ORDIN
Nr. 109/196/5/25/16930/63/540 din 21 ianuarie 2003
pentru aprobarea Normelor privind elaborarea programelor de desfacere a
marfurilor prin introducerea sistemului de distribuire catre populatie a
principalelor produse alimentare si nealimentare pe baza de ratii si cartele,
in caz de mobilizare sau de razboi
ACT EMIS DE: OFICIUL CENTRAL DE STAT PENTRU PROBLEME SPECIALE
Nr. 109 din 21 ianuarie 2003
MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI*)
Nr. 196 din 12 martie 2003
MINISTERUL ADMINISTRATIEI PUBLICE*)
Nr. 5 din 6 ianuarie 2003
MINISTERUL PENTRU INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII SI
COOPERATIE*)
Nr. 25 din 10 februarie 2003
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Nr. 16.930 din 17 martie 2003
MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
Nr. 63 din 30 iulie 2003
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Nr. 540 din 20 august 2003
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 638 din 8 septembrie 2003
*) Potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 64/2003,
publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 464 din 29 iunie 2003,
Ministerul Sanatatii si Familiei, Ministerul Administratiei Publice si
Ministerul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie si-au incetat
activitatea si au fost infiintate Ministerul Sanatatii, Ministerul
Administratiei si Internelor, respectiv Agentia Nationala pentru Intreprinderi
Mici si Mijlocii si Cooperatie.
In temeiul prevederilor art. 42 pct. A lit. a), pct. E. lit. a), pct. F.
lit. a) si pct. G. lit. b), ale art. 43 lit. e) din Legea nr. 73/1995 privind
pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare, ale pct. 6 din
anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 1.290/1996 privind organizarea,
coordonarea si controlul activitatilor de pregatire a economiei nationale si a
teritoriului pentru aparare, precum si ale art. 3 pct. 9 din Hotararea
Guvernului nr. 897/1997 privind organizarea si functionarea Oficiului Central
de Stat pentru Probleme Speciale, cu modificarile si completarile ulterioare,
avand in vedere prevederile art. 6 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 897/1997
privind organizarea si functionarea Oficiului Central de Stat pentru Probleme
Speciale, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 6 alin. (5) din
Hotararea Guvernului nr. 15/2001 privind organizarea si functionarea
Ministerului pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie, ale art. 4
alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea si
functionarea Ministerului Sanatatii si Familiei, cu modificarile si
completarile ulterioare, ale art. 14 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr.
18/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice,
ale art. 9 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 8/2001 privind infiintarea,
organizarea si functionarea Ministerului Administratiei Publice, cu
modificarile si completarile ulterioare, ale art. 5 alin. (6) din Hotararea
Guvernului nr. 738/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului
Economiei si Comertului, precum si ale art. 11 alin. (6) din Hotararea
Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului
Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului,
seful Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale, ministrul
sanatatii si familiei, ministrul administratiei publice, ministrul pentru
intreprinderile mici si mijlocii si cooperatie, ministrul finantelor publice,
ministrul economiei si comertului si ministrul agriculturii, padurilor, apelor
si mediului emit urmatorul ordin:
Art. 1
Se aproba Normele privind elaborarea programelor de desfacere a marfurilor
prin introducerea sistemului de distribuire catre populatie a principalelor
produse alimentare si nealimentare pe baza de ratii si cartele, in caz de
mobilizare sau de razboi, prevazute in anexa care face parte integranta din
prezentul ordin.
Art. 2
La data publicarii prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea I, se abroga Instructiunile ministrului comertului nr.
III/2.041/M.B./1996 privind masurile care se iau pentru aprovizionarea
populatiei cu produse alimentare si nealimentare de stricta necesitate, in caz
de mobilizare sau razboi, care nu au fost publicate in Monitorul Oficial al
Romaniei, Partea I.
Seful Oficiului Central de Stat
pentru Probleme Speciale,
Petru Pana
Ministrul sanatatii si familiei,
Daniela Bartos
p. Ministrul administratiei publice,
Ionel Flesariu,
secretar de stat
Ministrul agriculturii,
padurilor, apelor si mediului,
Ilie Sarbu
Ministrul pentru intreprinderile mici
si mijlocii si cooperatie,
Silvia Ciornei
p. Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat
p. Ministrul economiei si comertului,
Mihai Berinde,
secretar de stat
ANEXA 1
NORME
privind elaborarea programelor de desfacere a marfurilor prin introducerea
sistemului de distribuire catre populatie a principalelor produse alimentare si
nealimentare pe baza de ratii si cartele, in caz de mobilizare sau de razboi
CAP. 1
Dispozitii generale
Art. 1
Introducerea sistemului de distribuire catre populatie a principalelor
produse alimentare si nealimentare pe baza de ratii si cartele, in caz de
mobilizare sau de razboi, urmareste apararea unor interese publice majore
privind:
a) optimizarea consumului de produse alimentare si nealimentare de stricta
necesitate in vederea sustinerii efortului de aparare;
b) protectia vietii si sanatatii populatiei;
c) utilizarea cat mai rationala a resurselor de care dispune economia
nationala.
