Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA URGENTA Nr

ORDONANTA URGENTA   Nr. 98 din 9 septembrie 2009

pentru ratificarea Acordului de împrumut (Primul împrumut pentru politici de dezvoltare) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Bucuresti la 1 septembrie 2009

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 642 din 30 septembrie 2009



Având în vedere:

- angajamentul Guvernului de a continua reformele economice şi financiare în vederea menţinerii stabilităţii economice în contextul crizei financiare globale actuale şi de a preveni apariţia de blocaje care ar putea afecta echilibrele macroeconomice;

- necesitatea identificării de urgenţă şi asigurării surselor de finanţare a deficitului bugetului de stat, al cărui nivel a depăşit limitele iniţial estimate până la jumătatea anului 2009;

- faptul că împrumutul, în sumă de 300 milioane euro, este disponibil până cel târziu pe data de 31 decembrie 2009 şi că prelungirea formalităţilor de intrare în vigoare ar afecta semnificativ planul de finanţare a deficitului bugetar, ceea ce ar determina creşterea necesarului de finanţat de pe piaţa internă cu costuri majorate,

luând în considerare faptul că toate aceste elemente constituie o situaţie extraordinară, a cărei reglementare nu poate fi amânată,

în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

Art. 1. - Se ratifică Acordul de împrumut (Primul împrumut pentru politici de dezvoltare) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 1 septembrie 2009, denumit în continuare acord.

Art. 2. - Sumele trase din împrumut şi virate în contul de valută deschis pe numele Ministerului Finanţelor Publice la Banca Naţională a României se utilizează pe măsura necesităţilor de finanţare a deficitului bugetar, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările ulterioare.

Art. 3. - Plata serviciului datoriei publice aferent împrumutului, respectiv rambursarea capitalului, achitarea dobânzilor, comisioanelor şi a altor costuri aferente împrumutului se asigură după cum urmează:

a) pentru ratele de capital la curs istoric - prin împrumuturi de stat destinate refinanţării datoriei publice;

b) pentru plata diferenţelor nefavorabile de curs de schimb, a dobânzilor, comisioanelor şi a altor costuri aferente - din sume alocate anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor Publice - „Acţiuni generale".

Art. 4. - (1) Se autorizează Guvernul României ca, prin Ministerul Finanţelor Publice, de comun acord cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, să introducă, pe parcursul utilizării împrumutului, în raport cu condiţiile concrete de derulare a acordului, amendamente la conţinutul acestuia, care nu sunt de natură să majoreze obligaţiile financiare ale României faţă de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare sau să determine noi condiţionări economice faţă de cele convenite iniţial între părţi.

(2) Amendamentele convenite conform alin. (1) se vor aproba prin hotărâre a Guvernului.

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemnează:

Ministrul finanţelor publice,

Gheorghe Pogea

p. Ministrul afacerilor externe,

Bogdan Mazuru,

secretar de stat

Imprumut nr. 7756-RO

ACORD   DE  ÎMPRUMUT

(Primul împrumut pentru politici de dezvoltare)

între

România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Datat 1 septembrie 2009

Acordul datat 1 septembrie 2009, încheiat între România (Imprumutatul) şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca) în scopul furnizării de finanţare pentru sprijinirea Programului (aşa cum este definit în documentul ataşat la prezentul acord)

Banca a decis să furnizeze finanţare pe baza, printre altele, a: a) acţiunilor pe care Imprumutatul Ie-a întreprins deja în cadrul Programului şi care sunt descrise în secţiunea I a anexei nr. 1 la acest acord; şi b) menţinerii de către Imprumutat a unui cadru corespunzător de politici macroeconomice.

Imprumutatul şi Banca, în consecinţă, convin prin prezenta următoarele:

ARTICOLUL I

Condiţii generale. Definiţii

1.01. Condiţiile generale (aşa cum sunt definite în documentul ataşat la acest acord) constituie parte integrantă a acestui acord.

1.02. In afara cazului în care contextul determină un alt înţeles, termenii scrişi cu majusculă utilizaţi în acest acord au înţelesul care le-a fost atribuit în Condiţiile generale sau în documentul ataşat la acest acord.

ARTICOLUL II

Imprumutul

2.01.  Banca este de acord să împrumute Imprumutatului, conform termenilor şi condiţiilor stabilite sau la care se face referire în acest acord, suma de trei sute milioane euro (300.000.000 EUR), suma menţionată putând fi convertită periodic printr-o operaţiune de conversie valutară în concordanţă cu prevederile secţiunii 2.06 din acest acord (Imprumut).

2.02.   Imprumutatul poate efectua tragerile din Imprumut pentru sprijinirea Programului în conformitate cu secţiunea a II-a din anexa nr. 1 la prezentul acord.

2.03. Comisionul iniţial plătibil de către Imprumutat va fi egal cu un sfert dintr-un procent (0,25%) din suma Imprumutului. Imprumutatul va plăti comisionul iniţial nu mai târziu de 60 de zile după data intrării în vigoare.

2.04.  Dobânda plătibilă de către Imprumutat pentru fiecare perioadă de dobândă va fi la o rată egală cu LIBOR pentru moneda Imprumutului plus marja fixă, cu condiţia ca, la conversia tuturor sau oricărei porţiuni din suma Imprumutului, dobânda plătibilă de către Imprumutat pe durata perioadei de conversie a respectivei sume să fie determinată în conformitate cu prevederile relevante ale art. IV din Condiţiile generale. Indiferent de cele stipulate, dacă orice sumă din soldul tras al Imprumutului rămâne neplătită la scadenţă şi o astfel de neplată continuă pe o perioadă de 30 de zile, atunci dobânda plătibilă de către Imprumutat se va calcula în mod diferit, după cum este stipulat în secţiunea 3.02 (d) din Condiţiile generale.

2.05.  Datele plăţilor sunt 15 mai şi 15 noiembrie ale fiecărui an.

2.06.  a) Imprumutatul poate solicita oricând oricare dintre următoarele conversii ale termenilor Imprumutului pentru a facilita gestionarea prudentă a datoriei: (i) o schimbare a monedei Imprumutului, a tuturor sau oricărei părţi din suma Imprumutului trase sau netrase într-o monedă aprobată; (ii) o schimbare a bazei ratei dobânzii aplicabile tuturor sau oricărei părţi din suma Imprumutului trase şi restante de la o rată variabilă la o rată fixă sau viceversa; şi (iii) stabilirea limitelor la rata variabilă aplicabilă tuturor sau oricărei părţi din suma Imprumutului trase şi restante prin stabilirea unui plafon al ratei dobânzii sau a unei marje a ratei dobânzii asupra ratei variabile.

b) Orice conversie solicitată în baza paragrafului a) al acestei secţiuni care este acceptată de Bancă trebuie considerată o conversie, aşa cum este definită în Condiţiile generale, şi se va efectua în conformitate cu prevederile art. IV din Condiţiile generale şi ale Ghidului de conversie.

ARTICOLUL III

Program

3.01. Imprumutatul îşi declară angajamentul faţă de Program şi implementarea sa. In acest scop şi în baza secţiunii 5.08 din Condiţiile generale:

a) Imprumutatul şi Banca, periodic, la solicitarea oricăreia dintre părţi, vor schimba puncte de vedere privind progresul realizat în implementarea Programului;

b) înainte de fiecare schimb de puncte de vedere, Imprumutatul va furniza Băncii spre analiză şi comentariu un raport privind progresul realizat în îndeplinirea Programului, la nivelul de detaliu solicitat de Bancă în mod rezonabil; şi

c) fără a se limita la prevederile paragrafelor a) şi b) ale prezentei secţiuni, Imprumutatul va informa cu promptitudine Banca asupra oricărei situaţii care ar putea avea ca efect schimbarea materială a obiectivelor Programului sau asupra oricărei acţiuni întreprinse în cadrul Programului, incluzând orice acţiune specificată în secţiunea I a anexei nr. 1 la prezentul acord.

ARTICOLUL IV

Suspendarea de către Bancă

4.01. Evenimentul suplimentar de suspendare constă în aceea că poate apărea o situaţie care face improbabil ca Programul sau o parte semnificativă a acestuia să fie implementat(ă).

ARTICOLUL V

Intrare în vigoare. Incetare

5.01. Data-limită a intrării în vigoare este la 120 de zile de la data prezentului acord.

ARTICOLUL VI

Reprezentare. Adrese

6.01.  Reprezentantul Imprumutatului este Ministerul Finanţelor Publice.

6.02.  Adresa Imprumutatului este:

Str. Apolodor nr. 5, sectorul 5

Bucureşti

România

Telex:     Fax:

11239               4021.312.67.92

6.03.  Adresa Băncii este:

Banca Internaţională pentru Reconstrucţie si Dezvoltare

1818 H Street, N.W.

Washington, D.C. 20433

Statele Unite ale Americii

Adresă cablu:     Telex:              Fax:

INTBAFRAD              248423(MCI)    sau

Washington, D.C.         64145(MCI)                1-202^77-6391

Convenit la Bucureşti, România, la data si anul înscrise mai sus.

ROMÂNIA

Gheorghe Pogea,

reprezentant autorizat

BANCA INTERNAŢIONALĂ PENTRU RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE,

Benoît Blarel,

reprezentant autorizat

ANEXA Nr. 1

ACŢIUNILE PROGRAMULUI. DISPONIBILITATEA  SUMELOR   DIN   ÎMPRUMUT

SECŢIUNEA I

Acţiuni întreprinse în cadrul Programului

Acţiunile întreprinse de către Imprumutat în cadrul Programului includ următoarele:

1. Guvernul a aprobat CCTM (aşa cum este definit în Programul de convergenţă) înainte ca instrucţiunile bugetare să fie trimise ministerelor de linie.

2. Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă nr. 35/2009 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar (Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 249 din 14 aprilie 2009), având drept obiect scăderea cheltuielilor de personal nesalariale pe 2009.

3. Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă nr. 29/2009 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal (Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 194 din 27 martie 2009), având drept obiect creşterea accizei totale la tutun de la 50,0 euro la 57,0 euro per 1.000 ţigarete.

4. Imprumutatul a emis: (i) prin MS, Ordinul ministrului sănătăţii nr. 75/2009 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul al preţurilor la medicamentele de uz uman, având drept obiect preţurile medicamentelor; şi (ii) prin MS şi CNAS, Ordinul nr. 416/428/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2009, având drept obiect prescrierea de medicamente generice prin contracte-cadru cu furnizorii de servicii.

5. Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă nr. 57/2009 pentru modificarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat (Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 391 din 10 iunie 2009), având drept obiect: (i) creşterea nivelului pragului de eligibilitate pentru venitul minim garantat cu 15% începând cu luna iulie 2009; şi (ii) finanţarea 100% a VMG de la bugetul de stat.

6. BNR şi MFP au aprobat un plan de acţiune strategic pentru întărirea pe mai departe a sectorului financiar.

SECŢIUNEA a II-a

Disponibilitatea sumelor din Imprumut

A. General. Imprumutatul poate trage sumele din Imprumut în concordanţă cu prevederile prezentei secţiuni şi ale unor instrucţiuni suplimentare pe care Banca le poate specifica prin notificare Imprumutatului.

B. Alocarea sumelor din Imprumut. Imprumutul va fi tras într-o singură tranşă. Alocarea sumelor din Imprumut în acest scop este descrisă în tabelul de mai jos:

Alocări

Suma din Imprumut alocată

(exprimată în euro)

Tranşă unică

300.000.000

SUMA TOTALĂ:

300.000.000

C. Plata comisionului iniţial. Nu se va efectua nicio tragere din contul Imprumutului până când Banca nu va fi primit plata integrală a comisionului iniţial.

D. Depozite ale sumelor din Imprumut. Cu excepţia cazului în care se decide cu Banca altfel:

1. toate tragerile din contul Imprumutului vor fi depozitate de către Bancă într-un cont desemnat de către Imprumutat şi acceptabil Băncii; şi

2. Imprumutatul se va asigura că ia fiecare depozitare a unei sume din Imprumut în contul specificat o sumă echivalentă va fi înregistrată în sistemul de gestiune a bugetului Imprumutatului, de o manieră acceptabilă Băncii.

E. Cheltuieli excluse. Imprumutatul se angajează ca sumele din Imprumut să nu fie utilizate pentru finanţarea cheltuielilor excluse. Dacă Banca determină în orice moment că o sumă din Imprumut a fost utilizată pentru a efectua o plată pentru o cheltuială exclusă, Imprumutatul va rambursa imediat, în baza notificării de către Bancă, o sumă egală cu suma acelei plăţi către Bancă. Sumele rambursate Băncii în baza unei astfel de cereri vor fi anulate.

F. Data finalizării. Data finalizării este 31 decembrie 2009.

ANEXA Nr. 2

TABEL DE AMORTIZARE

Imprumutatul va rambursa suma Imprumutului în totalitate la data de 15 noiembrie 2022.

DOCUMENT ATAŞAT

SECŢIUNEA I

Definiţii

1. Program de convergenţă înseamnă Programul de convergenţă pentru perioada 2008-2011, datat mai 2009 şi înaintat Comisiei Europene de către Imprumutat.

2. Cheltuieli excluse înseamnă orice cheltuieli:

a) pentru bunuri sau servicii furnizate în conformitate cu un contract pe care orice instituţie sau agenţie financiară naţională sau internaţională, alta decât Banca sau Asociaţia, Ie-a finanţat sau au fost de acord să le finanţeze ori pe care Banca sau Asociaţia Ie-a finanţat ori au fost de acord să le finanţeze în cadrul unui alt împrumut, credit sau asistenţă financiară nerambursabilă;

b) pentru bunuri incluse în următoarele grupe ori subgrupe din Clasificarea comercială internaţională standard, Revizuirea 3 (SITC, Rev.3), publicată de Naţiunile Unite în Lucrări statistice, seria M nr. 34/Rev.3 (1986) (SITC), sau orice grupe ori subgrupe ulterioare conform revizuirilor ulterioare ale SITC, aşa cum sunt indicate de Bancă prin notificarea Imprumutatului:

Grupa

Subgrupa

Descrierea detaliată

112

Băuturi alcoolice

121

Tutun, tutun neprelucrat, rebuturi tutun

122

Tutun, prelucrat (conţinând sau nu înlocuitori de tutun)

525

Materiale radioactive şi asociate

667

Perle, pietre preţioase şi semipreţioase, neprelucrate sau prelucrate

718

718.7

Reactoare nucleare şi părţi ale acestora, elemente de combustibil (cartuşe), neiradiate, pentru reactoarele nucleare

728

728.43

Echipamente procesare tutun

897

897.3

Bijuterii din grupul de metale aur, argint sau platină (exceptând ceasurile şi cutiile de ceas) şi materialele bijuteriilor (incluzând seturile de geme)

971

Aur, nemonetar (excluzând pepite şi concentrate de aur)

c) pentru bunuri dedicate unor scopuri militare sau paramilitare sau pentru consumul de lux;

d) pentru bunuri dăunătoare mediului, a căror producţie, utilizare sau import sunt interzise în conformitate cu legislaţia Imprumutatului sau în baza unor acorduri internaţionale la care Imprumutatul este parte;

e) efectuate în numele oricărei plăţi interzise printr-o decizie a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, luată în conformitate cu prevederile cap. VII din Carta Naţiunilor Unite; şi

f) în legătură cu care Banca stabileşte că reprezentanţi ai Imprumutatului sau alţi utilizatori ai sumelor Imprumutului s-au angajat în practici corupte, frauduloase sau constrângătoare ori au încheiat înţelegeri secrete cu intenţia de fraudare, fără ca Imprumutatul (sau alt asemenea utilizator) să fi întreprins la timp acţiuni corespunzătoare şi satisfăcătoare pentru Bancă pentru rezolvarea acestor situaţii, atunci când apar.

3. Condiţii generale înseamnă Condiţiile generale pentru împrumuturi ale Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare din data de 1 iulie 2005 (aşa cum au fost amendate până pe 12 februarie 2008), cu modificările stipulate în secţiunea a II-a din prezentul document ataşat.

4. MS înseamnă Ministerul Sănătăţii al Imprumutatului sau orice succesoral acestuia.

5. MFP înseamnă Ministerul Finanţelor Publice al Imprumutatului sau orice succesor al acestuia.

6. CCTMînseamnă Cadrul de cheltuieli pe termen mediu ale Guvernului.

7. BNR înseamnă Banca Naţională a României.

8. CNAS înseamnă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, entitate publică înfiinţată potrivit Legii asigurărilor sociale de sănătate nr. 145/1997*).

9. Program înseamnă programul de acţiuni, obiective şi politici menite să promoveze întărirea managementului finanţelor publice, a protecţiei sociale şi a sectorului financiar, menţionate sau la care se face referire în scrisoarea datată 11 iunie 2009, transmisă de Imprumutat Băncii, prin care se declară angajamentul Imprumutatului faţă de executarea Programului şi se solicită asistenţă de la Bancă pentru sprijinirea Programului pe parcursul executării sale.

10. Tranşa unică înseamnă suma Imprumutului alocată la categoria intitulată „Tranşa unică" din tabelul prezentat în partea B a secţiunii a II-a a anexei nr. 1 la acord.

SECŢIUNEA a II-a

Modificări ale Condiţiilor generale

Modificările Condiţiilor generale constau în:

1. Ultima propoziţie din paragraful (a) din secţiunea 2.03 (referitoare la aplicaţiile pentru trageri) se şterge în întregime.

2. Secţiunile 2.04 („Conturi desemnate") şi 2.05 („Cheltuieli eligibile") sunt şterse în întregime şi secţiunile rămase în art. II sunt renumerotate corespunzător.

3. Paragraful (a) din secţiunea 2.05 (renumerotată în baza paragrafului 2 de mai sus) se modifică şi se citeşte după cum urmează:

„SECŢIUNEA 2.05

Avans pregătire refinanţare. Capitalizarea comisionului iniţial şi a dobânzii

(a) Dacă în Acordul de împrumut se prevede rambursarea din sumele Imprumutului a unui avans plătit de Bancă sau Asociaţie (avans pentru pregătire), Banca va trage, în numele unei astfel de părţi din Imprumut, din contul Imprumutului la sau după data intrării în vigoare suma necesară rambursării soldului tras şi restant al avansului aşa cum era la data respectivei trageri din contul Imprumutului şi va plăti toate costurile acumulate şi neplătite, dacă există, la avans la data respectivă. Banca sau Asociaţia îşi vor recupera astfel sumele trase, după caz, şi sumele din avans rămase netrase se vor anula."

4. Secţiunile 5.01 („Execuţia generală a Proiectului") şi 5.09 („Gestiune financiară. Raportări financiare. Audituri") se şterg în întregime şi secţiunile rămase în art. V se renumerotează corespunzător.

5. Paragraful (a) din secţiunea 5.05 (renumerotat în baza paragrafului 4 de mai sus şi referitor la „Utilizarea bunurilor, lucrărilor şi serviciilor") este scos în întregime.

6. Paragraful (c) din secţiunea 5.06 (renumerotat în baza paragrafului 4 de mai sus) se modifică şi se citeşte după cum urmează:

„SECŢIUNEA 5.06

Planuri. Documente. Inregistrări

(...) (c) Imprumutatul va păstra toate înregistrările (contracte, ordine, facturi, note de plată, chitanţe şi alte documente) care dovedesc cheltuielile din Imprumut 2 ani după data finalizării. Imprumutatul va permite reprezentanţilor Băncii să examineze aceste înregistrări."

7. Paragraful (c) din secţiunea 5.07 (renumerotat în baza paragrafului 4 de mai sus) se modifică pentru a se citi după cum urmează:

„SECŢIUNEA 5.07

Monitorizarea şi evaluarea Programului

(...) (c) Imprumutatul va pregăti sau va asigura pregătirea şi va furniza Băncii nu mai târziu de 6 luni după data finalizării un raport cu o arie de acoperire şi nivel de detaliu în concordanţă cu solicitarea rezonabilă a Băncii, privind executarea Programului, performanţa părţilor la Imprumut şi a Băncii, a obligaţiilor lor respective în conformitate cu acordul juridic şi îndeplinirea scopurilor Imprumutului."

*) Legea asigurărilor sociale de sănătate nr. 145/1997 a fost abrogată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, abrogată prin Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

8. Următorii termeni şi definiţiile stipulate în anexă se modifică sau se elimină după cum urmează şi următorii termeni şi definiţii noi se adaugă în ordine alfabetică la anexă după cum urmează, termenii fiind renumerotaţi corespunzător:

a) Definiţia termenului „Cheltuieli eligibile" se modifică pentru a se citi după cum urmează: „Cheltuieli eligibile înseamnă orice utilizare a Imprumutului în sprijinul Programului, alta decât finanţarea cheltuielilor excluse în baza Acordului de împrumut."

b) Termenul „Declaraţii financiare" şi definiţia sa sunt scoase în întregime.

c) Termenul „Proiect" se modifică pentru a se citi „Program" şi definiţia sa se modifică pentru a se citi după cum urmează (şi toate referirile la „Proiect" în cadrul prezentelor Condiţii generale sunt considerate a fi referiri la „Program"):

„Program înseamnă programul la care se face referire în Acordul de împrumut, în sprijinul căruia este efectuat Imprumutul."


SmartCity5

COMENTARII la OUG 98/2009

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 98 din 2009
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 98/2009
Legea 128 2011
privind ratificarea Acordului de împrumut (Al doilea împrumut pentru politici de dezvoltare) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 2 februarie 2011, şi modificarea art. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 98/2009 pentru ratificarea Acordului de împrumut (Primul împrumut pentru politici de dezvoltare) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 1 septembrie 2009
Legea 390 2009
privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 98/2009 pentru ratificarea Acordului de împrumut (Primul împrumut pentru politici de dezvoltare) dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Bucuresti la 1 septembrie 2009
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu