ORDIN
Nr. 754 din 14 iunie 2004
pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate pentru
produsele din unitatile sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii
ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 1162 din 8 decembrie 2004
Avand in vedere prevederile art. 2 din Hotararea Guvernului nr. 831/2004
pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la
marfuri in procesul de comercializare si prevederile Legii contabilitatii nr.
82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind
organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile
ulterioare,
ministrul sanatatii emite urmatorul ordin:
Art. 1
Se aproba Normele privind limitele admisibile de perisabilitate pentru
produsele din unitatile sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii, prevazute
in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 2
Directiile din cadrul Ministerului Sanatatii, directiile de sanatate
publica, precum si unitatile sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii vor
duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 3
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ministrul sanatatii,
Ovidiu Brinzan
ANEXA 1
NORME
privind limitele admisibile de perisabilitate pentru produsele din unitatile
sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii
Art. 1
Prin perisabilitati, in sensul prezentelor norme, se intelege scazamintele
care se produc in timpul transportului, manipularii, depozitarii si desfacerii
marfurilor, determinate de procese naturale, cum sunt: uscare, evaporare,
volatilizare, pulverizare, hidroliza, racire, inghetare, topire, oxidare,
aderare la peretii vagoanelor sau vaselor in care sunt transportate,
descompunere, scurgere, imbibare, ingrosare, imprastiere, faramitare, spargere,
inclusiv procese de fermentare sau alte procese biofizice, in procesul de
comercializare in reteaua de distributie (depozite cu ridicata, unitati
comerciale cu amanuntul si de alimentatie publica).
Art. 2
Nu constituie perisabilitati pierderile incluse in normele de consum
tehnologic, cele produse prin neglijenta si sustrageri, precum si cele produse
de alte cauze imputabile persoanelor vinovate sau cele determinate de cauze de
forta majora.
Art. 3
Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate la marfuri, precum
si conditiile in care se acorda, potrivit prevederilor art. 1, sunt prevazute
in anexele nr. 1 - 3*) care fac parte integranta din prezentele norme, dupa cum
urmeaza:
a) anexa nr. 1, pentru produse alimentare si nealimentare;
b) anexa nr. 2, pentru produse medicamentoase de uz uman;
c) anexa nr. 3, pentru produse farmaceutice si alte produse de uz
veterinar.
------------
*) Anexele nr. 1 - 3 sunt reproduse in facsimil.
Art. 4
Perisabilitatile produse in conditiile mentionate la art. 1 se aproba de
catre ordonatorul de credite, la nivelul cantitatilor efectiv constatate ca
pierderi naturale cu ocazia receptionarii marfurilor transportate, a inventarierii
sau a predarii gestiunii, pana la limitele prevazute la art. 3, pe baza
procesului-verbal de constatare inregistrat la registratura unitatii;
procesul-verbal trebuie sa poarte viza de control financiar preventiv intern.
Art. 5
Limitele maxime de perisabilitate pentru marfurile ambalate in recipiente
din sticla se aplica si pentru ambalajele respective.
Art. 6
(1) Perisabilitatile pot fi acordate numai dupa o verificare faptica a
cantitatilor de produse existente in gestiune, stabilite prin cantarire,
numarare, masurare si prin alte asemenea procedee, si dupa efectuarea
compensarilor conform prevederilor legale in vigoare.
(2) Pentru valorile materiale la care sunt acceptate scazaminte, in cazul
compensarii lipsurilor cu plusurile stabilite la inventariere, scazamintele se
calculeaza numai in situatia in care cantitatile lipsa sunt mai mari decat
cantitatile constatate in plus. In aceasta situatie cotele de scazaminte se
aplica in primul rand la valorile materiale la care s-au constatat lipsurile.
Daca in urma aplicarii scazamintelor respective mai raman diferente cantitative
in minus, cotele de scazaminte se pot aplica si asupra celorlalte valori
materiale admise la compensare, la care s-au constatat plusuri sau la care nu
au rezultat diferente. Diferenta stabilita in minus in urma compensarii si
aplicarii tuturor cotelor de scazaminte, reprezentand prejudiciu pentru
unitate, se recupereaza de la persoanele vinovate, in conformitate cu
dispozitiile legale. Normele de scazaminte nu se aplica anticipat, ci numai
dupa constatarea existentei efective a lipsurilor si numai in limita acestora.
De asemenea, normele de scazaminte nu se aplica automat, aceste norme fiind
considerate maxime. Pentru pagubele constatate in gestiune raspund persoanele
vinovate de producerea lor. Imputarea acestora se face la valoarea de
inlocuire.
(3) Lipsurile constatate la inventariere, care provin din vina
gestionarului sau a altor persoane, cele care se produc in timpul
transportului, constatate ca provin din vina furnizorului, carausului sau a
altor persoane, precum si cele care se datoreaza altor cauze decat cele care
determina perisabilitate urmeaza a fi recuperate sau scazute potrivit
dispozitiilor legale.
(4) Perisabilitatile care depasesc limitele legale stabilite in anexele la
prezentul ordin vor fi imputate gestionarilor sau vor fi scazute din evidente,
dupa caz, potrivit dispozitiilor legale in vigoare.
Art. 7
Limitele maxime de perisabilitate admise la depozitare si desfacere se
stabilesc la nivelul intregii unitati, prin aplicarea coeficientului stabilit
pentru grupa de produse la pretul de inregistrare al produselor intrate.
Art. 8
Aceleasi limite maxime de perisabilitate se acorda si pentru marfurile din
stoc.
Art. 9
Limitele maxime de perisabilitate in timpul transportului se aplica o
singura data pentru cantitatile de produse efectiv intrate sau, dupa caz,
livrate, in functie de conditia de livrare stabilita intre furnizor si
beneficiar.
ANEXA 1
la norme
Se aproba,
Ordonator principal de credite
LIMITELE ADMISIBILE
de perisabilitate pentru produse alimentare si nealimentare
______________________________________________________________________________
|Nr. | Denumirea grupei, | Felul | Limita maxima de
perisabilitate|
|crt.| subgrupei sau produsului |ambalajului| (%)
|
| | |
|________________________________|
| | | |Transport|Depozitare|Manipulare
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 1.| Carne, slanina, organe si |vrac, tavi,| 0,15 | 0,25 | 0,45
|
| | subproduse comestibile (de |navete, | | |
|
| | ovine, porcine, bovine, |saci | | |
|
| | pasari, vanat) - proaspete | | | |
|
| | si refrigerate (exclusiv | | | |
|
| | cele preambalate in gramaj | | | |
|
| | fix si carnea de miel) | | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 2.| Carne de miel - proaspata |vrac, tavi,| - | 0,25 | 0,45
|
| | si refrigerata |navete, | | |
|
| | |saci | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 3.| Carne congelata |vrac, tavi,| - | 0,25 | 1,20
|
| | |navete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 4.| Preparate din carne (cu |navete, | 0,20 | 0,30 | 0,75
|
| | exceptia celor crude, |tavi, saci | | |
|
| | uscate si a celor | | | |
|
| | preambalate in gramaj fix) | | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 5.| Preparate din carne crude, |navete, | 0,10 | 0,27 | 0,75
|
| | uscate (cu exceptia celor |tavi, saci | | |
|
| | preambalate in gramaj fix) | | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 6.| Branzeturi si produse |navete, | | |
|
| | lactate proaspete |putini, | | |
|
| | |butoaie, | | | |
| | |bidoane, | | |
|
| | |lazi, cutii| | |
|
| | a) Fermentate sau | | | |
|
| | framantate | | | |
|
| | - parafinate sau acoperite |lazi, cutii| 0,24 | 0,50 | 1,25
|
| | cu folie | | | |
|
| | - neparafinate sau |lazi, cutii| 0,40 | 0,50 | 1,25
|
| | neacoperite cu folie | | | |
|
| | b) Topite si afumate |navete, | 0,40 | 0,15 | 1,25
|
| | |lazi, cutii| | |
|
| | c) Branzeturi proaspete |navete, | | |
|
| | |lazi, | | |
|
| | |putini, | | |
|
| | |cutii | | |
|
| | - cas de oaie proaspat; | | 1,00 | 1,50 | 1,25
|
| | - unt de masa bloc; | | - | 0,05 | 0,60
|
| | - urda; | | 1,00 | 1,50 | 1,25
|
| | - branza de vaci; | | 1,00 | 0,25 | 1,25
|
| | d) Branzeturi in saramura |butoaie, | 1,50 | 0,35 | 1,25
|
| | (telemea, Fetta etc.) - |bidoane, | | |
|
| | pastrate in frigider |putini | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 7.| Lapte de consum |butelii din| 0,10 | 0,20 | 0,45
|
| | |sticla si | | |
|
| | |din | | |
|
| | |plastic, | | |
|
| | |pungi din | | |
|
| | |plastic, | | |
|
| | |cutii, | | |
|
| | |bidoane | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 8.| Peste: |cisterne, | | |
|
| | |lazi, | | |
|
| | |butoaie, | | |
|
| | |cutii | | |
|
| | - viu | | 0,80 | 0,30 | 0,55
|
| | - proaspat si refrigerat | | 0,80 | 0,30 | 0,55
|
| | - congelat | | 0,30 | 0,30 | 0,55
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 9.| Peste afumat, sarat, |lazi, | 0,10 | 0,20 | 0,30
|
| | subproduse precum si |cutii, | | |
|
| | preparate si semipreparate |butoaie, | | |
|
| | din peste, inclusiv icre |borcane | | |
|
| | (exclusiv portionat in | | | |
|
| | gramaj fix) | | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 10.| Oua |lazi, | 0,50 | 0,30 | 1,50
|
| | |cofraje | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 11.| Ulei comestibil |butoaie, | 0,20 | 0,07 | 0,10
|
| | |cisterne | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 12.| Faina, gris si produse |saci, | 0,06 | 0,025 | 0,08
|
| | decorticate |pachete, | | |
|
| | |boxpalete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 13.| Orez |saci, | 0,06 | 0,30 | 0,07
|
| | |pachete, | | |
|
| | |boxpalete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 14.| Arpacas, faina de porumb |saci, | 0,06 | 0,025 | 0,08
|
| | |pachete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 15.| Produse de panificatie |lazi, | 0,10 | 0,02 | 0,08
|
| | (paste fainoase, biscuiti, |navete, | | |
|
| | pesmet) |saci, | | |
|
| | |pungi, | | |
|
| | |cutii | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 16.| Cozonac, pateuri, placinte |lazi, | 0,10 | 0,02 | 0,28
|
| | |navete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 17.| Zahar |saci, lazi,| 0,08 | 0,08 | 0,10
|
| | |cutii, | | |
|
| | |boxpalete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 18.| Dulciuri, produse de |cutii, | 0,10 | 0,02 | 0,10
|
| | bombonerie (bomboane, |lazi, | | |
|
| | jeleuri, rahat, halvita) - |boxpalete | | | |
| | exclusiv preambalate in | | | |
|
| | gramaj fix | | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 19.| Halva |cutii, | 0,10 | 0,50 | 0,10
|
| | |lazi, | | |
|
| | |navete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 20.| Prajituri (inclusiv |tavi, | 0,10 | - | 0,25
|
| | napolitane, fursecuri, |cutii, | | |
|
| | turta dulce) - exclusiv |lazi, | | |
|
| | preambalate in gramaj fix |navete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 21.| Apa minerala |boxpalete, | | |
|
| | |navete, | | |
|
| | |butelii din| | |
|
| | |sticla, | 1,00 | 0,50 | 0,30
|
| | |butelii din| | |
|
| | |plastic | 0,05 | 0,005 | 0,02
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 22.| Conserve de legume si |navete, | 0,10 | 0,10 | 0,10
|
| | fructe |boxpalete, | | |
|
| | |ladite, | | |
|
| | |cutii, | | |
|
| | |borcane | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 23.| Marmelada, magiun |ladite, | 0,10 | 0,50 | 0,10
|
| | |borcane | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 24.| Legume - proaspete |lazi, | 0,20 | 0,30 | 1,3
|
| | |ladite, | | |
|
| | |navete, | | |
|
| | |cutii, | | |
|
| | |plase, | | |
|
| | |casolete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 25.| Fructe - proaspete |lazi, | 0,20 | 0,40 | 1,3
|
| | |ladite, | | |
|
| | |navete, | | | |
| | |cutii, | | |
|
| | |plase, | | |
|
| | |casolete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 26.| Legume si fructe - uscate, |lazi, | 0,05 | 0,10 | 0,30
|
| | deshidratate |navete, | | |
|
| | |casolete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 27.| Legume si fructe - |butoaie | 0,10 | 0,30 | 1,3
|
| | semiindustrializate | | | |
|
| | (lacto-fermentate in | | | |
|
| | saramura, otet, pulpe, | | | |
|
| | marcuri, sucuri | | | |
|
| | concentrate) | | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 28.| Ceai (exclusiv preambalat |saci, | 0,10 | 0,03 | 0,10
|
| | in gramaj fix) |cutii | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 29.| Miez de nuca si seminte de |saci | - | - | 1,00
|
| | dovleac (exclusiv | | | |
|
| | preambalate in gramaj fix) | | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 30.| Preparate culinare si |tavi, | - | - | 0,45
|
| | semipreparate |navete, | | |
|
| | |cutii, | | |
|
| | |casolete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 31.| Alte produse alimentare: | | | |
|
| | - sare (bulgari si |saci | 0,20 | 0,30 | 0,05
|
| | macinata); | | | |
|
| | - otet - vrac; |butoaie | 0,10 | 0,006 | 0,05
|
| | - miere si produse apicole;|bidoane, | 0,02 | 0,05 | 0,30
|
| | (exclusiv preambalate in |borcane, | | |
|
| | gramaj fix) |lazi | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 32.| Produse de uz casnic, | | | |
|
| | menaj, decorative din | | | |
|
| | sticla, cristal, sticla | | | |
|
| | termorezistenta: | | | |
|
| | - produse pentru menaj | | 0,15 | 0,05 | 0,10
|
| | - borcane, baloane |palete, | 1,50 | 1,00 | 1,00 |
| | |vrac | | |
|
| | - produse din sticla | | | 2,00 |
|
| | (fiole, pachete, eprubete, | | | |
|
| | pipete, termometre) | | | |
|
| | - geamuri; |vrac, | 2,50 | 0,50 | 1,00
|
| | |palete, | | |
|
| | |stelaje | | |
|
| | - oglinzi; |pachete, | 0,80 | 0,15 | 0,50
|
| | |cutii, | | |
|
| | |stelaje | | |
|
| | - globuri si abajururi; |cutii, | 0,50 | 0,15 | 1,00
|
| | |vrac, | | |
|
| | |pachete | | |
|
| | - globuri si ornamente |cutii | 0,50 | 0,50 | 1,80
|
| | pentru pom; | | | |
|
| | - becuri electrice si |cutii | 0,10 | 0,05 | 1,00
|
| | tuburi fluorescente | | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 33.| Produse din portelan, | | | | |
| | faianta, ceramica | | | |
|
| | - produse pentru menaj si |cutii, vrac| 0,40 | 0,10 | 0,40
|
| | decorative; | | | |
|
| | - produse sanitare; |vrac, cutii| 0,15 | 0,05 | 0,10
|
| | - placi de faianta, |cutii | 0,10 | 0,05 | 0,15
|
| | gresie, ceramica | | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 34.| Produse de menaj din |vrac, | 0,55 | - | 0,50
|
| | argila glazurata |cutii, | | |
|
| | |pachete | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 35.| Tigle, coame, olane |vrac, | 0,30 | 0,05 | 0,10
|
| | |paleti | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 36.| Caramizi si materiale de |vrac, | 0,20 | - | 0,10
|
| | zidarie asimilabile |cutii, | | |
|
| | |paleti | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 37.| Ciment, ipsos, var |vrac, saci | 0,03 | 0,02 | 0,10
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 38.| Huma |vrac, saci | 0,05 | 0,45 | 1,20
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 39.| Produse chimice | | | |
|
| | - lichide |flacoane | 0,50 | 0,10 | 0,10
|
| | |din sticla,| | |
|
| | |plastic | | |
|
| | - praf, bulgari |vrac, saci,| - | 0,05 | -
|
| | |cutii | | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 40.| Detergenti |pungi | 0,80 | 0,10 | 0,20
|
| | |plastic, | | |
|
| | |hartie, | | |
|
| | |cutii, saci| | |
|
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 41.| Lemn de foc |vrac | 0,40 |depozitare si
|
| | | | |desfacere
|
| | | |
|______________________|
| | | | |7,0 - la o durata
|
| | | | |medie de depozitare
de|
| | | | |90 de zile;
|
| | | | |limita maxima de
|
| | | | |perisabilitate de 7,0
|
| | | | |se aplica
proportional|
| | | | |cu durata efectiva de
|
| | | | |depozitare raportata
|
| | | | |la o perioada de 90
|
| | | | |de zile
|
|____|____________________________|___________|_________|______________________|
| 42.| Carbuni: lignit, carbune |vrac | 0,30 |depozitare si
|
| | brun, huila, brichete | | |desfacere
|
| | (exclusiv subgranulat) | |
|______________________|
| | | | |1,5 - la o durata
|
| | | | |medie de depozitare
de|
| | | | |90 de zile;
|
| | | | |limita maxima de
|
| | | | |perisabilitate de 1,5
|
| | | | |se aplica
proportional|
| | | | |cu durata efectiva de
|
| | | | |depozitare raportata
|
| | | | |la o perioada de 90 |
| | | | |de zile
|
|____|____________________________|___________|_________|______________________|
| 43.| Carbune marunt |vrac | 0,50 |depozitare si
|
| | (subgranulat) | | |desfacere
|
| | | |
|______________________|
| | | | |5,0 - la o durata
|
| | | | |medie de depozitare
de|
| | | | |90 de zile;
|
| | | | |limita maxima de
|
| | | | |perisabilitate de 5,0
|
| | | | |se aplica
proportional|
| | | | |cu durata efectiva de
|
| | | | |depozitare raportata
|
| | | | |la o perioada de 90
|
| | | | |de zile
|
|____|____________________________|___________|_________|______________________|
ANEXA 2
la norme
Se aproba,
Ordonator principal de credite
LIMITELE ADMISIBILE
de perisabilitate pentru produse medicamentoase de uz uman
______________________________________________________________________________
|Nr. | Denumirea grupei, | Felul | Limita maxima de
|
|crt.| subgrupei sau produsului | ambalajului | perisabilitate (%)
|
| | |
|______________________________|
| | |
|Transport|Depozitare|Desfacere|
| | | | | |in
|
| | | | | |farmacii
|
| | | | | |si
|
| | | | |
|drogherii|
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5
|
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
| 1.| Substante farmaceutice | | | |
|
| | lichide: | | | |
|
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
| | a) apoase |flacon sticla/| 0,30 | 0,50 | 2,00
|
| | |canistra PVC | | |
|
| | b) alcoolice |flacon sticla/| 0,30 | 0,50 | 1,00
|
| | |canistra PVC | | |
|
| | c) volatile |flacon sticla/| 0,30 | 0,50 | 2,50
|
| | |canistra PVC | | |
|
| | d) foarte volatile |flacon sticla | 0,30 | 1,00 | 3,00
|
| | e) acizi si substante |flacon sticla | 0,30 | 1,00 | 2,00
|
| | uleioase | | | |
|
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
| 2.| Substante farmaceutice de |borcan sticla/| 0,25 | 1,00 | 2,50
|
| | consistenta moale |cutii PVC | | |
|
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
| 3.| Substante farmaceutice de |pungi PVC/ | 0,20 | 0,50 | 2,00
|
| | consistenta solida |pungi hartie | | |
|
| | (pulberi) | | | |
|
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
| 4.| Produse vegetale |punga hartie/ | 0,20 | 0,50 | 1,00
|
| | (ceaiuri medicinale) |carton | | |
|
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
| 5.| Medicamente specialitati |fiole, | 0,40 | - | 0,20
|
| | in ambalaj comercial |flacoane, | | |
|
| | (fiole, flacoane, cutii |cutii carton | | |
|
| | etc.) | | | |
|
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
ANEXA 3
la norme
Se aproba,
Ordonator principal de credite
LIMITELE ADMISIBILE
de perisabilitate pentru produse farmaceutice si alte produse de uz veterinar
______________________________________________________________________________
|Nr. | Denumirea grupei, | Felul | Limita maxima de
|
|crt.| subgrupei sau produsului | ambalajului | perisabilitate (%)
|
| | |
|______________________________|
| | |
|Transport|Depozitare|Desfacere|
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5
|
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
| 1.| Produse farmaceutice de uz veterinar
|
|____|_________________________________________________________________________|
| | Injectabile: | | | |
|
| | a) solutii apoase |flacoane | 0,3 | 0,5 | 2,0
|
| | |sticla, plastic| | |
|
| | b) solutii uleioase |flacoane | 0,3 | 0,5 | 2,0
|
| | |sticla, plastic| | |
|
| | c) suspensii apoase |flacoane | 0,3 | 0,5 | 2,0 |
| | |sticla, plastic| | |
|
| | Pulberi |pungi, saci, | 0,3 | 0,5 | 2,0
|
| | |cutii | | |
|
| | Bujiuri, ovule, |cutii plastic | 0,3 | 0,5 | 2,0
|
| | supozitoare | | | |
|
| | Antiparazitare: | | | |
|
| | a) externe sub forma |bidoane plastic| 0,3 | 0,5 | 2,0
|
| | de emulsie apoasa | | | |
|
| | b) externe sub forma |bidoane plastic| 0,3 | 0,5 | 2,0
|
| | de emulsie uleioasa | | | |
|
| | c) interne (per os) |cutii plastic | 0,3 | 0,5 | 1,0
|
| | d) injectabile |flacoane | 0,3 | 0,5 | 2,0
|
| | |sticla, plastic| | |
|
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
| 2.| Dezinfectante |bidoane/ | 0,3 | 0,5 | 2,0
|
| | |butoaie plastic| | |
|
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
| 3.| Antiseptice |bidoane plastic| 0,3 | 0,5 | 2,0
|
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
| 4.| Raticide |cutii plastic | 0,3 | 0,5 | 2,0
|
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|