Art. 2
(1) Necesarul de produse alimentare si nealimentare care vor fi distribuite
populatiei pe baza de ratii si cartele, precum si posibilitatile de asigurare
de catre economia nationala se includ in planul de mobilizare a economiei
nationale, elaborat de Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale, in
conditiile legii.
(2) Consumul rationalizat se poate introduce pentru o parte sau pentru
toate produsele prevazute in prezentele norme.
Art. 3
Consiliile locale si consiliile judetene/Consiliul General al Municipiului
Bucuresti intocmesc din timp de pace Programul de aprovizionare cu produse
agroalimentare si industriale ce urmeaza a fi distribuite rationalizat populatiei,
in situatii deosebite prevazute de lege, conform prevederilor prezentelor
norme, denumit in continuare program de aprovizionare.
Art. 4
Agentii economici producatori, care sunt inclusi in programul de
aprovizionare al consiliului local/consiliului judetean/Consiliului General al
Municipiului Bucuresti isi intocmesc documente de mobilizare in conformitate cu
legislatia in vigoare.
Art. 5
Daca fondul de marfa de produse alimentare rationalizate nu poate fi
asigurat la nivelul stabilit prin planul de mobilizare a economiei nationale,
chiar dupa realizarea substituirilor, autoritatile administratiei publice
locale stabilesc masuri organizatorice de diminuare procentuala si treptata a
ratiilor pana la limita ratiei de supravietuire.
Art. 6
Indiferent de volumul de marfa existent, autoritatile administratiei
publice vor raspunde prompt la solicitarile de rechizitii de bunuri ale
organelor cuprinse in Legea nr. 132/1997 privind rechizitiile de bunuri si
prestarile de servicii in interes public, pana la limita consumului
rationalizat necesar proprietarului si familiei sale. Aceasta limita se
calculeaza in functie de ratiile de produse cuprinse in prezentele norme.
CAP. 2
Asigurarea cu produse alimentare si nealimentare rationalizate
SECTIUNEA 1
Produsele supuse consumului rationalizat
Art. 7
Consumul rationalizat se introduce la urmatoarele produse:
a) produse alimentare: paine, carne, preparate din carne, lapte, ulei
comestibil, cartofi, zahar;
b) produse nealimentare: confectii, tricotaje, incaltaminte, articole de
igiena - sapun, detergenti.
SECTIUNEA a 2-a
Prioritati in asigurarea cu produse alimentare si nealimentare
rationalizate
Art. 8
Autoritatile administratiei publice locale, in programul de aprovizionare
elaborat, vor avea in vedere:
a) asigurarea de la agentii economici, in prima urgenta, a cererilor
cuprinse in planul de garnizoana, a rechizitiilor de bunuri si a altor cereri
ale componentelor sistemului national de aparare;
b) asigurarea aprovizionarii cu prioritate a populatiei evacuate, a
personalului din sectorul industriei de aparare si al agentilor economici
militarizati;
c) asigurarea aprovizionarii pentru consumurile din centrele de cazare si
hranire colectiva - spitale, gradinite, crese, unitati de ocrotire si protectie
sociala, unitati sanitare si de protectie sociala si alte unitati similare de
pe raza judetului/municipiului Bucuresti.
Art. 9
La declararea mobilizarii sau a starii de razboi consiliile locale vor
analiza reteaua de desfacere a produselor rationalizate stabilita in programul
de aprovizionare. Daca va fi necesar, se vor stabili noi unitati de desfacere a
produselor rationalizate.
Art. 10
Aprovizionarea centrelor de cazare si hranire colectiva se va face pentru
produsele rationalizate de la agentii economici stabiliti prin programul de
aprovizionare.
Art. 11
Produsele nerationalizate se vor comercializa liber pe piata.
SECTIUNEA a 3-a
Distribuirea produselor alimentare si nealimentare rationalizate pe baza de
cartele
A. Tiparirea si distribuirea cartelelor
Art. 12
(1) Fondurile necesare pentru tiparirea cartelelor, in caz de mobilizare
sau de razboi, se asigura de la bugetul de stat prin bugetele locale, in
conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare si cu precizarile
metodologice emise de Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale, cu
avizul Ministerului Finantelor Publice.
(2) Ordonatorii principali de credite pentru fondurile prevazute la alin.
(1) sunt consiliile judetene, respectiv Consiliul General al Municipiului
Bucuresti.
Art. 13
Modelele cartelelor, caracteristicile, conditiile de tiparire si de
pastrare a acestora se stabilesc prin ordin comun de Oficiul Central de Stat
pentru Probleme Speciale, Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si
Mijlocii si Cooperatie si Ministerul Administratiei si Internelor.
Art. 14
La distribuirea cartelelor catre populatie autoritatile administratiei
publice locale vor avea in vedere urmatoarele:
a) fiecare cetatean roman cu domiciliul in Romania are dreptul la cartele,
pe baza carora va cumpara produsele rationalizate. Cartelele sunt valabile pe
perioadele pentru care au fost emise;
b) pot beneficia de cartele, in aceleasi conditii ca si cetatenii romani,
numai strainii cu resedinta sau cu domiciliul in Romania;
c) persoanele trimise in misiuni oficiale in strainatate sunt obligate sa
anunte autoritatile administratiei publice locale pe a caror raza domiciliaza
si sa predea cartelele. La incheierea misiunii, pe baza dovezilor primite,
persoanele in cauza se vor prezenta la autoritatile administratiei publice
locale pe a caror raza vor domicilia pentru obtinerea de noi cartele. Aceasta
procedura va fi urmata si de rezervistii mobilizati in cadrul fortelor
sistemului national de aparare;
d) persoanele care se hranesc in centrele de cazare si hranire colectiva
vor preda bonurile din cartelele de produse alimentare acestor centre,
corespunzator perioadei de abonat;
e) orice modificare in situatia personala sau profesionala, de natura sa
modifice dreptul la produse rationalizate, va fi adusa la cunostinta
autoritatilor administratiei publice locale cu documente doveditoare;
f) dreptul de a obtine cartele nu este dependent de o anumita data
calendaristica, putandu-se face in orice zi a anului. Cartelele se distribuie
numai pentru perioada ramasa pana la expirarea anului sau trimestrului
respectiv.
Art. 15
(1) Nu au dreptul la cartele persoanele condamnate cu privare de libertate,
pe perioada detentiei.
(2) Persoanele arestate si aflate in cercetari pentru diferite fapte vor
primi alte cartele numai pe baza hotararii definitive a instantelor
judecatoresti care au solutionat cauza. Fac exceptie persoanele cercetate in
stare de libertate.
Art. 16
In baza criteriilor stabilite de consiliul judetean/Consiliul General al
Municipiului Bucuresti, proprietarii sau detinatorii de pamant cultivabil,
crescatorii de animale, precum si alte persoane, care obtin prin munca prestata
produse ce fac parte din lista celor rationalizate, nu au dreptul la unele
bonuri din cartele. Bonurile se vor anula prin sigla "X".
Art. 17
Pentru buna desfasurare a activitatii de completare si distribuire a
cartelelor, autoritatile administratiei publice locale vor colabora cu
serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor, cu agentii economici
sau cu alte institutii.
B. Ratii de produse alimentare
Art. 18
Ratiile de produse alimentare sunt prezentate in anexa nr. 1 la prezentele
norme.
Art. 19
Pentru persoanele care desfasoara activitati in locuri de munca in conditii
speciale, autoritatile administratiei publice locale pot hotari suplimentarea
ratiilor produselor alimentare cu cel mult 25% . Locurile de munca in conditii
speciale sunt cele stabilite de legislatia in vigoare.
Art. 20
(1) Femeile gravide incepand cu luna a treia, persoanele care lucreaza in
mediu toxic, bolnavii cu afectiuni cronice stabilite prin reglementari ale
Ministerului Sanatatii, mamele cu sugari pana la un an si copiii pana la 2 ani
fac exceptie de la ratia de lapte prevazuta in anexa nr. 1, primind o cantitate
de 1 l pe zi. Aceste categorii de persoane vor primi ratia de lapte pe baza
documentelor legale eliberate in acest sens.
(2) Pentru persoanele care sufera de diabet se inlocuieste ratia de zahar
cu lapte praf, in cantitati egale.
Art. 21
Populatia evacuata la sosirea in localitatile de evacuare va fi inclusa in
programul de aprovizionare al consiliului local.
Art. 22
In eventualitatea in care unele produse rationalizate nu pot fi asigurate
in totalitate, deficitele se vor completa prin substituiri de produse, pe baza
substituirilor prevazute in anexa nr. 2 la prezentele norme.
Art. 23
In cazul unor situatii extreme - diminuarea drastica a resurselor, lipsa
posibilitatilor de aprovizionare si alte asemenea situatii - se stabileste
ratia de supravietuire, ca ratie unica, care asigura 1.500 de calorii in medie
pe zi de persoana. Constituirea acestei ratii se face din produsele alimentare
existente, rationalizate sau nerationalizate.
C. Ratii de produse nealimentare
Art. 24
Ratiile de produse nealimentare sunt prezentate in anexa nr. 3 la
prezentele norme.
Art. 25
Autoritatile administratiei publice locale pot hotari alocarea de pana la
100 de puncte in plus persoanelor care desfasoara activitati in locurile de
munca in conditii speciale.
Art. 26
Bonurile pot fi cumulate pentru obtinerea numarului de puncte necesar
cumpararii unui produs.
Art. 27
Perioada pentru care se elibereaza cartela de produse nealimentare este de
un an.
Art. 28
Articolele de igiena se distribuie trimestrial, prin agentii economici
stabiliti in programul de aprovizionare. Ratia anuala pentru fiecare persoana
este de 1 kg sapun de rufe, toaleta sau semitoaleta si 5,500 kg detergent.
CAP. 3
Atributiile autoritatilor administratiei publice si ale agentilor economici
Art. 29
Autoritatile administratiei publice si agentii economici au urmatoarele
atributii generale:
1. transmit Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale, la cererea
acestuia, date si informatii pentru cunoasterea potentialului economiei
nationale de asigurare a necesarului de produse rationalizate, in caz de
mobilizare sau de razboi;
2. analizeaza, anual sau ori de cate ori este nevoie, in comisia pentru
probleme de aparare, modul in care sunt indeplinite sarcinile privind
asigurarea populatiei cu produse rationalizate, cu adoptarea de masuri
corespunzatoare.
Art. 30
Autoritatile administratiei publice centrale au urmatoarele atributii
specifice:
A. Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie:
a) in timp de pace:
1. elaboreaza impreuna cu Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale
si cu ministerele interesate normele privind elaborarea programelor de
desfacere a marfurilor prin introducerea sistemului de distribuire catre
populatie a principalelor produse alimentare si nealimentare pe baza de ratii
si cartele, in caz de mobilizare sau de razboi;
2. primeste de la Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale
necesarul de produse alimentare si nealimentare care vor fi distribuite
populatiei pe baza de ratii si cartele, in caz de mobilizare sau de razboi,
precum si posibilitatile de asigurare de catre economia nationala, cuprinse in
planul de mobilizare;
b) in timp de mobilizare sau de razboi:
1. in colaborare cu Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului
si cu Ministerul Economiei si Comertului, stabileste, in baza solicitarilor
consiliilor judetene/Consiliului General al Municipiului Bucuresti, masuri de
echilibrare a nevoilor de produse rationalizate cu resursele locale, avandu-se
in vedere excedentele si deficitele de asemenea produse;
2. solicita Ministerului Sanatatii avizul pentru modificarea unor ratii;
3. hotaraste fata de propunerile Ministerului Sanatatii de includere sau
scoatere a unor produse din lista prevazuta in anexa nr. 1 la prezentele norme;
4. urmareste modul de tiparire a cartelelor si, impreuna cu Ministerul
Administratiei si Internelor, adopta masurile corespunzatoare pentru eliminarea
disfunctionalitatilor;
5. colaboreaza cu Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale pentru
punerea in aplicare a prevederilor planului de mobilizare, in partile ce ii
revin;
B. Ministerul Economiei si Comertului:
a) in timp de pace:
1. in functie de necesarul de produse nealimentare rationalizate pentru
populatie, comunicat de Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale,
propune posibilitatile de asigurare de catre economia nationala, pentru a fi
incluse in proiectul planului de mobilizare a economiei nationale;
2. cuprinde in planul privind activitatile ramurilor si subramurilor
industriei extractive si prelucratoare la razboi indicatorii din planul de
mobilizare aprobati de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii;
b) in timp de mobilizare sau de razboi:
1. pune in aplicare planul privind activitatile ramurilor si subramurilor
industriei extractive si prelucratoare la razboi;
2. analizeaza resursele de produse nealimentare rationalizate si, la
nevoie, propune Guvernului importul unor cantitati de asemenea produse; in
cazul excedentelor de produse nealimentare rationalizate din unele
judete/municipiul Bucuresti, stabileste impreuna cu Agentia Nationala pentru
Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie masuri pentru redistribuirea
acestora la judetele/municipiul Bucuresti care au solicitat acoperirea deficitelor;
C. Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului:
a) in timp de pace:
1. in functie de necesarul de produse alimentare rationalizate pentru
populatie, comunicat de Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale,
propune posibilitatile de asigurare de catre economia nationala, pentru a fi
incluse in proiectul planului de mobilizare a economiei nationale;
2. include in planul de masuri tehnico-organizatorice pentru sectorul
public si privat la razboi indicatorii din planul de mobilizare aprobati de
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii;
3. transmite directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala
indicatorii cuprinsi in planul de masuri tehnico-organizatorice pentru sectorul
public si privat la razboi;
4. prin directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala, colaboreaza cu
oficiile/biroul de mobilizare a economiei si pregatire a teritoriului pentru
aparare, denumite in continuare oficiul/biroul de mobilizare, pentru
identificarea resurselor locale necesare satisfacerii nevoilor populatiei cu
produse alimentare rationalizate;
b) in timp de mobilizare sau de razboi:
1. pune in aplicare planul de masuri tehnico-organizatorice pentru sectorul
public si privat la razboi;
2. analizeaza resursele de produse alimentare rationalizate si, la nevoie,
propune Guvernului importul unor cantitati de asemenea produse; in cazul
excedentelor de produse alimentare rationalizate din unele judete/municipiul
Bucuresti, stabileste impreuna cu Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici
si Mijlocii si Cooperatie masuri pentru redistribuirea acestora la
judetele/municipiul Bucuresti care au solicitat acoperirea deficitelor;
D. Ministerul Sanatatii:
a) in timp de pace:
- avizeaza propunerile de ratii pentru produsele alimentare cuprinse in
prezentele norme, in concordanta cu planul privind ocrotirea sanatatii la
mobilizare si la razboi;
b) in timp de mobilizare sau de razboi:
- avizeaza sau propune modificarea unor ratii, includerea sau scoaterea
unor produse din lista prevazuta in anexa nr. 1 la prezentele norme;
E. Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale:
a) in timp de pace:
1. elaboreaza impreuna cu ministerele interesate normele privind elaborarea
programelor de desfacere a marfurilor prin introducerea sistemului de
distribuire catre populatie a principalelor produse alimentare si nealimentare
pe baza de ratii si cartele, in caz de mobilizare sau de razboi;
2. centralizeaza situatiile cuprinzand necesarul si resursele estimate de
produse rationalizate pentru populatie, propuse de autoritatile administratiei
publice locale; situatiile intocmite le inainteaza ministerelor interesate,
spre analiza si propuneri finale;
3. analizeaza si include in proiectul planului de mobilizare propunerile privind
resursele estimate de produse rationalizate pentru populatie;
4. dupa aprobarea planului de mobilizare a economiei nationale de catre
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, transmite ministerelor si autoritatilor
administratiei publice locale indicatorii aprobati;
5. avizeaza propunerile de fonduri banesti de la bugetul de stat pentru
primul an de razboi, solicitate de catre autoritatile administratiei publice
locale pentru tiparirea cartelelor;
b) in timp de mobilizare sau de razboi:
- colaboreaza cu ministerele, celelalte autoritati ale administratiei
publice si agentii economici pentru punerea in aplicare a obligatiilor ce le
revin din planul de mobilizare a economiei nationale pentru asigurarea
populatiei cu produse rationalizate.
Art. 31
Autoritatile administratiei publice locale si prefectii au urmatoarele
atributii specifice:
A. Consiliul local:
a) in timp de pace:
1. calculeaza necesarul de produse rationalizate pentru populatie, avand in
vedere atat numarul de rezervisti mobilizati in fortele sistemului national de
aparare, cat si numarul de persoane care urmeaza sa soseasca in localitate ca
urmare a actiunii de evacuare;
2. inainteaza consiliului judetean/Consiliului General al Municipiului
Bucuresti situatiile cuprinzand necesarul si resursele estimate de produse
rationalizate pentru a fi transmise oficiului/biroului de mobilizare in vederea
includerii in proiectul planului de mobilizare a economiei nationale; primeste
de la consiliul judetean/Consiliul General al Municipiului Bucuresti
indicatorii aprobati;
3. solicita concursul sefilor serviciilor publice descentralizate ale
ministerelor si ale celorlalte organe centrale din unitatile
administrativ-teritoriale pentru intocmirea programului de aprovizionare;
4. intocmeste programul de aprovizionare la nivelul localitatii/sectorului,
pe baza indicatorilor aprobati prin planul de mobilizare, iar primarul
localitatii inmaneaza agentilor economici de pe raza localitatii/sectorului, cu
avizul oficiului/biroului de mobilizare, documente si dispozitii care cuprind
sarcinile acestora in caz de mobilizare sau de razboi;
5. prevede fonduri banesti in bugetul de stat pentru primul an de razboi,
in vederea tiparirii cartelelor;
b) in timp de mobilizare sau de razboi:
1. solicita concursul sefilor serviciilor publice descentralizate ale
ministerelor si ale celorlalte organe centrale din unitatile
administrativ-teritoriale pentru actualizarea programului de aprovizionare si
punerea acestuia in aplicare;
2. sprijina agentii economici cuprinsi in programul de aprovizionare,
pentru a achizitiona produse alimentare si nealimentare rationalizate de la
persoanele fizice care realizeaza surplusuri de produse peste necesarul de
consum rationalizat;
3. in momentul trecerii la rationalizarea unor produse alimentare si
nealimentare, afiseaza in locuri publice extrase cu drepturile cetatenilor la
ratii si cartele;
4. adopta masuri pentru includerea populatiei evacuate in programul de
aprovizionare;
5. in cazul deficitelor de produse solicita sprijinul consiliului
judetean/Consiliului General al Municipiului Bucuresti;
6. adopta hotararea de trecere la ratia alimentara de supravietuire sau de
diminuare procentuala a ratiilor, cand situatia impune acest lucru;
7. conduce, supravegheaza si controleaza activitatea de comercializare a
produselor rationalizate, avand in vedere si masurile stabilite de Agentia
Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie.
B. Consiliul judetean/Consiliul General al Municipiului Bucuresti:
a) in timp de pace:
1. centralizeaza de la consiliile locale situatiile cuprinzand necesarul si
resursele estimate de produse rationalizate si le transmite oficiului/biroului
de mobilizare pentru a fi incluse in proiectul planului de mobilizare a
economiei nationale;
2. dupa aprobarea planului de mobilizare a economiei nationale, primeste
indicatorii de la oficiul/biroul de mobilizare si ii include in programul de
aprovizionare; transmite consiliilor locale indicatorii aprobati in partile
care le intereseaza;
3. solicita concursul sefilor serviciilor publice descentralizate ale
ministerelor si ale celorlalte organe centrale din unitatile
administrativ-teritoriale pentru intocmirea programului de aprovizionare la
nivelul judetului/municipiului Bucuresti si inmaneaza documente agentilor
economici, altii decat cei stabiliti de consiliile locale, pentru echilibrarea
nevoilor de produse necesare populatiei cu resursele existente. Documentele si
dispozitiile vor fi avizate de oficiul/biroul de mobilizare;
4. centralizeaza propunerile de fonduri banesti ale consiliilor locale
pentru tiparirea cartelelor si, cu avizul oficiului/biroului de mobilizare, le
cuprinde in proiectul bugetului de stat pentru primul an de razboi;
b) in timp de mobilizare sau de razboi:
1. solicita concursul sefilor serviciilor publice descentralizate ale
ministerelor si ale celorlalte organe centrale din unitatile
administrativ-teritoriale pentru actualizarea programului de aprovizionare si
punerea acestuia in aplicare;
2. sprijina consiliile locale in demersurile lor de achizitie a produselor
alimentare si nealimentare rationalizate de la persoanele fizice care
realizeaza surplusuri de produse peste necesarul de consum rationalizat;
3. adopta masuri pentru includerea populatiei evacuate in programul de
aprovizionare a populatiei judetului/municipiului Bucuresti;
4. transmite consiliilor locale trecerea la ratia alimentara de
supravietuire;
5. supravegheaza si controleaza modul in care consiliile locale desfasoara
activitatea de aprovizionare a populatiei localitatilor/sectoarelor cu produse
rationalizate, avand in vedere si masurile stabilite de Agentia Nationala
pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie;
6. solicita Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, cu
avizul directiei pentru agricultura si dezvoltare rurala, pentru produsele
alimentare rationalizate, si Ministerului Economiei si Comertului, pentru
produsele nealimentare rationalizate, redistribuirea excedentelor din alte
judete/municipiul Bucuresti pentru acoperirea nevoilor de produse rationalizate
deficitare; stabileste impreuna cu directia pentru agricultura si dezvoltare
rurala cantitatile de produse rationalizate ce pot fi redistribuite la alte
judete/municipiul Bucuresti din surplusul pe care il are la dispozitie.
C. Prefectul:
a) in timp de pace:
1. prin serviciile publice descentralizate ale ministerelor si ale
celorlalte organe centrale din unitatile administrativ-teritoriale, pune la
dispozitie consiliului judetean/Consiliului General al Municipiului Bucuresti
si consiliilor locale, la cererea acestora, date si informatii pentru
intocmirea programului de aprovizionare si controleaza modul in care aceste organe
utilizeaza datele si informatiile transmise;
2. prin oficiul/biroul de mobilizare:
(i) analizeaza situatiile cuprinzand necesarul si resursele estimate de
produse rationalizate propuse de consiliul judetean/Consiliul General al
Municipiului Bucuresti si le transmite Oficiului Central de Stat pentru
Probleme Speciale pentru a fi incluse in proiectul planului de mobilizare a
economiei nationale;
(ii) transmite consiliului judetean/Consiliului General al Municipiului
Bucuresti nivelul indicatorilor aprobati prin planul de mobilizare a economiei
nationale;
(iii) avizeaza documentele de mobilizare ale autoritatilor administratiei
publice locale pentru agentii economici producatori, cuprinsi in programele de
aprovizionare;
(iv) avizeaza propunerile de fonduri banesti pentru tiparirea cartelelor ce
se cuprind in proiectul bugetului de stat pentru primul an de razboi;
b) in timp de mobilizare sau de razboi:
1. prin serviciile publice descentralizate ale ministerelor si ale
celorlalte organe centrale din unitatile administrativ-teritoriale, pune la
dispozitie consiliului judetean/Consiliului General al Municipiului Bucuresti
si consiliilor locale, la cererea acestora, date si informatii pentru
actualizarea programului de aprovizionare al acestora;
2. urmareste aplicarea programelor de aprovizionare elaborate si adopta, la
nevoie, masuri adecvate pentru eliminarea disfunctionalitatilor privind
aprovizionarea populatiei cu produse rationalizate.
Art. 32
Agentii economici cuprinsi in programele de aprovizionare au urmatoarele
atributii specifice:
a) in timp de pace:
1. primesc indicatorii din planul de mobilizare de la autoritatile
administratiei publice locale si stabilesc masuri tehnico-organizatorice
necesare realizarii si distribuirii produselor pe prioritati. Agentii economici
producatori coreleaza indicatorii primiti cu capacitatile de care dispun si ii
includ in carnetul de mobilizare;
2. pun la dispozitie autoritatilor administratiei publice date si
informatii necesare intocmirii programului de aprovizionare;
b) in timp de mobilizare sau de razboi:
1. dupa distribuirea cartelelor catre populatie, vand produsele
rationalizate conform ratiilor stabilite;
2. solicita sprijinul consiliului local pentru achizitii de produse
alimentare si nealimentare rationalizate de la persoanele fizice care
realizeaza surplusuri de produse peste necesarul de consum rationalizat.
Art. 33
Agentii economici din reteaua de comercializare a produselor, care nu sunt
cuprinsi in programele de aprovizionare, dupa distribuirea cartelelor catre
populatie, nu mai pot desfasura activitati comerciale cu produse din categoria
celor rationalizate. Pentru lichidarea stocurilor se va apela la practicile
comerciale stabilite de lege.
CAP. 4
Sanctiuni
Art. 34
Incalcarea prevederilor acestui ordin atrage raspunderea civila,
contraventionala, administrativa sau penala, dupa caz.
Art. 35
Faptele care constituie contraventii si valoarea amenzilor aplicate se stabilesc
in conformitate cu prevederile art. 50 din Legea nr. 73/1995.
CAP. 5
Dispozitii finale
Art. 36
Sistemul de aprovizionare si desfacere a principalelor produse alimentare
si nealimentare pe baza de ratii si cartele pentru populatie, in caz de
mobilizare sau de razboi, poate fi pus in functiune de catre autoritatile
administratiei publice abilitate fie in momentul instituirii starii de asediu
sau de urgenta, fie pe timpul acestor stari, dupa caz.
Art. 37
(1) Consiliile locale si consiliul judetean/Consiliul General al
Municipiului Bucuresti pot adopta si alte masuri organizatorice necesare pentru
derularea activitatii de aprovizionare a populatiei cu produse rationalizate.
(2) Prefectii asigura ducerea la indeplinire a masurilor de aprovizionare a
populatiei cu produse rationalizate, in caz de mobilizare sau de razboi.
Art. 38
Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale evalueaza influentele
asupra indicatorilor din planul de mobilizare a economiei nationale si propune
masuri corespunzatoare Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.
Art. 39
Anexele nr. 1, 2 si 3 fac parte integranta din prezentele norme.
ANEXA 1
la norme
LISTA
produselor alimentare rationalizate
_______________________________________________________
Nr. Produse alimentare Ratii
crt. rationalizate
_______________________________________________________
1. Paine (g/zi/persoana) 380
2. Carne (g/saptamana/persoana) 532
3. Preparate din carne (g/saptamana/persoana) 210
4. Lapte (ml/zi/persoana) 185
5. Ulei comestibil (ml/saptamana/persoana) 231
6. Zahar (g/saptamana/persoana) 231
7. Cartofi (g/saptamana/persoana) 1.100
_______________________________________________________
ANEXA 2
la norme
SUBSTITUIRI
de alimente rationalizate
_____________________________________________________________________________
Nr. Denumirea produsului Cantitatea Produsele cu care Cantitatea
crt. rationalizat care se in grame se substituie in grame
substituie
_____________________________________________________________________________
1. Paine 100 - Faina de porumb (malai) 66
_____________________________________________________________________________
2. Carne 100 - Unt proaspat 37
- Conserve din carne de
vita in suc propriu 67
- Organe comestibile 275
- Peste proaspat 152
- Peste sarat 101
- Conserve din carne de
porc in suc propriu 41
- Preparate din carne 23
- Peste afumat 64
- Slanina (afumata,
proaspata, sarata) 14
- Conserve de peste in ulei 35
_____________________________________________________________________________
3. Preparate din carne 100 - Branza telemea 141
- Branza topita 165
- Carne 424
- Cascaval 136
- Conserve de peste in ulei 148
- Oua (buc.) 5
- Pate de ficat 151
_____________________________________________________________________________
4. Lapte (ml) 100 - Lapte praf 10
- Branza telemea 19
- Smantana 17
- Iaurt 170
- Cascaval 18
- Branza topita 22
_____________________________________________________________________________
5. Ulei comestibil (ml) 100 - Untura de porc 101
- Slanina (afumata,
proaspata, sarata) 152
- Unt proaspat 147
- Margarina 121
_____________________________________________________________________________
6. Zahar 100 - Dulceata 148
- Gem 168
- Compot 631
- Comprimate zahar cu
infuzie de ceai 100
- Fructe proaspete 837
- Miere de albine 122
_____________________________________________________________________________
7. Cartofi 100 - Fasole uscata boabe 24
- Legume proaspete 304
- Conserve de legume in
apa sau in bulion 228
- Varza proaspata 304
- Varza murata 405
- Orez 21
- Paste fainoase 20
_____________________________________________________________________________
ANEXA 3
la norme
LISTA
produselor nealimentare rationalizate (confectii, tricotaje, incaltaminte)
____________________________________________________________________________
| Denumirea produsului rationalizat | Punctajul necesar pentru | Ratie |
| | obtinerea unui produs | an/persoana |
|___________________________________|__________________________|_____________|
| 1. Confectii |
|____________________________________________________________________________|
| a) Barbati si baieti: | | |
| - palton sau inlocuitori de palton| 200 | 0,15 |
| |__________________________|_____________|
| - pantaloni si pantaloni scurti | 70 | 0,54 |
| |__________________________|_____________|
| - costume si compleuri | 150 | 0,25 |
| |__________________________|_____________|
| - camasi si bluze | 70 | 1,54 |
|___________________________________|__________________________|_____________|
| b) Femei si fete: | | |
| - palton sau inlocuitori de palton| 200 | 0,15 |
| |__________________________|_____________|
| - fuste si fuste pantalon | 70 | 0,18 |
| |__________________________|_____________|
| - bluze si camasi | 70 | 1,54 |
| |__________________________|_____________|
| - rochie | 100 | 0,45 |
|___________________________________|__________________________|_____________|
| 2. Tricotaje |
|____________________________________________________________________________|
| - tricouri si maiouri de corp | 20 | 1,00 |
| |__________________________|_____________|
| - jerseuri, pulovere | 30 | 0,44 |
| |__________________________|_____________|
| - chiloti | 10 | 1,10 |
| |__________________________|_____________|
| - ciorapi | 20 | 5,00 |
|___________________________________|__________________________|_____________|
| 3. Incaltaminte (numai ghete, pantofi si cizme |
| din piele sau inlocuitori de piele) |
|____________________________________________________________________________|
| - barbati si femei | 100 | |
| |__________________________| 0,50 |
| copii, adolescenti | 80 | |
|___________________________________|__________________________|_____________|