E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 34 din 30 ianuarie 2000

privind modificarea si completarea Legii viei si vinului nr. 67/1997

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 41 din 31 ianuarie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si ale art. 1 lit. D pct. 9 din Legea nr. 206/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    ARTICOL UNIC
    Legea viei si vinului nr. 67/1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 81 din 5 mai 1997, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Alineatul (2) al articolului 5 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Ministerul Agriculturii si Alimentatiei stabileste normele metodologice de realizare si tinere a Cadastrului viticol ca o componenta a Cadastrului agricol, cu respectarea normelor metodologice de realizare a Cadastrului general, elaborate de Oficiul National de Cadastru, Geodezie si Cartografie."
    2. Alineatul (2) al articolului 14 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Strugurii de masa destinati comercializarii in stare proaspata trebuie sa corespunda normelor de calitate stabilite prin standarde. Strugurii din soiurile de masa, improprii consumului in stare proaspata, pot fi vinificati. Vinurile obtinute pot fi folosite numai pentru distilare sau pentru producerea otetului."
    3. La articolul 15, litera a) primul paragraf si litera b) ultimul paragraf vor avea urmatorul cuprins:
    "a) vinurile de consum curent se obtin din soiuri de mare productie, cultivate in arealele viticole specializate in acest scop. De asemenea, ele pot fi obtinute si din soiuri pentru vinuri de calitate ai caror struguri nu indeplinesc conditiile prevazute la aceasta categorie. Din categoria vinurilor de consum curent fac parte si cele obtinute din viile razlete."
...........................................................................
    "Punerea in consum a vinurilor cu indicatie geografica se face sub numele arealului de producere delimitat si al soiului sau sortimentului de soiuri, iar a vinurilor de calitate superioara, prin folosirea indicatiei geografice a zonei de producere;"
    4. Articolul 17 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 17
    (1) Vinul de hibrizi, obtinut din struguri de hibrizi direct producatori, este destinat consumului familial, obtinerii alcoolului de origine viticola, precum si otetului.
    (2) Vinul rezultat in urma unui amestec intre vin de hibrizi si vin provenit din soiuri nobile este considerat vin de hibrizi si va fi valorificat in conditiile prevazute la alin. (1)."
    5. La articolul 24, alineatele (1) si (2) vor avea urmatorul cuprins:
    "Art. 24
    (1) Producatorii, depozitarii si comerciantii de vinuri cu ridicata trebuie sa faca o declaratie de stocuri, care se depune si se inregistreaza in 3 exemplare la autoritatile administratiei publice locale in a caror raza teritoriala sunt depozitate produsele inainte de data de 15 august a fiecarui an. Un exemplar se pastreaza de catre deponent, un exemplar se depune la primarie si un alt exemplar se transmite directiei generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
    (2) In termen de 15 zile de la terminarea fermentarii mustului, dar nu mai tarziu de data de 1 decembrie a anului de recolta, producatorii de vin au obligatia de a intocmi o declaratie de recolta, care se depune si se inregistreaza in 3 exemplare la autoritatile administratiei publice locale in a caror raza teritoriala este depozitat vinul. Producatorii de vin sunt obligati sa pastreze un exemplar si sa transmita cate un exemplar la primarie si la directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti. In cazul solicitarii dreptului de folosire a unei denumiri de origine, un exemplar din declaratia de recolta va fi depus si la Oficiul National al Denumirilor de Origine pentru Vinuri si alte Produse Vitivinicole (O.N.D.O.V.)."
    6. La articolul 32, litera a) va avea urmatorul cuprins:
    "a) Inspectia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol si al Bauturilor Alcoolice Naturale cu Denumire de Origine;"
    7. Articolul 33 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 33
    Inspectia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol si al Bauturilor Alcoolice Naturale cu Denumire de Origine asigura supravegherea aplicarii prevederilor legii in realizarea productiei de struguri, de vinuri si de alte produse vitivinicole, inclusiv a celor cu indicatie geografica si a bauturilor alcoolice naturale cu indicatie geografica, urmarind:
    a) respectarea legislatiei privind infiintarea si defrisarea plantatiilor de vii;
    b) respectarea practicilor si tratamentelor admise in producerea vinurilor si a altor produse vitivinicole, efectuarea controlului analitic al vinurilor si bauturilor, in vederea comercializarii lor, prin intermediul laboratoarelor autorizate;
    c) exercitarea controlului tehnic in toate fazele producerii vinurilor si a celorlalte produse cu denumire de origine, precum si asupra eliberarii documentelor necesare pentru atestarea calitatii produselor respective, inclusiv la comercializare;
    d) executarea de expertize tehnice si analize in domeniul realizarii productiei de struguri, de vinuri si de alte produse vitivinicole;
    e) exercitarea controlului tehnic in toate fazele producerii bauturilor alcoolice naturale cu denumire de origine si asupra eliberarii documentelor necesare pentru atestarea calitatii produselor respective, inclusiv la comercializare."
    8. Articolul 35 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 35
    Oficiul National al Denumirilor de Origine pentru Vinuri si alte Produse Vitivinicole (O.N.D.O.V.) functioneaza ca organism specializat al Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, cu personalitate juridica si cu finantare bugetara si extrabugetara, avand urmatorul obiect de activitate:
    a) eliberarea documentelor necesare pentru atestarea calitatii produselor vitivinicole cu indicatie geografica, a bauturilor alcoolice naturale cu indicatie geografica si controlul respectarii prevederilor acestora, inainte de comercializare;
    b) initierea si realizarea de actiuni in scopul protectiei indicatiilor geografice, ale produselor vitivinicole si ale bauturilor alcoolice naturale cu indicatie geografica, pe plan national si international."
    9. La articolul 39, litera d) va avea urmatorul cuprins:
    "d) producerea vinurilor cu indicatie geografica in afara arealului delimitat, cu exceptia cazurilor prevazute la alin. (2) si (3) ale art. 19."
    10. Articolul 39 se completeaza cu literele k) si l), care vor avea urmatorul cuprins:
    "k) producerea in vederea comercializarii a bauturilor alcoolice naturale cu indicatie geografica si care nu corespund normelor tehnice din definitiile acestora mentionate la pct. 24.1 - 30.5 din anexa nr. 2;
    l) folosirea de substante aromatizante sintetice pentru obtinerea unor vinuri speciale."
    11. La articolul 40, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 40
    (1) Contraventiile prevazute la art. 39 din prezenta lege se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
    a) cu amenda de la 500.000 lei la 1.000.000 lei, cele de la lit. a), b) si h);
    b) cu amenda de la 1.000.000 lei la 2.000.000 lei, cele de la lit. f), g), i) si j);
    c) cu amenda de la 2.000.000 lei la 4.000.000 lei, cele de la lit. c), d), e), k) si l)."
    12. Articolul 44 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 44
    Conditiile de delimitare teritoriala a arealelor viticole, cele privind normele de infiintare, intretinere si defrisare a plantatiilor, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca vinurile si produsele pe baza de must, vin si subproduse vinicole proprii consumului uman direct, conditiile de atribuire a denumirii de origine si cele privind obtinerea vinurilor din aceasta categorie, practicile si tratamentele oenologice autorizate, normele de realizare, evidenta si atestare a produselor vitivinicole, cele privind comercializarea lor, precum si alte masuri se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi, intocmit de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, cu avizul Ministerului Finantelor, Ministerului Industriei si Comertului, Ministerului Sanatatii, Asociatiei Romane de Standardizare si al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor. Regulamentul se aproba prin hotarare a Guvernului."
    13. Titlul anexei nr. 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Definitii ale musturilor, vinurilor si ale altor produse derivate din must si vin, precum si ale bauturilor alcoolice naturale cu indicatie geografica"
    14. Punctele 10, 11 si 12 din anexa nr. 2 vor avea urmatorul cuprins:
    "10. Vinul spumant este produsul cu continut in dioxid de carbon de origine exclusiv endogena, obtinut din fermentarea secundara a vinului apt pentru consum sau prin fermentarea naturala a mustului de struguri proaspeti, care dezvolta in sticlele in care este imbuteliat, ca produs finit, o presiune de minimum 3 bari la temperatura de 20 grade C.
    11. Vinul spumos este produsul cu continut in dioxid de carbon de origine total sau partial exogena, obtinut din vinuri apte pentru consum, care dezvolta in sticlele in care este imbuteliat, ca produs finit, o presiune de minimum 3 bari la temperatura de 20 grade C.
    12. Vinul aromatizat este produsul obtinut din vin cu adaos de must de struguri, must de struguri partial fermentat si/sau must de struguri stopat cu alcool, substante aromatizate extrase din plante admise de legislatia sanitara, distilat de vin, alcool alimentar, alte vinuri speciale. Proportia vinului utilizat trebuie sa fie de cel putin 75% din produsul finit. Taria alcoolica dobandita este de 14,5% - 22% vol., iar taria alcoolica totala este de cel putin 17,5% vol."
    15. Anexa nr. 2 se completeaza cu punctele 24 - 30, cu urmatorul cuprins:
    "24.1. Tuica este o bautura alcoolica romaneasca, obtinuta in mod exclusiv prin fermentarea fructelor din genul Prunus ori a maceratului, in prezenta sau nu a samburelui, urmata de o distilare ori redistilare la o concentratie alcoolica determinata la 20 grade C, specifica fiecarui sortiment, in functie de denumirea geografica a acesteia si de calitatea ei.
    24.2. In functie de zona geografica, tehnologie si de caracteristici tuica se produce in urmatoarele sortimente:
    - tuica tip 24 si 28;
    - tuica batrana;
    - tuica batrana "Turnul lui Stefan";
    - tuica extrafina;
    - tuica superioara;
    - tuica superioara "Zalau" si "Silvania";
    - tuica selectionata - Muresana, Bihoreana, Horinca si Turt;
    - tuica speciala Bistrita;
    - tuica "Traditional";
    - tuica de Horezu.
    24.3. Tuica batrana si tuica extrafina se obtin din tuica invechita in vase de stejar minimum un an.
    24.4. Tuica si tuica superioara se obtin din tuica invechita minimum 6 luni.
    24.5. Tuica superioara "Silvania", tuica de Zalau, tuica selectionata - Muresana, Bihoreana, Horinca si Turt se obtin prin redistilarea tuicii si se invechesc in vase de stejar timp de 2 ani.
    24.6. Tuica speciala Bistrita se obtine din tuica invechita in recipiente de stejar timp de minimum un an.
    24.7. Tuica "Traditional" se obtine prin invechirea tuicii minimum 3 ani si cupajarea cu tuica sub un an, redistilata, cu adaos de macerat de fructe si glicerina.
    24.8. Tuica de Horezu se obtine din tuica invechita in vase de stejar minimum 2 ani.
    24.9. Sortimentele de tuica se aduc la concentratia alcoolica de comercializare prin cupajare cu tuica de aceeasi calitate, de concentratie alcoolica mai mica sau mai mare, ori prin diluare cu apa potabila cu o duritate de 3 grade germane, care poate fi adaugata in cantitate de maximum 15% din volumul tuicii.
    24.10. Concentratia alcoolica pentru fiecare sortiment de tuica este urmatoarea:
    _______________________________________________________
    Denumirea sortimentului          Concentratia alcoolica
                                            in % vol.
    _______________________________________________________
    Tuica                                   24   28
    Tuica batrana                           32   36
    Tuica batrana "Turnul lui Stefan"       48
    Tuica extrafina                         45
    Tuica superioara                        32
    Tuica superioara "Silvania"             49
    Tuica superioara "Zalau"                50
    Tuica selectionata - Muresana,          50
    Bihoreana, Horinca si Turt
    Tuica speciala Bistrita                 42
    Tuica "Traditional"                     38
    Tuica de Horezu                         30
    _______________________________________________________

    25.1. Rachiul de fructe este bautura alcoolica obtinuta in mod exclusiv prin fermentarea unui fruct carnos, a marcului sau a mustului din acest fruct, in prezenta sau nu a samburelui, urmata de distilarea, la concentratia alcoolica de maximum 86% vol., in asa fel incat produsul obtinut in urma distilarii sa aiba o aroma si un gust provenind de la fruct, un continut in substante volatile de minimum 200 grame/hectolitru de alcool etilic anhidru si un continut in alcool metilic de maximum 100 grame/hectolitru de alcool etilic anhidru.
    25.2. Fructele folosite pentru aceasta bautura alcoolica sunt: cirese, piersici, caise, mere, pere, smochine, citrice, banane si alte fructe carnoase.
    25.3. Rachiul de fructe poarta denumirea "rachiu de ...", urmata de numele fructului sau a fructelor din care a provenit. Numele fructului poate sa inlocuiasca denumirea "rachiu de ...", urmata de numele fructului in cauza, cand bautura alcoolica s-a obtinut prin utilizarea unui singur fel de fruct provenind din acelasi soi.
    25.4. Termenul "Williams" este admis pentru rachiul de pere produs in exclusivitate din pere soiul Williams.
    25.5. Concentratia alcoolica la +20 grade C este de minimum 37,5% vol.
    26.1. Rachiul de vin este bautura alcoolica obtinuta exclusiv prin distilarea la cel putin 86% vol. a vinului si corectarea cu apa potabila cu o duritate totala de maximum 3 grade germane, cu sau fara invechire si adaugare de aditivi autorizati (caramel, zahar.)
    26.2. Rachiul de vin este bautura alcoolica obtinuta prin distilarea la minimum 86% vol. a vinului, a vinului alcoolizat sau prin redistilarea la minimum 86% vol. a unui distilat de vin si prin corectarea concentratiei alcoolice cu apa potabila cu duritatea totala de maximum 3 grade germane, cu sau fara invechire si adaugare de aditivi autorizati (caramel, zahar). Invechirea se face in recipiente de stejar, cel putin un an, sau 6 luni daca capacitatea acestora este sub 1.000 litri.
    26.3. Concentratia alcoolica la +20 grade C este de minimum 37,5% vol.
    27.1. Rachiul de tescovina este bautura alcoolica obtinuta din distilat de tescovina cu concentratia alcoolica de minimum 86% vol. la +20 grade C, corectata cu apa potabila cu o duritate de maximum 3 grade germane.
    27.2. Distilatul de tescovina este obtinut prin fermentarea alcoolica a tescovinei rezultate in urma prelucrarii strugurilor de vinificatie, urmata de distilare pana la o concentratie alcoolica de minimum 86% vol. la +20 grade C.
    27.3. Concentratia alcoolica la +20 grade C este de minimum 37,5% vol.
    28.1. Rachiul de drojdie este bautura alcoolica obtinuta prin distilarea la cel putin 86% vol. a drojdiei de vin sau prin redistilarea la cel putin 86% vol. a unui distilat de drojdie de vin si aducerea acestuia la concentratia de comercializare cu apa potabila cu duritatea maxima de 3 grade germane, cu sau fara adaos de aditivi autorizati.
    28.2. Concentratia alcoolica la +20 grade C este de minimum 37,5% vol.
    29.1. Spuma de drojdie este bautura alcoolica obtinuta prin distilarea la cel putin 86% vol. a drojdiei de vin cu separarea fractiunilor de la inceputul si sfarsitul distilarii, maturarea distilatului in vase de stejar pe o durata de minimum 3 luni si aducerea la concentratia de comercializare cu apa potabila cu duritatea totala de maximum 3 grade germane, cu sau fara adaos de aditivi autorizati.
    29.2. Concentratia alcoolica la +20 grade C este de minimum 37,5% vol.
    30.1. Rachiu Muscat Specialitate este bautura alcoolica obtinuta prin fermentarea alcoolica a tescovinei provenite de la vinificarea strugurilor Muscat Ottonel, prin presare hidraulica, urmata de distilare.
    30.2. Concentratia alcoolica a distilatului de tescovina de Muscat Ottonel trebuie sa fie minimum 86% vol. la +20 grade C pentru a putea fi folosit la prepararea Rachiului Muscat specialitate.
    30.3. Pentru aducerea la concentratia alcoolica de comercializare distilatul de tescovina de Muscat Ottonel se dilueaza cu apa potabila cu o duritate totala de maximum 3 grade germane sau prin cupaj de distilat de tescovina de Muscat Ottonel de concentratii diferite.
    30.4. Concentratia alcoolica la +20 grade C este de minimum 37,5% vol.
    30.5. Ceilalti parametri fizico-chimici se determina in conformitate cu metodele de analiza prevazute de Standardul roman."

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministrul agriculturii
                       si alimentatiei,
                       Stefan Pete,
                       secretar de stat

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes



SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 34/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 34 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu