E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 58 din 25 iunie 1999

pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 331 din 13 iulie 1999


SmartCity3


    Ministrul agriculturii si alimentatiei,
    avand in vedere prevederile art. 18 din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii, aprobata si modificata prin Legea nr. 123/1995 si completata prin Ordonanta Guvernului nr. 33/1999,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 6/1999 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Alimentatiei,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    La data intrarii in vigoare a prevederilor prezentului ordin se abroga orice dispozitii contrare cu privire la emiterea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare.
    Art. 3
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii.
    Art. 4
    Directia generala resurse si politici agroalimentare, Directia generala economica si relatii bugetare si directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                    Ministrul agriculturii si alimentatiei,
                             Ioan Avram Muresan

    ANEXA 1

                            REGULAMENT
cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare

    CAP. 1
    Generalitati

    1. Prezentul regulament se refera la conditiile pe care agentii economici trebuie sa le indeplineasca pentru a desfasura o activitate in domeniul productiei de produse alimentare, in vederea obtinerii de licente de fabricatie si in scopul asigurarii prelucrarii superioare a materiilor prime agricole, al protectiei consumatorilor si a mediului, precum si al eliminarii tendintelor de abuzuri, fraude sau falsificari in acest domeniu.
    1.1. Agentii economici pot desfasura activitati in domeniul productiei de produse alimentare numai pe baza unor licente de fabricatie.
    1.2. Licentele de fabricatie a produselor alimentare se acorda urmatoarelor categorii de producatori:
    a) agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare, persoane juridice, indiferent de forma de organizare si de tipul de proprietate;
    b) asociatiilor familiale sau persoanelor fizice autorizate sa desfasoare o activitate economica independenta in domeniul productiei de produse alimentare.
    2. Persoanele juridice sau fizice definite la pct. 1.2. sunt denumite in prezentul regulament agenti economici.
    3. Licentele de fabricatie se solicita de catre agentii economici la punerea in functiune a fiecarei unitati in care acestia desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare si se acorda de catre directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in functie de dotari, de pregatirea de specialitate a personalului, de conditiile de igiena si de posibilitatile de garantare a calitatii produselor fabricate.
    4. Licentele de fabricatie acordate agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare atesta ca acestia au dreptul sa efectueze astfel de activitati in conformitate cu prevederile legale in vigoare, la un nivel de siguranta si de calitate care sa asigure protectia consumatorilor si a mediului.
    5. Licentele de fabricatie se acorda pentru fiecare categorie de produse alimentare, prestari de servicii si alte activitati specifice domeniului productiei de produse alimentare, in conformitate cu anexa nr. 1 la prezentul regulament, care se realizeaza in cadrul fiecarei unitati de productie, indiferent de locul unde aceasta este amplasata.

    CAP. 2
    Procedura de acordare a licentelor de fabricatie

    1. In vederea desfasurarii unei activitati in domeniul productiei de produse alimentare, agentul economic inainteaza directiei generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucuresti in a carei raza teritoriala este amplasata unitatea pentru care solicita licenta de fabricatie, cererea-tip pentru acordarea licentei de fabricatie, intocmita conform anexei nr. 2 la prezentul regulament, insotita de documente justificative.
    1.1. Pentru agentii economici care desfasoara activitati de productie documentatia care insoteste cererea pentru acordarea licentei de fabricatie cuprinde:
    a) statutul societatii comerciale sau autorizatia eliberata in conditiile Decretului-lege nr. 54/1990 pentru asociatiile familiale si persoanele fizice autorizate sa desfasoare o activitate economica independenta, in copie xerox;
    b) certificatul de inmatriculare a societatii comerciale, emis de oficiul registrului comertului, in copie xerox;
    c) certificatul de inregistrare fiscala a societatii comerciale sau a asociatiei familiale si persoanei fizice, in copie xerox;
    d) autorizatia sanitara de functionare a unitatii pentru care se solicita licenta de fabricatie, eliberata de catre directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti in a carei raza teritoriala se afla unitatea pentru care se solicita licenta de fabricatie, in copie xerox (se reinnoieste conform reglementarilor in vigoare);
    e) autorizatia sanitara veterinara de functionare pentru unitatile care sunt supuse controlului sanitar veterinar, eliberata de catre directia sanitara veterinara judeteana sau a municipiului Bucuresti in a carei raza teritoriala se afla unitatea pentru care se solicita licenta de fabricatie, in copie xerox (se vizeaza conform reglementarilor in vigoare);
    f) avizul Ministerului Sanatatii pentru fiecare categorie de produse pentru care se solicita licenta de fabricatie, acordat conform reglementarilor in vigoare, in copie xerox;
    g) fisa unitatii pentru care se solicita licenta de fabricatie, intocmita conform anexei nr. 3 la prezentul regulament;
    h) specificatia tehnica sau standardul elaborat si aprobat conform reglementarilor legale in vigoare al fiecarei categorii de produse pentru care se solicita licenta de fabricatie, care trebuie sa cuprinda conditiile de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca produsul, conditiile specifice de ambalare, etichetare, manipulare, transport si depozitare, regulile de verificare a calitatii, precum si termenul de valabilitate a acestuia;
    i) schema tehnologica pentru fiecare categorie de produse sau activitate pentru care se solicita licenta de fabricatie, care trebuie sa cuprinda toate fazele fluxului tehnologic, incepand cu receptia materiilor prime pana la depozitarea produsului finit;
    j) instructiunile tehnologice pentru fiecare categorie de produse sau activitate pentru care se solicita licenta de fabricatie, in care sa fie descrise in amanunt toate operatiunile din fluxul tehnologic, modul in care sunt verificati si controlati parametrii tehnologici, precum si utilajele si instalatiile tehnologice;
    k) fisa cu privire la pregatirea de specialitate a personalului, in care sa se mentioneze:
    - personalul de conducere a procesului de fabricatie, a activitatii sau a prestarii de servicii din domeniul productiei de produse alimentare trebuie sa aiba, in functie de gradul de complexitate al unitatii, cel putin pregatire profesionala medie de specialitate, atestata;
    - personalul de laborator trebuie sa aiba, in functie de gradul de complexitate al unitatii, cel putin pregatire profesionala de specialitate, atestata;
    - personalul de executie, conform anexei nr. 4 la prezentul regulament, va cuprinde, preponderent, personal calificat, cu pregatire profesionala specifica, la nivelul de complexitate al activitatilor pe care le desfasoara.
    1.2. Pentru agentii economici care desfasoara activitati in domeniul alimentatiei publice, precum si de cofetarie si patiserie documentatia care insoteste cererea pentru acordarea licentei de fabricatie cuprinde: documentele mentionate la lit. a) - e) si g) - k) ale pct. 1.1 de mai sus, care vor fi specifice acestor activitati, iar avizul sanitar de produs nu mai este necesar, conform precizarilor Ministerului Sanatatii, fiind suficienta autorizatia sanitara de functionare.
    Unitatile de alimentatie publica trebuie sa faca dovada, conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 233/1992 privind clasificarea pe categorii de incadrare a unitatilor de cazare si de alimentatie publica, cu modificarile ulterioare, si ale Ordinului ministrului comertului nr. 87/1992, ca sunt unitati de alimentatie publica si ca realizeaza numai o singura categorie de produse, respectiv produse de alimentatie publica. In caz contrar, vor fi considerate unitati de productie care realizeaza mai multe categorii distincte de produse, situatie in care pentru fiecare categorie de produse se vor solicita licente de fabricatie.
    1.3. Agentii economici care desfasoara activitati in domeniul producerii bauturilor racoritoare si a inghetatei la dozatoare prezinta documentele prevazute la lit. a) - d), f) si h), iar pentru fabricarea inghetatei, documentul prevazut la lit. e) ale pct. 1.1 de mai sus.
    1.4. Agentii economici care desfasoara activitati in domeniul pescuitului si al conditionarii pestelui destinat comercializarii prezinta documentele prevazute la lit. a) - e), j) si k) ale pct. 1.1 de mai sus, pentru punctele sau centrele de colectare, conditionare si depozitare a pestelui pescuit si a altor vietuitoare acvatice, completate conform specificului, la care se adauga fisa cuprinzand dotarile cu ambarcatiuni, unelte, scule si dispozitive, admise la pescuitul pestelui destinat comercializarii, conform modelului prezentat in anexa nr. 5 la prezentul regulament.
    1.5. Agentii economici care desfasoara activitati in domeniul prestarilor de servicii: preambalarea, imbutelierea si ambalarea produselor, depozitarea, pastrarea si transportul specializat al produselor alimentare vor prezenta documentele prevazute la lit. a) - e), g), i), j) si k) ale pct. 1.1 de mai sus, specifice acestor activitati.
    2. Cererea, completata cu datele necesare, se depune la directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti in a carei raza teritoriala se afla unitatea pentru care se solicita licenta de fabricatie, inregistrandu-se in registrul de evidenta a cererilor pentru acordarea licentelor de fabricatie conform modelului prezentat in anexa nr. 6 la prezentul regulament numai daca este insotita de documentatia prevazuta la pct. 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, si 1.5, dupa caz.
    La depunerea documentatiei in vederea obtinerii licentei de fabricatie solicitantul va prezenta si documentele prevazute la lit. a) - f) ale pct. 1.1 de mai sus, in original, pentru verificarea autenticitatii si conformitatii copiilor cu originalul.
    3. Reprezentantii imputerniciti ai Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, numiti prin ordin al ministrului pentru acordarea licentelor de fabricatie, din cadrul directiilor generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, analizeaza daca documentatia depusa corespunde cu prevederile prezentului regulament si comunica agentului economic daca exista documente necorespunzatoare, situatie in care acesta va depune o noua cerere insotita de documentatia completata, conform observatiilor facute.
    4. In situatia in care se constata ca documentatia depusa corespunde prevederilor prezentului regulament, reprezentantii imputerniciti verifica la fata locului, la unitatea pentru care se solicita licenta de fabricatie, realitatea datelor inscrise in documentatie.
    Reprezentantii imputerniciti pot verifica realitatea faptica a datelor inscrise in documentatie, impreuna cu personalul de specialitate din cadrul asociatiilor profesionale sau al societatilor comerciale de profil, cu experienta in domeniu. In acest sens, directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucuresti vor solicita asociatiilor profesionale sau societatilor comerciale sa nominalizeze specialistii care pot participa la aceste verificari, precum si la actiunile de control tematic.
    5. Rezultatul verificarilor faptice se inscrie intr-un proces-verbal care se semneaza de catre reprezentantul imputernicit constatator si de reprezentantul imputernicit al agentului economic, redactat in trei exemplare, conform modelului prezentat in anexa nr. 7 la prezentul regulament, din care un exemplar ramane la agentul economic, unul la directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti si unul se transmite Directiei generale resurse si politici agroalimentare din cadrul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei.
    6. In situatia in care se constata ca datele inscrise in documentatie nu corespund cu realitatea de pe teren, aceasta se mentioneaza distinct in procesul-verbal si constituie motivatia neacordarii licentei de fabricatie. Dupa inlaturarea deficientelor constatate si mentionate in procesul-verbal agentul economic poate depune o noua cerere, in vederea acordarii licentei de fabricatie.
    7. In situatia in care se constata ca datele inscrise in documentatie corespund cu realitatea de pe teren, aceasta se mentioneaza in procesul-verbal, care constituie actul pe baza caruia se elibereaza licenta de fabricatie.
    8. Agentul economic va depune la directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti, in a carei raza teritoriala este amplasata unitatea pentru care se solicita licenta de fabricatie, documentul prin care se dovedeste plata taxei pentru acordarea licentei de fabricatie, in termen de 72 de ore de la data incheierii procesului-verbal.
    Taxa pentru eliberarea licentei de fabricatie a produselor alimentare se achita prin virare, cu ordin de plata, in contul bugetului de stat "Taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare", deschis la trezoreria statului in raza careia se afla sediul fiscal al agentilor economici respectivi.
    In sectoarele municipiului Bucuresti si in judetul Ilfov, unde nu functioneaza trezorerii ale statului, taxa se vireaza in contul "Taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare", deschis la unitatile Bancii Comerciale Romane - S.A. pe seama organelor financiare teritoriale.
    Documentul de justificare a achitarii taxei il reprezinta copia de pe ordinul de plata, confirmata de unitatea bancara, pentru virarea sumei la bugetul de stat. In ordinul de plata se specifica "Suma reprezinta taxa pentru eliberarea licentei, conform Ordonantei Guvernului nr. 42/1995, cu modificarile si completarile ulterioare".
    9. Directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti, in a carei raza teritoriala se afla unitatea pentru care se solicita licenta de fabricatie, elaboreaza un raport, intocmit conform anexei nr. 8 la prezentul regulament, care se inainteaza, impreuna cu un exemplar din procesul-verbal de verificare a realitatii datelor inscrise in documentatia pentru acordarea licentei de fabricatie, spre avizare Directiei generale resurse si politici agroalimentare din cadrul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei.
    10. Directia generala resurse si politici agroalimentare din Ministerul Agriculturii si Alimentatiei analizeaza raportul si procesul-verbal de verificare a realitatii datelor inscrise in documentatie, transmite avizul intocmit conform modelului cuprins in anexa nr. 9 la prezentul regulament si tine evidenta acestor avize intr-un registru, conform modelului prezentat in anexa nr. 10 la prezentul regulament.
    Dupa primirea avizului favorabil de la Directia generala resurse si politici agroalimentare din cadrul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in a caror raza teritoriala se afla unitatea pentru care se solicita licenta, elibereaza licenta de fabricatie, redactata conform anexelor nr. 11a) si 11b) la prezentul regulament.
    11. Licentele de fabricatie eliberate se vor inregistra la directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti, la care au fost inregistrate cererile pentru acordarea acestora, in registrul de evidenta a licentelor de fabricatie, conform modelului prezentat in anexa nr. 12 la prezentul regulament.
    12. Agentul economic care se considera nedreptatit din cauza neacordarii licentei de fabricatie poate depune contestatie la conducerea directiei generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucuresti la care a fost inregistrata cererea sa, in termen de 15 zile de la data respingerii solicitarii. Directorul general al directiei generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucuresti va solutiona contestatia in termen de 30 de zile de la data inregistrarii acesteia.
    13. Agentul economic care nu este multumit de modul de rezolvare a contestatiei se poate adresa instantei judecatoresti, in baza Legii contenciosului administrativ nr. 29/1990.
    14. Modificarea conditiilor care au stat la baza acordarii licentelor de fabricatie obliga agentul economic sa solicite in termen de 30 de zile o noua licenta de fabricatie a produselor alimentare. Se considera conditii modificate, in spiritul legii:
    - schimbarea profilului de activitate pentru care a fost acordata licenta;
    - schimbarea proprietarului, actionarului sau a asociatului majoritar si a titularului licentei de fabricatie.

    CAP. 3
    Controlul agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare

    1. Controlul agentilor economici in ceea ce priveste modul de respectare a prevederilor legale in domeniul productiei de produse alimentare se face de catre reprezentantii imputerniciti ai Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, numiti prin ordin al ministrului.
    2. Reprezentantii imputerniciti pot efectua controlul la agentii economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare, in baza unei legitimatii de control, ecuson si stampile, conform modelelor prezentate in anexa nr. 13 la prezentul regulament.
    3. Controlul urmareste respectarea prevederilor legale in domeniul productiei de produse alimentare si a conditiilor impuse la acordarea licentei de fabricatie:
    a) existenta licentelor de fabricatie pentru toate activitatile, categoriile de produse sau prestarile de servicii;
    b) existenta avizelor sanitare de produs, a autorizatiilor sanitare de functionare si a autorizatiilor sanitare veterinare de functionare, acordate si reinnoite conform actelor normative in vigoare;
    c) existenta specificatiilor tehnice, a standardelor de produs, instructiunilor tehnologice la fabricarea, manipularea, depozitarea si la transportul produselor finite;
    d) respectarea prevederilor actelor normative in vigoare din domeniul productiei de produse alimentare, protectia consumatorilor, igiena sanitara si sanitara veterinara (pentru unitatile supuse controlului sanitar veterinar);
    e) dotarea unitatii cu echipamente, utilaje si instalatii, aparatura de masura si control, care sa permita respectarea instructiunilor tehnologice si realizarea produselor finite la nivelul de calitate stabilit in specificatiile tehnice sau in standardele de produs;
    f) incadrarea de personal cu pregatire atestata pentru activitatile care se desfasoara, corespunzator din punct de vedere al sanatatii si dotat cu echipament adecvat pentru protectia sanitara si protectia muncii;
    g) respectarea normelor de igiena sanitare si sanitare veterinare (pentru unitatile supuse controlului sanitar veterinar) la:
    - receptia, manipularea, depozitarea si transportul materiilor prime, ingredientelor, semifabricatelor si al materialelor de ambalare;
    - fabricarea, manipularea, depozitarea, transportul produselor finite;
    - evacuarea, depozitarea sau distrugerea deseurilor ori a materialelor nefolosibile;
    - depozitarea substantelor pentru curatare si dezinfectie;
    - depozitarea si manipularea substantelor toxice pentru dezinsectii, deratizari;
    - evacuarea sau distrugerea unor materii prime, materiale, produse neconforme legislatiei din domeniul alimentar, confiscate de catre autoritatea de control;
    h) dotarea cu apa calda, apa rece potabila, cu spatii special amenajate pentru spalarea si dezinfectarea ustensilelor, ambalajelor de transport sau mijloacelor de transport (acolo unde este cazul), asigurarea lantului frigorific pentru produsele de origine animala;
    i) functionarea laboratoarelor uzinale si dotarea lor cu aparatura si echipamente de laborator, cu substante si reactivi specifici analizelor care se efectueaza, incadrarea acestora cu personal calificat atestat pentru efectuarea analizelor de laborator;
    j) modul de inregistrare a analizelor de laborator efectuate pentru controlul:
    - parametrilor de calitate ai materiilor prime;
    - parametrilor tehnologici pe fluxul de fabricatie;
    - parametrilor de calitate ai produselor finite, pe loturi de fabricatie, conform specificatiilor tehnice sau standardelor de fabricatie ale produselor, precum si standardelor cuprinzand reguli de verificare a calitatii, din domeniul specific.
    Pentru unitatile care nu au laboratoare uzinale se verifica existenta contractelor cu laboratoare autorizate sau acreditate pentru controlul calitatii materiilor prime, ingredientelor, semifabricatelor si produselor finite, zilnic sau pe loturi de fabricatie, conform prevederilor cuprinse in instructiunile tehnologice, specificatiile tehnice sau standardele pentru fiecare categorie de produse;
    k) inregistrarea verificarilor periodice ale produselor alimentare, prevazute in standardul privind regulile pentru verificarea calitatii in domeniu (incarcatura microbiana, metale grele, reziduuri de pesticide etc.), efectuate in laboratoare proprii, sau prin contracte cu laboratoare autorizate sau acreditate pentru efectuarea acestor analize, conform prevederilor cuprinse in instructiunile tehnologice, specificatiile tehnice sau standardele pentru fiecare categorie de produse;
    l) inregistrarea reclamatiilor consumatorilor si a masurilor privind remedierea deficientelor.
    4. In timpul controlului, daca este necesar, reprezentantii imputerniciti pot preleva esantioane din materiile prime, ingredientele, adjuvantii tehnologici sau din alte produse utilizate la prepararea si producerea alimentelor, din semifabricatele, produsele finite, materialele care vin in contact cu alimentele si dispun analizarea acestora in laboratoare autorizate sau acreditate, conform anexelor A si B la procesul-verbal de control. Cantitatea probei nu trebuie sa fie mai mare decat cea necesara efectuarii analizelor stabilite.
    5. Reprezentantii imputerniciti sa exercite controlul au dreptul sa preleveze si sa ridice probe fara plata, in scopul analizarii. Un exemplar din anexele A si B la procesul-verbal de control privind prelevarea probelor va fi lasat de inspectori la locul inspectiei.
    Analizele efectuate ca urmare a controlului alimentelor de catre reprezentantii imputerniciti vor stabili daca parametrii calitativi, mentionati in standardul sau in specificatia tehnica a produsului ori pe eticheta sau in declaratia de conformitate, corespund rezultatului analizelor efectuate.
    In cazul in care alimentele analizate nu indeplinesc cerintele de calitate stabilite in standardul ori in specificatia tehnica a produsului sau mentionate pe eticheta, producatorul ori partea implicata va plati cheltuielile pentru prelevarea probelor si pentru efectuarea analizelor.
    6. Rezultatul controlului se inscrie in procesul-verbal de control, conform modelului prezentat in anexa nr. 14 la prezentul regulament.
    7. In urma controlului reprezentantii imputerniciti au obligatia de a hotari si de a dispune in procesul-verbal de control, in functie de constatarile facute: mentinerea, suspendarea sau retragerea licentei de fabricatie, dupa caz, oprirea fabricatiei, sanctionarea contraventionala sau/si sesizarea organelor de cercetare penala, dupa caz:
    a) mentinerea licentei de fabricatie se hotaraste atunci cand agentul economic respecta prevederile legale in domeniul productiei de produse alimentare si conditiile impuse la acordarea licentei de fabricatie;
    b) sanctionarea agentilor economici cu amenda contraventionala, conform prevederilor art. 29 din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995*), aprobata si modificata prin Legea nr. 123/1995, cu modificarile ulterioare, si ale pct. 4 - 6 ale articolului unic din Ordonanta Guvernului nr. 33/1999;
    c) oprirea temporara a fabricatiei sau a prestarii serviciului in domeniul productiei de produse alimentare si suspendarea licentei de fabricatie pana cand agentul economic dovedeste ca a eliminat toate cauzele in baza carora a fost dispusa aceasta masura, conform prevederilor pct. 3 al articolului unic din Ordonanta Guvernului nr. 33/1999.
    Situatiile in care se dispune oprirea fabricatiei si suspendarea licentei de fabricatie sunt:
    - folosirea in fabricatie a materiilor prime, materiilor auxiliare sau a materialelor fara documente care sa ateste calitatea si provenienta lor;
    - lipsa din dotare sau nefunctionarea ori neverificarea metrologica a aparatelor de masura si control necesare pentru urmarirea parametrilor tehnologici;
    - functionarea fara autorizatie sanitara, sanitara veterinara sau cu termenul de valabilitate expirat;
    - starea igienica sanitara si sanitara veterinara necorespunzatoare normelor de igiena sanitara si sanitara veterinara;
    - nerespectarea parametrilor de calitate ai produselor finite, prevazuti in standardele sau in specificatiile tehnice de produs;
    - marcarea si etichetarea neconforma reglementarilor in vigoare;
    - utilizarea de materii prime, ingrediente, materiale, altele decat cele declarate in instructiunile tehnologice si mentionate pe etichete;
    - functionarea cu alt personal incadrat decat cel prevazut in procedura de acordare a licentei de fabricatie;
    - neefectuarea analizelor de laborator obligatorii, zilnice, la receptia materiilor prime si la produsele finite, pentru fiecare lot de fabricatie, sarja sau cazan, in functie de specificul activitatii;
    d) oprirea fabricatiei sau a prestarii de servicii in domeniul productiei de produse alimentare, concomitent cu retragerea licentei de fabricatie si cu interzicerea de a mai desfasura activitati in domeniul productiei de produse alimentare, daca fapta nu a fost savarsita in astfel de conditii incat sa constituie infractiune, pentru comercializarea unor produse a caror livrare a fost interzisa, fiind confirmate ca falsificari s-au substituiri, si sanctionarea cu amenda conform prevederilor pct. 5 al articolului unic din Ordonanta Guvernului nr. 33/1999;
    e) oprirea fabricatiei sau a prestarii de servicii in domeniul productiei de produse alimentare, concomitent cu retragerea licentei de fabricatie si cu interzicerea de a mai desfasura activitati in domeniul productiei de produse alimentare, in cazul agentilor economici care continua sa nu se conformeze prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 42/1995, desi au fost sanctionati cu amenda contraventionala pentru:
    - abaterile prevazute la lit. c) si d) de mai sus;
    - nerespectarea repetata a conditiilor care au stat la baza acordarii licentelor conform prevederilor art. 29 lit. f) din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995;
    - nesolicitarea eliberarii unei noi licente, in cazul prevazut la art. 22 alin. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995;
    f) oprirea fabricatiei sau prestarii de servicii in domeniul productiei de produse alimentare, concomitent cu interzicerea de a mai desfasura activitati in domeniul productiei de produse alimentare, in cazul agentilor economici care continua sa functioneze fara licenta de fabricatie, desi au fost sanctionati cu amenda contraventionala pentru: functionare fara licenta de fabricatie, potrivit art. 29 lit. e) din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995.
    8. Procesul-verbal de control va fi redactat in doua exemplare. Un exemplar din procesul-verbal de control ramane la agentul economic, iar al doilea exemplar, la directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucuresti, care il va inregistra in registrul privind evidenta proceselor-verbale de control, conform modelului prezentat in anexa nr. 15 la prezentul regulament.
    9. Amenzile stabilite de catre persoanele in drept se vireaza de catre cei sanctionati in contul bugetului de stat "Venituri din amenzi aplicate potrivit dispozitiilor legale", deschis la trezoreria statului in a carei raza teritoriala agentii economici au domiciliul fiscal sau in contul bugetului de stat, deschis la unitatile Bancii Comerciale Romane - S.A. pe seama organelor financiare teritoriale, in judete sau in municipiul Bucuresti, dupa caz.
    10. Agentul economic poate contesta masurile contraventionale stabilite in procesul-verbal de control, in conditiile legii.
-----------
    *) Ordonanta Guvernului nr. 42/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 203 din 1 septembrie 1995, a fost aprobata si modificata prin Legea nr. 123/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 293 din 19 decembrie 1995, si ulterior modificata prin Ordonanta Guvernului nr. 33/1999, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 44 din 30 ianuarie 1999.

    CAP. 4
    Dispozitii finale

    1. Toate anexele mentionate in regulament fac parte integranta din acesta.
    2. Evidentele prevazute in prezentul regulament se vor tine conform formularelor stabilite.
    3. Formularele de licente de fabricatie se comanda si se achizitioneaza de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei si se distribuie directiilor generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucuresti prin reprezentantii imputerniciti ai acestora.
    Formularele de licenta de fabricatie existente isi pastreaza valabilitatea pana la epuizarea stocului existent, dupa care vor fi redactate conform modelelor prezentate in anexele nr. 11a) si 11b) la prezentul regulament.
    Eliberarea licentelor de fabricatie agentilor economici solicitanti se face de catre directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucuresti, cu recuperarea costului editarii formularelor, iar incasarile respective se vireaza la bugetul de stat.
    4. La data intrarii in vigoare a prezentului ordin isi inceteaza aplicabilitatea Ordinul ministrului agriculturii si alimentatiei nr. 83 din 6 octombrie 1995 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 242 din 23 octombrie 1995, cu modificarile ulterioare.

    ANEXA 1
    la regulament

                 ACTIVITATILE, PRODUSELE SI PRESTARILE DE SERVICII
pentru care Ministerul Agriculturii si Alimentatiei acorda licente de fabricatie

    I. Domeniul productiei de lapte si produse lactate

    1. Colectarea, transportul si preluarea materiilor prime si a semifabricatelor (lapte, cas, smantana), in vederea prelucrarii (U.M. = hl/24 h, t/24h si hl/an sau t/an, dupa caz)
    2. Fabricarea laptelui de consum si a produselor acidofile (iaurt, lapte batut, chefir etc.) (U.M. = hl/24 h)
    3. Fabricarea branzei proaspete de vaci, cremelor, smantanei de consum, fristii (U.M. = t/24 h)
    4. Fabricarea untului (U.M. = t/24 h)
    5. Fabricarea inghetatei (U.M. = t/24 h)
    6. Fabricarea conservelor din lapte (lapte concentrat, lapte praf, produse pentru alimentatia copiilor etc.) (U.M. = t/an)
    7. Fabricarea branzeturilor (fermentate, cu pasta oparita, framantate, afumate, conservate in saramura etc.) (U.M. = t/an)
    8. Prelucrarea subproduselor din industria laptelui (U.M. = hl/24 h)
    9. Fabricarea lactozei (U.M. = t/an)
    10. Fabricarea caseinei si a caseinatilor (U.M. = t/an)
    11. Conservarea prin frig a produselor lactate (U.M. = t/an)

    II. Domeniul productiei de carne si produse din carne

    1. Abatorizarea animalelor si a pasarilor (U.M. = t/an)
    2. Transarea carnii (U.M. = t/an)
    3. Fabricarea grasimilor animale (U.M. = t/an)
    4. Fabricarea semipreparatelor si a preparatelor din carne (U.M. = t/an)
    5. Fabricarea conservelor din carne si mixte (U.M. = t/an)
    6. Fabricarea semiconservelor din carne (U.M. = t/an)
    7. Fabricarea semipreparatelor si a preparatelor culinare (U.M. = t/an)
    8. Conservarea carnii prin frig si prin antrepozitare frigorifica (U.M. = t/an)
    10. Fabricarea pepsinei (U.M. = t/an)
    11. Prelucrarea subproduselor comestibile si necomestibile de abator (U.M. = t/an)

    III. Domeniul productiei de peste si produse piscicole

    1. Pescuitul si conditionarea pestelui si a altor vietuitoare acvatice (U.M. = t/an)
    2. Fabricarea conservelor din peste (U.M. = t/an)
    3. Fabricarea semiconservelor din peste (U.M. = t/an)
    4. Fabricarea preparatelor si a semipreparatelor din peste (U.M. = t/an)
    5. Transportul specializat de peste viu, peste proaspat si refrigerat (U.M. = t/unitate de transport)

    IV. Domeniul productiei de paine si a produselor de morarit si panificatie

    1. Fabricarea fainurilor, grisurilor si a arpacasului din grau (U.M. = t/24 h)
    2. Fabricarea malaiului si a fainii de porumb (U.M. = t/24 h)
    3. Prelucrarea orezului (U.M. = t/24 h)
    4. Prelucrarea ovazului si fabricarea fulgilor de ovaz (U.M. = t/24 h)
    5. Fabricarea arpacasului din orz-orzoaica (U.M. = t/24 h)
    6. Fabricarea painii si a produselor de panificatie (U.M. = t/24 h)
    7. Fabricarea pastelor fainoase (U.M. = t/24 h)
    8. Fabricarea biscuitilor (U.M. = t/24 h)
    9. Fabricarea napolitanelor (U.M. = t/24 h)
    10. Fabricarea fulgilor de cereale (U.M. = t/24 h)
    11. Fabricarea produselor expandate (U.M. = t/24 h)
    12. Fabricarea sticksurilor (U.M. = t/24 h)
    13. Produse complementare avand ca suport faina (amelioratori) (U.M. = t/24 h)

    V. Domeniul productiei de conserve din legume si fructe si de bauturi racoritoare

    1. Fabricarea conservelor din legume, fructe, a pastei de tomate si a siropurilor de fructe (U.M. = t/an)
    2. Prepararea si imbutelierea bauturilor racoritoare (U.M. = t/an)
    3. Fabricarea produselor deshidratate din legume si fructe (U.M. = t/an)
    4. Fabricarea de pulpe, marcuri de fructe (U.M. = t/an)
    5. Fabricarea dioxidului de carbon alimentar, rezultat din arderea combustibilului (U.M. = t/an)
    6. Fabricarea sucului concentrat din fructe (U.M. = t/an)
    7. Fabricarea pectinei (U.M. = t/an)
    8. Fabricarea mustarului (U.M. = t/an)
    9. Fabricarea supelor concentrate (U.M. = t/an)

    VI. Domeniul productiei de uleiuri si de grasimi vegetale alimentare

    1. Fabricarea uleiurilor vegetale brute (U.M. = mii t/an)
    2. Fabricarea uleiurilor rafinate (U.M. = mii t/an)
    3. Fabricarea margarinei si a plantolului (U.M. = mii t/an)
    4. Fabricarea maionezei (U.M. = mii t/an)

    VII. Domeniul productiei de zahar si produse zaharoase

    1. Fabricarea zaharului din sfecla de zahar (U.M. = t sfecla/24 h)
    2. Fabricarea ciocolatei si a produselor din ciocolata (U.M. = t/an)
    3. Fabricarea drajeurilor (U.M. = t/an)
    4. Fabricarea produselor gelifiate (rahat, jeleuri etc.) (U.M. = t/an)
    5. Fabricarea napolitanelor si a turtei dulci (U.M. = t/an)
    6. Fabricarea halvalei (U.M. = t/an)
    7. Fabricarea carmelajului (bomboane sticloase) (U.M. = t/an)
    8. Fabricarea caramelei (U.M. = t/an)
    9. Fabricarea pudrei de cacao (U.M. = t/an)
    10. Fabricarea untului de cacao (U.M. = t/an)
    11. Fabricarea produselor zaharoase expandate (U.M. = t/an)
    12. Fabricarea bomboanelor medicinale (U.M. = t/an)
    13. Rafinarea zaharului brut din import (U.M. = t zahar alb/24h)
    14. Fabricarea acidului citric (U.M. = t/an)
    15. Fabricarea altor produse zaharoase (U.M. = t/an)

    VIII. Domeniul productiei de vin, bere, alcool etilic de fermentatie si bauturi spirtoase

    1. Vinificatia strugurilor (U.M. = mii t/an)
    2. Fabricarea vinurilor (U.M. = vagoane/an)
    3. Fabricarea vinurilor spumante, spumoase, speciale si vermut (U.M. = mii sticle/an)
    4. Fabricarea distilatelor din vin si a bauturilor pe baza de distilate din vin (U.M. = MGD/an)
    5. Fabricarea tuicii si a rachiurilor din fructe si subproduse de vinificatie (U.M. = MGD/an)
    6. Fabricarea alcoolului etilic de fermentatie (U.M. = MGD/an)
    7. Fabricarea alcoolului sanitar (U.M. = MGD/an)
    8. Fabricarea bauturilor spirtoase (U.M. = MGD/an)
    9. Fabricarea maltului si a extractului de malt (U.M. = mii t/an)
    10. Fabricarea berii (U.M. = mii hl/an)
    11. Fabricarea otetului (U.M. = mii hl/an)
    12. Fabricarea dioxidului de carbon alimentar prin procesul de fermentatie (U.M. = t/an)

    IX. Domeniul productiei de amidon, glucoza si drojdie de panificatie

    1. Fabricarea amidonului (U.M. = t/an)
    2. Fabricarea glucozei, fructozei, dextrinei, dextrozei (U.M. = t/an)
    3. Fabricarea drojdiei de panificatie (U.M. = t/an)
    4. Fabricarea zeamilului si a budincilor (U.M. = t/an)

    X. Fabricarea culturilor pure de microorganisme utilizate in industria alimentara (U.M. = kg/24 h)

    XI. Fabricarea aromelor si a sosurilor utilizate in industria alimentara

    1. Fabricarea aromelor alimentare (U.M. = kg sau l/24 h)
    2. Fabricarea sosurilor (U.M. = kg sau l/24 h)

    XII. Fabricarea apelor minerale, carbogazoase si a altor bauturi

    1. Ape minerale naturale imbuteliate, comercializate ca produs alimentar (U.M. = l/24 h)
    2. Ape carbogazoase (U.M. = l/24 h)
    3. Alte bauturi (U.M. = l/24 h)

    XIII. Prestari de servicii
    1. Preambalarea, imbutelierea, ambalarea produselor alimentare si a bauturilor (U.M. = t sau mii l/24 h)
    2. Depozitarea produselor alimentare si a bauturilor (U.M. = t sau mii l/24 h)
    3. Transportul produselor alimentare si al bauturilor (U.M. = t sau mii l/24 h)

    XIV. Fabricarea sau prepararea altor categorii de produse alimentare

    1. Produse de alimentatie publica (U.M. = numarul de portii sau kg/24 h)
    2. Produse de cofetarie (U.M. = kg/24 h)
    3. Produse de patiserie (U.M. = kg/24 h)
    4. Bauturi racoritoare preparate la dozator (U.M. = l/24 h)
    5. Inghetata preparata la dozator (U.M. = kg/24 h)
    6. Popcorn (U.M. = kg/24 h)
    7. Fabricarea altor produse alimentare pentru consum uman (U.M. conform specificului).

    ANEXA 2
    la regulament

    Nr. .... din ......

                                   CERERE
                   pentru acordarea licentei de fabricatie

    Agentul economic, persoana juridica/asociatie familiala/persoana fizica ................, cu sediul in .........., str. ...... nr. ...., cu Certificatul de inmatriculare la oficiul registrului comertului/Autorizatia nr. ......, codul fiscal ......., telefon ......, fax ......, telex ......, reprezentat de ......, domiciliat in ........., str. .......... nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., sectorul ...., judetul ............., posesor al buletinului/cartii de identitate seria ..... nr. ........, eliberat/a de ..........., avand functia de .............., pe baza pieselor anexate la dosar solicit eliberarea licentei de fabricatie pentru unitatea cu sediul in .................., str. .............., nr. ......, sectorul/judetul ..............., in vederea fabricarii urmatoarelor produse alimentare/prestari de servicii in domeniul:
    1. .....................................................................
    2. .....................................................................
    3. .....................................................................
    4. .....................................................................

           Data ...............
                                            ...............
                                              (semnatura)

    Domnului director general al Directiei pentru agricultura si industrie alimentara a judetului ............./municipiului Bucuresti

    ANEXA 3
    la regulament

                              FISA UNITATII

    Unitatea cu sediul in ....................., str. ............... nr. ....., sectorul/judetul ................................, avand ca obiect de activitate
................................................................................
(Se vor inscrie categoriile de produse sau activitatile pentru care se solicita licenta de fabricatie, conform anexei nr. 1 la Ordinul ministrului agriculturii si alimentatiei nr. 58/1999.)
    Dotarea tehnica:
    a) schita-plan care sa cuprinda toate spatiile de fabricatie si de depozitare ale unitatii, cu instalatiile si utilajele din dotare;
    b) capacitatea zilnica a unitatii, determinata de utilajul conducator (conform unitatii de masura precizate in anexa nr. 1 la regulament);
    c) dotarea cu instalatii si utilaje:
 ___________________________________________________________________________
| Denumirea instalatiilor | Starea tehnica  |          Observatii           |
| si a utilajelor din     | (grad de uzura) | (se va mentiona daca asigura  |
| dotare                  |                 | obtinerea de produse la       |
|                         |                 | nivelul de calitate propus)   |
|_________________________|_________________|_______________________________|
|_________________________|_________________|_______________________________|
    d) dotarea cu instrumente si aparatura de masura si control pentru urmarirea desfasurarii procesului tehnologic, precum si pentru verificarea parametrilor de calitate ai materiilor prime, semifabricatelor si produselor finite:
 ___________________________________________________________________________
| Denumirea        | Parametrul | Domeniul    | Documentul de atestare a    |
| instrumentului   | masurat    | de masurare | verificarii metrologice     |
| sau a aparatului |            |             |                             |
|__________________|____________|_____________|_____________________________|
|__________________|____________|_____________|_____________________________|
    e) dotarea laboratorului uzinal:
 ___________________________________________________________________________
| Denumirea instrumentului | Parametrul  |   Documentul de atestare a       |
| sau a aparatului         | masurat     |   verificarii metrologice        |
|__________________________|_____________|__________________________________|
|__________________________|_____________|__________________________________|

    NOTA:
    1. Laboratorul uzinal este obligatoriu numai in unitatile de productie in care este obligatorie efectuarea analizelor zilnice ale calitatii materiilor prime, semifabricatelor si produselor finite, pe sarja, lot si altele asemenea, conform prevederilor instructiunilor tehnologice, specificatiilor tehnice sau standardelor pentru fiecare categorie de produse.
    2. Unitatile la care nu este obligatorie dotarea cu laborator uzinal vor prezenta contractul cu laboratoarele autorizate sau acreditate pentru efectuarea analizelor, conform prevederilor instructiunilor tehnologice, specificatiilor tehnice sau standardelor pentru fiecare categorie de produse.

    ANEXA 4
    la regulament

                                FISA
cu privire la pregatirea profesionala a personalului de executie
-----------------------------------------------------------------------------
    Structura                         Numarul           din care:
    activitatilor                     total,   ------------------------------
                                                calificati     necalificati
-----------------------------------------------------------------------------
    Activitatea de productie
-----------------------------------------------------------------------------
    Activitatea de laborator
-----------------------------------------------------------------------------
    Activitatea economica
-----------------------------------------------------------------------------
    Activitatea de intretinere si auxiliara
-----------------------------------------------------------------------------
    Activitatea de aprovizionare si marketing
-----------------------------------------------------------------------------
    Activitatea de transport
-----------------------------------------------------------------------------

    ANEXA 5
    la regulament

                                  FISA
cu privire la dotarea cu ambarcatiuni, unelte, scule, dispozitive pentru activitatea de pescuit
-----------------------------------------------------------------------------
 Denumirea         Numarul  Tipul          Tipul           Observatii
 ambarcatiunilor,  total    ambarcatiunii  uneltelor,      (se va mentiona
 uneltelor,                 si numarul de  sculelor si     daca asigura un
 sculelor si                inregistrare   dispozitivelor  pescuit selectiv)
 dispozitivelor
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------

    ANEXA 6
    la regulament

                               REGISTRUL
de evidenta a cererilor pentru acordarea licentelor de fabricatie
-----------------------------------------------------------------------------
 Numarul de    Data  Numarul  Numarul         Data        Modul    Observatii
 inregistrare        si data  si adresa       eliberarii  de
                     cererii  solicitantului  licentei    rezolvare
                                              de
                                              fabricatie
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------

    ANEXA 7
    la regulament

                      PROCES-VERBAL Nr. ............
                            din .............

de verificare a realitatii datelor inscrise in documentatia pentru acordarea licentei de fabricatie

    Subsemnatul(a) ............., posesor/posesoare al/a legitimatiei de control seria ........ nr. ...., eliberata de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei in urma verificarii realitatii datelor inscrise in documentatia depusa la Directia generala pentru agricultura si industrie alimentara ........ cu cererea nr. .... din ....... pentru acordarea Licentei de fabricatie pentru unitatea de productie din ......., str. .......... nr. ...., sectorul/judetul ............, in vederea fabricarii urmatoarelor produse alimentare .....................................
................................................................................
................................................................................
   (Se vor inscrie categoriile de produse alimentare/activitatile sau prestarile de servicii mentionate in cerere.)
apartinand agentului economic ........., cu sediul in ............ str. ........ nr. ....., sectorul/judetul ................., cu Certificat de inmatriculare la oficiul registrului comertului/Autorizatia nr. ...., codul fiscal ............., telefon ........, fax ........, reprezentata de ................., domiciliat in ..........., str. ............ nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., sectorul/judetul ............, posesor al buletinului/cartii de identitate seria ............ nr. ......., eliberat/a de Politia .............., avand functia de ..................,
    am constatat urmatoarele:
    1. unitatea de productie indeplineste conditiile legale pentru acordarea licentei de fabricatie
    sau
    2. unitatea de productie nu indeplineste conditiile legale pentru acordarea licentei de fabricatie din urmatoarele motive:
    a) ....................................................................
    b) ....................................................................
    c) ....................................................................
    (Se vor mentiona distinct motivele neacordarii licentei de fabricatie.)

         Reprezentantul                          Reprezentantul
    imputernicit constatator,          imputernicit al agentului economic,
    .........................             ...........................
     (semnatura si stampila)                (semnatura si stampila)

    ANEXA 8
    la regulament

    DIRECTIA GENERALA PENTRU AGRICULTURA
    SI INDUSTRIE ALIMENTARA
    A JUDETULUI ............./MUNICIPIULUI BUCURESTI
    Nr. .............../ .................

                    MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI

              DIRECTIA GENERALA RESURSE SI POLITICI AGROALIMENTARE

                                   RAPORT
privind acordarea licentei de fabricatie agentilor economici care se supun prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 42/1995, aprobata si modificata prin Legea nr. 123/1995 si completata prin Ordonanta Guvernului nr. 33/1999

    Reprezentantii imputerniciti pentru acordarea licentelor de fabricatie, numiti prin Ordinul ministrului agriculturii si alimentatiei nr. ....../...., la solicitarea agentului economic ..................., cu sediul in .............., str. ......... nr. ...., sectorul/judetul ...........:
    1. au analizat documentatia depusa cu cererea nr. ......./ .......... pentru
acordarea licentei de fabricatie, pentru unitatea din .........................,
                                                            (localitatea)
str. ....... nr. ....., sectorul/judetul .............., in vederea desfasurarii urmatoarelor activitati in domeniul productiei de produse alimentare (conform anexei nr. 1 la regulament):
................................................................................
................................................................................
................................................................................
    - autorizatii de functionare emise de organele abilitate: ..................

    Concluzia: documentatia a fost corect intocmita;
    2. s-au deplasat pentru verificarea realitatii datelor inscrise in documentatie la unitatea mai sus mentionata, constatand urmatoarele:
    a) unitatea are capacitatea de ...................., este dotata cu utilaje, instalatii si echipamente corespunzatoare;
    b) unitatea este dotata cu instrumente si aparatura de masura si control, verificate conform reglementarilor in vigoare, care asigura controlul parametrilor tehnologici pe flux si al calitatii materiilor prime si produselor finite;
    c) conducatorul activitatii de productie ..................................;
                                               (profesia, documentul de atestare/nr.)
    d) personalul de executie, total ..........., din care calificati .........;
    e) unitatea este dotata cu laborator uzinal:
    - echipamente si aparatura de control pentru efectuarea analizelor zilnice obligatorii, conform instructiunilor tehnologice, specificatiilor tehnice sau
standardelor din domeniu ......................................................;
                                            (enumerare)
    - personal calificat pentru activitatea de laborator ......................;
                                                               (atestare)
    - pentru efectuarea analizelor periodice, care nu pot fi efectuate in unitate (conform standardului privind regulile de verificare a calitatii produselor din domeniu), aceasta prezinta contracte cu laboratoare specializate, autorizate sau acreditate;
    f) unitatile fara laborator uzinal prezinta contracte cu laboratoare specializate, autorizate sau acreditate, pentru efectuarea analizelor conform prevederilor din instructiunile tehnologice, specificatiile tehnice sau din standarde, pentru fiecare categorie de produse: contract nr. ........./......... cu laboratorul ................................................................;
    3. s-a incheiat procesul-verbal nr. ....../...... de verificare a realitatii datelor inscrise in documentatia pentru acordarea licentelor, semnat de catre reprezentantul imputernicit constatator si de agentul economic;
    4. agentul economic a facut dovada achitarii taxei pentru eliberarea licentei de fabricatie, prezentand copia de pe ordinul de plata nr. ....../..... pentru suma de ..............., achitata la ........... .
    5. Fata de cele constatate se propune spre avizare ......................... .............................................................................. .

           DIRECTIA GENERALA PENTRU AGRICULTURA SI INDUSTRIE ALIMENTARA

                                 Director general,
                                ...................

    ANEXA 9
    la regulament

    MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
    DIRECTIA GENERALA RESURSE
    SI POLITICI AGROALIMENTARE

           DIRECTIA GENERALA PENTRU AGRICULTURA SI INDUSTRIE ALIMENTARA
                  A JUDETULUI .........../MUNICIPIULUI BUCURESTI

    La solicitarea dumneavoastra, conform Adresei nr. ........./..............., avizam eliberarea licentelor de fabricatie pentru urmatorii agenti economici:
................................................................................
................................................................................
................................................................................
.............................................................................. .

               DIRECTIA GENERALA RESURSE SI POLITICI AGROALIMENTARE

                                 Director general,
                                ...................

    ANEXA 10
    la regulament

                               REGISTRUL
pentru evidenta avizelor de eliberare a licentelor de fabricatie

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - adresa/sediul
    B - activitatea categoria de produse
    C - capacitatea U.M. /24 h
 ___________________________________________________________________________
|Nr. |Numarul |Judetul| Agentul economic | Unitatea de |Numarul  |Observatii|
|crt.|de      |       | pentru care se   | productie   |avizului/|          |
|    |intrare/|       | solicita avizul  |_____________|data     |          |
|    |data    |       |__________________|  A | B |  C |         |          |
|    |        |       |denumirea|adresa/ |    |   |    |         |          |
|    |        |       |         |sediul  |    |   |    |         |          |
|____|________|_______|_________|________|____|___|____|_________|__________|
|____|________|_______|_________|________|____|___|____|_________|__________|
|____|________|_______|_________|________|____|___|____|_________|__________|
|____|________|_______|_________|________|____|___|____|_________|__________|
|____|________|_______|_________|________|____|___|____|_________|__________|
|____|________|_______|_________|________|____|___|____|_________|__________|

    ANEXA 11a)
    la regulament

                                 ROMANIA

                   MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI

        DIRECTIA GENERALA PENTRU AGRICULTURA SI INDUSTRIE ALIMENTARA
              A JUDETULUI ................./MUNICIPIULUI BUCURESTI

    Directorul general al Directiei generale pentru agricultura si industrie alimentara,
    in baza Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii, aprobata si modificata prin Legea nr. 123/1995 si completata prin Ordonanta Guvernului nr. 33/1999,
    avand in vedere propunerea reprezentantilor imputerniciti pentru eliberarea licentelor de fabricatie, numiti prin Ordinul ministrului agriculturii si alimentatiei nr. .... din .............,
    in temeiul Regulamentului cu privire la acordarea licentelor de fabricatie,
    emite urmatoarea:

                          LICENTA DE FABRICATIE
pentru atestarea dreptului de a desfasura activitati in domeniul productiei de produse alimentare
                       seria ......... nr. .......

pentru agentul economic ......, cu sediul in ...................................
                                             (satul, comuna, orasul, municipiul)
str. .......... nr. ...., sectorul ......, judetul ........., cu Certificatul de inmatriculare la oficiul registrului comertului/Autorizatia nr. .......... codul fiscal .................
    Agentul economic ................... are capacitatea tehnica si profesionala de a desfasura activitati de productie in domeniul:
................................................................................
................................................................................
................................................................................
       (activitatile, produsele si/sau prestarile de servicii)
la unitatea de productie din ...................................., str. ........
                              (satul, comuna, orasul, municipiul)
nr. ....., sectorul ........, judetul .............. .

                           Director general,
                         ...................

                                              Emisa la ................
                                                           (data)
   Am primit licenta de fabricatie ..............
                                       (data)

...............................................
 (numele si prenumele, functia si semnatura)

    ANEXA 11b)
    la regulament

                                 ROMANIA

                 MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI

         DIRECTIA GENERALA PENTRU AGRICULTURA SI INDUSTRIE ALIMENTARA
                A JUDETULUI .........../MUNICIPIULUI BUCURESTI

    Directorul general al Directiei generale pentru agricultura si industrie alimentara,
    in baza Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii, aprobata si modificata prin Legea nr. 123/1995 si completata prin Ordonanta Guvernului nr. 33/1999,
    avand in vedere propunerea reprezentantilor imputerniciti pentru eliberarea licentelor de fabricatie, numiti prin Ordinul ministrului agriculturii si alimentatiei nr. ..... din ...............,
    in temeiul Regulamentului cu privire la acordarea licentelor de fabricatie,
    emite urmatoarea:

                          LICENTA DE FABRICATIE
pentru atestarea dreptului de a desfasura activitati in domeniul productiei de produse alimentare
                    seria ........... nr. ............

pentru agentul economic ........................, cu sediul in ................. ....................................., str. ........ nr. ....., sectorul ......,
 (satul, comuna, orasul, municipiul)
judetul ..............., cu Certificatul de inmatriculare la oficiul registrului comertului/Autorizatia nr. ........., codul fiscal ...........
    Agentul economic ............... are capacitatea tehnica si profesionala de a desfasura activitati de productie in domeniul:
................................................................................
................................................................................
................................................................................
    (activitatile, produsele si/sau prestarile de servicii)
la unitatea de productie din ...................................., str. ........
                              (satul, comuna, orasul, municipiul)
nr. ....., sectorul ............., judetul ............ .

                     Director general,
                    ...................

                                              Emisa la ................
                                                           (data)

    ANEXA 12
    la regulament

                REGISTRUL DE EVIDENTA A LICENTELOR DE FABRICATIE
 ___________________________________________________________________________
|Nr. | Seria si   | Titularul  | Unitatile de  | Numarul       |            |
|crt.| numarul    | licentei   | productie,    | avizului .../ | Observatii |
|    | licentei   | de         | activitatile, | data ......., |            |
|    | de         | fabricatie | categoriile   | transmis de   |            |
|    | fabricatie |            | de produse    | Directia      |            |
|    |            |            | si prestarile | generala      |            |
|    |            |            | de servicii   | resurse si    |            |
|    |            |            | pentru care   | politici      |            |
|    |            |            | se acorda     | agroalimentare|            |
|    |            |            | licenta de    | din cadrul    |            |
|    |            |            | fabricatie    | Ministerului  |            |
|    |            |            |               | Agriculturii  |            |
|    |            |            |               | si            |            |
|    |            |            |               | Alimentatiei  |            |
|____|____________|____________|_______________|_______________|____________|
|____|____________|____________|_______________|_______________|____________|
|____|____________|____________|_______________|_______________|____________|
|____|____________|____________|_______________|_______________|____________|
|____|____________|____________|_______________|_______________|____________|

    ANEXA 13
    la regulament

    1. MODELUL LEGITIMATIEI DE CONTROL

                                 - fata -                         - verso -
 ___________________________________________________________________________
|                                         |    Posesorul prezentei          |
|                  ROMANIA                | legitimatii este abilitat sa    |
| MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI | aplice prevederile Ordonantei   |
|                                         | Guvernului nr. 42/1995 pentru   |
|                                         | judetul/municipiul ...........: |
|                                         |   "Art. 26                      |
|                                         |   Pentru activitatea de         |
| Legitimatie de control                  | supraveghere si control si in   |
|        nr. 580                          | scopul protectiei vietii,       |
|                                         | sanatatii sau mediului          |
|                                         | inconjurator, reprezentantii    |
| Numele: IONESCU              Loc        | imputerniciti ai Ministerului   |
| Prenumele: MIRCEA            pentru     | Agriculturii si Alimentatiei au |
| Buletinul/cartea             fotografie | dreptul de acces in zone,       |
| de identitate                           | cladiri, anexe sau alte spatii  |
| seria .... nr. .....                    | ale agentilor economici care    |
|                                         | desfasoara activitati in        |
|                                         | domeniul productiei de produse  |
|                                         | alimentare si pot dispune       |
|                                         | analize tehnice sau pot preleva |
|                    Ministru,            | probe pentru expertizare in     |
|                                         | laboratoare specializate,       |
|                                         | autorizate sau acreditate.      |
|                                         |   Agentii economici care        |
|                                         | desfasoara activitati in        |
|                                         | domeniul productiei de bunuri   |
|                                         | alimentare sunt obligati sa puna| 
|                                         | la dispozitie autoritatii de    |
|                                         | supraveghere si control, la     |
|                                         | cererea acesteia, informatiile  |
|                                         | si documentele care sa ateste   |
|                                         | legalitatea activitatii sale."  |
|                                         |                                 |
|                                         |     Ordonanta Guvernului        |
|                                         |         nr. 42/1995             |
|_________________________________________|_________________________________|

    2. MODELUL ECUSONULUI                       3. MODELUL STAMPILEI
 _________________________________________
|                                         |     ________________________
|                ROMANIA                  |   /  MINISTERUL AGRICULTURII \
|                                         |  |  CONTROL OG 42/95 * 14     |
| MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI |  |     SI ALIMENTATIEI        |
|                                         |   \__________________________/
|                                         |
|                                         |
|    IONESCU MIRCEA            Loc        |
|                              pentru     |
|    CONTROL 580               fotografie |
|    Judetul/Municipiul                   |
|                                         |
|                                         |
|     Ordonanta Guvernului nr. 42/1995    |
|_________________________________________|


    ANEXA 14
    la regulament

    MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
    DIRECTIA ..........................
    Str. ....... nr. ...., telefon ..........., fax .........

                          PROCES-VERBAL DE CONTROL
                                Nr. ........

    Incheiat astazi ...............................
                          (ziua, luna, anul)
la*1) ....................................................................
..........................................................................
    Subsemnatii: .................... functia ...........................;
                 .................... functia ...........................,
posesori ai legitimatiilor de control nr. ....., la data de .............,
ora ..............., ne-am prezentat la*2) ...............................
..........................................................................
.........................................................................,
unde am fost primiti de*3) ........................ .

    I. Elemente referitoare la obiectul controlului*4):
..........................................................................
..........................................................................

    II. Esantioane prelevate (conform anexelor A si B), pentru analizarea
in laboratorul*5):
..........................................................................
..........................................................................

    III. Constatari in timpul desfasurarii controlului*6):
..........................................................................
..........................................................................

    IV. Masuri stabilite in baza constatarilor*7):
..........................................................................
..........................................................................

    V. Amenzi aplicate*8):

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Contravenientul
    B - Adresa completa
    C - Numarul codului de inregistrare fiscala
    D - Articolul din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995*) sau din regulamentul de aplicare, incalcat/sanctiunea aplicata
    E - Valoarea amenzii, conform Ordonantei Guvernului nr. 42/1995*)
    F - Semnatura contravenientului
    G - Numarul chitantei de achitare a amenzii
     _______________________________________________________
    |   A   |   B   |   C   |   D   |   E   |   F   |   G   |
    |       |       |       |       |       |       |       |
    |_______|_______|_______|_______|_______|_______|_______|
    |_______|_______|_______|_______|_______|_______|_______|
    |_______|_______|_______|_______|_______|_______|_______|
    |_______|_______|_______|_______|_______|_______|_______|

    *) Ordonanta Guvernului nr. 42/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 203 din 1 septembrie 1995, a fost aprobata si modificata prin Legea nr. 123/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 293 din 19 decembrie 1995, si ulterior modificata prin Ordonanta Guvernului nr. 33/1999, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 44 din 30 ianuarie 1999.

    1. Contravenientul va achita amenda in contul bugetului de stat conform cap. III pct. 9 din Regulamentul cu privire la acordarea licentelor de fabricatie, denumit in continuare regulament, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii si alimentatiei nr. 58/1999, iar documentul va fi prezentat la Directia generala pentru agricultura si industrie alimentara a judetului ............/municipiului Bucuresti, in termen de 15 zile, orice urmarire incetand la prezentarea dovezii privind achitarea amenzii.
    2. In caz contrar, se va proceda la executarea silita prin directia generala a finantelor publice si controlului financiar de stat judeteana sau a municipiului Bucuresti.
    3. Impotriva procesului-verbal de control se poate face plangere conform cap. III pct. 10 din regulament.

    VI. Martor*9):
    Dl/dna ..........., domiciliat(a) in ..........., str. ..................... nr. ....., bloc ...., scara ...., ap. ...., sectorul ...., telefon ....., act de identitate ........... seria ....... nr. ...., emis de ............., la data de ................

      Semnatura,
    ..............

    Prezentul proces-verbal s-a incheiat in ............. exemplare, dintre care .......... au fost difuzate la*10) ................................... .

    VI. Observatii*11):
.............................................................................
.............................................................................
.............................................................................

    NOTA:
    *1) Pentru agentii economici persoane juridice se vor preciza:
    - denumirea, sediul, certificatul de inmatriculare la registrul comertului, certificatul de inregistrare fiscala, contul bancar, telefon, fax.
    Pentru asociatii familiale sau persoane fizice autorizate se vor preciza:
    - numele si prenumele, certificatul de inregistrare fiscala, actul de identitate, adresa, numarul autorizatiei in baza careia desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare.
    *2) Se vor mentiona denumirea unitatii de productie la care se efectueaza controlul, adresa, telefon, fax.
    *3) Numele, prenumele si calitatea persoanelor care insotesc autoritatea de control.
    *4) Se vor specifica concret prevederile din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995*), cu modificarile si completarile ulterioare, care constituie obiectivul controlului.
    *5) Se vor mentiona denumirea si adresa laboratorului, iar in situatia in care nu se preleveaza esantioane, se va preciza in mod expres acest lucru. Etichetele ce se vor aplica pe fiecare esantion vor fi conform anexei B.
    *6) Se vor mentiona constatarile care se refera la incalcarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 si ale regulamentului. Se vor specifica documentele (ca valoare de proba) care se anexeaza la procesul-verbal.
    *7) Se vor mentiona:
    - interzicerea livrarii produselor conform art. 28 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995;
    - oprirea temporara a fabricatiei conform art. 28 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995;
    - oprirea temporara a livrarii pentru comercializare conform art. 28 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995;
    - oprirea fabricatiei si suspendarea licentei de fabricatie conform art. 28 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995 pentru cazurile prevazute la cap. III pct. 7 lit. c) din regulament;
    - oprirea fabricatiei, retragerea licentei de fabricatie si interzicerea desfasurarii activitatilor in domeniul productiei de produse alimentare conform art. 29^1 din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995, introdus prin Ordonanta Guvernului nr. 33/1999;
    - oprirea fabricatiei concomitent cu retragerea licentei de fabricatie si interzicerea desfasurarii de activitati in domeniul productiei de produse alimentare si sesizarea organelor competente de urmarire penala, conform cap. III pct. 7 lit. e) din regulament;
    - oprirea fabricatiei concomitent cu interzicerea desfasurarii de activitati in domeniul productiei de produse alimentare si sesizarea organelor competente de urmarire penala, conform cap. III pct. 7 lit. f) din regulament.
    In cazul opririi fabricatiei si al suspendarii licentei de fabricatie, reluarea activitatii se face la solicitarea agentului economic, numai daca acesta face dovada remedierii deficientelor si asigura conditiile legale de functionare.
    In mod expres, in final se va preciza mentinerea, suspendarea, retragerea licentei de fabricatie sau sesizarea organelor competente de urmarire penala, dupa caz.
    Nu se vor indica masuri care sa reprezinte solutii de rezolvare a deficientelor constatate, acestea fiind de competenta exclusiva a agentului economic.
    *8) Amenda contraventionala conform prevederilor art. 29 si 30 din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995*).
    *9) In situatiile in care agentul economic nu este de fata, refuza sa ia la cunostinta si sa achite amenda aplicata sau se afla in imposibilitatea de a semna procesul-verbal, se va apela la un martor care poate fi o persoana fizica neutra sau un alt inspector cu drept de acces in unitate.
    *10) Se vor mentiona:
    - numele, prenumele si calitatea persoanei careia i-a fost inmanata copia de pe procesul-verbal, precum si data sau numarul/data recipisei, in cazul transmiterii copiei de pe procesul-verbal prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
    *11) Se pot inscrie ulterior incheierii procesului-verbal, dupa caz:
    - date privind rezultatele buletinelor de analiza, pentru esantioanele transmise laboratoarelor de analize;
    - alte organe ale administratiei de stat sau judecatoresti carora li s-a transmis procesul-verbal.

    Reprezentantii imputerniciti           Reprezentantul agentului
           constatatori,                          economic,
    ..........................          ................................
      (numele si prenumele)              (numele, prenumele, calitatea)

                         Am luat cunostinta de continutul procesului-verbal.


    .........................           ...........................
    (semnatura si stampila)              (semnatura si stampila)

------------
    *) Ordonanta Guvernului nr. 42/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 203 din 1 septembrie 1995, a fost aprobata si modificata prin Legea nr. 123/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 293 din 19 decembrie 1995, si ulterior modificata prin Ordonanta Guvernului nr. 33/1999, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 44 din 30 ianuarie 1999.

    ANEXA A
    la Procesul-verbal de control
    nr. ....... din .........

    MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
    DIRECTIA GENERALA PENTRU AGRICULTURA
    SI INDUSTRIE ALIMENTARA
    telefon ........... fax .............

                      Esantioane prelevate pentru verificari
-----------------------------------------------------------------------------
Nr.   Denumirea    Verificarea   Cantitatea   Marimea        Persoana care
crt.  produsului   solicitata    aflata la    esantionului   pastreaza
                                 detinator                   proba-martor:
                                                             numele,
                                                             prenumele,
                                                             functia si
                                                             semnatura
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------

    Esantioanele au fost expediate prin ....................................
............................................................................
                        (numele, prenumele si functia)

    Reprezentantii imputerniciti            Reprezentantul agentului
           constatatori,                          economic,
      ........................          ..................................
       (numele si prenumele)              (numele, prenumele, calitatea)

      ........................          ..................................
       (semnatura si stampila)                (semnatura si stampila)

    ANEXA B
    la Procesul-verbal de control
    nr. ....... din .........
 _____________________________________________________________________________
|                                      |                                      |
|    MINISTERUL AGRICULTURII SI        |      MINISTERUL AGRICULTURII SI      |
|           ALIMENTATIEI               |             ALIMENTATIEI             |
|                                      |                                      |
| DIRECTIA GENERALA PENTRU AGRICULTURA | DIRECTIA GENERALA PENTRU AGRICULTURA |
|       SI INDUSTRIE ALIMENTARA        |      SI INDUSTRIE ALIMENTARA         |
|                                      |                                      |
|  A JUDETULUI ........../MUNICIPIULUI |  A JUDETULUI ........../MUNICIPIULUI |
|            BUCURESTI                 |            BUCURESTI                 |
|                                      |                                      |
|      ETICHETA PENTRU ESANTION        |     ETICHETA PENTRU ESANTION         |
|  (talonul care ramane pe esantion)   |  (talonul volant care ramane la      |
|                                      |  agentul constatator)                |
|                                      |                                      |
| Denumirea produsului ..............  | Denumirea produsului ..............  |
| ...................................  | ...................................  |
| Data prelevarii ........., ora ....  | Denumirea expeditorului              |
| Numerele aplicate esantioanelor      | produsului ........................  |
| prelevate .........................  | ...................................  |
| Procesul-verbal de prelevare ......  | Denumirea                            |
| Denumirea laboratorului ...........  | detinatorului/proprietarului         |
| ...................................  | marfii ............................  |
| Numarul de inregistrare la           | ...................................  |
| laborator .........................  | Denumirea laboratorului ...........  |
| Data ............., ora ...........  | ...................................  |
| Valoarea esantioanelor, declarata    | Numarul de inregistrare la           |
| de detinatorul marfii..............  | laborator .........................  |
| ...................................  | Data .................. ora .......  |
|                                      |                                      |
|   Reprezentantul imputernicit,       |   Detinatorul/proprietarul marfii    |
|   ...............................    |   ...............................    |
|   (numele, functia si semnatura)     |   (numele, functia si semnatura)     |
|                                      |                                      |
|                                      |     Reprezentantul imputernicit,     |
|                                      |   ...............................    |
|                                      |   (numele, functia si semnatura)     |
|                                      |                                      |
|                                      |                                      |
|       Primitorul de la laborator,    |       Primitorul de la laborator,    |
|       ..........................     |       .............................  |
|      (numele, functia si semnatura)  |       (numele, functia si semnatura) |
|______________________________________|______________________________________|

    ANEXA 15
    la regulament

            REGISTRUL DE EVIDENTA A PROCESELOR-VERBALE DE CONTROL
-----------------------------------------------------------------------------
Nr.  Data           Emitentul    Agentul   Unitatea   Masurile     Observatii
crt. inregistrarii  procesului-  economic  controlata luate si
                    verbal de    controlat            sanctiunile
                    control                           aplicate
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
                                                                            
                                                                             



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 58/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 58 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 58/1999
Ordin 357 2003
pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea, suspendarea si retragerea (anularea) licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare
Ordin 283 2001
privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si alimentatiei nr. 58/1999 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare
Ordin 86 2001
privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si alimentatiei nr. 58/1999 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare
Ordin 87 2000
privind modificarea si completarea Ordinului nr. 58/1999 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu