ORDIN
Nr. 39 din 21 februarie 2001
pentru aprobarea structurii organizatorice a Oficiului National al Denumirilor
de Origine pentru Vinuri si Alte Produse Vitivinicole, precum si a nivelului
sumelor percepute pentru eliberarea autorizatiei de producator de vinuri cu
denumire de origine si a certificatului de atestare a dreptului de
comercializare a vinurilor cu denumire de origine
ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 169 din 4 aprilie 2001
Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
tinand seama de Referatul de aprobare al Oficiului National al Denumirilor
de Origine pentru Vinuri si Alte Produse Vitivinicole nr. 812 din 5 februarie
2001,
in baza prevederilor art. 32 si 35 din Legea viei si vinului nr. 67/1997,
cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr.
314/1999 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii viei si vinului
nr. 67/1997, cu modificarile ulterioare,
in temeiul Hotararii Guvernului nr. 12/2001 privind organizarea si
functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor,
emite urmatorul ordin:
Art. 1
Se aproba structura organizatorica a Oficiului National al Denumirilor de
Origine pentru Vinuri si Alte Produse Vitivinicole, denumit in continuare
ONDOV, institutie publica cu personalitate juridica si cu finantare bugetara si
extrabugetara, aflata in subordinea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si
Padurilor, prevazuta in anexa nr. 1.
Art. 2
Se aproba nivelul sumelor percepute de ONDOV, conform art. 94 din
Regulamentul de aplicare a Legii viei si vinului nr. 67/1997, pentru eliberarea
autorizatiei de producator de vinuri cu denumire de origine si a certificatului
de atestare a dreptului de comercializare a vinurilor cu denumire de origine,
prevazut in anexa nr. 2.
Art. 3
Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.
Art. 4
Pe data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul
ministrului agriculturii si alimentatiei nr. 113/2000 pentru aprobarea
structurii organizatorice a Oficiului National al Denumirilor de Origine pentru
Vinuri si Alte Produse Vitivinicole, precum si a nivelului sumelor percepute
pentru eliberarea autorizatiei de producator de vinuri cu denumire de origine
si a certificatului de atestare a dreptului de comercializare a vinurilor cu
denumire de origine, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.
372 din 10 august 2000.
Art. 5
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
p. Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
Ovidiu Natea,
secretar de stat
ANEXA 1
STRUCTURA ORGANIZATORICA
a Oficiului National al Denumirilor de Origine pentru Vinuri si Alte Produse
Vitivinicole
______________________________________________________________________________
Nr. Sediul ONDOV/ Numarul Judetele in care
crt. Denumirea posturilor de posturi se exercita controlul
______________________________________________________________________________
1. Ministerul Agriculturii,
Alimentatiei si Padurilor - ONDOV 9
- director general 1
- director adjunct 2
- contabil-sef 1 Toate judetele
- consilier juridic 1
- inspector-expert 2
- contabil-casier 1
- secretar dactilograf 1
2. ICVV Valea Calugareasca
- inspector 1 Prahova
3. SCVV Blaj
- inspector 2 Alba, Bistrita-Nasaud,
Cluj, Hunedoara, Mures,
Salaj, Sibiu
4. SCVV Bujoru
- inspector 1 Braila, Galati
5. SCVV Dragasani
- inspector 1 Olt, Valcea
6. SCVV Iasi
- inspector 2 Botosani, Iasi, Neamt,
Vaslui
7. SCVV Minis
- inspector 1 Arad, Bihor,
Caras-Severin, Maramures,
Satu Mare, Timis
8. SCVV Murfatlar
- inspector 2 Constanta, Tulcea
9. SCVV Odobesti
- inspector 2 Bacau, Vrancea
10. SCVV Pietroasa
- inspector 1 Buzau
11. SCVV Stefanesti
- inspector 1 Arges, Dambovita, Teleorman
12. Statiunea Didactica Experimentala
Banu Maracine
- inspector 1 Dolj, Gorj, Mehedinti
______________________________________________________________________________
TOTAL: 24
______________________________________________________________________________
ANEXA 2
NIVELUL
sumelor percepute pentru eliberarea autorizatiei de producator de vinuri cu
denumire de origine si a certificatelor de atestare a dreptului de
comercializare a vinurilor cu denumire de origine
______________________________________________________________________________
Nr. Sursa de finantare U.M. Nivelul sumei
crt. percepute
______________________________________________________________________________
1. Autorizatie de producator de vinuri cu denumire
de origine lei/ha 100.000
2. Certificat de atestare a dreptului de
comercializare a vinurilor cu denumire de
origine, inclusiv pentru export lei/litru 300
______________________________________________________________________________