Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 712 din 21 august 1996

privind aprobarea Conventiei sanitar-veterinare dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Georgiei, semnata la Tbilisi la 26 martie 1996

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 199 din 26 august 1996


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Conventia sanitar-veterinara dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Georgiei, semnata la Tbilisi la 26 martie 1996.


                      PRIM-MINISTRU
                    NICOLAE VACAROIU

                              Contrasemneaza:
                              Ministrul agriculturii
                              si alimentatiei,
                              Valeriu Tabara

                              p. Ministru de stat,
                              ministrul afacerilor externe,
                              Marcel Dinu,
                              secretar de stat

                              p. Ministru de stat,
                              ministrul finantelor,
                              Nicolae Constantinescu,
                              secretar de stat



                         CONVENTIE
sanitar-veterinara intre Guvernul Romaniei si Guvernul Georgiei

    Guvernul Romaniei si Guvernul Georgiei, denumite in continuare parti contractante,
    in dorinta de a dezvolta relatiile de colaborare in domeniul activitatii sanitar-veterinare, in vederea protectiei ambelor parti impotriva patrunderii bolilor contagioase si parazitare, la animale si oameni,
    in vederea facilitarii procesului de schimburi de animale, produse animaliere si furaje,
    au convenit asupra urmatoarelor:

    Art. 1
    Partile contractante vor colabora in domeniul protejarii teritoriilor lor de epizootii la importul, exportul si tranzitul animalelor vii, al materialului biologic de reproductie a animalelor, al produselor de origine animala, al furajelor si al obiectelor care ar putea fi purtatoare de contagiu, supuse controlului sanitar-veterinar.
    Colaborarea se realizeaza prin urmatoarele mijloace:
    1. Partile contractante se vor informa reciproc asupra aparitiei, evolutiei si lichidarii definitive pe teritoriul lor a bolilor contagioase cuprinse in lista A a Oficiului International de Epizotii de la Paris. Se vor indica regiunile afectate de aceste boli, speciile si numarul animalelor infectate, se vor informa asupra masurilor luate pentru limitarea si lichidarea acestora si se vor stabili cauzele si caile pe care se presupune ca s-a transmis infectia.
    2. Organele competente ale celor doua parti contractante, raspunzatoare pentru indeplinirea prezentei conventii, vor fi:
    - din partea Romaniei: Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, prin intermediul Agentiei Nationale Sanitare Veterinare;
    - din partea Georgiei: Ministerul Agriculturii si Alimentatiei.
    3. Partile contractante se vor informa reciproc asupra aparitiei pe teritoriul lor a bolilor contagioase enumerate in lista B a Oficiului International de Epizotii, vor face schimb lunar de buletine epizootice sau de alte informatii specifice, in special in legatura cu imbolnavirile cu implicatii economice si sociale la animale, pasari, pesti, albine si viermi de matase.
    4. Partile contractante se vor informa reciproc asupra aparitiei imbolnavirilor de antropozoonoze sau despre prezenta la animale sau la produsele de origine animala conservate, de import, a substantelor chimice, biologice, fizice sau mecanice, care prezinta pericol pentru sanatatea omului si a animalelor.
    5. In caz de necesitate, partile contractante isi vor acorda ajutor la diagnosticarea bolilor aparute la animale, pasari, pesti, albine si viermi de matase; pot face schimb de tulpini bacteriale si virale, cu respectarea regulilor internationale stabilite in acest domeniu.
    Art. 2
    Prin denumirea animale, in sensul prezentei conventii, se intelege:
    - imparicopitate (cai, magari, catari etc.)
    - paricopitate domestice si salbatice (bovine, bivoli, camile, oi, capre si porci);
    - rozatoare domestice si salbatice;
    - pasari domestice (gaini, curcani, gaste, rate, bibilici);
    - pasari de vanat (fazani, potarnichi, cocosi de padure);
    - pasari si animale exotice;
    - albine;
    - pesti, moluste, crustacee, broaste testoase, broaste, viermi de matase.
    2. Prin denumirea materiale pentru reproducerea animalelor, conform prezentei conventii, se intelege material seminal, ovule, zigoti si embrioni.
    3. Prin denumirea produse de origine animala, in sensul prezentei conventii, se intelege:
    - materie prima animala - toate partile corpului animalului in stare neprelucrata, indiferent de destinatia lor;
    - produse alimentare de origine animala - toate partile corpului animal, subprodusele acestuia sau substantele prelucrate de la animalul viu, care sunt destinate pentru hrana, ca de exemplu: ouale, laptele, produsele lactate si mierea;
    - produse nealimentare de origine animala - toate partile corpului animalului care nu se folosesc la hrana oamenilor, insa se pot folosi cu materie prima - in industrie.
    4. Prin denumirea furaj, in sensul prezentei conventii, se intelege orice sursa de materii conservate de origine vegetala, animala, minerala, microbiana, chimica etc., care nu contin produse toxice si care pot fi asimilate de animale ca elemente inofensive functionale si active biologic.
    Animalele vii, materialele pentru reproducerea animalelor, produsele de origine animala si furajele neprevazute in prezenta conventie vor fi considerate potrivit prevederilor legislatiei sanitar-veterinare a fiecareia dintre partile contractante.
    Art. 3
    Partile contractante se vor informa reciproc asupra conditiilor si mijloacelor de folosire a instructiunilor si programelor de profilaxie si combatere a bolilor contagioase si parazitare la animale si pasari, existente in respectiva tara.
    Partile contractante vor face schimb de informatii privind cerintele sanitar-veterinare la importul, exportul si tranzitul de animale, furaje si altele, precum si de informatii privind masurile care se iau la aparitia bolilor necontagioase, inclusiv a bolilor provocate de produse toxice, substante radioactive etc., care sunt in stare sa provoace importante pierderi economice.
    Art. 4
    In scopul dezvoltarii colaborarii in domeniul medicinii veterinare, organele competente ale partilor contractante hotarasc urmatoarele:
    1. sa faca schimb de acte normative si de alte publicatii specializate, legate de activitatea medico-veterinara;
    2. sa se informeze reciproc despre organizarea de intalniri si consfatuiri specializate in domeniul medicinii veterinare, specialistii ambelor parti contractante avand posibilitatea sa participe la acestea;
    3. sa colaboreze in domeniul stiintei medicale veterinare, al invatamantului si al organizarii practice a serviciilor veterinare, prin:
    - schimb de experienta si de cunostinte pentru sustinerea dezvoltarii si perfectionarii in continuare a activitatii medicale veterinare, a ridicarii calificarii profesionale a medicilor veterinari;
    - schimb de literatura de specialitate si de publicatii periodice in domeniul medicinii veterinare;
    - vizite reciproce de specialitate;
    - stimularea si crearea de conditii reciproc avantajoase pentru schimburile comerciale de medicamente veterinare, de medicamente imunobiologice, de diagnosticare si de combatere a parazitilor, fabricate de tarile partilor contractante.
    Art. 5
    1. Cheltuielile pentru schimbul de documentatii, mentionate in art. 3 si 4 ale prezentei conventii, vor fi suportate de catre partea contractanta care trimite documentatia.
    2. Schimbul de specialisti se va realiza pe baza de intelegere reciproca intre organele competente ale ambelor parti contractante. In aceste cazuri, daca nu exista alta intelegere, partea contractanta care trimite va acoperi cheltuielile de transport, de cazare si de masa pentru delegatia sa.
    Art. 6
    1. Partile contractante insarcineaza organele veterinare de stat competente din tarile lor sa elaboreze, pe baza acordului reciproc si in conformitate cu Codul zoosanitar international al Oficiului International de Epizootii, reglementari si cerinte sanitar-veterinare specifice care se aplica la realizarea importului, exportului si tranzitului animalelor, materialelor pentru reproductia animalelor, produselor de origine animala, furajelor si altor obiecte care pot constitui surse de contagiu, de boli parazitare si zoonoze.
    2. Conducatorii serviciilor sanitare-veterinare de stat ale partilor contractante pot stabili contacte directe pentru a face schimb de informatii necesare, mentionate in art. 3 si 4 ale prezentei conventii, si se vor intalni, daca este necesar, pentru a se consulta in legatura cu problemele aparute sau pentru a elabora masuri profilactice comune.
    Art. 7
    Partile contractante stabilesc controlul sanitar-veterinar la frontiera la importul, exportul si tranzitul animalelor, materialelor pentru reproducerea animalelor, produselor de origine animala, furajelor si obiectelor care pot transmite boli contagioase la animale si antropozoonoze. Controlul veterinar la granita se efectueaza de catre medici veterinari autorizati la anumite puncte veterinare de frontiera, asupra carora partile contractante se vor informa reciproc.
    In caz de necesitate, punctele de control veterinar de frontiera pot fi schimbate, inchise sau pot fi deschise altele noi, partile contractante urmand a se informa reciproc despre aceasta.
    Art. 8
    Potrivit prezentei conventii, certificatele veterinare sunt cele care au fost stabilite prin Codul zoosanitar international al Oficiului International de Epizootii si vor fi elaborate in limba partii contractante care exporta si in limba engleza.
    Art. 9
    1. Importul, exportul si tranzitul animalelor vii, materialelor pentru reproducerea animalelor, produselor de origine animaliera si furajelor se efectueaza dupa autorizarea, in scris, de catre organele veterinare centrale de stat ale partilor contractante, cu respectarea reglementarilor si cerintelor sanitare-veterinare elaborate de ele.
    2. Cand pe teritoriul uneia dintre partile contractante apar boli contagioase indicate in lista A a Oficiului International de Epizootii, cealalta parte contractanta are dreptul sa limiteze sau sa interzica imediat importul si tranzitul animalelor, produselor si subproduselor de origine animala, materialelor biologice, furajelor si altor obiecte care pot constitui surse de contagiu pe teritoriul respectivei parti contractante, in legatura cu care informeaza organele veterinare centrale de stat ale celeilalte parti contractante.
    Art. 10
    1. Fiecare transport sau mijloc de transport separat, incarcat cu animale, materiale pentru reproducerea animalelor, produse de origine animala si furaje, va fi insotit de certificatul veterinar eliberat de medicul veterinar autorizat.
    2. Daca la examenul veterinar la granita al transportului (sau al mijlocului de transport separat) de animale vii, material biologic de reproducere a animalelor, produse de origine animala si furaje, care se importa, se stabileste ca acestea nu corespund conditiilor din certificatul veterinar din punct de vedere al cerintelor de sanatate si igiena sau daca mijloacele de transport nu corespund cerintelor veterinare de transport, organele veterinare competente ale tarii importatoare informeaza organele veterinare centrale de stat ale tarii exportatoare si iau masuri pentru apararea teritoriului tarii impotriva introducerii de boli contagioase si parazitare la animale si antropozoonoze.
    Art. 11
    Prevederile prezentei conventii pot fi completate si extinse cu acordul ambelor parti contractante. Aceste modificari si completari intra in vigoare conform prevederilor art. 15.
    Art. 12
    La importul animalelor salbatice si domestice si al produselor acestora, fiecare parte contractanta este obligata sa respecte cerintele prezentei conventii si prevederile celorlalte conventii internationale, precum si cerintele legilor specifice ale partilor contractante cu privire la importul si exportul animalelor si produselor acestora.
    Art. 13
    1. Prezenta conventie se incheie pe o durata de 5 ani. Valabilitatea prezentei conventii se prelungeste automat pentru urmatorii 5 ani, daca nici una dintre partile contractante nu notifica in scris, cu cel putin 6 luni inainte de implinirea termenului respectiv, celeilalte parti contractante asupra intentiei sale de a o denunta.
    2. Divergentele care pot aparea in legatura cu indeplinirea prevederilor prezentei conventii vor fi rezolvate de o comisie bilaterala, care va fi formata din cate trei specialisti reprezentanti ai fiecarei parti contractante.
    Ea va fi infiintata la cererea uneia dintre partile contractante. Daca in acest fel nu pot fi reglementate problemele in litigiu, acestea vor fi rezolvate pe cale diplomatica.
    Art. 14
    Tranzitul animalelor, produselor de origine animala, furajelor, componentelor furajelor etc., care pot fi purtatoare de contagiu pe teritoriul uneia dintre partile contractante si pe teritoriul unei terte parti, se permite doar atunci cand acestea au certificate veterinare conform Codului zoosanitar international al Oficiului International de Epizootii sau certificate veterinare conform unei intelegeri anterioare a uneia dintre partile contractante cu o a treia parte.
    Art. 15
    Prezenta conventie intra in vigoare la 60 de zile de la data ultimei notificari prin care partile contractante isi comunica reciproc indeplinirea procedurilor legale interne necesare intrarii in vigoare a acesteia.
    Conventia a fost intocmita la Tbilisi la 26 martie 1996, in doua exemplare originale, in limbile georgiana, romana si engleza, toate textele avand aceeasi valabilitate.
    In caz de divergente, textul in limba engleza va prevala.


                     p. Ministrul agriculturii
                     si alimentatiei al Romaniei,
                     Teodor Viorel Melescanu

                     Ministrul agriculturii
                     si alimentatiei al Georgiei,
                     Bakur Gulua




SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 712/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 712 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu