii generale, definitii

    Art. 1
    In sensul prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate, republicata, cu modificarile ulterioare, denumita in continuare ordonanta, notiunile de mai jos se definesc astfel:
    a) arie geografica strict delimitata teritorial - una sau mai multe unitati administrativ-teritoriale alaturate care, individual, indeplinesc prevederile ordonantei;
    b) domeniile de interes pentru realizarea de investitii in zonele defavorizate - ansamblu de activitati alese in functie de specificul zonei, dintre cele prevazute in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentele norme metodologice si care corespund Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 656/1997;
    c) investitie nou-creata - bunuri amortizabile create sau achizitionate de la terte parti, utilizate efectiv in activitatea proprie, conform obiectului de activitate al agentului economic, care se incadreaza in domeniile de interes economic, clasificate expres in anexa nr. 1, pentru exploatarea carora este angajata forta de munca. Investitia nou-creata trebuie sa fie inregistrata in evidentele financiar-contabile ale agentului economic dupa declararea zonei defavorizate si consta in: cladiri, masini, utilaje, instalatii, echipamente, mijloace de transport, precum si bunuri necorporale definite conform Legii nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat in active corporale si necorporale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv terenurile achizitionate in scopul realizarii investitiei sau pentru desfasurarea de activitati agricole;
    d) materii prime - bunuri care se regasesc, integral sau partial, in produsul finit in stare transformata, mecanica, termica, chimica ori combinata;
    e) productie proprie - procesul de prelucrare, transformare sau de asamblare a unor bunuri in cadrul unitatii de productie a agentului economic, in vederea obtinerii unor produse cu caracteristici fizice, chimice sau tehnico-functionale distincte fata de cele ale bunurilor incorporate in produsul nou-rezultat;
    f) perioada in care s-a bucurat de facilitatile acordate prin hotararea Guvernului de infiintare a zonei defavorizate, precizata la art. 7 si 9 din ordonanta - perioada cuprinsa intre momentul obtinerii certificatului de investitor in zona defavorizata si cel in care inceteaza existenta zonei defavorizate; in cazul certificatului provizoriu de investitor, urmat de obtinerea certificatului de investitor in zona defavorizata, perioada se calculeaza din momentul obtinerii certificatului provizoriu de investitor pana la incetarea existentei zonei defavorizate;
    g) sediul social - sediul principal al agentului economic in intelesul dat de Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si de Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, republicata, cu completarile ulterioare;
    h) membri de familie - sot, sotie, copii, precum si parintii sotilor, care locuiesc si gospodaresc impreuna in aceeasi locuinta.

    CAP. 2
    Declararea zonelor defavorizate

    Art. 2
    (1) Primarul sau presedintele consiliului judetean, in baza hotararii consiliului local, respectiv judetean, transmite propunerea fundamentata de declarare a zonei defavorizate agentiei pentru dezvoltare regionala in a carei raza teritoriala se afla zona respectiva.
    (2) Agentia pentru dezvoltare regionala prevazuta la alin. (1) analizeaza propunerile de declarare a zonelor defavorizate si, daca sunt intrunite cerintele prevazute de lege, intocmeste documentatia necesara, in conformitate cu regulile stabilite de Ministerul Dezvoltarii si Prognozei.
    (3) Dupa avizarea de catre consiliul pentru dezvoltare regionala documentatia pentru declararea zonei defavorizate se inainteaza Ministerului Dezvoltarii si Prognozei.
    Art. 3
    (1) Pe baza analizei documentatiei care insoteste propunerea de declarare a zonei defavorizate Ministerul Dezvoltarii si Prognozei inainteaza spre aprobare Consiliului National pentru Dezvoltare Regionala propunerea de declarare a zonei defavorizate.
    (2) Documentatia aprobata de Consiliul National pentru Dezvoltare Regionala se inainteaza Guvernului spre adoptare.

    CAP. 3
    Procedura de acordare a facilitatilor

    Art. 4
    (1) Facilitatile prevazute de lege se acorda in baza certificatului de investitor in zona defavorizata, care se elibereaza la cererea agentului economic de catre agentia pentru dezvoltare regionala in a carei raza de competenta teritoriala se afla sediul principal al agentului economic.
    (2) Agentiile pentru dezvoltare regionala vor elibera certificatul de investitor in zona defavorizata in termen de cel mult 15 zile de la data inregistrarii cererii.
    (3) Agentii economici care solicita eliberarea certificatului de investitor in zona defavorizata trebuie sa faca dovada ca indeplinesc conditiile prevazute de ordonanta.
    (4) Societatile comerciale care solicita certificat de investitor in zona defavorizata trebuie sa faca dovada ca au cel putin 10 angajati cu contracte individuale de munca pe durata nedeterminata, dintre care cel putin 5 sa provina din forta de munca neocupata din zona defavorizata.
    (5) Agentii economici care se afla la inceputul activitatii si care nu pot face dovada privind demararea procesului de realizare a investitiei si de creare de noi locuri de munca pot solicita eliberarea unui certificat provizoriu de investitor in zona defavorizata. Agentul economic care obtine certificat provizoriu de investitor in zona defavorizata are obligatia sa demareze activitatea de realizare a investitiei si de creare de noi locuri de munca in termen de 3 luni, in caz contrar fiind obligat sa restituie contravaloarea tuturor facilitatilor de care a beneficiat.
    (6) Agentia pentru dezvoltare regionala care a eliberat certificatul provizoriu de investitor in zona defavorizata verifica daca pana la expirarea termenului de valabilitate a acestuia agentul economic si-a indeplinit obligatia de demarare a investitiei si de creare de noi locuri de munca; in cazul constatarii neindeplinirii obligatiei, agentia solicita organelor abilitate incasarea contravalorii facilitatilor de care agentul economic a beneficiat in aceasta perioada.
    (7) Modelele cererilor, al certificatului provizoriu de investitor in zona defavorizata, respectiv al certificatului de investitor in zona defavorizata, precum si lista cuprinzand actele necesare pentru eliberarea acestor certificate sunt cuprinse in anexele nr. 2 - 6.
    Art. 5
    (1) Agentiile pentru dezvoltare regionala elibereaza certificate de investitor in zona defavorizata conform domeniilor de interes stabilite prin hotararea Guvernului de declarare a zonei defavorizate.
    (2) Pentru zonele defavorizate declarate domeniile de interes sunt cele precizate in anexa nr. 1, cu exceptia zonelor "Brad", "Valea Jiului" si "Balan", declarate zone defavorizate prin hotararile Guvernului nr. 991/1998, nr. 992/1998, respectiv nr. 993/1998, pentru care nu sunt stabilite domenii de interes.
    (3) Agentii economici care au obtinut certificat de investitor in zona defavorizata si care efectueaza activitati din alte domenii de interes decat cele prevazute in anexa nr. 1 beneficiaza in continuare de facilitati in conditiile legii, pana la expirarea perioadei pentru care a fost declarata zona defavorizata.
    Art. 6
    (1) Agentiile pentru dezvoltare regionala verifica daca agentii economici care solicita eliberarea certificatului de investitor in zona defavorizata indeplinesc conditiile legale de acordare a certificatului, precum si daca au autorizatii si licente de functionare corespunzator activitatii desfasurate in zona defavorizata.
    (2) Dupa eliberarea certificatului de investitor in zona defavorizata agentiile pentru dezvoltare regionala verifica cel putin de doua ori pe an daca fiecare agent economic care a beneficiat de facilitati respecta obligatiile prevazute in ordonanta.
    Art. 7
    Scutirea de la plata taxelor vamale si a taxei pe valoarea adaugata pentru bunurile importate, prevazute la art. 6 lit. a) prima liniuta din ordonanta, se acorda de organele vamale in baza urmatoarelor documente:
    a) certificatul de investitor in zona defavorizata sau certificatul provizoriu;
    b) cererea agentului economic, avizata de agentia pentru dezvoltare regionala in a carei raza de competenta teritoriala se efectueaza investitia;
    c) declaratia persoanei in drept sa il reprezinte pe agentul economic, al carei model este prevazut in anexa nr. 7.
    Art. 8
    (1) Scutirea de la plata taxelor vamale pentru materiile prime importate, necesare in vederea realizarii productiei proprii in zona defavorizata, prevazute la art. 6 lit. b) din ordonanta, se acorda de organele vamale in baza urmatoarelor documente:
    a) certificatul de investitor in zona defavorizata;
    b) cererea agentului economic avizata de agentia pentru dezvoltare regionala in a carei raza de competenta teritoriala se efectueaza investitia;
    c) declaratia persoanei in drept sa il reprezinte pe agentul economic, al carei model este prevazut in anexa nr. 8;
    d) documentele privind capacitatea de productie a agentului economic, procesul de productie folosit si fundamentarea necesarului de materii prime pentru fiecare categorie de produs finit ce urmeaza sa fie obtinut, sub semnatura persoanei in drept sa il reprezinte pe agentul economic.
    (2) Avizul acordat de agentia pentru dezvoltare regionala, prevazut la alin. (1) lit. b), face dovada existentei investitiei si a derularii unei activitati productive in zona defavorizata.
    (3) Organele vamale verifica daca agentul economic a utilizat in productia proprie din zona defavorizata materiile prime pentru care a beneficiat de scutire, precum si daca a utilizat materiile prime in raport cu necesarul pe care il presupune produsul finit obtinut.
    Art. 9
    (1) Beneficiaza de scutirea de la plata impozitului pe profit, prevazuta la art. 6 lit. c) din ordonanta, pe baza certificatului de investitor in zona defavorizata, societatile comerciale cu capital majoritar privat, persoane juridice romane, care au sediul social si isi desfasoara activitatea in zona defavorizata declarata, in domeniile de interes economic clasificate in anexa nr. 1, si care angajeaza forta de munca in conditiile prezentelor norme metodologice.
    (2) Societatile comerciale mentionate la alin. (1) nu beneficiaza de scutire de la plata impozitului pe profit pentru profitul rezultat din efectuarea operatiunilor de lichidare a investitiei, conform legii, pentru profitul obtinut din vanzarea de active corporale si necorporale, castigurile realizate din investitii financiare, profitul obtinut din desfasurarea de activitati in afara zonei defavorizate, precum si pentru cel rezultat din desfasurarea de activitati in alte domenii decat cele de interes pentru zonele defavorizate, declarate potrivit legii.
    (3) Partea din profitul impozabil, aferenta fiecarei operatiuni/activitati prevazute la alineatul precedent, este cea care corespunde ponderii veniturilor obtinute din aceste operatiuni/activitati in volumul total al veniturilor.
    Art. 10
    Facilitatile prevazute la art. 6 lit. a) prima liniuta si la art. 6 lit. b) din ordonanta se acorda pentru importul direct realizat de titularul certificatului de investitor in zona defavorizata sau al celui provizoriu.
    Art. 11
    Scutirea de la plata impozitului pe profit, prevazuta la art. 6 lit. c) din ordonanta, se acorda in baza certificatului de investitor in zona defavorizata, eliberat de agentia pentru dezvoltare regionala in a carei raza de competenta teritoriala se afla sediul principal al agentilor economici.
    Art. 12
    Scutirea de la plata taxelor percepute pentru modificarea destinatiei sau pentru scoaterea din circuitul agricol a unor terenuri destinate realizarii investitiei, prevazuta la art. 6 lit. d) din ordonanta, se aproba de autoritatile administratiei publice prevazute la art. 94 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicata, in baza certificatului de investitor in zona defavorizata sau a celui provizoriu.
    Art. 13
    Autoritatile care acorda facilitatile prevazute la art. 6 din ordonanta vor comunica trimestrial Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Dezvoltarii si Prognozei valoarea taxelor pentru care au fost acordate scutiri de la plata.
    Art. 14
    Agentii economici beneficiari ai facilitatilor prevazute de lege sunt obligati:
    a) sa transmita trimestrial, in termen de 15 zile de la data incheierii situatiilor financiar-contabile corespunzatoare perioadei, la agentia pentru dezvoltare regionala care le-a eliberat certificatul de investitor in zona defavorizata datele solicitate prin chestionarul prezentat in anexa nr. 9;
    b) sa permita reprezentantilor agentiei pentru dezvoltare regionala sau ai Ministerului Dezvoltarii si Prognozei identificarea fizica a masinilor, utilajelor, instalatiilor, echipamentelor, mijloacelor de transport si a altor bunuri pentru care au fost acordate facilitati.
    Art. 15
    Agentii economici care beneficiaza de facilitatile prevazute in ordonanta sunt obligati sa evidentieze extracontabil sumele de bani aferente fiecarei facilitati de care au beneficiat.

    CAP. 4
    Dispozitii finale

    Art. 16
    Autoritatile administratiei publice locale si centrale, organele de specialitate ale acestora, precum si camerele de comert si industrie vor prezenta agentiilor pentru dezvoltare regionala si Ministerului Dezvoltarii si Prognozei, fara plata, toate informatiile necesare acestora pentru declararea si administrarea zonelor defavorizate.
    Art. 17
    Agentia pentru dezvoltare regionala va retrage certificatul de investitor in zona defavorizata, cu avizul consiliului pentru dezvoltare regionala in a carei raza de competenta teritoriala intra zona defavorizata, si va solicita organelor abilitate prin lege recuperarea contravalorii facilitatilor atunci cand beneficiarul acestora se afla in una dintre urmatoarele situatii:
    a) nu mai indeplineste conditiile in baza carora a obtinut certificatul de investitor in zona defavorizata;
    b) nu indeplineste obligatiile prevazute la art. 14 in termen de 30 de zile de la prima solicitare a agentiei pentru dezvoltare regionala care a eliberat certificatul de investitor;
    c) nu prezinta la verificarea facuta de catre reprezentantii agentiei pentru dezvoltare regionala sau ai Ministerului Dezvoltarii si Prognozei, la sediul din zona defavorizata, documentele financiar-contabile si contractele de munca ale angajatilor.
    Art. 18
    Pentru operatiunile de eliberare a certificatului de investitor in zona defavorizata sau a celui provizoriu, precum si pentru cele de avizare, prevazute la art. 7 lit. b) si la art. 8 alin. 1 lit. b), agentiile pentru dezvoltare regionala nu percep plati de la agentii economici care isi desfasoara activitatea in zona defavorizata.
    Art. 19
    Ministerul Dezvoltarii si Prognozei va controla activitatea fiecarei agentii pentru dezvoltare regionala in ceea ce priveste aplicarea prevederilor prezentelor norme metodologice.
    Art. 20
    Agentiile pentru dezvoltare regionala si Ministerul Dezvoltarii si Prognozei vor sesiza organele de cercetare penala, organele de control financiar si alte organe de control in cazul in care constata incalcari ale dispozitiilor legale in vigoare.
    Art. 21
    In materialele publicitare zonele defavorizate declarate conform ordonantei pot fi denumite Zone D.

    ANEXA 1
    la normele metodologice

                              CLASIFICAREA
domeniilor de interes pentru zonele defavorizate, conform Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 656/1997
________________________________________________________________________________
Sectiunea                     Denumirea
________________________________________________________________________________
    A      Agricultura
    B      Silvicultura, exploatarea forestiera si economia vanatului
    C      Piscicultura si pescuitul
    D      Industria extractiva
    E      Industria prelucratoare
           Exceptii:
           - Clasa 1591 - Fabricarea bauturilor alcoolice distilate;
           - Clasa 1592 - Fabricarea alcoolului etilic de fermentatie.
    F      Energia electrica si termica, gaze si apa
    G      Constructii
    H      Comert cu ridicata si cu amanuntul, repararea si intretinerea
           autovehiculelor si motocicletelor si a bunurilor personale si
           casnice
           Exceptii:
           - Comercializarea produselor care nu sunt realizate prin
             activitatile desfasurate in zona defavorizata.
    I      Hoteluri si restaurante
           Exceptii:
           - Grupa 553 - Restaurante;
           - Grupa 554 - Cafenele si baruri;
           - Grupa 555 - Cantine si alte unitati de preparare a hranei.
    J      Transport si depozitare
           Exceptii:
           - Grupa 633 - Activitati ale agentiilor de turism;
           - Grupa 634 - Activitati ale altor agentii de transport;
           - activitatile care se desfasoara in afara zonei defavorizate.
    M      Tranzactii imobiliare, inchirieri si activitati de servicii
           prestate in principal intreprinderilor
           Exceptii:
           - Grupa 703 - Activitati imobiliare, pe baza de tarife sau contracte;
           - Diviziunea 71 - Inchirierea masinilor si echipamentelor fara
             operator si a bunurilor personale si gospodaresti;
           - Grupa 741 - Activitati juridice, contabilitate si revizie
             contabila, consultatii referitoare la impunere; activitati de
             studii de piata si de sondaj; consultatii pentru afaceri si
             management.
    P      Sanatate si asistenta sociala
    R      Alte activitati de servicii colective, sociale si personale
           Exceptii:
           - Diviziunea 91 - Activitati asociative diverse;
           - Diviziunea 92 - Activitati recreative, culturale si sportive;
           - Diviziunea 93 - Alte activitati de servicii.
________________________________________________________________________________

    ANEXA 2
    la normele metodologice

    AGENTUL ECONOMIC ...........................
                            (denumirea)
    Sediul .....................................
    Numarul de inmatriculare
    la registrul comertului ....................
    Codul fiscal ...............................

                               CERERE*)
de eliberare a certificatului provizoriu de investitor in zona defavorizata

    Subscrisa ..................................................., cu sediul in
                 (denumirea agentului economic, forma juridica)
....................., reprezentata prin .......................................
                                         (numele si prenumele administratorului)
domiciliat in ...................................., cod numeric personal ............................, avand calitatea (functia) ......................,
in baza ...................................................., va rugam sa ne
        (actul constitutiv, hotararea adunarii generale etc.)
eliberati certificatul provizoriu de investitor in zona defavorizata pentru o perioada de ....................... (maximum 3 luni).
    Mentionam ca:
    - am constituit o societate comerciala cu sediul mentionat mai sus, in zona defavorizata ........................., declarata ca atare prin Hotararea Guvernului nr. ..... din ............;
    - am efectuat investitii pana in prezent in valoare de ....................,
constand in ................................... .
                   (daca s-au efectuat)
    Anexam la prezenta cerere actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor cerute de lege (daca este cazul).
    Ne angajam ca pana la data expirarii valabilitatii certificatului provizoriu de investitor in zona defavorizata sa indeplinim toate conditiile prevazute de lege.
    In caz contrar, ne angajam sa restituim contravaloarea facilitatilor de care am beneficiat in baza certificatului provizoriu de investitor in zona defavorizata in termen de 5 zile de la expirarea valabilitatii sale.

                       (semnatura si stampila)
                  .................................

------------
    *) Agentiile pentru dezvoltare regionala vor adapta prezentul model de cerere pentru fiecare agent economic, in functie de forma juridica de organizare a acestuia.

    ANEXA 3
    la normele metodologice

    AGENTUL ECONOMIC ...........................
                            (denumirea)
    Sediul .....................................
    Numarul de inmatriculare
    la registrul comertului ....................
    Codul fiscal ...............................

                               CERERE*)
de eliberare a certificatului provizoriu de investitor in zona defavorizata

    Subscrisa ..................................................., cu sediul in
                 (denumirea agentului economic, forma juridica)
....................., reprezentata prin .......................................
                                         (numele si prenumele administratorului)
domiciliat in ...................................., cod numeric personal ............................, avand calitatea (functia) ......................,
in baza ...................................................., va rugam sa ne
        (actul constitutiv, hotararea adunarii generale etc.)
eliberati certificatul de investitor in zona defavorizata.
    Mentionam ca:
    - am efectuat o investitie in valoare de .................., constand in ...............................;
    - desfasuram activitatea in localitatea ...................................
                                                         (adresa)
care se afla in perimetrul zonei defavorizate ................................. declarate prin Hotararea Guvernului nr. ........ din .............;
    - am creat ............. locuri de munca in conformitate cu dispozitiile art. ...... din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/1998, republicata, cu modificarile ulterioare.
    Anexam la prezenta cerere actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor cerute de lege.
    Ne obligam ca in cazurile prevazute de lege sa restituim contravaloarea actualizata a facilitatilor de care am beneficiat, in termen de 15 zile.

                       (semnatura si stampila)
                  .................................

------------
    *) Agentiile pentru dezvoltare regionala vor adapta prezentul model de cerere pentru fiecare agent economic, in functie de forma juridica de organizare a acestuia.

    ANEXA 4
    la normele metodologice

                                LISTA
cuprinzand actele*) care se depun o data cu cererea de eliberare a certificatului de investitor in zona defavorizata

    I. Pentru eliberarea certificatului provizoriu de investitor in zona defavorizata:
    a) actul constitutiv, certificatul de inmatriculare la registrul comertului, codul fiscal;
    b) hotararea judecatoreasca sau autorizatia administrativa;
    c) actul de identitate al administratorului;
    d) alte acte prin care se face dovada indeplinirii conditiilor prevazute de lege.

    II. Pentru eliberarea certificatului de investitor in zona defavorizata:
    a) actele prevazute la pct. I lit. a) - c) din prezenta lista;
    b) actele prin care se face dovada efectuarii investitiei (chitante, facturi etc.);
    c) carnetele de munca sau, in lipsa acestora, declaratia persoanelor angajate ca nu au avut loc de munca si ca la data angajarii nu obtin venituri din activitati autorizate.
------------
    *) Prin decizie a directorului agentiei pentru dezvoltare regionala, avizata de Ministerul Dezvoltarii si Prognozei, se pot cere si alte acte. Actele se depun in copie certificata de catre agentul economic.

    ANEXA 5
    la normele metodologice

 ______________________________________________________________________________
|                                                                              |
|                       AGENTIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA                    |
|                                                                              |
| a regiunii de dezvoltare ................                                    |
| Sediul ..................................                                    |
|            (adresa, telefonul, faxul)                                        |
|                                                                              |
|           CERTIFICAT PROVIZORIU DE INVESTITOR IN ZONA DEFAVORIZATA           |
|                         Nr. ....... din ..............                       |
|    ........................................................................, |
|          (denumirea agentului economic si forma juridica de organizare)      |
| cu sediul in .........................., inmatriculat la Oficiul registrului |
| comertului din judetul .......... cu nr. ...., codul fiscal nr. ..........., |
| beneficiaza de facilitatile prevazute de Hotararea Guvernului nr. .......... |
| din ................, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a |
| Guvernului nr. 24/1998, republicata, cu modificarile ulterioare, si cu       |
| prevederile prezentelor norme metodologice.                                  |
| Prezentul certificat este valabil pana la data de .................. .       |
|                                                                              |
|    Director, ...........................                                     |
|                (semnatura si stampila)                                       |
|                                                                              |
| Autoritatile (institutiile) care acorda (aproba) facilitatile prevazute de   |
| lege sunt obligate sa comunice in termen de 5 zile agentiei pentru dezvoltare|
| regionala care a emis prezentul certificat acordarea fiecarei facilitati.    |
|______________________________________________________________________________|

    ANEXA 6
    la normele metodologice

 ______________________________________________________________________________
|                                                                              |
|                       AGENTIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA                    |
|                                                                              |
| a regiunii de dezvoltare ................                                    |
| Sediul ..................................                                    |
|            (adresa, telefonul, faxul)                                        |
|                                                                              |
|                 CERTIFICAT DE INVESTITOR IN ZONA DEFAVORIZATA                |
|                         Nr. ....... din ..............                       |
|    ........................................................................, |
|          (denumirea agentului economic si forma juridica de organizare)      |
| cu sediul in .........................., inmatriculat la Oficiul registrului |
| comertului din judetul .......... cu nr. ...., codul fiscal nr. ..........., |
| beneficiaza de facilitatile prevazute de Hotararea Guvernului nr. .......... |
| din ................, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a |
| Guvernului nr. 24/1998, republicata, cu modificarile ulterioare, si cu       |
| prevederile prezentelor norme metodologice.                                  |
|                                                                              |
|    Director, ...........................                                     |
|                (semnatura si stampila)                                       |
|                                                                              |
| Autoritatile (institutiile) care acorda (aproba) facilitatile prevazute de   |
| lege sunt obligate sa comunice in termen de 5 zile agentiei pentru dezvoltare|
| regionala care a emis prezentul certificat acordarea fiecarei facilitati.    |
|______________________________________________________________________________|

    ANEXA 7
    la normele metodologice

                               DECLARATIE
privind scutirea de la plata taxei vamale si a taxei pe valoarea adaugata pentru masinile, utilajele, instalatiile, echipamentele, mijloacele de transport si alte bunuri amortizabile care se importa in vederea efectuarii de investitii in zona, prevazute la art. 6 lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/1998, republicata, cu modificarile ulterioare

    Subsemnatul/subsemnata ....................................................,
                                           (numele si prenumele)
domiciliat/domiciliata in .....................................................,
                                                 (adresa)
in calitate de .................................................................
                                        (functia)
la ............................................................................,
          (denumirea agentului economic, sediul, codul fiscal, numarul de
                      inmatriculare la registrul comertului)
declar ca urmatoarele bunuri ...................................................
                               (denumirea, pozitia tarifara din Tariful vamal
                                     de import al Romaniei si cantitatea)
fac parte din investitia nou-creata constand in ......................., situata in ............................................................................,
                     (adresa, denumirea zonei defavorizate)
conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate, republicata, cu modificarile ulterioare.
    In cazul schimbarii destinatiei bunurilor ne obligam sa indeplinim formalitatile legale privind importul marfurilor si sa achitam drepturile de import. In acest caz valoarea in vama se calculeaza la cursul de schimb valabil in ziua constatarii schimbarii destinatiei bunurilor.
    De asemenea, ne obligam sa facem cunoscut agentiei de dezvoltare regionala schimbarea locului de amplasare a bunurilor mentionate mai sus.

    Data intocmirii declaratiei ...................

                                            ..........................
                                              (semnatura si stampila)

    ANEXA 8
    la normele metodologice

                               DECLARATIE
privind scutirea de la plata taxei vamale pentru materiile prime care se importa in vederea realizarii productiei proprii in zona, prevazuta la art. 6 lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate, republicata, cu modificarile ulterioare

    Subsemnatul/subsemnata ....................................................,
                                           (numele si prenumele)
domiciliat/domiciliata in .....................................................,
                                                 (adresa)
in calitate de .................................................................
                                        (functia)
la ............................................................................,
          (denumirea agentului economic, sediul, codul fiscal, numarul de
                      inmatriculare la registrul comertului)
situat in zona defavorizata ...................................................,
                                          (denumirea zonei defavorizate)
declar ca urmatoarele materii prime ............................................
                                       (denumirea, pozitia tarifara din Tariful
                                      vamal de import al Romaniei si cantitatea)
sunt destinate realizarii productiei proprii in zona defavorizata conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate, republicata, cu modificarile ulterioare.
    In cazul schimbarii destinatiei bunurilor ne obligam sa indeplinim formalitatile legale privind importul marfurilor si sa achitam drepturile de import. In acest caz valoarea in vama se calculeaza la cursul de schimb valabil in ziua constatarii schimbarii destinatiei bunurilor.

    Data intocmirii declaratiei ...................

                                            ..........................
                                              (semnatura si stampila)

    ANEXA 9
    la normele metodologice

    AGENTIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA ................

                              CHESTIONAR
(in conformitate cu activitatea de administrare si monitorizare a zonei defavorizate ..............................., judetul ...................)
                    (ziua ..../luna ........./anul ....)

    1. Societatea Comerciala ...................................................
    2. Sediul/adresa ...........................................................
    3. Numarul si data eliberarii certificatului de investitor in zona defavorizata: ..................................................................
                                                    _        _          _
    4. Tipul capitalului social (bifati): autohton |_| mixt |_| strain |_|

    Valoarea capitalului social .................... lei si/sau ........... euro

    5. Valoarea investitiei realizate:
    - din intern si in regie proprie (lei): ............................
    - din import:
          - in euro ................
          - in lei la cursul zilei la care s-a efectuat importul ...............

    In ce a constat investitia:

    6. Numarul de persoane nou-angajate:
    - Total persoane:
        - total persoane angajate corespunzator investitiei nou-create: ........
        - cu domiciliul in zona defavorizata (total) ..........................,
        din care:
        - din forta de munca neocupata .......................... .
    Se va anexa lista sau se vor enumera meseriile practicate ca urmare a investitiilor efectuate.

    7. a) Cifra de afaceri realizata (in lei, corespunzator investitiei nou-create): ..........................
    b) Rezultatul brut al exercitiului (profit/pierdere) (in lei, corespunzator investitiei nou-create): .............................
    c) Rezultatul brut din exploatare (profit/pierdere) (in lei, corespunzator investitiei nou-create): .............................

    8. Sume aferente scutirilor acordate pentru importuri [conform art. 6 lit. a) si b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/1998, republicata, cu modificarile ulterioare]:
    - Taxe vamale (lei), din care:
        - pentru masini, utilaje, instalatii, echipamente, alte bunuri amortizabile (lei): ..........................
        - pentru materii prime (lei): ................................
        - T.V.A. (lei): ...........................

    9. Sume aferente scutirii de T.V.A. pentru bunuri amortizabile indigene (lei):

    10. Sume nevirate la bugetul de stat ca urmare a scutirii de la plata impozitului pe profit [conform art. 6 lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/1998, republicata, cu modificarile ulterioare] (lei): ..........................

    11. Sume nevirate ca urmare a scutirii de la plata taxelor aferente modificarii destinatiei sau scoaterii din circuitul agricol a terenurilor [conform art. 6 lit. d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/1998, republicata, cu modificarile ulterioare] (lei): ...............................

    12. Sume virate la bugetele locale, asigurarile de sanatate, somaj etc., cu evidentierea acestora pe fiecare destinatie:
    - Impozit pe venitul din salarii: .......................
    - Impozitul pe dividende: ...............................
    - CAS: ..................................................
    - CASS: .................................................
    - Fond pentru plata ajutorului de somaj: ................
    - Fond de risc si accidente: ............................
    - Fond pentru invatamant: ...............................
    - Comision la camera de munca: ..........................
      TOTAL: ................................................

    13. Exporturi realizate (total):
    - in euro: ..........................
    - in lei la cursul zilei la data incasarii exportului: ..............
    In ce a constat exportul: ..................................................

    14. Atitudinea primariilor si a agentiei pentru dezvoltare regionala (sprijinirea sau obstructionarea investitorilor): ..............................

    NOTA:
    Pentru punctele 7, 10 si 12 se vor prezenta datele pentru trimestrul precedent, iar pentru celelalte puncte, la data incheierii prezentului trimestru.
    Declar pe propria raspundere corectitudinea datelor inscrise.

                               Administrator,
                          .......................
                          (semnatura si stampila)



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 728/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 728 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 728/2001
Ordin 2182 2001
privind conditiile in care isi pot desfasura activitatea agentii economici care realizeaza productie de produse alimentare in zonele defavorizate si care beneficiaza de scutire de la plata taxelor vamale
Ordin 3267 2001
privind conditiile in care isi pot desfasura activitatea agentii economici care realizeaza productie de produse alimentare in zonele defavorizate si care beneficiaza de scutire de la plata taxelor vamale
Ordin 396 2001
privind conditiile in care isi pot desfasura activitatea agentii economici care realizeaza productie de produse alimentare in zonele defavorizate si care beneficiaza de scutire de la plata taxelor vamale
Hotărârea 1028 2001
privind modificarea art. 8 din Normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate, republicata, cu modificarile ulterioare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 728/2001
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu