Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 20 din  4 aprilie 1995

pentru aprobarea normelor si a criteriilor minime privind clasificarea pe stele a pensiunilor turistice si a fermelor agroturistice

ACT EMIS DE: MINISTERUL TURISMULUI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 101 din 25 mai 1995


SmartCity3


    Ministrul turismului,
    in temeiul prevederilor Decretului nr. 233/1992 pentru numirea Guvernului Romaniei,
    in baza prevederilor Hotararii Guvernului nr. 455/1994 privind organizarea si functionarea Ministerului Turismului,
    avand in vedere prevederile Ordonantei Guvernului nr. 62/1994 privind stabilirea unor facilitati pentru dezvoltarea sistemului de turism rural din zona montana, Delta Dunarii si litoralului Marii Negre, aprobata prin Legea nr. 145/1994,
    tinand seama de propunerile Directiei generale a clasificarii, brevetarii, licentierii si control servicii turistice din Ministerul Turismului,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba normele si criteriile minime privind clasificarea pe stele a pensiunilor turistice si a fermelor agroturistice, cuprinse in anexa, care fac parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Criteriile de clasificare prevazute la art. 1 se aplica experimental pe o perioada de 12 luni de la publicarea a prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 3
    Pe data intrarii in vigoare a prezentului ordin isi inceteaza aplicabilitatea criteriile minime pentru clasificarea pe stele a pensiunilor, prevazute in anexa nr. 2 j) la Ordinul ministrului comertului si turismului nr. 87/1992.
    Art. 4
    Certificatele de clasificare a pensiunilor turistice, eliberate de Ministerul Turismului pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, isi pastreaza valabilitatea.
    Art. 5
    Directia generala a clasificarii, brevetarii, licentierii si control servicii turistice va lua masuri pentru aducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

                Ministrul turismului,
                Dan Matei Agathon

    ANEXA 1

                        NORME
privind clasificarea pensiunilor turistice si a fermelor agroturistice

    I. Dispozitii generale
    1. Prin prezentele norme, elaborate in conformitate cu prevederile Legii nr. 145/1994, pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 62/1994 privind stabilirea unor facilitati pentru dezvoltarea sistemului de turism rural din zona montana, Delta Dunarii si litoralul Marii Negre si ale Hotararii Guvernului nr. 455/1994 privind organizarea si functionarea Ministerului Turismului, se stabilesc metodologia si criteriile de clasificare pentru pensiunile turistice si fermele agroturistice.
    2. In scopul protectiei turistilor, activitatea pensiunilor turistice si a fermelor agroturistice se va realiza cu respectarea actelor normative ce reglementeaza turismul in Romania.
    In functie de nivelul de dotare si de calitatea serviciilor oferite, pensiunile turistice si fermele agroturistice se clasifica pe stele potrivit criteriilor prevazute in anexa nr. 1, care face parte integranta din prezentele norme.
    3. Amplasarea pensiunilor turistice si a fermelor agroturistice trebuie realizata in locuri ferite de surse de poluare si de orice alte elemente care ar pune in pericol sanatatea sau viata turistilor.
    4. Spatiile pentru prepararea si servirea mesei din cadrul pensiunilor turistice si al fermelor agroturistice, in cazul cand sunt destinate si pentru consumatori din afara, numarul locurilor la mese fiind mai mare decat al celor de cazare, dar nu mai mic de 16 locuri la mese, se clasifica ca unitati de alimentatie pentru turism potrivit normelor specifice elaborate de Ministerul Turismului.
    II. Documentatia necesara pentru clasificare
    In vederea obtinerii certificatului de clasificare, agentul economic care administreaza pensiuni turistice sau ferme agroturistice va intocmi si va transmite Ministerului Turismului, cu 30 de zile inaintea inceperii activitatii pensiunii turistice sau a fermei agroturistice, urmatoarea documentatie:
    - cerere-tip (anexa nr. 2);
    - fisa de prezentare a unitatii, cu precizarea modului de indeplinire a criteriilor aferente numarului de stele solicitat;
    - copia de pe autorizatia de functionare pentru agentii economici constituiti ca asociatii familiale sau persoane fizice autorizate conform Decretului-lege nr. 54/1990;
    - copia de pe statutul sau de pe hotararea judecatoreasca de infiintare, din care sa rezulte obiectul de activitate (numai pentru agentii economici constituiti ca societati comerciale potrivit legii);
    - copia de pe certificatul de inmatriculare in Registrul comertului (numai in cazul agentilor economici constituiti ca societati potrivit legii);
    - autorizatia sanitara de functionare;
    - autorizatia sanitar-veterinara;
    - avizul P.S.I.;
    - schita privind structura, amplasarea si nominalizarea  camerelor, intocmita conform modelului din anexa nr. 3;
    - avizul specific privind amplasamentul si functionalitatea unitatii, emis de Ministerul Turismului in conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii constructiilor si unele masuri pentru realizarea locuintelor constructiilor si unele masuri pentru realizarea locuintelor (pentru obiectivele nou-constituite, situate in statiuni turistice).
    III. Eliberarea, retragerea si anularea certificatului de clasificare
    1. Directia generala a clasificarii, brevetarii, licentierii si control servicii turistice din cadrul Ministerul Turismului verifica la fata locului, prin comisia tehnica, indeplinirea criteriilor minime de clasificare, intocmeste certificatul de clasificare si il supune spre aprobare conducerii ministerului.
    2. Comisia tehnica de verificare este constituita din specialisti ai Ministerului Turismului si ai Asociatiei Nationale de Turism Rural Ecologic si Cultural (ANTREC).
    Reprezentantii asociatilor profesionale din turism (Asociatia Nationala de Turism  Rural Ecologic si Cultural, Asociatia Hotelierilor, Asociatia Cabanierilor) pot sa participe la activitatea comisiilor tehnice de verificare, acordand consultanta tehnica de specialitate pentru intocmirea documentatiei de clasificare.
    3. In functie de conditiile concrete constatate in unitatea verificata, comisia tehnica de verificare poate propune unele compensari de dotari si servicii pentru acordarea sau mentinerea categoriei de clasificare.
    4. Eliberarea certificatului de clasificare se face in termen de cel mult 60 de zile de la data primirii documentatiei de clasificare completa din partea agentului economic.
    5. Certificatul de clasificare se afiseaza la loc vizibil in unitatea respectiva, pentru a fi cunoscut de turisti.
    6. Insemnele privind numarul de stele se inscriu pe o placheta montata la loc vizibil pentru turisti. Plachetele vor fi confectionate din materiale rezistente la intemperii, pe care vor fi inscrise urmatoarele informatii: PENSIUNE TURISTICA respectiv FERMA AGROTURISTICA, si numarul de stele reprezentand categoria de clasificare.
    Fondul plachetei va fi de culoare verde deschis, iar literele, respectiv stelele, de culoare galben auriu. Dimensiunile plachetei vor fi de 50/40 cm.
    Procurarea si montarea plachetelor revin agentului economic care detine pensiunea turistica sau ferma agroturistica.
    7. Unitatile care la data verificarii nu indeplinesc criteriile nici pentru categoria minima nu se clasifica si, in consecinta, nu mai pot functiona. Motivatia neclasificarii se consemneaza de catre comisia tehnica de verificare in procesul-verbal de constatare, din care un exemplar se preda agentului economic care administreaza unitatea, in acest caz procesul-verbal de verificare avand rol de comunicare cu privire la neeliberarea certificatului de clasificare.
    8. In situatia in care comisia tehnica de verificare constata neindeplinirea unor criterii care permit totusi asigurarea serviciilor minime pentru turisti, cu respectarea normelor igienico-sanitare si de confort termic, unitatile in cauza pot fi clasificate la categoria minima pe o perioada limitata de maximum un an. La expirarea acestui termen, unitatile la care n-au fost realizate integral criteriile nici pentru categoria minima vor fi inchise.
    9. Agentii economici au obligatia sa respecte conditiile si criteriile care au stat la baza clasificarii pe toata perioada functionarii pensiunilor turistice sau a fermelor agroturistice.
    10. Directia generala a clasificarii, brevetarii, licentierii si control servicii turistice din Ministerul Turismului verifica periodic starea si functionarea dotarilor, calitatea serviciilor prestate, respectarea normelor de igiena si a celorlalte criterii care au stat la baza clasificarii unitatii. Nerespectarea acestora atrage dupa sine masuri de declasificare sau, dupa caz, de retragere si de anulare a certificatului de clasificare.
    Propunerile privind declasificarea sau retragerea certificatului de clasificare se fac de catre specialisti din cadrul Ministerului Turismului, imputerniciti in acest scop, si ai asociatiilor profesionale din turism legal constituite, precum si de catre reprezentantii oficiilor pentru protectia consumatorilor. Aceste propuneri se depun in scris, cu motivatia necesara, la compartimentul de specialitate din minister. Decizia definitiva privind declasificarea sau retragerea certificatului de clasificare se ia de catre conducerea Ministerului Turismului, cu avizul Directiei generale a clasificarii, brevetarii, licentierii si control servicii turistice.
    Ridicarea efectiva a certificatelor de clasificare se face numai de catre delegatii sau imputernicitii Ministerului Turismului. In toate cazurile se va consemna ridicarea certificatului de clasificare in Registrul unic de control al unitatii respective, iar certificatele vor fi predate la Ministerul Turismului prin registratura.
    11. Contestatiile asupra neeliberarii sau anularii certificatelor de clasificare se depun la Ministerul Turismului in termen de 15 zile de la primirea comunicarii cu privire la neacordarea sau anularea certificatului de clasificare, solutionarea fiind de competenta conducerii acestuia in termen de 30 de zile.
    Persoanele nemultumite de solutia data de Ministerul Turismului se pot adresa instantelor de contencios administrativ, in conditiile Legii nr. 29/1990.
    12. In cazul in care s-au modificat conditiile existente la data eliberarii certificatului de clasificare in sensul neindeplinirii integrale a criteriilor de clasificare, schimbarii capacitatii sau structurii spatiilor, trecerii in administrarea altui agent economic, administratorul pensiunii sau al fermei este obligat ca in termen de 30 de zile sa solicite eliberarea unui nou act de clasificare a unitatii.
    Titularul certificatului de clasificare poate solicita reclasificarea unitatii in cauza, daca in urma unor lucrari de modernizare si de imbunatatire a dotarilor si a serviciilor estimeaza ca unitatea corespunde unei categorii superioare de clasificare.
    Solicitarea va fi insotita de un memoriu justificativ privind eliberarea noului certificat de clasificare. Memoriul justificativ va fi insotit de documentatia de clasificare prevazuta la cap. II din prezentele norme.
    IV. Alte precizari
    1. Agentii economici care construiesc sau amenajeaza pensiuni turistice si ferme agroturistice au obligatia sa asigure, inca din faza de proiectare, respectarea criteriilor de clasificare prevazute in prezentele norme.
    2. Activitatile desfasurate in cadrul pensiunilor turistice si al fermelor agroturistice (cazare, alimentatie, agrement si divertisment) constituite un tot unitar, fiind parti componente ale produsului turistic.
    In acest sens, este obligatorie asigurarea unei corelatii corespunzatoare intre calitatea dotarilor, a echipamentelor si aspectul general al spatiilor de cazare cu cele pentru alimentatie si agrement.
    3. In functie de nivelul de dotare si de calitatea serviciilor oferite, spatiile de cazare (camere, garsoniere sau apartamente) se clasifica pe categorii de incadrare potrivit criteriilor prevazute la pct. 2 din anexa nr. 1 la prezentele norme.
    Categoria de clasificare a pensiunii turistice si a fermei agroturistice este data de cea la care au fost incadrate majoritatea spatiilor de cazare din incinta acestuia, cu conditia indeplinirii si a criteriilor prevazute la pct. 1 din anexa susmentionata.
    4. In toate pensiunile turistice si fermele agroturistice, atat in spatiile de cazare cat si in cele pentru alimentatie, sunt obligatorii pastrarea ordinii, linistii publice, moralitatii, curateniei si respectarea cu strictete a normelor sanitare si a celor de prevenire si stingere a incendiilor.
    5. La pensiunile turistice si fermele agroturistice unde grupurile sanitare ale camerelor sau ale spatiilor de folosinta comuna nu sunt perfect intretinute (sub aspectul igienei, al integritatii si functionarii obiectelor de dotare), certificatul de clasificare va fi ridicat pe loc, iar unitatea va fi inchisa (prin exceptie de la prevederile pct. 10 din prezentele norme) in cazul in care agentul constatator este reprezentant al Ministerului Turismului, cu atributii speciale in acest domeniu.

    ANEXA 1
    la norme

                       CRITERII MINIME
privind clasificarea pe stele a pensiunilor turistice si a fermelor agroturistice
-----------------------------------------------------------------------------
                               Pensiuni turistice      Ferme agroturistice
                             -----------------------  -----------------------
    Criterii minime                   stele                    stele
                                    4     3      2     1     3      2      1
-----------------------------------------------------------------------------
          1                         2     3      4     5     6      7      8
-----------------------------------------------------------------------------
 1. Criterii privind constructiile,
    instalatiile si spatiile de
    folosinta comuna
  1.1. Cladirile, inclusiv anexele
       gospodaresti, sa fie in stare
       foarte buna, perfect
       intretinute si cu arhitectura
       specifica zonei              x     x     -     -      x      -      -
   1.2. Cladirile si anexele
       gospodaresti sa fie in buna
       stare, curat intretinute si cu
       aspect general corespunzator -     -     x     x      -      x      -
   1.3. Caile de acces proprii si
       spatiile inconjuratoare (din
       raza vizuala a turistilor
       cazati) sa fie perfect -
       intretinute                       x     x     -     -      x      - -
   1.4. Caile de acces proprii si
       spatiile inconjuratoare (din
       raza vizuala a turistilor)
       sa fie intretinute
       corespunzator                     -     -     x     x      -      x x
   1.5. Holul de primire, in suprafata
        minima de 12 mp, sa fie
       mobilat si decorat corespunzator  x     -    -     -    -   -      -
   1.6. Anexele gospodaresti pentru
       cresterea animalelor si
       pasarilor vor fi astfel
       amplasate si intretinute,
       incat sa nu creeze
       disconfort pentru turisti         -    -     -     -     x   x      x
   1.7.Imprejmuiri estetice si
       eficiente                         -    -     -     -     x   x      -
   1.8.Curte proprie, cu spatii
       verzi, flori, arbusti etc.
       bine intretinute             -     -     -     -      x      x      -
   1.9.Animalele de la care provin
       lactatele sa fie atestate
       ca sanatoase, iar produsele
       din carne destinate
       turistilor sa fie examinate
       sanitar-veterinar            -     -     -     -      x      x      x
  1.10.Spatii de joaca pentru
       copii                        -     -     -     -      x      -      -
  1.11.Turistii sa poata asista
       la activitatile specifice
       fermei                       -     -     -     -      x      x      x
  1.12.Spatiile aflate mai sus de
       etajul 2 sa fie deservite
       de lift                      x     -     -     -      -      -      -
  1.13.Spatiile aflate mai sus de
       etajul 4 sa fie deservite
       de lift                      -     x     x     -      -      -      -
  1.14.Spatii corespunzatoare si
       igienice pentru prepararea
       si servirea mesei
1.14.1.Bucatarie dotata cu
       echipamente moderne de
       preparare si conservare a
       alimentelor:
       -plita electrica sau cu gaze x     x     -     -      -      -      -
       -masina de gatit sau resou
        electric cu minimum doua
        ochiuri                     -     -     x     x      x      x      x
       -cuptor cu microunde         x     -     -     -      -      -      -
       -vase pentru prepararea
        alimentelor si ustensile
        de bucatarie din inox sau
        alt material de calitate
        superioara^1)               x     -     -     -      -      -      -
       -vase pentru prepararea
        alimentelor si ustensile de
        bucatarie^1)                -     x     x     x      x      x      x
       -echipamente pentru
        pastrarea prin frig a
        alimentelor^1)              x     x     x     x      x      x      x
       -instalatie de apa curenta
        calda si rece               x     x     x     -      x      -      -
       -instalatie de apa curenta
        rece                        -     -     -     x      -      x      -
1.14.2.Sufragerie dotata cu
       mobilier adecvat, de calitate
       superioara si inventar de
       servire de cea mai buna
       calitate^2)                  x     -     -     -      -      -      -
1.14.3.Spatiu pentru servirea mesei,
       dotat cu mese, scaune si
       inventar de servire^2)       -     x     x     -      x      x      -
----------------
  ^1) De dimensiuni si in cantitati corelate cu numarul locurilor de cazare.
  ^2) Prepararea si servirea mesei pot fi realizate de catre personalul pensiunii turistice/fermei agroturistice sau direct de catre turisti in functie de conditiile existente in pensiunea turistica/ferma agroturistica respectiva.
-----------------------------------------------------------------------------
               1                    2     3     4     5      6      7      8
-----------------------------------------------------------------------------
  1.15.Aer conditionat              x     -     -     -      -      -      -
  1.16.Racord la reteaua publica de
       canalizare sau la mijloace
       proprii de colectare si
       epurare                      x     x     x     x      x      x      -
  1.17.Cladirea sa fie racordata la
       reteaua electrica publica    x     x     x     x      x      x      -
  1.18.Accesul in camerele de
       dormit si la grupurile
       sanitare sa fie direct,
       fara a se trece prin alte
       camere folosite pentru
       dormit                       x     x     x     x      x      x      x
  1.19.Garaj sau parcare
       proprie numarul locurilor de
       parcare va fi de cel
       putin 30% din numarul
       camerelor                    x     -     -     -      -      -      -
  2. Criterii privind spatiile de
     cazare
   2.1.Numar maxim de locuri
       (paturi) intr-o camera       2     2     3     4      2      3      4
   2.2.Suprafata minima a
       camerelor (im mp):
       -camera 1 loc               15    10     9     8     10      9      8
       -camera de 2 locuri         18    13    12    11     13     12     11
       -camera de 3 locuri          -     -    16    14      -     16     14
       -camera de 4 locuri          -     -     -    16      -      -     16
       -dormitorul din apartamente 18    14    12    11     14     12     11
       -salonul din apartamente    18    14    12    11     14     12     11
   2.3.Pardoselile sa fi acoperite
       cu covoare sau mocheta de
       buna calitate care
       atenueaza zgomotul
       (pardoselile
       din parchet, marmura si
       alte materiale similare
       pot fi acoperite si partial) x     -     -     -      -      -      -
   2.4.Pardoselile sa fie acoperite
       integral sau partial cu
       covoare sau carpete          -     x     x     -      x      x      -
   2.5.Camerele sa dispuna de grup
       sanitar propriu              x     x     -     -      x      -      -
   2.6.Grup sanitar comun, compus
       din:
       -1 cabina WC la 10 locuri^1) -     -     x     x      -      x      x
       -1 spalator cu un lavoar cu
        apa curenta calda si rece
        la 10 locuri^1)             -     -     x     x      -      x      x
       -1 cabina dus cu apa calda
        si rece la 15 locuri^1)     -     -     x     x      -      x      x
   2.7.Incalzire centrala sau cu
       gaze la soba de teracota^2)  x     x     -     -      -      -      -
   2.8.Incalzire cu soba de
       teracota sau alte
       echipamente
       admise de P.S.I^2)           -     -     x     x      x      x      x
   2.9.Sursa proprie de incalzire
       in camerele de baie
       (incalzire centrala sau
       alte mijloace admise
        de P.S.I)^2)                x     x     -     -      x      x      -
  2.10.Televizor color in camere
       sau apartamente              x     -     -     -      -      -      -
  2.11.Televizor in camere sau
       apartamente                  -     x     -     -      -      -      -
  2.12.Televizor in spatiu comun    -     -     x     -      x      -      -
  2.13.Radio in camere sau
       apartamente                  x     -     -     -      -      -      -
  2.14.Radio in spatiu comun        -     x     x     -      x      x      -
  2.15.Telefon la dispozitia
       turistilor                   x     x      -     -      x     -      -
---------------
   ^1) La fermele agroturistice de 1 stea se admit WC-uri uscate si spalatoare exterioare alimentate de la surse naturale sau din rezervoare.
   ^2) Pe timp de iarna va fi asigurata, in camerele de dormit, in spatiile pentru servirea mesei si in bai, o temperatura minima de 18 grade C.

-----------------------------------------------------------------------------
             1                      2     3     4     5      6      7      8
-----------------------------------------------------------------------------
   3. Dotarea cu mobilier, lenjerie
      si alte obiecte
  3.1.Mobilier uniform ca stil si
      calitate                      x     x     -     -      x      -      -
  3.2.Pat cu somiera, cu saltea sau
      pat cu saltea relaxa          x     x     -     -      x      -      -
  3.3.Pat cu saltea                 -     -     x     x      -      x      x
  3.4.Saltea in grosime de 5 cm din
      lina                          x     -     -     -      -      -      -
  3.5.Husa de protectie^1)          x     x     -     -      x      -      -
  3.6.Masa si scaune                x     x     x     x      x      x      x
  3.7.Dulap sau spatiu amenajat
      pentru haine si umerase       x     x     -     -      x      -      -
  3.8.Cuier                         x     x     x     x      x      x      x
  3.9.Oglinda sau toaleta la
      dispozitia turistilor         x     x     x     x      x      x      x
 3.10.Plapuma, pled sau patura de
      calitate superioara (patura
      sau pled-cite 2 buc/
      persoana^2)                   x     x     x     x      x      x      x
 3.11.Perne mari cu fulgi           x     x     x     -      x      x      -
 3.12.Perne mari                    -     -     -     x      -      -      x
 3.13.Cearsaf pentru pat si cearsaf
      plic pentru pled, patura sau
      plapuma                       x     x     x     x      x      x      x
 3.14.Fete de perna                 x     x     x     x      x      x      x
 3.15.Cuvertura pentru pat          x     x     x     -      x      x      -
 3.16.Prosoape pentru fata
      (1buc./persoana)              x     x     x     x      x      x      x
 3.17.Prosoape plusate pentru baie
      (1buc./persoana)              x     x     x     -      x      x      -
 3.18.Halat baie                    x     -     -     -      -      -      -
 3.19.Veioza sau aplica la capatul
      patului                       x     x     x     -      x      x      -
 3.20.Perdele transparente          x     x     -     -      x      -      -
 3.21.Perdele obturante sau alte
      mijloace estetice de obturare
      a luminii                     x     x     x     x      x      x      x
 3.22.Perii pentru haine si pantofi x     x     x     x      x      x      x
 3.23.Scrumiere (optional)          x     x     x     x      x      x      x
 3.24.Pahare (2 buc./persoana)      x     x     x     x      x      x      x
 3.25.Vaze de flori                 x     x     -     -      x      -      -
   4. Garsonierele si apartamentele
      vor avea in plus:
  4.1.Fotolii sau canapea           x     x     -     -      x      -      -
  4.2.Demifotolii                   -     -     x     -      -      x      -
  4.3.Scaune tapitate               -     -           x      -      -      x
  4.4.Masa sau masuta               x     x     x     x      x      x      x
  4.5.Frigider                      x     x     -     -      x      -      -
  4.6.Servanta-bar cu pahare de apa,
      vin, coniac                   x     x     -     -      -      -      -
  4.7.Perdea, covor, etc. de
      calitatea celor din dormitor  x     x     x     x      x      x      x
-----------------------------------------------------------------------------
------------------
   ^1) Din material absorbant si lavabil (molton, tesatura matlasata sau panza
absorbanta) care se pune intre saltea si cearsaf, avand ca scop protejarea saltelei de imbibare cu transpiratie etc.
   ^2) La categoria de clasificare 1 stea se admit si pleduri din tesaturi amestec.

    NOTA:
    Dotarile din camerele si din grupurile sanitare destinate turistilor vor fi puse in exclusivitate la dispozitia acestora. In interiorul acestora nu se admit lucruri personale ale locatarului (articole de imbracaminte si incaltaminte, bibelouri sau alte obiecte care ar putea stanjeni turistii etc.).

    ANEXA 2
    la norme

                            CATRE
                       Ministerul Turismului
............................................................................
                         (denumirea agentului economic)
  cu sediul in localitatea ....................., str. ............. nr. ....
avand ca obiect de activitate...............................................
............................................................................
reprezentata prin ..................................., functia ..............
in calitate de ..............................................................
                              (presedinte, director, administrator etc.)
va rugam sa aprobati eliberarea certificatului de clasificare pentru ............................................................................
         (denumirea unitatii)
situata in localitatea ......................., str. ................ nr. ...
judetul/sectorul ........................
   Declaram ca unitatea intruneste criteriile de clasificare la categoria ....
..........., conform normelor emise de Ministerul Turismului.
   Anexam documentatia de clasificare:
   - fisa de prezentare a unitatii, cu precizarea modului de indeplinire a criteriilor de clasificare aferente numarului de stele solicitat;
   - copia de pe autorizatia de functionare pentru agentii economici constituiti ca asociatii familiale sau persoane fizice autorizate, conform Decretului-lege nr. 54/1990;
    - copia de pe statutul societatii sau de pe hotararea judecatoreasca de infiintare, din care sa rezulte obiectul de activitate (numai pentru agentii economici constituiti ca societati comerciale potrivit legii);
    - copia de pe certificatul de inmatriculare in Registrul comertului (numai in cazul agentilor economici constituiti ca societati comerciale potrivit legii);
    - autorizatia sanitara de functionare;
    - autorizatia sanitar-veterinara;
    - avizul P.S.I.

    ANEXA 3
    la norme,
    impreuna cu schemele conventionale si schita privind structura si amplasarea camerelor se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 101 din 25 mai 1995.

                 ------------------------------





SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 20/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 20 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu