Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 2100 din 24 noiembrie 2004

privind aprobarea Mecanismelor de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat pentru aplicarea Programului de promovare a exportului, administrat de Ministerul Economiei si Comertului

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1147 din  3 decembrie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, al art. 3 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 privind aprobarea Sistemului de sustinere si promovare a exportului cu finantare de la bugetul de stat, aprobata prin Legea nr. 663/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Mecanismele de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat pentru aplicarea Programului de promovare a exportului, administrat de Ministerul Economiei si Comertului, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    (1) Suma alocata de la bugetul de stat, anual, Ministerului Economiei si Comertului va fi utilizata pentru acoperirea, partiala sau totala, a cheltuielilor necesare aplicarii programului prevazut la art. 1, pentru urmatoarele actiuni de promovare a exportului:
    a) participarea la targuri si expozitii internationale organizate in strainatate, conform programului elaborat anual de Ministerul Economiei si Comertului;
    b) organizarea de misiuni economice si actiuni de promovare a exporturilor in strainatate;
    c) sprijinirea organizarii si functionarii de reprezentante comerciale romanesti in strainatate, realizate prin parteneriat public-privat, pe piete de interes pentru exportul romanesc;
    d) realizarea de studii de piata si pe produse, inclusiv pentru obiective complexe;
    e) editarea si distribuirea in strainatate si la ambasadele straine din Romania a buletinelor informative privind oferta de export;
    f) realizarea de actiuni de publicitate si reclama cu caracter general, pe produse si grupe de produse, pe piete de interes pentru exportul romanesc.
    (2) Ministerul Economiei si Comertului administreaza si coordoneaza actiunile de promovare a exportului prevazute la alin. (1).
    (3) Actiunile de promovare a exportului prevazute la alin. (1) lit. a) si b) se administreaza de Ministerul Economiei si Comertului impreuna cu Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, prin delegarea catre acesta a operatiunilor de incheiere, finantare si derulare a contractelor de prestari de servicii pentru realizarea actiunilor respective.
    Art. 3
    (1) Repartizarea pe actiunile de promovare a exportului prevazute la art. 2 alin. (1) a sumei alocate anual de la bugetul de stat pentru aplicarea Programului de promovare a exportului se face conform propunerilor ordonatorului principal de credite si patronatelor de ramura, aprobate de Consiliul de export.
    (2) Sumele repartizate conform alin. (1) se pot redistribui in cursul anului pe actiuni de promovare a exportului, in conditiile prevazute la alin. (1), in limita sumei alocate de la bugetul de stat pentru Programul de promovare a exportului.
    Art. 4
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, Hotararea Guvernului nr. 64/2003 privind aprobarea Mecanismelor de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat pentru aplicarea Programului de promovare a exportului, administrat de catre Departamentul de Comert Exterior, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 97 din 17 februarie 2003, se abroga.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul de stat,
                         ministrul economiei si comertului,
                         Andrei Grigorescu,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul delegat pentru comert,
                         Adrian Mitu,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                              MECANISME
de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat pentru aplicarea Programului de promovare a exportului, administrat de Ministerul Economiei si Comertului

    CAP. 1
    Participarea la targuri si expozitii internationale

    Art. 1
    Participarea agentilor economici la targuri si expozitii se realizeaza pe piete de interes, prin organizarea de pavilioane nationale, standuri specializate pe produse sau miniexpozitii, pe baza de programe anuale elaborate de Ministerul Economiei si Comertului in consultare cu patronatele de ramura, aprobate de Consiliul de export.
    Art. 2
    (1) Administrarea programului de participare la targuri si expozitii internationale se face de catre Ministerul Economiei si Comertului impreuna cu Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, prin delegarea catre acesta a operatiunilor de incheiere, finantare si derulare a contractelor de prestari de servicii pentru realizarea actiunilor respective.
    (2) Contractele de prestari de servicii pentru organizarea participarii la targuri si expozitii internationale se incheie de catre Centrul Roman pentru Promovarea Comertului cu agenti economici specializati, denumiti in continuare societate organizatoare, selectati in conformitate cu metodologia aprobata in conditiile legii de Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, pe baza caietelor de sarcini pentru selectarea societatii organizatoare, elaborate de Ministerul Economiei si Comertului, Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si patronatele de ramura sau asociatiile profesionale.
    (3) Programele promotionale, cum sunt seminarii, mese rotunde, intalniri de afaceri si altele asemenea, de publicitate, reclama comerciala si de negocieri se realizeaza cu ocazia manifestarilor expozitionale prevazute la art. 1 de catre Ministerul Economiei si Comertului in colaborare cu patronatele de ramura sau asociatiile profesionale si Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, in limita cheltuielilor prevazute in contract cu aceasta destinatie.
    Art. 3
    (1) Beneficiarii programului de participare la targuri si expozitii internationale sunt agenti economici, persoane juridice romane, care indeplinesc urmatoarele conditii de eligibilitate:
    a) au in obiectul de activitate operatiuni de export;
    b) nomenclatorul de export corespunde cu profilul targului la care se solicita participarea;
    c) produsele sunt de conceptie proprie, de calitate si cu valoare adaugata mare;
    d) au realizari la export in anii anteriori, cu exceptia firmelor nou-infiintate;
    e) au rezultate pozitive privind eficienta participarii la targuri si expozitii cu sprijin de la bugetul de stat, in cazul prezentei la astfel de actiuni in anii anteriori.
    (2) Selectarea agentilor economici participanti la targuri si expozitii internationale se face de catre o comisie numita prin ordin al ministrului economiei si comertului, formata din reprezentanti ai Ministerului Economiei si Comertului, ai patronatelor de ramura si ai Centrului Roman pentru Promovarea Comertului, in functie de suprafata de expunere disponibila pentru fiecare actiune si de indeplinirea conditiilor de eligibilitate prevazute la alin. (1).
    (3) Participantii la targuri si expozitii internationale depun o garantie in valoare de 10 milioane lei la societatea organizatoare, o data cu depunerea formularului de contract de participare. Garantia se restituie participantilor dupa incheierea manifestarii expozitionale sau se executa in cazul neparticiparii agentului economic la actiunea respectiva. In situatia in care valoarea cheltuielilor efectuate de societatea organizatoare pentru agentul economic neparticipant este mai mare comparativ cu valoarea garantiei, agentul economic va plati diferenta pana la acoperirea integrala a cheltuielilor ce ii revin.
    Art. 4
    Fondurile bugetare repartizate anual pentru realizarea programului de participare la targuri si expozitii internationale se asigura Centrului Roman pentru Promovarea Comertului de catre Ministerul Economiei si Comertului, in baza unui contract de finantare incheiat in acest scop. Sumele astfel repartizate se utilizeaza pentru acoperirea partiala sau totala a unor categorii de cheltuieli, dupa cum urmeaza:
    a) 50% din cheltuielile privind transportul extern si cazarea pentru un participant de la fiecare expozant, la nivelul baremelor stabilite pentru institutiile publice;
    b) 100% din cheltuielile pentru: transportul si manipularea exponatelor, mostrelor si materialelor publicitare, formalitatile vamale aferente acestora, depozitarea ambalajelor aferente exponatelor pe perioada desfasurarii actiunii promotionale, inchirierea, construirea si/sau amenajarea spatiului expozitional, transportul materialelor aferente, cheltuielile generale pe perioada de desfasurare a actiunilor promotionale, cheltuielile de reprezentare si de protocol, cheltuielile de deplasare pentru persoanele care organizeaza si coordoneaza actiunile, inclusiv a unui reprezentant din partea patronatului de ramura sau a asociatiei profesionale care contribuie la realizarea actiunii respective, cheltuielile pentru materialele publicitare, de prezentare si promovare cu caracter economic general si pentru mediatizarea prezentei romanesti la actiunile promotionale, cheltuielile aferente comisionului prevazut in contractul incheiat cu societatea organizatoare a pavilioanelor nationale, standurilor specializate pe produse si miniexpozitiilor, precum si alte cheltuieli care se justifica a fi alocate pentru realizarea targurilor si expozitiilor internationale, cu aprobarea ordonatorului principal de credite.
    Art. 5
    (1) Agentii economici participanti la targurile si expozitiile internationale in cadrul programului administrat de catre Ministerul Economiei si Comertului impreuna cu Centrul Roman pentru Promovarea Comertului asigura finantarea in cota de 50% a cheltuielilor prevazute la art. 4 lit. a).
    (2) Cota de 50% din cheltuielile de transport si cazare pentru un delegat al unei firme participante se va deconta de catre Centrul Roman pentru Promovarea Comertului prin societatea organizatoare, pe baza de documente justificative, dupa aprobarea decontului final al actiunii. Cheltuielile pentru cazare vor fi decontate pentru numarul de zile aferente perioadei oficiale de desfasurare a manifestarii expozitionale, plus doua nopti inainte de inceperea acesteia.
    (3) Transportul exponatelor va fi efectuat de catre o firma de specialitate, selectata pe baze concurentiale de catre societatea organizatoare. Volumul exponatelor aferent fiecarui expozant va fi corelat cu suprafata de expunere repartizata in cadrul pavilionului expozitional. Agentii economici vor efectua plata integrala a transportului exponatelor catre firma transportatoare selectata, urmand ca decontarea sa se faca de catre societatea organizatoare in baza documentelor vamale de incheiere a operatiunii de export temporar si a documentelor de plata a transportului exponatelor, dupa aprobarea decontului final al actiunii de catre Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, cu exceptia exponatelor si mostrelor fara valoarea comerciala care se ofera cu titlu gratuit partenerilor externi, pentru care decontarea se va face pe baza documentelor vamale de expeditie si a documentelor de plata a transportului pana in standul expozitional.
    (4) Decontarea cheltuielilor in valuta efectuate de agentul economic si societatea organizatoare se face de catre Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, in lei, la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data efectuarii platilor de catre acestia, conform documentelor financiar-contabile prezentate.
    Art. 6
    Cheltuielile de reprezentare si protocol se realizeaza pentru oferirea unor tratatii in limita echivalentului in lei al sumei de 500 euro/actiune. In situatii justificate suma poate fi majorata, cu aprobarea ordonatorului principal de credite. Cheltuielile se refera la achizitionarea de produse alimentare pentru tratatii curente si pentru cocteil, apa minerala, bauturi racoritoare si slab alcoolizate, produse de patiserie si cofetarie si altele asemenea. Bauturile alcoolice se achizitioneaza numai in cazul organizarii de cocteiluri.
    Art. 7
    Ministerul Economiei si Comertului poate modifica sau completa programul anual de participare la targuri si expozitii cu alte actiuni de interes pentru promovarea exporturilor romanesti, in baza consultarii cu patronatele de ramura si cu Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, cu aprobarea Consiliului de export, in limita plafonului de cheltuieli alocat cu aceasta destinatie.

    CAP. 2
    Organizarea de misiuni economice si actiuni de promovare a exportului in strainatate

    Art. 8
    (1) Misiunile economice sunt actiuni organizate in scopul explorarii, consolidarii, valorificarii si dezvoltarii oportunitatilor de afaceri pe piete externe cu potential de import.
    (2) Actiunile de promovare a exportului se refera la prezentari de produse, miniexpozitii, reuniuni de afaceri, seminarii economice si zile economice.
    (3) Misiunile economice si actiunile de promovare a exportului se organizeaza in tari de interes pentru exportatorii romani si se stabilesc in baza consultarii Ministerului Economiei si Comertului cu patronatele de ramura sau asociatiile profesionale si cu Centrul Roman pentru Promovarea Comertului.
    (4) Misiunile economice si actiunile de promovare a exportului se administreaza si se coordoneaza de catre Ministerul Economiei si Comertului impreuna cu Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, prin delegarea catre acesta a operatiunilor de incheiere, finantare si derulare a contractelor de prestari de servicii pentru realizarea actiunilor respective.
    (5) Contractele de prestari de servicii pentru organizarea misiunilor economice si a actiunilor de promovare a exportului se incheie de catre Centrul Roman pentru Promovarea Comertului cu agenti economici specializati, denumiti in continuare societate organizatoare, selectati in conformitate cu metodologia aprobata in conditiile legii de Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, pe baza caietelor de sarcini pentru selectarea societatii organizatoare, elaborate de Ministerul Economiei si Comertului, de Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si de patronatele de ramura sau asociatiile profesionale pentru fiecare actiune in parte.
    (6) Programe promotionale, cum sunt seminarii, mese rotunde, intalniri de afaceri si altele asemenea, de publicitate si reclama comerciala si de negocieri se realizeaza cu ocazia misiunilor economice de catre Ministerul Economiei si Comertului in colaborare cu patronatele de ramura sau asociatiile profesionale si Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, in limita cheltuielilor prevazute in contract cu aceasta destinatie.
    Art. 9
    Participarea agentilor economici la aceste manifestari promotionale se face in baza urmatoarelor criterii:
    a) au prevazut in obiectul de activitate operatiuni de export;
    b) nomenclatorul de export corespunde domeniilor prevazute in tematica misiunii economice sau a actiunii de promovare;
    c) produsele sunt de conceptie proprie, de calitate si cu valoare adaugata cat mai mare;
    d) au realizari la export in anii anteriori, cu exceptia firmelor nou-infiintate;
    e) au inregistrat rezultate concrete ca urmare a participarii la astfel de actiuni in anii anteriori.
    Art. 10
    Fondurile bugetare repartizate anual pentru realizarea misiunilor economice si a actiunilor de promovare a exportului se asigura Centrului Roman pentru Promovarea Comertului de catre Ministerul Economiei si Comertului, in baza contractului de finantare incheiat in acest scop. Sumele astfel repartizate se utilizeaza pentru acoperirea partiala sau totala a unor categorii de cheltuieli, dupa cum urmeaza:
    a) 50% din cheltuielile de transport extern si cazare pentru un participant de la fiecare firma, la nivelul baremelor stabilite pentru institutiile publice;
    b) 100% din cheltuielile privind transportul in interiorul tarii de destinatie pentru persoanele care participa la actiunile respective, a cheltuielilor de deplasare pentru persoanele care organizeaza si coordoneaza actiunile, inclusiv a unui reprezentant din partea patronatului de ramura sau a asociatiei profesionale care contribuie la realizarea actiunii respective, a cheltuielilor pentru inchirierea spatiilor aferente intalnirilor de afaceri si a dotarilor necesare desfasurarii acestora, cum sunt: TV, video, retroproiector, computer si altele asemenea, a cheltuielilor de reprezentare si protocol, a cheltuielilor pentru elaborarea si transportul materialelor de promovare si de prezentare, cum sunt cataloage, pliante, ecusoane si altele asemenea, a cheltuielilor pentru transportul mostrelor, a cheltuielilor pentru formalitatile vamale aferente materialelor de promovare si de prezentare, precum si mostrelor, a cheltuielilor pentru mediatizarea actiunii pe plan local, a cheltuielilor aferente comisionului prevazut in contractul incheiat cu societatea organizatoare a misiunilor economice si actiunilor de promovare, precum si a altor cheltuieli care se justifica a fi alocate pentru realizarea actiunilor respective, cu aprobarea ordonatorului principal de credite.
    Art. 11
    (1) Agentii economici participanti la misiuni economice si la actiuni de promovare a exportului asigura finantarea cotei de 50% din cheltuielile prevazute la art. 10 lit. a).
    (2) Cota de 50% din cheltuielile de transport si cazare pentru un delegat al firmei participante se va deconta de catre Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, pe baza de documente justificative, dupa aprobarea de catre acesta a decontului final, prezentat de societatea organizatoare a actiunii. Cota de 50% din cheltuielile pentru cazare va fi decontata pentru perioada de desfasurare a manifestarii promotionale, stabilita prin contractul cu societatea organizatoare.
    (3) Decontarea cheltuielilor in valuta efectuate de agentul economic si societatea organizatoare se face de catre Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, in lei, la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data efectuarii platilor de catre acestia, conform documentelor financiar-contabile prezentate.
    Art. 12
    Cheltuielile de reprezentare si protocol se realizeaza pentru oferirea unor tratatii in limita echivalentului in lei al sumei de 500 euro/actiune. In situatii justificate suma poate fi majorata, cu aprobarea ordonatorului principal de credite. Cheltuielile se refera la achizitionarea de produse alimentare pentru tratatii curente si pentru cocteil, apa minerala, bauturi racoritoare si slab alcoolizate, produse de patiserie si cofetarie si altele asemenea. Bauturile alcoolice se achizitioneaza numai in cazul organizarii de cocteiluri.

    CAP. 3
    Finantarea partiala a cheltuielilor de organizare si functionare a reprezentantelor comerciale romanesti in strainatate, realizate prin parteneriat public-privat, pe piete de interes pentru exportul romanesc

    Art. 13
    Infiintarea de reprezentante comerciale in strainatate, cu prioritate in tari de interes pentru exportul romanesc, se aproba prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Economiei si Comertului, cu recomandarea Consiliului de export.
    Art. 14
    Selectarea cererilor privind infiintarea de reprezentante comerciale in strainatate se face de o comisie numita prin ordin al ministrului economiei si comertului, in baza Notei de fundamentare prezentate de patronatul de ramura, asociatia profesionala sau societatea comerciala care urmeaza sa infiinteze reprezentanta comerciala, si va avea in vedere urmatoarele:
    a) existenta potentialului de export pentru produsele sau grupele de produse care vor fi promovate;
    b) capacitatea de absorbtie a pietei respective pentru produsele romanesti;
    c) perspectiva cresterii si diversificarii exportului pe piata respectiva;
    d) deschiderea unei noi piete.
    Art. 15
    Categoriile de cheltuieli pentru organizarea si functionarea reprezentantelor comerciale, care pot fi suportate partial din fonduri de la bugetul de stat, sunt:
    a) cheltuieli pentru operatiunile de inregistrare in tara de resedinta;
    b) cheltuieli pentru dotarea cu inventar de birou;
    c) cheltuieli pentru chiria si utilitatile (energia electrica si termica, apa, gaze naturale) aferente sediului reprezentantei comerciale;
    d) cheltuieli pentru telefon, fax si Internet;
    e) cheltuieli pentru primul transport al personalului roman angajat al reprezentantei comerciale;
    f) alte cheltuieli care vor fi aprobate prin hotarare a Guvernului privind infiintarea fiecarei reprezentante comerciale.
    Art. 16
    Participarea cu fonduri bugetare pentru acoperirea categoriilor de cheltuieli prevazute la art. 15 se face in proportie de 50% din valoarea cheltuielilor prevazute in devizul aprobat prin hotarare a Guvernului privind infiintarea reprezentantei comerciale.
    Art. 17
    Decontarea cheltuielilor aferente cotei de 50% se face de catre Ministerul Economiei si Comertului, in lei, la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil la data efectuarii platilor, trimestrial, pe baza contractului de finantare incheiat intre Ministerul Economiei si Comertului si beneficiarul reprezentantei comerciale, a documentelor justificative prezentate de beneficiar si a facturii emise de acesta.

    CAP. 4
    Realizarea de studii de piata si pe produse, inclusiv pentru obiective complexe, pe baze concurentiale, in conformitate cu legislatia in vigoare, cu finantare in cota de 50% din cheltuielile aferente

    Art. 18
    Mecanismul si etapele de realizare si finantare a studiilor de piata si pe produse, inclusiv pentru obiective complexe, pentru promovarea si consolidarea exportului pe piete de interes si pentru produse cu potential de export, sunt:
    a) prezentarea la Ministerul Economiei si Comertului de catre patronatul de ramura sau asociatia profesionala, in calitate de beneficiar, de propuneri pentru realizarea de studii de piata sau pe produse, insotite de continutul tematicii aferente acestora;
    b) selectarea propunerilor se face de catre o comisie numita prin ordin al ministrului economiei si comertului, in functie de:
    - existenta potentialului de absorbtie a pietei respective pentru produsele romanesti;
    - potentialul de export al produselor pentru care se solicita realizarea studiului;
    - capacitatea beneficiarului de a sustine financiar realizarea studiului;
    c) incheierea protocolului de cofinantare pentru realizarea studiului de piata intre Ministerul Economiei si Comertului si beneficiarul studiului selectat, cu privire la modalitatile de finantare, organizarea concursului de oferte, incheierea contractului de servicii si efectuarea platilor catre prestatorul de servicii selectat;
    d) elaborarea de catre beneficiar impreuna cu Ministerul Economiei si Comertului a caietului de sarcini;
    e) organizarea concursului de oferte pentru selectarea prestatorului de servicii pe baza metodologiei aprobate prin ordin al ministrului economiei si comertului;
    f) incheierea contractului pentru realizarea studiului intre Ministerul Economiei si Comertului, beneficiar si prestatorul de servicii;
    g) efectuarea platii contravalorii studiului de catre beneficiar si Ministerul Economiei si Comertului.
    Art. 19
    Decontarea cheltuielilor pentru realizarea de studii de piata si pe produs, inclusiv pentru obiective complexe, se face de catre Ministerul Economiei si Comertului in proportie de 50% din cheltuielile totale, in contul prestatorului de servicii, in baza urmatoarelor documente:
    a) contractul pentru realizarea studiului, incheiat intre Ministerul Economiei si Comertului, beneficiar si prestatorul de servicii;
    b) procesul-verbal incheiat intre beneficiar si prestatorul de servicii privind receptia si acceptarea studiului;
    c) copia ordinului de plata emis de beneficiar catre prestatorul de servicii pentru plata cotei sale de 50% din valoarea studiului;
    d) factura emisa de prestatorul de servicii pentru cota de 50% aferenta Ministerului Economiei si Comertului.

    CAP. 5
    Realizarea pe baze concurentiale a buletinelor informative privind oferta de export si distribuirea acestora in strainatate si la ambasadele straine din Romania, cu suportarea integrala a cheltuielilor din fonduri bugetare

    Art. 20
    Mecanismul de realizare si finantare a buletinelor informative privind oferta de export cuprinde urmatoarele:
    a) prezentarea de catre patronatele de ramura si asociatiile profesionale la Ministerul Economiei si Comertului a cererilor pentru realizarea buletinelor informative privind oferta de export, care pot fi elaborate sub forma de: cataloage, brosuri, CD-ROM, site/portal si altele asemenea;
    b) selectarea proiectelor care se finanteaza din fonduri bugetare si stabilirea numarului minim de firme pentru elaborarea buletinelor informative privind oferta de export se fac de catre o comisie numita prin ordin al ministrului economiei si comertului;
    c) elaborarea de catre Ministerul Economiei si Comertului, in colaborare cu patronatele de ramura sau asociatiile profesionale solicitante, a caietului de sarcini privind continutul, structura si conditiile tehnice de realizare a buletinelor informative privind oferta de export;
    d) organizarea concursului de oferte pentru selectarea prestatorului de servicii pe baza metodologiei aprobate prin ordin al ministrului economiei si comertului;
    e) incheierea contractului intre Ministerul Economiei si Comertului si prestatorul de servicii selectat, referitor la conditiile tehnico-economice si financiare de realizare a buletinelor informative privind oferta de export si distribuirea acestora in strainatate si la ambasadele straine din Romania;
    f) incheierea procesului-verbal pentru bun de tipar intre Ministerul Economiei si Comertului, patronatele de ramura sau asociatiile profesionale beneficiare si prestatorul de servicii pentru receptia machetei buletinului informativ privind oferta de export;
    g) incheierea procesului-verbal intre Ministerul Economiei si Comertului, patronatele de ramura sau asociatiile profesionale beneficiare si prestatorul de servicii pentru receptia finala a buletinelor informative privind oferta de export, in vederea distribuirii acestora;
    h) decontarea cheltuielilor aferente realizarii si distribuirii buletinelor informative privind oferta de export se face de catre Ministerul Economiei si Comertului, pe baza contractului pentru realizarea proiectului, a facturii emise de prestatorul de servicii si a procesului-verbal de receptie prevazut la lit. g).
    Art. 21
    Distribuirea in strainatate si la ambasadele straine din Romania a buletinelor informative privind oferta de export se face de prestatorul de servicii catre reprezentantele diplomatice si comerciale ale Romaniei in strainatate, institutiile si organizatiile cu atributii in promovarea schimburilor comerciale internationale, partenerii externi, delegatiile participante la manifestari promotionale organizate in strainatate, precum si la institutii guvernamentale, patronate de ramura si asociatii profesionale, pentru a fi utilizate in cadrul intalnirilor cu reprezentantii mediului de afaceri din strainatate, pe baza repartitiei stabilite de Ministerul Economiei si Comertului si beneficiar.

    CAP. 6
    Realizarea de actiuni de publicitate si reclama cu caracter general, pe produse si grupe de produse, pe piete de interes pentru exportul romanesc, pe baze concurentiale, cu suportarea totala a cheltuielilor, inclusiv a cheltuielilor pentru distribuirea materialelor de publicitate si reclama cu caracter general in strainatate si la ambasadele straine din Romania

    Art. 22
    Actiunile de publicitate si reclama cu caracter general constau in realizarea de cataloage, brosuri, CD-uri, expozitii virtuale etc., pe produse sau grupe de produse, avand ca destinatie mediul de afaceri din tari de interes pentru exportul romanesc.
    Art. 23
    Mecanismul de realizare si finantare a materialelor de publicitate si reclama comerciala este cel prevazut la art. 20.
    Art. 24
    Distribuirea in strainatate si la ambasadele straine din Romania a materialelor de publicitate si reclama comerciala se face folosind metodologia prevazuta la art. 21.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 2100/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 2100 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu