Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

REGULAMENT Nr

REGULAMENT   Nr. 2 din  5 martie 1996

privind informarea periodica si continua, realizata de emitentii de valori mobiliare

ACT EMIS DE: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 92 din  7 mai 1996


SmartCity3


    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    In intelesul prezentului regulament:
    a) actionar semnificativ este orice persoana, care, nemijlocit si singura ori prin intermediul sau impreuna si in legatura cu alte persoane, detine sau este proprietar de actiuni sau alte valori mobiliare, ce ii dau dreptul la actiuni care, cumulat, ar reprezenta fie cel putin 5% din capitalul subscris al emitentului, fie i-ar conferi cel putin 5% din totalul drepturilor de vot in adunarea generala a emitentului;
    b) clasa de valori mobiliare cuprinde valori mobiliare de acelasi tip (actiuni, obligatiuni, warante, drepturi de preemptiune, optiuni, contracte futures etc.), care au aceleasi clauze si caracteristici (valoare nominala, drept de vot, drept de plata a dividendelor si drepturi de preemptiune - pentru actiuni - si valoare nominala, pret, dobanda, durata/scadenta, conditii de rascumparare, plan de rambursare, drepturi de conversiune - pentru obligatiuni);
    c) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, denumita in textul regulamentului C.N.V.M.;
    d) emitent de valori mobiliare, denumit in continuare emitent, este o societate comerciala, regie autonoma, autoritate a administratiei publice centrale sau locale sau orice entitate legal constituita si calificata ca atare de C.N.V.M., care, in conditiile legii a emis, emite sau intentioneaza sa emita valori mobiliare si care are obligatia de a recunoaste si de a onora drepturile evidentiate de acestea;
    e) eveniment important inseamna aparitia oricarei imprejurari privind un emitent de valori mobiliare ori referitoare la una sau mai multe emisiuni sau tipuri de valori mobiliare care, fiind facuta publica, ar putea influenta semnificativ pretul sau alt aspect al evolutiei de piata a respectivelor valori mobiliare;
    f) informatii confidentiale sunt informatii de orice natura privitoare la un emitent sau la oricare dintre valorile mobiliare emise de acesta, inaccesibile publicului sau care nu au devenit inca publice si a caror divulgare ar putea influenta pretul sau alte aspecte ale tranzactiilor cu valori mobiliare ale emitentului sau ale societatilor comerciale asociate ori ale celor in care emitentul detine o pozitie majoritara.
    g) lichiditatea unei societati comerciale inseamna capacitatea acesteia de a-si transforma activele in numerar fara pierderi semnificative. O societate comerciala cu o buna lichiditate isi onoreaza prompt obligatiile ajunse la maturitate si poate profita de posibilitatile oferite de piata;
    h) persoana afiliata unei societati comerciale este persoana fizica sau juridica, care, in mod direct sau in cadrul unui grup de persoane ce actioneaza impreuna, controleaza sau este controlata de societatea comerciala respectiva;
    i) persoana implicata este sotul sau o ruda pana la gradul al treilea ori un afin pana la gradul al doilea al persoanei care, singura sau impreuna cu alte persoane implicate, detine o pozitie de control asa cum este definita la lit. j), sau persoana juridica in care o astfel de persoana fizica, singura sau impreuna cu alte persoane implicate, detine o pozitie de control. In cazul persoanelor juridice, este considerata persoana implicata persoana care detine o pozitie de control, fie nemijlocit si singura, fie in mod direct sau indirect, actionand concertat cu alte persoane fizice sau juridice;
    j) pozitie de control este orice participare la capital care confera detinatorului sau detinatorilor acesteia, actionand in mod concertat, cel putin o treime din totalul drepturilor de vot in adunarea generala a emitentului, fie ea singura, fie impreuna cu voturile care ar putea fi obtinute de detinatorul sau detinatorii respectivei participari, actionand in mod concertat, prin conversiunea obligatiunilor convertibile ori prin exercitarea drepturilor aferente altor titluri subscrise de emitent si apartinand detinatorului respectivei participari la capital sau detinatorilor acesteia actionand in mod concertat;
    k) raportul reprezinta documentul pe care o societate comerciala deschisa trebuie sa-l prezinte C.N.V.M. conform prevederilor prezentului regulament;
    l) societate comerciala deschisa este o societate comerciala pe actiuni, constituita prin subscriptie publica sau ale carei actiuni sau alte valori mobiliare convertibile in actiuni au facut obiectul unei oferte publice regulat promovate si incheiate cu succes;
    m) valoarea totala de piata a unei clase de valori mobiliare se calculeaza prin inmultirea mediei dintre pretul oferit si pretul cerut pe piata cu numarul de valori mobiliare respective existent pe piata la o anumita data. Data pentru care se calculeaza valoarea totala de piata va fi stabilita cu cel mult 30 de zile inainte de data depunerii raportului la C.N.V.M.;
    n) valori mobiliare sunt instrumente negociabile evidentiate prin inscrieri in cont, care confera proprietarilor lor drepturi patrimoniale asupra emitentului - drepturi de proprietate sau drepturi de creanta asupra acestuia - conform legii si in conditiile specifice de emisiune a acestora. Valori mobiliare pot fi actiunile, obligatiunile, instrumentele financiare ale administratiei publice centrale si locale, precum si instrumentele financiare derivate sau orice alte instrumente financiare incadrate de C.N.V.M. in aceasta categorie.
    Art. 2
    Se supun prevederilor prezentului regulament toate societatile comerciale deschise inregistrate la Oficiul de evidenta a valorilor mobiliare ca emitenti de valori mobiliare.
    Obligatia de informare periodica si continua inceteaza in momentul radierii emitentului din inregistrarile Oficiului de evidenta a valorilor mobiliare.

    CAP. 2
    Modalitatea de realizare a informarii periodice si continue

    Art. 3
    Societatile comerciale prevazute la art. 2 vor transmite C.N.V.M. rapoarte de informare, vor asigura distribuirea acestora catre detinatorii de valori mobiliare si publicarea documentelor respective.
    Rapoartele de informare se vor include in documentele publice ale societatilor comerciale.
    Art. 4
    Societatile comerciale deschise vor intocmi, vor transmite, vor distribui si vor publica urmatoarele rapoarte:
    a) Rapoarte curente (RC). In cazul aparitiei unui eveniment important, societatea comerciala va intocmi si va transmite un raport curent in termen de maximum 15 zile de la data producerii evenimentului respectiv.
    Evenimentele considerate ca importante si continutul raportului curent sunt prezentate in anexa nr. 1 la prezentul regulament.
    Rapoartele curente vor fi transmise C.N.V.M., departamentului de informare a pietei pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise de societatea comerciala si vor fi publicate in cel putin un ziar de circulatie nationala.
    b) Rapoarte semestriale (RS). Raportul semestrial va fi transmis C.N.V.M. in maximum 45 de zile de la sfarsitul semestrului I al fiecarui exercitiu financiar, impreuna cu situatia financiar-contabila aferenta semestrului respectiv, certificata de cenzorii interni.
    Informatiile ce trebuie prezentate in raportul semestrial sunt prevazute in anexa nr. 2 la prezentul regulament.
    Rapoartele semestriale insotite de situatiile financiar-contabile vor fi transmise C.N.V.M., departamentului de informare a pietei pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise de societatea comerciala si vor fi distribuite detinatorilor de valori mobiliare la cererea acestora.
    Societatea comerciala va publica un comunicat de presa in cel putin un ziar de circulatie nationala, prin care detinatorii de valori mobiliare sunt anuntati despre modalitatile de distribuire catre acestia a rapoartelor semestriale.
    c) Rapoarte anuale (RA). Raportul anual va fi transmis C.N.V.M. in maximum 90 de zile de la incheierea fiecarui exercitiu financiar, impreuna cu raportarile financiar-contabile intocmite potrivit Normelor metodologice emise de Ministerul Finantelor si cu raportul cenzorului extern independent.
    Continutul raportului anual este prezentat in anexa nr. 3 la prezentul regulament.
    Rapoartele anuale impreuna cu documentele mentionate vor fi transmise C.N.V.M., departamentului de informare a pietei pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise de societatea comerciala si vor fi distribuite tuturor actionarilor.
    Rapoartele anuale vor fi distribuite si detinatorilor de alte valori mobiliare emise de societatea comerciala, la cererea acestora.
    Modalitatile de distribuire vor fi incluse in comunicatul de presa publicat in cel putin un ziar de circulatie nationala, care anunta convocarea adunarii generale a actionarilor.
    Art. 5
    C.N.V.M. poate cere informatii si documente suplimentare privind societatea comerciala sau raportarile acesteia in vederea verificarii, clarificarii sau completarii informatiilor cuprinse in rapoarte. In urma analizarii informatiilor si documentelor suplimentare, C.N.V.M. poate cere societatii comerciale sa amendeze rapoartele intocmite de aceasta.
    Art. 6
    (1) Raportarile cerute prin prezentul regulament se vor intocmi in forma si cu continutul prevazute in anexele nr. 1, 2 si 3.
    (2) Societatea comerciala va include in rapoarte toate informatiile necesare prezentarii complete si reale a fiecarui element de continut.
    Daca exista elemente de continut care nu se aplica societatii comerciale, se va face mentiunea "Nu este cazul" la punctele respective din modelul raportului.
    Daca exista elemente de continut pentru care societatea comerciala nu are date si obtinerea acestora ar implica cheltuieli nejustificate sau ar fi imposibila, se va face mentiunea "Nu avem informatii" la punctele respective. De asemenea, societatea comerciala va depune la C.N.V.M. o declaratie privind lipsa de informatii din care sa reiasa motivele intemeiate care fac imposibila obtinerea informatiilor respective.
    (3) Rapoartele se intocmesc pe raspunderea societatii comerciale si vor fi certificate de aceasta prin semnatura persoanei autorizate sa o reprezinte.
    Art. 7
    Amendamentele aduse rapoartelor, din initiativa societatii comerciale sau la cererea C.N.V.M., urmeaza regimul de trimitere, de distribuire si de publicare a rapoartelor la care se refera si vor fi intocmite cu specificarea denumirii documentului amendat si a datei documentului amendat (de exemplu: "RA/30.01.1996/A" pentru amendamente aduse raportului anual depus pe data de 30 ianuarie 1996).
    Art. 8
    (1) In cazul in care amendamentul are ca obiect modificarea unui text existent, in raport se va reproduce textul complet inainte si dupa amendare si se vor prezenta motivele care au facut necesar amendamentul.
    (2) In cazul in care amendamentul are ca obiect un text nou, se va preciza concret locul unde acest text se insereaza in documentul amendat si se vor prezenta motivele care au facut necesar amendamentul.
    Art. 9
    Toate amendamentele vor fi semnate, in numele societatii comerciale, de catre persoana autorizata sa o reprezinte.

    CAP. 3
    Informatii confidentiale

    Art. 10
    Daca o societate comerciala considera ca anumite informatii sunt de natura confidentiala, va cere C.N.V.M. tratarea informatiilor respective drept confidentiale, pe baza unei hotarari adoptate de cel putin 3/4 din numarul membrilor consiliului de administratie.
    Art. 11
    Societatea comerciala va transmite C.N.V.M. o varianta de raport care include informatiile considerate confidentiale, o varianta de raport fara informatiile respective, o declaratie de confidentialitate si lista persoanelor care sunt in posesia informatiilor considerate confidentiale.
    Art. 12
    (1) In varianta de raport care nu contine informatiile considerate confidentiale va fi inserat textul "Anumite informatii considerate confidentiale au fost excluse din acest document cu avizul C.N.V.M." in toate locurile unde au fost excluse informatiile considerate confidentiale.
    (2) Declaratia de confidentialitate va preciza toate motivele pentru care informatia trebuie sa ramana confidentiala, consecintele nefavorabile pentru emitent daca informatia devine publica, consideratii asupra importantei informatiei pentru investitori, precum si perioada de timp in care informatia este considerata confidentiala.
    (3) Lista persoanelor care detin informatii considerate confidentiale va cuprinde:
    a) membrii consiliului de administratie si membrii conducerii executive a societatii comerciale, a filialelor sale si ai societatilor controlate de aceasta.
    b) angajatii societatii comerciale, ai filialelor sale sau ai societatilor comerciale controlate de aceasta care, prin activitatea desfasurata, pot avea acces la astfel de informatii (contabili, consilieri juridici, personalul secretariatului etc.);
    c) persoanele care presteaza servicii profesionale pentru societatea comerciala, filialele sale sau pentru societatile comerciale controlate de aceasta si care au acces la astfel de informatii (cenzori externi independenti, avocati, consultanti etc.);
    d) actionarii semnificativi ai societatii comerciale; daca acestia sunt persoane juridice, membrii consiliului lor de administratie si membrii conducerii lor executive;
    e) toate persoanele cunoscute ca au obtinut astfel de informatii de la persoanele mentionate la lit. a)-d);
    f) toate persoanele implicate fata de persoanele prevazute la lit. a)-e);
    g) toate persoanele afiliate societatii comerciale.
    (4) Atat timp cat informatiile confidentiale nu sunt accesibile publicului, persoanele mentionate in lista celor care detin informatii confidentiale nu vor putea:
    a) tranzactiona, dobandi sau instraina, direct sau indirect, valori mobiliare emise de societatea comerciala;
    b) folosi astfel de informatii in beneficiul propriu sau in beneficiul altei persoane;
    c) determina pe alti detinatori de astfel de informatii sa le utilizeze;
    d) divulga astfel de informatii;
    e) determina alte persoane sa actioneze pe baza unor astfel de informatii.
    Art. 13
    C.N.V.M. va analiza motivele invocate in declaratia de confidentialitate, luand in considerare importanta informatiei, necesitatea ca investitorii sa aiba acces la aceasta informatie, consecintele publicarii informatiei pentru societatea comerciala.
    In cazul in care C.N.V.M. decide ca informatiile respective sunt confidentiale, varianta raportului care include informatiile confidentiale va fi depusa la Secretariatul general al C.N.V.M., care va asigura pastrarea confidentialitatii informatiilor respective.
    Art. 14
    In cazul in care C.N.V.M. stabileste ca respectivele informatii nu pot fi tratate drept informatii confidentiale, societatea comerciala care a inaintat raportul va trebui sa intocmeasca si sa inainteze un amendament care sa contina acea informatie. Daca societatea comerciala nu va intocmi si nu va inainta un asemenea amendament in termen de 10 zile de la luarea acestei decizii de catre C.N.V.M., comisia va insera informatia respectiva in raportul inaintat de societatea comerciala si va emite o ordonanta prin care dispune ca informatia la care se face referire sa fie inclusa ca atare in documentele publice ale societatii comerciale.

    CAP. 4
    Raspunderea juridica

    Art. 15
    Neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare, cu vinovatie, a obligatiilor stabilite de prezentul regulament prin fapte prevazute ca fiind contraventii de catre Legea nr. 52/1994 se va constata si se va sanctiona de catre C.N.V.M. potrivit acestei legi, dupa cum urmeaza:
    a) pentru depunerea la C.N.V.M. sau/si publicarea cu intarziere fata de termenele stabilite prin art. 4 lit. a), b) si c) din prezentul regulament se vor sanctiona societatile comerciale cu amenda intre 0,1% si 1% din capitalul social varsat, pentru fiecare zi de intarziere, potrivit art. 108 lit. b) din Legea nr. 52/1994;
    b) pentru necertificarea situatiilor financiare anuale de catre cenzori externi independenti sau pentru certificarea acestor situatii de catre persoane neautorizate legal se vor sanctiona societatile comerciale cu amenda cuprinsa intre 0,1% si 1% din capitalul social varsat, conform art. 105 lit. a) coroborat cu prevederile art. 108 lit. a) din Legea nr. 52/1994;
    c) pentru includerea in rapoartele curente, semestriale ori anuale, de informatii false, incorecte sau inexacte se sanctioneaza societatile comerciale cu amenda intre 1% si 3% din capitalul social varsat, potrivit art. 108 lit. c) din Legea nr. 52/1994;
    d) pentru nerespectarea regimului stabilit prin art. 12 alin. (4) al prezentului regulament privind informatiile confidentiale se sanctioneaza persoanele juridice cu amenda intre jumatatea si totalitatea valorii tranzactiei sau intre totalitatea si dublul sumei profitului obtinut ori a pierderii evitate prin tranzactia realizata cu incalcarea prevederilor art. 12 alin. (4), urmand a se aplica suma cea mai mare, cand dublul profitului obtinut sau al pierderii evitate este mai mare decat jumatate din valoarea tranzactiei.
    Persoanele fizice considerate detinatoare de informatii confidentiale sau initiate si gasite vinovate de incalcarea art. 12 alin. (4) vor fi sanctionate cu amenda intre 500.000 lei si 5.000.000 lei, daca fapta nu este savarsita in astfel de conditii incat sa fie considerata, potrivit legii penale, infractiune.
    Art. 16
    (1) In cazul sanctionarii societatilor comerciale conform prevederilor art. 15 lit. a), b) si c), C.N.V.M. poate sanctiona pentru aceeasi fapta, cu amenda cuprinsa intre 500.000 lei si 5.000.000 lei, si persoanele fizice care, ca membri ai consiliului de administratie, ai comitetului de directie sau ca specialisti ai societatii comerciale, se fac responsabile de respectiva fapta pentru ca, desi aveau obligatia si posibilitatea sa previna savarsirea ei, nu au facut-o.
    (2) Prejudiciile cauzate prin amenzile aplicate de catre C.N.V.M. societatilor comerciale vor putea fi recuperate de catre societatea comerciala potrivit dreptului muncii sau normelor de drept civil, dupa caz, de la angajatii sau reprezentantii sai in a caror responsabilitate intra prevenirea savarsirii faptei, indiferent daca acestia au fost sau nu sanctionati de catre C.N.V.M. o data cu emitentul.
    Art. 17
    Ordonanta de sanctionare emisa de catre C.N.V.M. poate fi atacata in instanta in termen de 15 zile de la data aducerii ei la cunostinta celui sanctionat, in conditiile legii.
    Art. 18
    In situatia incalcarii grave sau repetate de catre emitentul de valori mobiliare a prevederilor prezentului regulament, cu consecinte deosebit de grave pentru protectia investitorilor, C.N.V.M. poate decide radierea inregistrarii valorilor mobiliare ale respectivului emitent de la Oficiul de evidenta a valorilor mobiliare situatie in care emitentul sau detinatorii pozitiilor de controlori, dupa caz, actionarii semnificativi vor face o oferta publica de rascumparare a tuturor valorilor mobiliare. Radierea inregistrarii valorilor mobiliare ale emitentului de la Oficiul de evidenta a valorilor mobiliare are drept consecinta pierderea dreptului de tranzactionare a respectivelor valori mobiliare la Bursa de valori sau pe alte piete de valori mobiliare.

    CAP. 5
    Dispozitii tranzitorii si finale

    Art. 19
    In cazul in care pe piata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise de societatea comerciala se constata variatii neobisnuite in volumul si/sau valoarea tranzactiilor cu valorile mobiliare respective, C.N.V.M. poate lua masura suspendarii tranzactiilor cu valorile mobiliare emise de societatea comerciala.
    Totodata, C.N.V.M. va cere societatii comerciale sa intocmeasca si sa publice un raport curent in care sa informeze despre existenta sau inexistenta unor evenimente importante care ar putea determina evolutia respectiva a volumului si/sau valorii tranzactiilor.
    Dupa publicarea raportului curent, C.N.V.M. va decide asupra reluarii tranzactiilor cu valorile mobiliare emise de societatea comerciala.
    Art. 20
    Prezentul regulament intra in vigoare la data publicarii lui in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 21
    Pentru anul 1995 societatile comerciale vor inainta C.N.V.M. raportul anual insotit de situatiile financiar-contabile verificate de cenzorii interni, pana la data de 30 aprilie 1996. Raportul cenzorilor externi privind situatia financiar-contabila aferenta anului 1995 va fi transmis C.N.V.M. o data cu raportul semestrial pentru anul 1996.
    Art. 22
    La data intrarii in vigoare a prezentului regulament se abroga capitolul IV - Informatii confidentiale (art. 23-26) si art. 32 din Regulamentul privind oferta publica de vanzare de valori mobiliare, adoptat de C.N.V.M. prin Ordinul nr. 1 din 11 octombrie 1994 (publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 38 din 10 februarie 1994).

                 PRESEDINTELE COMISIEI
                 NATIONALE A VALORILOR MOBILIARE,
                 prof. univ. dr. STEFAN BOBOC



    ANEXA 1
    la regulament

                       MODEL RC
    Raportul curent conform Regulamentului C.N.V.M. nr. .... /1996
                    Data raportului ..............
    ..........................................................................
                (denumirea societatii comerciale)
    Sediul social ............................................................
    Numarul de telefon/fax ...................................................
    Numarul si data inregistrarii la Oficiul Registrului comertului ..........
    Codul fiscal ...........................

    I. Evenimente importante de raportat
    [enumerati la acest punct toate evenimentele importante care au avut loc in legatura cu societatea comerciala sau pe care le-a preluat societatea comerciala si care au sau vor avea un efect asupra actionarilor. Asemenea evenimente importante sunt, fara a se limita la urmatoarele:]
    a) Schimbari in controlul asupra societatii comerciale.
    [descrieti orice schimbare in controlul asupra societatii comerciale. Descrierea schimbarii trebuie sa cuprinda urmatoarele informatii:
    - modificari survenite in structura actionariatului (actionari semnificativi);
    - numele persoanei sau al entitatii care a preluat controlul asupra societatii comerciale;
    - daca controlul a fost preluat de o entitate, precizati numele persoanei care controleaza acea entitate;
    - forma de control existenta (de exemplu: numarul de actiuni detinute, legaturi etc.), gradul de control sau motivul pentru care se considera ca exista un astfel de control;
    - suma achitata sau modalitatea utilizata pentru obtinerea acestui control;
    - descrierea tranzactiilor prin intermediul carora persoana sau entitatea a obtinut controlul, inclusiv persoana de la care acesta a fost preluat;
    - detalii privind sursa si conditiile in care s-a efectuat finantarea utilizata pentru a obtine controlul asupra societatii comerciale;
    - descrierea oricaror aspecte legate de tranzactie, care ar putea face ca aceasta sa fie temporara, sau a oricaror schimbari care se anticipeaza in pozitia de control.]
    b) Achizitii sau instrainari substantiale de active. [furnizati informatii privind orice achizitii sau instrainari substantiale de active facute de societatea comerciala sau de oricare dintre filialele sale. Termenul achizitie nu se refera numai la cumparari, ci include achizitii sub forma de leasing sau orice alte metode prin care se pot obtine active. In mod similar, termenul instrainare nu se refera numai la vanzare, ci poate include contracte de leasing, schimb etc., precum si casare, abandonare sau distrugere de active. In afara de conditiile privind importanta prevazuta in art. 1 lit. e) din regulament, achizitiile sau instrainarile de active vor fi considerate substantiale, daca activele reprezinta cel putin 10% din valoarea totala a activelor societatii comerciale fie inainte, fie dupa tranzactia respectiva. Informatiile ce trebuie prezentate la acest punct sunt urmatoarele:
    - data achizitiei sau a instrainarii;
    - descrierea activului;
    - volumul/valoarea platii/incasarii pentru activ;
    - descrierea tranzactiei privind activul;
    - sursa finantarii pentru orice achizitie;
    - scopul sau modul de utilizare anticipat al activelor achizitionate.]
    c) Procedura falimentului. [descrieti orice proceduri incepute sau evolutii in cadrul procedurilor in curs conform Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii si lichidarii judiciare. Descrierea va cuprinde cel putin urmatoarele informatii:
    - autoritatea judecatoreasca implicata;
    - identitatea judecatorului sindic sau a administratorului ori a lichidatorului;
    - modul de stabilire si descrierea membrilor comitetului creditorilor si a activitatilor intreprinse de acestia;
    - descrierea procedurilor initiate conform legii de mai sus;
    - descrierea planurilor propuse sau aprobate;
    - descrierea oricaror ordine sau masuri emise in timpul procedurii.]
    d) Alte evenimente. [raportati orice alte evenimente considerate a fi importante pentru detinatorii de valori mobiliare: convocarea adunarii generale a actionarilor impreuna cu ordinea de zi propusa; hotararile adunarii generale a actionarilor; schimbari in structura societatii comerciale (reorganizare, fuziune etc.); schimbari in structura de conducere a societatii comerciale; schimbari in caracteristicile valorilor mobiliare emise; schimbari in structura capitalului societatii comerciale; schimbari in obligatiile societatii comerciale; realizarea unui produs sau serviciu nou, a unui proces de dezvoltare ce afecteaza resursele societatii comerciale; litigii in care este implicata societatea comerciala etc.]
    II. Semnaturi
    [raportul va fi semnat de un reprezentant imputernicit in acest sens de consiliul de administratie si de conducatorul executiv al societatii comerciale.]

    ANEXA 2
    la regulament

                          MODEL RS
    Raportul semestrial conform Regulamentului C.N.V.M. nr. .... /1996
                     Data raportului ..............

    .........................................................................
                     (denumirea societatii comerciale)
    Sediul social ...........................................................
    Numarul de telefon/fax ..................................................
    Numarul si data inregistrarii la Oficiul Registrului comertului .........
    Codul fiscal .........................

    1. Situatia economico-financiara
    [Se va anexa raportarea financiar-contabila semestriala, intocmita conform normelor metodologice emise de Ministerul Finantelor in aplicarea Legii contabilitatii nr. 82/1991, verificata de cenzorii interni.
    Prezentati o analiza a situatiei economico-financiare actuale comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cu referire cel putin la:
    a) elemente de bilant: active care reprezinta cel putin 10% din total active; numerar si alte disponibilitati lichide; profituri reinvestite; total active curente; total pasive curente;
    b) contul de profit si pierderi: vanzari nete; venituri brute; elemente de costuri si cheltuieli cu o pondere de cel putin 20% in vanzarile nete sau in veniturile brute; provizioanele de risc si pentru diverse cheltuieli; referire la orice vanzare sau oprire a unui segment de activitate, efectuata in ultimele 6 luni sau care urmeaza a se efectua in urmatoarele 6 luni; dividendele declarate si platite;
    c) cash flow: toate schimbarile intervenite in nivelul numerarului in cadrul activitatii de baza, investitiilor si activitatii financiare, in nivelul numerarului la inceputul si la sfarsitul perioadei.]
    2. Analiza activitatii societatii comerciale
    2.1. [prezentati si analizati toate tendintele, elementele, evenimentele sau factorii de incertitudine ce afecteaza sau ar putea afecta lichiditatea societatii comerciale, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.]
    2.2. [prezentati si analizati efectele tuturor cheltuielilor de capital, curente sau anticipate, asupra situatiei financiare a societatii comerciale (precizand scopul si sursele de finantare a acestor cheltuieli), comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.]
    2.3. [prezentati si analizati evenimentele, tranzactiile, schimbarile economice care afecteaza semnificativ veniturile din activitatea de baza. Precizati in ce masura au fost afectate veniturile de catre fiecare element identificat. Comparati cu perioada corespunzatoare a anului trecut.]
    3. Schimbari care afecteaza capitalul social si administrarea societatii comerciale
    3.1. [descrieti orice caz in care societatea comerciala a fost in imposibilitate de a-si respecta obligatiile financiare in timpul perioadei respective.]
    3.2. [descrieti orice modificari privind drepturile detinatorilor de valori mobiliare emise de societatea comerciala.]
    3.3. [descrieti problemele care au fost supuse dezbaterii detinatorilor de valori mobiliare. Indicati care este natura problemei, rezultatele votarii si data adunarii.]
    4. Anexe
    [indicati si anexati documentele justificative pentru toate modificarile aduse actelor constitutive ale societatii comerciale, precum si structurilor de conducere ale societatii comerciale (administratie, executiv, cenzori).]
    5. Semnaturi
    [raportul va fi semnat de catre reprezentantul autorizat al consiliului de administratie, de catre managerul/directorul executiv al societatii comerciale si de catre contabilul-sef al respectivei societati.]

    ANEXA 3
    la regulament

                            MODEL RA
    Raportul anual conform Regulamentului C.N.V.M. nr. ........ /1996
            pentru exercitiul financiar ................
            Data raportului .........................

    ...........................................................................
                    (denumirea societatii comerciale)
    Sediul social .............................................................
    Numarul de telefon/fax ....................................................
    Numarul si data inregistrarii la Oficiul Registrului comertului ...........
    Codul fiscal .........................
    Clasa, tipul, numarul si principalele caracteristici ale valorilor mobiliare emise de societatea comerciala ................................................
    Piata organizata pe care se tranzactioneaza valori mobiliare ..............
     Valoarea totala de piata pentru fiecare clasa de valori mobiliare ........

    1. Activitatea societatii comerciale
    1.1. a) [descrieti activitatea desfasurata sau care urmeaza a se desfasura de catre societatea comerciala.]
    b) [precizati cand a fost initial infiintata societatea comerciala.]
    c) [descrieti orice fuziune sau reorganizare semnificativa a societatii comerciale, a filialelor sale sau a societatilor controlate, in timpul exercitiului financiar.]
    d) [descrieti achizitiile sau instrainarile de active.]
    e) [descrieti principalele schimbari intervenite in planul de afaceri al societatii comerciale.]
    1.2. a) [descrieti principalele produse realizate sau servicii prestate.]
    b) [descrieti principalele piete de desfacere pentru fiecare produs sau serviciu si metodele de distribuire.]
    c) [precizati ponderea fiecarei categorii de produse sau servicii in veniturile si in totalul cifrei de afaceri ale societatii comerciale pentru ultimii 3 ani.]
    d) [descrieti produsele noi avute in vedere si pentru care se va afecta un volum substantial de active in viitorul exercitiu financiar. Descrieti stadiul de dezvoltare a acestor produse. Precizati suma cheltuielilor in exercitiul financiar, precum si a celor ce se anticipeaza in exercitiul financiar urmator pentru cercetare/dezvoltare.]
    e) [enumerati principalii concurenti ai societatii comerciale la fiecare dintre principalele produse sau servicii.]
    f) [descrieti orice dependenta semnificativa a societatii comerciale fata de un singur client sau fata de un grup de clienti, a carui pierdere ar avea un impact negativ asupra veniturilor societatii. Un client sau un grup de clienti care actioneaza in mod concertat se considera a fi semnificativ pentru acest raport, daca valoarea vanzarilor catre acest client sau grup de clienti se ridica la cel putin 10% din vanzarile totale ale societatii comerciale.]
    1.3. [descrieti furnizorii de materii prime si de materiale utilizate pentru desfasurarea activitatii.]
    1.4. [descrieti situatia concurentiala in domeniul de activitate al societatii comerciale, ponderea pe piata a produselor sau serviciilor societatii comerciale si a principalilor competitori, estimarea numarului competitorilor in principalele segmente de activitate.]
    1.5. [precizati numarul angajatilor societatii comerciale; informatii privind raporturile dintre manager si angajati; gradul de sindicalizare a fortei de munca.]
    1.6. [prezentati si analizati toate tendintele, elementele, evenimentele sau factorii de incertitudine ce afecteaza sau ar putea afecta lichiditatea societatii comerciale, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.]
    1.7. [prezentati si analizati efectele tuturor cheltuielilor de capital, curente sau anticipate, asupra situatiei financiare a societatii comerciale (precizand scopul si sursele de finantare a acestor cheltuieli), comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.]
    1.8. [prezentati si analizati evenimentele, tranzactiile, schimbarile economice care afecteaza semnificativ veniturile din activitatea de baza. Precizati in ce masura au fost afectate veniturile de catre fiecare element identificat. Comparati cu perioada corespunzatoare a anului trecut.]
    2. Activele corporale ale societatii comerciale
    2.1. [precizati amplasarea si caracteristicile principalelor capacitati de productie din proprietatea societatii comerciale.]
    2.2. [descrieti si analizati gradul de uzura a proprietatilor societatii comerciale.]
    2.3. [precizati eventualele probleme legate de dreptul de proprietate asupra activelor corporale ale societatii comerciale.]
    3. Piata valorilor mobiliare emise de societatea comerciala
    3.1. [precizati pietele din Romania si din alte tari pe care se negociaza valorile mobiliare emise de societatea comerciala.]
    3.2. [precizati numarul aproximativ al detinatorilor fiecarei clase de valori mobiliare.]
    3.3. [precizati dividendele cuvenite/platite/acumulate in ultimii 3 ani. Descrieti politica societatii comerciale cu privire la dividende. Precizati motivele pentru eventuala micsorare a dividendelor pe parcursul ultimilor 3 ani.
    Pentru emisiunile de valori mobiliare de credit, prezentati felul in care societatea comerciala isi achita obligatiile fata de detinatorii de astfel de valori mobiliare.]
    4. Conducerea societatii comerciale
    4.1. [prezentati lista administratorilor societatii comerciale. Pentru fiecare, prezentati urmatoarele informatii:
    a) toate functiile detinute in cadrul societatii comerciale;
    b) orice acord, intelegere sau legatura de familie intre administratorul respectiv si o alta persoana, datorita careia persoana respectiva a fost numita administrator;
    c) orice tranzactie intre administratorul respectiv si societatea comerciala, filialele sale sau societatile controlate de aceasta, incheiata in ultimul an sau avuta in vedere in anul urmator;
    d) participarea administratorului la capitalul social al societatii comerciale;
    e) lista persoanelor afiliate societatii comerciale.]
    4.2. [prezentati lista membrilor conducerii executive a societatii comerciale. Pentru fiecare prezentati urmatoarele informatii:
    a) termenul pentru care persoana face parte din conducerea executiva;
    b) orice acord, intelegere sau legatura de familie intre persoana respectiva si o alta persoana datorita careia persoana respectiva a fost numita ca membru al conducerii executive;
    c) participarea persoanei respective la capitalul societatii comerciale.]
    4.3. [pentru toate persoanele prezentate la pct. 4.1. si 4.2. precizati eventualele litigii sau proceduri administrative in care au fost implicate in ultimii 5 ani.]
    5. Situatia financiar-contabila
    [anexati raportarile financiar-contabile anuale, intocmite conform normelor metodologice emise de Ministerul Finantelor in aplicarea Legii contabilitatii nr. 82/1991, impreuna cu raportul cenzorilor interni si cu raportul cenzorului extern independent.
    Prezentati o analiza a situatiei economico-financiare actuale, comparativ cu ultimii 3 ani, cu referire cel putin la:
    a) elemente de bilant: active care reprezinta cel putin 10% din total active; numerar si alte disponibilitati lichide; profituri reinvestite; total active curente; total pasive curente;
    b) contul de profit si pierderi: vanzari nete; venituri brute; elemente de costuri si cheltuieli cu o pondere de cel putin 20% in vanzarile nete sau in veniturile brute; provizioanele de risc si pentru diverse cheltuieli; referire la orice vanzare sau oprire a unui segment de activitate, efectuata in ultimul an sau care urmeaza a se efectua in urmatorul an; dividendele declarate si platite;
    c) cash flow: toate schimbarile intervenite in nivelul numerarului in cadrul activitatii de baza, investitiilor si activitatii financiare, in nivelul numerarului la inceputul si la sfarsitul perioadei.]
    6. Anexe
    [anexati copii de pe urmatoarele documente:
    a) statutul societatii comerciale, daca acesta a fost modificat in anul raportat;
    b) contractele importante incheiate de societatea comerciala in anul raportat;
    c) actele de demisie/demitere, daca au existat astfel de situatii in randul membrilor administratiei, conducerii executive, cenzorilor;
    d) lista filialelor societatii comerciale si a societatilor controlate de aceasta;
    e) lista persoanelor afiliate societatii comerciale.]
    7. Semnaturi
    [raportul va fi semnat de reprezentantul autorizat al consiliului de administratie, de catre manager/conducatorul executiv si de catre contabilul sef al societatii comerciale.]



SmartCity5

COMENTARII la Regulament 2/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Regulament 2 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu