HOTARARE Nr. 187 din 20 februarie 2003
privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii in anul 2003
producatorilor agricoli din sectorul vegetal, in scopul cresterii productiei si
a indicilor de calitate a produselor agricole
ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 133 din 28 februarie 2003
In temeiul art. 107 din Constitutie, precum si al art. 7 si al art. 8 alin.
(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile
agricole, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 166/2002,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. 1
(1) Producatorii agricoli, persoane fizice sau juridice, organizati in
exploatatii agricole in baza prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului
nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobata cu modificari si
completari prin Legea nr. 166/2002, care detin sau administreaza exploatatii
agricole si valorifica pe piata produsele prevazute in anexa nr. 1, beneficiaza
de sprijinul direct al statului pe produs, in scopul imbunatatirii eficientei
economice, al cresterii productiei si indicilor de calitate a produselor
agricole.
(2) De prevederile prezentei hotarari beneficiaza si unitatile de cercetare
si invatamant agricol, care produc si valorifica produsele prevazute in anexa
nr. 1.
Art. 2
(1) Sprijinul direct din partea statului se acorda pentru produsele
prevazute in anexa nr. 1.
(2) Produsele prevazute in anexa nr. 1, valorificate sub forma de samanta
pentru semanat, nu beneficiaza de prevederile prezentei hotarari.
(3) Produsele care fac obiectul platii in natura a contractelor de
arendare, concesionare sau a contractelor de livrare a ingrasamintelor,
pesticidelor si altor inputuri, inclusiv a contractelor de leasing pentru
utilaje agricole, nu constituie marfa pentru care se acorda sprijin financiar
conform prezentei hotarari.
(4) Produsele agricole prevazute in anexa nr. 1, care se utilizeaza ca
materie prima pentru realizarea de produse alimentare si/sau industriale, in
cadrul unitatilor proprii de productie ale producatorilor, sunt considerate
produse marfa si beneficiaza de prevederile prezentei hotarari.
Art. 3
(1) Beneficiarii sprijinului direct al statului acordat pentru produsele
prevazute in anexa nr. 1 trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii si sa
faca dovada indeplinirii acestora:
a) sa foloseasca la infiintarea culturilor agricole samanta sau material de
plantat certificat;
b) sa execute la nivelul cerintelor agrotehnice lucrarile mecanice de arat,
pregatirea patului germinativ, insamantarea sau plantarea, dupa caz;
c) sa efectueze fertilizarea chimica de baza specifica fiecarei culturi.
(2) Pentru legumele cultivate in sere incalzite, pe langa conditiile
prevazute la alin. (1), beneficiarii sprijinului direct al statului trebuie sa
faca dovada consumului de energie termica in perioada 15 octombrie 2002 - 30
aprilie 2003.
Art. 4
Pentru a beneficia de un avans din sprijinul direct pe produs marfa,
producatorii agricoli trebuie sa prezinte la directiile generale pentru
agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti
contracte de vanzare-cumparare cu plata in bani, incheiate cu beneficiarii produselor
prevazute in anexa nr. 1.
Art. 5
(1) Statul acorda in prima etapa 30% din suma reprezentand sprijin direct
pe unitatea de produs persoanelor fizice si juridice care nu au beneficiat de
avansul acordat potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr. 945/2002 privind
aprobarea acordarii unui avans de 30% in anul 2002 producatorilor agricoli
cultivatori de sfecla de zahar, pentru costul lucrarilor agricole de pregatire
a terenului din toamna anului 2002 pentru productia de sfecla de zahar din anul
2003 si ale Hotararii Guvernului nr. 1.077/2002 privind aprobarea acordarii
producatorilor agricoli, in toamna anului 2002, a unui avans de 30% din
sprijinul direct al statului, pentru infiintarea culturilor de toamna,
realizarea lucrarilor agricole de pregatire a terenului si fertilizarea chimica
de baza la culturile agricole sustinute ca produs marfa in anul 2003.
(2) Termenul limita pentru depunerea de catre producatorii agricoli a
cererii-tip pentru acordarea avansului este data de 1 iunie 2003.
(3) Avansurile acordate ca sprijin pe produs din partea statului in anul
2003 vor fi justificate pana la data de 31 octombrie 2003 pe baza de documente
care sa ateste utilizarea sumelor pentru indeplinirea conditiilor prevazute la
art. 3.
(4) Sumele incasate si nejustificate pana la termenul prevazut la alin. (3)
vor fi recuperate de directiile generale pentru agricultura si industrie
alimentara judetene si a municipiului Bucuresti si vor fi virate la bugetul de
stat.
(5) In etapa a doua sprijinul direct al statului pe produs reprezinta
diferenta dintre suma totala prevazuta la sustinerea directa pe produs si
avansul acordat.
Art. 6
Cantitatile si sumele alocate pentru fiecare produs sunt prevazute in anexa
nr. 2.
Art. 7
Pentru a beneficia de sprijinul direct pe produs, conform prevederilor
prezentei hotarari, producatorii agricoli trebuie sa formuleze o cerere-tip
adresata directiei generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene
si a municipiului Bucuresti, conform modelului prevazut in anexa nr. 3.
Art. 8
(1) In baza cererii-tip adresate directiei generale pentru agricultura si
industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti se intocmesc dosare
producatorilor agricoli, care cuprind datele de identificare, dimensionarea
suprafetelor cultivate, schitele de amplasare a culturilor agricole si
contractul de vanzare a productiei.
(2) Obligatia intocmirii dosarului prevazut la alin. (1) revine directiei
generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului
Bucuresti, prin reprezentantii sai teritoriali, in baza datelor furnizate de
producatorii agricoli.
(3) Dosarele intocmite de reprezentantii Directiei generale pentru
agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti se
pastreaza in original la sediul acestora si se introduc intr-un program
informativ, care se actualizeaza in functie de situatiile deosebite aparute in
teritoriu sau ori de cate ori este necesar.
(4) Raspunderea pentru realitatea si exactitatea datelor cuprinse in
dosarele producatorilor agricoli revine reprezentantilor directiilor generale
pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului
Bucuresti.
(5) Termenul limita pentru depunerea cererilor de plata privind incasarea
diferentelor din suma ce constituie subventia pe produs sau, dupa caz, a sumei
ce constituie subventie pe produs este cu 45 de zile inainte de expirarea
perioadei de valorificare, prevazuta in anexa nr. 1.
(6) Directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene
si a municipiului Bucuresti, dupa verificarea si aprobarea cererilor formulate
de producatorii agricoli, intocmesc si depun centralizatorul cuprinzand sumele
de plata pe produs a sprijinului acordat direct de catre stat la Directia
generala de patrimoniu public si de gestiune a mijloacelor financiare din
cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, conform modelelor
prevazute in anexele nr. 4 - 6.
Art. 9
Derularea fondurilor alocate ca sprijin direct al statului pe produs pentru
producatorii agricoli, in conformitate cu prevederile prezentei hotarari, se
face prin directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara
judetene si a municipiului Bucuresti.
Art. 10
Decontarea sumelor reprezentand fondurile alocate conform prevederilor
prezentei hotarari se face prin directiile generale pentru agricultura si
industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti prin banci sau, dupa
caz, prin oficiile postale, prin virament in conturile producatorilor agricoli,
iar pentru producatorii agricoli care nu au cont deschis decontarea se face
prin mandat postal a carui contravaloare este suportata de beneficiar.
Art. 11
(1) In baza situatiei centralizatoare privind cererile formulate pentru
incasarea de la bugetul de stat a fondurilor alocate ca diferenta, in
conformitate cu anexa nr. 5, transmisa de directiile generale pentru
agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti,
Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor transmite Ministerului
Finantelor Publice cererea pentru deschiderea creditelor bugetare.
(2) Cererea pentru deschiderea creditelor bugetare, insotita de situatia
centralizata pe judete, se intocmeste conform modelului prezentat in anexa nr.
7.
Art. 12
Dupa aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de catre
Ministerul Finantelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii,
Alimentatiei si Padurilor se alimenteaza conturile directiilor generale pentru
agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului Bucuresti, care,
pe baza cererilor aprobate pentru incasarea sumelor alocate de la bugetul de
stat, intocmite de producatorii agricoli, efectueaza plata catre acestia
astfel:
a) pentru producatorii agricoli cu personalitate juridica, in conturi
deschise la trezorerii sau la banci;
b) pentru producatorii agricoli persoane fizice, prin casieria directiilor
generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene si a municipiului
Bucuresti, conturi, cec sau prin mandat postal, contravaloarea mandatului
postal fiind suportata de beneficiar.
Art. 13
Plata sumelor alocate ca sprijin direct al statului pe produs se suporta
din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si
Padurilor, in limita fondurilor si a cantitatilor de produse agricole prevazute
in anexa nr. 2 coloana "Productia marfa sustinuta".
Art. 14
(1) Achitarea sumelor de la bugetul de stat in mod necuvenit, prin
inscrierea sau atestarea de date ori de situatii nereale pe documentele de
decontare, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la
30.000.000 lei la 50.000.000 lei, precum si cu obligarea la restituirea
contravalorii sumelor incasate nejustificat, majorate potrivit indicelui de
inflatie.
(2) Sanctiunile prevazute la alin. (1) se aplica si persoanelor juridice.
(3) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin.
(1) se fac de catre imputerniciti ai Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si
Padurilor si ai Ministerului Finantelor Publice.
(4) Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de
ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data
comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute la alin. (1),
agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in
procesul-verbal.
(5) Contraventiei prevazute la alin. (1) ii sunt aplicabile dispozitiile
Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor,
aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile
ulterioare.
Art. 15
Organele de control ale Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si
Padurilor vor verifica permanent modul de acordare si utilizare a alocatiilor
de la bugetul de stat reprezentand sprijinul direct pe produs.
Art. 16
Anexele nr. 1 - 7*) fac parte integranta din prezenta hotarare.
------------
*) Anexele nr. 1 - 7 sunt reproduse in facsimil.
PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE
Contrasemneaza:
p. Ministrul agriculturii,
alimentatiei si padurilor,
Petre Daea,
secretar de stat
Ministrul finantelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu
ANEXA 1
LISTA
cuprinzand produsele agricole vegetale pentru care se acorda sprijin direct al
statului prin subventie pe produs
______________________________________________________________________________
|Nr. | Cultura/Produsul | Perioada in care se valorifica
|
|crt.| |
|
|____|________________________________________|________________________________|
| 1.| Grau + secara | 1 iunie 2003 - 31 mai 2004
|
|____|________________________________________|________________________________|
| 2.| Orzoaica pentru bere | 1 iunie 2003 - 31 mai 2004
|
|____|________________________________________|________________________________|
| 3.| Sfecla de zahar | 1 sept. 2003 - 31 ian. 2004
|
|____|________________________________________|________________________________|
| 4.| Floarea soarelui | 1 aug. 2003 - 31 iulie 2004
|
|____|________________________________________|________________________________|
| 5.| Soia | 1 sept. 2003 - 31 aug. 2004
|
|____|________________________________________|________________________________|
| 6.| In + canepa pentru fibra | 1 aug. 2003 - 31 ian. 2004
|
|____|________________________________________|________________________________|
| 7.| Legume destinate industrializarii | 1 mai 2003 - 30 apr. 2004
|
| | (conserve, congelate si deshidratate) |
|
|____|________________________________________|________________________________|
| 8.| Legume de sera | 1 noiemb. 2003 - 30 iunie 2004
|
|____|________________________________________|________________________________|
| 9.| Fructe destinate producerii de conserve| 1 mai 2003 - 30 apr. 2004
|
| | din fructe, sucuri, marmelada, fructe |
|
| | uscate si congelate |
|
|____|________________________________________|________________________________|
| 10.| Struguri de masa pentru consum in stare| 1 aug. 2003 - 30 apr. 2004
|
| | proaspata, compoturi si sucuri |
|
|____|________________________________________|________________________________|
| 11.| Tutun (standard) | 1 aug. 2003 -15 apr. 2004
|
|____|________________________________________|________________________________|
| 12.| Hamei (productie de conuri si refacerea| 1 sept. 2003 - 31 mai 2004
|
| | plantatiilor) | |
|____|________________________________________|________________________________|
ANEXA 2
LISTA
cuprinzand cantitatile de produse agricole destinate comercializarii, fondurile
si sursa de finantare a acestora in anul 2003
______________________________________________________________________________
|Nr. | Cultura | Productia | Sustinere |Sustinerea |Din care
|
|crt.| | marfa | directa din |pe unitate |in avans
|
| | |sustinuta* | bugetul MAAP |de produs |(mii
lei/|
| | |(mii tone) |(miliarde lei)| (mii lei/ | tona
|
| | | | | tona |
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| 1.|Grau + secara | 2500 | 1000 | 400 | 120
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| 2.|Orzoaica pentru bere | 300 | 60 | 200 | 60
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| 3.|Sfecla de zahar | 2400 | 648 | 270 | 81
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| 4.|Floarea soarelui | 650 | 195 | 300 | 90
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| 5.|Soia | 150 | 45 | 300 | 90
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| 6.|In + canepa pentru fibra| 12,5 | 10 | 800 | 240
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| 7.|Legume destinate | 250 | 65 | 260 | 78
|
| |industrializarii | | | |
|
| |(conserve, congelate si | | | |
|
| |deshidratate) | | | |
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| 8.|Legume de sera | 50 | 150 | 3000 | 900 |
| |(din sere incalzite) | | | |
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| 9.|Fructe destinate | 200 | 60 | 300 | 90
|
| |producerii de conserve | | | |
|
| |din fructe, sucuri, | | | |
|
| |marmelada, fructe uscate| | | |
|
| |si congelate | | | |
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| 10.|Struguri de masa pentru | 75 | 24 | 320 | 96
|
| |consum in stare | | | |
|
| |proaspata, compoturi si | | | |
|
| |sucuri | | | |
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| 11.|Tutun (standard) | 13,236| 60 | 4533 | 1360
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| 12.|Hamei (productie de | 0,4 | 3,0 | 7500 | 2250
|
| |conuri si refacerea | | | |
|
| |plantatiilor) | | | |
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
| |Total | | 2320 | |
|
|____|________________________|___________|______________|___________|_________|
*) Este inclusa si productia marfa ecologica, care se va produce in
conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2000
privind produsele agroalimentare ecologice, aprobata prin Legea nr. 38/2001, si
ale Hotararii Guvernului nr. 917/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de
aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind
produsele agroalimentare ecologice.
ANEXA 3
Producator agricol ................
(date de identificare)
Comuna ............................
Judetul ...........................
Directia generala pentru agricultura
si industrie alimentara a
judetului ..........................
Nr. ......... din ..................
CERERE
pentru acordarea sprijinului direct al statului pe produs in anul .....
I. Producatorul agricol persoana fizica/juridica .................., din
comuna (orasul) ..............., judetul ................., reprezentat prin
domnul/doamna ..............................., posesor/posesoare al/a
buletinului/cartii de identitate seria ....., nr. ................, codul
numeric personal ........................., solicit acordarea sprijinului
direct sub forma de subventii de stat pentru produsele agricole aflate in lista
prezentata in anexa nr. 1 la prezenta hotarare.
II. Am infiintat in toamna anului 2002 si in primavara anului 2003
urmatoarele culturi (suprafetele se rotunjesc cu minus pana la 0,5 ha si in
plus peste 0,5 ha):
______________________________________________________________________________
| | | Culturi in toamna |Culturi in
primavara|
| | | anului 2002 | anului 2003
|
|____|______________________________|_____________________|____________________|
|Nr. | |Suprafata |Productia |Suprafata
|Productia|
|crt.| | (ha) | marfa | (ha) | marfa
|
| | | |estimata a| |estimata
|
| | | |se realiza| | a se
|
| | | | (tone) | | realiza
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| |TOTAL: | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| 1.|Grau + secara | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| 2.|Orzoaica pentru bere | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| 3.|Sfecla de zahar | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| 4.|Floarea soarelui | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| 5.|Soia | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| 6.|In si canepa | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| 7.|Legume destinate | | | |
|
| |industrializarii (conserve, | | | |
|
| |congelate si deshidratate) | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| 8.|Legume de sera | | | |
|
| |(din sere incalzite) | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| 9.|Fructe destinate producerii de| | | |
|
| |conserve din fructe, sucuri, | | | |
|
| |marmelada, fructe uscate si | | | |
|
| |congelate | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| 10.|Struguri de masa pentru consum| | | |
|
| |in stare proaspata, compoturi | | | |
|
| |si sucuri | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| 11.|Tutun (standard) | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
| 12.|Hamei (productie de conuri si | | | |
|
| |refacerea plantatiilor) | | | |
|
|____|______________________________|__________|__________|__________|_________|
III. Se vor anexa in mod obligatoriu acte doveditoare conform art. 3 si
art. 8 alin. (1).
IV. In baza prezentei cereri solicit atribuirea in doua etape a sprijinului
direct al statului pe produs pentru productia marfa care urmeaza sa se
valorifice in anul 2003.
V. Solicit decontarea sumelor reprezentand fondurile alocate de catre
directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana si a
municipiului Bucuresti, prin:
_____________________________________________________
| Trezorerie | Denumire cont |
|_____________________________________|_______________|
| Banca comerciala | Denumire cont |
|_____________________________________|_______________|
| CEC | |
|_____________________________________|_______________|
| Oficiul postal | Denumire |
|_____________________________________|_______________|
| Caseria directiei generale pentru | |
| agricultura si industrie alimentara | |
|_____________________________________|_______________|
Raspund de exactitatea celor declarate Numele si prenumele
(stampila)
Vizat:
Primar Secretar
............ ............
ANEXA 4
Directia generala pentru agricultura si
industrie alimentara a judetului
................../municipiului Bucuresti
CENTRALIZATORUL
sumelor cuvenite ca avans pentru sprijinul direct al statului pe produs in anul
........
________________________________________________________________________
|Nr. | Produsul | Cantitatea | Avans | Suma |
|crt. | | (tone) | (mii lei/tona) | (mii lei) |
|_____|____________________|____________|__________________|_____________|
|_____|____________________|____________|__________________|_____________|
|_____|____________________|____________|__________________|_____________|
|_____|____________________|____________|__________________|_____________|
|_____|____________________|____________|__________________|_____________|
|_____|____________________|____________|__________________|_____________|
|_____|____________________|____________|__________________|_____________|
|_____|____________________|____________|__________________|_____________|
| | TOTAL: | | | |
|_____|____________________|____________|__________________|_____________|
Director general, Contabil-sef,
....................... ......................
ANEXA 5
Directia generala pentru agricultura si
industrie alimentara a judetului
................../municipiului Bucuresti
SITUATIA CENTRALIZATOARE
privind cererile pentru incasarea de la bugetul de stat a fondurilor alocate
pentru sprijinul direct al statului pe produs pentru producatorii agricoli in
anul ........
Cultura ........................
______________________________________________________________________________
| | | | Cultura infiintata in | |
|
| | | | toamna anului 2002 sau | |
|
|Nr. | Producator | Cerere | in primavara anului 2003 | Productia | Suma
|
|crt.| agricol | nr. ... |__________________________| marfa | cuvenita
|
| | | ....... | Suprafata | Productia | (tone) | (mii lei)
|
| | | din | (ha) | totala | |
|
| | | ....... | | estimata | |
|
| | | | | (tone) | |
|
|____|____________|_________|____________|_____________|___________|___________|
|____|____________|_________|____________|_____________|___________|___________|
|____|____________|_________|____________|_____________|___________|___________|
|____|____________|_________|____________|_____________|___________|___________|
|____|____________|_________|____________|_____________|___________|___________|
|____|____________|_________|____________|_____________|___________|___________|
|____|____________|_________|____________|_____________|___________|___________|
| | TOTAL: | | | | |
|
|____|____________|_________|____________|_____________|___________|___________|
Director general, Contabil-sef,
....................... ......................
ANEXA 6
Directia generala pentru agricultura si
industrie alimentara a judetului
................../municipiului Bucuresti
CENTRALIZATORUL
sumelor cuvenite ca diferenta pentru sprijinul direct al statului pe produs in
anul ........
_______________________________________________________________________
|Nr. | Produsul | Suma cuvenita | din care: |
|crt.| | (miliarde lei) |_________________________|
| | | | avans | plata finala |
|____|_____________________|__________________|_________|_______________|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
|____|_____________________|__________________|_________|_______________|
|____|_____________________|__________________|_________|_______________|
|____|_____________________|__________________|_________|_______________|
|____|_____________________|__________________|_________|_______________|
|____|_____________________|__________________|_________|_______________|
|____|_____________________|__________________|_________|_______________|
|____|_____________________|__________________|_________|_______________|
| | TOTAL: | | | |
|____|_____________________|__________________|_________|_______________|
Director general, Contabil-sef,
....................... ......................
ANEXA 7
MINISTERUL AGRICULTURII,
ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Se aproba
Ordonator principal de credite
..............................
SITUATIE CENTRALIZATOARE
privind sumele cuvenite producatorilor agricoli pentru sprijinul direct al
statului pe produs in anul ........
__________________________________________________________
|Nr. | Judetul | Suma cuvenita | Observatii |
|crt.| | (mii lei) | |
|____|_______________|__________________|__________________|
|____|_______________|__________________|__________________|
|____|_______________|__________________|__________________|
|____|_______________|__________________|__________________|
|____|_______________|__________________|__________________|
|____|_______________|__________________|__________________|
|____|_______________|__________________|__________________|
| | TOTAL: | | |
|____|_______________|__________________|__________________|
Directia generala buget-finante,
Director general,
..................