Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 635 din  2 septembrie 2004

pentru aprobarea Regulamentului privind dobandirea permisului de vanatoare

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 853 din 17 septembrie 2004


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 27 si ale art. 51 alin. (1) din Legea fondului cinegetic si a protectiei vanatului nr. 103/1996, republicata,
    in temeiul prevederilor art. 4 alin. (1) pct. II 2 si ale art. 9 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale,

    ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul privind dobandirea permisului de vanatoare, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Organismul specializat din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania, organizatiile vanatoresti gestionare de fonduri de vanatoare, in drept sa elibereze permise de vanatoare, vor aplica prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    Controlul aplicarii prevederilor prezentului ordin se asigura de catre autoritatea statului competenta.
    Art. 4
    (1) Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    (2) La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 211/2002 pentru aprobarea Regulamentului privind dobandirea permisului de vanatoare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 389 din 7 iunie 2002.

                           Ministrul agriculturii,
                      padurilor si dezvoltarii rurale,
                                Petre Daea

    ANEXA 1

                                REGULAMENT
                 privind dobandirea permisului de vanatoare

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Permisul de vanatoare se elibereaza cetatenilor romani cu domiciliul in Romania sau cetatenilor straini rezidenti in Romania, care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
    a) au implinit varsta de 18 ani;
    b) au efectuat un an de stagiatura;
    c) au efectuat o instruire practica intr-un poligon de tir vanatoresc;
    d) au absolvit examenul de vanator, sustinut in fata unei comisii de examinare.
    Art. 2
    Permisul de vanatoare se elibereaza doar membrilor organizatiilor vanatoresti. Acesta se poate dobandi doar in limita locurilor vacante existente la fiecare organizatie vanatoreasca, stabilite in functie de suprafata fondurilor de vanatoare gestionate de aceasta si de zona geografica in care se gasesc fondurile de vanatoare, in conformitate cu prevederile art. 3 alin. (4) din Legea fondului cinegetic si a protectiei vanatului nr. 103/1996, republicata.
    Art. 3
    (1) Numarul de locuri vacante existente la fiecare organizatie vanatoreasca se va afisa prin grija conducerii executive a fiecarei organizatii vanatoresti, cel mai tarziu in preziua examenului.
    (2) Numarul de locuri vacante va fi confirmat, prin semnatura, de comisia de examinare.

    CAP. 2
    Stagiatura

    Art. 4
    (1) Candidatul pentru dobandirea permisului de vanatoare va solicita in scris conducerii unei organizatii vanatoresti primirea ca stagiar la o grupa de vanatori. Cererea, intocmita conform modelului prezentat in anexa nr. 1, la care se anexeaza recomandarile a 2 vanatori, membri ai organizatiei vanatoresti la care se solicita inscrierea, cu o vechime mai mare de 5 ani, depusa la organizatia vanatoreasca, primeste numar de inregistrare din registrul curent de corespondenta al unitatii. Cererea se analizeaza operativ de catre conducerea executiva a organizatiei vanatoresti, iar hotararea se transmite in scris solicitantului in termen de 30 de zile de la data depunerii cererii. Daca cererea a fost aprobata, in scrisoarea transmisa solicitantului se comunica denumirea grupei de vanatori la care a fost repartizat pentru efectuarea perioadei de stagiatura. Totodata, la cererea aprobata se anexeaza fisa de stagiatura intocmita conform modelului prezentat in anexa nr. 2.
    (2) Perioada de stagiatura incepe de la data comunicarii de repartizare a solicitantului la grupa de vanatori.
    Art. 5
    Numarul solicitantilor pentru efectuarea stagiaturii este nelimitat.
    Art. 6
    (1) In perioada de stagiatura candidatul va participa, in mod organizat, la actiunile de pregatire teoretica si practica organizate de organizatia vanatoreasca la care solicita sa devina membru, respectiv la un minimum de:
    a) 5 zile de lucrari de gospodarire a fondului de vanatoare;
    b) 5 actiuni de vanatoare colectiva, indeplinind succesiv rolul de gonac si de asistent in stand, langa un vanator cu experienta;
    c) o instruire practica privind portul si manuirea armei de vanatoare, precum si la o sedinta de tragere cu arma de vanatoare la punct fix si la talere in poligon.
    (2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1) lit. a) si b), in situatia in care pe fondul de vanatoare unde a fost repartizat candidatul nu se organizeaza in totalitate actiunile prevazute la lit. a) si b), asociatia va asigura realizarea acestora prin participarea candidatului pe alte fonduri de vanatoare aflate in gestiunea sa.
    Art. 7
    Candidatul va prezenta la fiecare actiune la care participa fisa de stagiatura, pentru a fi completata de conducatorul actiunii respective.
    Art. 8
    Responsabilitatea convocarii stagiarului la actiunile mentionate la art. 6 revine conducerii executive a organizatiei vanatoresti pentru actiunile prevazute la lit. c) si organizatorului grupei pentru actiunile prevazute la lit. a) si b).
    Art. 9
    (1) Pentru studentii si absolventii unei institutii de invatamant superior care au studiat disciplina de vanatoare in cadrul programului de invatamant, pentru personalul cu atributii de serviciu in domeniul cinegetic pe o perioada de minimum un an, pentru fostii vanatori care s-au retras la cerere dintr-o organizatie vanatoreasca in ultimii 5 ani, precum si pentru rezidentii in Romania pe o perioada mai mare de un an, care in tara de origine sunt vanatori de cel putin un an, se echivaleaza perioada de stagiatura prevazuta la art. 4.
    (2) Pentru candidatii prevazuti la alin. (1) fisa de stagiatura prevazuta la art. 7 va fi inlocuita, dupa caz, cu:
    a) adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior, in cazul studentilor, din care sa rezulte ca au sustinut examen la disciplina de vanatoare;
    b) copie de pe diploma de absolvire si/sau de pe foaia matricola, in cazul absolventilor unei institutii de invatamant superior care au studiat in cadrul programului de invatamant vanatul si vanatoarea;
    c) copie de pe cartea de munca, din care sa reiasa indeplinirea atributiilor in domeniul cinegetic pe timp de minimum un an;
    d) adeverinta eliberata de organizatia vanatoreasca de la care s-au retras, pentru fostii vanatori, prin care sa se ateste ca retragerea din organizatia vanatoreasca a fost facuta la cerere;
    e) copie tradusa si legalizata de pe permisul de vanatoare al rezidentilor in Romania.

    CAP. 3
    Organizarea si desfasurarea examenului

    A. Programarea examenului
    Art. 10
    (1) Examenul pentru dobandirea permisului de vanatoare se organizeaza anual, la aceeasi data si in acelasi loc pentru toate organizatiile vanatoresti cu sediul in acelasi judet, conform aprobarii autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.
    (2) In situatia in care organizatiile vanatoresti cu sediul in municipiul Bucuresti solicita examinarea unui numar mai mare de 100 de candidati/organizatie, examenul se poate organiza separat pentru fiecare organizatie vanatoreasca.
    Art. 11
    (1) Programarea examenului se va face in urma analizei propunerilor organizatiilor vanatoresti interesate, transmise in scris de acestea, prin intermediul Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania, la autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura.
    (2) Organizatiile vanatoresti care nu solicita organizarea examenului pana la data de desfasurare a acestuia, pentru judetul in care isi au sediul, pierd acest drept in anul respectiv.
    Art. 12
    Autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura va comunica Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania data care a fost aprobata pentru organizarea examenului in fiecare judet, iar Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania va transmite organizatiilor vanatoresti in cauza planificarea, acestea urmand sa comunice in timp util celor interesati, direct, prin propriul avizier, si prin mass-media, data la care vor fi sustinute examenele.
    Art. 13
    (1) Organizatiile vanatoresti interesate de sustinerea examenului in cadrul unui judet vor stabili de comun acord locul de organizare si desfasurare a examenului, avand obligatia de a suporta in comun, proportional cu numarul de candidati, cheltuielile ocazionate de desfasurarea acestuia.
    (2) Plata indemnizatiei pentru membrii comisiei de examinare va fi facuta in ziua examenului de organizatia cu cel mai mare numar de candidati, in contul careia celelalte asociatii vor vira, cu minimum 10 zile mai devreme, cota-parte din indemnizatie, proportional cu numarul candidatilor.
    (3) Nivelul indemnizatiei de examinare aferent comisiei va fi adus la cunostinta asociatiei prin adresa de comunicare a datei stabilite pentru desfasurarea examenului pentru dobandirea permisului de vanatoare.

    B. Inscrierea candidatilor pentru examen
    Art. 14
    (1) Pentru fiecare candidat care solicita participarea la examen, dosarul de examen existent la sediul organizatiei vanatoresti al carei membru doreste sa devina va contine in mod obligatoriu, in original, urmatoarele documente:
    a) cererea prin care se solicita inscrierea in cadrul unei organizatii vanatoresti, intocmita conform modelului prezentat in anexa nr. 1;
    b) recomandari de la 2 vanatori cu o vechime mai mare de 5 ani, membri ai organizatiei vanatoresti la care a efectuat stagiatura;
    c) comunicarea, din partea conducerii organizatiei vanatoresti la care solicita inscrierea, privind repartizarea solicitantului la grupa de vanatori;
    d) fisa medicala intocmita conform modelului prevazut de reglementarile in domeniu, din care sa rezulte ca este apt fizic si psihic sa posede permis de arma;
    e) comunicare de la organele de politie (certificat de cazier judiciar), din care sa rezulte ca are dreptul la permis de arma;
    f) fisa de stagiatura, intocmita conform modelului prezentat in anexa nr. 2, sau, dupa caz, unul dintre documentele prevazute la art. 9 alin. (2);
    g) adeverinta de efectuare a instruirii in poligon, intocmita conform modelului prezentat in anexa nr. 3;
    h) copie de pe actul de identitate, iar in cazul rezidentilor in Romania, copie de pe actul prin care se atesta rezidenta mai mare de un an;
    i) caracterizarea adunarii generale a grupei, data ulterior efectuarii stagiaturii, care poarta sau nu, dupa caz, viza comitetului filialei de vanatoare;
    j) aprobarea statutara de inscriere la examen a rezidentilor in Romania.
    (2) Candidatii posesori de permis de arma pot depune in locul documentelor prevazute la alin. (1) lit. d) si e) copie de pe permisul de arma, inclusiv de pe paginile unde sunt prevazute rubricile "arme de vanatoare" si de pe paginile cu munitii.
    (3) Dosarul de examen se completeaza si se inregistreaza in registrul curent de corespondenta al organizatiei vanatoresti cu cel putin 10 zile inainte de organizarea examenului, iar lista candidatilor se transmite comisiei de examinare cu cel putin 7 zile inainte de data examenului.
    (4) La inregistrarea dosarului, existenta tuturor documentelor prevazute la alin. (1) si efectuarea stagiaturii se certifica, sub semnatura, de conducerea executiva a organizatiei vanatoresti sau de un imputernicit al acesteia.
    Art. 15
    Prezentarea incompleta a dosarelor prevazute la art. 14 si/sau intocmirea vicioasa a documentelor solicitate conduc la neadmiterea participarii titularilor acestora la examen.
    Art. 16
    Pe o perioada de maximum un an de la data intrarii in vigoare a prezentului regulament documentele prevazute la art. 14 alin. (1) lit. a) si f), intocmite in conformitate cu anexele nr. 1 si 2 la regulamentul aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 211/2002, raman in vigoare.

    C. Examinarea candidatilor
    Art. 17
    Examinarea candidatilor se face de o comisie de examinare, folosindu-se teste tip grila continand 30 de intrebari si posibile raspunsuri preformulate.
    Art. 18
    (1) Comisia de examinare are urmatoarea componenta:
    - 2 reprezentanti, cu studii superioare, ai autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura;
    - 2 reprezentanti, cu studii superioare, ai Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania;
    - un reprezentant al institutiilor de invatamant superior de specialitate.
    (2) Functia de membru in comisia de examinare da dreptul la indemnizatie de examinare, stabilita potrivit prevederilor art. 13.
    Art. 19
    Comisia de examinare se intruneste la datele, orele si locurile comunicate pentru stabilirea testelor tip grila si, respectiv, pentru sustinerea examenului. Convocarea delegatului institutiei de invatamant superior se face prin grija autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.
    Art. 20
    Comisia de examinare isi poate desfasura activitatea in prezenta a minimum 3 membri, dintre care cel putin cate un reprezentant al autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura si, respectiv, al Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania.
    Art. 21
    Comisia de examinare are urmatoarele atributii:
    a) stabileste testele tip grila care se vor folosi pentru examen si raspunsurile la acestea, le multiplica si le introduce in plicuri care se sigileaza la sediul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura;
    b) verifica dosarele candidatilor, existente la organizatiile vanatoresti in vederea sustinerii examenului, prezentate de conducerile executive ale acestora;
    c) intocmeste lista candidatilor care pot participa la examen si o face publica prin afisare cu cel putin 30 de minute inainte de ora programata pentru desfasurarea examenului;
    d) legitimeaza candidatii, pe baza actului de identitate, la intrarea acestora in sala de examinare;
    e) desigileaza, in fata candidatilor, plicurile cu testele si raspunsurile la acestea, distribuie testele si prezinta modul de desfasurare a examenului;
    f) stabileste timpul de examinare;
    g) anuleaza testele candidatilor care incearca sa copieze sau copiaza raspunsurile la intrebari;
    h) elimina din sala de examinare candidatii care nu isi pot completa singuri testele, precum si candidatii cetateni straini care nu cunosc limba romana si apeleaza la traducatori neautorizati de Ministerul Justitiei;
    i) bareaza in grilele testelor intrebarile la care nu s-a raspuns, apoi verifica fiecare lucrare, punctand in mod corespunzator raspunsurile date. Declara "promovati", in limita locurilor disponibile, pe primii candidati clasati care au raspuns corect la minimum 20 de intrebari;
    j) intocmeste procesul-verbal de examinare in 3 exemplare, dintre care un exemplar revine reprezentantilor autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, un exemplar reprezentantilor Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania si un exemplar reprezentantului institutiei de invatamant superior. Organizatiile vanatoresti interesate iau in copie cate un exemplar al procesului-verbal de examinare.
    Art. 22
    Candidatii declarati "respinsi" mai pot sustine examene in urmatorii 2 ani, recunoscandu-li-se stagiatura, fiind insa necesare depunerea unei cereri de reexaminare si reactualizarea documentelor prevazute la art. 14 lit. d), e) si g).
    Art. 23
    (1) Documentele de examen sunt constituite din:
    a) dosarele candidatilor;
    b) copie de pe procesul-verbal incheiat cu ocazia verificarii dosarelor si lista candidatilor care pot participa la examen;
    c) testele tip grila corectate si semnate de comisia de examinare;
    d) lista cu candidatii declarati "promovati" si "respinsi";
    e) copie de pe procesul-verbal de examinare, semnat de comisia de examinare.
    (2) Documentele prevazute la alin. (1) se pastreaza la sediile organizatiilor vanatoresti, pentru eventuale verificari efectuate de organele de control.

    D. Solutionarea contestatiilor
    Art. 24
    (1) Eventualele contestatii privind rezultatul examenului pentru dobandirea permisului de vanatoare se pot depune, in termen de 5 zile lucratoare de la data desfasurarii examenului, la sediile organizatiilor vanatoresti unde s-a solicitat inscrierea.
    (2) Organizatiile vanatoresti au obligatia sa inainteze contestatiile primite, impreuna cu testele tip grila corectate, la autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura, in vederea solutionarii acestora, oprindu-se totodata o copie de pe aceste teste.
    (3) Contestatiile se solutioneaza in termen de 15 zile de la data primirii lor, de catre o comisie constituita din:
    a) conducatorul organismului distinct in domeniul cinegetic din cadrul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura sau un imputernicit al acestuia;
    b) presedintele executiv al Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania sau un imputernicit al acestuia;
    c) un reprezentant al unei institutii de invatamant superior de specialitate, altul decat cel care a fost in comisia de examinare.
    (4) Comisia prevazuta la alin. (3) isi poate exercita atributiile in prezenta a minimum 2 din cei 3 membri ai sai.
    Art. 25
    In cazul in care contestatia este admisa, candidatul care a formulat-o va fi declarat "promovat", urmand sa i se elibereze permisul de vanatoare in limita locurilor de membru al organizatiei vanatoresti ramase vacante.

    CAP. 4
    Eliberarea permisului de vanatoare

    Art. 26
    Permisul de vanatoare se elibereaza de catre organizatiile vanatoresti licentiate in conditiile legii doar pentru candidatii proprii declarati "promovati" la examenul pentru dobandirea permisului de vanatoare, cel mai devreme la 25 de zile dupa data desfasurarii examenului, cu respectarea stricta a prevederilor Legii nr. 103/1996, republicata, si in conformitate cu prevederile statutare ale fiecarei organizatii vanatoresti.

    CAP. 5
    Dispozitii finale

    Art. 27
    (1) Candidatii care nu s-au putut prezenta, din motive temeinic justificate, la examenul organizat de organizatia vanatoreasca la care au solicitat sa devina membri (boala, dovedita cu documente, plecari in strainatate etc.) se pot prezenta, pentru sustinerea examenului la o data ulterioara, dar in acelasi an, intr-un alt judet, numai cu aprobarea autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura si a Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania.
    (2) In situatiile prevazute la alin. (1), la dosarul candidatilor pentru dobandirea permisului de vanatoare, pe langa aprobarea prevazuta la alin. (1) se adauga copii de pe documente oficiale care sa ateste imposibilitatea prezentarii la examen la data programata pentru judetul in care candidatul trebuie sa se prezinte.
    Art. 28
    Tematica pentru examenul privind dobandirea permisului de vanatoare cuprinde:
    a) reglementari legale in vigoare in domeniul cinegetic si al armelor de foc si munitiilor;
    b) Statutul Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania si statutul organizatiei vanatoresti in care se solicita inscrierea;
    c) notiuni privind biologia, ecologia, etologia speciilor de vanat si boli ale acestora;
    d) notiuni privind organizarea si practicarea vanatorii;
    e) notiuni de etica vanatoreasca;
    f) notiuni de balistica;
    g) notiuni de chinologie.
    Art. 29
    Bibliografia minima pentru examenul privind dobandirea permisului de vanatoare se pune la dispozitie celor interesati de catre conducerea executiva a organizatiilor vanatoresti.
    Art. 30
    Anexele nr. 1 - 3 fac parte integranta din prezentul regulament.

    ANEXA 1
    la regulament

    Inregistrat la:
    ..........................
    (organizatia vanatoreasca)
    Nr. ........ din .........

                                                        Se aproba,
                                                   .....................
                                                   (conducator executiv)

                                    CERERE

    Subsemnatul ......................., cetatean ....................., fiul lui .............. si al ............., nascut in anul ..., luna ..., ziua ..., in localitatea ............., judetul ........., domiciliat in ..............., str. ......... nr. ..., bl. ..., sc. ..., ap. ..., judetul/sectorul .........., posesor al actului de identitate ......... seria ...... nr. ........., eliberat de .............. la data de ......., cod numeric personal ..................., de profesie ..........., angajat la ............. in functia de .............., va rog sa imi aprobati inscrierea, in conditiile legii, ca membru vanator al organizatiei vanatoresti ...................... pentru dobandirea permisului de vanatoare.
    Am luat cunostinta de prevederile statutului organizatiei vanatoresti ................, pe care mi-l insusesc si ma oblig sa il respect neconditionat.
    Declar pe propria raspundere ca nu ma aflu in nici una dintre situatiile prevazute de Legea fondului cinegetic si a protectiei vanatului nr. 103/1996, republicata, si de Legea nr. 17/1996 privind regimul armelor de foc si al munitiilor, care sa imi interzica obtinerea permisului de vanatoare si, respectiv, a permisului de arma, precum si faptul ca in ultimii trei ani nu am fost exclus dintr-o organizatie vanatoreasca.

    Telefon acasa ..................................
    Telefon la serviciu ............................
    Alte modalitati de contactare ..................

            Data                                        Semnatura
       ..............                              ...................

    ANEXA 2
    la regulament

                                                    Seria ... ... ...

    Organizatia vanatoreasca
    ........................
    Grupa de vanatori

                                                      Se certifica
                                                   .....................
                                                   (conducator executiv)

                              FISA DE STAGIATURA
                      a domnului ........................

    Data inceperii stagiaturii ..........................
    Fondul de vanatoare .................................
    Organizator de grupa ................................

____________________________________________________________________________
Nr.    Data*)   Denumirea     Documentul       Aprecierea     Semnatura
crt.            activitatii   in care se       activitatii    conducatorului
                la care a     regaseste        candidatului   actiunii
                participat    activitatea
                candidatul    (proces-verbal,
                              autorizatie de
                              vanatoare etc.)
____________________________________________________________________________
 0        1         2               3                4             5
____________________________________________________________________________
  1.
____________________________________________________________________________
  2.
____________________________________________________________________________
  3.
____________________________________________________________________________
  4.
____________________________________________________________________________
  5.
____________________________________________________________________________
  6.
____________________________________________________________________________
  7.
____________________________________________________________________________
  8.
____________________________________________________________________________
  9.
____________________________________________________________________________
 10.
____________________________________________________________________________
 11.
____________________________________________________________________________
 12.
____________________________________________________________________________
 13.
____________________________________________________________________________
 14.
____________________________________________________________________________
 15.
____________________________________________________________________________
 16.
____________________________________________________________________________
 17.
____________________________________________________________________________
    *) Actiunile desfasurate vor fi consemnate in fisa, in mod obligatoriu, in ordine cronologica.

    NOTA:
    In situatia efectuarii stagiaturii pe mai multe fonduri de vanatoare, acestea vor fi nominalizate separat, ca de altfel si numele organizatorilor care vor semna fisa.

            Candidat,                     Organizator de grupa,
          .............                   .....................

    ANEXA 3
    la regulament

    Organizatia vanatoreasca
    ........................
    Nr. ........../.........

                                ADEVERINTA

    Se adevereste prin prezenta ca domnul/doamna ..................., fiul/fiica lui ............... si al ..............., cod numeric personal .............., domiciliat in ....................., posesor al BI/CI seria ..... nr. ........, eliberat/eliberata de ............ la data de .................., a efectuat la data de ................ o sedinta de tragere cu arma de vanatoare la tinta fixa si la talere in poligonul ............................., obtinand calificativul foarte bine/bine/satisfacator.
    Cu aceasta ocazie domnul/doamna a fost instruit/instruita si cu privire la portul si manuirea armei de vanatoare.
    S-a eliberat prezenta adeverinta spre a-i servi la completarea dosarului pentru inscriere la examenul de vanator.

             Data                         Conducator executiv,
        ................                ........................



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 635/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 635 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu